En häpeä uskoani

vapaa-kirkkolainen

En häpeä uskoani millään tavalla.

Esiinnyn nimettömänä, nimimerkillä koska Suomessa on uskonnollista ja poliittista sensuuria, esimerkiksi työpaikoilla ei saa saaranata Jumalasta tai saa potkut. Tämä on siis käytännön tosiasia ateistisessa yhteiskunnassa. Sensijaan ateistit saavat naureskella jumala-uskolle ja uskovaisille.

Uskonnosta puhuminen on kielletty vaikka hoitaísin työtehtäväni täsmällisesti. Laissa se on sallittu, mutta käytännössä se merkitsisi potkuja, seuraavaa virkaa ei saisi tai muita vaikeuksia.

Julkinen uskonnollisuus voi myös vaikuttaa viran saamiseen työhaussa. Kaikkihan tietävät että virat ovat poliittisia virkoja.


Eli jos suomessa olisi aidosti turvattu sananvapaus, niin voisin aivan hyvin tulla "kaapista ulos". Valitettavasti ei ole, ja siksi JOUDUMME vaikenemaan uskonnollisista asioista.

12

1162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mika Ahde

      Kyllä sinä saat mainostaa omaa uskoasi joka väliin ja ei sinua sen takia viedä pöpilään tai vankilaan. Jos kuitenkin rupeat tuputtamaan uskoasi ainoana totuutena niin voit saada kenkään työpaikasta. Olet toisinsanoen työpaikalla ongelma josta kaikki haluavat eroon.

      Omaa uskoaan ei tarvitse mainostaa joka välissä tai kertoa siitä muille lainkaan. Olen itsekin ollut kirkolla töissä ja olen ateisti. Tästä ei muodostunut mitään ongelmaa kun en ruvennut mesoamaan että teidän uskoanne ei ole olemassa. Minun maailmassani kaikilla on uskonnonvapaus.

      • ..................

        ihminen uskoisi hakaristiin ja siksi syrjisi tiettyjä ihmisryhmiä? Kuten syrjivät jumaliin uskovatkin esim. homoja.


      • joh.3:16

        "omasta uskosta ei tarvitse kertoa muille lainkaan " joo,tosiaan huomaa että olet ateisti, etkä ymmärrä uskosta elävään Jumalaan Jeesukseen mitään.olit varmaan luterilaisella kirkolla töissä,tuo vain vahvistaa käsitystäni ev.lut.kirkon rappiotilasta !


    • ateisti ainiaan

      Haluaisin puuttua pariin minua painavaan seikkaan kirjoituksesssasi:
      "Tämä on siis käytännön tosiasia ateistisessa yhteiskunnassa. Sensijaan ateistit saavat naureskella jumala-uskolle ja uskovaisille. "
      >>Miksi ateistisessa yhteiskunnassa opetetaan kouluissa pakollisena aineena uskontoa(ev.lut.)? Toki on niitäkin ateisteja jotka naureskelevat uskonnolle ja uskovaisille, mutta älä yleistä, kiitos.

      "Eli jos suomessa olisi aidosti turvattu sananvapaus, niin voisin aivan hyvin tulla "kaapista ulos". Valitettavasti ei ole, ja siksi JOUDUMME vaikenemaan uskonnollisista asioista. "
      >>Aidosti turvattu sananvapaus ei ole mahdollista, esim. laki Jumalanpilkasta. Ja uskonnollisista asioista voi puhua ihan vapaasti kylläkin, jos toista ei vain kiinnosta niin ei sitä väkisin voi tuputtaa. Siitä voi käydä keskusteluja siinä missä muistakin asioista, mutta tosiaan, jos vastapuoli ei halua puhua asiasta niin eihän häntä voida pakottaakaan. Esim. mitä sanoisit, jos tulisin puhumaan sinulle, miten Jumalaa ei ole olemassa ja niin pois päin?

      "-- esimerkiksi työpaikoilla ei saa saaranata Jumalasta tai saa potkut. "
      >>Tosiaan, saarnaaminen kuuluu lähinnä kirkkoon ja työpaikoilla se ei ole suvaittavaa syystä, että kaikki eivät ole uskovaisia tai kuulu Kirkkoon.

      • rhese

        Ei siitä ole kovin pitkä aika kun oli poliittista
        tuputtamista.

        Kenen joukoissa seisot?.


      • kuulija
        rhese kirjoitti:

        Ei siitä ole kovin pitkä aika kun oli poliittista
        tuputtamista.

        Kenen joukoissa seisot?.

        Sanotaan lyhyestä virsikaunis.
        Kenen leipääsyöt sen lauluja laulat.
        Taitaa tulla yhteiskunaassa pikkuhiljaa jako näkyviin,mihin olet liittymässä,kestääkö kantti.


    • Huhhahhei

      ymmärrettävää, että hurahtaneiden horinat pidetään poissa työyhteisöistä. Papeille maksetaan paskanjauhamisesta, jos haluat sitä tehdä, ei muuta kuin papiksi lukemaan. Muussa tapauksessa lopeta kitinä.

    • vapaus suhteellista

      Jotain perää on alkuperäisen kirjoittajan tekstissä. Tietysti saarnata ei voi työpaikalla. Jos tietysti joku on kiinnostunut enemmälti vakaumuksestasi, saathan "kiinnostuneelle" kertoa. Mieheni eräs työtoveri on Jehovan todistaja. Olivat olleet yhdessä matkalla, ja oli kertoillut jotain yleistä uskostaan. Ei ollut alkanut tyrkyttämään ja oli sitten tajunnut lopettaa keskustelunaiheen, kun enempää mielenkiintoa ei ollut ko. asiaa kohtaan.
      Sitä vaan ihmettelen, että työpaikoilla nuo ateistit ovat joskus aika kovaäänisiä. Aivan kuin heillä olisi oikeus pistää halvalla vaikkapa työtoverin Israelin matkaa (jos sellaisesta olisi vahingosssa mennyt kertomaan). Tai muuten pilkata ruoka- tai kahvipöydässä. Onneksi omalla työpaikallani ihmiset ovat fiksuja, ja siellä noudatetaan aika lailla englantilaista periaatetta "politiikasta, uskonnosta ja seksistä ei keskustella".
      Suomessa saa olla tapakristitty. Mutta jos enemmän käyt kirkossa, sinulle naureskellaan. Kohta varmaan joutuu perustelemaan senkin jos menee kirkossa naimisiin tai kastaa lapsensa. On tämä yhteiskunta niin uskonnonvastainen. Tämä uskonnonopetus on aika lailla kulissi. Sitten kun se loppuu, alkaa kristittyjen vaino. Mutta näinhän on kirjoitettu... Vapaa-ajattelijoiden giljotiinimeiningissä on tiettyä natsimaista uhoa...

      • varten, josta saa palkan.

        Tauot haluavat ihmiset käyttää rentoutumiseen. Silloin ei pidä kellekään tuputtaa mitään mielipiteitään, paitsi jos joku sitä pyytää.


    • albigilla

      Kyllä suomessa saa ihan vapaasti puhua uskonasioista, eli tuo on ihan potaskaa.
      Työpaikoilla kyllä on tapana tehdä töitä eikä höpistä muista asioista

      • suomessa asia

        työpaikoilla on tapana höpistä muista asioista.

        virastoissa 90% ajasta käytetään työnteon esittämiseen ja juoruamiseen


    • puusilimä

      vain turpasi tukossa.

      et sinäkään hyvällä katsoisi jos alkaisin saarnata allahin mahtavuutta ja rikkoisin sinun uskon vapautta tyrkyttämällä toista 'jumalaa' edellisen 'jumalan' tilalle.

      olet tyhmä, jos et tuota tajua.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      130
      3644
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2428
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1579
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1410
    Aihe