Muita keinoja???

helpless 18 years old

Kävin noin 16v lääkärissä yökastelun takia. Odotin että määräisi jotain lääkkeitä tai jotain sinne päin, mutta sanoi että johtuu pelkästä stressistä (sitä pitäisi siis vähentää). Sanoi että ainoa hoitokeino siksi aikaa on käyttää yksinkertaisesti vaippoja. nyt on kaksi vuotta vierähtäny eikä ongelma ole vielä kadonnut. Opiskelijabudjetilla ei paljoa vaippoja ostella eikä muutenkaan halua. En ole vielä vaippoja ostellu. Oisko muita keinoja??

4

1348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Been there, done that

      Harmillinen tilanne, mutta Suomen lääkärien kykenemättömyys on ollut tiedossa jo kauan. Mutta omasta mielestäni sinun kannattaisi ainakin kokeilla vaippojen käyttöä. Tieto siitä, että voit aamulla herätä kuivissa lakanoissa, voi auttaa lievittämään stressiäsi ja ratkaisemaan ongelman. Ja sinullahan tuo kastelu rajoittuu vain yöaikaan, eli et joutuisi päiväsaikaan kulkemaan vaippojen kanssa.

      www.metsapolku.com on luultavasti Suomen suosituin vaippamyymälä, joka toimittaa tuotteet kotiovelle asti. Itse käytän ja suosittelen Tena Slip-teippivaippaa. Ja voi olla, että yksi paketillinen riittää stressitilasi lievittämiseen, etkä tule enää edes tarvitsemaan enempää.

      Toivotan onnea.

    • sinun ongelmasi

      ei kerran ole ollut ohimenevä, niin:
      - käy puhumassa asiasta uudelleen lääkärin kanssa (jokin lääkitys kokeiluun, lantionpohjajumppaa fysioterapeutin opastuksella tai itsekseen, lisätutkimuksia karkailun syystä esim. rakkotähystys, leikkausmahdollisuus ..siis jos tutkimuksia ei ole tehty aiemmin)
      - joka tapauksessa, koska kyseessä ei ole ohimenevä tila (virtsatietulehduksesta tai ohimenevästä/hetkellisestä stressistä johtuva), niin kyllä sinun pitäisi saada yökäyttöön terveyskeskukselta ilmaiset vaipat! Kysyhän tätä asiaa!! Monet inkontinenssista kärsivät saavat vaipat ilmaiseksi. Eivät ole ehkä niin kivan näköisiä kuin kaupasta ostetut, mutta menevät yökäytössä (yökylää varten voi varmuuden vuoksi ostaa kaupasta sen yhden paketin vähän huomaamattomampia malleja :) )-- ja rahaa säästyy. Sinäkin kun kerran olet opiskelija, niin rahaa ei todellakaan riitä ylenmäärin kaikkeen.

      Vaippoja ei ole kiva käyttää, mutta minkäs teet jos on pakko (kunnes jotain muita keinoja keksitään !?).
      Mutta rohkeasti vain lääkärin (ja useammankin) luo neuvottelemaan siitä, mitä voitaisiin vielä tehdä. Stressiinkin on olemassa lääkkeitä ! Jos kastelu johtuu stressistä, niin neuvotelkaa lääkärin kanssa, mitä lääkettä siihen voitaisiin edes kokeilla. Ja vatsa-, selkä- ja lantionpohjalihasten kuntoa kannattaa pitää yllä (tai alkaa vahvistamaan, jos ovat päässeet heikoiksi). Nämä lihakset vaikuttavat virtsarakonkin toimintaan.

      Miten muuten, oletko ompelutaitoinen ? Tai joku sukulaisesi ? Kestovaipat ovat yksi hyvä vaihtoehto pitemmän päälle, jos pissavaippojen pesu ei inhota liikaa. Googleta ompeluohjeita ja muita neuvoja (materiaalit, pesu, säilytys). Samoja ohjeita materiaaleista ja leikkaus/ompeluohjeista, joita käytetään lastenvaippoihin tai kuukautisvaippoihin, voi käyttää myös aikuisten vaippoihin. Kuukautissiteiden ohjeissa vain käytetään ehkä vähemmän imukykyistä täytemateriaalia, joten sen kanssa kannattaa olla tarkkana ja valita lasten vaipoissa käytettävää imumateriaalia (virtsa ei imeydy aivan samalla tavalla kuin veri (joka on paksumpaa), ja vaatii siksi vähän erilaisen materiaalin).

      Oikein paljon tsemppiä - älä luovuta tai tyydy kohtaloon, ennen kuin kaikki on kokeiltu. Ja seuraa jatkossakin mitä uutta on tulossa ja saatavilla, jos vaivasi jatkuu!! :)

      • helpless 18 years old

        Kiitos. Pitää noita vielä kokeilla. Taidan varata tällä kertaa ajan omalääkärille enkä painu suoraan päivystykseen...


      • ei ole
        helpless 18 years old kirjoitti:

        Kiitos. Pitää noita vielä kokeilla. Taidan varata tällä kertaa ajan omalääkärille enkä painu suoraan päivystykseen...

        ollenkaan hyvä vaihtoehto tuossa tilanteessa. Päivystyksessä ei jakseta eikä ehditä keskittyä sellaisen asian käsittelyyn tarpeeksi pitkää aikaa. Omalääkäri on ehdottomasti paras. Jos omalääkäri tk:ssa ei osaa/halua auttaa ja rahavaroja saat irrotettua jostain, niin yksityinen lääkäriasema on myös hyvä vaihtoehto (hinnat voi kysellä etukäteen -eri asemilla, eri lääkäreillä eri hinnat, ja hinnat vaihtelevat varatun/käytetyn vastaanottoajan mukaan-, samoin sen, kannattaako aika varata yleislääkärille, kenties urologille vai kenen luona olisi paras käydä).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1280
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      66
      822
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe