Muutama kysymys

diudidii

eli Milanossa ruli käytyä ja oli aivan mahtava paikka: paljon nähtävää ja koettavaa, kohtuullinen hintataso, paljo shopattavaa ja kohtuullisen hyvää ruokaa jne.

Muutama asia kiinnitti huomiota ja kysyisin onko nämä tyypillistä muuallakin Italiassa?

1. vessoja ei ole juurikaan kahviloissa ja jos sellainen sattuu olemaan niin yleensä ei ole käsienpesuallasta tai jos on niin eipä ole saippuaa eikä käsipaperia eikä aina kuivaintakaan. AIKA KUMMALISTA

2. usein oli sellaisia vessoja joissa ei ollut valoja kuin odotustilassa ja itse kopit oli valaisemattomia. Käsienpesutilan valo toimi liiketunnistimella ja sitten kun kukaan ei ollut pesemässä käsiä ja itse istuit siellä kopissa niin kiva olla pimeässä tarpeilla kun kaikki valot sammuu automaattisesti. Onko yleistä koko maassa?


3. Isoilla Mersuilla, Audeilla, Bemareilla ja urheiluautoilla ajavat pukumiehet sekä hienostorouvat usein ajoivat miten sattuu... Päin punaista menivät, tööttäilivät kokoajan ja pysäköivät miten sattuu, soittivat suuta ja tekivät vaikka keskellä vilkasliikenteistä katua u-käännöksiä...Toki tavallisetkin kansalaiset ajelivat välillä miten sattuu mutta enemmän nämä hienommat ihmiset törttöilivät! Onko yleinen ajokulttuuri Todellakin tuollaista Italiassa?


3. Mikä on eläkeikäraja Italiassa? Monissa ravintoloissa näki vanhoja mieshovimestareita ja tarjoilijoita jotka eivät juuri muistaneet mitään, onohtelivat siis asioita ja liikkeet olivat kuin hidatetuista filmeissä ja palvelu kömpelöä,hidasta&tökeröä jne.


4. Monissa liikkeissä oli reiluja alennuksia vaatteissa, mutta kumma homma: vaatteidden ovh saattoi olla noin 5-30 EUR enempi kuin vastaavien vaatteiden hinta suomessa. Tämä koski lähinnä ei paikallisia ja oman maan merkkejä. Eli ulkolaiset vaatemerkit kuten Tommy Hilfiger, Fred Perry, Lacoste, Timberland, Marlboro jne. oli paljon hinnakkaampia kuin täällä Suomessa. Italialaiset kansainväliset muotivaatteet taas oli samoissa hinnoissa kuin Suomessa tai jopa alle suomihintojen. AIKA JÄNNÄÄ...


5. Opetetaanko Italiassa kouluissa pakollisena Englantia? Moni nuorikaan ei sitä ymmärtänyt tai osannut puhua. Milanokin on kansainvälinen miljoonakaupunki mutta paljon oli siis niitä jotka ei enkkua osannut!

6

1712

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on ihmeellinen

      Se on tuo maailma ihmeellinen. Eikö olekin kummallista, että muualla ei olekaan samanlaista kuin meillä? Aivan ihmeellistä!

      Muihin ei ole muuta sanomista kuin että ahaha, mutta 3. voisin vastata jotain. Kävikö mielessäsi, että ne vanhat hovimestarit ja tarjoilijat olivat kenties paikan omistajia tai omaistajien vanhempia, jotka haluavat omaksi ilokseen olla edelleen töissä. Muualla maailmassa kun ei ole tapana tunkea vanhempia ihmisiä kaappiin piiloon häiritsemästä nuorempaa väkeä, vaan heidän kokemustaan, vaikkakin ehkä vähän hitaampaa, osataan arvostaa.

      • alkuperäinen kirjoittaja

        että kaikkialla on erilaista mutta Italia pitää (&sitä pidetään joissakin maissa) itseään sivistyneenä, kansainvälisenä, modernina nykyaikasena, kulturellina maana ja nuo surkeat vessat&niiden puuttuminen, alkeelliset hotellit ja ravintoloiden palvelutaso sekä kielitaidottomuus eivät sitä hyvää kuvaa anna mitä haluaisivat. Joissakin asioissa Italialla olisi vielä paljon kehitettävää. Toki Suomellakin on mutta Keski-Euroopan mahin ja Pohjoismaihin verrattuna Italia, Espanja ja Kreikka laahaa monissa asioissa vielä aika jäljessä muita.


    • Urpå Mähönen

      [i]3. Isoilla Mersuilla, Audeilla, Bemareilla ja urheiluautoilla ajavat pukumiehet sekä hienostorouvat usein ajoivat miten sattuu... Päin punaista menivät, tööttäilivät kokoajan ja pysäköivät miten sattuu, soittivat suuta ja tekivät vaikka keskellä vilkasliikenteistä katua u-käännöksiä...Toki tavallisetkin kansalaiset ajelivat välillä miten sattuu mutta enemmän nämä hienommat ihmiset törttöilivät! Onko yleinen ajokulttuuri Todellakin tuollaista Italiassa? [/i]

      On yleistä, tosin yleensä köyhä Neuvosto-Suomalainen kateuden kourissa kiinnittää huomionsa vain näillä "loistoautoilla" ajaviin törttöilijöihin, mutta jos poistaa sirppi-ja-vasara -lasit päästään, niin huomaa, että melkein auto kuin auto on parkkeerattu aivan päin per*että. Lisäksi, jos jossain kadun kulmassa on liike, johon kuskilla on asiaa, mutta paikkoja ei missään, niin Italiassa tuntuu olevan tyypillistä sammuttaa auto keskelle risteystä, pistää hätävilkut päälle ja käydä asioilla.

      [i]4. Monissa liikkeissä oli reiluja alennuksia vaatteissa, mutta kumma homma: vaatteidden ovh saattoi olla noin 5-30 EUR enempi kuin vastaavien vaatteiden hinta suomessa. Tämä koski lähinnä ei paikallisia ja oman maan merkkejä. Eli ulkolaiset vaatemerkit kuten Tommy Hilfiger, Fred Perry, Lacoste, Timberland, Marlboro jne. oli paljon hinnakkaampia kuin täällä Suomessa. Italialaiset kansainväliset muotivaatteet taas oli samoissa hinnoissa kuin Suomessa tai jopa alle suomihintojen. AIKA JÄNNÄÄ... [/i]

      Mistä kuvittelet että monet AMERIKKALAIS-merkit tulevat Italiaan tai Suomeen? Ne tulevat ihan yleisesti ETA-alueen ulkopuolelta, jolloin niistä maksetaan ETA-alueelle saapumisesta tullia, sekä vastaanottavan maan mukainen arvonlisävero.

      Sen sijaan jos kampe on valmistettu ETA-alueella, niin sitten hinta on halvempi siinä mielessä, että tullia ei peritä. Tällöin taas hinta-ero Italian ja Suomen välillä perustuu lähinnä kusettavaan Suomi-kauppiaaseen, joka haluaa 10-kertaisen katteen myynnilleen, versus Italialainen kauppias.

      Jos katsot esim. laatukamojen hintoja (eli ostat muuta kuin mustaihoisilta väärennettyjä Dolce & Gabbana aurinkolaseja), niin huomaat helposti, että eroa ei synny mitään 5-30 euroa, vaan puhutaan herkästi 50-100 euron hintaeroista tavaroissa, joiden hinta on Suomessa 250-300e.

      • Mä vaan

        Mähän jus tarkotin että ulkomaiset vaatteet on siellä kalliimpia kuin paikalliset merkkivaatteet. Toki oli siellä ihan jotkut samat Dieselinkin farkut paljon kalliimpia kuin Suomessa(kysymys täysin samoista väreistä ja malleista)että ei pelkästään tuontitavara ollut aina kallista. Mutta enimmäkseen kalliimpaa kui Italialainen tavara. Mutta esim. ei TH:n pikepaidat olleet mitenkään älyttömän paljon kalliimpia kuin Suomessa mutta kuitenkin noin 5-15 eur merkkiliikkeessä kalliimpia kuin Suomen merkkiliikkeissä. Muutenkin hintaso oli monissa asioissa Suomeakin kovempi.


      • Mä vaan
        Mä vaan kirjoitti:

        Mähän jus tarkotin että ulkomaiset vaatteet on siellä kalliimpia kuin paikalliset merkkivaatteet. Toki oli siellä ihan jotkut samat Dieselinkin farkut paljon kalliimpia kuin Suomessa(kysymys täysin samoista väreistä ja malleista)että ei pelkästään tuontitavara ollut aina kallista. Mutta enimmäkseen kalliimpaa kui Italialainen tavara. Mutta esim. ei TH:n pikepaidat olleet mitenkään älyttömän paljon kalliimpia kuin Suomessa mutta kuitenkin noin 5-15 eur merkkiliikkeessä kalliimpia kuin Suomen merkkiliikkeissä. Muutenkin hintaso oli monissa asioissa Suomeakin kovempi.

        että esim Gant (alunperin Usalainen merkki, nyt Ruotsalainen) perus t-paita Suomessa 39,90EUR JA Italissa vähintää 50 Eur. TH (Amerikkalainen merkki) pikepaita Suomessa 65-69 EUR ja Italiassa 75-85 EUR. Samalalla lailla tuontivaatteita nekin on molemmille maille.


      • dura
        Mä vaan kirjoitti:

        että esim Gant (alunperin Usalainen merkki, nyt Ruotsalainen) perus t-paita Suomessa 39,90EUR JA Italissa vähintää 50 Eur. TH (Amerikkalainen merkki) pikepaita Suomessa 65-69 EUR ja Italiassa 75-85 EUR. Samalalla lailla tuontivaatteita nekin on molemmille maille.

        Kuvittelitko että kaikki maksaa kaikkialla saman verran? Tai että muualla kaikki maksaa aina vähemmän kuin suomessa?

        Kunkin maan/alueen hinnoittelu perustuu pääosin kulurakenteeseen ja verotukseen. Kuluja ovat mm. palkat sivukuineen, vuokrat, markkinointi, logistiikka yms... Mitä isommat kulut ja verot, sitä kalliimmat hinnat.

        Kilpailu pitää huolen siitä että katteet ovat aika samalla tasolla joka puolella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1305
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1076
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      73
      861
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      787
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      715
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      668
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      655
    Aihe