Lähetystyöhön Intiaan

innokas ....taidokas?

Lueskelin joitakin keskusteluja täällä. Tahtoisin nyt aloittaa uuden.
On vilpittömiä uskovia, jotka tahtoisivat palvella Jumalaa ympäri maailman. Intiassa tarvitaan evankeliumia myös. Mutta objektiivisesti tarkastellen, onko mielestänne viisasta länsimaisen ihmisen lähteä sinne? Palveleeko se tarkoitustaan? Otetaanko länsimaista, vaaleaa ihmistä niin hyvin vastaan? Onko hän vapaa toimimaan niin kuin hän voisi esimerkiksi Suomessa toimia? Nykymaailmassa, uskotteko, että intialaiset kristityt itse ovat parhaimpia lähettejä omassa maassaan ja me täällä Euroopassa voimme parhaiten tukea lähinnä rukouksen ja mahdollisen taloudellisen tuen kautta? Tarkoitan sitä, että intoa voi olla paljon, mutta tarvitaan myös viisautta Jumalalta. Ehkä aasialainen vastaanottaa mieluiten aasialaiselta? Onko paikalla asiasta kokemusta omaavia, jotka voisivat jakaa ajatuksiaan?

16

1850

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lightbluesoul

      Jumalaa ei tarvitse PALVELLA. Mutta tärkeää olisi levittää yhteiskunnalle sanomaa UUDESTA EVANKELIUMISTA, siitä joka voi johtaa meitä kohti parempaa huomista. Ottakaa avoin asenne ja uskaltakaa uudistaa ja ajaa eteenpäin uskontoja.

    • lknt

      Raamattu: "Älköön kenkään yksinään käykö ketäkään vastaan!"

      Jeesus tosiaan lähetti apostolit kaksittain ja niin täytyy tehdä viimeisinäkin aikoina!

    • huijarisaarnaaja

      menevat etelaan firman rahoilla. Vaikka kotona olis suurempi tarve. Esim.suomen laajentammisella
      ei ole minkaanlaista jarkea.

      En ole nahnyt yhtaan saarnaajaa lahtevan esim. gronlantiin tai alaskaan.

    • albigilla

      Eikös nämä intialaiset ole ihmisiä. Ja varsin todennäköisesti sen ihan saman jumalan luomia kuin mekin valkoihoiset. Vai ovatko he kehittyneet apinoista? Vähän on kyllä outo juttu että heillä on eri uskonto. Minkä takia jumala alun perin antoi heille ja monille muille kansoille eri uskonnon? Etteivät he usko häneen joka heidät loi vaan ihan johonkin muuhun.
      Vai eikö luonutkaan?
      Kumma juttu.

    • Sitä lähetystyötä voi tehdä lähempänäkin. Ihan täällä kotimaassa ja yhtaä antautumuksella.
      Ei kaikkien ole tarkoitus mennä meren takse kun kotipihallakin on tehtävää.
      Mene ja palvele jumalaa auttamalla lähellä olevaa.
      Älä käännä heille selkääsi tuijottaen horisonttiin.
      Mieti missä on sinun paikkasi.
      Amen.

    • Hanna

      Järjellä voi pohtia lähetysasioita, mutta tarvitaan selvä kutsu mikäli lähtee ulkomaille. Herra tietää kuka parhaiten sopii eri tehtäviin.

    • en tiiä

      mutta arvelen... joskus tarvitaan joku muu jostain muualta kertomaan asioita tyyliin ei kukaan ole profeettta omalla maallaan.

      Vaaleaa länsimaalaista saatetaan kunnioittaa... ei pääse niin helposti hengestään...

      Joihinkin tehtäviin oman kansan jäsen sopii paremmin kun ei ole kulttuuri- ja kielimuuria.

      Eli molempi parempi.

      Suomalainen Elvi Singh on naimiaisissa intialaisen Peter Singhin kanssa ja tekee lähetystyötä Intiassa, orpokoteja ja kokouksia.
      Heillä varmaan olisi ensikäden tietoa. Heistä saattaisi löytyä tietoa netin kautta.

    • kannattaa.

      ottaa toinen asenne eikä saarnaajatyyliä. Keskustelu on parempi vaihtoehto. Se vaatii rohkeutta ajatella omilla aivoilla ja kykyä kunnioittaa erilailla ajattelevia. Mikään tuputtaminen ei ole sivistynyttä.

    • lähetystyössä

      Käypä katsomassa Fidan sivuilta tietoa aiheesta. Apua tarvitaan varmasti jos on valmis antamaan paljon. Takuuvarmasti myös saa paljon. Serkkuni on miehensä kanssa siellä nyt neljättä vuotta. Viisumiongelmia, kielimuuri, asenteet, uskomukset, luonnonkatastrofit... ongelmia on roppakaupalla, joten vahva luonne täytyy olla. Tai/ja hyvä Pomo ;)

    • menisit...

      Ne ei kuule sinua Intiassa kaipaa. Sitä paitsi siellä on lain mukaan käännytystyö kiellettyä - kaikilta uskonnoilta. Hindulaiset kun on sen verran fiksuja, että ne hyväksyvät kaikki uskonnot sellaisenaan, eivätkä tunne tarvetta käännyttää ketään. Heidän käsityksensä mukaan meillä kaikilla on yksi ja sama jumala. On vain erilaisia tapoja palvella häntä. Joten siellä ei ole mitään käännytettävää. Tee mieluummin hommia täällä suvaitsevaisuuden lisäämiseksi.

    • datter

      Yks mun tuttu on ollu muutaman kuukauden Intias lähetystyös. Ne (eli joo se ei ollu siällä yksin) teki internet sivun reissustaan, jos haluut voit käydä kattoos http://www.intiatiimi.blogspot.com/

    • Hanna

      Varmaan tehokkainta on tukea paikallisia evankelistoja. Intiassa pastori tai evankelista elää 35 - 75 eurolla kuukaudessa. Itse tuen juuri tällaista pastoria Intiassa. Ja ilman rukousta ei missään sielut pelastu.

    • loitolla

      vaan. Kristittyjä tapetaan intiassa oikein
      urakalla, hindut ja allahin pojat suorastaan
      kisailevat siitä että kumpi tappaa enemmän.

    • maude.chen

      Olin ollut 1,5 vuottaa Intiassa(Kolkattassa) ja Nepalissa Äiti Teresan sisarien kanssa auttamassa mm.Kalighatissa(kuolevien talo),Shishu Bhavanissa(orpojen ja invaliidilapsien talo) käynnin tarkkoitus oli oppia lähimmäisrakkautta.Ymmärsin hyvin sekin,että siellä ihmisilla puuttuu vain raha,mutta "hyvinvointivaltioissa" monet ovat menettännet sydän ja sielu rahan takia.Olin tutustunut moniin paikkallisiin ihmisiin,lähetyssarnajiin ja moniin seikkailijoihiin.Joku osa ulkomaalaisia ovat kuitenkin siellä seikkailu mielessä,ne tulevat viikkoksi,tekevät valokuvia köyheiden ihmisien kanssa ja sitten menevät kotimaan kertomaan että Intia on pelästetty.Elämä siellä on erittäin rankka ja terveyskin kärsi,mutta jos haluat tieda enemmään,kirjoitta minun sähköpostiini kysymykset,vastaan kaikkiin ja jos kuitenkin haluaisit mennää siinne,voin antaa tiedot ihmisistä,jotka ovat nytkin siellä ja todellakin tekevät Jumalan työtä.Ei mikään kokemus ikinään ole turha.Sorry kirjoittusvirheistä,olen ulkomaalainen.

      • susanna...

        Hei! Olen tosiaan lähdössä omatoimiselle lomalle pitemmäksi aikaa intiaan ja haluaisin samalla auttaa jotenkin esim. paikallisia lapsia jos suinkin mahdollista. Kehen saisin yhteyden joka mielellään olisi vielä suomalainen ettei tule isoja kommunikaatio ongelmia. Toivottavasti saat tämän viestin ja kirjotan vielä sähköposti osotteeni sinulle niin keskustellaan kahden kesken. Voisinko mahdollisesti keretä suomesta koulukyniä, kumeja, vihkoja ja muuta sellaista mukaan minkä voisin toimittaa johonkin pieneen kouluun. Siunausta ja toivottavasti otat yhteyttä. [email protected]


      • halpaa
        susanna... kirjoitti:

        Hei! Olen tosiaan lähdössä omatoimiselle lomalle pitemmäksi aikaa intiaan ja haluaisin samalla auttaa jotenkin esim. paikallisia lapsia jos suinkin mahdollista. Kehen saisin yhteyden joka mielellään olisi vielä suomalainen ettei tule isoja kommunikaatio ongelmia. Toivottavasti saat tämän viestin ja kirjotan vielä sähköposti osotteeni sinulle niin keskustellaan kahden kesken. Voisinko mahdollisesti keretä suomesta koulukyniä, kumeja, vihkoja ja muuta sellaista mukaan minkä voisin toimittaa johonkin pieneen kouluun. Siunausta ja toivottavasti otat yhteyttä. [email protected]

        Osta kynät, kumit, vihkot ym. vasta Intiasta, ne ovat siellä varmasti paljon halvempia kuin Suomessa. Eikä tarvitse raahata matkalaukussa. Intiasta saa varmasti kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä ja halvalla, kun vain tietää, mistä etsiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      754
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe