Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Maito-allergia

AlmironPepti

Mulla on 4kk vanha tyttö, jolla epäiltiin maito allergiaa vihreiden ulosteiden ja runsaan pulauttelun takia. Aloitettiin Almiron Pepti ja minäkin olin maidottomalla ruokavaliolla. Nyt en enää imetä ja vaan tolla korvikkeella mennään. Kuitenkin nyt tytöllä on usein vihreetä kakkaa, pulautteleekin jokseenkin saman verran. Altistukseen ollaan menossa, mutta kuitenkin epäilen koko allergiaa kun ei tuo erikois maito ole auttanut, muuten tyttö ihan hyväntuulinen.. Mutta mistä vihreät ja "limaiset" ulosteet voivat johtua?

7

1717

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemukset tästä

      Ilmeisesti epäillään maitoPROTEIINIallergiaa (ei laktoosi-intoleranssista). Näissä peptideissähän maitoproteiiniketjut on pilkottu lyhyemmiksi. Me saimme aikanaan ihan lääkärintodistuksen maitoproteiiniallergiasta. Oireena oli enimmäkseen ihottumaa, ulosteesta en muista. Tämä allergia muuten poistui itsestään pari-kolmevuotiaana, mikä on sille muutoinkin tyypillistä.

      • huomautus;

        laktoosi-intoleranssi EI ole allergiaa.


    • allergikon äiti

      Meillä on myös maitoallergikko poika. Hänelle tuli Almiron Peptistä täsmälleen samat oireet kuin maidosta. Erona vain se, että maidosta tuli oireet jo puolesta desistä, kun taas almironia piti juoda 3 dl ennen kuin alkoi tapahtua.

      Kannattaa pyytää lääkäriltä resepti johonkin toiseen korvikkeeseen. Vaihtoehtoja teillä on ainakin aminohappopohjainen korvike (joka ei ole maitoa nähnytkään) ja soijapohjainen korvike. Alle 6 kk ikäisillä soija on se viimeinen vaihtoehto.

    • ...

      Luultavasti tyttösi on allerginen myös tuolle korvikkeelle, meillä pojalla maitoallergia ja kolmas korvike jota kokeltiin sopi.

      • ap...

        Kumma kun ne ei neuvolassa ole mitään sanonut, että vois kokeilla myös toista korviketta. Meillä on kyllä aika nuöri terveydenhoitaja.. voinko mä ominpäin alkaa vaihtamaan, vai pitäiskö neuvolan kanssa sopia?


      • ole reseptiä siihen
        ap... kirjoitti:

        Kumma kun ne ei neuvolassa ole mitään sanonut, että vois kokeilla myös toista korviketta. Meillä on kyllä aika nuöri terveydenhoitaja.. voinko mä ominpäin alkaa vaihtamaan, vai pitäiskö neuvolan kanssa sopia?

        edelliseen? Vai oliko kyse omin päin kokeiluista? Ota yhteys ensitilassa neuvolaan, josta ohjeet sait ja sitä kautta lähete lasten allergioihin perehtyneelle lääkärille. Ja jo siitäkin syystä, että mikäli käyt läpi lapsesi kanssa kaikki maidon korvikkeet, niin ainakin se viimeinen eli neocate on niin kallista, että on parempi olla asialliset lääkärinlausunnot, jolla voi hakea Kelasta tukea. Ja edelleen ennen kaikkea se, että jos tuo kallein on se ainoa, joka sopii, niin reseptillä otettuna vuoden lääkekatto menee kyllä rikki ja se auttaa kyllä taloudellisesti, kun saa ne vuoden loppumaidot Kelan piikkiin.


    • kumppanit

      meillä oli päällä myös vilja-allergia.siksi oireet jatkui(vihreet,limaiset,löysät kakat,haju ym.) almironin ja imetyksen lopetuksen jälkeen.sinuna kyselisin lääkäriltä asiaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe