80% lantraus

Häjjy

80-volttisen vodkan lantrauksesta liikkuu monenlaista legendaa. Hääbooliin on varattu "sydämeksi" 80% Saaremaata, lisäksi tulee tietysti likööriä ja limsaa. Onko jollain mahdollisimman luotettavaa tietoa, pitääkö noin väkevä viina lantrata pitkälti etukäteen esim. veteen kuten huhu kertoo, vai onko ihan sama vaikka tarjoilisi heti sekoittelun jälkeen?

24

14452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • whiskyshieppo

      ...milloin ohennat kunhan ohennat ja reilusti. Vähintään puolet vettä,limsaa,tms.sekaan.

      • näin yksinkertainen

        vaikka voisi luulla, että alkoholi ja vesi sekoittuvat pysyväksi seokseksi helpolla - näin ei ole.
        80% alkoholi kannattaa puolitta jo edellisenä päivänä, eikä mitään haittaa ole vaikka sen tekisi jo aikaisemminkin.
        Eli saman verran puhdasta vettä ja 80% alkoholia ja tämän jälkeen sinulla on 40% alkoholia jota on mukavampi jatkaa likööreillä ja limuilla sekä tietysti kun on kesä niin pakastetuilla mansikoilla.


      • PmVt
        näin yksinkertainen kirjoitti:

        vaikka voisi luulla, että alkoholi ja vesi sekoittuvat pysyväksi seokseksi helpolla - näin ei ole.
        80% alkoholi kannattaa puolitta jo edellisenä päivänä, eikä mitään haittaa ole vaikka sen tekisi jo aikaisemminkin.
        Eli saman verran puhdasta vettä ja 80% alkoholia ja tämän jälkeen sinulla on 40% alkoholia jota on mukavampi jatkaa likööreillä ja limuilla sekä tietysti kun on kesä niin pakastetuilla mansikoilla.

        Onkohan mistään muusta asiasta yhtä paljon harhaluuloja kuin viinasta?


      • aivan mitä tahansa
        PmVt kirjoitti:

        Onkohan mistään muusta asiasta yhtä paljon harhaluuloja kuin viinasta?

        kirjoitellaan ilman mitään tietoa asiasta.
        Viina ja vesi eivät todellakaan sekoitu noin vain, jos kyseessä on 80% alkoholi.
        Voit testata asian itse alkoholimittarilla.
        Laita litra vettä ja litra 80% alkoholia samaan astiaan ja anna niiden seistä siinä vaikka pari tuntia. Yllätys yllätys alkoholi on kerrostunut niin, että vähiten alkoholia on astian pohjalla ja eniten pinnassa. Ero voi olla aika suuri. Eli jos on tarkoitus blandata 80% viinaa normaali-ihmisten juotavaksi, se kannattaa tehdä niin, että ensin puoliksi ja tämän jälkeen juomaa on helpompi jatkaa millä haluaa.

        Eli huhuja on vaikka kuinka paljon, ja tietoakin löytyy jos sitä osaa hakea oikeasta paikasta.

        Joskus olen saannut boolia joka on tehty muutaman tunti ennen tarjoilua 80% viinasta, ja maku on ollut todella viinainen - ei kiitos.


      • whiskyshieppo
        aivan mitä tahansa kirjoitti:

        kirjoitellaan ilman mitään tietoa asiasta.
        Viina ja vesi eivät todellakaan sekoitu noin vain, jos kyseessä on 80% alkoholi.
        Voit testata asian itse alkoholimittarilla.
        Laita litra vettä ja litra 80% alkoholia samaan astiaan ja anna niiden seistä siinä vaikka pari tuntia. Yllätys yllätys alkoholi on kerrostunut niin, että vähiten alkoholia on astian pohjalla ja eniten pinnassa. Ero voi olla aika suuri. Eli jos on tarkoitus blandata 80% viinaa normaali-ihmisten juotavaksi, se kannattaa tehdä niin, että ensin puoliksi ja tämän jälkeen juomaa on helpompi jatkaa millä haluaa.

        Eli huhuja on vaikka kuinka paljon, ja tietoakin löytyy jos sitä osaa hakea oikeasta paikasta.

        Joskus olen saannut boolia joka on tehty muutaman tunti ennen tarjoilua 80% viinasta, ja maku on ollut todella viinainen - ei kiitos.

        "..tietoakin löytyy jos sitä osaa hakea oikeasta paikasta" Ole ystävällinen ja kerro missä se "oikea paikka" on.


      • O..skari
        aivan mitä tahansa kirjoitti:

        kirjoitellaan ilman mitään tietoa asiasta.
        Viina ja vesi eivät todellakaan sekoitu noin vain, jos kyseessä on 80% alkoholi.
        Voit testata asian itse alkoholimittarilla.
        Laita litra vettä ja litra 80% alkoholia samaan astiaan ja anna niiden seistä siinä vaikka pari tuntia. Yllätys yllätys alkoholi on kerrostunut niin, että vähiten alkoholia on astian pohjalla ja eniten pinnassa. Ero voi olla aika suuri. Eli jos on tarkoitus blandata 80% viinaa normaali-ihmisten juotavaksi, se kannattaa tehdä niin, että ensin puoliksi ja tämän jälkeen juomaa on helpompi jatkaa millä haluaa.

        Eli huhuja on vaikka kuinka paljon, ja tietoakin löytyy jos sitä osaa hakea oikeasta paikasta.

        Joskus olen saannut boolia joka on tehty muutaman tunti ennen tarjoilua 80% viinasta, ja maku on ollut todella viinainen - ei kiitos.

        "Viina ja vesi eivät todellakaan sekoitu noin vain, jos kyseessä on 80% alkoholi." Tuolla logiikalla sitä ruumiinpesuvettä voisi juoda vaikka litran melko nopeasti,jos viinan ja veden (ihmisessä on vettä n.75%) sekoittuminen kestää pari päivää:)
        "...alkoholi on kerrostunut niin, että vähiten alkoholia on astian pohjalla ja eniten pinnassa." Johtuisiko siitä että alkoholi on vettä kevyempää?
        Alkoholin ominaispaino on 7,9 g/cl.
        "Eli jos on tarkoitus blandata 80% viinaa normaali-ihmisten juotavaksi, se kannattaa tehdä niin, että ensin puoliksi ja tämän jälkeen juomaa on helpompi jatkaa millä haluaa." Totta kai.


      • Oikea oikeaksi
        näin yksinkertainen kirjoitti:

        vaikka voisi luulla, että alkoholi ja vesi sekoittuvat pysyväksi seokseksi helpolla - näin ei ole.
        80% alkoholi kannattaa puolitta jo edellisenä päivänä, eikä mitään haittaa ole vaikka sen tekisi jo aikaisemminkin.
        Eli saman verran puhdasta vettä ja 80% alkoholia ja tämän jälkeen sinulla on 40% alkoholia jota on mukavampi jatkaa likööreillä ja limuilla sekä tietysti kun on kesä niin pakastetuilla mansikoilla.

        >>>kun on kesä niin pakastetuilla mansikoilla


      • Anonyymi
        O..skari kirjoitti:

        "Viina ja vesi eivät todellakaan sekoitu noin vain, jos kyseessä on 80% alkoholi." Tuolla logiikalla sitä ruumiinpesuvettä voisi juoda vaikka litran melko nopeasti,jos viinan ja veden (ihmisessä on vettä n.75%) sekoittuminen kestää pari päivää:)
        "...alkoholi on kerrostunut niin, että vähiten alkoholia on astian pohjalla ja eniten pinnassa." Johtuisiko siitä että alkoholi on vettä kevyempää?
        Alkoholin ominaispaino on 7,9 g/cl.
        "Eli jos on tarkoitus blandata 80% viinaa normaali-ihmisten juotavaksi, se kannattaa tehdä niin, että ensin puoliksi ja tämän jälkeen juomaa on helpompi jatkaa millä haluaa." Totta kai.

        Sekoittuu kun laittaa saman verran keitettyä vettä johon on lisätty rkl suolaa jäähtyneenä lisätään 80% alkoholi.


    • Häijjy

      Vielä ei näytä löytyneen luotettavaa tietolähdettä... Paljon sen suuntaisia veikkauksia joita itsekkin olen kuullut. Tottahan veden ja 80% viinan varovasti saa esim. kannuun jotakuinkin "erilleen" kaadettuna, mutta jos joku oikeasti tietää, kertokaa ihmeessä riittääkö perusteellisen seoksen muodostumiseen hyvä sekoittelu, vai vaatiiko operaatio aikaa?

      Jos joku on joskus jossain saanut 80%:sta tehtyä pahan kitkerää boolia, syitä voi olla muitakin kuin huono sekoittuvuus, varmimmin liian väkevä seos. Itse ajattelin väkevyydeksi 6-7%.

      Alkuperäiseen aiheeseen: Tietoa 80%:n saarenmaan sekoittuvuudesta?

      • turkinpippurista

        Ensin lantrattiin toi Saarenmaa samalla määrällä vettä, eli tuli 40 %. Sitten turkinpippureita pulloon, määrästä ei tietoa, ja kunnollista hauiksen kääntelyä pari tuntia, siinä meni viina ja vesi sekaisin, ja turkinpippurit suli, ei tarvittu baarien konstia (tiskikonetta).
        Ja kyllä se silti seuraavana päivänä maistui tujulta, meni ikään kuin väärään kurkkuun.


    • nojjoo

      Mielestäni, koska alkomahooli on kevyempää, niin kaataisin ... ja kohta sekoitankin tai kaadan sen 80 kymppisen ensin lasiin ja sen jälkeen lantringin. Normaalisti sekoitan n. 3 pvää ennen että ominaispainot kerkiävät tasoittua. Kyllä nämä nesteet sekoittuvat... kunhan oottaa.

      Hyvää itsenäisyyspäivää.

      • kadija

        jos 80% viinaa lantraa vedellä, niin sen tulee olla keitettyä vettä...ja tietty jähytettyä...kannattaa tehdä lantraus useampia päiviä ennen varsinaisen boolin tekoa


    • HyvinJännä?

      Jännä juttu että alkoholi muka nousee pintaan ja vesi vajoaa pohjaan. Selittäkääpäs minkä takia kun teet paukun niin ensimmäinen hörppy maistuu vedeltä ja mitä "alemmas lasissa mennään sitä enemmän viina maistuu. Etenkin "pohjat" maistuvat hyvin vahvasti viinalle. Tämäkin ongelma tosin ratkeaa sekoittamalla juoma ennen hörppyä.

      • Tisikin tällä puolen

        Ihme jauhantaa, alkoholi kyllä sekoituu nesteesiin kuin nesteeseen (tosi maitotuotteen saattavat leikata), eikä se ole mikään ongelma.

        Mutta juomien rakentaminen kerroksittain vaatii jo pientä osaamista ja sorminäppäryyttä :D

        Eiköhän ketju kuvasta amatöörien pelkoa vahvaa alkoholia kohtaan..


    • mökin mummeli

      Kyllä Suomi on viisaiden ihmisten maa. Voimme olla ylpeitä itsestämme.

    • 80%viruvalgeaaa

      Omiin korviin on tullu kuulluksi vanhemmilta "juopoolta", että jos esim. puolitat prossat laitat vettä puolet tietysti ja teelusikallinen suolaa ja sekootat kunnolla nii johan pysyy lantrattuna! ja toimii

    • trois-six

      Onko jollakulla osoittaa jotakin luotettavaa tietolähdettä tässä väitetyssä veden (puhtaan ja sokeroimattoman tms. aineita sisältämättömän) ja juotavaksi tarkoitetun etanolin vesiliuoksen (viina) huonoliukoisuusasiassa? Tieteellinen tutkimus, perustelu,...?

    • weetee

      etanolihan liukenee veteen ja rasvaan jne. sillä (lähes) puhdasta etanoliahan käytetään liuottimena vaikkapa laboratorioissa tms.

    • Titi Kosla Ajaa 3/6

      Niin se on, aina välillä tämä uskomus nousee kuitenkin esille... minun arvaukseni on, että on käytetty jotakin hyvin sokeripitoista laimennusvaiheessa, jolloin se on painunut pohjalle, viina jäänyt pinnalle ja liukeneminen on vienyt enemmän aikaa kuin mitä pelkkä vesi olisi tarvinnut.

    • Juomanlatkija

      Kaikenmoisia kuvitelmia asiasta tuntuu olevan – olen vuosien mittaan lukenut näiltäkin keskustelupalstoilta sitä sun tätä.

      Minua ei kiinnosta. Olen samoin vuosien ajan kantanut Virosta 80-prosenttista Saaremaata ja tehnyt 0,5 litran pulloista käyttökelpoista 40 prosentin normivotkaa kaatamalla puolet korkatun pullon sisällöstä tyhjään vastaavaan pulloon ja täyttämällä molemmat pullot kraanavedellä. Ravistus, ja se on siinä! Seosta olen alkanut käyttää saman tien; osa seoksesta on tietenkin vajunut pikku hiljaa ja siinä seistessään sekoittunut vielä paremmin jos on ollut sekoittuakseen.

      Minulle tuo fifty-fifty-seos on ollut käyttökelpoista tavaraa saman tien ja toiminut mainiosti.

      Toiset saavat olla vapaasti eri mieltä.

      Lokakuun alussa Tallinnasta ostetusta 10 pullon mäyräkoirasta näkyy olevan jäljellä 7 korkkaamatonta pulloa. Jääkaapissa on yksi aloittamaton, valmiiksi sekoitettu pullo. Tekaisisikohan itsenäisyyspäivänä taas hömpsyt?

      • Nina Muulo

        Jos on ollut jollakulla sellaista 80% viinaa, jossa on ollut jokin sivumaku (sellainen, joka tulee esiin vasta laimennusvaiheessa) ja on pantu sitä veteen ja juotu melkein heti ja päätelty sivumausta/aromista ettei olisi alkoholi kunnolla liuennut, mutta sitten pidemmän aikaa liottuaan viinasta häipyy tuo aromi, niin kuvitellaan että vasta sitten viina olisi kunnolla liuennut veteen.


    • ylpee suomalaisista

      Hehehe kun ihmiset tietää niin paljon... Tuleekos sieltä koulun kemiantunneilta mieleen semmonen sana kuin poolisuus? Samanlainen liukenee samanlaiseen, siis poolinen neste liukenee pooliseen. Vesi (H2O) on poolinen molekyylirakenteensa (tiedätte kyllä, semmonen mikkihiiren korvien muotonen) vuoksi. Samoin on alkoholi siis etanoli C2H5OH poolinen. Hydroksyyliryhmä, siis tuo OH-ryhmä, tekee molekyylistä poolisen (ei toki niin vahvasti poolisen kuin vesimolekyyli), mutta kuitenkin. Eli siis alkoholi sekoittuu veteen.

      TL;DR: Vesi ja alkoholi molemmat poolisia eli siis liukenevat toisiinsa.

    • Järjenjättiläinen

      Ei herranen aika näitä vastauksia täällä... Jos on niin vaikeaa ja epävarmaa nii vetäkää raakana saatana xD

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1821
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1734
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1642
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      20
      1409
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe