80% lantraus

Häjjy

80-volttisen vodkan lantrauksesta liikkuu monenlaista legendaa. Hääbooliin on varattu "sydämeksi" 80% Saaremaata, lisäksi tulee tietysti likööriä ja limsaa. Onko jollain mahdollisimman luotettavaa tietoa, pitääkö noin väkevä viina lantrata pitkälti etukäteen esim. veteen kuten huhu kertoo, vai onko ihan sama vaikka tarjoilisi heti sekoittelun jälkeen?

25

14706

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • whiskyshieppo

      ...milloin ohennat kunhan ohennat ja reilusti. Vähintään puolet vettä,limsaa,tms.sekaan.

      • näin yksinkertainen

        vaikka voisi luulla, että alkoholi ja vesi sekoittuvat pysyväksi seokseksi helpolla - näin ei ole.
        80% alkoholi kannattaa puolitta jo edellisenä päivänä, eikä mitään haittaa ole vaikka sen tekisi jo aikaisemminkin.
        Eli saman verran puhdasta vettä ja 80% alkoholia ja tämän jälkeen sinulla on 40% alkoholia jota on mukavampi jatkaa likööreillä ja limuilla sekä tietysti kun on kesä niin pakastetuilla mansikoilla.


      • PmVt
        näin yksinkertainen kirjoitti:

        vaikka voisi luulla, että alkoholi ja vesi sekoittuvat pysyväksi seokseksi helpolla - näin ei ole.
        80% alkoholi kannattaa puolitta jo edellisenä päivänä, eikä mitään haittaa ole vaikka sen tekisi jo aikaisemminkin.
        Eli saman verran puhdasta vettä ja 80% alkoholia ja tämän jälkeen sinulla on 40% alkoholia jota on mukavampi jatkaa likööreillä ja limuilla sekä tietysti kun on kesä niin pakastetuilla mansikoilla.

        Onkohan mistään muusta asiasta yhtä paljon harhaluuloja kuin viinasta?


      • aivan mitä tahansa
        PmVt kirjoitti:

        Onkohan mistään muusta asiasta yhtä paljon harhaluuloja kuin viinasta?

        kirjoitellaan ilman mitään tietoa asiasta.
        Viina ja vesi eivät todellakaan sekoitu noin vain, jos kyseessä on 80% alkoholi.
        Voit testata asian itse alkoholimittarilla.
        Laita litra vettä ja litra 80% alkoholia samaan astiaan ja anna niiden seistä siinä vaikka pari tuntia. Yllätys yllätys alkoholi on kerrostunut niin, että vähiten alkoholia on astian pohjalla ja eniten pinnassa. Ero voi olla aika suuri. Eli jos on tarkoitus blandata 80% viinaa normaali-ihmisten juotavaksi, se kannattaa tehdä niin, että ensin puoliksi ja tämän jälkeen juomaa on helpompi jatkaa millä haluaa.

        Eli huhuja on vaikka kuinka paljon, ja tietoakin löytyy jos sitä osaa hakea oikeasta paikasta.

        Joskus olen saannut boolia joka on tehty muutaman tunti ennen tarjoilua 80% viinasta, ja maku on ollut todella viinainen - ei kiitos.


      • whiskyshieppo
        aivan mitä tahansa kirjoitti:

        kirjoitellaan ilman mitään tietoa asiasta.
        Viina ja vesi eivät todellakaan sekoitu noin vain, jos kyseessä on 80% alkoholi.
        Voit testata asian itse alkoholimittarilla.
        Laita litra vettä ja litra 80% alkoholia samaan astiaan ja anna niiden seistä siinä vaikka pari tuntia. Yllätys yllätys alkoholi on kerrostunut niin, että vähiten alkoholia on astian pohjalla ja eniten pinnassa. Ero voi olla aika suuri. Eli jos on tarkoitus blandata 80% viinaa normaali-ihmisten juotavaksi, se kannattaa tehdä niin, että ensin puoliksi ja tämän jälkeen juomaa on helpompi jatkaa millä haluaa.

        Eli huhuja on vaikka kuinka paljon, ja tietoakin löytyy jos sitä osaa hakea oikeasta paikasta.

        Joskus olen saannut boolia joka on tehty muutaman tunti ennen tarjoilua 80% viinasta, ja maku on ollut todella viinainen - ei kiitos.

        "..tietoakin löytyy jos sitä osaa hakea oikeasta paikasta" Ole ystävällinen ja kerro missä se "oikea paikka" on.


      • O..skari
        aivan mitä tahansa kirjoitti:

        kirjoitellaan ilman mitään tietoa asiasta.
        Viina ja vesi eivät todellakaan sekoitu noin vain, jos kyseessä on 80% alkoholi.
        Voit testata asian itse alkoholimittarilla.
        Laita litra vettä ja litra 80% alkoholia samaan astiaan ja anna niiden seistä siinä vaikka pari tuntia. Yllätys yllätys alkoholi on kerrostunut niin, että vähiten alkoholia on astian pohjalla ja eniten pinnassa. Ero voi olla aika suuri. Eli jos on tarkoitus blandata 80% viinaa normaali-ihmisten juotavaksi, se kannattaa tehdä niin, että ensin puoliksi ja tämän jälkeen juomaa on helpompi jatkaa millä haluaa.

        Eli huhuja on vaikka kuinka paljon, ja tietoakin löytyy jos sitä osaa hakea oikeasta paikasta.

        Joskus olen saannut boolia joka on tehty muutaman tunti ennen tarjoilua 80% viinasta, ja maku on ollut todella viinainen - ei kiitos.

        "Viina ja vesi eivät todellakaan sekoitu noin vain, jos kyseessä on 80% alkoholi." Tuolla logiikalla sitä ruumiinpesuvettä voisi juoda vaikka litran melko nopeasti,jos viinan ja veden (ihmisessä on vettä n.75%) sekoittuminen kestää pari päivää:)
        "...alkoholi on kerrostunut niin, että vähiten alkoholia on astian pohjalla ja eniten pinnassa." Johtuisiko siitä että alkoholi on vettä kevyempää?
        Alkoholin ominaispaino on 7,9 g/cl.
        "Eli jos on tarkoitus blandata 80% viinaa normaali-ihmisten juotavaksi, se kannattaa tehdä niin, että ensin puoliksi ja tämän jälkeen juomaa on helpompi jatkaa millä haluaa." Totta kai.


      • Oikea oikeaksi
        näin yksinkertainen kirjoitti:

        vaikka voisi luulla, että alkoholi ja vesi sekoittuvat pysyväksi seokseksi helpolla - näin ei ole.
        80% alkoholi kannattaa puolitta jo edellisenä päivänä, eikä mitään haittaa ole vaikka sen tekisi jo aikaisemminkin.
        Eli saman verran puhdasta vettä ja 80% alkoholia ja tämän jälkeen sinulla on 40% alkoholia jota on mukavampi jatkaa likööreillä ja limuilla sekä tietysti kun on kesä niin pakastetuilla mansikoilla.

        >>>kun on kesä niin pakastetuilla mansikoilla


      • Anonyymi
        O..skari kirjoitti:

        "Viina ja vesi eivät todellakaan sekoitu noin vain, jos kyseessä on 80% alkoholi." Tuolla logiikalla sitä ruumiinpesuvettä voisi juoda vaikka litran melko nopeasti,jos viinan ja veden (ihmisessä on vettä n.75%) sekoittuminen kestää pari päivää:)
        "...alkoholi on kerrostunut niin, että vähiten alkoholia on astian pohjalla ja eniten pinnassa." Johtuisiko siitä että alkoholi on vettä kevyempää?
        Alkoholin ominaispaino on 7,9 g/cl.
        "Eli jos on tarkoitus blandata 80% viinaa normaali-ihmisten juotavaksi, se kannattaa tehdä niin, että ensin puoliksi ja tämän jälkeen juomaa on helpompi jatkaa millä haluaa." Totta kai.

        Sekoittuu kun laittaa saman verran keitettyä vettä johon on lisätty rkl suolaa jäähtyneenä lisätään 80% alkoholi.


      • Anonyymi

        Kysymys milloin ohennat eli milloin on hetki vammat nilkkoihin lähtee Paula kähtävä netti roskis pannu huone


    • Häijjy

      Vielä ei näytä löytyneen luotettavaa tietolähdettä... Paljon sen suuntaisia veikkauksia joita itsekkin olen kuullut. Tottahan veden ja 80% viinan varovasti saa esim. kannuun jotakuinkin "erilleen" kaadettuna, mutta jos joku oikeasti tietää, kertokaa ihmeessä riittääkö perusteellisen seoksen muodostumiseen hyvä sekoittelu, vai vaatiiko operaatio aikaa?

      Jos joku on joskus jossain saanut 80%:sta tehtyä pahan kitkerää boolia, syitä voi olla muitakin kuin huono sekoittuvuus, varmimmin liian väkevä seos. Itse ajattelin väkevyydeksi 6-7%.

      Alkuperäiseen aiheeseen: Tietoa 80%:n saarenmaan sekoittuvuudesta?

      • turkinpippurista

        Ensin lantrattiin toi Saarenmaa samalla määrällä vettä, eli tuli 40 %. Sitten turkinpippureita pulloon, määrästä ei tietoa, ja kunnollista hauiksen kääntelyä pari tuntia, siinä meni viina ja vesi sekaisin, ja turkinpippurit suli, ei tarvittu baarien konstia (tiskikonetta).
        Ja kyllä se silti seuraavana päivänä maistui tujulta, meni ikään kuin väärään kurkkuun.


    • nojjoo

      Mielestäni, koska alkomahooli on kevyempää, niin kaataisin ... ja kohta sekoitankin tai kaadan sen 80 kymppisen ensin lasiin ja sen jälkeen lantringin. Normaalisti sekoitan n. 3 pvää ennen että ominaispainot kerkiävät tasoittua. Kyllä nämä nesteet sekoittuvat... kunhan oottaa.

      Hyvää itsenäisyyspäivää.

      • kadija

        jos 80% viinaa lantraa vedellä, niin sen tulee olla keitettyä vettä...ja tietty jähytettyä...kannattaa tehdä lantraus useampia päiviä ennen varsinaisen boolin tekoa


    • HyvinJännä?

      Jännä juttu että alkoholi muka nousee pintaan ja vesi vajoaa pohjaan. Selittäkääpäs minkä takia kun teet paukun niin ensimmäinen hörppy maistuu vedeltä ja mitä "alemmas lasissa mennään sitä enemmän viina maistuu. Etenkin "pohjat" maistuvat hyvin vahvasti viinalle. Tämäkin ongelma tosin ratkeaa sekoittamalla juoma ennen hörppyä.

      • Tisikin tällä puolen

        Ihme jauhantaa, alkoholi kyllä sekoituu nesteesiin kuin nesteeseen (tosi maitotuotteen saattavat leikata), eikä se ole mikään ongelma.

        Mutta juomien rakentaminen kerroksittain vaatii jo pientä osaamista ja sorminäppäryyttä :D

        Eiköhän ketju kuvasta amatöörien pelkoa vahvaa alkoholia kohtaan..


    • mökin mummeli

      Kyllä Suomi on viisaiden ihmisten maa. Voimme olla ylpeitä itsestämme.

    • 80%viruvalgeaaa

      Omiin korviin on tullu kuulluksi vanhemmilta "juopoolta", että jos esim. puolitat prossat laitat vettä puolet tietysti ja teelusikallinen suolaa ja sekootat kunnolla nii johan pysyy lantrattuna! ja toimii

    • trois-six

      Onko jollakulla osoittaa jotakin luotettavaa tietolähdettä tässä väitetyssä veden (puhtaan ja sokeroimattoman tms. aineita sisältämättömän) ja juotavaksi tarkoitetun etanolin vesiliuoksen (viina) huonoliukoisuusasiassa? Tieteellinen tutkimus, perustelu,...?

    • weetee

      etanolihan liukenee veteen ja rasvaan jne. sillä (lähes) puhdasta etanoliahan käytetään liuottimena vaikkapa laboratorioissa tms.

    • Titi Kosla Ajaa 3/6

      Niin se on, aina välillä tämä uskomus nousee kuitenkin esille... minun arvaukseni on, että on käytetty jotakin hyvin sokeripitoista laimennusvaiheessa, jolloin se on painunut pohjalle, viina jäänyt pinnalle ja liukeneminen on vienyt enemmän aikaa kuin mitä pelkkä vesi olisi tarvinnut.

    • Juomanlatkija

      Kaikenmoisia kuvitelmia asiasta tuntuu olevan – olen vuosien mittaan lukenut näiltäkin keskustelupalstoilta sitä sun tätä.

      Minua ei kiinnosta. Olen samoin vuosien ajan kantanut Virosta 80-prosenttista Saaremaata ja tehnyt 0,5 litran pulloista käyttökelpoista 40 prosentin normivotkaa kaatamalla puolet korkatun pullon sisällöstä tyhjään vastaavaan pulloon ja täyttämällä molemmat pullot kraanavedellä. Ravistus, ja se on siinä! Seosta olen alkanut käyttää saman tien; osa seoksesta on tietenkin vajunut pikku hiljaa ja siinä seistessään sekoittunut vielä paremmin jos on ollut sekoittuakseen.

      Minulle tuo fifty-fifty-seos on ollut käyttökelpoista tavaraa saman tien ja toiminut mainiosti.

      Toiset saavat olla vapaasti eri mieltä.

      Lokakuun alussa Tallinnasta ostetusta 10 pullon mäyräkoirasta näkyy olevan jäljellä 7 korkkaamatonta pulloa. Jääkaapissa on yksi aloittamaton, valmiiksi sekoitettu pullo. Tekaisisikohan itsenäisyyspäivänä taas hömpsyt?

      • Nina Muulo

        Jos on ollut jollakulla sellaista 80% viinaa, jossa on ollut jokin sivumaku (sellainen, joka tulee esiin vasta laimennusvaiheessa) ja on pantu sitä veteen ja juotu melkein heti ja päätelty sivumausta/aromista ettei olisi alkoholi kunnolla liuennut, mutta sitten pidemmän aikaa liottuaan viinasta häipyy tuo aromi, niin kuvitellaan että vasta sitten viina olisi kunnolla liuennut veteen.


    • ylpee suomalaisista

      Hehehe kun ihmiset tietää niin paljon... Tuleekos sieltä koulun kemiantunneilta mieleen semmonen sana kuin poolisuus? Samanlainen liukenee samanlaiseen, siis poolinen neste liukenee pooliseen. Vesi (H2O) on poolinen molekyylirakenteensa (tiedätte kyllä, semmonen mikkihiiren korvien muotonen) vuoksi. Samoin on alkoholi siis etanoli C2H5OH poolinen. Hydroksyyliryhmä, siis tuo OH-ryhmä, tekee molekyylistä poolisen (ei toki niin vahvasti poolisen kuin vesimolekyyli), mutta kuitenkin. Eli siis alkoholi sekoittuu veteen.

      TL;DR: Vesi ja alkoholi molemmat poolisia eli siis liukenevat toisiinsa.

    • Järjenjättiläinen

      Ei herranen aika näitä vastauksia täällä... Jos on niin vaikeaa ja epävarmaa nii vetäkää raakana saatana xD

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollanen supernainen oot...

      Kunnon pakkaus, ja sitten asut jonkun idiootin kanssa jossain korvessa. Oliko sulla siinä joku ajatuskin kun siihen ru
      Ikävä
      113
      1391
    2. Kaipaan keskustelua kanssasi nainen

      Siinä oli niin hyvä olla.
      Ikävä
      53
      1049
    3. Jos sinua kiinnostaa nainen

      tai olet miettinyt, niin ei minulla ole ollut ketään. Olen viettänyt hiljaista ja yksinäistä elämää. En ole "käynyt nais
      Ikävä
      47
      940
    4. Tekisin sitä nyt

      Kanssasi jos voisin mutta pitää tehdä yksin
      Ikävä
      89
      825
    5. Ihana tumma

      Kaunotar nainen, oletko täällä? Tiedät että olet kauneinta maailmassa ja niin tiedän minäkin. Mitenkäs Juhannus?
      Ikävä
      35
      772
    6. Sevenissä kuva "Aboriginaalista"

      Mutta eihän vaan ole Pikkuruisen salainen serkku - yhtä omituinen hymy päällä....
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      765
    7. Mitäpä sitä valehtelemaan nainen

      Kyl oisin toivonut että juhannus oltas vietetty yhdessä. Ehkä jopa oltaisiin rakssteltu yöttömänä yönä. Mutta ei, vain y
      Ikävä
      30
      713
    8. En kuulu tänäkään vuonna

      juhannukseesi. Ei sellaista juhannusta taida tullakaan. Eikä joulua..
      Ikävä
      40
      701
    9. Ei me saada tätä ikinä toimimaan

      Näytin herkimmän puoleni. Suuttumukseni ja turhautumisen. Luotin, että tutustuminen ei kaatuisi siihen. Luotin, että pys
      Ikävä
      29
      665
    10. Muistat varmaan tämänkin nainen

      miten kutsuin sinua ihanaksi, enkä väärässä ollutkaan. Mulle tuli aina hauskoja juttuja mieleen, joita sitten kerroin. J
      Ikävä
      27
      646
    Aihe