Milloin korjaan "satoa" ?
Ei kuki ,lehtiä vain, mutta ystävä tunnisti piparjuureksi. Mitä siitä tekisin , ja milloin ? Piparjuuritahnaa ? Minkä kanssa ?
Piparjuuri
3
2215
Vastaukset
- ja juttua
Voisikohan piparjuurta kuivata lastuina mintun, vadelman, sitruunamelissan ja mustaherukoiden lehtien sekaan?
• Giardina (2482 kpl) sunnuntai, 1. elokuuta 2004 - klo 11. 02 (yli 4 vuotta sitten)
Mikä ettei, mä ainakin kuivasin silloin kun sain kuivurin lainaksi, kaikkea mitä palstalta löytyi. (Kesäkurpitsaakin on vielä iso purkillinen, samoin lehtisellerin lehtiä sun muuta.)
http://www.yrttitarha.com/kanta/piparjuuri/reseptit.html
http://www.pellervo.fi/pellervo/kp8_03/yrttisato.htm
http://www.ihahaa.fi/i_muistiinpanot_helene.html
• anttipa (4847 kpl) sunnuntai, 1. elokuuta 2004 - klo 11. 48 (yli 4 vuotta sitten)
Piparjuurta ei missään tapauksessa kannata kuivata. Juuren tehohan perustuu haihtuviin aineisiin, jotka vapautuvat solujen rikkoutuessa. Ruokaankin se pannaan juuri ruokailun yhteydessä. Piparjuuren oikea säilöntätapa on murskata se jäiden kanssa tahnaksi ja pakastaa. Kylmässä aromit nimittäin eivät haihdu. Voin etsiä ohjeenkin.
• Kurpitsa (10688 kpl) sunnuntai, 1. elokuuta 2004 - klo 14. 28 (yli 4 vuotta sitten)
Etsi vaan:)
Siitä se tuli mieleen, kun noissa joissain kurkkusäilepusseissakin on kuivattua piparjuurta mukana ja se on säilyvyyden parantamiseksi.
• anttipa (4847 kpl) sunnuntai, 1. elokuuta 2004 - klo 16. 15 (yli 4 vuotta sitten)
Saattaa parantaa säilyvyyttä, mutta piparjuuren oikea maku siinä ei tunnu.
En löytänyt kokeilemaani. Ideana oli se, että juuret murskataan mausteineen (muistan ainakin etikan) tehosekoittimella jäiden kanssa. Jäiden tarkoitus on pitää murskattavan seoksen lämpötila alhaalla, jotteivät aromit karkaa.
Tässä eräs Finnfoodista kopioitu ohje, josta saattaisi löytyä mausteet.
PIPARJUURITAHNA
500 g piparjuurta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1-2 prk smetanaa
1½ dl etikkaa
1 dl vettä
1. Liota kuorittuja piparjuuria kylmässä vedessä, kunnes ne kovenee (yön yli).
2. Raasta piparjuuret todella hienolla terällä konetta käyttäen. Peitä kone pyyhkeellä/muovilla, jotta piparjuuren höyryt eivät käy silmiin.
3. Lisää smetana, suola ja sokeri. Viimeiseksi etikkavesi. Katso, että seos jää tahnamaiseksi.
4. Purkita pieniin lasipurkkeihin. Säilyy jääkaapissa muutaman viikon. Erinomainen paistin lisäke ja miksei ihan leivällekin. - LEENANEN
KIITOS, OLI HYVÄÄ LEENA
- Raastan tuoreena
Piparjuuri on syntisen hyvää raastettuna punaisen lihan päällä. Tuoretta, kypsentämätöntä piparjuurta raastetaan ja yhdistettynä lihaan yhdistelmä on mieleenjäävä!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta643315Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433127- 432508
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1112406- 311933
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271820- 481626
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä851435- 391300
- 821169