Milloin korjaan "satoa" ?
Ei kuki ,lehtiä vain, mutta ystävä tunnisti piparjuureksi. Mitä siitä tekisin , ja milloin ? Piparjuuritahnaa ? Minkä kanssa ?
Piparjuuri
3
2020
Vastaukset
- ja juttua
Voisikohan piparjuurta kuivata lastuina mintun, vadelman, sitruunamelissan ja mustaherukoiden lehtien sekaan?
• Giardina (2482 kpl) sunnuntai, 1. elokuuta 2004 - klo 11. 02 (yli 4 vuotta sitten)
Mikä ettei, mä ainakin kuivasin silloin kun sain kuivurin lainaksi, kaikkea mitä palstalta löytyi. (Kesäkurpitsaakin on vielä iso purkillinen, samoin lehtisellerin lehtiä sun muuta.)
http://www.yrttitarha.com/kanta/piparjuuri/reseptit.html
http://www.pellervo.fi/pellervo/kp8_03/yrttisato.htm
http://www.ihahaa.fi/i_muistiinpanot_helene.html
• anttipa (4847 kpl) sunnuntai, 1. elokuuta 2004 - klo 11. 48 (yli 4 vuotta sitten)
Piparjuurta ei missään tapauksessa kannata kuivata. Juuren tehohan perustuu haihtuviin aineisiin, jotka vapautuvat solujen rikkoutuessa. Ruokaankin se pannaan juuri ruokailun yhteydessä. Piparjuuren oikea säilöntätapa on murskata se jäiden kanssa tahnaksi ja pakastaa. Kylmässä aromit nimittäin eivät haihdu. Voin etsiä ohjeenkin.
• Kurpitsa (10688 kpl) sunnuntai, 1. elokuuta 2004 - klo 14. 28 (yli 4 vuotta sitten)
Etsi vaan:)
Siitä se tuli mieleen, kun noissa joissain kurkkusäilepusseissakin on kuivattua piparjuurta mukana ja se on säilyvyyden parantamiseksi.
• anttipa (4847 kpl) sunnuntai, 1. elokuuta 2004 - klo 16. 15 (yli 4 vuotta sitten)
Saattaa parantaa säilyvyyttä, mutta piparjuuren oikea maku siinä ei tunnu.
En löytänyt kokeilemaani. Ideana oli se, että juuret murskataan mausteineen (muistan ainakin etikan) tehosekoittimella jäiden kanssa. Jäiden tarkoitus on pitää murskattavan seoksen lämpötila alhaalla, jotteivät aromit karkaa.
Tässä eräs Finnfoodista kopioitu ohje, josta saattaisi löytyä mausteet.
PIPARJUURITAHNA
500 g piparjuurta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1-2 prk smetanaa
1½ dl etikkaa
1 dl vettä
1. Liota kuorittuja piparjuuria kylmässä vedessä, kunnes ne kovenee (yön yli).
2. Raasta piparjuuret todella hienolla terällä konetta käyttäen. Peitä kone pyyhkeellä/muovilla, jotta piparjuuren höyryt eivät käy silmiin.
3. Lisää smetana, suola ja sokeri. Viimeiseksi etikkavesi. Katso, että seos jää tahnamaiseksi.
4. Purkita pieniin lasipurkkeihin. Säilyy jääkaapissa muutaman viikon. Erinomainen paistin lisäke ja miksei ihan leivällekin. - LEENANEN
KIITOS, OLI HYVÄÄ LEENA
- Raastan tuoreena
Piparjuuri on syntisen hyvää raastettuna punaisen lihan päällä. Tuoretta, kypsentämätöntä piparjuurta raastetaan ja yhdistettynä lihaan yhdistelmä on mieleenjäävä!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?
Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https3574086En sitten aio sinua odotella
Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e831769- 431530
Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"
Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan611507En vain ole riittävä
Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o281338Oon pahoillani että
Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(581315Kuka sinä oikeen olet
Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej511312Persut vajosivat pinnan alle
Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka2001287Hei, vain sinä voit tehdä sen.
Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change61190- 261187