Energiajuomat ovat vaarallisia

lopetin käytön

sen kertoo uusi tutkimuskin. Itse lopetin näiden juomien käytön siksi koska oli ihan ilmiselvää että se on vaarallinen juoma. Kädet tärisi, iho kutisi ja pisti ja tuli levoton olo aina kun joi energiajuomaa. Mutta se että se oli näin vaarallista en voinut arvata:

http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/100523.shtml

En ikinä enää juo energiajuomaa. Vaarallisuudenhan voi jo itsekin päätellä siitä että onko kofeiinin, tauriinin etc. aineiden saanti noin runsaina määrinä luonnollista?

32

1927

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • * * * * * * *

   Takavarikoimme 10-vuotiaalta nassikalta leirille tuodut energiajuomat. Valitteli kavereilleen, ettei pärjää ilman batterya kolmea päivää. Voi hyvä tavaton!

  • HAND-SOOLO

   ihan täyttä tuubaa. syöt muuten epäterveellisesti tai elintapasi ovat surkeat. ei se nyt energiajuomista johdu lol!

  • tantti

   Energiajuomat ei ole tarkoitettu jatkuvasti ja suurina määrinä päivässä kitattavaksi. Niiden käyttörajoitukset on selvästi merkitty pulloihin ja tölkkeihin.
   Tauriinit, kofeiinit, guaranat sun muut piristeet voi kyllä tehdä mm. pumpulle pipiä jos holtittomasti rupeaa niitä kittaamaan...

  • lollo9877676

   Vittun runkku energia juomat ja viina ownaa saatanana! crikez z

   • neemeri

    <33


  • buttery

   Koko "energiajuoma"-nimitys on harhaanjohtava. Jos ennen juomaa ei jaksa tehdä mitään, juoman jälkeenkään ei jaksa tehdä mitään, mutta aivot käyvät kierroksilla ja on levoton olo ja ei nukahda niin helposti. Nimitys "valvotusjuoma" voisi olla osuvampi.

   Saman energiamäärän saa tavallisesta limpparistakin, sokeri-, ei kevyt-. Se energia on siinä sokerissa.

   • buttery

    "Nimitys "valvotusjuoma" voisi olla osuvampi."
    Tai "piristejuoma".


  • EI VÄLTTÄMÄTTÄ!

   Ei se ole mitenkään vaarallista ainakaan kohtuullisissa määrissä. Itse juon kerran kuukaudessa about 0,5l ja se on ihan ok määrä. Ihan hyviähän ne ovat mutta vaarallista on ehkä juoda joka päivä.

   • edu13

    Oon jääny koukkuun energia juomasta en saa juoda sitä sain maistaa yks päivä monster energyä. Mut tajuun et siitä on haittaa olen 11 v rehellinen ja kiltti...


   • Anonyymi

    Olen täysin samaa mieltä


  • crikez

   Ne eivät todellakaan ole mitään vaarallisia! Suomalainen saattaa juoda kahvia jopa pannullisen, tai kaksikin päivässä! Yhdessä kahvikupillisessa mustaa kahvia ( 20cl) on yhtä paljon kofeiinia, kuin yhdessä tölkissä, tai pullollisessa energiajuomaa. Ja sokeriakaan niissä ei ole sen enempää, kuin lasillisessa tuoremehua, tai virvoitusjuomaa. Onhan niitä sokerittomiakin saatavilla kaupoista. En näe siinä mitään vaarallista, vaikka joisikin kaksi tölkillistä päivässä energiajuomaa, koska samallalaillahan sitä kahviakin kitataan.

   Energiajuomat eivät oikeasti edes piristä, ainakaan minua ei piristä, eli kusetusta. Mutta jotkut juovat sitä hyvän makunsa takia myös. Maailmassa on isompiakin haittoja, kuin kofeiinilla höystetty limppari, etten näin sanoisi.

   Antakaamme nassikoiden juoda rauhassa energiajuomansa, ei siinä mitään vaarallista ole.

   • vcxvxcdsf

    Onhan niissä vitamiineja yli saantisuosituksen. Muistaakseni jotain vitamiinia 200% päivittäisestä saantisuosituksesta eli pidemmän päälle alkaa kertymään vitamiineja paljon liikaa. Kyseessä taitaa olla rasvaliukoinen vitamiini, joten ylimääräinen vitamiini kerääntyy elimistöön.

    Nuo sokerittomat ovat todennäköisesti haitallisempia kuin sokerilliset, koska niissä on epäterveellistä makeutusainetta. Eihän sokerissa sinäällään ole mitään pahaa kunhan sitä ei syö liikaa.

    Itse olen kuitenkin samaa mieltä, energiajuomat ovat ihan ok kunhan niitä ei juo järjettömiä määriä. Tuskin ainakaan kovin vaarallisia ovat, lähinnä haitallisia.


   • edu13

    No haluaisin juoda energia juomia mut en saa kun muka on vaarallista


   • edu13

    Kyllä ne vaan ovat vaarallisia ostaa mielummin limsaa vaikka


  • ESPÄRISEE

   Juon 4 es päiväs 1aamulla 1koulussa 1 koulun jälkeen ku pelaan cs ja 1 illalla et pysyy hereillä ku wowittaa

   • Jonne666

    ES PÄRIZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


   • edu13

    Tyhmää


   • haistavittu

    Et sä mikään turha juntti ole XD Kasva jo aikuiseks.... huoh


   • ite oot
    haistavittu kirjoitti:

    Et sä mikään turha juntti ole XD Kasva jo aikuiseks.... huoh

    pidä sinä mursu turpas kii et ite oo vielä aikunen mä oon 12v et älä mulle ala


   • edu13
    haistavittu kirjoitti:

    Et sä mikään turha juntti ole XD Kasva jo aikuiseks.... huoh

    toi ite oot tyyppi oon mä haaa


  • ES poika crikez

   Bump
   Ot join tänää 12 Es ja näin rune örkkejä metässä niitä voi vertaa huumeisiin, koska biistä vitamiineista saa hallusinaatioita halpaa huumetta ty.

  • kofeiiniholisti

   Itse olen juonut energiajuomia varmaan 8-vuotiaasta asti ja olen nyt 16. Olen pitänyt välillä taukoja niiden juomisesta, välillä on pistänyt sydämen alapuolelle mutta harvoin ja en tiedä johtuuko se juuri energiajuomista. Ei kannata juoda usein koska ne koukuttavat todella pahasti.

  • haxb

   Energiajuomat piristävät, mutta ovat ravitsemuksellisesti köyhiä. Juokaa mieluummin välipalana kunnon mehua. Sellaista jossa on vain hedelmän oma sokeri ja hedelmälihaa mukana. Itse juon parhaillaan God Morgonin Bifido-mehua http://godmorgon.com/bifido/fi/ jota sain Hopottajat-suosittelupalvelun kautta. Sokeria vain 9gramaa/100 grammaa, mutta makua sitäkin enemmän plus vatsalle ystävällisiä probioottisia bakteereja.

   Tai juokaa vihreää tai valkoista teetä. Sitä voi tarjoilla myös klmänä kuumalla säällä. Tai makuvissjä, joissa on mukana kalsiumia. Mutta energiajuoma on viho viimeistä myrkkä.

  • qianerla

   http://www.burberry-outlet-vip.com/ Burberry Outlet
   http://www.srclouisvuittonoutlet.com/ Louis Vuitton Outlet
   http://www.michaelkorsstoreus.net/ Michael Kors Outlet
   http://www.michaelkorsonline-us.com/ Michael Kors Outlet Store
   http://www.us-michaelkorsbags.com/ Michael Kors Outlet
   http://www.michaelkorsshopus.net/ Michael Kors Outlet Online
   http://www.srclouisvuittonoutlet.com/ Louis Vuitton handbags
   http://www.burberry-outlet-vip.com/ Burberry Sale
   http://www.michaelkorsstoreus.net/ Michael Kors Handbags outlet
   http://www.michaelkorsonline-us.com/ Michael Kors Outlet
   http://www.us-michaelkorsbags.com/ Michael Kors Outlet Online
   http://www.michaelkorsshopus.net/ Michael Kors Outlet
   http://www.srclouisvuittonoutlet.com/ Louis Vuitton Sale
   http://www.burberry-outlet-vip.com/ Burberry Outlet Online

  • Energiajuomaa huhhah

   Älkää nyt VlTTU jaksako hakea tekosyitä kahvin epäterveellisyydestä! Vltun pellet oikeesti. Kahvia on tutkittu vuosikymmeniä, ja sen on todettu ehkäisevän sairauksia. Mm. dementiaa. Energiajuoma on sentään "pikkuisen" eri asia kuin kahvi. Mut jo tämä tekosyiden hakeminen kertoo paljon. Näyttäkää yksikin tutkimus, jossa normaali kahvinjuonti on todettu epäterveelliseksi.

   Energiajuomien "energian" saanti perustuu puhtaasti psykologiaan. Plasebo on varmasti tuttu termi. Mutta te vltun energiajuomamouhot tietysti kiellätte sen. Paljon tärkeämpi on näyttää viileeltä ja kusettaa itseään;) Ja oikeesti te energiajuomapellet näytätte ihan VlTUN surkuhupaisilta kun istutte ostarilla typerät jipjop... dipdop... plipplop... eiku hiphop... lippalakit päässä imemässä energiajuomaa XD Pikkuvauvat.

   VlTTUjoo täst saa energiaa mä jaksan vaik mitä tulee hyvä fiilis ku mä vetäsen täst vähän huikkaa mikä sust on parasta must on Monsteri vlttu se o hyvää mä vedin eilen 25 litraa ja melkein juoksin 8 sekkaan satasen vlttu mä oon kova jätkä. hahahahahahahahahahahahahaha

   • u r stupid

    Sähän täs taidat tekosyitä keksiä ja puolustelet kahvia, jossa on paljon enemmän enerkiaa kun enerk. juomissaEi niist mitään haittaa tuu jos nyt esim. 4 viikossa juo. Vitun pelle!


  • 12 vuotias poika

   olen pian 12-poika joka ei ole koskaan juonut energia juomaa. harrastan joka päivä urheilua ja treenaan junnucuppei varten joten whatever..... niin nee ketkä juo energia juomia ja valvoo yöt nin nee esittävät kovaa ja kun oltiin vuonna 2012 kavereiden kaa puistos niin maistoin niin lens oksennus ja en muutenkaan tykkää pikkulasten kaljast!!!!! juokaa tummaa kahvii jos haluutte olla kovii!!!!!! tv. Rikhard nurro. instagram rikhardlizardnurro.. onnea teiän elämään. oli oululaist murret koska isä on oulust ja äiti on hesast . asun kuitenkin paraisil ja treenaan vapaaotteluu ja bjj:tä turus ja taek won doo treenaan paraisil!!!!!!!

  • Eijumalauta

   Haistakaa vitun päivi räsäset paska

  • tiedätkömitäon

   ED?

  • sokeriseppo

   Onko energia juomat hyvää

   • Anonyymi

    Ei niitä muun kuin maun vuoksi juodakaan. Itsekin join niitä vuosia juuri sen maun vuoksi, mutta sitten maksa alkoi rasvoittua ja piti lopettaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei niitä muun kuin maun vuoksi juodakaan. Itsekin join niitä vuosia juuri sen maun vuoksi, mutta sitten maksa alkoi rasvoittua ja piti lopettaa.

    Onks sulla jotain meitä lihavia vastaan


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   3754
  2. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   212
   2677
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   58
   1284
  4. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   317
   1109
  5. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   60
   965
  6. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   36
   821
  7. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   69
   814
  8. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   61
   812
  Aihe