Energiajuomat ovat vaarallisia

lopetin käytön

sen kertoo uusi tutkimuskin. Itse lopetin näiden juomien käytön siksi koska oli ihan ilmiselvää että se on vaarallinen juoma. Kädet tärisi, iho kutisi ja pisti ja tuli levoton olo aina kun joi energiajuomaa. Mutta se että se oli näin vaarallista en voinut arvata:

http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/100523.shtml

En ikinä enää juo energiajuomaa. Vaarallisuudenhan voi jo itsekin päätellä siitä että onko kofeiinin, tauriinin etc. aineiden saanti noin runsaina määrinä luonnollista?

32

2330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • * * * * * * *

      Takavarikoimme 10-vuotiaalta nassikalta leirille tuodut energiajuomat. Valitteli kavereilleen, ettei pärjää ilman batterya kolmea päivää. Voi hyvä tavaton!

    • HAND-SOOLO

      ihan täyttä tuubaa. syöt muuten epäterveellisesti tai elintapasi ovat surkeat. ei se nyt energiajuomista johdu lol!

    • tantti

      Energiajuomat ei ole tarkoitettu jatkuvasti ja suurina määrinä päivässä kitattavaksi. Niiden käyttörajoitukset on selvästi merkitty pulloihin ja tölkkeihin.
      Tauriinit, kofeiinit, guaranat sun muut piristeet voi kyllä tehdä mm. pumpulle pipiä jos holtittomasti rupeaa niitä kittaamaan...

    • lollo9877676

      Vittun runkku energia juomat ja viina ownaa saatanana! crikez z

      • neemeri

        <33


    • buttery

      Koko "energiajuoma"-nimitys on harhaanjohtava. Jos ennen juomaa ei jaksa tehdä mitään, juoman jälkeenkään ei jaksa tehdä mitään, mutta aivot käyvät kierroksilla ja on levoton olo ja ei nukahda niin helposti. Nimitys "valvotusjuoma" voisi olla osuvampi.

      Saman energiamäärän saa tavallisesta limpparistakin, sokeri-, ei kevyt-. Se energia on siinä sokerissa.

      • buttery

        "Nimitys "valvotusjuoma" voisi olla osuvampi."
        Tai "piristejuoma".


    • EI VÄLTTÄMÄTTÄ!

      Ei se ole mitenkään vaarallista ainakaan kohtuullisissa määrissä. Itse juon kerran kuukaudessa about 0,5l ja se on ihan ok määrä. Ihan hyviähän ne ovat mutta vaarallista on ehkä juoda joka päivä.

      • edu13

        Oon jääny koukkuun energia juomasta en saa juoda sitä sain maistaa yks päivä monster energyä. Mut tajuun et siitä on haittaa olen 11 v rehellinen ja kiltti...


      • Anonyymi

        Olen täysin samaa mieltä


    • crikez

      Ne eivät todellakaan ole mitään vaarallisia! Suomalainen saattaa juoda kahvia jopa pannullisen, tai kaksikin päivässä! Yhdessä kahvikupillisessa mustaa kahvia ( 20cl) on yhtä paljon kofeiinia, kuin yhdessä tölkissä, tai pullollisessa energiajuomaa. Ja sokeriakaan niissä ei ole sen enempää, kuin lasillisessa tuoremehua, tai virvoitusjuomaa. Onhan niitä sokerittomiakin saatavilla kaupoista. En näe siinä mitään vaarallista, vaikka joisikin kaksi tölkillistä päivässä energiajuomaa, koska samallalaillahan sitä kahviakin kitataan.

      Energiajuomat eivät oikeasti edes piristä, ainakaan minua ei piristä, eli kusetusta. Mutta jotkut juovat sitä hyvän makunsa takia myös. Maailmassa on isompiakin haittoja, kuin kofeiinilla höystetty limppari, etten näin sanoisi.

      Antakaamme nassikoiden juoda rauhassa energiajuomansa, ei siinä mitään vaarallista ole.

      • vcxvxcdsf

        Onhan niissä vitamiineja yli saantisuosituksen. Muistaakseni jotain vitamiinia 200% päivittäisestä saantisuosituksesta eli pidemmän päälle alkaa kertymään vitamiineja paljon liikaa. Kyseessä taitaa olla rasvaliukoinen vitamiini, joten ylimääräinen vitamiini kerääntyy elimistöön.

        Nuo sokerittomat ovat todennäköisesti haitallisempia kuin sokerilliset, koska niissä on epäterveellistä makeutusainetta. Eihän sokerissa sinäällään ole mitään pahaa kunhan sitä ei syö liikaa.

        Itse olen kuitenkin samaa mieltä, energiajuomat ovat ihan ok kunhan niitä ei juo järjettömiä määriä. Tuskin ainakaan kovin vaarallisia ovat, lähinnä haitallisia.


      • edu13

        No haluaisin juoda energia juomia mut en saa kun muka on vaarallista


      • edu13

        Kyllä ne vaan ovat vaarallisia ostaa mielummin limsaa vaikka


    • ESPÄRISEE

      Juon 4 es päiväs 1aamulla 1koulussa 1 koulun jälkeen ku pelaan cs ja 1 illalla et pysyy hereillä ku wowittaa

      • Jonne666

        ES PÄRIZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • edu13

        Tyhmää


      • haistavittu

        Et sä mikään turha juntti ole XD Kasva jo aikuiseks.... huoh


      • ite oot
        haistavittu kirjoitti:

        Et sä mikään turha juntti ole XD Kasva jo aikuiseks.... huoh

        pidä sinä mursu turpas kii et ite oo vielä aikunen mä oon 12v et älä mulle ala


      • edu13
        haistavittu kirjoitti:

        Et sä mikään turha juntti ole XD Kasva jo aikuiseks.... huoh

        toi ite oot tyyppi oon mä haaa


    • ES poika crikez

      Bump
      Ot join tänää 12 Es ja näin rune örkkejä metässä niitä voi vertaa huumeisiin, koska biistä vitamiineista saa hallusinaatioita halpaa huumetta ty.

    • kofeiiniholisti

      Itse olen juonut energiajuomia varmaan 8-vuotiaasta asti ja olen nyt 16. Olen pitänyt välillä taukoja niiden juomisesta, välillä on pistänyt sydämen alapuolelle mutta harvoin ja en tiedä johtuuko se juuri energiajuomista. Ei kannata juoda usein koska ne koukuttavat todella pahasti.

    • haxb

      Energiajuomat piristävät, mutta ovat ravitsemuksellisesti köyhiä. Juokaa mieluummin välipalana kunnon mehua. Sellaista jossa on vain hedelmän oma sokeri ja hedelmälihaa mukana. Itse juon parhaillaan God Morgonin Bifido-mehua http://godmorgon.com/bifido/fi/ jota sain Hopottajat-suosittelupalvelun kautta. Sokeria vain 9gramaa/100 grammaa, mutta makua sitäkin enemmän plus vatsalle ystävällisiä probioottisia bakteereja.

      Tai juokaa vihreää tai valkoista teetä. Sitä voi tarjoilla myös klmänä kuumalla säällä. Tai makuvissjä, joissa on mukana kalsiumia. Mutta energiajuoma on viho viimeistä myrkkä.

    • qianerla

      http://www.burberry-outlet-vip.com/ Burberry Outlet
      http://www.srclouisvuittonoutlet.com/ Louis Vuitton Outlet
      http://www.michaelkorsstoreus.net/ Michael Kors Outlet
      http://www.michaelkorsonline-us.com/ Michael Kors Outlet Store
      http://www.us-michaelkorsbags.com/ Michael Kors Outlet
      http://www.michaelkorsshopus.net/ Michael Kors Outlet Online
      http://www.srclouisvuittonoutlet.com/ Louis Vuitton handbags
      http://www.burberry-outlet-vip.com/ Burberry Sale
      http://www.michaelkorsstoreus.net/ Michael Kors Handbags outlet
      http://www.michaelkorsonline-us.com/ Michael Kors Outlet
      http://www.us-michaelkorsbags.com/ Michael Kors Outlet Online
      http://www.michaelkorsshopus.net/ Michael Kors Outlet
      http://www.srclouisvuittonoutlet.com/ Louis Vuitton Sale
      http://www.burberry-outlet-vip.com/ Burberry Outlet Online

    • Energiajuomaa huhhah

      Älkää nyt VlTTU jaksako hakea tekosyitä kahvin epäterveellisyydestä! Vltun pellet oikeesti. Kahvia on tutkittu vuosikymmeniä, ja sen on todettu ehkäisevän sairauksia. Mm. dementiaa. Energiajuoma on sentään "pikkuisen" eri asia kuin kahvi. Mut jo tämä tekosyiden hakeminen kertoo paljon. Näyttäkää yksikin tutkimus, jossa normaali kahvinjuonti on todettu epäterveelliseksi.

      Energiajuomien "energian" saanti perustuu puhtaasti psykologiaan. Plasebo on varmasti tuttu termi. Mutta te vltun energiajuomamouhot tietysti kiellätte sen. Paljon tärkeämpi on näyttää viileeltä ja kusettaa itseään;) Ja oikeesti te energiajuomapellet näytätte ihan VlTUN surkuhupaisilta kun istutte ostarilla typerät jipjop... dipdop... plipplop... eiku hiphop... lippalakit päässä imemässä energiajuomaa XD Pikkuvauvat.

      VlTTUjoo täst saa energiaa mä jaksan vaik mitä tulee hyvä fiilis ku mä vetäsen täst vähän huikkaa mikä sust on parasta must on Monsteri vlttu se o hyvää mä vedin eilen 25 litraa ja melkein juoksin 8 sekkaan satasen vlttu mä oon kova jätkä. hahahahahahahahahahahahahaha

      • u r stupid

        Sähän täs taidat tekosyitä keksiä ja puolustelet kahvia, jossa on paljon enemmän enerkiaa kun enerk. juomissaEi niist mitään haittaa tuu jos nyt esim. 4 viikossa juo. Vitun pelle!


    • 12 vuotias poika

      olen pian 12-poika joka ei ole koskaan juonut energia juomaa. harrastan joka päivä urheilua ja treenaan junnucuppei varten joten whatever..... niin nee ketkä juo energia juomia ja valvoo yöt nin nee esittävät kovaa ja kun oltiin vuonna 2012 kavereiden kaa puistos niin maistoin niin lens oksennus ja en muutenkaan tykkää pikkulasten kaljast!!!!! juokaa tummaa kahvii jos haluutte olla kovii!!!!!! tv. Rikhard nurro. instagram rikhardlizardnurro.. onnea teiän elämään. oli oululaist murret koska isä on oulust ja äiti on hesast . asun kuitenkin paraisil ja treenaan vapaaotteluu ja bjj:tä turus ja taek won doo treenaan paraisil!!!!!!!

    • Eijumalauta

      Haistakaa vitun päivi räsäset paska

    • tiedätkömitäon

      ED?

    • sokeriseppo

      Onko energia juomat hyvää

      • Anonyymi

        Ei niitä muun kuin maun vuoksi juodakaan. Itsekin join niitä vuosia juuri sen maun vuoksi, mutta sitten maksa alkoi rasvoittua ja piti lopettaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei niitä muun kuin maun vuoksi juodakaan. Itsekin join niitä vuosia juuri sen maun vuoksi, mutta sitten maksa alkoi rasvoittua ja piti lopettaa.

        Onks sulla jotain meitä lihavia vastaan


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe