Tuntihinnasta käteen jäävä osuus?

Jos laskutan toiminimellä hommista 25e/h alv, kuinka paljon jää minulle käteen ja mitä tuosta summasta vähennetään??
Ilmianna
Jaa

3 VastaustaTarkkaa vastausta ei pysty antamaan, sillä voit itse paljolti vaikuttaa siihen, mitä verojen jälkeen jää käteen.

Karkeasti sanottuna maksat tuloveroa toiminimen tulosta, joka saadaan kun liikevaihdosta vähennetään kulut. Veroa toiminimen tuloksesta maksat ennakkoveron muodossa, joka perustuu arvioituun verovuoden toiminimen tulokseen. Kun verotus valmistuu, saat joko veronpalautusta tai maksat jäännösveroa sen mukaan, miten toteutunut tulos on suhteessa ennakkoveronperusteeseen. Myös muut kuin elinkeinotoiminnan tulot vaikuttavat luonnollisesti siihen riittävätkö verovuonna sinulta kannettu ennakko.

Vahvistettu elinkeinotoiminnan tulos jakautuu pääomatulo-osuuteen ja ansiotulo-osuuteen. Pääomatuloa verotetaan suhteellisen 28% verokannan mukaan. Pääomatulo-osuuden suuruus määräytyy elinkeinotoiminnan edellisen vuoden nettovarallisuuden perusteella siten, että 20% nettovarallisuudesta on pääomatuloa. Verovelvollinen voi myös halutessaan valita pääomatulo-osuuden määräytymisen 10% mukaisesti. Tästä kaavasta saatetaan poiketa mikäli toiminimi on maksanut edellisten 12 kuukauden aikana ennakonpidätyksen alaisia palkkoja tai on myynyt käyttöomaisuusosakkeita.

Loppuosa elinkeinotoiminnan tulosta on ansiotuloa jota verotetaan progressiivisesti. Ansiotulo-osuuden kokonaisverorasitukseen vaikuttavat mm. verotuskunta ja kirkollisvero.

Myös toiminimen verosuunnittelulla on mahdollista säästää suuria summia, vaikka liikevaihto ei päätä huimaisikkaan. Kirjoittelehan tänne jos tarvitset apua.
Ilmianna
Jaa
Tuohon vaikuttaa todella monta asiaa. Tmi yrittäjän verotus on edellisen vastaajan toimesta kerrottu suht tarkkaan.
Tmi yrittäjällä on monenlaisia kustannuksia; eläkemaksut, tapaturmavakuutukset, kirjanpito, koulutus, matkakulut ym. NÄmä kaikki vaihtelevat huomattavasti eri toimialoittain ja yrittäjittäin, joten tarkkaa vastausta ei tuohon voi antaa. JOnkinlainen keskimääräinen summa voi olla n. 50% laskutettavasta määrästä eli tässä tapauksessa 12,5 €/tunti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Nyrkkisääntönä jaan tuntipalkan 1,7:llä.
Eli sen varran päältä häipyy.

Sitten laske kiinteät kulut vuositasolla.
Sen summa jaat 11:llä. Kulut kun pyörii lomallakin.

Sitten lasket yritystoimintaan käytettävissä olevan ajan. Jos olet kokopäivätoiminen niin se on helppoa.

Sitten tulee tärkeä kohta. Montako prosentia käytettävissä olevasta ajasta pääset tekemään tuottavaa työtä. Muu aika menee tuottamattomaan "sähläykseen". Tällä tuottoajalla sitten jaat kiinteäkulupotin. Näin syntyy kiinteäkuluosuus.

Jos jotain jäljelle jää, ole tyytyväinen. Voit tosin päättää lisän minkä edelliseen kulupottiin tavoitevoittona lisäät.

Tämän kun tuumaat joka keikalla niin alkaa tulla tuntumaa toiminnasta. Kun tuntuma on mennyt pidemmälle, voit tehdä äskeisen laskelman minuuttitasolle, sen jälkeen on helppoa.
Kuulostaa ehkä huvittavalta muttta toimii.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Tuntihinnasta käteen jäävä osuus?

Jos laskutan toiminimellä hommista 25e/h alv, kuinka paljon jää minulle käteen ja mitä tuosta summasta vähennetään??

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta