Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

PRICK-testit

Miten onnistuneet?

Hei!! Meillä pojalla prick-testit lokakuussa ja mietin, että mitenköhän ne onnistuvat... Poika on nyt 1v4kk ja voimaa löytyy. Eniten huolettaa se kun syyskk lopussa pitää käydä verikokeissa ja kun ei anna edes korvia tai suuta katsoa ilman taistelua... Pelottaa, että miten sitten nuo verikokeet onnistuu jos mies ei pääse mukaan pitelemään poikaa. Huolettaa myös tuo itse testi tilanne...
Miten muilla mennyt? mihin pitää varautua?(siis muuhun kun tietysti allergiareaktioihin).
Pojalta testataan kananmuna kun sai siitä vakavan reaktion ja ambulanssilla mentiin sairaalaan. Ja varmaan porkkana ja tomaatti testataan ja varmistetaan.

8

1676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksi vain

      Hoitajilla on kokemusta lasten käsittelystä.

      Noista prick testituloksista muistuttaisin sen verran ,että ne ovat vain suuntaa antavia ja näyttävät vain nopeat reaktiot. Negatiivinen prick tulos ei tarkoita sitä, etteikö lapsi voisi olla ko. aineelle allerginen! Verikokeen tulokset ovat luotettavia.

      • ++++

        No ei ne verikokeetkaan 100 varmoja ole. Meidän 9v tyttö saa vaikean hengenahdistuskohtauksen aina kun on syönyt kalaa, mutta verikokeiden mukaan hän ei ole millekään allerginen.


      • J.a.n.e
        ++++ kirjoitti:

        No ei ne verikokeetkaan 100 varmoja ole. Meidän 9v tyttö saa vaikean hengenahdistuskohtauksen aina kun on syönyt kalaa, mutta verikokeiden mukaan hän ei ole millekään allerginen.

        Meillä myös ristiriitaisi tuloksia kokeissa. Prick-testi tehty 5 kertaa ja verikokeet otettu kerran. Omat kokeilut ja prick-testi antavat saman suuntaisia tuloksia, kun taas verikokeissa ei näkynyt kaikkia varmojakaan allergioita.


    • Eli jos oireita on

      ja vielä noinkin vakava että ambulanssilla sairaalaan ja prick testi ei näytä mitään "hälyyttävää" testattujen aineiden kohdalla
      on myös luotettava itseensä että jotain on "pielessä" allergisoivien aineiden vaikutuksessa lapseen.

      Jos haluaa lapselleen parhaan mahdollisen hoidon noinkin vakavan tilanteen jälkeen (teillä on varmaankin jo Epipen kynä kotona olemassa varalle)
      niin ehdottomasti allergologin vastaanotolle. Maksaa kyllä yksityisellä käynnin mukaisesti
      mutta itsellä on pitkässä juoksussa todella hyvin paljon levollisempi olo lapsensa vuoksi.

      Verikokeiden ottoa varten voi pyytää eutkäteen kotiinkin Emla- puudute rasvan
      niin verikoetta ottava sairaanhoitajakin voi ottaessaan verikoetta
      ihan rauhassa etsiä vaikka sitä suontakin ... ilman, että lapsi saa ikuisia kammoja verikokeiden otosta.
      Emlan saa kyllä paikan päälläkin mutta sitten on varattava aikaa että puudute ehtii vaikuttaa (noin 45 min).

      • ap.

        Saanut epipeniä kotiin.... Sitä kyllä vähän ihmettelin. Muutenkin "huonoa" hoitoa sai ensiavussa. Esim. kortisonin sai pillerinä puoli tuntia sairaalaan saapumisen jälkeen(eikös pitäisi antaa pistoksena ja mahd. nopeasti...?). N.15min. tästä lääkkeestä päästiin kotiin. Ei seurantaan siis jääty. Hoitaja kävi katsomassa kerran ja lääkäri vain konsultoi lastelääkäriä puhelimitse koko ajan.


      • terveyskeskuslääkäreiden
        ap. kirjoitti:

        Saanut epipeniä kotiin.... Sitä kyllä vähän ihmettelin. Muutenkin "huonoa" hoitoa sai ensiavussa. Esim. kortisonin sai pillerinä puoli tuntia sairaalaan saapumisen jälkeen(eikös pitäisi antaa pistoksena ja mahd. nopeasti...?). N.15min. tästä lääkkeestä päästiin kotiin. Ei seurantaan siis jääty. Hoitaja kävi katsomassa kerran ja lääkäri vain konsultoi lastelääkäriä puhelimitse koko ajan.

        taikka edes keskussairaalankaan lääkäreiden varaan. On todella hyvää tuuria, että kohdalle osuu todellinen allergiatietämyksen omaava lääkäri.
        Allergia ja astmaliittoonkin voi olla yhteyksissä ja kysellä esimerkiksi oman paikkakunnan yhdistystä. Yhdistyksen jäsenten vertaistuki, tietous, vinkit yms. voi olla kultaakin kalliimpaa.
        Samalla kun kyselee yhdistyksen yhteystietoja
        voi kysellä että missä on teille lähin lasten allergologi. Ja sinne vastaanotolle soittamalla voi saada tietoa lääkäri-, tutkimus- yms. kustannuksista jne.


    • ota mukaan

      esim. ilmapallo, mikä on yllärinä itse piikkivaiheessa. Meillä se ainakin tehosi tosi hyvin eikä edes huomannut piikkiä tai pistämistä. Prickit tehdään varmaan selkään. Kymmenen minuuttia on pitkä aika pienelle varsinkin kun kutisee (todennäköisesti;)). Mukaan mukava uusi kirja ja lempipehmo, jolle myös tehdään jokin lääketieteellinen koe - noin niin kuin leikisti. Me olemme pojan kanssa vierailleet sairaalakeikoilla niin usein, että lelukäärmeeltäkin on otettu nielunviljely ja se on ollut myös röntgenissä. Kaikki meni ihan mainiosti.

    • turhaa oli

      Meillä meni prick testien tekeminen alle 2v lapselle tosi hyvin. Täys käsi laitettiin reikiä eikä poika valittanut kun ei ne tosiaan satu.

      Meillä ongelma oli vaan siinä että tulokset olivat kaikki negatiivisia vaikka pojalla onkin allergioita. Lääkärikin sanoi että prick testit ei aina näytä vaikka olisi allerginen ja joskus voivat näyttää positiivista vaikka lapsi ei olisikaan allerginen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1390
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1297
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1263
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1217
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe