Esko Seppänen

Venäjän duuman jäseneksi

Vasemmistoliiton europarlamentaarikko Esko Seppänen arvostelee kiivaasti hallituksen ja presidentin tapaa hoitaa suhteita Venäjään.

Seppänen arvioi vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Turussa tiistaina, että Suomen ja Venäjän suhteet ovat tällä hetkellä huonoimmillaan sitten toisen maailmansodan ja tästä suhteesta tulee syksyn mittaan iso kysymys.

Seppänen syytti ulkoministeri Alexander Stubbia (kok) ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrystä (kesk) provokaatioista Venäjän suuntaan.

Stubbin provokaationa Seppänen piti Suomen Kuvalehdelle annettua lausuntoa Stubbin avoimesta myönteisyydestä Yhdysvaltoja kohtaan. Tämän vuoksi Stubbilla ei ollut mitään mahdollisuuksia välittää Georgian kriisissä vaan aseleposopimuksen neuvotteli Ranska, Seppänen sanoi.

ESKO SEPPÄNEN. MENE POIS SUOMESTA JA ASETU EHDOLLE YHTENÄISEN VENÄJÄN LISTOILLE DUUMAN SEURAAVISSA VAALEISSA.

6

228

  Vastaukset

  • ei voi vastata muuten kuin antaa niille ehdottoman hyväksynnän?? EU:n vastausyritykset Venäjän sotilallisia toimia vastaan, EU:n EI SOTILALLISILLA toimilla, torjutaan Suomessa ja myös suomalaisin äänenpainoin EU:ssa jyrkästi.
   Onkohan EU:n mahdolliset Suomelle antamat "turvatakuut" tämän Halosen kannanoton jälkeen myös samaa luokkaa?? Onkohan niin, että Venäjä konfliktin osuessa Suomea kohtaan, muut EU maat plagioivat SILLOIN sitä virallista linjaa mitä Suomi oli luomassa EU:ssa koko hallituksen ja presidenntiime voimin. Logiselta päättelyltä ei voi välttyä, näin tulisi käymään, kävisiköhän niin, ettei Suomen takia EU:ssa edes harkittaisi tai ryhdyttäisi mihinkään EI edes EI sotilallisinkaan toimiin?

  • Esko ei ole muuttunut. Suhteet ovat hyvät. Venäjä on Suomelle tärkeä maa, ja Venäjä arvostaa luoteisnurkan pientä rajanaapuria, joka ei aina muista, että Venäjän suurimmat huolet ovat ihan muilla rajoilla.

   "Suomen ja Venäjän suhteet ovat tällä hetkellä huonoimmillaan" - Lue: Suomi on toimissaan ja lausunnoissaan osoittanut itsenäisyyttä, jota ei ollut vuosina 1945-1991.

   "Stubbin provokaationa Seppänen piti Suomen Kuvalehdelle annettua lausuntoa Stubbin avoimesta myönteisyydestä Yhdysvaltoja kohtaan."

   Muista: Suomen oli vaikea 1960-luvun alussa kuherrella lännen kanssa ilman noottia. Nyt saa sanoa myönteisiäkin asioita Yhdysvalloista. Jokaisessa suurvallassa on hyviä ja huonoja puolia.

   Väyrynen ei tee (ainakaan harkitsemattomia) provokaatioita, mutta tuo Kemijokivarren kettu on hyvä neuvottelija. Se on Suomen etu. Seppänen on itse puheissaan vaatinut suomalaisilta "jämäkkyyttä" EU:n suuntaan.

   Lopuksi tärkeä asia lukutaitoisille. Esko Seppänen veljeili KGB:n kanssa kauan ja kirjoitti ikään kuin tilaustyönä mm. siitä, miten Neuvosto-Virossa kaikki asiat ovat paremmin kuin Suomessa ym. Nyt poika on Suomen edustajia europarlamentissa - on siinä EU-edustajien keskellä, Brysselin paalupaikalla... Mielenkiintoinen mies, ainakin FSB:n näkökulmasta, joilla on hänen jokainen sanansa, lausuntonsa, naisensa, rikkeensä ylhäällä ja dokumentoitavissa.

  • Mihikäs paskakommumisti karvoistaan pääsisi?

  • Jos joku vielä muistaa speden sketsin siitä kun osa neukku ohjuksesta lensi inarin järveen.
   Siinä suomalaiskenraali skaalaillassa ilmoitti neukku kenraalille että meitä suomalaisia todella harmittaa tuo teidän touhu. Mihin neukkukenu vastasi että entäs sitten.Mihin toinen ei osannut sanoa mitään.
   Tilanne on edelleen sama. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu!

   • Kun NATO pommittaa Moskovan paskaksi ja ihmiset anelevat armpoa, niin pitää vastata: MITÄ SITTEN?


  • sopimuksen neuvotteli Ranska, koska se oli EU:n puheenjohtajamaa Suomi oli ETYJ:N puheenjohtaja. Venäjä on jäsen, joten se ei voinut tehdä sopimusta itsensä kanssa. Samoin Georgia on jäsen. EU oli oikea organisaatio neuvotteleman.

   Esko Seppäsen isänmaa on Neuvostoliitto, joten hän ei kaihda mustamaalaamasta Suomea ja EU:a aina kun voi.Suomen ja Venäjän suhteet ovat hyvät, ellei Venäjä niitä toimillaan huononna.Kannttaa aina muistaa, että Venäjä viis veisaa EU:sta ja Suomen kaltaisista pikkumaista. Se haluaa asioida suoraan Euroopan isojen maiden kanssa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia on ilkeä kiusaaja!

   Te, jotka jatkuvasti jaksatte lässyttää kuinka ihana, kiltti, herttainen, empaattinen, hyväsydäminen tuo botoxhirviö on... Niin tässäpä teille taas pi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   282
   2340
  2. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   53
   1152
  3. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   170
   1081