Vieroitusoireisiin Bally-K

Forgetful Fiona

Heartbeatin ohjelma-ajalla esitetään tästä päivästä alkaen ainakin arkisin (en ole tarkistanut, onko aika käytössä myös viikonloppuisin) mainiota (Irlantiin sijoittuvaa) brittisarjaa Elämää Ballykissangelissa. Sitä voin suositella kaikille, jotka eivät ole sitä ennen nähneet, sen tunnelmassa ja henkilöhahmoissa on paljon samaa kuin Sydämen asialla -sarjassa.

Tämäkin sarja on nähty kahteen kertaan, mutta ei haittaa ainakaan minua. Tapahtumapaikka on pieni kylä Irlannissa, Ballykissangel, jossa on vallan mainio henkilögalleria: nuori katolinen pappi isä Peter, reipas pubinpitäjä Assumpta Fitzgerald, hiukan hölmö poliisi Ambrose Egan, rikas liikemies Brian Quigley, jonka toimet eivät aina ihan kestä päivänvaloa ja hanttihommia tekevät Liam ja Donal, joiden touhut eivät aina mene ihan putkeen ja monia muita. Kaikki hahmot ovat sellaisia, että heihin kiintyy, ja heidän edesottamuksiaan on hauska seurata.

Tämä sarja ei ollut läheskään yhtä pitkä kuin Sydämen asialla, mutta päähenkilöiden (isä Peter ja Assumpta) poistuttua sitä jatkettiin vielä useampi kausi. Nuoria pappeja taisi olla kaikkiaan kolme, joista yksi tuli Australiasta asti. Olen katsonut sarjan ainakin kertaalleen ihan kokonaan, mutta nyt aion jatkaa vain päähenkilöiden poistumiseen asti. Ehkä jokapäiväisen sarjankatsomisen vieroitusoireet lievittyvät jo sinä aikana, onhan se aika sitovaa...

8

908

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaqui

      Kiitos sinulle, en ole aiemmin katsonut tätä.
      Pitääpä ruveta nyt seuraamaan.
      On vain niin vaikea tuo sarjan nimi lausua.

      • Forgetful Fiona

        Wikipedian mukaan kylän nimi tulee iirin kielen sanoista, jotka merkitsevät langennutta enkeliä. Irlannissa on huomattavan paljon paikannimiä, jotka ovat Bally-jotain.

        Fanit käyttävät sarjasta nimeä Bally-K (lausutaan "bälikei"), eikös se ole helpompi? Sarjaa on ennen esitetty FST:n puolella, ja ainakin ensimmäisellä kierroksella siinä oli vain ruotsinkielinen tekstitys, joten siksi se on varmaan mennyt monelta suomenkieliseltä ohi.

        Mielenkiintoista muuten, että sarjassa esiintyvät näyttelijät eivät läheskään kaikki ole irlantilaisia, vaikka puheen perusteella niin voisi luulla. Brittinäyttelijöiden ammattitaitoonhan kuuluu kyky puhua englantia millä murteella tai korostuksella tahansa.


    • sarja

      Toinen hauska ja lämminhenkinen sarja Born and Bred (Naapureita ja ystäviä) alkaa uusintana 20.11 arkisin 17:08. Tapahtumat sijoittuvat 1950-luvun Lancashireen kuvitteelliseen Ormstonin kylään. Ihania maaseutumaisemia jälleen tiedossa.

      • Forgetful Fiona

        Muistan tämän sarjan, katsoin sen kun se tuli aamuisin. Siinä päähenkilöt olivat lääkäreitä, isä ja poika. Pojalla oli erittäin kaunis ja energinen vaimo ja kolme lasta. Tässäkin oli nainen pubinpitäjänä.


    • hyvää teki

      Ehdin kovasti tykästyä SA-sarjaan. Katsoin sitä nyt ensimmäistä kertaa muutaman kuukauden ajan. Päivät rytmittyivät mukavasti, sillä lepotunnin sai pitää suosiolla joko klo 17 tai 11 sen mukaan miten oli päässyt tv-ruudun ääreen.
      Yritin minäkin katsoa rytmitajuni perusteella Bally-K:n eka jakson, mutta nukahdin ensimmäisten vuorosanojen jälkeen! Taidanpa siis käyttää entisen SA-tunnin nokosiin jatkossakin! Niin makealta se maistui.

    • ei huono sarja sekään

      Kuin muut on pärjänneet?

      Kaipaan päivittäisannostani.

      • mitä ihmeen

        vieroitusoireita teillä oikein on???

        Ei minulla ole mitään oireita, elämää on tv-ruudun tälläkin puolella.


      • Jotain tolkkua sentään...
        mitä ihmeen kirjoitti:

        vieroitusoireita teillä oikein on???

        Ei minulla ole mitään oireita, elämää on tv-ruudun tälläkin puolella.

        Näissä sarjoissa, niin sydiksessä kuin tässä enkelijutskassakin on sitä jotain, jota ei löydy katselemalla "Maajussille morsian" tai muuta silkkaa skeidaa, jota tölkystä tulvii. Mielestäni parhaat sarjat vuosikausiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      149
      10852
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      209
      2890
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1696
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1546
    Aihe