Saatanan mahtirooli adventismissa

Koska Ellen White sai näkynsä demoneilta niin tietysti ne korottivat omaa herraansa saatanaa mahtirooliin ja niinpä saatana on sangen mahtava herra adventismissa nykyäänkin.

Saatana siirtyi taivaan valtaistuimelle, kun Jeesus (enkeli Miikael adventistien mukaan, viite 1.) ja Isä siirtyivät kärryillä kaikkein pyhimpään ja sulkivat sinne oven (Raamatun mukaan Jeesus meni kaikkein pyhimpään taivaaseen noustessaan 40 pv kuolleita nousemisensa jälkeen, 2.). Ja niinpä kaikkien kristittyjen rukoukset menevät nyt valtaistuimella olevalle saatanalle, koska kristityt eivät tiedä adventtitotuutta ja Jeesusmiikaelin sijaintia (3.).

Ja koska saatana ei ole maanpiirissä niin kuin Raamatun mukaan on (4.), vaan istuu taivaan valtaistuimella, niin häntä ei sidotakaan maan syvyyksiin niin kuin Raamatussa kerrotaan (5.), vaan hänet lasketaan taivaasta maan päälle vapaasti kuljeksimaan tuoksi tuhannen vuoden aikajaksoksi (6.).

Saatana on Raamatun mukaan tämän maailman ruhtinas (Joh 12:31, 16:11), ihminenhän hänen eksytykseensä lankesi ei Jumala ja täällä hänen valtapiirinsä on, ei taivaan valtaistuimella. Eikä syvyys ole maan päällä vaan alla. Se käy ilmi siitäkin, kun demonit anelivat Jeesusta:”Päästä meidät noihin sikoihin. Älä lähetä meitä syvyyteen”. Ei ollut syvyyttä maan päällä, vaan jossain maan alla ja niinpä Jeesus täytti pyynnön eikä ajanut demoneita syvyyteen, vaan maan päällä oleviin sikoihin (Luuk 8:31-33).

Miikaeljeesus parka läträä oven takana likaisen verensä kanssa ihmisten syntejä pesten ja saatana mahtavana ottaa rukouksia vastaan taivaan valtaistuimella. Tämmöistä teologiaa syntyy, kun kuunnellaan vääriä profeettoja, adventistien tapauksessa Ellen Whiteä.

Sitten kaikki huipentuu tuohon saatanan kärsimykseen ihmisten syntien puolesta: ensin tuhat vuotta täällä maan päällä ja sitten vielä kärsien maan palaessa lopullisen rangaistuksen ja haihtuen hetkessä olemattomiin (7.) Raamattu taas sanoo, että Jeesus kantoi syntimme: "..joka ´itse kantoi meidän syntimme' ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja 'hänen haavainsa kautta te olette paratut' (1 Piet 2:24). ”Se on täytetty” (Joh 19:30) huusi Jeesus jo ristillä eikä vasta demonien näyttämien satutapahtumien jälkeen (8.).

Kun Johannes Kastaja näki Jeesuksen hän ilmoitti: ”Katso, Jumalan karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!” (Joh.1:29) eikä hän jatkanut ”ja katso tulee vielä toinenkin Jumalan vuohipukki saatana, joka lopullisesti kärsii ihmisten synnit päällään.”’’


Viitteet:

1. Ellen Whiteltä noita Miikaeljeesuskohtia löytyy roppakaupalla esim. Spiritual Gifts (vol.2,p.276) White kirjoittaa: "Kun Jeesus nousee ylös; kun hänen työnsä Kaikkein Pyhimmässä on lopussa, silloin syntiselle ei suoda ainoatakaan valon sädettä... Miikael nousee ylös."
Eräs adventtikirkon vanhemmistojäsen kirjoitti tänne Annu-nimimerkillä: ” Tähän voidaan hyvin liittää vielä tuo Miikaelkin, koska hän on ylienkeli….Vain Kristus ja Lusifer= Saatana voivat olla vastakkain, koska kaikki muut enkelit ovat heitä alempana arvossa.” http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000013&posting=22000000005091868#22000000005091868
Siis MUUT ENKELIT – Miikael eli Kristus, Lusifer ja muut enkelit – kaikki enkeleitä!!! Mutta ylienkeli Miikael on yksi enkeliruhtinaista, kuten Gabriel, "Persian valtakunnan enkeliruhtinas seisoi vastustamassa minua kaksikymmentäyksi päivää, mutta katso, MIIKAEL, YKSI ENSIMMÄISISTÄ ENKELIRUHTINAISTA, tuli minun avukseni, sillä minä olin jäänyt yksin sinne, Persian kuningasten tykö.” (Dan 10:13) eikä Jumala niin kuin Jeesus on

2. ”Mutta pääkohta siinä, mistä me puhumme, on tämä: meillä on sellainen ylimmäinen pappi, joka istuu Majesteetin valtaistuimen oikealla puolella taivaissa, tehdäkseen pappispalvelusta kaikkeinpyhimmässä, siinä oikeassa majassa, jonka on rakentanut Herra eikä ihminen.” (Heb 8:1-2)

3. ”Ne, jotka eivät uskoneet Ellenin näkyyn, että 22.10.1844 Jeesus oli noussut valtaistuimelta, mennyt taivaassa toiseen huoneeseen ja sulkenut oven takanaan, rukoilivat yhä taivaan istuimella istuvaa Jumalaa, mutta siellä olikin saatana Hänen tilallaan, joten heidän rukouksensa menivät saatanalle: "Jeesus oli lähtenyt siltä. Saatana ilmestyi valtaistuimelle yrittäen jatkaa Jumalan työtä. Minä näin heidän katsovan ylös valtaistuimeen ja rukoilevan, ´Isä, anna meille Henkesi´, silloin Saatana puhalsi heidän päälleen epäpyhän vaikutuksen; siinä oli valoa ja paljon voimaa, mutta ei suloista rakkautta, iloa eikä rauhaa. Saatanan tavoite oli pitää heidät petettyinä ja houkutella takaisin ja pettää Jumalan lapset” (White Ellen. EARLY WRITINGS, osa Experience & Views www.EllenWhiteExposed.com).

4. Raamatun mukaan saatana kiertelee ihmisiä eksyttelemässä maan päällä ”Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä.” (1 Pietari 5:8) ja voi välillä käväistä Jumalan valtaistuimen edessä syyttämässä ihmisiä. Aikoinaan saatana potkaistiin ulos taivaasta eikä häntä sinne ole takaisin otettu eikä oteta ”Silloin hän sanoi heille: "Minä näin saatanan lankeavan taivaasta niinkuin salaman.” (Luuk 10:18)

5. ”Ja minä näin tulevan taivaasta alas enkelin, jolla oli syvyyden avain ja suuret kahleet kädessään.
Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi ja heitti hänet syvyyteen ja sulki ja lukitsi sen sinetillä hänen jälkeensä, ettei hän enää kansoja villitsisi, siihen asti kuin ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet; sen jälkeen hänet pitää päästettämän irti vähäksi aikaa.” (Ilm 20:1-3)

6. ” Tuhatvuotiskausi on Kristuksen ja hänen pyhiensä hallitusaikaa taivaassa ensimmäisen ja toisen ylösnousemuksen välillä. Tuona aikana jumalattomat kuolleet tuomitaan; maapallo on oleva silloin täydellisen hävityksen tilassa ilman ainuttakaan elävää ihmistä, Saatanan ja hänen enkeleittensä asuttamana. Tuhatvuotiskauden päättyessä Kristus laskeutuu pyhiensä ja pyhän kaupungin kanssa taivaasta maan päälle.” (Adventtikirkon Perusluonteiset opinkohdat nr. 27.)

7. ”Saatana sidotaan. Sitä, mitä tuona aikana tapahtuu, esitettiin vertauskuvallisesti Israelin pyhäkköpalveluksessa suurena sovituspäivänä elävää pukkia koskevassa rituaalissa. Suurena sovituspäivänä ylipappi puhdisti pyhäkön Herralle uhratun syntiuhripukin sovittavalla verellä. Vasta sen jälkeen, kun nämä sovitusmenot oli suoritettu loppuun, alkoi se rituaali, joka koski Asaselille määrättyä pukkia, joka kuvasi Saatanaa (katso tämän kirjan lukua 23). Ylipappi "asettakoon molemmat kätensä eläimen pään päälle ja tunnustakoon siinä israelilaisten kaikki synnit, kaikki pahat teot ja rikkomukset, joihin israelilaiset ovat syyllistyneet. Näin hän pankoon ne pukin kannettaviksi" (3.Moos. 16:21). Ja pukki lähetettiin "autiomaahan", "asumattomille seuduille" (3.Moos. 16:22). Samalla tavalla Kristus taivaallisessa pyhäkössä on jakanut kansalleen täytetyn sovitustyönsä ansioita. Päätettyään lunastustyönsä ja taivaallisen pyhäkön puhdistuksen, hän asettaa kansansa synnit Saatanalle, synnin alkuunpanijalle. Missään tapauksessa ei voida sanoa, että Saatana sovittaisi uskovien synnit - Kristus on sen jo täydellisesti tehnyt. Mutta Saatanan on kannettava vastuu kaikesta siitä synnistä, jonka hän on saanut pelastetut tekemään. Ja niin kuin tehtävään määrätty mies ajoi pukin autiomaahan, samoin Jumala karkottaa Saatanan asumattomaan ja autioon maahan.” (Adventtikirkon Perusluonteiset opinkohdat nr. 27.)
Ja tämä oppi on tässä jopa kaunistellussa muodossa ja pohjimmiltaan se perustuu Ellen Whiten demoninäkyihin ja tuohon adventtikirkon pääeepokseen Suureen Taisteluun:
”Niinkuin pappi, poistaessaan synnit pyhäköstä, pani ne syntikauriin päälle, niin Kristus on siirtävä KAIKKI SYNNIT saatanalle, synnin alkuunpanijalle ja siihen yllyttäjälle… ja lopuksi hän on kärsivä synnin täydellisen rangaistuksen siinä tulessa, joka on hävittävä kaikki jumalattomat. Siten suuri pelastussuunnitelma toteutuu synnin tullessa lopullisesti hävitetyksi ja kaikkien niiden tullessa pelastetuiksi, jotka ovat olleet valmiit hylkäämään pahan” (Ellen White, Suuri Taistelu, s. 478.)
”Samoin asetetaan sovitustyön päätyttyä taivaan pyhäkössä JUMALAN KANSAN SYNNIT Jumalan, taivaan enkelien ja pelastettujen joukon läsnäollessa saatanan päälle. Näin hänet selitetään syylliseksi kaikkeen siihen pahaan, mitä hän on saanut Jumalan lapset tekemään. Ja niin kuin syntikauris lähetettiin asumattomaan erämaahan, niin saatanakin karkoitetaan aution maan päälle, joka silloin on asumaton ja lohduton erämaa. Ilmestyskirjassa ennustetaan saatanan karkoitus ja se autiuden ja tyhjyyden tila, mihin maa on jälleen joutuva, sekä sanotaan, että tämä tila tulee kestämään tuhat vuotta. ” (Suuri Taistelu, 635)
"Kun Kristus pappispalveluksensa lopussa oman verensä ansiolla poistaa kansansa synnit taivaallisesta pyhäköstä, hän asettaa ne saatanan päälle, jonka tuomiota toimeenpantaessa täytyy kärsiä lopullinen rangaistus. (Suuri Taistelu, 422)

8. "Kun kolmannen enkelin sanomaa ei enää julisteta, on maan rikollisten asukkaiden armonaika päättynyt. Jumalan kansa on täyttänyt työnsä. Se on saanut ´kevätsateen´, ´virvoituksen Herran kasvoista´ ja on valmistunut edessään olevaa koetuksen hetkeä varten." "Kaikki, jotka ovat osoittautuneet kuuliaisiksi Jumalan käskyille, ovat vastaanottaneet ´elävän Jumalan sinetin´. Silloin Jeesus lopettaa välitystyönsä taivaan pyhäkössä. Hän kohottaa kätensä ja sanoo suurella äänellä:´Se on täytetty´." "Kristus on sovittanut kansansa ja poistanut sen synnit. Hänen alamaistensa luku on täysi. (White 1, 596)

25

705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maru-anne

      Suureen Taisteluun! Mielenkiintoinen kirja! Jatka samaan malliin.

      Suosittelen Alfaa ja Omegaa seuraavaksi:)

      • Maru-anne

        että kaikki adventistit eivät ole noin hyvin perillä noista kaikista kuin sinä!


      • Maru-anne kirjoitti:

        että kaikki adventistit eivät ole noin hyvin perillä noista kaikista kuin sinä!

        Hyvin tutkittu paholaisenkin osuus synteihin, mutta kuka loi lusiferin? Eikö Jeesus Luojana ole lusiferinkin luonut ja kantanut ne synnit puolestamme, jotka lusifer on saanut meidät tekemään.
        Kuka siis kantoi vastuun luomistaan olennoista ja ristillä maksoi lunastus hinnan kaikista syntisistä jotka ottivat Hänet vastaan.
        Lusifer ei huolinut sovituksesta vaan kantaa syntiensä seuraukset itse.

        Maru-anne on oikeassa, vasta taivaassa todellisuus paljastuu kun elämän kirja avataan.


    • Maru-anne

      edes ole lukenut, mutta ihan hyvä kun saan teidän kauttanne niihin nyt tutustua:)))

    • Maru-anne

      S-sanan kohdalle Jeesus! Sitten menee oikein.

    • erottaminen!

      Niin miksi se on niin vaikeaa?

      Kummastakin kerrotaan raamatussa.

      Taivaasta löytyvät pyhien rukoukset! Missä sitten on kadotukseen menevien rukoukset?

      Johanneksen ilmestys 5

      8 Ja kun se oli ottanut kirjan, niin ne neljä olentoa ja kaksikymmentä neljä vanhinta lankesivat Karitsan eteen, ja heillä oli kantele kullakin, ja heillä oli kultaiset maljat täynnä suitsutuksia, jotka ovat pyhien rukoukset,

      9 ja he veisasivat uutta virttä, sanoen: "Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinä olet tullut teurastetuksi ja olet verelläsi ostanut Jumalalle ihmiset kaikista sukukunnista ja kielistä ja kansoista ja kansanheimoista

      10 ja tehnyt heidät meidän Jumalallemme kuningaskunnaksi ja papeiksi, ja he tulevat hallitsemaan maan päällä".

      Hyvä, uskova_1:n, että jaksat uurastaa ja tutkia kirjoja. Olisipa kaikki yhtä uutteria!
      En ole vielä niin pitkällä, mutta jospa joskus.

    • kun viimekerralla

      oli 5967 kirjainta postissa ja nyt on "vain" 1218. ;) Sitten laskin nekin kirjaimet joissa oli asia ja tulos oli 0 (nolla). Otsikko jo nimittäin pilasi koko tarinan. Oli niin asiaton ja yksilmäinen että ei voinut ottaa edes sitä ensimmäistä S:sää mukaan.

      Riitta näki aikoinaan kertomansa perusteella itsekin näkyjä joten on ekspertti sillä alueella, tosin niihin näkyihin taisi olla pillereillä oma osuutensa..

    • ?????^^^^^

      usKOVA1.Olen kyllä sinun kuullut olleen yhdeydessä
      demoneihin,itse olet kertonut,sen kyllä huomaa jokainen joka tekstejäsi lukee,että et ole päässyt vieläkään eroon niistä,vaikka käytätkin itserakasta
      nimimerkkiäsi,niinhän se itse pirukin pukeutuu valkeuden enkeliksi,että saisi mahdollisimman paljon kannattajia.VOI sinua raukkaa,oletko vieläkin demonien vallassa,kenties "pääsyyttäjän "
      virassa?Ainakin asenteestasi päätellen näin on.

      • edes

        Tietäisi adv-opista,jos uskova 1,ei paljastaisi. Teidän oma tyhmyytenne ottaa teitä aivoon.


      • ???????????????
        edes kirjoitti:

        Tietäisi adv-opista,jos uskova 1,ei paljastaisi. Teidän oma tyhmyytenne ottaa teitä aivoon.

        KUULEHHAN,EIKÖ UKOVAISEN PITÄISI
        SAARNATA JEESUSTA TIETÄMÄTTÖMILLE,EIKÄ ELLENiä?
        Ei se uskova ykkönenkään saa kirkkaampaa kruunua vaikka kuinka meitä advareita haukkuis!


      • ja kova halu
        edes kirjoitti:

        Tietäisi adv-opista,jos uskova 1,ei paljastaisi. Teidän oma tyhmyytenne ottaa teitä aivoon.

        panetella - se riittää kauaksi - tai ainakin kauan. u_1:nen on nyt käyttänyt A-palstaa kaatopaikkanaan kun on se aika kuukaudesta ja sinä juolset perässä kuin narutettu pässi.


    • Adventistit kiristelevät hampaitaan, kun Uskova_1 kirjoittaa totuuden sanoja. Mallikin löytyy ihan Raamatusta, Apostolien tekojen 7. luvusta.


      51. Te niskurit ja ympärileikkaamattomat sydämeltä ja korvilta, aina te vastustatte Pyhää Henkeä - niinkuin teidän isänne, niin tekin.
      52. Ketä profeetoista eivät teidän isänne vainonneet? He tappoivat ne, jotka ennustivat sen Vanhurskaan tulemista, jonka kavaltajiksi ja murhaajiksi te nyt olette tulleet,
      53. te, jotka enkelien toimen kautta saitte lain, mutta ette sitä pitäneet."
      54. Mutta kun he tämän kuulivat, viilsi se heidän sydäntänsä, ja he kiristelivät hänelle hampaitansa.

      • minä kiristele

        lähinnä säälittää noi teidän hölmöilynne, sinun ja uskova1:n.

        advari


      • kiristystä?

        Kivittämisen henkeä löytyy monesta ja laitetaan myös Jeesuksen suuhun semmoisia sanoja, joita Hän itse ei ole lausunut.

        Vaikkapa tämä sanonta, joka ei ole Jeesuksen sanoja, vaan juutalaisten, laitetaan Jeesuksen sanoiksi, Joh. 5:18
        Johannes 5

        ”18 Sentähden juutalaiset vielä enemmän tavoittelivat häntä tappaaksensa, kun hän ei ainoastaan kumonnut sapattia, vaan myös sanoi Jumalaa Isäksensä, tehden itsensä Jumalan vertaiseksi.”

        Jeesus itse sanoo, että Isä on minua suurempi ja
        Seuraava jae jo kertoo mitä itse Jeesus ajattelee:
        ”19 Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee.”, koska Isä ja Poika on yhtä totuudessa.

        Miksi tarvitsee kiristellä hampaitaan, etkö tiedä, että mielellään sitä ottaa Jumalan lapsi lisää Valoa, jos sitä tulee?

        Miksi teiltä ei tule sitä Valoa? Niin, ei Uskova_1:n ole vielä tuonut lisää Valoa, mutta kaikki mahdollisuus on hänellä, kun tutkii, että jonain päivänä kenties Valo pilkistää.

        Ainakaan minun mielestä turhanpäinen pilkka ja iva ei ole mitään Valoa! Siihen ihminen pystyy ihan luonnostaan, ei tarvitse mitään Valoa.
        Uskova_1:n ei onneksi väärentele tekstejä, niin kuin eräät.


        Loistakaa, jos teillä on Valoa!


    • päähäsi

      ei ole mitään mahtiroolia. Paholaisella on vain karmea loppu kaikista synneistä syyllisenä.

      advari

    • Oppi*

      Isäänsä Jesuiitta Riberaa suunnitelemansa vääryden perille menemiseksi. Uskova_1 on aloittanut työnsä Lusifeerus Jumalan Firmassa. Hänellä on tulossa mittavat palkkiot työnsä etee-päin viemisessä.

      Todellakin Jeesus oli Oikeile Oppineille Protestanteille Miikkael. Tämän kamppanian tätä Miikkael nimeä kohtaan saivat aikaan Jesuiitta Riberan kirjoitukset. Tämä oli yksi Saatanan trikki ja se onnistui hyvin. Johanneksen Evank: luku 13 kertoo nöyryydestä, Jonka esimerkin hän jätti uskovilleen. Ykkösen vänkäys, ettei Jeesus voinut millään olla Miikkael, koska Miikkäel on Enkeli? Tämä samainen meidän tuntemamme Jeesus sanoo, että ei ihmisen poika ole tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan. Tämä meidän tuntemamme ihmisen poika on sama, kuin Barabbas. Totuuden mukaan tämä Miikkael on vain yksi Jeesuksen nimistä. Olivathan Jeesuksen Vanhemmat antaneet hänelle ihan oikeat nimetkin. Virallesesti hänen ensimmäinen nimi oli Joosua, toinen Juudas, Ja kolmas oli Barabbas. Jeesus itse käytti itsestään nimeä Barabbas, Jonka nimen me tunnemme ihmisen poikana. Jeesus ei hävennyt Miikkael nimeä. Ainoastaan Kristittyinä esiintyvät, ei todelliset Kristityt koettavat tehdä tästä nimestä ei kunniallista eli halventavaa muotoa olevan nimen.

      Uskova_1 mahtirooli esiintyy jo yksin omaa Jeesuksen nimen halventamisessa. On totta se, että juuri hän syyttäjä uskova ihan Itse puhumassa asiaansa Itsensä Lusifeeruksen Yli-papittarena Demonit neuvon antajinaan. Demonismi esiintyy noin kauniina uskovaa näyttelevän kirjoituksissa. Koska hän korostaa aina voimakkaasti omaa herraansa Lusifeerusta ylis-tystä suitsuttaen. Kyllä me koetetaan ymmärtää Tämän Jeesuksen vihamiehen Jeesuksen omille annettua Rikin käryllä maustettua Jeesusta häpäisevää sanomaa. Näet tietäessämme sanoman alkuun panian ymmärrämme myös mitä Demoonien Ylipapitar tuo julki niin viettelevästi!

    • mahtirooli tasan

      sinun pääsi sisällä, kun tuollaisia väität.

    • itse paholainen!

      Siksi ei tarvitse ihmetellä sitä, että hänen nimensä on niin suuressa huudossa.

      Sinä rakastat häntä ja moni muu mainostaa hänen nimeään, kun pitäsi mainostaa Jeesus nimeä, Hän joka on tullut pelastukseksi ihmisille.

      Niin, miksi niin mielelläsi ja mielelänne pidätte paholaisen nimistä?

    • EGW-oppi on osa saatanan valtaistuinta, vielä sivistyneellä 2000-luvullakin ...

      " Saatana siirtyi taivaan valtaistuimelle, kun Jeesus (enkeli Miikael adventistien mukaan, viite 1.) ja Isä siirtyivät kärryillä kaikkein pyhimpään ja sulkivat sinne oven (Raamatun mukaan Jeesus meni kaikkein pyhimpään taivaaseen noustessaan 40 pv kuolleita nousemisensa jälkeen, 2.). Ja niinpä kaikkien kristittyjen rukoukset menevät nyt valtaistuimella olevalle saatanalle, koska kristityt eivät tiedä adventtitotuutta ja Jeesusmiikaelin sijaintia (3.). " (Utulila)

      Ja se oli näyte egw-opista. Kannattaisi adventtiteologienkin tutustua Ellenin tuotantoon, etteivät
      alati syyttäisi meitä kristittyjä valehtelijoiksi. Mutta mitäs vanhoista opeista, hassuja opetuksian löytyy kaikilta kirkkokunnilta. Vaan kun tuo näyte on nykyajan adventismista.
      Ilm.kirjaseminaarin tuoreinkin versio muistuttaa, että saatana kantaa lopulta uskovien synnit
      Maan erämaassa 1000 vuoden ajan, hävittäen ne sillä lailla - kantamalla.

      Nykyajan adventismi on kylläkin kristityille selityksen velkaa siinä, että millä tavalla saatana
      voi niitä kantaa ja kantamalla ne hävittää - kun saatana ei voi edes kuiviin vuotaa saati sitten
      kuolla MEIDÄN syntiemme vuoksi. Kyllä jokainen ihminen vastaa synneistään, ellei ole niitä
      heittänyt Jeesuksen kannettavaksi uskon kautta; niin sovitettavaksi, sovitetuksi.

      Kirjoitettu on:

      Jes. 53:6    
      Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme.    

      Miika 7:19    
      Hän armahtaa meitä jälleen, polkee maahan meidän pahat tekomme. Kaikki heidän syntinsä sinä heität meren syvyyteen.    

      Jes 53:10
      Mutta Herra näki hyväksi runnella häntä, lyödä hänet sairaudella. Jos sinä panet hänen sielunsa vikauhriksi, saa hän nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja Herran tahto toteutuu hänen kauttansa.

      KOIRAT VETOAVAT OPPIARVOIHIN

      Jo muinaiset fariseukset vetosivat kirjanoppineisuuteen. Timo Flinkin koirat haukkuvat edellisellä
      sivulla kristittyjä oppimattomiksi ja siksi epäuskottaviksi. Raamattukin totetaa, että oppimattomia
      ovat.

      Mutta juuri oppineisuus on monelle este tulla tuntemaan elävä Jeesus.
      Timo Flink kuuluu valmistelevan tohtorinväitöstään kuolleesta kirjaimesta. Kuivakiskoista
      väsytystaistelua hänen oma tekstinsä onkin, jos kuka siihen on tutustunut.
      Mutkat venytetään niin pitkiksi, ettei niitä kurveiksi heti huomaakaan.
      Sama tauti muuten tuntuu vaivaavan Timo Karppia, ainaista vastaanvänkääjää.

      Onneksi kellään ihmisellä ei ole velvollisuutta tutustua EGW-oppiin. Harva adventisti tietääkään
      tuon taivaallista oppimattomasta EGW:stä, jonka oppineet ovat nostaneet kultaiselle korokkeelle.

      Armoa ja rauhaa Kristuksessa!

      • käsittämätön väitteesi

        Raamattu on kuollut kirjain?


      • sana elää
        käsittämätön väitteesi kirjoitti:

        Raamattu on kuollut kirjain?

        Ymmärtämättömälle, Pyhää Henkeä vailla olevalle Raamattu on kuollut kirjain.


    • Ellen White ei ollut oikea profeetta ja ehkäpä tämä ylläoleva kirjoitukseni avaa joidenkin silmät näkemään mistä lähteestä Ellenin näyt tulivat.

      • terkut narsistille

        Vetäisin tässä nyt vaan tuon Uskova ykkösen kirjoituksen taas ylemmäksi, niin ei hänen koko ajan tarvitse niitä itse nostella. Sitä lähimmäisen rakkautta nimittäin. Meidänhän käsketään rakastamaan vihollisiammekin.


      • benedi=siunattu

        Ellen kirjoittaa ST siv. 467 " Raamatussa esitetty pyhyys käsittää koko ihmisen- hengen, sielun ja ruumiin.
        Paavali kirjoitti tessalonikaisille: " Itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän hengenne ja sielunne, ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen" 1 Tess. 5: 23

        Sitten Ellen selittää kuinka Jumalalle tullaan otolliseksi uhriksi, ja kuinka meidän tulee puhdistautua kaikesta lihan ja hengen saastutuksesta, saattaen pyhityksemme täydelliseksi Jumalan pelossa!

        Ellen kertoo ja varoittaa " kuinka monet turmelevat Jumalalta saamansa miehuuden ja naiseuden ylensyömisellä ja juoppoudella ja erilaisilla kielletyillä nautinnoilla!

        Ja kirkko, sen sijaan että nuhtelisi, liian usein edistää pahaa, vetoamalla ruokahaluun, voitonhimoon ja huvitteluhaluun kassansa täyttämistä varten, koska on niin vähän rakkautta Kristukseen, ettei asia järjesty sen avulla.

        Jos Jeesus tulisi meidän aikanamme kirkkoihin ja näkisi sen epäpyhän juhlimisen ja kaupankäynnin, jota niissä harjoitetaan uskonnon nimessä, eikö hän ajaisi ulos pyhyyden häpäisijöitä, samoin kuin hän karkoitti rahanvaihtajat temppelistä. Suuri Taistelu I. Valoa Nykyajalle siv.468

        Kirjoituksesta näkyy selvästi että Ellen on oikea profeetta!
        Kun katsomme tänään erikirkkojen toimintaa ja niiden tapoja ja mitä uusia uskomuksia ne ovat ostaneet maan kuninkailta, ja kauppamiehiltä, eivätkä suinkaan Jumalalta,..ei voi kuin ihmetellä Ellenin kaukonäköisyyttä!

        " Eiväthän nämä ole riivaajien sanoja" eivätkä hänen ( so. saatanan)toimintamalleja!

        Ei voi kuin ihmetellä sitä kaikkinaista viisautta mitä hän on ylhäältä saanut.

        Tässä Ellen ottaa puheeksi tupakan.

        Apostoli Jaakob selittää, että ylhäältä tuleva viisaus on " ensiksikin puhdas"
        Jos hän olis kohdannut sellaisia, jotka ottavat Jeesuksen kalliin nimen tupakan tahrimille huulilleen, sellaisia, joiden hengitys ja olemus ovat sen iljettävän hajun saastuttamat ja jotka turmelevat puhtaan ilman sekä pakottavat kaikki ympärillään olevat hengittämään tätä myrkkyä-

        jos hän olisi tullut kosketuksiin evankeliumin puhtaudelle niin vastakkaisen tavan kanssa, eikö hän olis tuominnut sitä maalliseksi, aistilliseksi ja perkeleelliseksi?

        Tupakan orjat, jotka vaativat itselleen täydellisen pyhittymisen siunausta, puhuvat taivastoivostaan; mutta Jumalan sana esittää suoraan, ettei sinne ole pääsevä " mitään epäpyhää" Ilm 21: 27

        Ajatelkaa Ellen kirjoittaa pitkälti yli 100v sitten , samasta asiasta, josta NYT OLLAAN EDUSKUNTAA MYÖTEN KIINNOSTUTTU!

        Ihmeellinen Ellen, ei voi muuta sanoa...Eiväthän nämä ole riivaajien kirjoituksia,...kun taas Antin ja Uskova 1 kirjoituksen voidaan lukea pääosin pimeydestä lähteneiksi!


      • uskova_2

        Ellen oli uskova (ehkä ei ykköönen mutta kuitenkin) nainen joka luotti Jumalaan ja Raamattuun Jumalan Sanana, ja uskoi Jeesuksen olevan lihaan tullut KRISTUS..

        MITÄ SANOO RAAMATTU SELLAISESTA USKOVASTA? Siis Raamattu, ET SINÄ.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      263
      6187
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      146
      3616
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2609
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2476
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2062
    6. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1635
    7. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      83
      1635
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1483
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1300
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      107
      1150
    Aihe