Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten voi olla mahdollista, että

Abraham

vielä vuonna 2008 on ihmisiä, jotka uskovat erilaisiin jumalolentoihin? Miten hemmetin hitaasti ihmislaji oikein uudistuu? Täytyykö elää vielä 10 000 vuotta ennen kuin ihminen on herännyt elämään ihan oikeasti? Koettakaa nyt vitun talipäät tajuta, ettei mitään jumalia ole olemassa. Opiskelkaa vaikka argeologiaa ja paleontologiaa niin josko ne ajatusnystyrät siitä saisivat vähän tytinää. Helvetin idiootit.

6

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sydämensä menettänyt

      Jammu Siltavuori on jumalani. Kukaan ei saa loukata minua tai jammua. Muuten julistan peruuttamattoman kuolemantuomion sille joka loukkaa jammua, minua tai uskontoani. Jammu pelastaa sinutkin, usko häneen ja pyydä armahdusta. Katso tämän suuren jumalan esiintymistä ja kuule totuuden sanaa ja avaa sydämesi Jammu Siltavuorelle.

      http://www.youtube.com/watch?v=jTZKkF9mKrM&feature=rela ted

    • Siinäpä riittää pohdintaa. Vastaus ei ole ollenkaan niin helppo kuin luulisi.

      • Hmmmm

        "Siinäpä riittää pohdintaa. Vastaus ei ole ollenkaan niin helppo kuin luulisi."

        Pohdintaa riittää toistaiseksi, mutta luultavasti jäljille on päästy.

        Ensinnäkin on saatu osittain selville miten uskonnolliset kokemukset syntyvät aivoissa.

        Toiseksi on päästy jäljille siitä, että aivojen herkkyys uskonnollisille kokemuksille on geneettistä perua. Yksi geeni on jo päästy nimeämäänkin, VMAT2, ja luultavasti uskomisherkkyyteen vaikuttavia on lukuisia.

        Ilmeisesti uskomusherkkyys on muutamia tuhansia vuosia sitten tuonut evoluutioetua ja siksi ominaisuus on säilynyt näihin päiviin asti. Eikä se aivan heti poistu vaikka ei enää evoluutiossa samanlaisessa asemassa olekaan. On myös se hankaluus, että vahvasti uskomusherkät valitsevat joskus uskontoja, joissa tolkutonta lisääntymistä pidetään hyväksyttävänä.

        Sellaistakin on maalailtu ainakin tieteiskirjallisuudessa, että ihmiskunta voisi joskus jakautua "tietäjiin" ja kehityksen kelkasta pudonneisiin/pudottautuneisiin "uskojiin". Hurjalta vaikuttaa mutta jos vaikka vilkaisee Suomi24:n evoluutiopalstalle, ei niin mahdottomalta tunnukaan. Onneksi täydellinen kahtiajako estyy luonnollisista syistä: uskomusten vallassa olevat eivät milloinkaan voi saavuttaa laajaa yksimielisyyttä.


    • voi olla

      mahdollista että toistä häiritsee toisen usko niin jopa niin paljon että käyttää päivittäin aikaa sen arvosteluun.

      taitaa olla kateutta...

      vapaus onkin kadehdittavaa.

      • reepi

        Kyllä se häiritsee. Maksan veroissani suomalaista koulujärjestelmää ja myös ylemmän tason opiskelua, jossa käytetään läjäpäin verorahoja vanhan tarun tutkimiseen ja opettamiseen. Kysyn vaan miksi?

        Joka vuosi ala-asteelta valmistuu lapsia läjäpäin, joilla on ajatukset sekaisin, uskoako vai tietääkö? Tietääkö mitä? No vaikkapa oliko se Nooan arkki vedenpaisumuksessa vai voiko maapallolla riittää vettä niin että kaikki peittyy veteen? Mihin se vesi sitten taas meni? Entäs ne eläimet, miten se Noa sai ne kaikki maapallon eläimet arkkiinsa, eihän vaan joku unohtunut? Eivätkös eläimet kuole sukupuuttoon, jos niitä on vaan yksi pari?

        Kuinka se Jeesus syntyi neitsyestä vaikka open mukaan se munasolu tarvitaan? Kuinka se seimi löytyi tähden avulla majatalosta, kun ei tähden mukaan oikein pysty edes suunnistamaan kaupunkien tarkkuudella. Mites ne enkelit oikein puhuvat, kun ne on henkiolentoja eli ilmaa?

        Kuinka ne raamatun kertomukset muuttuvat vuosivuodelta kun tiede kehittyy ja silti vaan löytyy teologeja, jotka jaksavat vuodesta toiseen selittää samaa asiaa ihan uudesta näkökulmasta?

        Eli pitääkö tästä vanhasta tarusta ihan oikeasti maksaa hurjia summia vuositasolla teologiseen tiedekuntaan, kun toinen tiedekunta vieressä opettaa asioiden olleen jo satuja 200 vuotta sitten? Eikö yliopistojen kanslereita ja rehtoreita hävetä!?

        On varmaan jokaisen lähipiirissä henkisesti kärsineitä ihmisiä, joita eri lahkot ovat virittäneet mitä erikoisimmille aallon pituuksille lapsuuden aikana. Mitä siitä on seurannut? Pahoinvointia siitä seuraa koko loppuelämäksi!

        Ei näistä ainakaan mitään vapautta seuraa!


    • Keskustelevat asioista

      joista eivät ymmärrä tippaakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe