Kuolkaa!

Laillako kannatte hedelmää Jumalalle? Ellen Whiten demonilaeillako, kun ei edes VT:n laeilla? Ette varmasti kanna, vaan kannatte hedelmää lihallenne ja demoneille noilla laeilla.

Siispä, kuolkaa itsellenne ja antakaa Kristuksen herättää kuollut henkenne ja alkakaa kantaa hedelmää Jumalalle.

”Niin, veljeni, teidätkin on kuoletettu laista Kristuksen ruumiin kautta, tullaksenne toisen omiksi, hänen, joka on kuolleista herätetty, että me kantaisimme hedelmää Jumalalle.” (Room 7:4)

Se on uskon hyppy eikä siinä voi turvautua ihmisiin eikä instansseihin. Olet siinä hypyssä kahden Jumalan kanssa.

Ja siitä eteenpäinkin on uskonhyppyjä joka päivä, vaikka niin tekisi turvautua johonkin lihalliseen turvaan (kaavamaisiin ihmisoppeihin, lakeihin ja tapoihin) eikä olla toisen johdettavana. Tuntuu uhkarohkealta seurata kuin kuvastimessa näkyvän Jumalan tahtoa ja edeltä valmistamia tekoja, oppia erehdysten ja koettelemustenkin kautta. Venyttää itsensä uskonharppauksiin, vaikka koko ihmisluonto huutaa, että se on vaarallista, pelottavaa, siitä voi seurata kauheuksia itselle ja muille.

”Ei noin heikkoja ja epävarmoja tuulen henkäyksen omaisia Jumalan sanoja sisimpään voi eikä uskalla seurata” huutaa liha ja vaatii saada varmoja opinkohtia ja profetioita muilta ihmisiltä. Ja totta onkin, että myös saatana ja oma liha voivat puhua sisimpään antaen vääriä johdatuksia, mutta niistä voi jo alkupeleissä karsia osan pois Raamatun vastaisina. Mutta jos/kun niiden mukaan toimii, niin siitä seuraa ahdistava olo melko nopeaan ja tuon ahdistuksen iskiessä voi sitten palata siihen hetkeen, missä vielä oli rauha sydämessä ja katsoa, mitä sen jälkeen tuli tehtyä ja oikaista tuo teko, tekemättömyys tai väärä päätös. Tai jos menee pidemmälle alkaa tulla rangaistusseuraamuksia ja siinä vaiheessa sitten viimeistään alkaa etsiä syytä. Tuon oikean ja väärän äänenkin erottaminen kehittyy ajan kanssa, kun on tahto seurata Jeesusta maksoi mitä maksoi, ja halu kuulla ja opetella erottamaan Jeesuksen ääni ja toimia sen mukaan.

Mutta moni uskova on haksahtanut adventismiin, kun uskontie on vaatinut uskon varaan heittäytymistä ja tuo kaavamainen Ellen Whiten joka asiaan antama ihmis-/demonineuvokokoelma tuntuu niin selkeältä – ei tarvitse itse ”kuulla” mitään, vaan siitä vaan selaa kirjoja tai kysyy jo niitä opetelleilta adventisteilta ja toimii kuin robotti. Hedelmääkin syntyy, mutta lihalle ja demoneille – ei Jumalalle. Siinä tapahtuu juuri päinvastoin kuin pitäisi, siinä liha elää yhä paremmin ja henki kuolettuu (ja henki kuolee lopulta kokonaan ja ihmisestä tulee luopio, joka ei enää ole pelastunut). Uskossa eläminenhän vaatii joka päivä lihan kuolettamista, jotta henki, joka heräsi uskoon tullessa, pysyisi elävänä.

40

772

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sanoi kettu

      pihlajan marjoista !!

    • Guru-Rabbi

      Palpjon kiitoksia uutteralle mainos Tytölle. Herrasi maksaa sinulle Ruhtinaallisen palkan1

      Suur kiitokset Ellenin mainostamisesta. Nyt on sinulla seuraava Steppi kääntyä Kristityksi Ja luopuman Perkeleestä.

      Advsntistien puolesta vielä kiitän hyvästä mainoksesta.

      • uuttera

        Taasko vaihdoit nikkisi uuteen?
        Luuletko ettemme tunne sinua kielesi käytöstä?


    • ## Kuolkaa!
      Kirjoittanut: uskova_1 16.9.2008 klo 16.34

         Laillako kannatte hedelmää Jumalalle? Ellen Whiten demonilaeillako, kun ei edes VT:n laeilla? Ette varmasti kanna, vaan kannatte hedelmää lihallenne ja demoneille noilla laeilla.

      Siispä, kuolkaa itsellenne ja antakaa Kristuksen herättää kuollut henkenne ja alkakaa kantaa hedelmää Jumalalle.

      ”Niin, veljeni, teidätkin on kuoletettu laista Kristuksen ruumiin kautta, tullaksenne toisen omiksi, hänen, joka on kuolleista herätetty, että me kantaisimme hedelmää Jumalalle.” (Room 7:4)

      Se on uskon hyppy eikä siinä voi turvautua ihmisiin eikä instansseihin. Olet siinä hypyssä kahden Jumalan kanssa. ##

      Sillä kirjoitettu on:


      Room. 3:21
      Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,
      Room. 3:28
      Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja.
      Room. 4:6
      niinkuin myös Daavid ylistää autuaaksi sitä ihmistä, jolle Jumala lukee vanhurskauden ilman tekoja:

      Room. 7:2
      Niinpä sitoo laki naidun vaimon hänen elossa olevaan mieheensä; mutta jos mies kuolee, on vaimo irti tästä miehen laista.
      Room. 7:6
      mutta nyt me olemme irti laista ja kuolleet pois siitä, mikä meidät piti vankeina, niin että me palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa.


      2. Kor. 13:14
      Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kaikkien teidän kanssanne.

      • Guru-Rabbi

        Saadut Spiritus santos näkymät yhtään mieltä Järkytä. Kyllä jokainen lukia Spiritistin eroittaa. Uskova ja Kantola tuovat molemmat palstalle ikiihaanaa Spiritisti sanomaansa.

        He ovat varmaan olleet Foxsin sisarusten opissa. Ihmettelen kauhiasti, kuinka kova into heillä onkaan levittä ihanaa sielun vihollisen Spiritismiä palstalle. Todella heillä ja heidän seuraherroillaan Ja rouvillaan on todella Spiritistinen Evankeliumi Julistettavanaan.

        Heidän Evankeliuminsa tulee suoraan henkimaailman Ruhtinaalta itseltään. Henki-maailman Ruhtinas Julistaa, ette te suinkaan kuole, vaan te tulette Jumalan kaltaisiksi!


    • Sinun puheesi on kuin

      tuulen huminaa! Mitä vihjailet? Pitäisikö ihmisen tietoisesti heittäytyä kaikessa synnissä rypemään, ennenkuin sinun mielestäsi Jumalalle kelpaisi? Laittomuudessako pitäisi rypeä? Elää avoliitossa, varastaa ja valehdella? Jos ei näin tee, ei ole mielestäsi kelvollinen Jumalalle, vai? Kehoittiko Paavali taistelemaan kaikkin uskon asein oikudenmukaisuutta ja Jumalan kaikkeen hyvään ojaavia käskyjä vastaan, vai taistelemaan kaikilla uskon aseilla kaikkea pahaa vastaan? Sinä olet ihmeellinen syyttäjähengessä kirjoittelija! Ja täysin sekaisin kun syytät ihmisiä siitä, että he elävät lainmukaisesti, eli lain alla ja vieläpä omasta tahdostaan. Ei vain HUVITA TEHDÄ VÄÄRYYTTÄ, ei Jumalaa, eikä lähimäisiään kohtaan. Vilpillinen olet sinä itse!

      • nuuks

        Tehän niin opetatte, että ihmisen pitää ensin oppia tekemään kauheasti syntiä, kelvatakseen adventistien kasteelle. Meillä taas kasteelle kelpaavat synnistä mitääntietämättömätkin, lapset!


      • kasteen ehto
        nuuks kirjoitti:

        Tehän niin opetatte, että ihmisen pitää ensin oppia tekemään kauheasti syntiä, kelvatakseen adventistien kasteelle. Meillä taas kasteelle kelpaavat synnistä mitääntietämättömätkin, lapset!

        on katumus, kääntymys ja uudestisyntyminen, eikä synnin tekeminen.

        advari


      • katua?
        kasteen ehto kirjoitti:

        on katumus, kääntymys ja uudestisyntyminen, eikä synnin tekeminen.

        advari

        Ettekö te osaa elää niin, ettei koko ajan tarvitse katua ja pyydellä anteeksi sekä kääntyillä ja syntyä taas uudesti.

        Eikö enää ristiinnaulita niitä, jotka väittävät olevansa jumalan lapsia?


    • että sinussa se demoni

      on eikä Ellen Whitessa, joten eipä kiinnosta rutinasi. Piste.

    • lopun aikana.

      Jos kristitty Jumalaan uskova, Kristuksen sovitustyöhön elämänsä jättävä elää Jumalan tahdossa, niin syntiäkö? Eikö juuri siinä ole kuollut lihalle.
      Mitä tarkoittaa, että laittomuus saa vallan ja kylmenee useimpien rakkaus?
      Eikös juuri sitä, ettei Jumalan rakkauden suunta saa viedä eteenpäin.


      Eikö juuri se, että Kristus on herättänyt kuolleet, synnin unessa nukkuneet elämään tahdossaan ole todellista elämää! Siinä on silloin kuollut lihalle ja synnin tarkoitushakuiselle elämälle armon kautta.
      En ymmärrä tuollaista paatosta joka nousee itse Jumalan tahtoa vastaan, Kristusta vastaan, Häntä, joka sanoi, Jumalan tahdosta ei katoa yksikään kirjain ja laittoi ehdottoman pisteen, että ei ole lupa muuta opettaakaan Herran omille, Kristuksen sovitustyön omistaville armon lapsille.
      Hedelmä syntyy elämällä todeksi Jumalan tahto.
      Se on Jumalan valtakuntaa jo maan päällä.
      Mene ja tee samoin, Riitta. Tee Jumalan tahto Kristuksessa jo täällä ajassa, rakenna sitä, koska se juuri rakentaa Hänen valtakuntaansa, joka taivaassa toteutuu.
      Se on kuuliaisuutta Jumalalle, se on elämää Jumalalle ja Riitan kivi kengässä on tietysti sapatti, niin se on viikkoinen juhla, kokoontua yhteen ja ylistää sekä kiittää yhdessä Herraa.
      Älkää jättäkö seurakuntakokoustanne, koska yksin ei elä ja alkaa harhaisuuteenpäin kasvu.
      Toinen asia, peitätkö pään rukoillessasi?
      Se on naisen osa, seurakunnan keskuudessa, kun nainen ei saa opettaa.
      Missä on demonit, on monta kertaa ihmisen päässä.
      Loppujen lopuksi Jumalan valtakunnan rajat, ne on hyvin arkeen rakennetut, ei välttämättä sitä, missä on kovin ääni, tahi suuremmat teot.
      Se on rakkauden tekoja, tässä ja nyt lähimmäistä kohtaan.
      Että näin on näreet tälläkertaa.


      Ja silloin monet lankeavat pois, ja he antavat toisensa alttiiksi ja vihaavat toinen toistaan.
      Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta.
      Ja sentähden, että >>>laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.

    • ## Siispä, kuolkaa itsellenne ja antakaa Kristuksen herättää kuollut henkenne ja alkakaa kantaa hedelmää Jumalalle.

      ”Niin, veljeni, teidätkin on kuoletettu laista Kristuksen ruumiin kautta, tullaksenne toisen omiksi, hänen, joka on kuolleista herätetty, että me kantaisimme hedelmää Jumalalle.” (Room 7:4) ##
      [Uskova_1]

      Näin se on, että Herra tahtoo ottaa meiltä luulot
      pois, mitä tulee hyvään lainnoudattamiseemme.
      Meidän ei pidä kehittää itsekästä luontoamme,
      vaan päinvastoin - sen täytyy vähetä.
      Hauraissa saviastioissa Jumalan voima näkyy.

      2. Kor. 4:7
      Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä.

      Riitta on jälleen kerran täysin oikeassa ja nyt
      äärimmäisen tärkeässä asiassa. Raamattu todistaa,
      ettei Riitta valhettele, kun kehottaa meitä
      hengelliseen nöyryyteen - pois hengellisestä
      ylpeydestä ja itseriittoisuudesta.
      Luontomme ei ikinä voi kehittyä jumalalliseksi,
      vaan suuri taistelu omaa lihaa vastaan on loputon ja vähetä meidän
      tulee, eikä kasvaa omahyväisyydessämme.

      Room. 8:7
      sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan.

      • Eki.


      • jälkeen kun
        Eki. kirjoitti:

        kun laki on ajanut meidät Kristuksen luo saamme heittää lain roskiksiin?

        Etkö sinä sitten enää lankea lainkaan, tuleeko sinusta heti niin pyhä ettet tee edes ajatuksin pahaa, luulenpa että teet ja silloin laki ajaa sinut Kristuksen luo pyytämään anteeksi, tämähän on juuri lain tarkoitus,mutta kyllä minä uskon että ymmärrät lain tarkoituksen, mutta ole rehellinen itsellesi ja Jumalalle ja sano että ei siinä laissa muu kiikasta kuin sapatti, sinä tahdot sillä päästä vain laista eroon, mutta petät sillä vain itseäsi et muita.


      • Eki.
        jälkeen kun kirjoitti:

        kun laki on ajanut meidät Kristuksen luo saamme heittää lain roskiksiin?

        Etkö sinä sitten enää lankea lainkaan, tuleeko sinusta heti niin pyhä ettet tee edes ajatuksin pahaa, luulenpa että teet ja silloin laki ajaa sinut Kristuksen luo pyytämään anteeksi, tämähän on juuri lain tarkoitus,mutta kyllä minä uskon että ymmärrät lain tarkoituksen, mutta ole rehellinen itsellesi ja Jumalalle ja sano että ei siinä laissa muu kiikasta kuin sapatti, sinä tahdot sillä päästä vain laista eroon, mutta petät sillä vain itseäsi et muita.

        Lain tarkoitus,niin uskovilta,kuin uskomattomiltakin on ottaa luulot pois. En maininnut mitään pyhäksi tulemisesta,kuinka tuollaisen käsityksen edes voi saada.

        Paavali sanoo "Minä kuolin" ja kuten tiedetään,ei laki pysty kuolleeseen.

        Mutta ne ovat USKOSSA vastaan otettavia asioita,niin tiedän,että tällainen puhe menee adv.yli-hilseen.

        Emme varmaan pääse yhteis-ymmärrykseen, tässä asiassa.


      • Vaan sylkee

        syyttäjähengen aikaansaamaa syytöstä ja moitetta toisten päälle! Niiden jotka kilvoittelevat uskon antamalla voimalla Kristuksessa, eivätkä tietoisesti tee vääryyttä ja syntiä Jumalaa, eikä lähimäistään vastaan. Adventistit ovat uskossa, teistä muista täällä kirjoittavista EI VOI SANOA SAMAA: Kristuksen Henki ei ole syyttäjähenki, eikä rienaaja.


      • päästäkkään..
        Eki. kirjoitti:

        Lain tarkoitus,niin uskovilta,kuin uskomattomiltakin on ottaa luulot pois. En maininnut mitään pyhäksi tulemisesta,kuinka tuollaisen käsityksen edes voi saada.

        Paavali sanoo "Minä kuolin" ja kuten tiedetään,ei laki pysty kuolleeseen.

        Mutta ne ovat USKOSSA vastaan otettavia asioita,niin tiedän,että tällainen puhe menee adv.yli-hilseen.

        Emme varmaan pääse yhteis-ymmärrykseen, tässä asiassa.

        minä olen entinen helluntalainen ja kun minulle selvisi lain tarkoitus, en palaja samaan sekasoppaan uudelleen, kiitos Jeesus että Hän pääsi minulle puhumaan että ymmärrän nyt missä sekoituksessa olin ollut.


      • Eki. kirjoitti:

        Lain tarkoitus,niin uskovilta,kuin uskomattomiltakin on ottaa luulot pois. En maininnut mitään pyhäksi tulemisesta,kuinka tuollaisen käsityksen edes voi saada.

        Paavali sanoo "Minä kuolin" ja kuten tiedetään,ei laki pysty kuolleeseen.

        Mutta ne ovat USKOSSA vastaan otettavia asioita,niin tiedän,että tällainen puhe menee adv.yli-hilseen.

        Emme varmaan pääse yhteis-ymmärrykseen, tässä asiassa.

        Eikös ole vähän niinkin, että mitä enemmän askartelee adventistien kanssa tälläkin palstalla ja lukee heidän kirjoituksiaan tulee vaikutelma, että ovatko uskossa lainkaan. Ovatkohan kohdanneet elävän Vapahtajan elämässään lainkaan? Yleisesti uudestisyntyneitten Jumalan lasten kanssa keskusteluissa säilyy aina sama sävel alusta loppuun. Mutta jotenkin vaikeaa vänkäämistä adventisteilla koko ajan.
        Adventisteille LAKI, sapatti näyttää olevan kaiken alku ja loppu. Adventistit puhuvat kylläkin rististä, mutta valitettavasti tuota >>ristiä


      • Aramiz26
        Utulila kirjoitti:

        Eikös ole vähän niinkin, että mitä enemmän askartelee adventistien kanssa tälläkin palstalla ja lukee heidän kirjoituksiaan tulee vaikutelma, että ovatko uskossa lainkaan. Ovatkohan kohdanneet elävän Vapahtajan elämässään lainkaan? Yleisesti uudestisyntyneitten Jumalan lasten kanssa keskusteluissa säilyy aina sama sävel alusta loppuun. Mutta jotenkin vaikeaa vänkäämistä adventisteilla koko ajan.
        Adventisteille LAKI, sapatti näyttää olevan kaiken alku ja loppu. Adventistit puhuvat kylläkin rististä, mutta valitettavasti tuota >>ristiä

        Isä on Abba poika bar yhdysanana ne ovat Barabbas. Tämä nimi oli se, jota meidän tuntemamme Jeesu käytti itsestään, Joten voit yhtähyvin Rukoilla Barabbastakin ihan oikeana Jumalana.


      • Aramiz26 kirjoitti:

        Isä on Abba poika bar yhdysanana ne ovat Barabbas. Tämä nimi oli se, jota meidän tuntemamme Jeesu käytti itsestään, Joten voit yhtähyvin Rukoilla Barabbastakin ihan oikeana Jumalana.

        Aivan mahdotonta löytää yhteistä säveltä adventistien kanssa. Takerrutte mitä moninaisimpiin käsitteisiin.


      • Eki.
        Utulila kirjoitti:

        Eikös ole vähän niinkin, että mitä enemmän askartelee adventistien kanssa tälläkin palstalla ja lukee heidän kirjoituksiaan tulee vaikutelma, että ovatko uskossa lainkaan. Ovatkohan kohdanneet elävän Vapahtajan elämässään lainkaan? Yleisesti uudestisyntyneitten Jumalan lasten kanssa keskusteluissa säilyy aina sama sävel alusta loppuun. Mutta jotenkin vaikeaa vänkäämistä adventisteilla koko ajan.
        Adventisteille LAKI, sapatti näyttää olevan kaiken alku ja loppu. Adventistit puhuvat kylläkin rististä, mutta valitettavasti tuota >>ristiä

        En lakkaa ihmettelemästä adventisteja,jos he kerran ovat tulleet uskoon,ja upotus-kastettu,kuinka voi lähes kaiken nähdä erilailla. Vai ovatko he tosiaan uskossa?,kun kaikkiin tois-arvoisiin kiinnitetään huomiota,eikä siihen mikä on keskeisintä evankeliumissa Kristuksen tunteminen


      • minua
        Vaan sylkee kirjoitti:

        syyttäjähengen aikaansaamaa syytöstä ja moitetta toisten päälle! Niiden jotka kilvoittelevat uskon antamalla voimalla Kristuksessa, eivätkä tietoisesti tee vääryyttä ja syntiä Jumalaa, eikä lähimäistään vastaan. Adventistit ovat uskossa, teistä muista täällä kirjoittavista EI VOI SANOA SAMAA: Kristuksen Henki ei ole syyttäjähenki, eikä rienaaja.

        ja siksi lepään aina sunnuntaisin ja innolla odotan, että sunnuntaina lepääminen laillistetaan oikein jumalanlailla.


      • lakia :)
        päästäkkään.. kirjoitti:

        minä olen entinen helluntalainen ja kun minulle selvisi lain tarkoitus, en palaja samaan sekasoppaan uudelleen, kiitos Jeesus että Hän pääsi minulle puhumaan että ymmärrän nyt missä sekoituksessa olin ollut.

        Sapattikäsky löytyy LIITON EHDOISTA, joten kyllä me adventistit kaikki kuulumme siihen jumalan ja israelilaisten liittoon, eikä jumalalta tarvitse mitään kysyä, koska me adventistit olemme israelilaisia.
        Kyllä kymmenen käskyä eli LIITON EHDOT ovat voimassa, kun jeesus toistaa ne UT:ssa.
        Olikohan jeesukselta jäänyt adventistien Kallioniemen seminaarit käymättä, kun hän ei osannut ulkoa "niitä" LIITON EHTOJA eli kymmentä käskyä. Jeesus toisteli kummallisia käskyjä vanhasta testamentista, esim.

        'Älä tapa', ja:'Joka tappaa, se on ansainnut oikeuden tuomion.'
        'Älä vanno väärin', ja: 'Täytä Herralle valasi.'
        'Silmä silmästä ja hammas hampaasta.'
        'Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihollistasi.'
        'Joka hylkää vaimonsa, antakoon hänelle erokirjan.'
        'Älä tee huorin.'
        'Älä toiselta anasta'
        'Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi.'"
        'Herraa, sinun Jumalaasi, pitää sinun kumartaman ja häntä ainoata palveleman.'"
        "Jokainen miehenpuoli, joka avaa äidinkohdun, luettakoon Herralle pyhitetyksi"
        "Eikö teidän laissanne ole kirjoitettuna: 'Minä sanoin: te olette jumalia'?
        "Älä sido puivan härän suuta."


      • Veli Herrassa
        Eki. kirjoitti:

        Siinä se oli -- lain tarkoitus, mitään lisäämättä,
        mitään pois ottamatta. Ekille Herramnme on saanut
        näyttää Sanastaan totuuuden. Minulle myös.
        Ja yhä useammille tälläkin palstalla.


      • auni-elina
        Eki. kirjoitti:

        En lakkaa ihmettelemästä adventisteja,jos he kerran ovat tulleet uskoon,ja upotus-kastettu,kuinka voi lähes kaiken nähdä erilailla. Vai ovatko he tosiaan uskossa?,kun kaikkiin tois-arvoisiin kiinnitetään huomiota,eikä siihen mikä on keskeisintä evankeliumissa Kristuksen tunteminen

        kirjoituksia tuossa tuli mieleeni noiden muutamien kirjoittajien kohdalla se, että he eivät ole halukkaita kasvamaan uskossa, heille käy vain pysyä pelastuksessa, no pelastushan on kaiken ydin se on tärkein.

        Mutta kun olemme pelastuneet eikös raamatussa ole kehoitus kasvamaan uskossa?
        Otan tähän muutaman esimerkin: mikä on uskon ja tekojen välillä oikea suhde: Jakob kirjeessään sanoo.
        Mitä kyötyä,veljeni siitä on,jos joku sanoo itsellään olevan uskon, mutta hänellä ei ole tekoja?
        Ei kaiketi usko voi häntä pelastaa.

        Elävä, pelastava usko ei ole pelkkää tunnustusta. Mutta todellinen, aito ja pelastava usko-- on se Kristuksen elämän ja hänen oppinsa ilmenemistä meidän elämässämme.


      • auni-elina kirjoitti:

        kirjoituksia tuossa tuli mieleeni noiden muutamien kirjoittajien kohdalla se, että he eivät ole halukkaita kasvamaan uskossa, heille käy vain pysyä pelastuksessa, no pelastushan on kaiken ydin se on tärkein.

        Mutta kun olemme pelastuneet eikös raamatussa ole kehoitus kasvamaan uskossa?
        Otan tähän muutaman esimerkin: mikä on uskon ja tekojen välillä oikea suhde: Jakob kirjeessään sanoo.
        Mitä kyötyä,veljeni siitä on,jos joku sanoo itsellään olevan uskon, mutta hänellä ei ole tekoja?
        Ei kaiketi usko voi häntä pelastaa.

        Elävä, pelastava usko ei ole pelkkää tunnustusta. Mutta todellinen, aito ja pelastava usko-- on se Kristuksen elämän ja hänen oppinsa ilmenemistä meidän elämässämme.

        Minusta sinun kirjoituksesi paljastaa sen, että uskosta vanhurskauttaminen ei yksin riitä, vaan pitää omia tikapuita myös käyttää. Omat uutterat ponnistukset, nekö tuovat pelastuksen ja iankaikkisen elämän? Ei todellakaan!
        Jumalan Sanasta ilmenee selkeästi, että kyse on lahjasta ja armosta kaikkia heitä kohtaan, jotka ottavat Sanan Evankeliumin vastaan. Uskosta sitten seuraa hyviä tekoja. Tulee hedelmää, kun Jeesuksessa pysytään.

        Sehän se on adventisteilla ongelmana, ettei osata nähdä tai hyväksyä sen, että Jeesus on suuri elävä todellinen pelastaja, täyttäjä ja lunastaja johon liitymme, ei puolinaiseksi. Vaan kokonaan, Kristuksen sidotuiksi mm.esim. ehtoollisen merkitys,- Kristus meissä!

        Jumalan vanhurskaus on ilmoitettu ilman lakia. Mutta sinä olet sanomassa, että Jumalan vanhurskaus on ilmoitettu lailla.
        Ja sitten vielä haukut minua kypsymättömäksi.

        Se on kypsyyttä, kun antautuu kokonaan uskomaan Jeesuksen ansion varaan. Ja tulee siihen pisteeseen, että omat työni eivät Jumalalle kelpaa. Meidän tulee vähetä ja Hänen tulee tulla suuremmaksi. Vain Hänelle kaikki kunnia!

        ""Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia."" Room 3

        ""ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa"" Room 3


      • että uskovan
        Utulila kirjoitti:

        Minusta sinun kirjoituksesi paljastaa sen, että uskosta vanhurskauttaminen ei yksin riitä, vaan pitää omia tikapuita myös käyttää. Omat uutterat ponnistukset, nekö tuovat pelastuksen ja iankaikkisen elämän? Ei todellakaan!
        Jumalan Sanasta ilmenee selkeästi, että kyse on lahjasta ja armosta kaikkia heitä kohtaan, jotka ottavat Sanan Evankeliumin vastaan. Uskosta sitten seuraa hyviä tekoja. Tulee hedelmää, kun Jeesuksessa pysytään.

        Sehän se on adventisteilla ongelmana, ettei osata nähdä tai hyväksyä sen, että Jeesus on suuri elävä todellinen pelastaja, täyttäjä ja lunastaja johon liitymme, ei puolinaiseksi. Vaan kokonaan, Kristuksen sidotuiksi mm.esim. ehtoollisen merkitys,- Kristus meissä!

        Jumalan vanhurskaus on ilmoitettu ilman lakia. Mutta sinä olet sanomassa, että Jumalan vanhurskaus on ilmoitettu lailla.
        Ja sitten vielä haukut minua kypsymättömäksi.

        Se on kypsyyttä, kun antautuu kokonaan uskomaan Jeesuksen ansion varaan. Ja tulee siihen pisteeseen, että omat työni eivät Jumalalle kelpaa. Meidän tulee vähetä ja Hänen tulee tulla suuremmaksi. Vain Hänelle kaikki kunnia!

        ""Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia."" Room 3

        ""ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa"" Room 3

        kanssa ei tarvitse väitellä mistään Jumalan laista. Se on itsestään selvyys, että uskova kunnioittaa Jumalaa ja Hänen lakiaan.

        Näin se usko muuttaa ihmisen. Tulee aralle omalle tunnolle Jumala ja riippuvuus Jeesuksesta.


      • että uskovan kirjoitti:

        kanssa ei tarvitse väitellä mistään Jumalan laista. Se on itsestään selvyys, että uskova kunnioittaa Jumalaa ja Hänen lakiaan.

        Näin se usko muuttaa ihmisen. Tulee aralle omalle tunnolle Jumala ja riippuvuus Jeesuksesta.

        Olet oikeassa ettei uskovien tarvitse keskenään väitellä laista. Koska jokainen uskova ihminen tietää Jumalan pyhyyden vaatimukset. Jumalan pyhät vaatimukset ei tullut/tule täytettyä meidän kautta, vaan Jeesuksen täytetyn työn kautta. Jeesus teki kaiken puolestamme. Emme kerskaa, emmekä nojaa lakiin. Vaan yksin Kristukseen.


      • USKO muuttaa!
        Utulila kirjoitti:

        Minusta sinun kirjoituksesi paljastaa sen, että uskosta vanhurskauttaminen ei yksin riitä, vaan pitää omia tikapuita myös käyttää. Omat uutterat ponnistukset, nekö tuovat pelastuksen ja iankaikkisen elämän? Ei todellakaan!
        Jumalan Sanasta ilmenee selkeästi, että kyse on lahjasta ja armosta kaikkia heitä kohtaan, jotka ottavat Sanan Evankeliumin vastaan. Uskosta sitten seuraa hyviä tekoja. Tulee hedelmää, kun Jeesuksessa pysytään.

        Sehän se on adventisteilla ongelmana, ettei osata nähdä tai hyväksyä sen, että Jeesus on suuri elävä todellinen pelastaja, täyttäjä ja lunastaja johon liitymme, ei puolinaiseksi. Vaan kokonaan, Kristuksen sidotuiksi mm.esim. ehtoollisen merkitys,- Kristus meissä!

        Jumalan vanhurskaus on ilmoitettu ilman lakia. Mutta sinä olet sanomassa, että Jumalan vanhurskaus on ilmoitettu lailla.
        Ja sitten vielä haukut minua kypsymättömäksi.

        Se on kypsyyttä, kun antautuu kokonaan uskomaan Jeesuksen ansion varaan. Ja tulee siihen pisteeseen, että omat työni eivät Jumalalle kelpaa. Meidän tulee vähetä ja Hänen tulee tulla suuremmaksi. Vain Hänelle kaikki kunnia!

        ""Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia."" Room 3

        ""ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa"" Room 3

        Siitä, ja VAIN siitä on kyse. Kristus sinussa muuttaa kuuliaiseksi Jumalalle ja antaa voiman rakastaa lähimäistään. Muutenhan Kristus olisi turhaan kuollut puolestasi ja asuisi turhaan Hengensä kautta sinussa, jos hänen voimansa ei riittäisi antamaan sinulle uskon tekoja? Mitä Jeesus sinussa tekisi? Hänen VOIMASSAAN me MUUTUMME!


      • Auni_Inkeri 2
        USKO muuttaa! kirjoitti:

        Siitä, ja VAIN siitä on kyse. Kristus sinussa muuttaa kuuliaiseksi Jumalalle ja antaa voiman rakastaa lähimäistään. Muutenhan Kristus olisi turhaan kuollut puolestasi ja asuisi turhaan Hengensä kautta sinussa, jos hänen voimansa ei riittäisi antamaan sinulle uskon tekoja? Mitä Jeesus sinussa tekisi? Hänen VOIMASSAAN me MUUTUMME!

        SUORAAN sanottu!


      • Eki.
        USKO muuttaa! kirjoitti:

        Siitä, ja VAIN siitä on kyse. Kristus sinussa muuttaa kuuliaiseksi Jumalalle ja antaa voiman rakastaa lähimäistään. Muutenhan Kristus olisi turhaan kuollut puolestasi ja asuisi turhaan Hengensä kautta sinussa, jos hänen voimansa ei riittäisi antamaan sinulle uskon tekoja? Mitä Jeesus sinussa tekisi? Hänen VOIMASSAAN me MUUTUMME!

        Kumoa utulilan näkemystä millään tavalla. Eikä hän varmaan kiistä sitä mitä kirjoitit. Tottakai Jeesus pelastaa,ja muuttaa ihmisen. Kysymys on siitä,että ihminen ei voi lisätä pelastukseen mitään omia tekoja,vain Jeesus pelastaa. Jos teemme jotakin se tehdään voitosta käsin,eikä että täytyy ansaita jotakin...silloin ihminen on vapaudessa.


      • minulle?

      • adventisti
        Eki. kirjoitti:

        Kumoa utulilan näkemystä millään tavalla. Eikä hän varmaan kiistä sitä mitä kirjoitit. Tottakai Jeesus pelastaa,ja muuttaa ihmisen. Kysymys on siitä,että ihminen ei voi lisätä pelastukseen mitään omia tekoja,vain Jeesus pelastaa. Jos teemme jotakin se tehdään voitosta käsin,eikä että täytyy ansaita jotakin...silloin ihminen on vapaudessa.

        ole kiistänytkään. kysymys on vain teidän turhasta syyttelystänne , väärinkäsityksestä, josta tiukasti pidätte kiini, koska ette voi millään sanoa sanaa "anteeksi, olin väärässä!"Te puhutte kokoajan pahaa ja väärin adventisteista! Ei yksikään ole sanonut olevansa tekojensa kautta pelastettu, vaan niin päin, että todellinen sydämen usko synyttää myöskin uskonteot, kuten kuuliaisuuden Jumalaa kohtaan ja rakkauden lähimäistä kohtaan.


      • tekemästä hyvää,
        Utulila kirjoitti:

        Olet oikeassa ettei uskovien tarvitse keskenään väitellä laista. Koska jokainen uskova ihminen tietää Jumalan pyhyyden vaatimukset. Jumalan pyhät vaatimukset ei tullut/tule täytettyä meidän kautta, vaan Jeesuksen täytetyn työn kautta. Jeesus teki kaiken puolestamme. Emme kerskaa, emmekä nojaa lakiin. Vaan yksin Kristukseen.

        eli noudattamasta Jumalan käskyjä. vaan Hän osti meidät vapaiksi synnistä ja saatanan valasta, niin ettei paha saa enää otetta Kristuksen omissa.


      • Eki..
        adventisti kirjoitti:

        ole kiistänytkään. kysymys on vain teidän turhasta syyttelystänne , väärinkäsityksestä, josta tiukasti pidätte kiini, koska ette voi millään sanoa sanaa "anteeksi, olin väärässä!"Te puhutte kokoajan pahaa ja väärin adventisteista! Ei yksikään ole sanonut olevansa tekojensa kautta pelastettu, vaan niin päin, että todellinen sydämen usko synyttää myöskin uskonteot, kuten kuuliaisuuden Jumalaa kohtaan ja rakkauden lähimäistä kohtaan.

        Uskovien kanssa ole ongelmaa,kun puhutaan laista,ja armosta,teidän kanssa takkuuntuu keskustelu. Ensin sanotaan,ei yksikään adv.väitä,että teoilla pelastuisi. Mutta kun sanoo,että pelastus on yksin uskosta,niin se ei kelpaa teille,omituista.


    • USKOAKOK JEESUSTA VAIKO KANAANILAISTA PAKANAVAIMOA?

      Matt 15:21-28
      21
      Lähdettyään sieltä Jeesus meni Tyroksen ja Sidonin seudulle. [15:21-28: Mark. 7:24-30]
      22
      Siellä muuan kanaanilainen nainen, sen seudun asukas, tuli ja huusi: "Herra, Daavidin Poika, armahda minua! Paha henki vaivaa kauheasti tytärtäni." [Matt. 1:1 ]
      23
      Mutta hän ei vastannut naiselle mitään. Opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja pyysivät: "Tee hänelle jotakin. Hän kulkee perässämme ja huutaa."

      24
      Mutta Jeesus vastasi: "Ei minua ole lähetetty muita kuin Israelin kansan kadonneita lampaita varten." [Matt. 10:6 ]
      25
      Silti nainen tuli lähemmäs, heittäytyi maahan Jeesuksen eteen ja sanoi: "Herra, auta minua!"
      26
      Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Ei ole oikein ottaa lapsilta leipä ja heittää se koiranpenikoille."

      27
      "Ei olekaan, Herra", vastasi nainen, "mutta saavathan koiratkin syödä isäntänsä pöydältä putoilevia palasia."


      28
      Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Suuri on sinun uskosi, nainen! Tapahtukoon niin kuin tahdot." Siitä hetkestä tytär oli terve. [Matt. 8:10,13]

      Uskon tuon pakanan tavoin. Että saan nauttia
      nisitä mruusista, joita putoilee Israelin
      huoneen pöydältä.

      • Terveellä pohjalla

        Salaa kavalaa..
        Kirjoittanut: Utulila 18.9.2008 klo 03.22
        Minusta sinun kirjoituksesi paljastaa sen, että uskosta vanhurskauttaminen ei yksin riitä, vaan pitää omia tikapuita myös käyttää.

        Se on kypsyyttä, kun antautuu kokonaan uskomaan Jeesuksen ansion varaan. Ja tulee siihen pisteeseen, että omat työni eivät Jumalalle kelpaa. Meidän tulee vähetä ja Hänen tulee tulla suuremmaksi. Vain Hänelle kaikki kunnia!

        ""Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia."" Room 3

        ""ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa"" Room 3. (Utulila)

        Uskonto_10


      • Samanlaisessa
        Terveellä pohjalla kirjoitti:

        Salaa kavalaa..
        Kirjoittanut: Utulila 18.9.2008 klo 03.22
        Minusta sinun kirjoituksesi paljastaa sen, että uskosta vanhurskauttaminen ei yksin riitä, vaan pitää omia tikapuita myös käyttää.

        Se on kypsyyttä, kun antautuu kokonaan uskomaan Jeesuksen ansion varaan. Ja tulee siihen pisteeseen, että omat työni eivät Jumalalle kelpaa. Meidän tulee vähetä ja Hänen tulee tulla suuremmaksi. Vain Hänelle kaikki kunnia!

        ""Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia."" Room 3

        ""ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa"" Room 3. (Utulila)

        Uskonto_10

        syyttäjän hengessä toimivia kaunaisia fariseuksia kuin sinä itsekkin ja myöskin uskovayksi olette. Kristuksen Henki ei asu yhdessäkään ihmisessä, jossa asuu syyttäjän henki.


      • Samanlaisessa kirjoitti:

        syyttäjän hengessä toimivia kaunaisia fariseuksia kuin sinä itsekkin ja myöskin uskovayksi olette. Kristuksen Henki ei asu yhdessäkään ihmisessä, jossa asuu syyttäjän henki.

        Olet 100 % syyttäjä näemmä. Syyttäjän tunnistaa
        siitä, että hän kokee kaiken opetuksen syytöksenä.
        Itseriittoinen on luonnostaan syyttelijä.

        TOIVOKTONTA. Apua!
        Kirjoittanut: AnttiVKantola 18.9.2008 klo 12.46
           Avasin Raamatun ja tutustuin Jeesus Nasarealaisen
        opetukseen. Näyttää siltä, että vain israelilainen
        voi pelastua. Mutta minä en ole Iisakin jälkeläisiä, en edes Ismaelin perillisiä.

        Matt 15:21-27
        21
        Lähdettyään sieltä Jeesus meni Tyroksen ja Sidonin seudulle. [15:21-28: Mark. 7:24-30]
        22
        Siellä muuan kanaanilainen nainen, sen seudun asukas, tuli ja huusi: "Herra, Daavidin Poika, armahda minua! Paha henki vaivaa kauheasti tytärtäni." [Matt. 1:1 ]
        23
        Mutta hän ei vastannut naiselle mitään. Opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja pyysivät: "Tee hänelle jotakin. Hän kulkee perässämme ja huutaa."

        24
        Mutta Jeesus vastasi: "Ei minua ole lähetetty muita kuin Israelin kansan kadonneita lampaita varten." [Matt. 10:6 ]
        25
        Silti nainen tuli lähemmäs, heittäytyi maahan Jeesuksen eteen ja sanoi: "Herra, auta minua!"
        26
        Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Ei ole oikein ottaa lapsilta leipä ja heittää se koiranpenikoille."

        27
        "Ei olekaan, Herra", vastasi nainen, "mutta saavathan koiratkin syödä isäntänsä pöydältä putoilevia palasia."

        Pitäiskö uskoa Jeesusta vaiko tuota kanaanilaista?
        Lue lisää, niin löydät vastauksen ...

        Jeesus ei tule lainopettajille
        Kirjoittanut: AnttiVKantola 19.9.2008 klo 23.31

           ## Jeesus sanoi
        Kirjoittanut: alex-kasi 18.9.2008 klo 19.17
        RAAMATTU ON TOTTA - mutta ei unohdeta mitä Jeesus sanoi ISRAELIN kirjanoppineille jotka väittivät omaavansa Jumalan Sanan ja Mooseksen lain...
        Joh. 9:41
        Jeesus vastasi: "Jos olisitte sokeita, teitä ei syytettäisi synnistä, mutta te väitätte näkevänne, ja sen tähden synti pysyy teissä."
        Joten uskokaamme että näin on: Jeesus tuli Israelin kansan kadonneita lampaita varten.. eihän Jeesus olisi muuten niin sanonut.. mutta seuraavan kerran hän tulee koko maailmaa varten. ##

        Joo, niin se on. Minun Herrani ja minun Jumalani tulee seuraavan kerran koko maailmaa varten:

        Jes. 49:6
        hän sanoo: Liian vähäistä on sinulle, joka olet minun palvelijani, kohottaa ennalleen Jaakobin sukukunnat ja tuoda takaisin Israelin säilyneet: minä panen sinut pakanain valkeudeksi, että minulta tulisi pelastus maan ääriin asti.

        Seuraavan kerran minun Herrani ja minun Jumalani tulee kristikansalle (ylöstempaus) ja sitten
        hän tulee kirkastettujen pyhiensä kanssa Israelille.

        Sak 14:3-6
        3
        Herra itse lähtee sotaan viholliskansoja vastaan, niin kuin hän on lähtenyt ennenkin vihollisen hyökätessä. [Jes. 42:13]
        4
        Hän seisoo sinä päivänä Öljymäellä, joka kohoaa Jerusalemin itäpuolella. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen, toinen puoli vuoresta väistyy pohjoiseen, toinen puoli etelään, ja välille syntyy valtaisa laakso.
        5
        Te pakenette vuorten välissä olevaa laaksoa pitkin, ja se ulottuu Asaliin asti.
        Te pakenette, niin kuin paettiin maanjäristystä Juudan kuninkaan Ussian aikana.
        Sitten Herra, teidän Jumalanne, tulee Jerusalemiin, ja kaikki pyhät ovat hänen mukanaan. [Aam. 1:1 | Juud. 14]
        6
        Sinä päivänä ei ole hellettä, ei pakkasta eikä jäätä.

        Mark 13:17-20
        17
        Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä!
        18
        Mutta rukoilkaa, ettei se tapahtuisi talvella.
        19
        Sillä niinä päivinä on oleva ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut hamasta luomakunnan alusta, jonka Jumala on luonut, tähän asti, eikä milloinkaan tule.
        20
        Ja ellei Herra lyhentäisi niitä päiviä, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden, jotka hän on valinnut, hän on lyhentänyt ne päivät.

        Apt 1:11-12
        11
        Nämä sanoivat: "Galilean miehet, mitä te siinä seisotte katselemassa taivaalle?
        Tämä Jeesus, joka otettiin teidän luotanne taivaaseen, tulee kerran takaisin,
        samalla tavoin kuin näitte hänen taivaaseen menevän." [Ap. t. 2:7 | Ap. t. 3:21]
        12
        Silloin he lähtivät tuolta vuorelta, jota kutsutaan Öljymäeksi ja joka on lähellä Jerusalemia, sapatinmatkan* päässä. He palasivat Jerusalemiin
        [Matka, joka sapattina oli lupa kulkea, noin kilometri.] [Luuk. 24:52]

        Jeesus ei ole tullut lainopettajille, eikä vastakaan tule noille moosestelijoille, eikä
        adventtiteologeilekaan, vaan tulee krsitikansalle
        ja sitten kaikille jäljelle jääneille israelilaisille:

        Matt 21:42-46
        42
        Jeesus sanoi heille: "Ettekö ole koskaan kirjoituksista lukeneet: -- Kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, on nyt kulmakivi. Herralta se on tullut, ja se on ihmeellinen meidän silmissämme.
        [Ps. 118:22,23; Ap. t. 4:11; 1. Piet. 2:4]
        43
        "Tämän takia minä sanon teille, että Jumalan valtakunta otetaan teiltä pois ja annetaan kansalle, joka tekee sen hedelmiä.
        44
        Joka tähän kiveen kaatuu, se ruhjoutuu, ja jonka päälle tämä kivi kaatuu, sen se murskaa."
        [Jes. 8:14,15; Dan. 2:34; Sak. 12:3; Room. 9:33; 1. Piet. 2:8]
        45
        Nämä vertaukset kuultuaan ylipapit ja fariseukset ymmärsivät, että Jeesus puhui heistä.
        46 He olisivat halunneet ottaa hänet kiinni mutta pelkäsivät kansaa, koska se piti häntä profeettana. [Matt. 14:5]

        ==============================

        Kuinka kukaan voi pelastua, paitsi Israel?
        Kirjoittanut: AnttiVKantola 17.9.2008 klo 00.11
           Matt 15:21-Kanaanilaisnaisen usko
        21
        Lähdettyään sieltä Jeesus meni Tyroksen ja Sidonin seudulle. [15:21-28: Mark. 7:24-30]
        22
        Siellä muuan kanaanilainen nainen, sen seudun asukas, tuli ja huusi: "Herra, Daavidin Poika, armahda minua! Paha henki vaivaa kauheasti tytärtäni." [Matt. 1:1 ]
        23
        Mutta hän ei vastannut naiselle mitään. Opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja pyysivät: "Tee hänelle jotakin. Hän kulkee perässämme ja huutaa."

        24
        Mutta Jeesus vastasi: "Ei minua ole lähetetty muita kuin Israelin kansan kadonneita lampaita varten." [Matt. 10:6 ]
        25
        Silti nainen tuli lähemmäs, heittäytyi maahan Jeesuksen eteen ja sanoi: "Herra, auta minua!"
        26
        Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Ei ole oikein ottaa lapsilta leipä ja heittää se koiranpenikoille."

        27
        "Ei olekaan, Herra", vastasi nainen, "mutta saavathan koiratkin syödä isäntänsä pöydältä putoilevia palasia."

        (28
        Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Suuri on sinun uskosi, nainen! Tapahtukoon niin kuin tahdot." Siitä hetkestä tytär oli terve. [Matt. 8:10,13])    

        ====================

        Jeesus = Jumalan läsnäolo
        Kirjoittanut: AnttiVKantola 16.9.2008 klo 02.01

           Matt 15:24-27
        24
        Hän vastasi ja sanoi: "Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö".
        25
        Mutta vaimo tuli ja kumarsi häntä ja sanoi: "Herra, auta minua".
        26
        Mutta hän vastasi ja sanoi: "Ei ole soveliasta ottaa lasten leipää ja heittää penikoille".
        27
        Mutta vaimo sanoi: "Niin, Herra; mutta syöväthän penikatkin niitä muruja, jotka heidän herrainsa pöydältä putoavat".

        Vaatii uskoa, että ymmärrämme Herran aterioivan
        meidän pakanain kanssa! Sillä Jeesus on Israelin
        Kuningas. Niinpä vaatii suorastaan järjettämyyttä,
        uskoa, että Jeesus KORVAISI Israelin lapset meillä
        pakanoilla, koiranpennuilla.

        Israelilaisilla on sapattiaterialla yksi paikka
        täyttämättä, katettuna. Se on Messiasta varten.
        Tulee vielä päivä, että Jeesus Nasaretilainen
        on se Messias. Peite on vielä silmillä - "voiko
        Nasaretista tulla mitään hyvää?".
        He kun tuijottavat LAIN KIRJAIMEEN ja laissa
        sanotaan, että Messias tulee Betlehemistä.
        "Avartukaa!"; tuo Paavalin huudahdus olisi tarpeen.

        JEESUS = JUMALAN LÄSNÄOLO

        Jes 7:11-15
        11
        "Pyydä itsellesi merkki Herralta, Jumalaltasi, pyydä alhaalta syvyydestä taikka ylhäältä korkeudesta".
        12
        Mutta Aahas vastasi: "En pyydä enkä kiusaa Herraa".
        13
        Siihen hän lausui: "Kuulkaa, te Daavidin suku, eikö se riitä, että te ihmiset väsytätte, kun vielä minun Jumalanikin itseenne väsytätte?
        14
        Sentähden Herra itse antaa teille merkin: Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel.
        15
        Voita ja hunajaa hän syö siinä iässä, jolloin hän oppii hylkäämään pahan ja valitsemaan hyvän;

        Aahas pelkäsi syystäkin, kun Syyrian kuningas
        jälleen kerran pyrki valloittamaan Jerusalemin.
        Merkillistä, että Herra lohdutti ja rohkaisi tätä
        vapisevaa Juudan kuningasta ennustuksella
        Jeesuksesta, "Juudan Leijonasta" (Ilm 5:5).

        Aahas uskoi ja niin hän sai kokea Jumalan
        läsnäolon kaikkivoipaisuuden. Jo edeltä.
        "Immanuel"-nimestä hän ymmärsi.
        Sillä se nimi
        merkitsee: Jumala meidän kanssamme, luonamme.
        Jeesuksen ruumiin kautta Jumala on läsnä.
        Ja me olemme sisällä kaikkeinpyhimmässä
        Hänen ruumiinsa kautta, uskossa.

        Hepr 10:19-23
        19
        Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,
        20
        jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta,
        21
        ja koska meillä on "suuri pappi, Jumalan huoneen haltija",

        22
        niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä;
        23
        pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen;

        Aahas ei tohtinut edes pyytää merkkiä, mutta se
        annettiin - Jumalan läsnäolon tuoma turva.
        Immanuel; Jumala Meidän Kanssamme.
        Meillä uudenliiton uudestisyntyneillä tuo merkki,
        sinetti on ihan sisäsyntyisesti.

        Ef. 1:13
        Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,

        Matt 1:23
        "Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja tälle on annettava nimi Immanuel", mikä käännettynä on: Jumala meidän kanssamme.
        Matt 1:23
        -- Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja hänelle annetaan nimeksi Immanuel -- se merkitsee: Jumala on meidän kanssamme. [Jes. 7:14 ].

        ======


        Aaronin viheriöivän sauvan tahtoisin siihen
        käteen, johon jotkut ottavat sen sapattimerkin
        pedolta. Tai otsaanhan sitä vielä tässä vaiheessa
        kaavaillaan laitettavaksi.

        1. Moos. 38:18
        Hän sanoi: "Mitä on minun annettava sinulle pantiksi?"
        Hän vastasi: "Sinettisi, nauhasi ja sauvasi, joka on kädessäsi".
        Niin hän antoi ne hänelle ja yhtyi häneen, ja hän tuli hänestä raskaaksi.

        ULKOISTEN MERKKIEN AVULLA ON HELPPO
        PETTÄÄ JUMALAA JA IHMISTÄ. Kuinkahan paljon
        sapattisinetinkin varjolla on huorattu!

        Mutta minä tahdon sellaisen sauvan, joka ei
        paljon minkään arvoinen ole päältä katsoen,
        mutta se sauva älköön kieltäkö Jumalan voimaa,
        vaan olkoon se Jumalan voima.

        2. Tim. 3:5
        heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.

        Semmoisia pyrin karttamaan sauvakävelyreissuilla.
        2.Moos 4:1-5
        1
        Mooses vastasi ja sanoi: "Katso, he eivät usko minua eivätkä kuule minua, vaan sanovat: 'Ei Herra ole sinulle ilmestynyt'".
        2
        Herra sanoi hänelle: "Mikä sinulla on kädessäsi?" Hän vastasi: "Sauva".
        3
        Hän sanoi: "Heitä se maahan". Ja hän heitti sen maahan, ja se muuttui käärmeeksi; ja Mooses pakeni sitä.
        4
        Mutta Herra sanoi Moosekselle: "Ojenna kätesi ja tartu sen pyrstöön". Niin hän ojensi kätensä ja tarttui siihen, ja se muuttui sauvaksi hänen kädessänsä.
        5
        - "Siitä he uskovat, että Herra, heidän isiensä Jumala, Aabrahamin Jumala, Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala, on sinulle ilmestynyt".    


        UTULILAN HYVÄ HUOMAUTUS JEESUKSEN RISTINTYÖN RIITTÄVYYDESTÄ

        samaa mieltä..
        Kirjoittanut: Utulila 18.9.2008 klo 16.25

        Adventtikirkko >>""ajanjakson lopussa vuonna 1844 hän ryhtyi suorittamaan sovittavan palvelutyönsä toista ja viimeistä vaihetta. Tämä työ liittyy taivaalliseen oikeudenkäyntiin, tutkivaan tuomioon""

        En usko tuollaisiin. Jumalan Sanasta luetaan että
        Kristus uhrasi itsensä kertakaikkisesti ja täydellisesti ja Kristus oli jo heti taivaaseen astumisensa jälkeen mennyt kaikkein pyhimpään Jumalan oikealle puolelle ja rukoilee siellä edestämme.

        Mitään tutkivaa tuomiota ei ole. Adventistien "tutkivatuomio"(pyhäkkö)- oppi on pelkästään osoitusta siitä, että röykeästi kehtaavaat hyökätä kristinuskon peruspilareita murentamaan.
        Nimittäin Jeesuksen ristintyön(riittävyyteen) sen häpäisemiseen ei pidä kenenkään ryhtyä.

        Armoa, rauhaa ja rakkautta Herrassa!


      • Yksikään
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Olet 100 % syyttäjä näemmä. Syyttäjän tunnistaa
        siitä, että hän kokee kaiken opetuksen syytöksenä.
        Itseriittoinen on luonnostaan syyttelijä.

        TOIVOKTONTA. Apua!
        Kirjoittanut: AnttiVKantola 18.9.2008 klo 12.46
           Avasin Raamatun ja tutustuin Jeesus Nasarealaisen
        opetukseen. Näyttää siltä, että vain israelilainen
        voi pelastua. Mutta minä en ole Iisakin jälkeläisiä, en edes Ismaelin perillisiä.

        Matt 15:21-27
        21
        Lähdettyään sieltä Jeesus meni Tyroksen ja Sidonin seudulle. [15:21-28: Mark. 7:24-30]
        22
        Siellä muuan kanaanilainen nainen, sen seudun asukas, tuli ja huusi: "Herra, Daavidin Poika, armahda minua! Paha henki vaivaa kauheasti tytärtäni." [Matt. 1:1 ]
        23
        Mutta hän ei vastannut naiselle mitään. Opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja pyysivät: "Tee hänelle jotakin. Hän kulkee perässämme ja huutaa."

        24
        Mutta Jeesus vastasi: "Ei minua ole lähetetty muita kuin Israelin kansan kadonneita lampaita varten." [Matt. 10:6 ]
        25
        Silti nainen tuli lähemmäs, heittäytyi maahan Jeesuksen eteen ja sanoi: "Herra, auta minua!"
        26
        Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Ei ole oikein ottaa lapsilta leipä ja heittää se koiranpenikoille."

        27
        "Ei olekaan, Herra", vastasi nainen, "mutta saavathan koiratkin syödä isäntänsä pöydältä putoilevia palasia."

        Pitäiskö uskoa Jeesusta vaiko tuota kanaanilaista?
        Lue lisää, niin löydät vastauksen ...

        Jeesus ei tule lainopettajille
        Kirjoittanut: AnttiVKantola 19.9.2008 klo 23.31

           ## Jeesus sanoi
        Kirjoittanut: alex-kasi 18.9.2008 klo 19.17
        RAAMATTU ON TOTTA - mutta ei unohdeta mitä Jeesus sanoi ISRAELIN kirjanoppineille jotka väittivät omaavansa Jumalan Sanan ja Mooseksen lain...
        Joh. 9:41
        Jeesus vastasi: "Jos olisitte sokeita, teitä ei syytettäisi synnistä, mutta te väitätte näkevänne, ja sen tähden synti pysyy teissä."
        Joten uskokaamme että näin on: Jeesus tuli Israelin kansan kadonneita lampaita varten.. eihän Jeesus olisi muuten niin sanonut.. mutta seuraavan kerran hän tulee koko maailmaa varten. ##

        Joo, niin se on. Minun Herrani ja minun Jumalani tulee seuraavan kerran koko maailmaa varten:

        Jes. 49:6
        hän sanoo: Liian vähäistä on sinulle, joka olet minun palvelijani, kohottaa ennalleen Jaakobin sukukunnat ja tuoda takaisin Israelin säilyneet: minä panen sinut pakanain valkeudeksi, että minulta tulisi pelastus maan ääriin asti.

        Seuraavan kerran minun Herrani ja minun Jumalani tulee kristikansalle (ylöstempaus) ja sitten
        hän tulee kirkastettujen pyhiensä kanssa Israelille.

        Sak 14:3-6
        3
        Herra itse lähtee sotaan viholliskansoja vastaan, niin kuin hän on lähtenyt ennenkin vihollisen hyökätessä. [Jes. 42:13]
        4
        Hän seisoo sinä päivänä Öljymäellä, joka kohoaa Jerusalemin itäpuolella. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen, toinen puoli vuoresta väistyy pohjoiseen, toinen puoli etelään, ja välille syntyy valtaisa laakso.
        5
        Te pakenette vuorten välissä olevaa laaksoa pitkin, ja se ulottuu Asaliin asti.
        Te pakenette, niin kuin paettiin maanjäristystä Juudan kuninkaan Ussian aikana.
        Sitten Herra, teidän Jumalanne, tulee Jerusalemiin, ja kaikki pyhät ovat hänen mukanaan. [Aam. 1:1 | Juud. 14]
        6
        Sinä päivänä ei ole hellettä, ei pakkasta eikä jäätä.

        Mark 13:17-20
        17
        Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä!
        18
        Mutta rukoilkaa, ettei se tapahtuisi talvella.
        19
        Sillä niinä päivinä on oleva ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut hamasta luomakunnan alusta, jonka Jumala on luonut, tähän asti, eikä milloinkaan tule.
        20
        Ja ellei Herra lyhentäisi niitä päiviä, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden, jotka hän on valinnut, hän on lyhentänyt ne päivät.

        Apt 1:11-12
        11
        Nämä sanoivat: "Galilean miehet, mitä te siinä seisotte katselemassa taivaalle?
        Tämä Jeesus, joka otettiin teidän luotanne taivaaseen, tulee kerran takaisin,
        samalla tavoin kuin näitte hänen taivaaseen menevän." [Ap. t. 2:7 | Ap. t. 3:21]
        12
        Silloin he lähtivät tuolta vuorelta, jota kutsutaan Öljymäeksi ja joka on lähellä Jerusalemia, sapatinmatkan* päässä. He palasivat Jerusalemiin
        [Matka, joka sapattina oli lupa kulkea, noin kilometri.] [Luuk. 24:52]

        Jeesus ei ole tullut lainopettajille, eikä vastakaan tule noille moosestelijoille, eikä
        adventtiteologeilekaan, vaan tulee krsitikansalle
        ja sitten kaikille jäljelle jääneille israelilaisille:

        Matt 21:42-46
        42
        Jeesus sanoi heille: "Ettekö ole koskaan kirjoituksista lukeneet: -- Kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, on nyt kulmakivi. Herralta se on tullut, ja se on ihmeellinen meidän silmissämme.
        [Ps. 118:22,23; Ap. t. 4:11; 1. Piet. 2:4]
        43
        "Tämän takia minä sanon teille, että Jumalan valtakunta otetaan teiltä pois ja annetaan kansalle, joka tekee sen hedelmiä.
        44
        Joka tähän kiveen kaatuu, se ruhjoutuu, ja jonka päälle tämä kivi kaatuu, sen se murskaa."
        [Jes. 8:14,15; Dan. 2:34; Sak. 12:3; Room. 9:33; 1. Piet. 2:8]
        45
        Nämä vertaukset kuultuaan ylipapit ja fariseukset ymmärsivät, että Jeesus puhui heistä.
        46 He olisivat halunneet ottaa hänet kiinni mutta pelkäsivät kansaa, koska se piti häntä profeettana. [Matt. 14:5]

        ==============================

        Kuinka kukaan voi pelastua, paitsi Israel?
        Kirjoittanut: AnttiVKantola 17.9.2008 klo 00.11
           Matt 15:21-Kanaanilaisnaisen usko
        21
        Lähdettyään sieltä Jeesus meni Tyroksen ja Sidonin seudulle. [15:21-28: Mark. 7:24-30]
        22
        Siellä muuan kanaanilainen nainen, sen seudun asukas, tuli ja huusi: "Herra, Daavidin Poika, armahda minua! Paha henki vaivaa kauheasti tytärtäni." [Matt. 1:1 ]
        23
        Mutta hän ei vastannut naiselle mitään. Opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja pyysivät: "Tee hänelle jotakin. Hän kulkee perässämme ja huutaa."

        24
        Mutta Jeesus vastasi: "Ei minua ole lähetetty muita kuin Israelin kansan kadonneita lampaita varten." [Matt. 10:6 ]
        25
        Silti nainen tuli lähemmäs, heittäytyi maahan Jeesuksen eteen ja sanoi: "Herra, auta minua!"
        26
        Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Ei ole oikein ottaa lapsilta leipä ja heittää se koiranpenikoille."

        27
        "Ei olekaan, Herra", vastasi nainen, "mutta saavathan koiratkin syödä isäntänsä pöydältä putoilevia palasia."

        (28
        Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Suuri on sinun uskosi, nainen! Tapahtukoon niin kuin tahdot." Siitä hetkestä tytär oli terve. [Matt. 8:10,13])    

        ====================

        Jeesus = Jumalan läsnäolo
        Kirjoittanut: AnttiVKantola 16.9.2008 klo 02.01

           Matt 15:24-27
        24
        Hän vastasi ja sanoi: "Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö".
        25
        Mutta vaimo tuli ja kumarsi häntä ja sanoi: "Herra, auta minua".
        26
        Mutta hän vastasi ja sanoi: "Ei ole soveliasta ottaa lasten leipää ja heittää penikoille".
        27
        Mutta vaimo sanoi: "Niin, Herra; mutta syöväthän penikatkin niitä muruja, jotka heidän herrainsa pöydältä putoavat".

        Vaatii uskoa, että ymmärrämme Herran aterioivan
        meidän pakanain kanssa! Sillä Jeesus on Israelin
        Kuningas. Niinpä vaatii suorastaan järjettämyyttä,
        uskoa, että Jeesus KORVAISI Israelin lapset meillä
        pakanoilla, koiranpennuilla.

        Israelilaisilla on sapattiaterialla yksi paikka
        täyttämättä, katettuna. Se on Messiasta varten.
        Tulee vielä päivä, että Jeesus Nasaretilainen
        on se Messias. Peite on vielä silmillä - "voiko
        Nasaretista tulla mitään hyvää?".
        He kun tuijottavat LAIN KIRJAIMEEN ja laissa
        sanotaan, että Messias tulee Betlehemistä.
        "Avartukaa!"; tuo Paavalin huudahdus olisi tarpeen.

        JEESUS = JUMALAN LÄSNÄOLO

        Jes 7:11-15
        11
        "Pyydä itsellesi merkki Herralta, Jumalaltasi, pyydä alhaalta syvyydestä taikka ylhäältä korkeudesta".
        12
        Mutta Aahas vastasi: "En pyydä enkä kiusaa Herraa".
        13
        Siihen hän lausui: "Kuulkaa, te Daavidin suku, eikö se riitä, että te ihmiset väsytätte, kun vielä minun Jumalanikin itseenne väsytätte?
        14
        Sentähden Herra itse antaa teille merkin: Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel.
        15
        Voita ja hunajaa hän syö siinä iässä, jolloin hän oppii hylkäämään pahan ja valitsemaan hyvän;

        Aahas pelkäsi syystäkin, kun Syyrian kuningas
        jälleen kerran pyrki valloittamaan Jerusalemin.
        Merkillistä, että Herra lohdutti ja rohkaisi tätä
        vapisevaa Juudan kuningasta ennustuksella
        Jeesuksesta, "Juudan Leijonasta" (Ilm 5:5).

        Aahas uskoi ja niin hän sai kokea Jumalan
        läsnäolon kaikkivoipaisuuden. Jo edeltä.
        "Immanuel"-nimestä hän ymmärsi.
        Sillä se nimi
        merkitsee: Jumala meidän kanssamme, luonamme.
        Jeesuksen ruumiin kautta Jumala on läsnä.
        Ja me olemme sisällä kaikkeinpyhimmässä
        Hänen ruumiinsa kautta, uskossa.

        Hepr 10:19-23
        19
        Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,
        20
        jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta,
        21
        ja koska meillä on "suuri pappi, Jumalan huoneen haltija",

        22
        niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä;
        23
        pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen;

        Aahas ei tohtinut edes pyytää merkkiä, mutta se
        annettiin - Jumalan läsnäolon tuoma turva.
        Immanuel; Jumala Meidän Kanssamme.
        Meillä uudenliiton uudestisyntyneillä tuo merkki,
        sinetti on ihan sisäsyntyisesti.

        Ef. 1:13
        Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,

        Matt 1:23
        "Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja tälle on annettava nimi Immanuel", mikä käännettynä on: Jumala meidän kanssamme.
        Matt 1:23
        -- Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja hänelle annetaan nimeksi Immanuel -- se merkitsee: Jumala on meidän kanssamme. [Jes. 7:14 ].

        ======


        Aaronin viheriöivän sauvan tahtoisin siihen
        käteen, johon jotkut ottavat sen sapattimerkin
        pedolta. Tai otsaanhan sitä vielä tässä vaiheessa
        kaavaillaan laitettavaksi.

        1. Moos. 38:18
        Hän sanoi: "Mitä on minun annettava sinulle pantiksi?"
        Hän vastasi: "Sinettisi, nauhasi ja sauvasi, joka on kädessäsi".
        Niin hän antoi ne hänelle ja yhtyi häneen, ja hän tuli hänestä raskaaksi.

        ULKOISTEN MERKKIEN AVULLA ON HELPPO
        PETTÄÄ JUMALAA JA IHMISTÄ. Kuinkahan paljon
        sapattisinetinkin varjolla on huorattu!

        Mutta minä tahdon sellaisen sauvan, joka ei
        paljon minkään arvoinen ole päältä katsoen,
        mutta se sauva älköön kieltäkö Jumalan voimaa,
        vaan olkoon se Jumalan voima.

        2. Tim. 3:5
        heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.

        Semmoisia pyrin karttamaan sauvakävelyreissuilla.
        2.Moos 4:1-5
        1
        Mooses vastasi ja sanoi: "Katso, he eivät usko minua eivätkä kuule minua, vaan sanovat: 'Ei Herra ole sinulle ilmestynyt'".
        2
        Herra sanoi hänelle: "Mikä sinulla on kädessäsi?" Hän vastasi: "Sauva".
        3
        Hän sanoi: "Heitä se maahan". Ja hän heitti sen maahan, ja se muuttui käärmeeksi; ja Mooses pakeni sitä.
        4
        Mutta Herra sanoi Moosekselle: "Ojenna kätesi ja tartu sen pyrstöön". Niin hän ojensi kätensä ja tarttui siihen, ja se muuttui sauvaksi hänen kädessänsä.
        5
        - "Siitä he uskovat, että Herra, heidän isiensä Jumala, Aabrahamin Jumala, Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala, on sinulle ilmestynyt".    


        UTULILAN HYVÄ HUOMAUTUS JEESUKSEN RISTINTYÖN RIITTÄVYYDESTÄ

        samaa mieltä..
        Kirjoittanut: Utulila 18.9.2008 klo 16.25

        Adventtikirkko >>""ajanjakson lopussa vuonna 1844 hän ryhtyi suorittamaan sovittavan palvelutyönsä toista ja viimeistä vaihetta. Tämä työ liittyy taivaalliseen oikeudenkäyntiin, tutkivaan tuomioon""

        En usko tuollaisiin. Jumalan Sanasta luetaan että
        Kristus uhrasi itsensä kertakaikkisesti ja täydellisesti ja Kristus oli jo heti taivaaseen astumisensa jälkeen mennyt kaikkein pyhimpään Jumalan oikealle puolelle ja rukoilee siellä edestämme.

        Mitään tutkivaa tuomiota ei ole. Adventistien "tutkivatuomio"(pyhäkkö)- oppi on pelkästään osoitusta siitä, että röykeästi kehtaavaat hyökätä kristinuskon peruspilareita murentamaan.
        Nimittäin Jeesuksen ristintyön(riittävyyteen) sen häpäisemiseen ei pidä kenenkään ryhtyä.

        Armoa, rauhaa ja rakkautta Herrassa!

        uudestisyntynyt ihminen ei ole syyttäjähengessä.

        Se on ensimäinen toimenpide, minkä Jeesus tekee, kun Hän saa vallata sydämen:)Hän VAPAUTTAA syyttäjähengestä. Silloin EI enää HALUA syyttää toisia, vaan puhuu heille Pyhän Hengen antamalla rakkaudella ja viisaudella.

        Jeesus ei salli sitä, että ihmiset tuomitsevat toisiaan. Sillä hän yksin on tuomarimme.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      207
      5448
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      129
      3296
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      143
      2475
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      343
      2411
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2012
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1586
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      119
      1561
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1423
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1250
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1111
    Aihe