Kotiolutta tekemässä.

Ohrapirtelö.

Moro!
Pistäkäähän joku alan tyyppi hyvä resepti miten tulee kunnollista kotibisseä! Aikoinaan muistan appiukon tehneen hemmetin hyvää olutta kotona mut kun ukko on siirtynyt "yläkertaan" niin en voi apuakaan silt pyytää. Eli tarkoitus olisi saada jotain 6-8 volttista, ilman suurempia operaatioita ja mielellään hiilihappoja siihen Sitten vois ottaa huurteisen omaa olutta fudismatsin kera kotonaan. Eli jos jollain vaan on joku iisi hyvä ohje niin otan vastaan. Tattis.. ja ykkösellä!

7

2227

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • olisi noin

   helppoa aika moni tekisi oluet itse. Valitettavasti totuus on hieman erilainen. Suosittelen marssimaan viini ja oluttarvikkeita myyvään liikkeeseen. Sieltä saat tarvittavat välineet ja opastusta asiaan. Tästä huolimatta homma voi mennä reilusti reisille. Kokeilemalla oppii, mutta pienien erien tekeminen on vaiketa niin, että laatu oli juotavaa ja säilyvyys edes muutaman kuukauden. Kotikalja onnistuu helpommin ja siihen löytyy myös apuja alan kaupoista.

  • orthex-sanko

   Yllättävän vaikeaa jos vertaa kotiviinin valmistukseen. Vinkussa ei tarvitse leikkiä hiilihappojen kanssa, ne kun pyritään poistamaan tuotteesta täysin.

   Osta kaupasta uutepakkaus ja seuraa ohjeita. Taito kehittyy ajanmyötä. Saat varautua siihen, että homma haukkaa useamman kerran. Itselle sai riittää yksi kokeilukerta.

  • löytynee

   tuolta löytyy sangen hyviä ohjeita edistyneille ja amatööreille oluenpanijoille, eli osoitteeseen http://kotiolut.hobby-site.com/ valmispakkauksista kannatanee aloittaa, ainakin minä teen niin, pian.

  • tehnyt oon

   Itse oon tehnyt paljonkin tällä tavalla: Kaupasta hakemaan uute, itse pidän eniten finlandiasta mutta myös coopers kelpaa. Liuota uute kattilalliseen kuumaa vettä ja sekoita sekaan kilo sokeria, jonka jälkeen lisää vettä esimerkiksi suihkun hanasta jotta nesteeseen tulee mukaan happea. Laske vettä niin paljon että kokonaismäärä on n. 24l. Vettä lisätessä ota hanasta sen lämpöistä vettä kokonaisvedenlämpötila on n. 40c
   Odota hieman että nesteen pinnalla oleva vaahto laskeutuu ja lisää paketin mukana tullut hiiva. Anna käydä n. 5-7 päivää huoneenlämmössä.
   Kaupasta saa myös kruunukorkkeja ja korkituskone, niiden käyttö on suositeltavaa. Kun olet pessyt tyhjät olutpullot kaada jokaiseen teelusikallinen sokeria ja olut päälle ja korkki kiinni.
   Anna oluen seistä huoneenlämmössä viikko ja siirrä kylmään, odota vielä viikko jos maltat.
   Kun kaadat olutta pullosta, tee se varovasti koska pohjalla on sakkaa. Ja ei muuta kuin nauttimaan!

   • Täysin tietämätön

    Mutta onko sokerin käyttö kotioluen valmistuksessa sääntö vaiko poikkeus? Jollei halua korkeaa alkoholiprosenttia (jos se on sokerin lisäämisen syy), vaan pyrkii reinheitsgebotiin vai mikä se oli, so. maltaat, humalat, vesi ja hiiva, niin tuleeko kotioluen rakennussarjoista edes lähes vastaavaa, vai nälkiintyykö hiivaraukka pulloissa...?


  • soppa70

   käymis sankoon 3 kg sokeria. finlandia kalja satsi purkki lämpenemään kuuman veden alle.kaadetaan sokerin päälle hanasta kuumaa vettä päälle n.3-4 litraa,sekoitetaan.sitten hanasta n.20-23 asteista vettä päälle,siten että kokonais määrä on 25 litraa sekä lisäksi humalan kukkia noin 3 täyttä kukkaa(kuivia ).astian sisällön läpötila ei saa ylittää 25 astetta ! käymään lämpimään alle 25 astettan.5-7 päivää selviää ominais paino mittarilla.käynnin jälkeen (käytän 2 litran pulloja. sokeria pohjalle 6 tee luskallista,sitten lämpimään,kun pullo on kova n.viikon päivät sitten kylmään tasoittumaan 2-3 päivää.ja ei kun juomaan.alkoholi prosentit ovat n. 6 prosenttista.tätä olen tehnyt aina vuodesta 1988 asti ja hyvää on ollut,parempaa kuin kaupan kaljat !

   • mäskiläski

    Voi olla joo parempaa kuin kaupan kaljat, mutta oluisiin en lähtis vertaamaan. Kaveri pehtaa humalien kanssa ja kuitenkin punkee käymisastiaan kilokaupalla sokeria. Juu kyllä tolla reseptillä kiljua saa, mutta jos olutta hauaa, niin sitten unohdetaan sokerit ja laitetaan enemmän uutetta. Taas jos halutaan oikein hyvää olutta, niin ruvetaan mäskäämään.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   1793
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   8
   1259
  3. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   174
   1211
  4. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   73
   982
  5. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   47
   871
  6. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   69
   784
  7. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   33
   779
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   58
   764
  9. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   740
  10. Osui suomalaisia omaan nilkkaan terroristien hyysääminen

   Muthei, eihän täällä pitäisi niitä olla kun kaikkien taustat on tarkastettu ennen maahan tuloa. Vai oliko sittenkään. Nyt tämä hyysääminen saa aikaan
   Maailman menoa
   159
   651
  Aihe