Moikka vaan...
Eli avokkini kanssa ajattelimme valmistaa kotiviiniä mutta liiemmin kokemusta ei siitä ole.
Antakaapa vinkkejä!!!
Meillä omasta puutarhasta löytyy omenoita, riikunoita ja hieman luumuja. Voisimmeko näistä saada jonkinlaista viiniä aikaiseksi???
Kertokaapa hyvät ihmiset neuvoja meille jotta saisimme suunmukaisen juoman aikaiseksi.
Miten niitten prosenttejen kanssa eli millaiset prossat olisi hyvät? Tarkoitan jotta makukin pysyisi vielä hyvänä?
Kiitos jo etukäteen!!!
Kotiviini Riikunasta ja Omenasta???
3
882
Vastaukset
- onnistuu
Meillä vanhukset ovat tehneet kotiviinejä useanakin vuonna. Omenasta tulee hyvää (ehkä 12-14 -prosenttista). Lisukkeena oli luumua yks vuosi, mutta sen sivumausta ei oikein tykätty. Pihlajanmarjaa on ollut usein, ilmeisesti joku kaupan valmis systeemi, mutta siinäkin aika voimakas aromi, syytä käyttää kohtuudella. Kaupoista saa valmiita viinipakkauksia, joissa mittarit käymisen seuraamiseen, ainetta sakanpoistoon jne.
Tuossa alempana olen vannonut omenan nimeen ja vannon edelleenkin. Yleinen sääntö on mielestäni se, että aineet saavat olla pikemminkin hapokkaita kuin liian makeita - silloin lopputulos on viinimäisempää eikä kiljua. Omenassa riittää kyllä sokeria riittävästi antamaan tuon 11-13 prosenttia alkoholia, mikä on sopiva määrä ja viini onnistuu lähes aina jollain tavalla.
Happonsa vuoksi pihlajanmarjat ovat hyviä maunantajia, mutta vain maunantajia ja niitähän voi tähän aikaan vuotta kerätä suoraan puusta tarvittavan määrän - pari kourallista satsia kohti. Ei niistä sellaisenaan kannata ryhtyä viiniä tekemään mielestäni.
Luumuista tehdään maailmalla pikemminkin viinaa ja erityisesti luumujen murskatuista kivistä - ei kai niinkään hedelmistä pelkästään. Ja tisleethän ovat meillä privaateille kielllettyjä.
Kaupoista saa muitakin kuivattuja hedelmiä - selja sopii mielestäni omenan kanssa oikein hyvin, samoin kaikki se minkä muutenkin ruoanlaitossa katsoo sopivan omenan kanssa: kaneli, vanilja...
Vähän tanniinia saa juomaan tammenlastuilla - vai lieneekö vain luulottelua.
Omenaviini täytyy kirkastaa hyvin, pullottaa kauniisti, tehdä kunnon omat etiketit ja kapselit, antaa tekeytyä pari kuukautta, jäähdyttää ennen tarjoilua kunnolla ja avata ennen lasiin kaatoa varttia aiemmin.
Eri omenalaaduista tulee erilaista viiniä ja eri vuosina on erilainen sato kuten oikeassakin viininviljelyssä - siinä sen hauskuus.
Hyvää siitä tulee.
- jsp
Ite aloitin viinin teon runsas vuosi sitten ja silloin haettiin netistä tietoa ja muutamalta kaverilta joilla oli aikaisempaa kokemusta. Ei viinin teko ole niin vaikeaa kuin aluksi luulee. Noudattaa pakkauksen ohjeita ja marjat tai omenat, mitä nyt käyttääkään, Täytyy olla ensiluokkaisia. Myös puhtaus kaikkien tarvikkeiden kanssa on tärkeää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1049314
- 474509
Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle
Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘1021966Taas ryssittiin oikein kunnolla
r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html421841- 241600
Vanha Suola janottaa Iivarilla
Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia131341Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin
Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,371270Rakastuminenhan on psykoosi
Ei ihme että olen täysin vailla järkeä sen asian suhteen. Eipä olis aikoinaan arvannut, että tossa se tyyppi menee, jonk54907Olisinko mä voinut käsittää sut väärin
Nyt mä kelaan päässäni kaikkea meidän välillä tapahtunutta. Jos mä sit kuitenkin tulkitsin sut väärin? Se, miten sä käyt31892Känniläiset veneessä?
Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v30883