Valtio-oppi + OTM

mitävalitalisäksi

Kannttaako lukea oikeustiedettä? Siis ihan oikeusnotaariksi asti, eikä vain julkisoikeutta? Mitä suosittelette?

2

834

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Poromies (junan tuoma)

      Ensin kehoittaisin sinua miettimään, että millaisiin hommiin (töihin, virkaan jne) haluaisit tulevaisuudessa sijottua. sitten on helpompi suositellakin. tietysti yleisesti voi sanoa, että "oikeustieteen" opiskelemalla usein on perinteisesti ollut laajemmat mahdollisuudet kuin "vain" julkisoikeutta lukeneilla.
      Edellä kirjoitin sanan oikeustiedettä lainausmerkkeihin siksi, että sananmukaisesti oikeustiedettä luetaan oikiksen puolella varsin vähän. Sensijaan luetaan muita oikeustieteitä, kuten vaikkapa kauppaoikeutta, finanssioikeutta, rikosoikeutta...
      PS: Pieni huomautus oikeusnotaari on alempi korkeakoulututkinto ja vastaavasti otsakkeessa käyttämäsi lyhenne OTM -viittaa oikeustieteen maisterin tutkintoon, joka kuten tietänet tai ainakin arvannet on ylempi korkeakoulu tutkinto. -jostain minulle käsittämättömästä syystä suomesta on viimevuosiin asti valmistuneita "oikeustietten maistereita" on kutsuttu oikeustieteen kandidaateiksi (OTK), eikä muiden maisteritutkinnon suorittaneiden tavoin maistereiksi. - Toisaalta onhan diplomi-ekonomejakin (kun ei voida olla siinäkään muiden kauppatieteilijöiden tavoin kauppatieteiden maistereita). Ja edelleen Suomessa valmistuu, myös diplomi-insinöörejä, ei (n.n.)tekniikan maistereita. varsin itsepintaisesti teknillinen korkeakoulu (otaniemessä) pitää toisaalta myös tiukasti kiinni perinteisestä nimestään, eikä ole muiden teknillisten korkeakoulujen (lappeenrannan ja Tampereen) tavoin korvannut korkeakoulu ilmaisua muotoon yliopisto erotukakseen -niinkuin oikein on- ammattikorkeakouluista. Toisaalta sanotaan, että nykyisen parempi insinööri aines on entistä opistotaso vastaavaa, jolla ei olisi ollut aiemmin asiaa teknillisiin korkeakouluihin, yliopisto tason koulutukseen.

      • Julkisoikeuden maisteri

        "Pieni huomautus oikeusnotaari on alempi korkeakoulututkinto ja vastaavasti otsakkeessa käyttämäsi lyhenne OTM -viittaa oikeustieteen maisterin tutkintoon, joka kuten tietänet tai ainakin arvannet on ylempi korkeakoulu tutkinto. -jostain minulle käsittämättömästä syystä suomesta on viimevuosiin asti valmistuneita "oikeustietten maistereita" on kutsuttu oikeustieteen kandidaateiksi (OTK), eikä muiden maisteritutkinnon suorittaneiden tavoin maistereiksi"
        No minäpä kerron sen käsittämättömän syyn. Kun aikoinaan näitä tutkintonimikkeitä uudistettiin, nämä lakimiesjärjestöt vastustivat tätä kandidaatin nimikkeestä luopumista, ja saivat tukea sekä KKO että KHO presidenteiltä jotka myös vastustivat hyvin näkyvästi uutta maisterin nimikettä. Peruste oli se, että kun laissa oli kelpoisuusvaatimuksena oikeustieteiden kandidaatti, pelättiin että se aiheuttaisi sekaannusta kun yhtä-äkkiä tulisikin maistereita oikkiksesta. Lisäksi alkuperäisessä suunnitelmassa alempaa tutkintoa ajateltiin ensin oikeustieteen kandidaatiksi, jolloin sekaantumisen vaaraa olisi ehkä ollutkin.

        Nykyinen käytäntö on siis kompromissi.

        "Toisaalta onhan diplomi-ekonomejakin (kun ei voida olla siinäkään muiden kauppatieteilijöiden tavoin kauppatieteiden maistereita)."
        Diplomiekonomi on siis hankkenista valmistunut vanhan tutkinnon ekonomi. Eli vastaa nykyistä kauppatieteiden kandia.

        "Ja edelleen Suomessa valmistuu, myös diplomi-insinöörejä, ei (n.n.)tekniikan maistereita. varsin itsepintaisesti teknillinen korkeakoulu (otaniemessä) pitää toisaalta myös tiukasti kiinni perinteisestä nimestään, eikä ole muiden teknillisten korkeakoulujen (lappeenrannan ja Tampereen) tavoin korvannut korkeakoulu ilmaisua muotoon yliopisto erotukakseen -niinkuin oikein on- ammattikorkeakouluista."
        Kaippa nuo dippa-inssit haluavat vain pitää vakiintuneesta ja perinteisestä tutkintonimikkeestä kiinni.

        Pitää kumminkin muistaa että Suomen ensimmäiset insinöörit valmistuivat ruotsinkielisestä Helsingin yliopistosta, vasta myöhemmin alettiin kouluttamaan opistoissa suomenkielisiä opistoinsinöörejä.

        Oikeastaan Tkk toimii oikeammin pitäessään kiinni vanhasta jaosta yliopiston ja korkeakoulun välillä. Eli eri tiedekuntien määrä sen ratkaisee onko kyse yliopistosta vai korkeakoulusta. Yhden alan yliopistotason koulutusta antava on korkeakoulu ja monen alan vastaava koulutusta antava on yliopisto.

        Alkuperäiselle kysyjälle sen verran vastaisin, että ainakaan oikeusnotaarin tutkinnosta ei ole mitään työllistymiseen liittyvää etua verrattuna julkisoikeudessa suoritettavaan tutkintoon. OTM on sitten asia erikseen, koska se on koulutusvaatimuksena useisiin virkoihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe