Kannttaako lukea oikeustiedettä? Siis ihan oikeusnotaariksi asti, eikä vain julkisoikeutta? Mitä suosittelette?
Valtio-oppi + OTM
2
903
Vastaukset
- Poromies (junan tuoma)
Ensin kehoittaisin sinua miettimään, että millaisiin hommiin (töihin, virkaan jne) haluaisit tulevaisuudessa sijottua. sitten on helpompi suositellakin. tietysti yleisesti voi sanoa, että "oikeustieteen" opiskelemalla usein on perinteisesti ollut laajemmat mahdollisuudet kuin "vain" julkisoikeutta lukeneilla.
Edellä kirjoitin sanan oikeustiedettä lainausmerkkeihin siksi, että sananmukaisesti oikeustiedettä luetaan oikiksen puolella varsin vähän. Sensijaan luetaan muita oikeustieteitä, kuten vaikkapa kauppaoikeutta, finanssioikeutta, rikosoikeutta...
PS: Pieni huomautus oikeusnotaari on alempi korkeakoulututkinto ja vastaavasti otsakkeessa käyttämäsi lyhenne OTM -viittaa oikeustieteen maisterin tutkintoon, joka kuten tietänet tai ainakin arvannet on ylempi korkeakoulu tutkinto. -jostain minulle käsittämättömästä syystä suomesta on viimevuosiin asti valmistuneita "oikeustietten maistereita" on kutsuttu oikeustieteen kandidaateiksi (OTK), eikä muiden maisteritutkinnon suorittaneiden tavoin maistereiksi. - Toisaalta onhan diplomi-ekonomejakin (kun ei voida olla siinäkään muiden kauppatieteilijöiden tavoin kauppatieteiden maistereita). Ja edelleen Suomessa valmistuu, myös diplomi-insinöörejä, ei (n.n.)tekniikan maistereita. varsin itsepintaisesti teknillinen korkeakoulu (otaniemessä) pitää toisaalta myös tiukasti kiinni perinteisestä nimestään, eikä ole muiden teknillisten korkeakoulujen (lappeenrannan ja Tampereen) tavoin korvannut korkeakoulu ilmaisua muotoon yliopisto erotukakseen -niinkuin oikein on- ammattikorkeakouluista. Toisaalta sanotaan, että nykyisen parempi insinööri aines on entistä opistotaso vastaavaa, jolla ei olisi ollut aiemmin asiaa teknillisiin korkeakouluihin, yliopisto tason koulutukseen.- Julkisoikeuden maisteri
"Pieni huomautus oikeusnotaari on alempi korkeakoulututkinto ja vastaavasti otsakkeessa käyttämäsi lyhenne OTM -viittaa oikeustieteen maisterin tutkintoon, joka kuten tietänet tai ainakin arvannet on ylempi korkeakoulu tutkinto. -jostain minulle käsittämättömästä syystä suomesta on viimevuosiin asti valmistuneita "oikeustietten maistereita" on kutsuttu oikeustieteen kandidaateiksi (OTK), eikä muiden maisteritutkinnon suorittaneiden tavoin maistereiksi"
No minäpä kerron sen käsittämättömän syyn. Kun aikoinaan näitä tutkintonimikkeitä uudistettiin, nämä lakimiesjärjestöt vastustivat tätä kandidaatin nimikkeestä luopumista, ja saivat tukea sekä KKO että KHO presidenteiltä jotka myös vastustivat hyvin näkyvästi uutta maisterin nimikettä. Peruste oli se, että kun laissa oli kelpoisuusvaatimuksena oikeustieteiden kandidaatti, pelättiin että se aiheuttaisi sekaannusta kun yhtä-äkkiä tulisikin maistereita oikkiksesta. Lisäksi alkuperäisessä suunnitelmassa alempaa tutkintoa ajateltiin ensin oikeustieteen kandidaatiksi, jolloin sekaantumisen vaaraa olisi ehkä ollutkin.
Nykyinen käytäntö on siis kompromissi.
"Toisaalta onhan diplomi-ekonomejakin (kun ei voida olla siinäkään muiden kauppatieteilijöiden tavoin kauppatieteiden maistereita)."
Diplomiekonomi on siis hankkenista valmistunut vanhan tutkinnon ekonomi. Eli vastaa nykyistä kauppatieteiden kandia.
"Ja edelleen Suomessa valmistuu, myös diplomi-insinöörejä, ei (n.n.)tekniikan maistereita. varsin itsepintaisesti teknillinen korkeakoulu (otaniemessä) pitää toisaalta myös tiukasti kiinni perinteisestä nimestään, eikä ole muiden teknillisten korkeakoulujen (lappeenrannan ja Tampereen) tavoin korvannut korkeakoulu ilmaisua muotoon yliopisto erotukakseen -niinkuin oikein on- ammattikorkeakouluista."
Kaippa nuo dippa-inssit haluavat vain pitää vakiintuneesta ja perinteisestä tutkintonimikkeestä kiinni.
Pitää kumminkin muistaa että Suomen ensimmäiset insinöörit valmistuivat ruotsinkielisestä Helsingin yliopistosta, vasta myöhemmin alettiin kouluttamaan opistoissa suomenkielisiä opistoinsinöörejä.
Oikeastaan Tkk toimii oikeammin pitäessään kiinni vanhasta jaosta yliopiston ja korkeakoulun välillä. Eli eri tiedekuntien määrä sen ratkaisee onko kyse yliopistosta vai korkeakoulusta. Yhden alan yliopistotason koulutusta antava on korkeakoulu ja monen alan vastaava koulutusta antava on yliopisto.
Alkuperäiselle kysyjälle sen verran vastaisin, että ainakaan oikeusnotaarin tutkinnosta ei ole mitään työllistymiseen liittyvää etua verrattuna julkisoikeudessa suoritettavaan tutkintoon. OTM on sitten asia erikseen, koska se on koulutusvaatimuksena useisiin virkoihin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1076843
Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta
Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t324108törniöläiset kaaharit haaparannassa
isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/303515Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!
https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu3901883- 331438
- 321399
Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi491209Anteeksi kulta
En oo jaksanut pahemmin kirjoitella, kun oo ollut tosi väsynyt. Mut ikävä on mieletön ja haluisin kuiskata korvaasi, hyv111026Perttu Sirviö laukoo täydestä tuutista - Farmi Suomi -kisaajista kovaa tekstiä "Pari mätää munaa..."
Ohhoh, Farmilla tunteet alkaa käydä kuumana, kun julkkiksia tippuu jaksosta toiseen! Varo sisältöpaljastuksia: https:11970Hajoaako persut kuten 2017?
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011217813.html Tämä on totisinta totta. Persut on murroksessa. Osa jättää puolueen164962