Käytöstavat kunniaan bussissa

huomioi muut,niin sinutkin ...

Risuja näistä:

-Ruoan tms. massutus. Miksi pitää tulla rapistelemaan karkkipusseja tms. rapinapusseja ja maiskuttelemaan eväsleipiä, jäätelöitä jne. bussiin. Se on ällöttävä tapa. Lisäksi niin monet vielä heittelevät välipalapatukkakääröjään ja muita bussin lattialle, vaikka busseissa on myös roskille omat paikat. Ja sotketaan paikkoja safkoilla. Sama koskee purkkaa. Ällöttävää istua penkin, jonka selkämys on täynnä purkkaa, taakse. Tai ikkunan viereen, johon on klähmitty purkkaa. Syökää eväänne muualla kuin bussissa!

-Bussien penkkien töhriminen. Kirkkoveneiden,"homo" ym. tekstien töhrijäteinien varalle voisi pistää bussiin valvontakamerat, niin voisi etsiä tämän töhrijän ja pistää vanhemmille maksettavaksi korvauksia puhdistamisesta tai parempaa...pistää tämä töhrijätaneli(tai -tiina) itse puhdistamaan töherryksensä, puhdistusaineet pitää töhrijän tietty tuoda itse.

-Kännykkään kailottaminen. Ja varsinkin jos tähän sisältyy kiroilua. Aika monet eivät katso, istuuko lähellä lapsia, kun alkavat suoltamaan v***ua,s*****aa ja p****lettä linjan toisessa päässä olevalle. Ja ihmissuhdeasioitakaan ei tarvi kailottaa koko bussin väelle.

-Kova-ääninen naureskelu bussissa. Mikään ei ole kamalampaa kuin kikatus ja käkätys bussissa,erityisesti teinix-tyttöjen."Voi ihqu beibe lolz hihiihihihihiihih aahahhahaha!"

-Oviaukolla seisoskelu. Mikä siinä onkin, että kun bussi tulee täyteen ihmisiä, kaikki kerääntyvät sinne keskitilaan nököttämään oviaukon eteen niin, että kyydistä jäävien on hankala poistua? Tai ihan eteen käytävälle niin, että bussiin tulevien on hankala kulkea? Jos ei ole istumapaikkoja, käytävät täytetään takaa, huom. TAKAA!!!

-Jäädään viereen nököttämään, vaikka lähellä ympärillä on runsaasti vapaita penkkejä ja ketään ei tod.näk.ole enää tulossa bussiin, koska linjan päätepysäkki on lähellä. Tämä on todella rasittavaa.

-Tullaan viereen istumaan siten, että rusennetaan ikkunanpuoleinen henkilö tai heilutaan jatkuvasti vieressä kyynärpäiden tökkiessä vieressä istuvaa.

-Musiikin kovaääninen kuuntelu. Kerran takanani istui tyyppi, jonka kuunteleman kipaleen erotin selvästi. Ei sitä kuulokemusaa tarvi täysillä huudattaa, siinä säästää niin muiden hermoja kuin omaa kuuloakin.

-Penkin repiminen. Kerran yksi viisikymppinen rouva nykäisi penkkiäni lähtiessä aika kovaa ja samalla pitkiä hiuksianikin eikä edes pyytänyt anteeksi. Penkistä saa ottaa tukea, muttei tarvi repiä sitä selkänojaa niin hitosti eikä toisten hiuksiakaan.

-Jotkut,etenkin teinit,tykkää istua "rennosti" penkissä ja nojaavat polvensa edessä olevan penkin selkämykseen ja siinä vääntelehtivät ja häiritsevät edessä istuvaa penkin nytkytyksellä.

-Jalkojen koputtelu bussin lattiaan.

-Pistävän hien haju ja vahvat parfyymit. Ihan totta, ihan kuin jotkut eivät olisi peseytyneet päiväkausiin tai ikinä kuulleetkaan dödöstä, kun tulevat bussiin. Ja ei niitä parfyymejakaan tarvitse suihkia niin, että ympärillä istuvat pyörtyy. Pahinta on yrittää peittää pesemättömyydestä tulevaa lemua parfyymeillä.

-Stop-napin painaminen liian lähellä pysäkkiä. Jotkut kuskit onneksi menevät suosiolla pysäkin ohi, kun jotkut painavat vasta parin metrin päässä pysäkiltä, mutta joillekin iskee refleksi ja he painavat ulvoen jarrua. Onko se niin vaikeaa painaa ajoissa stop-nappia?

-Etuovesta poistuminen, vaikka keski-ja takaovi löytyy bussista. Etuovesta tullaan bussiin ja keski-tai takaovesta poistutaan. Ihan vain muiden kulkemisen helpottamiseksi, ei kenenkään kiusaksi. Ne, joille kulkeminen on hankalampaa, esim.etupenkillä istuvat vanhukset, päästetään joskus etuovista, jottei heidän tarvitse rampata keskiovelle asti, mikä on tietenkin hyvä juttu ja huomaavaista.

-Istutaan vanhuksille,liikuntavammaisille ja rattaiden kanssa kulkeville tarkoitetuille paikoille, vaikkei ole tarvetta. Nämä paikat on juuri ja vain näille ihmisryhmille tarkoitettu helpottamaan olemista ja kulkemista bussissa.

-Pidetään laukkua tai jotain tavaroita käytävän lattialla niin,että ihmisten on hankala kulkea. Älkää pitäkö tavaroita käytävillä, joku voi kompastua niihin! Laita vaikka vieressä olevalle penkille jos on pakko tai jalkojesi juureen.

-Pistetään laukku penkille niin, ettei kukaan vain tulisi siihen istumaan. Rasittavaa, kun ei pääse istumaan, kun joku varaa kaverille paikkaa laukullaan. Se laukku kuuluu syliin. Bussissa on annettava istua viereen, jos joku siihen on tulossa. Ymmärrän kyllä tietenkin, jos joku ei halua epämääräistä pulsua istumaan viereen.

-Istutaan niin leveästi, että varataan sekä ikkunapenkki että käytäväpenkki.

-Istutaan tyhjän ikkunapenkin sijasta käytävän puoleiselle penkille. Tämä on tietenkin ymmärrettävää vanhusten ollessa kyseessä, onhan heidän helpompi päästä liikkeelle siltä paikalta. Nuoremmilla ja vetreämmillä ei ole mitään syytä tähän, paitsi taas ei haluta päästää ketään muuta kuin kaveria viereen...

---

En sano, että bussissa pitää olla kuin kirkossa, mutta jotkut haluavat matkustaa rauhassa. Puhua saa, mutta kailotus ja räkätys on typerää. Ja voisi vähän yrittää pienillä teoilla helpottaa muiden kulkemista bussin sisällä. Varmaan jotkut vastaavat tähän viestiin tyyliin:"V***uako siinä valitat,kulje omalla autolla jos kanssamatkustajat eivät miellytä!" Sopii mulle. Annoin vain ohjeita, miten bussissa kannattaa käyttäytyä, en tuputa aatteitani kellekkään. Kuljen kyllä bussilla jatkossakin, mutta toivoisin kanssamatkustajilta maalaisjärkeä ja huomaavaisuutta bussissa olemisessa.

2

865

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bussikäytöstavoista

      -Jos sadaan matkustaa ILMAISEKSI bussilla vaunujen kera, niin silloin SEISTÄÄN vaunujen vieressä eikä mennä istumaan MAKSAVILLE asiakkaille ja vanhuksille tarkoitetuille paikoille! Röykeämmät toimivat näin jopa neljän ruuhkabusseissa, jolloin koko päivän työssä olleet joutuvat vielä raskaan työpäivän jälkeen seisomaan. Itse en ole omien lasteni kanssa ikinä toiminut näin. Jos mennään kaupunkiin, niin silloin huomioidaan muutkin ihmiset. Seison aina vaunujen vieressä koko matkan ajan ja vältän ruuhkabusseja.

      Kaikista törkeintä on jättää lapsi yksin vaunuihin istumaan ja mennä itse istumaan penkille. Mitä jos tulee äkkipysäys? Vaunut voivat pahimmassa tapauksessa kaatua ja lapsi satuttaa itsensä pahastikin!

      -Jos matkustetaan lasten kanssa, niin silloin ei ängetä vaunuilla neljän ruuhkabussiin. Kirkuvan pennun kuunteleminen koko matkan raskaan työpäivän jälkeen on vastoin kaikkia ihmisoikeuksia ja suoranaista melusaastetta ja sadismia. Kotiäideillä on AIKAA matkustaa muulloinkin kuin neljän ruuhkabussieilla, joten mitään pakottavaa tarvetta ei ole änkeä kirkuvien kakaroiden kanssa työelämässä olevien täörykalvoja särkemään.

      -Jos on lapsia tehty, niin pitäisi ymmärtää, että pienten lasten kanssa ei tarvitse ajella myöhään illalla bussissa. Tekee ihan pahaa kun näkee kahdeksan ja jopa yhdeksän iltabusseissa alle parivuotiaita lapsia, jotka itkevät nälkäänsä ja väsymystänsä vaikka sen ikäisten pitäisi olla omassa sängyssä unten mailla!

    • ~Z~

      mjaah.. ni kauan ko maksan vitun kipeetä hintaa dösällä matkustamisesta ni sit kans käyttäydyn ni ku haluun.

      -Ruoan tms. massutus
      aivan varmasti syön dösäs jos on nälkä tai tekee mieli mussutella. ei multa ainakaa sellasta ääntä lähde et se jotai muka häiritsis. roskat heitän lattialle.

      -Bussien penkkien töhriminen
      tätä en ite harrasta mut ei o kyl mitn niitä vastaa ketkä töhrii busseja. täytyyhä se mielipide jonnekki ilmasta ja onha sielä niitä mainoksiaki tungettu joka penkkii. kyl ne mainokset enemmän häiritsee.

      -Kännykkään kailottaminen.
      se johtuu iha siitä et dösäs on yleensä vitunmoine melu et ei sielä puhelimen toises pääs oleva kuulis mitn ko ei itekkää meinaa kuulla.

      -Musiikin kovaääninen kuuntelu.
      itekki musaa kuuntelen lähes aina, mut en kyl ni kovaa et kuuluis muillekki. ei kyl haittaakaan jos joku tykkää kuunnella vähä kovempaa.

      -Pistetään laukku penkille niin, ettei kukaan vain tulisi siihen istumaan.
      itekki joskus teen noin, johtuu iha siitä et aina ei jaksa katella siin vieres ketää vaa haluu olla rauhas. mut jos o ruuhkaa ni sit kyl otan aina laukun pois et muutki pääsee istuun.

      siin o ny jotai mitä mieltä ite oon.. mut kaikennäköstä porukkaa on tullu dösäs nähtyy ja osa on kyl aika vittumaisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6059
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      519
      3709
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      186
      3550
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2754
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2489
    6. 283
      2182
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1573
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      108
      1480
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1419
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1210
    Aihe