Viimeinen paavi?

Didymos

Pyhä Malakias ennusteli keskiajalla (1143), että paaveja on tulossa silloisen paavin jälkeen vielä 111 tai joidenkin versioiden mukaan 112. Nykyinen on listassa ilmeisesti numero 110 (De Labore Solis). Seuraava paavi nro. 111 olisi mahdollisesti viimeinen, De Gloria Olivae, joka tapauksessa varsin mullistava tapaus. Tai sitten ihka oikeasti viimeinen paavi on Pietari Roomalainen, jonka aikana Rooma tuhoutuu.

Maailmanlopun ennustelijat tietysti rupeavat intoilemaan, mutta jos sallitaan, oma profetiani on tämä, ei kannata kuitenkaan ihan tosissaan ottaa ;):

De Gloria Olivae osoittautuu suureksi sovinnontekijäksi ja mullistajaksi, joka pistää katolisen opin täysin uusiksi vastaamaan nykyisiä arvoja ja laajemman seurakunnan (ihmiskunta) odotuksia ja tarpeita (naispappeuden, homojen ja ehkäisyn hyväksyntä, sosiaalinen oikeudenmukaisuus jne.), paljastaa joitakin Vatikaanin tiukasti pimittämiä salaisuuksia, pyytää anteeksi paavien ja kirkon pahoja tekoja jne. Tämä ei tietenkään kelpaa kiihkeimmille perinteiden kannattajille, jotka tuomitsevat oliivinlehvän tarjoajan Antikristukseksi, huutavat vastapaavin, Pietari Roomalaisen, syntyy skisma ja sitä tavallista, parku on suuri, kiihkoilijoitten terrori-iskuissa populaa kuolee, Vatikaani hajoaa jne., viranomaisten on puututtava asiaan ja Katolinen kirkko ja pietarinistuin lakkaavat käytännössä olemasta.

Mitäpä mieltä Malakiaan ennustuksesta ja Didymoksen profetointikyvyistä? :P

5

533

  Vastaukset

  • Olikos se niin, että se joku keskiaikainen tyyppi, joka ennusti kaikki neuvostoliiton romahtamiset, maailmojen sodat ja kahden tornin romahtamisen niin eikös se ennustanut myös jotain sillaista, että katolinen kirkko romahtaa (jonkun ohjelman mukaan se olisi jo 20vuoden sisällä) niin no vain jumala tietää mitä tulevan on :)

  • Katolinen kirkko on rautaisen luja organisaatio. Sitä ei uhkaa mikään. Pyhän Malakiaan profetiat taitavat kuulua samaan sarjaan niiden keskiaikaisten profetioiden kanssa, joiden mukaan Turkki valloittaa Euroopan vuonna 1999.

   Sen sijaan tähän ei tarvita edes profetoimisen lahjaa:

   Suomen ev.lut. kirkko hajoaa kahteen osaa seuraavan 10-20 vuoden aikana. Kun pappien enemmistö on pian naisia ja liberaali teologia saa yhä vahvemman otteen ev.lut kirkosta, päättävät vanhoilliset luterilaiset perustaa oman kirkon. Tätä ennen kirkon sisäinen kiistely käy niin rumaksi, että suuri osa Suomen kansaa reagoi kiistaan eroamalla kirkosta.

   Lopulta meillä on vanhoillinen ev.lut. kirkko, jossa on noin 10 % kansasta, ja vapaamielinen ev.lut. kirkko, jossa on 30-40% kansasta.

   Ruotsissa on muuten jo selviä merkkejä tällaisesta skismasta (ruotsalaiset naispappeuden vastustajat suunnittelevat vakavissaan oman kirkkon perustamista).

   • Et kai ole luntannut uutisista, anglikaanithan ovat nyt skisman kourissa jenkeissä valitun homopiispan takia... ;D.

    Pyhän Malakiaan (joka oli kait ensimmäinen irlantilainen piista) ennustuksiin Katolinen kirkko ei tietääkseni ota kantaa suuntaan tai toiseen, joidenkin auktoriteettien mukaan kyseessä on jesuiittojen myöhempi väärennös, jotkut ovat sitä mieltä, että profetia on aitoa. Profetian tulkinnoista voidaan luonnollisesti olla montaa mieltä. Sen näkemiseen ei profeetan kykyjä tarvitse, että monet ottavat profetiat todesta jo Kuurian vaalikokouksessa ja seuraavan paavin kaudella, ja ennustus vaikuttaa tällä tavoin kenties hyvinkin arvaamattomasti, kenties jopa itseään toteuttaen.


  • sano muuten samaa. Se on eräässä hänen kirjassaan että kun 112 :sta paavi aloittaa työnsä koko katolinen kirkko lopetetaan . Nykyinen vanhus on 111:sta

  • "ehkäisyn hyväksyntä, sosiaalinen oikeudenmukaisuus jne.), paljastaa joitakin Vatikaanin tiukasti pimittämiä salaisuuksia, pyytää anteeksi paavien ja kirkon pahoja tekoja jne. "

   Nämä nyt ainakin. Olen leikitellyt ajatuksella saada ihan nuori Paavi. Vaikka nelivitonen, tai nuorempi, onhan siellä parikymppinen ja risat ollutkin. Joku joka todella käyttäisi vaikutusvaltaansa sos. oikeudenmukaisuuden puolesta ympäri pallon! Ja tekisi kunnon PR:ää.

   (Vaikka se Brasilian laulava pappi/piispa.
   Pykälien mukaan ei tarvita kardinaalia, vaikka se onkin ollut pitkään käytäntö.)

   Totta että hän saisi olla koko ajan hengenvaarassa. Opus Dei tai joku muu kyllä listisi.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   181
   6726
  2. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   185
   4508