alfa 147

kerppis

harkitsen tuommoisen alfa 147 hankkimista.. vuosimalli siinä 01-02, ja nyt vähän kysymyksiä mikäli joku innostuisi vastailemaan..

Auto tulisi pääasiallisesti työmatka autoksi (n.80 km päivässä mutkaista hiekka sekä asfalttitietä). Onko näissä paljon ns. tyyppivikoja? Olen ajanut tähän asti oikeastaan pelkästään farmari autoilla (subaru legacy ja nyt opel vectra) joten pysyykö niin sanotusti hyvin kiinni tiessä? varaosat ei ilmeisesti ole mistään halvimmasta päästä?! mutta tarviiko niitä ostella jatkuvasti? subaruun osat olivat kalliita mutta tarvi erittäin harvoin ostella, joten tuli paljon halvemmaksi loppujen lopuksi kuin tämä murheen kryyni ooppeli!

Sitten vielä onko alfoissa yleensä ruosteongelmia??

Toinen vaihtoehto autosta olisi mazda 3, mutta ne tahtoo olla vähän liian kalliita vielä..

kiitos asiallisista vastauksista!

11

1965

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ongelmat jäivät 88

      jälkeen ja tekniikka on ok.

    • Itse olen ajellut useammallakin Alfalla työmatka-ajoa 105 km / sivu jo 10 vuoden ajan. Tai yhdeksän, viimeinen vuosi on mennyt enimmäkseen diesel-Sitikalla. Kyllä Alfa kestää kilometrejä, mutta se on arka kovakouraiselle käsittelylle ja huonolle huollolle. Sääli vain, että sitä huonoa huoltoa tarjoillaan hanakasti maahantuonti- / muuntiorganisaation huoltopisteissä.

      Moni Alfa on aloittanut taipaleensa jonkun toistaitoisen mainostoimiston copywrighterin työsuhderassina ja käsittely ei ehkä ole ollut ihan ammattimaista. Mutta kun hyvän yksilön valitset, niin kyllä pelaa.

      Ruoste ei ole tosiaan ollut Alfojen vaiva enää 20 vuoteen. Jos katselet ympärillesi, niin eivätpä ne 164:t, 155:t ja alkupään 156:t erotu katukuvasta erityisen ruosteisuutensa takia - päin vastoin. Keskimääräistä parempia pelleiltään taitavat olla.

      Osat ovat kalliita ja piraattiosia on huonommin tarjolla kuin yleisempiin merkkeihin. Lisäksi 147 on kokoluokassaan melko janoinen ja vakuuttaminenkin on keskimääräistä kalliimpaa.

    • sekaannu

      Ei tuo Alfa ole tavallisen tallaajan kulkine. Pysy erossa, ellei kukkaro ole kunnossa.

      • kerppis

        ...on tavallinen tallaaja?


      • juuri sellainen 147

        ja pelittää hienosti, ei sen huolto ja korjauskulut ole kummoiset, öljyä täytyy lisätä vähän huoltojen välillä. mainio ajettava, niin soralla kuin kestopäällysteellä. Sellaiset moittii, joilla ei itsellä ole, niin kuin yleensä kaikkea.


    • tavallisempi merkki

      Ei kannata edes ajatella Alfaa työmatka-ajokiksi.
      On ensinnäkin janoinen ja vain aivan tavallinen ajokki. Harhaa on sen "urheilullisuus".

      • ???????????+?

        ...pitäisi olla urheilullinen? Onko sinun Nissanisi urheilullinen?


      • jo,

        että onko se Alfa tavallinen vai ei.


      • tai ärsytti

        Alfan jälkeen kokeilin sitä kitinäkinneriä.


    • HR...

      Pysyy se kiinni tiessä, sehän on Alfa. 147 on erityisestikkin hyvä mutkaisella tiellä. Mitään ihmeempää ruostumista en ole huomannut niissä neljässä Alfassa mitä meillä on perheessä ollut. Alfa on hyvä ajaa myös huonommin pitävällä alustalla, mutta mikään ralliauto se ei ole, nimittäin pallonivelet kuluvat ja alustaa ja koko autoa ei ole tehty mihinkää röykyytykseen. Pallonivelen mukana joutuu yleensä vaihtamaan koko tukivarren. Soratiellä ajoa ajatellen kannattaa myös pitää silmällä ettei konetilaan kulkeudu liiallisesti pölyä tms sillä se syö hihnoja, joidenka pettämisellä voi olla kalliit seuraukset. Elikä ei liiallista röykyytystä ja tarkkana hihnojen kanssa niin kyllä se siitä.

      147:n mutka-asfaltti ominaisuuksia voi muuten parantaa vielä 16 tuuman vanteilla ja 55 sarjan renkailla lisättynä sellaisella jäykistetangolla etu iskunvaimentimien yläpäiden väliin. Alustaan ei kannata kuulemma muutoin koskea vaan tämä on resepti.

      Osia voi kysellä, Tmuukkoselta Ähtävältä, Ricambi Heikkalta ja alfastumper.dk, näitä olen ainakin itse käyttänyt.

      Alfat on olleet meillä arkiajossa ja mitään kummempaa estettä tälle ei ole tullut eteen. Alfa hankinta hinta käytettynä on luokassaan alhaisempi ja kun jo hakittaessa varautuu siihen että ylläpito maksaa vähän enemmän niin koko paketti on hyvä. Eikä ne ylläpitokulut ole todellisuudessa sen kummemmat kuin vaikka BMW:ssä, itse asiassa se BMW joka minulla joskus oli tuotti enemmän murhetta kuin yksikään näistä Alfoista.

    • hyvä, mutta alitehoinen

      Hieno auto tuo 147 2.0 TS. Itselläni oli ennen, mutta vaihdoin sen tehottomampaan autoon, koska Alfassa oli liian vähän tehoja.

      Kyllä, luit oikein. Vaihdoin 150 heppaisen Alfan tehottomampaan autoon, kun tuo 150 heppaakin tuntui niin vajaatehoiselta muita perheautoja vastaan. Ihan sama millainen tunnelma on ajaessaan, kun naapurin S60 T5 Volvo kuitenkin pieksee menen tullen, niin voin Alfan sijaan ajaa yhtä hyvin 100 heppaista Fiatia ja ottaa sillä häviön tunteen itselleni!

      Mutta italialaisesta autosta en koskaan luovu! Alfaa ajoin, ja nyt Fiatia! Muihin merkkeihin en koske! Ei oel italialaisen voittanutta!

      Suosittelen sinulle Alfaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1345
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      76
      888
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      807
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      737
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      688
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      665
    Aihe