The Summit Lighthouse

Mmmmmmmmmmmm

Olen kiinnostunut kyseisestä järjestöstä. Onko kellään kokemuksia? (Huom! En ole kiinnostunut käännyttämisestä enkä myöskään herjaamisesta niiden osalta, jotka eivät ole syvällisesti edes tutustuneet).

http://www.summitfin.fi/

7

745

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teismi

      No reippaasti ainakin ilmoittavat sivustolla tilinumeronsa, joten ei voi ainakaan syyttää rahastustarkoituksensa salailusta? Vaikuttaisivat lupaavan kulttien ja lahkojen normaalin kymenen hyvää ja yksitoista kaunista.

      • Mmmmmmmmmmmm

        Tilinumerohan on ainoastaan yhdellä sivulla, jolla lukee myös:

        "Toimintamme on voittoa tuottamatonta. Kiinteät kulut, kuten tilojemme vuokra ym. maksetaan pääasiassa lahjoitusten turvin."

        Mistä sinä kuvittelet minkään seuran/lahkon/ryhmän/marttakerhon saavan rahansa, ellei lahjoituksista tai jäsenmaksuista?


    • tietoa..

      Tämä on suomessa hyvin pieni liike, ja ihan harmitonta väkeä ovat. Verrattavissa muihin rajatiedon alan yhdistyksiin. Kyllä niissä tilaisuuksissa uskaltaa käydä. Lähinnä suomessa kyse on opintopiirimäisesta toiminnasta kuin kirkosta.

      Amerikoissa liikettä/kirkkoa on arvosteltu kulttihenkiseksi. Ovat mm. ennustaneet maailmanloppua väärin ja rakentaneet maan alle pomminkestäviä suojia jäsenille ym.. Tästä kerrotaan kirjassa "Arlebrand: Aura, Karma, Kabbala..." jossa on kriittinen luku kyseisestä liikkeestä. Myös Harri Heinon kirjasta "Mihin suomi tänään uskoo" löytyy tietoa.

      • Juu jotain ydinsotaahan ne ennustelivat joskus.

        Joskus olin jo vähällä lähteä käymään jossain noidein kokouksessa, mutta ei sitten tullut lähdettyäkään. Yritän kyllä vielä ennen tammikuuta kun lähden inttiin.

        Tai itseasiassa mun piti käydä Nuorten Mystikoiden kokouksessa, joka on kuitenkin vissiin tota samaa Summit Lighthouse -juttua.

        http://www.kolumbus.fi/summit.lighthouse/mystikot.htm


    • Noniin, meikä sitten tänään tempas jä kävin paikan päällä. Oli aluks vähän ongelmia kun olin 5 minuuttia myöhässä (13:00 alkaa sunnuntaisin kokous heillä) ja käynti oli jostaki sisäpihalta jossa oli porttikonki, mikä oli tietenkin lukossa. Meinasin lähteä kotiin, mutta sen sijaan seisoin puoli tuntia portin edessä, että joku asukas meni siitä ja loikkasin perässä. :)

      Joo, tosiaan. Odotin (niinkuin tuolla Kristillinen Tiede -kirkko -viestissänikin kerroin), että paikka olisi vähän isompi ja ihmisiä ainaki jonkin verran ja ehkä ikäisiänikin. No, sehän oli semmonen olohuonetta isompi sali missä oli tuolit ja alttari edessä, ja tasan 2 ihmistä... :)

      Seinillä oli ylösnousseiden mestareiden kuvia, alttarin päällä oli mitä erilaisimpia patsaita ja symboleita. Oli ristiä, Jeesusta, Neitsyt Mariaa, mut sitten oli kaikkea buddhaa ja mitähänlie, tiie niistä. Ametistejäkin oli. Ainiin ja tottakai kuvat Elizabeth Clare Prophetista ja hänen miehestään. Ja Amerikan lippukin oli :)

      Nojoo. Siel oli jo kekkerit käynnissä, eli kuunneltiin nauhalta kun Elizabeth puhui ja salillinen ihmisiä toisti häntä, ja sitten nämä 2 ihmistä lukivat vihkoistaan ja toistivat perässä. Aluksi oli ihan siistin näköstä ja oli iha hilpee fiilis. Mut sitku olit kuunnellu sitä englanninkielistä "dekreiden lausumista" siinä tovin, ja kuuntelit tarkemmin, mitä se siellä oikein höpötti, ja aloit funtsia koko hommaa, ni pieni ahdistus alko jo käymään päälle :D Näin asiaan perehtymättömälle kristitylle ainaki oli semmosta settiä että... Se oli ku jonkun tripillä olevan hipin fantasiointia. Tai siis ihan vaan näin, miten itse sen koin. :)

      No sen tulinkin sitten huomaamaan, että CD-levyillä on aika iso merkitys heille näemmä, koska kaikki tuli CD-levyiltä. Musiikit ja puheet, jotka kaikki näyttivät olevan Elizabethin tuottamia ja puheet Elizabethin pitämiä. Kirjatkin olivat Elizabethin tekemiä. Ja niitä kirjojahan riittää...

      Siinä kuunneltiin sitten mantroja ja puheita ja mitälie. Välillä nää 2 luki perässä ja välillä vaan kuunneltiin. Kuultiin joku sanelu vuodelta -69, jonka Elizabeth oli saanut joltakin Mestari Eenokilta, vai mikähän olikaan. Ainiin ja se ehtoollinen. Siin vaiheessa oli ahdistus suurimmillaan, ja yllätys, en nauttinut ehtoollista. Se ehtoollismaljan siunauskin tuli nauhalta Elizabethin suusta! Eikö nyt mitään voi itte tehä :) Jos ne joutuu maksamaan niistä CD-levyistä, ni sitte ymmärrän. Ei kai rahaa voi koskaan olla liikaa. (anteeksi, mutta näin sen koin, mutta on varmasti väärä käsitys :))

      Tapahtuman jälkeen sitten jäin jutustelemaan vielä. 70-luvulta asti ollut toimintaa ja olikoha se 33 jäsentä kun hän sanoi, että siellä on. Niin tosiaan, toinen niistä, nainen, oli se joka mulle koko ajan esitteli ja selitteli, se toinen oli sitten mies, joka viihtyi vähän enemmän omissa maailmoissaan.

      Yrittäessäni vääntää jonkinlaista keskustelua näiden juttujen todenperäisyydestä viittaamalla Raamattuun (hyvä yritys ainakin) niin sainkin kuulla, että alunperin Raamatussa on ollut opit jälleensyntymisestä ja karmasta ym. mutta ne on poistettu sieltä. Ja että joka uskonto on hyvä ja kaikissa on sama jumala taustalla, jokaisen pitää vain löytää se oma tie. Ainiin ja jokainen on tietenkin itse oma jumalansa ja jotenki silviisii. Mut et opit jälleensyntymisestä ja karmasta pitääs kuulemma ainaki sisäistää ennenku pääsee mihinkään pidemmälle.

      Joo, oli ihan mielenkiintoinen reissu. Oli kyllä semmosta new age -huttua että pää on vieläkin pyörällä.

      • sitä riittää

        kaikenlaisia seurakuntia ja lahkoja ja liikkeitä...tai niin olen luullut, että vain siellä. On niitä tälläisessä 40 000-asukkaan kaupungissakin.

        Olin ihan suu ymmyrkäisenä kun sain tietää minkä niminen seurakunta on sillä ja silläkin kadulla. Toisissa heilutetaan punaista lippua ja kävellään ympyrää. Jossakin on tiukat huivisäännöt naisille jne..jne...

        Ollaankohan me suomalaisetkin jo niin köyhiä, että pitää alistua kaikelle tälläiselle?? Tai onkohan kirkossa ja vaikkapa helluntaiseurakunnassa opetuksissa pahasti jotakin pielessä kun ihmiset etsivät koko ajan jotakin...???

        Oli ihan mielenkiintoista luettavaa tuo sinun vierailusi. Hyvin kirjoitettu. Hyvä kun rohkenit mennä vierailulle.


    • NIMETÖNKÄVIJÄ

      OK järjestö

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      218
      1703
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1574
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      321
      1278
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1209
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      126
      1177
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      93
      1125
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1085
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      1026
    9. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      93
      997
    10. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      63
      993
    Aihe