tyylien käyttö

mijo

teen frontpagella kotisivuja ja haluaisin käyttää tyylien käytössä css:sää, mutta en saa toimimaan ja meinaa hermot loppuu :/
miten saan toimimaan?
pitääkö ensin tehdä joku pohjasivu jne...
Haluaisin siis että jokaisella sivulla olisi mm. otsikkopalkki, näppäimet ja muotoilu samanlain ilman että täytyy jokaiseen tehdä se erikseen. ja kun yhestä sivusta muuttaa vaikka otsikkoa, niin se muuttuisi automaattisesti kaikissa sivuissa.
onko hyviä ohjeitä, SELKEITÄ ohjeita, kiitos

5

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mijo

      lisätään vielä että guuglettanukki oon vaikka kuinka paljon ja kyllähän sieltä ohjeitakin löytyy, mutta ei se silti oikeen käytännössä onnistu. Että jos ois jotain selkeitä neuvoja.

      • juhakorkeapudas

        Tyhjentävästi vastausta css:n käyttöön ei voi antaa täällä mutta lukaisepa vaikka tämä opas läpi niin tiedät miten css:n kanssa toimitaan.

        http://www.2kmediat.com/css/


      • Enpä muista, onko Frontpagessa millaiset systeemit noiden css-tiedostojen lisäilyyn, tai että miten paljon se muotoilussa ylipäätään käyttää css:ää. Eräs tapa on tehdä valmis sivupohja, jota monistaa tarpeen mukaan ja lisää sisällön siihen.

        Jos taas haluaa aloittaa alusta ja koodata sivut itse html css -yhdistelmällä, niin suosittelen esim. seuraavaa opasta:
        http://olento.net/webbiopas


      • Höpö.

        ..luulisin, että FP:llä tehdessäsi jätät kaikki muotoiluun vaikuttavat vipstaakit käyttämättä.
        Veikkaisin, että täytyy käsin käydä lisäämässä koodeihin class- ja id-attribuutit. Ymmärtääkseni FP:ssä pääsee kyllä ihan koodiinkin käsiksi.

        Toisaalta: silloin häviää koko wysiwyg-editorin idea (mikä on kyllä mielestäni pelkästään hyvä asia). Miksi siis css:ään siirryttyäsi edes alkaisit tappelemaan FP:n aiheuttaman mössön kanssa?

        PerusHTML on HYVIN yksinkertaista. Opettele ihmeessä se, niin voit heittää koko FP:n romukoppaan. Perustekstieditori riittää, tosin kätevämpi on käyttää vähän Notepadia edistyneempää. Esimerkiksi Notepad :aa ovat kovasti kehuneet, itse teen HomeSitella. Loppujenlopuksi ei ole juurikaan väliä millä tekee, kunhan editori (renki) ei kuvittele olevansa käyttäjää viisaampi ja lykkäävänsä väkisin koodia oman mielensä mukaan.

        Ainiin, css:ään erikoistunut editori on kätevä css:ää tehdessä. Itse käytän TopStyleä (http://www.topstyle.fi/ ) mutta on niitä muitakin.
























        Hehe, oikea linkki on tietenkin http://topstyle.en.softonic.com/ .


    • seuraavasti

      >> Haluaisin siis että jokaisella sivulla olisi mm. otsikkopalkki, näppäimet ja muotoilu samanlain ilman että täytyy jokaiseen tehdä se erikseen.

      Vs: Tee yläpalkista ja nappuloista (navigoinnista) oma sivu esim. ylapalkki.htm. Upota se varsinaisille sivuille komennolla: Lisää > Komponentti > Lisää sivu... (Vie kursori kohtaan mihin lisäät sivun). Kun muutat liitettyä yläpalkki.htm -sivua, siirry sen jälkeen kansio -näkymään ja päivitä sivusto: F5. Muutokset siirtyvät ja tallentuvat kaikkille niille sivuille, joihin tiedosto on liitetty. Sitten vain siirrät sivut palvelimelle.

      Tyylit tekisin seuraavasti: Tee erillinen html-sivu (esim: tyylit.htm), johon teet kaikki sivustolla käytettävät css-tyylit. Työkalu löytyy valikosta: Muotoile > Tyyli ... Valitse tunniste ja tee siihen tyyli >> Muokkaa-painike... Uusia käyttäjän nimeämiä tyylejä (esim: .tyyli01) voi tehdä >> Uusi-painike... Tyylit lisätään ko. sivulle ja jos teet oman tyylitiedoston (esim: tyyli.css), kopioi tyylit sivulta sinne. Tyylitiedosto liitetään sivulle: Muotoile > Tyylisivun linkit...

      Ihan ensimmäiseksi... kun alat tekemään sivustoa, aloita seuraavasti: Tiedosto > Uusi > Sivusto... Valitse esim. Yksisivuinen sivusto ja määritä osoite (hakemisto) jonne se luodaan. Tällöin sivuston tiedostot ja hakemistot näkyvät kansioluettelossa ja niiden käsittely on helpompaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2860
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2135
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe