tyylien käyttö

mijo

teen frontpagella kotisivuja ja haluaisin käyttää tyylien käytössä css:sää, mutta en saa toimimaan ja meinaa hermot loppuu :/
miten saan toimimaan?
pitääkö ensin tehdä joku pohjasivu jne...
Haluaisin siis että jokaisella sivulla olisi mm. otsikkopalkki, näppäimet ja muotoilu samanlain ilman että täytyy jokaiseen tehdä se erikseen. ja kun yhestä sivusta muuttaa vaikka otsikkoa, niin se muuttuisi automaattisesti kaikissa sivuissa.
onko hyviä ohjeitä, SELKEITÄ ohjeita, kiitos

5

378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mijo

      lisätään vielä että guuglettanukki oon vaikka kuinka paljon ja kyllähän sieltä ohjeitakin löytyy, mutta ei se silti oikeen käytännössä onnistu. Että jos ois jotain selkeitä neuvoja.

      • juhakorkeapudas

        Tyhjentävästi vastausta css:n käyttöön ei voi antaa täällä mutta lukaisepa vaikka tämä opas läpi niin tiedät miten css:n kanssa toimitaan.

        http://www.2kmediat.com/css/


      • Enpä muista, onko Frontpagessa millaiset systeemit noiden css-tiedostojen lisäilyyn, tai että miten paljon se muotoilussa ylipäätään käyttää css:ää. Eräs tapa on tehdä valmis sivupohja, jota monistaa tarpeen mukaan ja lisää sisällön siihen.

        Jos taas haluaa aloittaa alusta ja koodata sivut itse html css -yhdistelmällä, niin suosittelen esim. seuraavaa opasta:
        http://olento.net/webbiopas


      • Höpö.

        ..luulisin, että FP:llä tehdessäsi jätät kaikki muotoiluun vaikuttavat vipstaakit käyttämättä.
        Veikkaisin, että täytyy käsin käydä lisäämässä koodeihin class- ja id-attribuutit. Ymmärtääkseni FP:ssä pääsee kyllä ihan koodiinkin käsiksi.

        Toisaalta: silloin häviää koko wysiwyg-editorin idea (mikä on kyllä mielestäni pelkästään hyvä asia). Miksi siis css:ään siirryttyäsi edes alkaisit tappelemaan FP:n aiheuttaman mössön kanssa?

        PerusHTML on HYVIN yksinkertaista. Opettele ihmeessä se, niin voit heittää koko FP:n romukoppaan. Perustekstieditori riittää, tosin kätevämpi on käyttää vähän Notepadia edistyneempää. Esimerkiksi Notepad :aa ovat kovasti kehuneet, itse teen HomeSitella. Loppujenlopuksi ei ole juurikaan väliä millä tekee, kunhan editori (renki) ei kuvittele olevansa käyttäjää viisaampi ja lykkäävänsä väkisin koodia oman mielensä mukaan.

        Ainiin, css:ään erikoistunut editori on kätevä css:ää tehdessä. Itse käytän TopStyleä (http://www.topstyle.fi/ ) mutta on niitä muitakin.
























        Hehe, oikea linkki on tietenkin http://topstyle.en.softonic.com/ .


    • seuraavasti

      >> Haluaisin siis että jokaisella sivulla olisi mm. otsikkopalkki, näppäimet ja muotoilu samanlain ilman että täytyy jokaiseen tehdä se erikseen.

      Vs: Tee yläpalkista ja nappuloista (navigoinnista) oma sivu esim. ylapalkki.htm. Upota se varsinaisille sivuille komennolla: Lisää > Komponentti > Lisää sivu... (Vie kursori kohtaan mihin lisäät sivun). Kun muutat liitettyä yläpalkki.htm -sivua, siirry sen jälkeen kansio -näkymään ja päivitä sivusto: F5. Muutokset siirtyvät ja tallentuvat kaikkille niille sivuille, joihin tiedosto on liitetty. Sitten vain siirrät sivut palvelimelle.

      Tyylit tekisin seuraavasti: Tee erillinen html-sivu (esim: tyylit.htm), johon teet kaikki sivustolla käytettävät css-tyylit. Työkalu löytyy valikosta: Muotoile > Tyyli ... Valitse tunniste ja tee siihen tyyli >> Muokkaa-painike... Uusia käyttäjän nimeämiä tyylejä (esim: .tyyli01) voi tehdä >> Uusi-painike... Tyylit lisätään ko. sivulle ja jos teet oman tyylitiedoston (esim: tyyli.css), kopioi tyylit sivulta sinne. Tyylitiedosto liitetään sivulle: Muotoile > Tyylisivun linkit...

      Ihan ensimmäiseksi... kun alat tekemään sivustoa, aloita seuraavasti: Tiedosto > Uusi > Sivusto... Valitse esim. Yksisivuinen sivusto ja määritä osoite (hakemisto) jonne se luodaan. Tällöin sivuston tiedostot ja hakemistot näkyvät kansioluettelossa ja niiden käsittely on helpompaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1740
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      72
      1349
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1288
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      187
      1239
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      163
      1061
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1053
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      902
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      886
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      836
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      804
    Aihe