eläin allergia

mayaaa

Olen suunnittelemassa perheen lisäystä mieheni kanssa. Meillä asustelee myös koira ja olisin kiinnostunut tietämään kuinka yleisesti allergia periytyy.. Itse olen allerginen kissoille,koirille,hevosille ym.. ja olen kuitenkin ottanut itsellen koiran ja siedättnyt sille. suvussani isovelilläni on myös allergiaa, vanhemillani ei. Mieheni suvussa miehen siskolla on allergiaa,muilla ei. Osaatteko sanoa olisiko lapsellani sitten kuinka suur mahdollisuus saada allergiaa itselleen? en kuitenkaan olisi valmis luopumaan koirastani..vielä..

4

957

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olevinaan allergisia

      No hyvin mahdollista että lapsellesi tulee allergia, mutta ei se yhtään varmaa ole.
      Minä olen myös allerginen koiralle ja mieskin on ainakin kissoille. Meillä on kuitenkin koira, eikä me siitä allergiaa saada. Lapsi on nyt 2v eikä vielä ainakaan ole puhjennut, vaikka mm. ruoka-allergioita on.

      Luulen että kun vauva on ihan alusta asti tekemisissä koiran kanssa niin ei se allergia ehkä niin helposti tule..en tiedä. Elämä on riskien ottoa välillä :/ Voithan miettiä jotain hätäkeinoa jos allergia kuitenkin tulee esim. koira ulkokoiraksi tms.?

      • kahta asiaa

        eli maitohappobakteereja ja kirjan Irti tulehduskierteestä (Rauli Mäkelä, uusin vuoden 2008 painos). Siellä asiaa allergioista, en tiedä, kuinka paljon asiat liityvät rläinallergioihin, mutta ei noista maitohappobakteereista ainakaan haittaa ole. Itse ottaisin sen koiran, enkä suojelisi vauvaa liikaa pöpöiltä. Nykyään ei enää suositella välttämistä eläinallergioissa.


    • allerginen kissalle.

      Helpommin allergia puhkeaa jos yllättäen tulee eläin taloon, jos eläin on ollut lapsen syntymästä asti niin on paremmat mahdollisuudet ettei allergiaa puhkea.

      Älä ainakaan koirasta siksi luovu, että pelkäätte jo etukäteen lapsen olevan allerginen.

      Kuulin jostakin, että nykyään ei allergiaperheissä edes suositella eläimestä luopumista vaan siedätyshoito olisi a ja o.

      • huolehdi

        yhtään:) Oletko onnistunut välttymään täysin uusilta allergiasuosituksilta? Allergiasuosituksethan on tuorieden tutkimusten valossa mullistuneet täysin. Koiran lapsiperheessä on todettu vähentävän ratkaisevasti allergioita, koira kun tuo tassuissaan sisälle mikrobeita, jotka lisäävät lapsen luontaista vastustuskykyä. Nykyisin tiedetään, että allergioiden taustalla on liiallinen hygieniisyys; esim. Venäjällä tai kehitysmaissa allergiaa ei juuri tavata, toisin kuin Suomessa, jossa kaikki elintarvikkeetkin ovat hypohygieenisia.

        Nykyisin siis tutkimukset osoittavat, että koira vauvaperheessä on paras "rokote" allergiaa vastaan:) Omista lapsistani toisella oli koiristamme huolimatta ruoka-ainellergioita, jotka onneksi lähtivät pariin ikävuoteen mennessä pois. Eläinallergiaa ei sen sijaan ole ollut, eikä toivottavasti koskaan tulekaan. Itselläni lieviä allergiaoireita, mutta ei omista koirista. Tsemmpiä teille:9


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe