En ole 31v ikään mennessä tykännyt mistään valko tai puna viinistä. mutta haluaisin kyllä tykätä =). juoma linjani on kirkkaat ja lonkero. suositelkaa minulle jotain puna ja valkoviinejä joista voisin aloittaa maistelemaan. viimeksi maistoin jotaa rosee viiniä ja se oli "parasta" mitä olen maistanut...
suositelkaa
5
1170
Vastaukset
- oikeasti kiinnostaa
hakeudu jonkin paikallisen viiniseuran tykö. Heidän järjestämät viinikurssit / tastingit ovat hyvinkin mielenkiintoisia.
Suurin syy miksi viineistä ei pidetä on se, että ne nautitaan väärässä ympäristössä, väärän ruuan kanssa, väärän lämpöisinä ymv. Kun perusasiat saa haltuu, viinit muuttuvat nautintoaineiksi.
Itse olen harrastanut viinejä reilut kaksikymmentä vuotta ja nyt alan pikku hiljaa ymmärtää mitä on hyvä viini - se on todellista nautintoa. En ole alkoholisti, juon keskimääräistä noin puolet vähemmän. Määrä ei tässä suhteessa tuo mitään uutta, laatu ratkaisee. Niin ja snoppailu on asia jota en harrasta. Voin jakaa tietoa, mutta en niille jotka eivät sitä kaipaa ja tai siitä mitään ymmärrä.
Viinilehti on myös hyvä tiedon jakaja, suosittelen.
http://www.viinilehti.fi/viininABC/viiniharrastus/viiniseurat.htm- totaalisen
idioottimainen henkilölle, joka ei edes pidä viinistä. Että pitäisi mennä viiniseuran jäseneksi!!! Muutenkin väitteesi väärästä viininjuontiympäristöstä, -ruoasta ja -lämpötilasta "suurimpana syynä" ihmisten viineistä pitämättömyyteen on melko naurettava.
Suurin syy olla pitämättä viineistä on tottumattomuus. Kaikki "vaikeat" maut pitää ensin opetella ja niihin tottua. Viinien ohella esimerkkeinä voi mainita kahvin, teen, kaviaarin, anjoviksen, oliivit, parmesanjuuston...
Lisäksi: ei ole snobbailua kirjoittaa oikein. "Snoppailu" ei ole oikein mitään. - asiasta josta
totaalisen kirjoitti:
idioottimainen henkilölle, joka ei edes pidä viinistä. Että pitäisi mennä viiniseuran jäseneksi!!! Muutenkin väitteesi väärästä viininjuontiympäristöstä, -ruoasta ja -lämpötilasta "suurimpana syynä" ihmisten viineistä pitämättömyyteen on melko naurettava.
Suurin syy olla pitämättä viineistä on tottumattomuus. Kaikki "vaikeat" maut pitää ensin opetella ja niihin tottua. Viinien ohella esimerkkeinä voi mainita kahvin, teen, kaviaarin, anjoviksen, oliivit, parmesanjuuston...
Lisäksi: ei ole snobbailua kirjoittaa oikein. "Snoppailu" ei ole oikein mitään.et näytä ymmärtävän yhtään mitään. Jos henkilö on aidosti kiinnostunut viineistä, paras paikka niiden tutustumiseen on eri viiniseurat ymv tilaisuudet joissa viineistä ymmärtävät henkilöt auttavat alkuun. On aivan puppua puhua tottumattomuudesta - jos ei ylipäätään tiedä mitä viiniltä voi odottaa.
Kaiken maailman valistajia tässäkin asiassa tuntuu riittävät. Ei kannata hakata päätää seinää jos asiat voi oppia hieman helpomallakin - tämä vain silloin kun asia oikeasti kiinnostaa.
Jos ei pidä viineistä lainkaan - kannattaa jättää ne väliin, eivät ole mitenkään pakollisia aineita. Itse nautin viineistä ja mielelläni hyvässä seurassa.
Jokainen tehkööt niin kuin parhaaksi näkee. Mielestäni tämä on hyvä neuvo - ei viinejä eikä viinikulttuuria opetella kuin niihin tutustumalla ja mikä olisi parempi kuin samanhenkisten seura, harjoittelu ja kirjallisuus.
Lienee kuitenkin monasti niin, että jotkut näkevät nämä seurat pikemminkin "salaseuroiksi" - harvojen ja valittujen pyhäinyhteyksiksi - joihin ei ketään noviisia tarvita. Viinitietous on näetsen niin hieno asia, että siitä ei ole usealle jaettavaksi - oma gloria himmenee heti, jos joku muukin alkaisi ymmärtää asian päälle.
Näille hienonenille potku persuksille ja ulos kellarista - viini on käynyt teille jo aivan liian kitkeräksi juomaksi!
- James B
Kun kerroit tykkääväsi lonkerosta, niin luultavasti olet hiukan makeampien ja pehmeämpien makujen ystävä. Monet halvat viinit voivat maistua sinun suussasi hapokkailta tai kitkeriltä.
Aloita laadukkaista jälkiruokaviineistä. Portviini sopii pipareitten ja aurajuuston kanssa. Tokaiji Aszússa on hiukan samaa kullanhohtoista fiilistä kuin lakkaliköörissä.
Jos kerrot, mitkä ovat lempiruokiasi, niin voisin vinkata, mikä viini niihin voisi sopia. Useisiin suomalaisin ruokiin sopii saksalainen Gewürtztraminer paremmin kuin ranskalaiset tai italialaiset viinit. Erityisesti, jos pöydässä on jotain savustettua, suolattua, lanttua, kaalia tai muuten vain vahvoja makuja.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Purra sössi kaiken 2 vuodessa, itkee nyt Marinin perään
Nyt on taas sama vanha itkuvirsi, kun ei omat taidot riittänee. Kaikki on taas muiden syytä. No miten sen "Tunnin juna"758937Ikuiset kaipaajat
Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo1545604Nyt se on selvitetty: Sanna Marinin hallitus lisäsi menoja 41 miljardilla
”vasemmistohallitus oli katastrofaalisen huono”, sanoo kokoomus. Sanna Marinin (sd.) hallituksen tekemät menolisäykset1285054Orpon hallitus runnoi Tunnin junan ilman tarvetta
Näinkö valtiontaloutta hoidetaan? Siis asiantuntijoidenkin aikoja sitten kannattamattomaksi laskema Tunnin juna tehdään183903Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle
Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m853480Lindtman ylivoimainen suosikki pääministeriksi
Lindtmania kannattaa pääministeriksi peräti 50 prosenttia useampi kuin toiseksi suosituinta Kaikkosta. https://www.ilta533379Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla
Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä402731En tiedä ymmärrätkö
Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk102701Sanna Marin - Maailman paras talousasiantuntija?
PersKeKoa pukkaa? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000011636623.html582676- 241747