Copy toiselta palstalta!!!

Akseli Gran

On niin hyvä juttu, että piti raahata tänne jos ei vielä ole ollut.
Beneanalyysikopio. Hyvä!:

--------------------------------------------------------------------------------
Kirjoittaja: Bebe (05.11.2003 19:15) Otsikko: RE:

Nyt Benettää! Benefon vaikuttaa tällä hetkellä markkinoiden mielenkiintoisimmalta yritykseltä. Pitkien pohdintojen, tietojen keräämisen ja laskelmien jälkeen tarjoan teille seuraavanlaisen analyysin:
Sen kurssi laahaa tällä hetkellä selvästi jäljessä muun mobiilipaikantamissektorin kehitystä. Benefon kasvaa lujasti, mutta hallitusti ja kasvun voi odottaa jatkuvan myös tulevaisuudessa. Itse asiassa on hyvinkin todennäköistä että liikevaihto tulee nousemaan 300 prosenttia tänä ja ensi vuonna. Tähän en ole laskenut mukaan mahdollisia yritysostoja.
Myös liikevoitto tullee nousemaan reilusti samaan aikaan. Se tuplaantui jo viime vuonna ja samanlainen kehitys jatkuu edelleen, sillä tuotteiden kateprosentti on noussut huomattavasti. Lisäksi kannattaa huomata, että viime vuoden tulosta rasitti vielä suuret poistot.
Benefon tehosti toimintojaan ja sen organisaatio koki muutenkin melkoisia muutoksia. Nyt se on mielestäni kuin hiottu timantti, se on moderni ja viimeisen päälle tarkoituksen mukainen.
Yhtiön toimitusjohtaja Jorma Nieminen on saanut loistavan oikean käden. Koko muukin ylin johto on kansainvälisesti ansioitunut ja poikkeuksellisen korkeatasoinen. Benefon on myös aina asettanut asiakkaat etusijalle, eikä tämä strategia ole osoittautunut vääräksi.
Aasia on tärkein maanosa markkinoiden kannalta ja Benefon toi sen selvästi esille eilisessä pörssitiedotteessa, jossa Jorma Nieminen kertoi, että Kiina tulee olemaan yksi suurimmista markkina-alueista tulevaisuudessa ja sinne ollaankin suuntaamassa huomattavia investointeja. Kansainvälistyminen tulee muutenkin jatkumaan suotuisasti.
Todennäköinen koronnosto Yhdysvalloissa ei tule vaikuttamaan yhtiön kurssiin, eikä ilmassa näy muitakaan uhkakuvia.
Benefon julkaisee uusia tuotteita vielä tässä kuussa ja tuotekehityksestä olen kuullut sen verran, että sieltä on tulossa todella mahtava uutuus markkinoille vielä tänä vuonna. Benefon omaa jo tällä hetkellä alansa kattavimman tuotevalikoiman ja uutuudet vain lisäävät etumatkaa kilpailijoihin.
Tuotantokapasiteetti on ainakin toistaiseksi riittänyt. En tiedä miten uusi sopimus jonka Benefon ja Nokia julkaisevat ensi viikolla tulee siihen vaikuttamaan. Nokia on näyttävä lisä asiakkaisiin, joihin jo aiemmin kuuluvat Ericsson, Siemens ja Samsung. Kiistaton markkinajohtajuus telematiikka-alalla tulee olemaan selviö aivan lähitulevaisuudessa.
Omavaraisuusaste on turvallinen ja sen osalta ei liene muutosta näköpiirissä. Samoin P/E-luku 18 ei ole kohtuuttoman korkea muihin mobiilipaikantamistoimialan yrityksiin verrattuna.
Benefon tulee kasvamaan perinteisillä toimialoillaan vahvasti eikä toiminnan mahdollinen laajentaminen ohjelmistoteollisuuteen ole ristiriidassa sen kanssa, päinvastoin siitä syntyvät synergiaedut tulevat olemaan huomattavat. Näin ollen kannatttavuus tulee edelleen säilymään korkealla tasolla.

Osake on erittäin aliarvostettu kasvuun ja tulokseen nähden. Benefon on ollut salkkuni peruspapereita jo vuodesta 2002 ja viimeksi tänään tankkasin lisää.
Lisätietoa löydät yrityksen kotisivuilta osoitteesta: http://www.benefon.com/.



Terveisin MattiTheTeppo

1

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Humanoidi

      No ainakin vielä alkuvuodesta...Benefon edelleen toivoton osake,ei benefuun pullossa vielä muuta asiaa..Niin kauan kun hevosennaama nieminen on yhtiössä kaikki menee päin p..eetä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3633
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      165
      2242
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1959
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1834
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      396
      1268
    6. 80
      1195
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1071
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1010
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      960
    Aihe