Copy toiselta palstalta!!!

Akseli Gran

On niin hyvä juttu, että piti raahata tänne jos ei vielä ole ollut.
Beneanalyysikopio. Hyvä!:

--------------------------------------------------------------------------------
Kirjoittaja: Bebe (05.11.2003 19:15) Otsikko: RE:

Nyt Benettää! Benefon vaikuttaa tällä hetkellä markkinoiden mielenkiintoisimmalta yritykseltä. Pitkien pohdintojen, tietojen keräämisen ja laskelmien jälkeen tarjoan teille seuraavanlaisen analyysin:
Sen kurssi laahaa tällä hetkellä selvästi jäljessä muun mobiilipaikantamissektorin kehitystä. Benefon kasvaa lujasti, mutta hallitusti ja kasvun voi odottaa jatkuvan myös tulevaisuudessa. Itse asiassa on hyvinkin todennäköistä että liikevaihto tulee nousemaan 300 prosenttia tänä ja ensi vuonna. Tähän en ole laskenut mukaan mahdollisia yritysostoja.
Myös liikevoitto tullee nousemaan reilusti samaan aikaan. Se tuplaantui jo viime vuonna ja samanlainen kehitys jatkuu edelleen, sillä tuotteiden kateprosentti on noussut huomattavasti. Lisäksi kannattaa huomata, että viime vuoden tulosta rasitti vielä suuret poistot.
Benefon tehosti toimintojaan ja sen organisaatio koki muutenkin melkoisia muutoksia. Nyt se on mielestäni kuin hiottu timantti, se on moderni ja viimeisen päälle tarkoituksen mukainen.
Yhtiön toimitusjohtaja Jorma Nieminen on saanut loistavan oikean käden. Koko muukin ylin johto on kansainvälisesti ansioitunut ja poikkeuksellisen korkeatasoinen. Benefon on myös aina asettanut asiakkaat etusijalle, eikä tämä strategia ole osoittautunut vääräksi.
Aasia on tärkein maanosa markkinoiden kannalta ja Benefon toi sen selvästi esille eilisessä pörssitiedotteessa, jossa Jorma Nieminen kertoi, että Kiina tulee olemaan yksi suurimmista markkina-alueista tulevaisuudessa ja sinne ollaankin suuntaamassa huomattavia investointeja. Kansainvälistyminen tulee muutenkin jatkumaan suotuisasti.
Todennäköinen koronnosto Yhdysvalloissa ei tule vaikuttamaan yhtiön kurssiin, eikä ilmassa näy muitakaan uhkakuvia.
Benefon julkaisee uusia tuotteita vielä tässä kuussa ja tuotekehityksestä olen kuullut sen verran, että sieltä on tulossa todella mahtava uutuus markkinoille vielä tänä vuonna. Benefon omaa jo tällä hetkellä alansa kattavimman tuotevalikoiman ja uutuudet vain lisäävät etumatkaa kilpailijoihin.
Tuotantokapasiteetti on ainakin toistaiseksi riittänyt. En tiedä miten uusi sopimus jonka Benefon ja Nokia julkaisevat ensi viikolla tulee siihen vaikuttamaan. Nokia on näyttävä lisä asiakkaisiin, joihin jo aiemmin kuuluvat Ericsson, Siemens ja Samsung. Kiistaton markkinajohtajuus telematiikka-alalla tulee olemaan selviö aivan lähitulevaisuudessa.
Omavaraisuusaste on turvallinen ja sen osalta ei liene muutosta näköpiirissä. Samoin P/E-luku 18 ei ole kohtuuttoman korkea muihin mobiilipaikantamistoimialan yrityksiin verrattuna.
Benefon tulee kasvamaan perinteisillä toimialoillaan vahvasti eikä toiminnan mahdollinen laajentaminen ohjelmistoteollisuuteen ole ristiriidassa sen kanssa, päinvastoin siitä syntyvät synergiaedut tulevat olemaan huomattavat. Näin ollen kannatttavuus tulee edelleen säilymään korkealla tasolla.

Osake on erittäin aliarvostettu kasvuun ja tulokseen nähden. Benefon on ollut salkkuni peruspapereita jo vuodesta 2002 ja viimeksi tänään tankkasin lisää.
Lisätietoa löydät yrityksen kotisivuilta osoitteesta: http://www.benefon.com/.



Terveisin MattiTheTeppo

1

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Humanoidi

      No ainakin vielä alkuvuodesta...Benefon edelleen toivoton osake,ei benefuun pullossa vielä muuta asiaa..Niin kauan kun hevosennaama nieminen on yhtiössä kaikki menee päin p..eetä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2886
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2248
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      23
      1787
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe