Uskontobisneksen oppitunti

Kössönöm

""Koko bisneksen perusta on, että poimitaan kaveri, jolla selvästi on ongelma. Hänellä ei ole mennyt elämä kuten hän toivoi, hän etsii jotakin, usein hän on yksinäinen ja niin poispäin. Hän sitten tulee herätyskokoukseen ja näkee ympärillään ihmisiä jotka näyttävät onnellisilta, He kutsuvat häntä mukaan klikkiin ja se näyttää hänestä hienolta. Hän kuulee ihmisten sanovan "Hei, elämäni on muuttunut" tai "Hei, löysin uuden duunin". Siinä vaiheessa hän on valmis pelastetuksi tai uudelleensyntyneeksi. Kun hän on pelastettu, häntä taputetaan selkään. Se on kuin tulisi hyväksytyksi eliittiklubiin."

"Evankelistan on hyvä tietää, että varsinainen show on yleisö. Evankelista on vain kapellimestari. Hän tarkkailee joukkoa, yrittää johdattaa heidät kliimaksiin tietyssä vaiheessa iltaa. Aloitetaan sanomalla että olet kuullut, että tästä tulee merkittävä ilta. Joukko lähtee vyörymään ja saarnaajan täytyy varoa ettei hän pysäytä sitä. Kaikki johdattaa kohti hetkeä, jolloin seurakunta on ekstaasissa. Sama juttu rock-konsertissa. Ensin on vaikuttava sisääntulo ja avauskappale, sitten vanhoja klassikoita, ja lopuksi hittisingle. Evankelistan hittisingle on henkinen uudelleensyntyminen."

"Kun sielu on pelastettu, seuraava askel on Pyhän Hengen vuodattaminen. Käännynnäiselle sanotaan "No niin, nyt kun sinut on pelastettu, ota vastaan Pyhä Henki." Siitä seuraa "kielillä puhuminen". Osa siitä on halua todistaa itselle ja muille että on otettu vastaan armolahja, mutta siihen myös aktiivisesti rohkaistaan. Jotkut saavat sen lahjan samana iltana, jotkut viikkojen päästä. Käännynnäiselle sanotaan "rakastamme sinua ja toivomme että saat sen tänä iltana". Kaikki tavoittelevat sitä. Se on tavattoman voimakas elämys, joka muistuttaa transsia. Sillä hetkellä ihminen unohtaa kaikki huolensa. Häntä ympäröi ihmiset, joihin hän luottaa, ja jotka kaikki sanovat "Rakastamme sinua. Kaikki on hyvin. Kristus hyväksyy sinut." Ennemmin tai myöhemmin hän alkaa puhua kielillä, ja uudet ystävät ovat haltioissaan, ja siitä ei tule loppua."

"Kielillä puhuminen on opittua", Gortner korostaa. "Se on purkaus jonka itse opettaa itselleen. Vanhemmat, kirkko ja Raamattu – jos otat sen kirjaimellisesti – sanovat että Pyhä Henki saa sinut puhumaan toisilla kielillä. Hiljalleen vakuutut siitä, että kielillä puhuminen on itsesi läpi käyvän hengen äärimmäinen ilmaus. Ensimmäisellä kerralla ehkä soperrat "dut-dut-dut", mutta kuulet muita ja opit heiltä ja seuraavalla kerralla se meneekin "dut.dut-dut-um-dut-deet-dut". Ennen kuin arvaakaan, niin äkkiä on vuodattamassa julki "elahando satelaikki konte lemosantrai aseeja"."

Gortner kieltäytyy kuitenkin kritisoimasta kielillä puhumista. "Tietenkään se ei ole mitään "kieltä", mutta se on kunnioitusta herättävä ilmiö. En halua halveksia sellaista enkä ole ikinä halveksinut. Tarkastelen sitä vain rationaalisesta näkokulmasta. En näe että se on mitään jumalallista, että taivaasta iskisi näkymätön leka ja täräyttäisi päähän. Se on oppimisprosessi. Kuten pianon soittaminen, mitä enemmän sitä harjoittelee, sitä paremmaksi siinä tulee."

Marjoe Gortner luo viimeisen silmäyksen menneisyyteensä. "Kun matkustin kiertueilla, vastaan tuli ihmisiä, jotka janosivat tulla pelastetuksi. Saatoin tavata jonkun hepun, joka oli hämmentävän avoin ja raikas tuttavuus. Mutta neljä vuotta myöhemmin tapasin hänet uudelleen ja tästä hepusta oli tullut tiukkapipoinen suvaitsematon kunnon kristitty, koska nyt hän eli Kristuksessa. Siinä vaara piilee. Ihmiset janoavat elämyksiä. He tahtovat tuntea olonsa hyväksi, ja se voi auttaa heidän elämäänsä. Mutta kun alat sellaisen operaation, kuvaan astuu ihmisten kontrollointi, valta ja raha. TV-evankelistojen tekniikka on aina sama. On aika samantekevää, mitä sanoo. Jos heidän puhumansa kirjoittaisi ylös ja tarkastelisi sitä, niin joka toinen lause kumoaa joka toisen. Se on yleisön ruokkimista ja sen tuntemusten ohjailua. Ainoa järkevä hyvin muotoiltu ajatus, joka toistuu ja joka menee varmasti perille on: Lähettäkää rahaa."


http://teknokekko.vuodatus.net/blog/778396

18

412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Milian***

      ..jossa tutkittiin vaihtoehtohoitojen vaikutuksia. Jaksossa tutkija katseli tallennetta herätyskokouksesta ja selitti suorin sanoin, miten koko lysti on puhdasta show-meininkiä tarkkoine käsikirjoituksineen. (ketä se olikaan se jenkkiläläinen super-sarnaaja/parantaja, pukeutuu aina valkoiseen pukuun?)
      Alkumetrien yleisön kiihotus, tunnelatauksen ylläpito ja nostatus, tarkasti ajoitetut valo- ja ääniefektit ja saarnaajan koreografia pitkin lavaa, päästä päähän vaikuttavassa asussa.

      Minä olen aina pitänyt noita esityksiä show-meininkinä. Ja miksi en? Näkeehän sen tyhmäkin..Luulevatko uskovaiset todellakin, että ne valtavat valo- ja muut -efektit kesken "parantelun" aiheutuu jumalan järkkäämistä sähkökatkoksista? Siellä on *hei kellarihellari* ihan vaan jengi ihmisiä painelemassa nappeja tarkan kässärin mukaan. Siinä kaikki.
      Sama koskee saarnaajan habitusta; taivaastako teidän mielestänne ne helvetin kalliit armanin puvut on sataneet sen päälle? Ne on, nuppuseni, ostettu sinun(kin) lahjoittamillasi rahoilla, that`s it. Ja se upea möreä ääni, täydellisesti leikattu hius, maskeerattu naama ja vetoava liikkuminen lavalla. Ne on suunniteltu viemään kuuntelija vakuuttavaan ekstaasiin, jossa lompakko avautuu hellemmin räävälleen.

      Että miksi...MIKSI tällaiset näin läpinäkyvät vedätykset ei mene kiihkohihhun kaaliin Varoituksina, niin kuin meille muille? Rehellisesti ja kriittisesti ajatteleva osaa kyllä huomata kusetuksen hetkessä, mutta se show`n alun aikana saatu tunnelataus serotoniinipurkauksineen taitaa ajaa ohi ihan kaikesta terveestä järjestä?
      MINÄ OLEN TÄRKEIN, NYT MINUT ON HUOMATTU.

      Olisipas mielenkiintoista saada kuulla palstan hellareiden mielipiteitä aiheesta.
      Mikä siinä Oikeasti vetoaa, siinä saarnaajan touhussa? Ettei se vain ole sitä, että itse haluaisit olla yhtä rohkea, näyttävä ja huomattu kuin hän?

      • Kössönöm

        on tämä valkopukuinen pisnismies.

        Telkusta kun katsoo äijän touhuja lavalla, niin onhan se niin läpinäkyvää touhua kuin vaan voi olla. Kai se sitten tuntuu erilaiselta olla siellä porukan keskellä. Kiihko tarttuu.


    • busineksestä.

      Terve

      Oheen lainaan ilmeisesti lainaamastasi tekstistä muutamia kohtia ja kommentoin niitä.

      ""Koko bisneksen perusta on, että poimitaan kaveri, jolla selvästi on ongelma.""

      Kyseessä on lahkot ja niiden tapa saada uusia "jäseniä" kontrolliinsa. Samoin voidaan väittää myös ateisteista, että he etsivät lahkoihin pettyneitä, että saavat jäsenmaksuja vapaa-ajattelijoille. Vaikka raha ei ilmeisestikään ole se ateistisen järjestön perusjippo. Mutta tällä tahdoin osoittaa, että
      yleistämällä kaikki salaatit samaan kategoriaan voidaan esittää johtopäätöksiä jotka eivät kestä lähempää kriittistä tarkastelua.

      Samoin voidaan väittää, että ateismi tekee myyräntyötään vaikuttamalla niihin ihmisiin joiden suhde kirkkoon tai seurakuntiin ei ole kovin läheinen, että eroamalla he säästävät rahaa. Vaikka seurakuntien monenlaiset aktiviteetit ja mahdollisuudet toimia vapaaehtoisissa tehtävissä voisivat olla ihmisen psyyken tukena monella tavoin. Ehkäistä yksinäisyyttä, syrjään ajatuksi tulemista jne.
      Ja tämä taas ei ole edes kovin kaukaa haettu ajatus.

      "Hän sitten tulee herätyskokoukseen ja näkee ympärillään ihmisiä jotka näyttävät onnellisilta
      mukaan klikkiin ja se näyttää hänestä hienolta. Hän kuulee ihmisten sanovan "Hei, elämäni on muuttunut" tai "Hei, löysin uuden duunin"

      Tässäkin totuus on tarua ihmeellisempää. On olemassa lahkoja, eriseuroja ja klikkejä jotka pystyvät antamaan ihmisille ihan oikeaa työtä. Tai sitten järjestön sisäistä puuhaa, niin että alku voi tuntua hyvältä, mutta lopussa huomataan, että lokasankossa kelluminen tuo koko elämän kestävän kontrolloiduksi tulemisen.

      En ole itse ollut yhdenkään lahkon jäsen, mutta aikain saatossa olen selvittänyt niitä metodeja, joita niissä käytetään. Samoin kuin niiden ulkoisiin ja sisäisiin vuorovaikutuksiin. Osa niistä pätee yleisemminkin ryhmittymiin, mutta osa on lahkoille tyypillisiä erityis piirteitä.

      "Siinä vaiheessa hän on valmis pelastetuksi tai uudelleensyntyneeksi häntä taputetaan selkään"

      Epäterveessä lahkossa taputtelut alkavat jo huomattavasti ennen sitä hetkeä, kunnes yksilö on lahkon jäsen. Ja se on osana lahkojen manipulointi ohjelmaa tarkoituksena korvata ihmisen oma persoonallisuus lahkopersoonallisuudella. Ja, kun lahkopersoonallisuus on omaksuttu, voidaan ihmistä alistaa moninkeinoin siten, että ei mainita, mutta ihminen itse joutuu toteamaan sen, että jokin on muuttunut, ja kun elämä on kapeutettu alkaa syiden etsiminen ensin itsestä, ennenkuin voidaan ymmärtää lahkon koko karmaiseva totuus. Lisäksi lahkolaisuuteen ja siitä eroamiseen kuuluu ns. vieroitusoireet, jotka ovat samanlaisia kuin esim. narkomaaneilla. Ja vaikka tämä ei olekaan nyt aivat virallisten termien mukaista ihmisen psykofyysisen kokonaisuuden toiminnan kuvaamista, niin silti kestää jonkin aikaa ennenkuin ihmisen mieli puhdistuu lahkojen kylvämästä myrkystä. Ja siinä työssä meillä ei ole olemassa psykiatrisia ohjelmia tmv. virallista tahoa, joka voisi tai osaisi myöntää lahkojen ihmisille tekemät vauriot ja ohjata ihmiset terveeseen elämään. Tällä en väheksy esim. uskontojen uhrien toimintaa, mutta se on lähinnä vertaistukea. Mutta virallisesti tälle asialle ei osata tehdä mitään.

      Jeesus Kristus Pyhän kolmiyhteisen Jumalan ainoa Poika varjelkoon meitä ja muita ihmisiä kaikelta sellaiselta, joka ei sisällä totuutta ja on meidän ihmisten omia arviota Hänestä. Amen

      "Evankelista on vain kapellimestari.""Hän tarkkailee joukkoa, yrittää johdattaa heidät kliimaksiin"

      Kristilliseltä kannalta katsottuna tässä ei toimi ainoastaan hyvin koulutettu ja tekniikat omaava "evankelista", vaan kyse on pimeyden henkivaltojen tahdosta saattaa ihminen esim. hypnotisoimalla tilaan, jossa hänen reaktioitaan tarkkailemalla ne voidaan havaita ja siten saada ihminen kontrolliin ja tätä kautta syötettyä hänelle asioita, joita hän ei muuten omaksuisi.

      "Käännynnäiselle sanotaan "No niin, nyt kun sinut on pelastettu, ota vastaan Pyhä Henki." Siitä seuraa "kielillä puhuminen". "

      On oikein ateistilta kirjoittaa Pyhä Henki isolla, sillä hän on persoona. Tässä tahdon kiittää ateisteja, jotka tuovat esille sen, että Pyhän Hengen pilkka on vakava paikka.

      "tavattoman voimakas elämys, joka muistuttaa transsia."

      Monesti se on transsi, entiseltä nimeltään loveen lankeaminen. Ja siksi onkin tärkeää, että toit esille sen seikan, että kaikki on koeteltava, se mikä on Herrasta se on pidettävä. Ja se mikä ei on hyljättävä. Ihmisen omien "sielullisten voimien" käyttö ja pimeyden henkivaltojen toiminta nimittäis mukaelee mahdollisimman pitkälle niitä Pyhän Hengen antamia armolahjoja, jotka Hän itse jakaa niinkuin tahtoo. Sillä sielun vihollinen on opetellut lukemaan, ja käyttää kuin piru raamattua sanoen, että näin tässä lukee ja näin on aina mentävä. Tämä on todella pirullinen juoni, mutta niin se vaan on, että Kristuksen kehotus tutkia, ottaa selville ja koetella on myös otettava vakavasti.

      "Mutta neljä vuotta myöhemmin tapasin hänet uudelleen ja tästä hepusta oli tullut tiukkapipoinen suvaitsematon kunnon kristitty, koska nyt hän eli Kristuksessa. Siinä vaara piilee. Ihmiset janoavat elämyksiä. He tahtovat tuntea olonsa hyväksi, ja se voi auttaa heidän elämäänsä."

      Tässä todellakin piilee vaara, sillä perehtymättä asiaan näin voidaan sanoa. Eläminen Kristuksessa on (huom on oikein tuoda esille, että Kristus kirjoitetaan isolla alkukirjaimella)on aina oman tahdon tien kuolettamista. Ympäristön tarkkailemista, koettelemista ja perhtymistä niihin rakenteisiin, joilla Jumala on sanansa kautta luonut tämän maailman.
      Tämä ei tarkoita oman tahdon luovuttamista kenellekään toisella ihmisella tai ihmisjoukolle. Mutta se kyllä merkitsee yhteisöllisyyttä ja yhdessä kasvamista. Kokemukset ovat kuin karkkikaupasta haettu irtokaremelli pussi. Hetken ne kestävät ja sitten on taas saatava uutta. Herran Jeesuksen antama ilo ja rauha on varmuutta ja luottamusta siihen, että ulkoisista olosuhteista huolimatta on turvassa. Todellinen Kristuksen tuntemus on, sitä ettei hyväksy vääryyttä, vaan on mahdollisuus toimia oman tilanteensa eteen, eikä tarvitse jäädä tuleen makaamaan.

      "TV-evankelistojen tekniikka on aina sama."

      Menetelmät on monin osin tarkoin harkittuja. Ja vaihtelevat monien erilaisten tapojen välillä. Mikäli puhumme uskonnollisten yhteisöjen sisäisiin populaari kulttuureihin kuuluvien evankelistojen toimista.

      Tämä oli hyvä lainaus ilmeisesti tekstistä, joka on linkin takana. Ja toivon, että tällainen dialogi voisi jatkua. Valitettavasti en ehtinyt kirjoittaa asioista kovin paljoa siitä, kuinka ne nähdään ja ajatellaan sosialipsykologian kannalta, mutta toivon, että siihenkin tarjoutuu mahdollisuuksia näin hyvien avauksien myötä.

      Tieto lisää tuskaa. Ja antaa myös ylpeydelle mahdollisuuden paisua. Rakkaus sensijaan rakentaa. Ja ehkäpä joku ateisti voisikin antaa lyhyen kertomuksen siitä mikä on se mekanismi jolla evoluution välitetään toteuttaneen tämän?

      • Kössönöm

        että kirjoitukseni alla oli linkki, jossa on pitkä juttu kokonaisuudessaan. Se ei ollut minun kirjoitukseni, vaan Tekno-Kekon linkistä jossa kerrottiin maailman nuorimmasta pastorista.

        "Entisen evankelistan Marjoe Gortnerin (synt. 1944) menestys ei ollut niinkään armolahja tai uskon ansiota kuin kotikasvatuksen tulosta. Kapaloikäinen Marjoe, jonka nimi on yhdistelmä nimistä Maria ja Josef, osasi laulaa Hallelujaa ennen kuin hän oppi puhumaan. Yhdeksän kuukauden kypsässä iässä hänen äitinsä opetti pikku-Marjoeta hihkaisemaan oikealla tavalla "Glory" mikrofoniin. Halloweenina 1948 neljävuotiaasta Marjoesta tuli kaikkien aikojen nuorin virallisesti tehtäväänsä vihitty pappi, joka kuljetettiin Paramountin studioille johtamaan hääseremoniaa. Marjoe Gortner oli pian alansa ihmelapsi, evankelioimisen Shirley Temple, jonka pikkupojan cowboy-puvussa pitämät saarnat esitettiin ulkoaopitun moitteettomasti ja hiotusti."

        ...........................

        "Kyseessä on lahkot ja niiden tapa saada uusia "jäseniä" kontrolliinsa. Samoin voidaan väittää myös ateisteista, että he etsivät lahkoihin pettyneitä, että saavat jäsenmaksuja vapaa-ajattelijoille."

        Tuo rinnastuksesi Vapaa-ajattelijoihin on todella typerä. Kukaan vapari ei värvää ketään, eikä vapareilla ole mitään "henkeä nostattavia" kokouksia. Kyllä ne tilaisuudet ovat melko kuivia keskustelutilaisuuksia, joten nyt tuo heittosi kyllä epäonnistui täysin.

        "Jeesus Kristus Pyhän kolmiyhteisen Jumalan ainoa Poika varjelkoon meitä ja muita ihmisiä kaikelta sellaiselta, joka ei sisällä totuutta ja on meidän ihmisten omia arviota Hänestä. Amen "

        - niin sinä siis tiedät sen ainoan oikean totuuden. Niinpätietystiniinniin.

        "On oikein ateistilta kirjoittaa Pyhä Henki isolla, sillä hän on persoona. Tässä tahdon kiittää ateisteja, jotka tuovat esille sen, että Pyhän Hengen pilkka on vakava paikka."

        - En tiedä onko kirjoittaja ateisti, koska minähän en tuota kirjoittanut. Ja sinun pyhästä hengestäsi en välitä paskan vertaa. Laitoin jutun tänne vain siksi, että siinä mielestäni hyvin osoitetaan kuinka helppoa ihmisiä on huijata uskonnoilla. Ja kerätä siinä sivussa mukavasti rahaa.

        " Eläminen Kristuksessa on (huom on oikein tuoda esille, että Kristus kirjoitetaan isolla alkukirjaimella)on aina oman tahdon tien kuolettamista."

        - Sinä voit kirjoittaa kristuksesi, jessesi tai vapahtajasi miten haluat. Niin minäkin teen.

        "Tieto lisää tuskaa."

        - Tuossa on se uskontojen ydin. Älkää kyselkö, älkää opiskelko, älkää kyseenalaistako, vaan uskokaa ja totelkaa.

        Lue koko juttu tuolta:

        http://teknokekko.vuodatus.net/blog/778396


      • eroja on.
        Kössönöm kirjoitti:

        että kirjoitukseni alla oli linkki, jossa on pitkä juttu kokonaisuudessaan. Se ei ollut minun kirjoitukseni, vaan Tekno-Kekon linkistä jossa kerrottiin maailman nuorimmasta pastorista.

        "Entisen evankelistan Marjoe Gortnerin (synt. 1944) menestys ei ollut niinkään armolahja tai uskon ansiota kuin kotikasvatuksen tulosta. Kapaloikäinen Marjoe, jonka nimi on yhdistelmä nimistä Maria ja Josef, osasi laulaa Hallelujaa ennen kuin hän oppi puhumaan. Yhdeksän kuukauden kypsässä iässä hänen äitinsä opetti pikku-Marjoeta hihkaisemaan oikealla tavalla "Glory" mikrofoniin. Halloweenina 1948 neljävuotiaasta Marjoesta tuli kaikkien aikojen nuorin virallisesti tehtäväänsä vihitty pappi, joka kuljetettiin Paramountin studioille johtamaan hääseremoniaa. Marjoe Gortner oli pian alansa ihmelapsi, evankelioimisen Shirley Temple, jonka pikkupojan cowboy-puvussa pitämät saarnat esitettiin ulkoaopitun moitteettomasti ja hiotusti."

        ...........................

        "Kyseessä on lahkot ja niiden tapa saada uusia "jäseniä" kontrolliinsa. Samoin voidaan väittää myös ateisteista, että he etsivät lahkoihin pettyneitä, että saavat jäsenmaksuja vapaa-ajattelijoille."

        Tuo rinnastuksesi Vapaa-ajattelijoihin on todella typerä. Kukaan vapari ei värvää ketään, eikä vapareilla ole mitään "henkeä nostattavia" kokouksia. Kyllä ne tilaisuudet ovat melko kuivia keskustelutilaisuuksia, joten nyt tuo heittosi kyllä epäonnistui täysin.

        "Jeesus Kristus Pyhän kolmiyhteisen Jumalan ainoa Poika varjelkoon meitä ja muita ihmisiä kaikelta sellaiselta, joka ei sisällä totuutta ja on meidän ihmisten omia arviota Hänestä. Amen "

        - niin sinä siis tiedät sen ainoan oikean totuuden. Niinpätietystiniinniin.

        "On oikein ateistilta kirjoittaa Pyhä Henki isolla, sillä hän on persoona. Tässä tahdon kiittää ateisteja, jotka tuovat esille sen, että Pyhän Hengen pilkka on vakava paikka."

        - En tiedä onko kirjoittaja ateisti, koska minähän en tuota kirjoittanut. Ja sinun pyhästä hengestäsi en välitä paskan vertaa. Laitoin jutun tänne vain siksi, että siinä mielestäni hyvin osoitetaan kuinka helppoa ihmisiä on huijata uskonnoilla. Ja kerätä siinä sivussa mukavasti rahaa.

        " Eläminen Kristuksessa on (huom on oikein tuoda esille, että Kristus kirjoitetaan isolla alkukirjaimella)on aina oman tahdon tien kuolettamista."

        - Sinä voit kirjoittaa kristuksesi, jessesi tai vapahtajasi miten haluat. Niin minäkin teen.

        "Tieto lisää tuskaa."

        - Tuossa on se uskontojen ydin. Älkää kyselkö, älkää opiskelko, älkää kyseenalaistako, vaan uskokaa ja totelkaa.

        Lue koko juttu tuolta:

        http://teknokekko.vuodatus.net/blog/778396

        "että kirjoitukseni alla oli linkki, jossa on pitkä juttu kokonaisuudessaan. Se ei ollut minun kirjoitukseni, vaan Tekno-Kekon linkistä jossa kerrottiin maailman nuorimmasta pastorista."

        Joo kyllä huomasin, mutten tietenkään voi perehtyä kaikkeen, mutta jotain tällaista sen ajattelin olevan.

        "En tiedä onko kirjoittaja ateisti, koska minähän en tuota kirjoittanut. Ja sinun pyhästä hengestäsi en välitä paskan vertaa. Laitoin jutun tänne vain siksi, että siinä mielestäni hyvin osoitetaan kuinka helppoa ihmisiä on huijata uskonnoilla. Ja kerätä siinä sivussa mukavasti rahaa."

        Ihmisiä on helppo huijata monessa eriasiassa, kun tuntee ne mekanismit, jotka säätelevät ihmisen käyttäytymistä. Esim. insinööri voi ostaa auton käyttäen tunnetta, jota kutsuu järjeksi ja, joka voi perustua autolehtien tms. antamaan kuvaan siitä, että ajoneuvo on erinomainen, koska siinä on erilaisia lokeroita tai vastaavia.

        Varsinainen käyttötarve varmaankin voisi hoitua muutenkin? Ja tällaiseen kohderyhmä ajatteluun perustuu oikeastaan kaikki se millä ihminen saadaan mukaan epärationalismiin. Fiksuna itseään pitävä haluaa kuulla, että tekee järkiratkaisuja, tyhmänä itseään pitävä, että on rakastettu jne.

        Tällaisella arjen pienellä psykologialla on selitettävissä varsin monen arjen ilmiöt.
        Ja niiden manipulointi voimaa valitettavasti
        käytetään myös kristillisellä puolellakin rahastukseen.

        Ja silti edelleen oli oikein, että ateisti mainitsi Pyhän Hengen siten kuten se oikeasti kuuluu kirjoittaa.

        "Tuo rinnastuksesi Vapaa-ajattelijoihin on todella typerä. Kukaan vapari ei värvää ketään, eikä vapareilla ole mitään "henkeä nostattavia" kokouksia. Kyllä ne tilaisuudet ovat melko kuivia keskustelutilaisuuksia, joten nyt tuo heittosi kyllä epäonnistui täysin"

        Se onkin tarkoituksellinen ja argumentaation rajapintoja esittämään haettu esimerkki, mutta osoittaa, että ennakkotietojen analysoinnissa on oltava huolellinen ja, että liialliset yleistykset eivät monestikaan päde käytännön tasoilla.

        Erilaiset ryhmät eivät ole koherentteja keskenään. Ja jokaisen ryhmän jäsenen identiteettiä ei määrittele homgeeninen lahkopersoonallisuus. Erot ovat ryhmien välillä siinä millainen on niiden perustavaa laatua oleva ihmiskuva. Hyväksytäänkö ihmisten yksilöllisyys ja kuinka niissä kyetään kohtaamaan ne, joiden periaatteellinen maailman katsomus on toisenlainen.

        " niin sinä siis tiedät sen ainoan oikean totuuden. Niinpätietystiniinniin."

        Valitettavasti en tunne koko totuutta lähellekkään sen kaikessa siinä mittakaavassa kuin se on olemassa. Tämän myöntäminen on itsestään selvää. Kun asiat menevät tarpeeksi mikro tai makro tasoille, tai muuten vaan niiden äärirajoille on jokaisen myönnettävä, että niissä ilmenevät ilmiöt ovat paitsi vasta vielä tutkimuksen alla ja osaksi yllättäviä, mutta yhtä kaikki mielenkiintoisia. Tämä tosin ei saa olla mikään "mysteeriön huppu", joka saisi olla estämässä ensin perusteisiin perehtymistä ja sitä kautta "asioiden" syvällisempää tuntemusta tai mahdollista perusteiden soveltamista.

        Enkä oikeastaan sure tätä muuten kuin siten, että elämä on siitä kompleksinen paikka, että työtä tehdessä ei ole aina aikaa perehtyä asioihin. Ja, jos töitä ei ole alkaa ravinnon niukkuus.

        Sen sijaan tunnen kyllä Hänet, joka tietää ja on luonut kaiken.

        Sinä varmaan sitten tiedät kaiken sen mitä ei ole olemassa?

        "Tuossa on se uskontojen ydin. Älkää kyselkö, älkää opiskelko, älkää kyseenalaistako, vaan uskokaa ja totelkaa"

        Se voi ollakin näin, että uskonnollisuuden ytimessä on tarkoitus ihmisen orjuutukseen ja eristämiseen tiedonlähteiltä. Itse en ole tähän tosin törmännyt kuin joidenkin selkeästi lahkolaisten liikkeiden osalta niiden toiminta tapojen selvittämisen yhteydessä. Ja niillä tarkoitan tässä Kristuksen persoonan ja Jumalan kolmiyhteisen persoonallisuuden kieltäviä lahkoja.

        Tietäminen ja opiskeleminen vaativat työtä ja sekin on joskus tuskaisaa. Se kuinka ihmiset käyttäytyvät toisiaan ja itseään kohtaan on aika tuskaisaa katseltavaa. Mutta olen kanssasi erimieltä siitä, että asioiden opiskelu tai kyseenalaistaminen olisi (en nyt löydä sanaa (pahaa?)) ja jotain sellaista (en nyt löydä sanaa(ei kannatettavaa?)).

        Mutta pitäisin myös hyvänä, että asioista puhuttaessa ja niitä opetettaessa kerrottaisiin myös, se mikä on kokeellisesti osoitettua, mikä matemaattisesti todeksi osoitettevaa ja mikä spekulatiivistä. Ja, että sellaisestakin mikä on spekulatiivistä osattaisiin kritiikin keinoin erottaa niitä tekijöitä, jotka voivat osoittaa väitteen totuus arvosta jotain.

        Jumalan tunteminen on suuri siunaus, jokaiselle ihmiselle, kunhan Herra on ensin valmistanut saviastiansa siihen kuntoon, missä kutakin aikoo käyttää.

        Suosittelen kaikille kriittistä ajattelua ja toivon, että sitä voitaisiin opettaa jo kouluissa vaikkapa vain anglo-saksissa maissa esiintyvän keskustelukulttuurin muodossa. Se on aika hyvä tapa tuoda argumentit esiin osallistujilta ja sitten vasta aloittaa asian pienenpiin osakokonaisuuksiin jakaminen tai niiden yhdistäminen. Lisäksi lähimmäisen rakkauden sanoma, joka ainakin raamatun kirjoitusten pohjalta kumpuaa Kristuksen rakkaudesta, saisi kieltämättä saada yhä enemmän sijaa ihmisten mielissä ja sitä kautta arjen toimissa.

        Kössönöm. Kiitän keskustelusta vaikka vain netin välityksellä. On hienoa, että voimme vapaassa maassa vaihtaa mielipiteitä.

        Lopuksi tahtoisin vielä siteerata suurimmaksi suomalaiseksi äänestettyä Carl Gustav Mannerheimiä karkeasti mukaillen: "Jos kerran ihminen kirjoittaa poliittiseen lehteen vaikka vain lapsen päästöstä, se on silloin politikointia".

        Pienenä ihmisenä pyydän anteeksi, että yleistän tämän kutakuinkin näin: "Jos kerran vapaa-ajattelijoiden tiloissa puhutaan uskonnosta tai uskonnoista, se on silloin uskonnollista toimintaa".

        Hyvää Joulua kaikille!


      • Kössönöm
        eroja on. kirjoitti:

        "että kirjoitukseni alla oli linkki, jossa on pitkä juttu kokonaisuudessaan. Se ei ollut minun kirjoitukseni, vaan Tekno-Kekon linkistä jossa kerrottiin maailman nuorimmasta pastorista."

        Joo kyllä huomasin, mutten tietenkään voi perehtyä kaikkeen, mutta jotain tällaista sen ajattelin olevan.

        "En tiedä onko kirjoittaja ateisti, koska minähän en tuota kirjoittanut. Ja sinun pyhästä hengestäsi en välitä paskan vertaa. Laitoin jutun tänne vain siksi, että siinä mielestäni hyvin osoitetaan kuinka helppoa ihmisiä on huijata uskonnoilla. Ja kerätä siinä sivussa mukavasti rahaa."

        Ihmisiä on helppo huijata monessa eriasiassa, kun tuntee ne mekanismit, jotka säätelevät ihmisen käyttäytymistä. Esim. insinööri voi ostaa auton käyttäen tunnetta, jota kutsuu järjeksi ja, joka voi perustua autolehtien tms. antamaan kuvaan siitä, että ajoneuvo on erinomainen, koska siinä on erilaisia lokeroita tai vastaavia.

        Varsinainen käyttötarve varmaankin voisi hoitua muutenkin? Ja tällaiseen kohderyhmä ajatteluun perustuu oikeastaan kaikki se millä ihminen saadaan mukaan epärationalismiin. Fiksuna itseään pitävä haluaa kuulla, että tekee järkiratkaisuja, tyhmänä itseään pitävä, että on rakastettu jne.

        Tällaisella arjen pienellä psykologialla on selitettävissä varsin monen arjen ilmiöt.
        Ja niiden manipulointi voimaa valitettavasti
        käytetään myös kristillisellä puolellakin rahastukseen.

        Ja silti edelleen oli oikein, että ateisti mainitsi Pyhän Hengen siten kuten se oikeasti kuuluu kirjoittaa.

        "Tuo rinnastuksesi Vapaa-ajattelijoihin on todella typerä. Kukaan vapari ei värvää ketään, eikä vapareilla ole mitään "henkeä nostattavia" kokouksia. Kyllä ne tilaisuudet ovat melko kuivia keskustelutilaisuuksia, joten nyt tuo heittosi kyllä epäonnistui täysin"

        Se onkin tarkoituksellinen ja argumentaation rajapintoja esittämään haettu esimerkki, mutta osoittaa, että ennakkotietojen analysoinnissa on oltava huolellinen ja, että liialliset yleistykset eivät monestikaan päde käytännön tasoilla.

        Erilaiset ryhmät eivät ole koherentteja keskenään. Ja jokaisen ryhmän jäsenen identiteettiä ei määrittele homgeeninen lahkopersoonallisuus. Erot ovat ryhmien välillä siinä millainen on niiden perustavaa laatua oleva ihmiskuva. Hyväksytäänkö ihmisten yksilöllisyys ja kuinka niissä kyetään kohtaamaan ne, joiden periaatteellinen maailman katsomus on toisenlainen.

        " niin sinä siis tiedät sen ainoan oikean totuuden. Niinpätietystiniinniin."

        Valitettavasti en tunne koko totuutta lähellekkään sen kaikessa siinä mittakaavassa kuin se on olemassa. Tämän myöntäminen on itsestään selvää. Kun asiat menevät tarpeeksi mikro tai makro tasoille, tai muuten vaan niiden äärirajoille on jokaisen myönnettävä, että niissä ilmenevät ilmiöt ovat paitsi vasta vielä tutkimuksen alla ja osaksi yllättäviä, mutta yhtä kaikki mielenkiintoisia. Tämä tosin ei saa olla mikään "mysteeriön huppu", joka saisi olla estämässä ensin perusteisiin perehtymistä ja sitä kautta "asioiden" syvällisempää tuntemusta tai mahdollista perusteiden soveltamista.

        Enkä oikeastaan sure tätä muuten kuin siten, että elämä on siitä kompleksinen paikka, että työtä tehdessä ei ole aina aikaa perehtyä asioihin. Ja, jos töitä ei ole alkaa ravinnon niukkuus.

        Sen sijaan tunnen kyllä Hänet, joka tietää ja on luonut kaiken.

        Sinä varmaan sitten tiedät kaiken sen mitä ei ole olemassa?

        "Tuossa on se uskontojen ydin. Älkää kyselkö, älkää opiskelko, älkää kyseenalaistako, vaan uskokaa ja totelkaa"

        Se voi ollakin näin, että uskonnollisuuden ytimessä on tarkoitus ihmisen orjuutukseen ja eristämiseen tiedonlähteiltä. Itse en ole tähän tosin törmännyt kuin joidenkin selkeästi lahkolaisten liikkeiden osalta niiden toiminta tapojen selvittämisen yhteydessä. Ja niillä tarkoitan tässä Kristuksen persoonan ja Jumalan kolmiyhteisen persoonallisuuden kieltäviä lahkoja.

        Tietäminen ja opiskeleminen vaativat työtä ja sekin on joskus tuskaisaa. Se kuinka ihmiset käyttäytyvät toisiaan ja itseään kohtaan on aika tuskaisaa katseltavaa. Mutta olen kanssasi erimieltä siitä, että asioiden opiskelu tai kyseenalaistaminen olisi (en nyt löydä sanaa (pahaa?)) ja jotain sellaista (en nyt löydä sanaa(ei kannatettavaa?)).

        Mutta pitäisin myös hyvänä, että asioista puhuttaessa ja niitä opetettaessa kerrottaisiin myös, se mikä on kokeellisesti osoitettua, mikä matemaattisesti todeksi osoitettevaa ja mikä spekulatiivistä. Ja, että sellaisestakin mikä on spekulatiivistä osattaisiin kritiikin keinoin erottaa niitä tekijöitä, jotka voivat osoittaa väitteen totuus arvosta jotain.

        Jumalan tunteminen on suuri siunaus, jokaiselle ihmiselle, kunhan Herra on ensin valmistanut saviastiansa siihen kuntoon, missä kutakin aikoo käyttää.

        Suosittelen kaikille kriittistä ajattelua ja toivon, että sitä voitaisiin opettaa jo kouluissa vaikkapa vain anglo-saksissa maissa esiintyvän keskustelukulttuurin muodossa. Se on aika hyvä tapa tuoda argumentit esiin osallistujilta ja sitten vasta aloittaa asian pienenpiin osakokonaisuuksiin jakaminen tai niiden yhdistäminen. Lisäksi lähimmäisen rakkauden sanoma, joka ainakin raamatun kirjoitusten pohjalta kumpuaa Kristuksen rakkaudesta, saisi kieltämättä saada yhä enemmän sijaa ihmisten mielissä ja sitä kautta arjen toimissa.

        Kössönöm. Kiitän keskustelusta vaikka vain netin välityksellä. On hienoa, että voimme vapaassa maassa vaihtaa mielipiteitä.

        Lopuksi tahtoisin vielä siteerata suurimmaksi suomalaiseksi äänestettyä Carl Gustav Mannerheimiä karkeasti mukaillen: "Jos kerran ihminen kirjoittaa poliittiseen lehteen vaikka vain lapsen päästöstä, se on silloin politikointia".

        Pienenä ihmisenä pyydän anteeksi, että yleistän tämän kutakuinkin näin: "Jos kerran vapaa-ajattelijoiden tiloissa puhutaan uskonnosta tai uskonnoista, se on silloin uskonnollista toimintaa".

        Hyvää Joulua kaikille!

        "Pienenä ihmisenä pyydän anteeksi, että yleistän tämän kutakuinkin näin: "Jos kerran vapaa-ajattelijoiden tiloissa puhutaan uskonnosta tai uskonnoista, se on silloin uskonnollista toimintaa"."

        - Ei se ole uskonnollista toimintaa, vaan aatteellista toimintaa uskonnonvapauden puolesta. Sitä kun ei voi käsitellä ilman että uskonnoista puhutaan.

        Hyvää uuden valon aikaa sinullekin.


    • ErikoisHYVÄ
    • Sedoliposso inttuaa karsomannelin ties monettako kertaa.

    • Paljastavavirhe

      Äiti Teresa ei ollut bisnesnainen, hän toteutti Jumalan tahtoa ja oli uskollinen. Mitä järkeä siinä oli? Järjellä sitä ei voi ymmärtää, muutta sydämellä kyllä jos on empatiaa.
      Kalansaaliin nähtyään Pietari Jeesukselle:" Mene pois, minä olen syntinen". Pyyhyys paljasti sydämen sisällön. Sellainen reaktio.

    • Onko.raamattusi.yli.lain

      Kuuntelin edellisestä linkistäsi puheen. Se oli hyvä ja tarpeeksi lyhyt. Mutta kuuntelin toisne, pitemmän puheen, joka sisältää lainvastaista ainesta ja kehotusta rikkoa lakia. Tämä ,
      https://www.youtube.com/watch?v=xYwL11JrswI

    • Ei.likaista

      Puhdasta bisnestä teette jokainen ihminen.

    • Älä.huijaa

      Omaksi parhaaksesi neuvo sinulle:
      ÄLÄ PETÄ, VALEHTELE JA HUIJAA.

      Helppoja huijattavia on maailma täynnä. Mutta on väärin retkuttaa kanssaihmisiä.
      Huijareita kohtaa onnettomuus jo tässä ajassa, ja ikuisuudessa lopullinen tuomio, ikuiknen elinkautinen.

    • Armahdettu.Na

      Niin mutta jos olet tehnyt rikoksia, voit saada ne anteeksi lopettamalla sen ja pyytämällä asianomaisilta sekä Jumalalta anteeksi.
      Millä perusteella voit saada kaikki syntisi anteeksi: Tässä 8. minuuttia kestävässä videossa siitä:
      https://www.youtube.com/watch?v=vKrE72B1C8A

    • Hyvä.voitto

      Eikö ole puhdasta bisnestä kustantaa ja myydä raamattuja?

    • Rikastuvat.sillä

      Se on suuri bisnes.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1754
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      104
      1257
    3. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      13
      1134
    4. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1088
    5. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1065
    6. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      57
      991
    7. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      873
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      55
      849
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      823
    10. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      814
    Aihe