Nukkuva kissa ei enää herää

nyljettykissanpentu

Tämä Etelä-Euroopan maissakin suosittu matkamuistoartikkeli valmistetaan tavallisimmin nyljetystä kissanpoikasesta, jonka tassut on leikattu pois, sisus täytetty ja vatsaosa korvattu usein toisen värisen kissan turkinpalalla. Markkinoilla on myös kaninkarvasta ja tekoturkista valmistettuja Nukkuvia kissoja, mutta suurin osa myynnissä olevista esineistä on valmistettu oikeista kissoista. Syykin on selvä: kissan tai koiran kasvatus turkiseläimeksi on Aasiassa halvempaa kuin tekoturkiksen käyttö.
LISÄÄ AIHEESTA:
http://www.animalia.fi/Default.aspx?tabid=2724

5

1075

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonym.

      Olen nähnyt ulkomailla myös avaimenperiä joissa on joku pikkuinen karvainen maskotti, ja kun sitä tunnustelee, huomaa sen olevan oikeaa turkista. Ja siitähän ei ikinä voi olla varma onko se kadulta napattu katti vai ei. Mutta onneksi en sellaisia ostelekaan enkä suosittele muillekaan.

      • hyytelömunkki

        Hyi että tuli mieleen sellanen pieni otus avaimenperä joka miulla oli joskus pienenä ja löysin sen nyt vähän aikaa sitten. Karvanen outo pötkylä millä oli silmät ja oli ihan kun oikeeta turkkia. Annoin sen poikaystävän kissalle leluksi....


    • Ekologi

      Eikös se ole ihan hyvä vaan että
      a) käytetään turkistarkoituksiin vartavasten kasvatettuja eläimiä, eikä napsita kaduilta kulkukissoja tai ihmisten lemmikkejä. Tai luonnoneläimiä.
      b) käytetään uusiutuvaa luonnonvaraa, aitoa nahkaa, eikä tuoteta uusiutumattomaan öljyyn pohjautuvaa tekoturkista, jonka valmistaminen jouduttaa ilmaston lämpenemistä ja huventaa öljyvaroja?

      Aloittajan viestistä saa vieläpä sellaisen käsityksen, että kanin karvan käyttö on ihan OK, mutta kissan (tai koiran) ei ole. Miksi ihmeessä kani eroaisi kissasta millään tavalla, kunhan kyse ei ole kenenkään lemmikistä, vaan turkiseläimeksi kasvatetusta yksilöstä.

      Jos lahjatavaraliikkeiden tuotteista haluaa olla huolissaan, kannattaisi minusta huolestua (uhanalaisista) luonnonvaraisista eläimistä valmistettuista tuotteista (joita toisinaan kaupan näkee, vaikka ne laittomia ovatkin), tai tuotteista joihin on käytetty maailman uhanalaisten (sade)metsien puuta. Niiden käyttö uhkaa maailman uhanalaisia ekosysteemeitä, ja sitä kautta koko maapalloa. En halua vähätellä yksittäisten eläinyksilöiden kuolemaa jos/kun niistä tehdään turkiksia, mutta olisi tässä isompiakin ongelmia ratkottavaksi...

      Jos todella haluaa pelastaa luontoa ja eläimiä, ei pidä asioida koko lahjatavaraliikkeessä. Niissä kun ei yleensä myydä mitään tarpeellista tai välttämöntä. Lähinnä tarpeetonta, turhaa (mutta jonkun mielestä kaunista) krääsää joka on rahdattu tänne tuhansien kilometrien päästä. Saa kaunista kotiinsa tottakai hankkia, mutta sitä voi varmasti hankkia järkemämminkin kuin kaukoidästä rahdatun rihkaman muodossa.

      • tuuli64

        Olipa pitkä teksti puolesta. Mene kuule itte täytettäväks.kukaan ei sua osta. Eis se oo ihan hyvä vaan. Ei tartte vastata. Sairasta!


      • WannabeMasterRider

        Ekologi, olen melkein samaa mieltä.. Tärkeä asia toisen mittapuulla on mitätön asia toiselle.. En kannata enkä ikinä ole kannattanut turkiksia, tosin Suomessa se on vielä laillinen elinkeino, ja täällä turkiseläimiä kohdellaan vielä suht. hyvin, mutta kun mennään kauemmas, moni ihminen haluaa sulkea silmänsä. Tai jotain sinne päin..


        Luonnonvaraisista eläimistä ei yleensä olla(ainakaan minun tuttavapiireissäni) niin huolissaan, nehän eivät ole täällä halittavina!


        Silti kannattaisi tehdä jotain KAIKILLE asioille, joista on haittaa maapallon ekologiselle toiminnalle, maanpallon luonnonvaraisille ja ihmisen jalostamille lajeille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3178
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1723
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      86
      1254
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1149
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1020
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe