PUKITTAVA HEVONEN

JHDJDJ

miten hevosel vois opettaa ettei se pukittelis aina ku laukataa, niinku mitä pitäis tehdä???
miten siel seläs pysyy ku hevone pukittaa ku tipun aina ,hyvä tasapaino vai? on kyllä aina sanottu mulle et mulla on hyvä tasapaino...

ku ollaan ajateltu ottaa shettis meijän hepan kaveriks ni eihä sitä tarvii kengittää ku ei sil ratsastettais koval pohjal lähinnä hiekka ja mettä teillä.vuoltais tietty kaviot.

18

3582

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *sydän*

      Tarkista ensin ettei satula/muut varusteet paina hepoa, pukituksen syy voi hyvin johtua painavasta satulasta!
      Jos tulet tulokseen että hepo vain kiukuttelee;
      Älä anna hevosen jäädä paikoilleen jarruttelemaan! Siiä seuraa yleensä pukkikohtaus! Kun tunnet hevosesi jarruttelevan, aja hevostasi eteen, hevosen on helppo pukitella paikallaan, mutta vauhdissa ei onnistu.

      Jos heposi on alkanut pukittamaan, ota ote harjasta, ja aja eteen heti!
      Toivottavasti auttaa! :)

    • pukkeli:)

      Pukittelu tyylejä on lähes yhtää monta lajia,
      kuin on hevosiakin;) (ja myöskin eri syitä miksi hevonen sitä tekee, toiset huonoista varusteista/muista kivuista, toiset vain silkkaa pukitelun haluaan ja ajan kanssa hevonen jota ei siitä ole opetettu pois, niin pitää sitä laukan kanssa aivan kuin yhteen kuuluvana asiana, mitä sen tosiaankaan ei pidä olla;) Ammatti-ihmisen olisi hyvä ehkä tarkistaa miten hevosen varusteet istuvat selkään ja kuinka hevonen "kantaa" itseään ja ratsastajaa.
      Eli mihin tyyliin ensinnäkin heposi pukittaa/ onko hevosella ratsastaneet "kokeneemmat", lähinnä sellaiset jotka heposi pukitteluissa pysyvät?? jos heposi pukitteluissa ei pysy yksikään "parempikaan ratsastaja" ,tarkoitan paremmalla nyt vain sitä: joka hallitsee tuon pukittelun, en siis sitä että olet osaamaton ja tietämätön miten ratsastetaan, kun tasapainon lajejakin on monenlaista, yksi hallitsee paremmin nimenomaan pukittelun puolen taitamisen, mutta perusratsastus ei välttämättä suju yhtään paremmin, kuin pukkeja taitamattomalta, eli tasapainosi voi olla vaikka kuinka hyvä mutta pukkien jännittäminen voi saada sinut ehkä pois raiteiltaan ja näin ollen parempikin tasapaino menetetään:)
      Helpoin tapa pukeista olisi (hevoset toki yksilöllisiä oppimisen suhteen) se että saat sellaisen ihmisen käymään luonasi jonkin aikaa säännöllisesti ratsimassa hepoasi ja "koulii" silttä pukit pois tai ainakin mahdollisemman minimiin.
      Itte oon huomannut, että sellaisten hevosten pukit on helpoin karsia pois, jotka laukatessa vauhdissa heittelevät suht laimeita pukkeja (sellaisia joissa juuri ja juuri pysyy;), niin silloin varaudutaan tulevaan pukkiin niin, että ensinnäkin pukin mahdollisuus yritetään karsia minimiin, eli ohjat tarpeeksi kireällä, laukka nostetaan mahdollisemman hitaasta ravista ja jos pukki sitten kuitenkin tulee, annetaan raipalla
      pepalle läpsäys
      tarpeeksi näpäkästi juuri sillä hetkellä, kun hevosen peffa alkaa nousta (on nääs sellaisiakin hevosia jotka pukkivat pää ylhäällä laukatessa, mutta ne onkin helpompi ratsailta hallita, kun pukin lento ei ole kovin korkea, joten tasapaino on helpompi säilyttää)
      hepon vauhti tuosta todennäköisesti hetkellisesti nousee, joten harjoitus alueen tulee olla turvallinen ja tarpeeksi suuri. jo parin kerran jälkeen hevonen yleensä ymmärtää, että jos peppa irtoo maasta tulee kipakkaa takaisin.
      Täysin en koskaan rupeaisi "koisimaan" pukkihepojen kyydissä, vaikka tapansa olisivat jo vuosia sitten jättäneet, vaan aina saa hieman olla sen suhteen hereillä;)
      toiset hevoset ovat todella notkeita pukkien suhteen ja ne tuntuvatkin pystyvän
      tehdä pukin
      melkein miten ja missä asennoissa vaan;) toiset taas ovat yksinkertaisesti, joko niin kankeita,lihavia tai
      muuta vastaavaa, ettei pukittelu kertakaikkiaan fyysisten ominaisuuksien puolesta onnistu;)

      Shettiksillä on yleensä hyvä kavioaines ja pärjäävätkin siksi ilman kenkiä mainiosti, varsinkin jos metsässä ja pehmeillä hiekkateillä sillä vain ratsitaan. shettiksellä ei minun mielestä
      yli 45kiloisten tulisi säännöllisesti ratsastaa ja shettiksen ruokavalion tulee olla oikeanlainen, kaviokuumeen vaara on aina shettiksillä olemassa, myös liian kova rasitus saattaa joissain tapauksissa olla yhtenä osatekijänä kaviokuumeen synnyssä, eli shettiksen ruokinnan ja liikutuksen suhteen on oltava monesti tarkempi, kuin hevosen ja vaatii siten hieman asiaan perehtymistä:) ihanan kipsakoita omapäitä ovat jotkin niistä, mutta aina niiden kanssa on toimeen tultu;)

    • sshetu

      Pidä hepan pää ylhäällä, niin sen on vaikeampi pukittaa.. Ja sit jos se ny vaikka pukittais ja sä tiput sieltä, nii uudellee vaa! Niin kaua et se menee edes vähä aikaa nätisti. Sit ku se menee nätisti, nii voit sitte "palkinnoks" antaa sen kävel loppukäynnit ja lopetel. Koita olla kärsivällinen. Tiiän kyl et välil alkaa pinna menee, mut älä anna sen hepan tehä mitä haluaa. Ja vaikka oliskin hyvä tasapaino nii voihan sitä tipahtaa.. Ja ei mun hoitsul ainakaa ollu kesäl lainkaa kenkii(nyt on hokit) ku ratsastettii vaa kentäl hiekkapohjal. Et eiköhän pärjää ilman kenkiä. Mut talvella jos on kovin liukasta nii hokit ois ihan hyvät..?

    • Hjalloohjaa

      Nosta hepan päätä ylös niin se ei voi vetää pukkeja.

      • haahaahaaa

        Ai ei i?? Tiiän erään ponin joka pukittelee erittäin rajusti vaikka pää on niin ylhäällä kun voi vain olla että pelkkä päätä ylös kyllä se siitä ei tepsi.....!!


    • qazws

      Eli ekaks tosiaan yritä pitää se hevosen pää ylhäällä. Ja myös ku tuolla tuli jo, että jos tiput nii siun pitää nousta selkää uuestaa. Ja se, jos et tiiä että mistä se pukittelu johtuu (tekstissä kyllä lukee että et tiiä :D) nii se muitten neuvojen mukaa voi tosiaan johtuu satulasta, tai siitä että hevonen vain haluaa pukitella... Kannattaa juoksuttaa liinassa (ilman satulaa) ja kattoo pukittaako se sillonki laukassa. Jos pukittaa, syy voi olla se, että hevonen tekee sen silkasta pukittelun ilosta, mutta kannattaa mieluummin kysyä joltai eläinlääkäriltä tai joltai ammattilaiselta neuvoo siihe...

    • jj

      mulla on iiiiso torinhevostamma joka on välillä todella kiukkuinen. mutta yleensä aina laukassa pukittaa parit sarjat, ja jos koittaa pitää pään ylhäällä niin alkaa muuten vaan pomppimaan ja saa siltikin vedettyä pikku pukkeja. sillä on myös ikävä tapa keulia jossei huvita vääntää koulua, ja se jos joku on inhottavaa mut kovalla reenauksella tulossa kelpo polle kovaa vauhtia mut luontteesa sil on kyl toi pippurimaisuus =)

    • estehullu

      Kun alat nostaa laukkaa, ni käännä hepo ympyrälle, ettei pukittelu olekaan sille niin helppoa. Hevonen laittaa päänsä jalkojen väliin, kun se aloittelee pukittelua. Sille ei saa antaa tilaisuutta pukittaa. Mun mielest se heppa pitäs kengittää, jos sil ratsastetaan 4-7 kertaa viikossa. Shettiksiä ei ole pakko kengittää.

    • estehullu

      Kun alat nostaa laukkaa, ni käännä hepo ympyrälle, ettei pukittelu olekaan sille niin helppoa. Hevonen laittaa päänsä jalkojen väliin, kun se aloittelee pukittelua. Sille ei saa antaa tilaisuutta pukittaa. Mun mielest se heppa pitäs kengittää, jos sil ratsastetaan 4-7 kertaa viikossa. Shettiksiä ei ole pakko kengittää.

    • Frenda

      (en oo lukenu muitten mielipiteitä) Jos hevosesi/ponisi pukittaa ratsastaessa ni noja taaksepäin, ei ainakaan tipu niin helposti :) ja harjasta kiinni

    • -->

      Tarkista hevosen varusteet ettei ne paina mistään kohtaan ja kokeile käsillä varovasti painellen hevonen selästä,mahasta ja muista yleisistäpaikoista joihin varusteet voisi painaa ja jos hevonen reagoi siihen jotenkin että kätesi osuu esimerkiksi lavalle voi olla syy myös siinä että hevosta sattuu jos hevonen ei reagoi kosketteluusi nii silloin kannattaa kokeilla ilamn satulaa vaikka käyntiä ja ravia jos hevonen ei tällöin pukita voi vika olla varusteisa

    • -->

      Kannattaa kokeilla apu ohjia\marginnaaleja silloin hevonen ei pysty pukittamaan ;)

      • lopoiopikö

        Tepsii martingaali juu todella hyvviin omalla ponilla martingaali ja pukittelee vaa rajummi...


    • miji

      selässä pysyy hyvällä tasapainolla, sillä en ole ikinä tippunut kun hevonen on pukitellut, ja shettiksillä on harvoin kengät jtn. ihan hyvä idea

    • böö!

      Kannattaa yrittää toki pitää se pää ylhäällä! =)

    • :)

      Kannattaa tehdä rauhallisesta ravista laukannosto ja parin laukka-askeleen jälkeen taas raviin ja ravi rauhalliseksi, tehden sama taas uudestaan. Pitämällä hevosen pään ylhäällä ja nojaamalla taakse voi olla helpompi pitää tasapaino. Toivottavasti toimii :)

    • pukkiponi

      Selässä pysyy kun nojaa taakse. Pukituksesta tippuu yleensä just sillon jos tasapaino muksahtaa eteen hevosen mukana. Kun nojaa tarpeeks voimakkaasti taakse, oma painopiste pysyy sen verran pystyssä ettei sieltä putoo. Eikä putoominenkaan oo vakavaa, vanha kansa sanoo että pitää pudota sata kertaa ennen ku voi sanoo osaavansa ratsastaa.

    • Anonyymi

      Moi! Ensinnäkin Jos hevonen pukittelee se on kipukäytöstä, satula esimerkiksi voi olla epäsopiva ja se voi aiheuttaa hevoselle kipua, tai sitten sillä on jokin terveydellinen haitta joka aiheuttaa kipua ja haluaa pukittamalla paeta siitä kivusta. Alustavasti itse lähtisin ratkaisemaan tilannetta eläinlääkärin kanssa, ja tutkisin hevosen että onko jokin vaiva joka aiheuttaa sitä kipua, jos eläinlääkäri ei löydä kipua niin ehdottomasti kannattaa katsoa hevoselle sopivat varusteet, ja mennä sovittamaan oikean laisia varusteita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      426
      2981
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2306
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      351
      2026
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1913
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1777
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      96
      1144
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1062
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe