Vähän erilainen bed, jos sekään

ineisukkreh

Eli eli, olen melkoisen nuori tyttö joka aluksi tahtoi vain laihduttaa. Tämä alkoi kesän lopulla, jolloin painoin ehkä 70-75 kiloa. Olin usein yksinäinen ja stressaantunut monista asioista, joten löysin sitten itseni kohottamasta oloa ahmimalla herkkuja ja ihan normaaliakin ruokaa. Tunsin totta kai itseni kömpelöksi, lihavaksi, inhottavaksi ja ties miksi eikä silloinen elämäntilanne auttanut asiaa yhtään. Olin myös kiusattu lähinnä ulkonäköni ja poikkeuksellisen käytöksen ikääni nähden vuoksi.

Usein ulkona ollessa tunsin oloni niin kamalaksi verratessani itseäni muihin tai nähdessäni peilikuvani että lopputuloksena oli joko paniikkikohtaus tai meneminen jonnekin (usein kirjaston vessa) missä sain itseni rauhoitetuksi. Ja uskokaa tai älkää, en verrannut vartaloani mihinkään anorektisen laihoihin tyttöihin vaan ihan normaaleihin ihmisiin. Mutta oli myös päiviä jolloin itsetunto oli ihan hyvä, enkä tuskin edes välittänyt katsoa naamaani aamulla peilistä ja jos katsoinkin, saatoin olla ihan tyytyväinen ja hymyillä. Mutta sitten taas... Jaa-a, luulenpa, että aloitin laihduttamisen vain tunteakseni että edes jokin juttu on hallinnassa ja kuvittelin että tulen kauniimmaksi eikä ehkä vähän pieleen menneellä naamalla olisi mitään merkitystä jos vain olisin sievempi ja laihempi.

En kuitenkaan ole ikinä antanut itseni heittäytyä täysin typeräksi vaan kyseenalaistin jatkuvaan tekemisiäni (muunmuassa paastoaminen kaatui aina siihen että otin itseäni niskasta kiinni ja pakotin syömään jotakin pientä), mutta taka-alalla tuo laihduttaminen kuitenkin pysyi aina. Nyt puolen vuoden jälkeen olenkin laihtunut miltei kymmenen kiloa, mutta mukaan on tarttunut seuraava ongelma: jossakin vaiheessa mopo taas vähän karkasi käsistä enkä sallinut itseni syödä miltei mitään, koska tiesin että olisin taas hakkaamassa päätä seinään jälkeen päin. No, sitten kuviohin tuli spit and chew niminen "syömishäiriö", joka tuntui mahtavalta. Sain nauttia ruokien mausta, mutta en lihonut. Laihduin taas hetkessä kilon ja olo oli hyvä. Näin itseni vähän laihempana joka kilon jälkeen. Nimestä siis jos päättelee, spit and chew meinaa ruoan pureskelua (herkkuja useinmiten) ja sitten sylkemistä pois.

Ja teen tätä yhä. Minulla on koko ajan tuossa tuollainen pussi johon voin sylkäistä ruokia ulos jos meinaan aloittaa taas ahmimaan. Tämä on niin lapsellista ja inhottavaa, sillä en oikeasti hyödy tästä mitään. Jos minulla olisi yhtään parempi itsekuri, olisin vain syömättä ja thats it. En voi ottaa vanhempieni laittamaa ruokaa koska tulisi huono omatunto sen pois sylkemisestä, joten ostan yleensä ruokani joita "himoitsen" itse ja harrastan sitten niiden kanssa tuota mielihyvähakuista kiusausta.

Olen aina ollut aika paha materialisti mitä tulee vaatteisiin ja nautin niiden ostamisesta, sovittamisesta ja ihailusta. Mutta se vaan, että useimmat rievut ei näyttäneet päälläni yhtään hyvältä johtuen suurista jaloistani ja valtavista lanteistani. Käytin ja käytän yhä joka päivä muodottomia villapaitoja ja perus reisitaskuhousuja yhdessä tuulipuvun yläosan kanssa koska en vaan uskaltanut pukeutua niin kuin oikeasti halusin. Ajattelin koko ajan että vedän nuo paremmat vaatteet päälleni ja ilmaisen itseäni pukeutumisella sitten, kun olen laihempi. Ja ei sovi ymmärtää väärin, en ole mikään muodin perässä juoksija enkä ahdistu jos joudun kulkemaan päivän kumppareissa ja verkkareissa. Niin miten tämä liittyi koko juttuun... No, usein noita ns. "nättejä" vaatteita kokeillessani huomasin miten huonosti ne sopi minulle ja miten inhottavasti kaikki läskit pursusi jne. ne ei vaan olleet minun vartalotyypilleni. Ostin ne silti motivoidakseni itseäni laihtumaan ja jotta voisin kieriskellä itsesäälissä niitä ihaillessani ja sitten kun "olen laiha", ne olisi vähän kuin palkinto. Älytöntä itsensä huijaamista? Ehkä, mutta nyt sovin jo osaan niistä. Ja käytän niitä hyvällä itsetunnolla.

En tiedä onko tämä edes mikään "syömishäiriö" vai saatanko vaan olla ihan liian kriittinen itselleni monissa asioissa vai.. No, monia selityksiä käyttäytymiselleni tulisi mieleen ja osasyynä varmaan kokemani nöyryytys nuorempana kun olin vähän ylipainoinen (ja äitinikin huomautti siitä) ja kiusatuksi tuleminen. Noin kaksi vuotta sitten en monesti uskaltanut edes mennä ulos kun itsetunto oli niin heikoilla, pelkäsin ihmisten halveksuvan minua ja nauravan minulle jos käyn ostamassa esimerkiksi karkkia. "Olinhan lihava."

Nyt olen välttänyt itsensäsättimis kohtaukset tuolla chew and spitillä ja vain olemalla syömättä herkkuja. Tahtoisin laihtua vielä, ja se on varmaan ihan okei koska en ole missään vaiheessa ollut edes normaalin painoinen enkä tahdo miksikään luurangoksi. 50-55 kiloa olisi sopiva paino. Hmm, tässä tekstissä ei kyllä varmaankaan ole mitään keskustelun aihetta, mutta tämän kirjoittaminen ylös auttoi hieman selventämään omia ajatuksiaan ja toivomaan että en taas repsahtaisi... koska en oikeasti, itseäni toistaen, hyödy siitä yhtään mitään.

3

1042

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä ois neuvoja

      Jos kärsit ylipainosta ja todella haluat laihtua sun täytyy ottaa itsesi vaan niskasta kiinni. Mulla on kokemusta siitä että olo kohenee vielä enemmän kun käy lenkillä eikä syö herkkuja. Yritä käydä joka päivä puolen tunnin tai tunnin lenkillä, voit vaikka samalla kuunnella musiikkia mp3:sta. Ja jos syöt säännöllisesti n. 3:n tunnin välein niin vältyt liikasyömiseltä. Jos säännölliset ruoka-ajat ei auta, kokeile tehdä jotain muuta ahmimisen sijaan että unohtaisit ruuan. Voit vaikka jutella jonkun kanssa. Voit kokeilla laskea kaloreita, jos syöt 1000 kaloria päivässä ja kulutat enemmän laihdut. Kun olet päässyt normaalipainoon syö kulutuksesi mukaan niin et liho etkä laihdu alipainoseks. Muistaakseni kotona oleminen kuluttaa päivässä n. 1000 kaloria, jos käyt tunnin lenkillä ja koulussa kulutat n. 1800 kaloria. En ole ihan varma voit käydä tarkistamassa tossa: http://www.iltalehti.fi/painopaivyri/
      Onnistut kyllä tiputtamaan ylimääräiset kilot pois ja et ole yhtään huonompi ihminen kun muut vaikka olet ylipainonen. Ylipainosta on vaan haittaa ihmisen terveydelle joten pitää pyrkiä olemaan normaalipainonen.
      Toivottavasti osasin auttaa.

    • Niinkuin

      olisin omaa päiväkirjaani lukenut "vähän"-aikaa sitten. Ja Sulla myös txt ja ajatukset "harhaili" niinkuin mulla!!! 8P

      Mun on PAKKO 8( mennä nukkumaan nyt. En voi vastata sulle mitä haluisin -koska aika on hiukan rajallinen- siinämäärin etten jaksa nyt istua ja näpytellä tässä paria-kolmea tuntia, jonka/jotka ajatukkset vaatisivat.

      • fyj

        normaalipainoinen naisihminen kuluttaa päivässä perusaineenvaihduntansa ansioista minimissään jo 1800 kcal ja liikunta lisää energiantarvetta. Jos laihdutus tarkoitus, ei kannata alle 1200 kcal mennä, iskee ahmimishimo ja säästöliekki!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe