Aikomuksena on hakea opiskelemaan joko Helsinkiin maailmanpolitiikkaa tai Tampereelle kansainvälistä politiikkaa. Probleemana vaan se, ettei mulla oo minkäänlaista käsitystä siitä kumpi ois parempi vaihtoehto. Pidän molemmista kaupungeista, Helsingistä ehkä hitusen enemmän ja kurssien sisällöissä ei näytä olevan merkittäviä eroja. En ole onnistunut löytämään kummankaan kurssin sisäänpääsyprosentteja, mutta sen tiedän, että molempiin on pirun vaikea päästä ja tämän vuoksi ei taida molempien pääsykoekirjojen pänttääminen olla vaihtoehtona.
Eli jos sinulla on minkäänlaista tietämystä asiasta, niin kumpaa suosittelisit? Onko Helsinki ihan ehdoton valinta vai onko Tampereella tarjota jotain aivan ainutlaatuista?
Maailmanpolitiikka, Tampere vai Helsinki?
6
2988
Vastaukset
- hall. yo
Tampereen valttina lienee vapaa sivuaineoikeus. Itse olen tehnyt sivuaineopintoina kansainvälistä politiikkaa, vaikka opiskelenkin hallintotieteitä. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että kansainvälisen politiikan ja valtio-opin ainejärjestö Iltakoulu ry ei ole kovin aktiivinen organisaatio, joten mikäli opiskelijaelämästä tahtoo saada kaiken irti, valintani olisi todennäköisesti Helsingin valtiotieteellinen.
- generalisti
Tampereen yliopistosta en tiedä, mutta oletpahan itsellesi ristin ottamassa, jos Helsinkiin pyrit.
Näiltä sivuilta saat Helsinkiä koskevat faktatiedot:
http://www.helsinki.fi/valtiotieteellinen/opiskelu/index.html
Tässä vielä oma linkkinsä Helsinkin valtsikan valintatilastoihin:
http://www.helsinki.fi/valtiotieteellinen/opiskelu/opiskelijalle/tilastot.htm
Jälkimmäisen linkin takaa voi lukea, että esim. 2008 maailmanpolitiikan tutkimuksen linjalle otettiin 8-9 prosenttia kokeessa vastauksensa palauttaneista (ja 5-6 % hakemuksen jättäneistä). Prosentti (joka ei kerro kaikkea) on pienempi kuin esim. Helsingin oikiksessa tai Helsingin kauppiksessa.
Helsingin valtsikasta tiedän sanoa aika paljon hyvää. Koska sisäänpääsy on kuitenkin vaikeaa, mikset hakisi myös Tampereelle, jos pystyt? Mieti ainakin joku varavaihtoehto. Mikä susta tulee sitten isona?- ...
Juu tiedän kyllä, ettei sinne valtsikkaan ihan niin vaan sisään kävellä. En kuitenkaan pitäisi sisäänpääsyä aivan mahdottomana, sillä lukupäätä kyllä löytyy ja ainahan sinne tosiaan ne 17 otetaan ja ihmisiä kai hekin ovat.
En usko, että Tampereelle haku olisi kovinkaan hyvä varasuunnitelma, sillä toisiin pääsykokeisiin luku vain veisi aikaa ykkösvaihtoehdolta ja osaisin vaan molempien kirjojen asiat keskinkertaisesti, enkä siis pääsisi kumpaankaan paikkaan. Aionkin näillä näkymin panostaa 100% sinne Helsinkiin hakuun. B-suunnitelmakin on olemassa ja sinne uskoisin pääseväni helposti. - generalisti
... kirjoitti:
Juu tiedän kyllä, ettei sinne valtsikkaan ihan niin vaan sisään kävellä. En kuitenkaan pitäisi sisäänpääsyä aivan mahdottomana, sillä lukupäätä kyllä löytyy ja ainahan sinne tosiaan ne 17 otetaan ja ihmisiä kai hekin ovat.
En usko, että Tampereelle haku olisi kovinkaan hyvä varasuunnitelma, sillä toisiin pääsykokeisiin luku vain veisi aikaa ykkösvaihtoehdolta ja osaisin vaan molempien kirjojen asiat keskinkertaisesti, enkä siis pääsisi kumpaankaan paikkaan. Aionkin näillä näkymin panostaa 100% sinne Helsinkiin hakuun. B-suunnitelmakin on olemassa ja sinne uskoisin pääseväni helposti.Eihän sisäänpääsy mahdotonta ole. Se asia, johon Helsingin kohdalla ainakin on viime vuosina kiinnitetty huomiota, on, että valintakokeessa on sisäänpääsyyn vaadittu lähes täysiä pisteitä. Virheisiin ei siis ole paljon varaa. Joten kysymys ei ole pelkästään siitä lukupäästä. Esseetyyppinen (?) vastaustekniikka pitää myös hallita, ja sitä kannattaa varmasti itse harjoitella.
Harmillista on vielä tämä Helsingin päässä käytössä oleva sääntö:
"Hakija voi hakea ainoastaan yhteen hakukohteeseen eli pääaineeseen (huom. yleisessä valtio-opissa on merkittävä linja, jolle haetaan)."
Se B-suunnitelma kannattaa kyllä pedata hyvin, koska haaste on kova.
- hall. yo
Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei Tampereellekaan ihan yksinkertaista ole päästä opiskelemaan pääaineenaan kansainvälistä politiikkaa. Vuonna 2008 kaikista hakijoista sisään pääsi 8,40%, vuonna 2007 vastaava luku oli 6,43%.
- elinavaan
Mä en myös hakemassa tonne maailmanpolitiikan tutkimukseen :)
Oletko jo aloittanut lukemisen? Mä aloitan huomennsa, olen aika myöhässä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Järkyttävä tieto Purrasta
Purra tapasi nykyisen miehensä täällä. Suomi24:ssä! Tulipa likainen olo. Nyt loppuu tämä roikkuminen tällä palstalla.2456097Näin asia on
Tiedän ettei hän koskaan aio lähestyä minua eikä niin ole koskaan aikonutkaan, eikä lähesty ja enkä minä enää tee sitä k314506Taas varoitusta lumesta ja jäästä
Ai kauhea! Vakava säävaroitus Lumi-/jäävaroitus Varsinais-Suomi, Satakunta, Uusimaa, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Pirkanmaa,242562Mikseivät toimittajat vaadi Orpoa vastuuseen lupauksistaan
Missä ne 100.000 uutta työpaikkaa muka ovat? Eivät yhtään missään. Näin sitä Suomessa voi puhua ja luvata mitä sattuu. E3122306Aavistan tai oikeastaan
tiedän, että olet hulluna minuun. Mutta ilman kommunikointia, tällaisenaan tilanne ja kaikki draama ovat mun näkökulmast501505Örebro kuolleet lisääntyy.
Nyt n, 10. Mitähän vielä. Haavoittuneet?. Kuka on ampuja, salaisuus.1781444Mistä erotat onko joku kiinnostunut vai muuten mukava?
Voi sekaantua yleiseen ystävällisyyteen vai voiko?1611349Poliisi tahtoo pääsyn 4 miljoonan suomalaisen sormenjälkiin.
https://www.is.fi/digitoday/art-2000011009633.html Tämä sormenjälkiin poliisin pääsy on erittäin tärkeä rikollisten kiin1331277- 351054
- 1751021