Järjettömyyttä Tampereella

Pömpö

Tampereen liikennejärjestelyistä vastaavat henkilöt ovat kokonaan menettäneet viimeisenkin järjenhivenen sekä suhteellisuuden-ja todellisuuden tajunsa. Nopeusrajoituksia väännetään alaspäin, liikennevalot ovat kuuluisat punaisesta aallostaan ympäri valtakunnan. Euroopasta tulleet tuttavani haukkoivat henkeään ja pyörittelivät päätään ja kyselivät onko tämä aina tällaista. Valitettavasti jouduin myöntämään asian. He kertoivat, että heillä liikennevalot ovat laitettu edesauttamaan liikenteen sujumista,ei katkomaan sitä mahdollisimman paljon. Kerroin muutaman tositapauksen Tampereen yöstä, odotusta Hatanpäänkadun- ja valtatien risteyksessä 4,5 min jonka jälkeen ajoin punaisia päin! Valot eivät olisi vaihtuneet tod.näk lainkaan! Tampereenvaltatieltä Kalevankankaalle mentäessä kuudet liikennevalot noin 1 km matkalla,kaikkissa valoissa odotusta punaisten vuoksi! Ja muutaman muun tositapauksen vastaavista tilanteista.
Ja kaiken huippuna virkamiespäätöksellä tehdystä nopeusrajoituksen laskusta välillä Hämeenpuisto - Hatanpään valtatie. 60 laskettu 40, perusteluina vilkas jalankulku ja suojatieden turvallisuus. Kyseisellä osuudella EI ole yhtään suojatietä, ja jalankulkuliikennettä äärimmäisen vähän.
Sekä täällä päin katuja ja teitä kavennetaan kun liikennemäärä lisääntyy.
Myös Hervannan valtaväylältä ihmiset ajavat paikallisteitä liikennevalojen punaisen aallon vuoksi!
Ja kaikki nämä ovat osaamattomuuden,ammattitaidottomuuden sekä henkilökohtaisten periaatteiden, mielipiteiden ja mieltymysten aikaan saannoksia. Toivottavasti suunnittelupuolelle löydettäisiin asiansa ja ammattinsa osaavia ihmimisiä. On erittäin surullista todeta, mutta nämä asiat ovat menneet aina vain huonompaan ja huonompaan suuntaan :(
Muuten kaunis,hyvä ja hieno paikka elää, mutta pienellä saatu paljon pilalle.
Lopuksi, ajan autoa ammatikseni Treella, eli kosketuspintaa aiheeseen löytyy...

5

723

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käsitteet vaihtuu.

      Uusi sukupolvi tarvitaan. Nämä nykyiset "valojen säätelijät" kun ajelevat polkupyörillä, vihreitä niittyjä ajatellen.

      • ihme jorinaa

        Ei ne mitään viherpiiperoita ole vaan punatulkkuja joiden elämäntehtävä on tehdä kaikkien joilla on jotian omaisuutta, elämä mahdollisimman vaikeaksi pakottamalla kaikki sinisiin busseihin tuottamaan enemmän päästöjä kuin omalla autolla ajaen.


      • ajelevat

        Tai jos ajelevat, niin siinä tapauksessa "valojen säätelijät" eivät ilmeisesti ole enää aikoihin olleet puheväleissä katurakennus- ja kunnossapito-osaston kanssa. Keskustan pyörätieverkosto on niin epälooginen ja sekava, että liikennesuunniteluosaston henkilökuntakaan tuskin osaa kaikkien sääntöjen mukaan ajella.


      • liittyy...
        ihme jorinaa kirjoitti:

        Ei ne mitään viherpiiperoita ole vaan punatulkkuja joiden elämäntehtävä on tehdä kaikkien joilla on jotian omaisuutta, elämä mahdollisimman vaikeaksi pakottamalla kaikki sinisiin busseihin tuottamaan enemmän päästöjä kuin omalla autolla ajaen.

        Miten se omaisuus littyy liikenteen hankaloittamiseen? Käsittääkseni liikennesäännöt on kaikille samat ja punainen aalto rankaisee varallisuudesta riippumatta tasapuolisesti kaikki. Vai tarkoititko, että Tampereelle pitäisi saada niin rajut tietullit, että ainoastaan hyvätuloisimmilla olisi varaa ajalella autolla?


    • vissiin

      Asiaa kirjoitit. Näin on, liikennejärjestelyt Nääsvillessä ovat päin peetä. Mutta, on myös paikallisissa autoilijoissa hiukan sanomista. Tämä iänikuinen kaistanvaihto/tilananto; kukaan ei kai voi kieltää, että Tampereella täytyy kaistanvaihtajan tehdä tila itse, sitä ei yksinkertaisesti muille anneta. Esim. Hesassa tää homma pelaa paljon paremmin; jos vilkun laitat päälle, niin tilaa myös saat. Huom! En ole Hesasta vaan nimenomaan Tampereelta. Ja vielä: millä saat Nääsvillen jalankulkijalta suun auki? Pysähdyt suojatien eteen ja annat tilaa....
      Tuosta vihreästä aallosta; ajan itse töihin motarilta keskustaan sekoittajan kautta, ja ainakin tuolla reitillä valot pelaa kohtuudella,kaikki ei pääse kuitenkaan pääse ekana...:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1336
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1195
    3. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      914
    4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      906
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      77
      819
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      774
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      162
      773
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      766
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      754
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      675
    Aihe