Ahvenanmaa "Åland" vaati lisää vaikutusvaltaa

se on siinä

Ahvenanmaa on luultavasti maailman viimeinen alue, jossa vähemmistön syrjintä on oikein virallista.Suomenkielisiä saa siellä vapaasti ja laillisesti syrjiä, mutta toivovat, että se tapahtuisi "ystävällisesti".
On totta, että Jyväskylässä on perustettu koulu kolmelle (3) ruotsinkieliselle lapselle (RKP:n ja sen etujärjestön, Svenska folkskolan vännerien aloitteesta). Ahvenanmaa ei salli suomenkielistä koulua, vaikka lapsia on lähes 2000. Sama juttu Närpiössä, manner-Suomessa, sielläkään ei suomenkielistä koulua RKP salli, vaikka alueella asuu 6 % suomenkielisiä.

Ahvenanmaan suomenkielisille on oltava oikeus äänestää, omistaa kiinteää omaisuutta ja harjoittaa elinkeinoja. Ne ovat normaaleja ihmisoikeuksia kaikkialla muualla.
En tiedä ymmärtääkö äidinkieleltään ruotsinkielinen Thors aina ihan täysin suomenkieltä, sillä niin ihmeellisiltä hänen kommenttinsa välillä kuulostavat.

Muukalaisvihamielisyyttä sen sijaan esiintyy mittavammin Thorsin omassa maakunnassa, Ahvenanmaalla, jonne ei suomea puhuvia hevillä päästetä. Olen jopa kuullut ja nähnytkin jossain ajankohtaisohjelmassa haastateltuja suomenkielisiä ahvenanmaalaisia, joiden kodin ikkunoita on kivitetty ja lapsia uhkailtu koulumatkoilla ainoastaan ja vain sen vuoksi, että he sattuvat puhumaan äidinkielenään Suomea.

2

375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En ymmärrä, mistä nämä väitteet aina tulevat. Olen suomenkielinen, äänestänyt olen, ollut jopa ehdokkaana vaaleissa, maata omistan täällä ja yritystoimintaakin harjoitan, tosin pienimuotoisesti. Suomenkielisiä lapsia tuskin on 2000, suomenkielisiä on 5% asukkaista, joita kaikkiaan on 27000, ja kaikki suomenkieliset eivät ole lapsia.
      Thors hoitaa Ahvenanmaata koskevia asioita hallituksessa, mutta ei Ahvenanmaa hänen maakuntansa ole, hän on tietääksini pääkaupungista.
      En ole kuullut täällä kenenkään ikkunoita kivitetyn, puhuu sitten suomea tai esim.venäjää, jota monet täällä asuvat äidinkielenään puhuvat. ja tänne saa muuttaa vapaasti mistä päin maailmaa tahansa, joten "jonne suomea puhuvia ei hyvillä päästetä" on ihan täysin tuulesta temmattua.
      Olisi kiva, jos pysyttäisiin totuudessa.

      • Yksi joka tietää

        Ahvenanmaan kaappausyritykset
        Saksalaisten tulo Suomen vapaussodan aikana Ahvenanmaalle vuonna 1918 saattoi olla hyväkin asia, koska Ruotsi yritti jo tällöin viedä Ahvenanmaan Suomelta, mutta sen joukot poistuivat silloin saarilta saksalaisia peläten. Muussa tapauksessa suomalainen sotaväki olisi saattanut joutua vastatusten Ruotsin kanssa.
        Ruotsalaiset ovat väittäneet Ahvenanmaan saarten olevan aivan Tukholman kynnyksellä. Etäisyys Tukholmasta Maarianhaminaan on noin 133 kilometriä, joten on täysin naurettavaa propagandaa puhua mitään Tukholman läheisyydestä. Saadakseen omistussuhteen Ahvenanmaahan Ruotsi esitti vuonna 1920 Kansainliitossa väärennetyn kartan, josta Turun saaristo oli »unohdettu» kokonaan pois. Ahvenanmaa kuuluu geologisesti Suomeen, koska se n mainitun saariston uloimmalla reunalla, josta alkaa Suomen ja Ruotsin välinen aava Ahvenanmeri. Suomen Japanin lähettiläs G.J. Ramstedt selitti tämän asian japanilaisille ja sai heidät tukemaan Suomen kantaa Kansainliitossa, joka päättikin vuonna 1921 Ahvenanmaan kuulumisesta Suomelle.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      127
      2396
    2. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      109
      1444
    3. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      118
      1164
    4. Peräti 95 % persujen kannattajista rasisteja

      Kertoo EVA:n teettämä kysely. Pakollista yhdenvertaisuuskoulutusta tarvitsee siis paljon laajempi joukko kuin pelkästää
      Maailman menoa
      338
      1163
    5. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      104
      1097
    6. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      99
      1005
    7. On minulla suunitelma

      Siitä ei vain tiedä kukaan muu kuin tällä hetkellä minä. Suunnitelma ja varasuunnitelma. Sinun takiasi nainen. Vain s
      Ikävä
      45
      722
    8. Palstan ylivoimaisesti suosituin keskustelunaihe

      Palstan suosituin keskustelunaihe näyttää olevan homoseksuaalisuus. Otsikoiden perusteella voisi kuvitella olevansa Seks
      Luterilaisuus
      252
      709
    9. Ei koskaan saatu tuntea

      Mitä olisi ollut painautua toisiimme vasten. Hengittää syvään, hyväillä ja rakastella vailla kiirettä. Tai repiä vaattee
      Ikävä
      33
      700
    10. 50
      684
    Aihe