Opettajien vakaumus

--.-...-

Tuli tuossa mieleen että millaisiahan ovat ateisti opettajien uskontotunnit? Opetussuunnitelma kuitenkin ilmeisesti pakottaa käymään läpi lähinnä kristintuskoa?

"Seuraavaksi puhumme Nooan arkista ja vedenpaisumuksesta. Näissä kummassakaan ei ole tietenkään mitään järkeä eikä todisteita näistä ole, mutta opetussuunnitelman takia olen velvollinen tuhlaamaan seuraavat kaksi tuntia tähän hölynpölyyn."

5

691

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Objektiivinen suhtautumistapa

      Ateistinen uskonnonopettaja on paras uskonnonopettaja. Hän kertoo parhaiten ilman ennakkoluuloja eri uskonnoista. Hän osaa karsia kaikki uskomattoman epäuskottavat legendat pois asioista. Myös hyvä psykiatri olisi hyvä uskonnonopettaja.

    • RamaLlama

      Uskontotunnit ovat periaatteessa tarkoitettu vain kirkkoon kuuluville. Muut saavat niistä halutessaan vapautuksen ja johonkin toiseen uskontoon kuuluessaan siihen keskittyvää opetusta. Miksi ihmeessä siis kristityille suunnattua uskonnonopetusta vetäisi ateisti?

      Eikä edes evoluutioteoriaa läpikäyvän opettajan kuulu alkaa kertomaan mielipiteitään kristinuskosta, sen enempää kuin köksänopettajan kuulu alkaa pilkkaamaan muslimeita, matikanopettajan hinduja tai uskonnonopettajan ateisteja.

      • Ateisti voi kertoa aivan ki...

        Ateisti voi ohjata uskontotunnit täysin kiihkottomasti ja asiallisesti kirjakielellä ja puolueettomasti. Siis kuten opettajan tuleekin opastaa: puolueettomasti. - Sinä se sanoit mielipiteissäsi, että ateisti pilkkaa.... kylläpä olet itse puolueellinen ja ennakkoluuloinen.


      • RamaLlama
        Ateisti voi kertoa aivan ki... kirjoitti:

        Ateisti voi ohjata uskontotunnit täysin kiihkottomasti ja asiallisesti kirjakielellä ja puolueettomasti. Siis kuten opettajan tuleekin opastaa: puolueettomasti. - Sinä se sanoit mielipiteissäsi, että ateisti pilkkaa.... kylläpä olet itse puolueellinen ja ennakkoluuloinen.

        Toisinaan kyllä ihmetyttää tämä ihmisten lukutaito.

        Kuten sanoin: "Eikä edes evoluutioteoriaa läpikäyvän opettajan kuulu alkaa kertomaan mielipiteitään kristinuskosta, sen enempää kuin köksänopettajan kuulu alkaa pilkkaamaan muslimeita, matikanopettajan hinduja tai uskonnonopettajan ateisteja."
        Mitä taas EN sanonut: "Ateisti pilkkaa."

        Itsehän olen ateisti, ja sitä mieltä että ihmisillä tulee olla uskonnonvapaus, ateistien kuuluu saada olla uskomatta ja suhtautua uskontoon "järkiperäisesti" ja satuna jos haluaa, mutta myös uskovien ja kristittyjen täytyy saada uskoa jos haluavat - miksi ihmeessä riistäisimme uskonnonopetuksen sitä haluavilta.


      • koulussa töissä

        < Miksi ihmeessä siis kristityille suunnattua uskonnonopetusta vetäisi ateisti? >

        Niinkin voisi käydä jos kristittyä tai edes tapakristittyä opettajaa ei työyhteisössä sattuisi olemaan, aina kuitenkin löytyy. Sen sijaan yleensä valitettavasti elämänkatsomustietoa opettavat useimmin kristityt/tapakristityt opettajat, ateisteja on niin harvassa. Omassa työpaikassani on vain kritittyjä/tapakristittyjä opettajia, ja vastentahtoisesti yhden on ET:kin opetettava. Vakaumus ei millään voi olla puskematta läpi ET:n opetuksessa, minkä olen itse työssäni nähnyt, ja mikä on epäoikeudenmukaista ET-oppilaiden kannalta.

        Myös olen ollut todistamassa kristityn opettajan luonnontieteen tuntia, oppiaiheena oli tuolloin kuu, maa ja aurinkokunta yleensäkin. 2.luokkalainen oppilas kysyi opettajalta: -Mistä se kuu on sinne tullut? Ja "aktiivi"kristitty opettaja vastaa: -Jotkut uskovat, että sellaisesta räjähdyksestä ovat avaruuden kappaleet syntyneet, mutta kristittyjen mielestä taas Jumala pani sen sinne.

        Luojan kiitos minun (ET)lasteni opettaja on "vain" tapakristitty...

        Itse olen sitä mieltä, että uskonnon opetus pitäisi poistaa kouluista kokonaan, ja siirtää vanhempien kirkon seurakunnan vastuualueelle, mihin se mielestäni kuuluu.

        Kaikilla oppilailla olisi sitten etiikan moraalin ihmisoikeuksien tasa-arvon yms. opetusta, eli kaikki ET-tyyppisen jakson läpi. Ilman mitään tuhansia vuosia vanhoja satuja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1952
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      148
      1558
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1217
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1184
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe