Koneelleni on tullut sellainen juttu että kun vaihdam dikivalokuvien nimiä, nimeän uudelleen.
Windows Vista ilmoittaa: Tiedostotunnisteen muuttaminen voi aiheuttaa sen, että tiedostoa ei voi enää käyttää. Haluatko varmasti muuttaa tiedostotunnistetta? (Kyllä) (Ei)
Jos hyväksyy vaihtaa kuva kuvakkeen näköä ja sitä ei voi todella aukaista. Mikään ei tunne sen tiedostotyyppiä.
Koneellani oli vuodenvaihteen maissa viirus. Sain tältä palstalta neuvot sen poistamiseen. Jouduin muuttamaan jotain rukseja, asetuksia sallivaksi. Olisiko jostain näistä tullut juttu. En kyllä enää osaa takaisn näitä asetuksia laittaa.
Windows Vista ilmoittaa: Tiedostotunnisteen muuttaminen voi aiheuttaa sen, että tiedostoa ei voi enää käyttää. Haluatko varmasti muuttaa tiedostotunnistetta? (Kyllä) (Ei)
Jos hyväksyy vaihtaa kuva kuvakkeen näköä ja sitä ei voi todella aukaista. Mikään ei tunne sen tiedostotyyppiä.
Koneellani oli vuodenvaihteen maissa viirus. Sain tältä palstalta neuvot sen poistamiseen. Jouduin muuttamaan jotain rukseja, asetuksia sallivaksi. Olisiko jostain näistä tullut juttu. En kyllä enää osaa takaisn näitä asetuksia laittaa.
Vastaukset 3
Vanhimmat
Vistan asetuksista estetty tiedostopäätteiden
näkyminen.
Esim. kuva.jpg näkyy sinulla vain kuva
vaikka se pääte oikeasti on siellä.
Ja uudelleenimeäminen sotkee sitten homman.
Laita tiedostopäätteet näkyviin, ja kun
muutat nimeä ÄLÄ vaihda tiedostopäätteen nimeä
vaan ainostaan nimirungon nimeä esim.
kuva.jpg -> munkuva.jpg
niin homma onnistuu.
Eihän sen tuosta pitäisi herjata. Mutta kun painaa uudelleen nimeä, jos tiedostopäätteet näkyvissä, se yleensä valitsee valmiiksi jo koko vanhan nimen, tiedostopäätteineen, ja kun kirjoitat uuden sinun pitää älytä itse lisätä myös se pääte siihen.
Niin tuosta ettei koneelle satu mitään niin jollei siitä ole haittaa eikä muuten saa virusta pois niin palauttaa järjestelmän sellaiseen ajankohtaan jolloin virusta ei vielä ollut koneella (esim. 2viikkoa taaksepäin). Ainoa mikä tuossa on haitta on se että jos on asennettu jotakin tuon 2. viikon aikana niin ne yleensä häviää. Järjestelmä luo palautuspisteitä automaattisesti valitsee vain sopivan ja se löytyy ainakin Vistassa "Käynnistä/Kaikki ohjelmat/apuohjelmat/järjestelmän palauttaminen". Tuolla ei tule ainakaan koneen asetuksia sekoitettua