Poni vallaton

Hupiter

Eli shettikseni on alkanut tulla aidasta läpi. Ollaan kokeiltu kaikkea, mutta aina se rikkoo aidan. Onko vinkkejä miten ponin saisi pysymään aitauksessa? Alamme olla todella epätoivoisia, ei viitsisi kuitenkaan tiiliaitaa alkaa muuraamaan.

6

661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex-shetuilija

      Poneista jo ajat sitten hevosiin olen siirtynyt;)
      Mutta siis jos teillä ei ole sähköaitaa, niin sellainen kannattaa hankkia, paimen ei paljoa maksa, parhaiten toimii ihan puhdas metallinen lanka, nuo langat joissa metallinen osuus onosittain upotettu muovilangan sisään, niin eivät tahdo oikein toimia talvisaikaan.
      Jos poni on oikein kovapala karkailemaan kannattaa lanka laittaa kolmelle korkeudelle, eli riittävän alhaalle, omalle ponille varsinkin niihin kohtiin joista oli hanakka ulos pyrkimään, niin piti alimmillaan lanka laitaa 30cm korkeudelle;), ei nääs oltu uskoa, että shetukkakaan pystyisi noin puolen 40cm langan ali pääsisi, mutta pääsipäs vain, pistettiin ensin poni aituukseen ja juostiin sisälle olkkarin ikkunan ja verhon taakse kurkkimaan, että miten se sieltä itsensä oikein ulos saa(oli nääs sen verta ovela tapaus, että ei ulos langoista pyrkinyt, kun ihmeisii ol paikalla;)),
      noh sieltähän se spagetti itsensä ulos ujutti, ensin veti etupään matalaksi ujutti etujalat pylly ylhäällä köntäten langan ali toiselle puolelle, sitten veti pyllyn alas ja raahautti takajalat perässään langan ali;) että melkoinen houdini, harmittaa ettei tuohon aikaan ollu vielä digi kameroita, niin olis saanu aika hauskaa kuvausmateriaalia;)
      Noh, kun portin kohdalle veti vielä neljännen langan, niin ei enää omin avuin aituuksesta ulos päässyt:)
      Tuolla mun ihka ekalla shetulla oli ensin puuaitaus, mutta koska se ei pidellyt sitä missään määrin , niin aitaus vaihtui aika piakkoin sähköaituuksen ja kun siihen portin kohtaan sen extra-langan vielä veti, niin toimi erittäin hyvin ja langoissa pysyi sen jälkeen.

      • ex-shetulija

        eli siis noin 40cm-puolenmetrin langan ali pääsi, ihan tarkkaa mittaa miulla ei oo, mutta matala se oli, kun minullakin, vaikka aika riuku tuolloin 10v olin, niin teki tiukkaa kokeilla sen langan ali päästä;))


      • Hupiter
        ex-shetulija kirjoitti:

        eli siis noin 40cm-puolenmetrin langan ali pääsi, ihan tarkkaa mittaa miulla ei oo, mutta matala se oli, kun minullakin, vaikka aika riuku tuolloin 10v olin, niin teki tiukkaa kokeilla sen langan ali päästä;))

        Eli sähkö kulkee kahdella paksulla talvilangalla. Paksuja puulankkuja menee kolmin kappalein. Toistaiseksi siinä pysynyt. Ovela ponitus ollut. :) Kiitos neuvoista!


      • worldvision
        Hupiter kirjoitti:

        Eli sähkö kulkee kahdella paksulla talvilangalla. Paksuja puulankkuja menee kolmin kappalein. Toistaiseksi siinä pysynyt. Ovela ponitus ollut. :) Kiitos neuvoista!

        Jos poni vielä karkailee, laita 3 sähkölankaa aitaan. En osaa muuta keksiä. :D


      • janina v

        kyllähän nuo paimenet akkuineen maksaa täälläpäin ainakin 100€ jos hyvän haluaa :) :D :>


    • karkailee

      niin sinuna varmaan laittaisin alas PAKSUN sähkölangan , keskelle semmoista jännää (aika paksua) ''köyttä'' ja ylös sähkölangan. Niissä luulisi pysyvän.. Ja jos ei, niin laittaisin kai alas sähkölangan tilalle semmoisen ''köyden'' ; ne saa vaan sahaamalla poikki..

      Empä oikeen muuta keksi , toivottavasti auttoi edes vähän ; __ ;

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1595
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1263
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1090
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1037
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      930
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      861
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      858
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      61
      779
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      748
    Aihe