teltantekijätyö

etsijä___

Olen saanut tietoa ns.teltantekijätyöstä, joka tarkoittaa Jumalan sanan viemistä ennenkaikkea niille alueille jotka ovat muita "sulkeutuneempia" ja joissa kristinuskon eteenpäin vieminen on täysin kiellettyä lähestystyönteko-muodossa.

Teltantekijä on ihminen joka palvelee Herraa oman työnsä ja osaamisensa kautta. Se on ikään kuin kehitysyhteistyötä paikallisten parissa, ja omalla toiminnallaan, omalla uskollaan tulee välittää evankeliumin sanomaa niille ihmisille.
Siinäkin on riskinsä ja tämä työ vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.

Itse koen että juuri teltanekijätyö olisi oma tieni saattaa Jeesus ja armonlahjan sanoma ihmisten sydämiin. Löytämällä oman kutsumustyöni, oli se sitten siivooja tai keittäjä, rekkakuski tai terapeutti, voin lähteä työskentelemään suljetuissa maissa. Virallisesti toimisin työntekijänä ko.maassa mutta kaiken takana olisi tarkoitus saada Jumalan sanoma noihin maihin.

Mutta miten löydän oman työni, oman kutsumukseni.. Kun tämä teltantekijätyöhalu on noussut sisälläni, en haluaisi muuta kuin lähteä. Mutta ensin on oltava koulutus ja työ..
sama kuin lähetystyössä itsessään. Minulla on palava halu jo lähteä julistamaan Sanaa, mutta en tiedä omaa kutsumustyötäni ja tarvitsen koulutuksen(monta vuotta..) ja työpaikan väh.2 vuodeksi ennen kuin voin liittyä lähetyskoulun lähettilinjalle.

Mitä jos oman jutun etsiminen viekin niin kauan että lähetyskutsuni sammuu?

5

726

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Katso uutisia

      Esim Kriisialueille pystytetään telttoja, joissa annetaan kriisiapua ja terveydenhoitoa väestölle. Minä ainakin ajattelen näin, että nuo Punaisen Ristin avustustyöntekijät ja muut järjestöt ovat tosi humaanisia, kun he eivät poliittisista puolueista välittämättä, menevät henkensä uhalla hoitamaan sairaita, haavoittuneita ja aliravittuja ihmisiä. Näitä on paljon. Enkä usko heidän piittaavaan pätkääkään asianomaisen uskonnollisesta taustasta.

    • rauhassa

      "Mitä jos oman jutun etsiminen viekin niin kauan että lähetyskutsuni sammuu?"

      Usein lähetyskutsua on hyvä hiukan kypsytellä eikä kiirehtiä lähtöön ensimmäisen innostuksen vallassa. Etsi rauhassa kutsumustasi ja pidä samalla mielessä tuo lähetystyön tai teltantekijätyön mahdollisuus. Joihinkin maihin on mahdollista mennä myös opiskelijana (esim. opiskelemaan jotain yliopistotutkintoa siellä), mutta silloinkin on hyvä, että sinulla olisi jo riittävästi jonkin alan työkokemusta Suomessa.

      Sopivan ammatin etsinnän ohella on hyvä miettiä sitä, oletko valmis lähtemään ulkomaille työhön yksin vai haluaisitko etsiä ensin puolison. Kannattaa miettiä rauhassa, se on iso päätös.

      Kun löydät oman kutsumuksesi, kyllä Jumala sitten näyttää, missä päin maailmaa se oma paikka on.

    • lähtöhaluinen

      Juuri sama tilanne täällä! Olen tosin noin vuoden päästä valmistumassa ammattiin, joten ehkä enää n. 3 vuotta pitäisi odotella :) Mutta sen ajan voi käyttää hyödyksi mm. opiskelemalla kieltä ja Raamattua, käydä mahdollisesti jokin lähetystyöhön valmistava kurssi tai koulutus.. Näin ainakin itse ajattelin tehdä.

      Muista että Jumala saa sinussa aikaan halun ja innon! Jos teltantekijätyö on sinua varten, Jumala kyllä avaa ovet. Jos ei, niin rukoillen saat jonkin toisen tehtävän Jumalalta!

      Siunausta sinulle, kärsivällisyyttä ja iloa =)

    • Pm
    • evenkelistasielu

      Tee ttällä hetkellä kaikkea millä voit edistää Jumalan valtakunnan työtä: rukoile saavuttamattmien kansojen puolesta, opiskele kieliä, voit tukea rahallisesti ja ennen kaikkea rukoilla lähetystyön ja omankin asian puolesta. Paras, ettet lähde umpimähkään minnekään, ennen kuin Herra itse avaa ja johdattelee asioissa. Omassa innossa ja omin rynnimisin ei kakkata edetä. kyllä Herra itse tietää ja milloin ja missä hän sinua tarvitsee. Myös odottaminen on koulua ja kasvattaa etenemään Pyhän Hengen johdatuksessa. Varmasti Jumlala on sinulle tuon innon ja kaipauksen antanut ja vie käytännössä eteenpäin .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4889
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1742
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1369
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1347
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1238
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1085
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      62
      894
    Aihe