Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Uskonnon opetuksesta edelleen

jpola

Kirkko on 800 vuoden kuluessa onnistunut luomaan itselleen erittäin tukevat jalat suomalaiseen kulttuuriin. On olemassa tiettyjä tapoja toimia, jotka otetaan itsestään selvyytenä: kaste, kummit, rippikoulu, kirkkohäät ja hautajaiset - näin tehdään paljolti riippumatta omasta vakaumuksesta.

Samoin on uskonnon opetuksella vankka asema. Mielenkiintoista on esimerkiksi se, että koulussa 1-6 luokilla opetetaan enemmän (tuntimääräisesti) uskontoa kuin esimerkiksi historiaa??? Mielestäni historiassa on jonkin verran enemmän asiaa kuin siinä, että toistetaan samat raamatuntapahtumat jokaisella vuosiluokalla uudelleen (no tämä on vähän kärjistetysti sanottu, mutta ei kaukana totuudesta). Kukahan rohkenisi tehdä aloitteen ja muuttaa tuntikehykset vastaamaan 2000-lukua. Kirkko varmasti asiaa vastustaa, mutta niin ne ovat vastustaneet paljon muutakin tuhannen vuoden aikana - maa on todellakin pyöreä ja kiertää aurinkoa!

Kirkko tekee paljon hyvää, mutta en tiedä mitään muuta instituutiota maailmassa, jonka nimissä olisi ihmisiä MURHATTU yhtä paljon, kuin on kirkon ja uskonnon nimissä tehty. Ja sitten on tietysti nämä lapsia seksuaalisesti hyväksikäyttävät papit - jotka toki saavat syntinsä anteeksi ja pääsevät taivaaseen...?

3

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oiuyi

      Älä vedä mukaan seksuaalista hyväksikäyttöä ja uskonnon takia tapettuja.
      Ne ovat täysin eri asioita eivätkä oikeasti liity kristinuskoon eivätkä todellakaan Jeesukseen.

      Kaiken puolesta voi tappaa.
      Ja usein ihmiset etsivät syyn omille edesottamuksilleen.
      Seksuaalinen hyväksikäyttö voi tapahtua missä vain.

      Anteeksianto on ydin.

    • pututputput

      "On olemassa tiettyjä tapoja toimia, jotka otetaan itsestään selvyytenä: kaste, kummit, rippikoulu, kirkkohäät ja hautajaiset - näin tehdään paljolti riippumatta omasta vakaumuksesta."

      Ei noita kaikki ota itsestäänselvyytenä. Miksi sinunkaan pitäisi. Ei ole pakko. Ne nyt vaan ovat monilla tapana. Elä omalla tavallasi.

      "maa on todellakin pyöreä ja kiertää aurinkoa!"

      Tuo on tiedetty jo monia tuhansia vuosia ennenkuin euroopan tiedemiehet sen keksivät muutama satavuotta sitten. Esim. sumerilaiset.

      matt.5.3-10
      "Autuaita ovat hengessään köyhät,
      sillä heidän on taivasten valtakunta.
      Autuaita murheelliset: he saavat lohdutuksen.
      Autuaita kärsivälliset: he perivät maan.
      Autuaita ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja
      jano: heidät ravitaan.
      Autuaita ne, jotka toisia armahtavat: heidät armahdetaan.
      Autuaita puhdassydämiset: he saavat nähdä Jumalan.
      Autuaita rauhantekijät: he saavat Jumalan lapsen nimen.
      Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden vuoksi vainotaan: heidän on taivasten valtakunta."

      5.21-24
      "Teille on opetettu tämä isille annettu käsky: 'Älä tapa.' Se, joka tappaa, on ansainnut oikeuden tuomion. Mutta minä sanon teille: jokainen, joka on vihoissaan veljelleen, on ansainnut oikeuden tuomion. Samoin jokainen, joka sanoo veljelleen: 'Senkin hölmö', on ansainnut Suuren neuvoston tuomion, ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.
      "Jos siis olet viemässä uhrilahjaasi alttarille ja siinä muistat, että veljelläsi on jotakin sinua vastaan, niin jätä lahjasi alttarin eteen ja käy ensin sopimassa veljesi kanssa. Mene sitten vasta antamaan lahjasi."

      5.38-48
      "Teille on opetettu: 'Silmä silmästä, hammas hampaasta.' Mutta minä sanon teille: älkää tehkö pahalle vastarintaa. Jos joku lyö sinua oikealle poskelle, käännä hänelle vasenkin. Jos joku yrittää oikeutta käymällä viedä sinulta paidan, anna hänelle viittasikin. Jos joku vaatii sinut mukaansa virstan* matkalle, kulje hänen kanssaan kaksi. Anna sille, joka sinulta pyytää, äläkä käännä selkääsi sille, joka haluaa lainata sinulta."
      "Teille on opetettu: 'Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihamiestäsi.' Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta, jotta olisitte taivaallisen Isänne lapsia. Hän antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin pahoille ja lähettää sateen niin hurskaille kuin jumalattomille. Jos te rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä, minkä palkan te siitä ansaitsette? Eivätkö publikaanitkin* tee niin? Jos te tervehditte vain ystäviänne, mitä erinomaista siinä on? Eivätkö pakanatkin tee niin? Olkaa siis täydellisiä, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen."

      • köh...

        nuo uskovaiset osaa sivuuttaa kaiken ikävän mikä pyörii heidän maineensa ympärillään. Ei siinä mitään, jos siinä joku pakana kuolee uskonpuhdistuksen aikana...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      80
      2387
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2133
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      80
      1764
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1567
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1505
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1468
    8. 54
      1330
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      85
      1289
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe