Mokat

aimer

Eli minkälaisia mokia olette huomannut sarjassa? Itellä tuli ainaki heti mieleen se Eevan ja Stigun kolari,ei ollu mitenkään kovin uskottava :DD

52

7190

Vastaukset

 • Tarinallisesti vai kuvauksellisesti? Kuvausten kannalta kolaria ei ole kovin helppo lavastaa. Ja kyseessä on varmasti myös ihan resurssit. Yhteen lopulta aika lyhyeen kolarikohtaukseen ei ole syytä tuhlata koko budjettia. Paikalle tarvitaan niin palokuntaa (kuvauksissa varmaan vpk), sairaankuljetusta, poliiseja yms. ja tietysti ruttaantunut auto.

  • tarkoitan nyt siis sitä että eikös ne kuitenki ajanu siihen kylkeen niin miten se meriläisen auto on muka mennyt suoraan siihen pusikkoon missä se oli ja vielä niin kauas.


  • aimer kirjoitti:

   tarkoitan nyt siis sitä että eikös ne kuitenki ajanu siihen kylkeen niin miten se meriläisen auto on muka mennyt suoraan siihen pusikkoon missä se oli ja vielä niin kauas.

   Kun Antti ottaa nitron, niin sen nitropurkissa on painettava korkki, kun oikeessa nitropurkissa on kierrekorkki !


  • Antilla oli tapana laittaa nitrot painettavakorkkiseen purkkiin, siitä oli nopeampi niitä napsia. Näin hän kertoi kun asiaa kysyttiin.


  • Viljakkalan vpk:n paloauto on mukana tuossa kolarikohtauksessa. Kolmisen vuotta sitten kun kävin tuolla Viljakkalan vpk:n talolla, keskustelin tästä kolarikohtauksesta asemalla olleen sammutusmiehen kanssa ja hän kertoi, että tuossa se on vähän matkan päässä se onnettomuuspaikka. Mainitsin myös sen, että kun Stigu siirrettiin kolariautosta pois ilman mitään tukemisvälineitä. No, se olikin aikaa ennen kunnollista ensihoitoa.


  • mikko4 kirjoitti:

   Viljakkalan vpk:n paloauto on mukana tuossa kolarikohtauksessa. Kolmisen vuotta sitten kun kävin tuolla Viljakkalan vpk:n talolla, keskustelin tästä kolarikohtauksesta asemalla olleen sammutusmiehen kanssa ja hän kertoi, että tuossa se on vähän matkan päässä se onnettomuuspaikka. Mainitsin myös sen, että kun Stigu siirrettiin kolariautosta pois ilman mitään tukemisvälineitä. No, se olikin aikaa ennen kunnollista ensihoitoa.

   " Mainitsin myös sen, että kun Stigu siirrettiin kolariautosta pois ilman mitään tukemisvälineitä. "

   No, Stiguhan kyllä halvaantui...


 • lapsineen saapuvat Suomeen Viking Linen Kalypsolla vuonna 1987, vaikka todellisuudessa Kalypso valmistui vasta 1990.

  Sitten Rentun Ruusu soi siellä baarissa 1987 ja sekin taisi oikeasti ilmestyä 1988.

  • eikä Kristiina


  • Voi olla mutta Voi olla myös Sally tai Amorella. En muista niin tarkkaan kun tosta on jo parikymmentä vuotta kun sarjaa katsoin.


 • Viime jaksossa ainakin Liisan ja Osmon talossa oli aamulla kylmä ja vesiämpäri oli tuvassa ihan jäässä, kun Osmo kalautti kuupalla sitä. Ei siellä tuvassa pakkasta ollut, kun ei hengitys huurunnu ja eiköhän siellä luultavasti illalla maate mennessä ollut ihan reilusti plussa-asteita (vaikka yöllä oliskin kylmenny), joten siellä kai jäätyy vedet ilman pakkasta. Vaikka puhuihan ne jotain talon eristysten olemattomuudesta.

  • No "Muistojen joulu" jaksossa Antin auto näkyy siinä lopputekstien kohdassa. Vaikka ne poliisit vei sen auton edellisessä jaksossa..


 • Mainos firmasta lähtöisin Volvo 740 On 90 luvun korimalli ,jota käytetään sarjassa vuodesta 87 ???

 • Jossain alkujaksoissa seivästivät heiniä. Ne ei olleet edes kunnon heiniä, vaan jotain keskenkasvuista höttöä, jota näytti olevan aivan mahdoton saavan seipäälle.

  Tuo heinänteko näkyy olevan yleensäkin tv-ohjelmissa vaikea asia. Usein laitetaan jo ihan kuivia heiniä seipäälle. Ja sitten kun niitä läjätäään, näkee etteivät ne ole ollee seipäällä pitkäänkään, kun ovat ihan irtonaisia. Oikeasti seipäällä kuivuneet heinät ovat "kovettuneet seipään muotoon".

  • Tämä nyt ei ole varsinaisesti virhe, mutta minua on kovasti ihmetyttänyt, että Annikki, Antti ja muu perhe eivät muka tienneet mitään Heikin ja Kristinan nuorimmaisesta. Siis kun kaikki vauvaa ihmettelivät ja olivat ällistyneitä ennen Eevan ja Stigun häitä. Metsolat vaikuttaa kuitenkin aika tiiviiltä perheeltä, joten en tiedä miten tuo voisi olla oikeasti mahdollista, vaikka välimatkaa onkin.


  • liisukka83 kirjoitti:

   Tämä nyt ei ole varsinaisesti virhe, mutta minua on kovasti ihmetyttänyt, että Annikki, Antti ja muu perhe eivät muka tienneet mitään Heikin ja Kristinan nuorimmaisesta. Siis kun kaikki vauvaa ihmettelivät ja olivat ällistyneitä ennen Eevan ja Stigun häitä. Metsolat vaikuttaa kuitenkin aika tiiviiltä perheeltä, joten en tiedä miten tuo voisi olla oikeasti mahdollista, vaikka välimatkaa onkin.

   eilisessä jaksossa rinneravintolan seinällä oli sappeejuliste


  • liisukka83 kirjoitti:

   Tämä nyt ei ole varsinaisesti virhe, mutta minua on kovasti ihmetyttänyt, että Annikki, Antti ja muu perhe eivät muka tienneet mitään Heikin ja Kristinan nuorimmaisesta. Siis kun kaikki vauvaa ihmettelivät ja olivat ällistyneitä ennen Eevan ja Stigun häitä. Metsolat vaikuttaa kuitenkin aika tiiviiltä perheeltä, joten en tiedä miten tuo voisi olla oikeasti mahdollista, vaikka välimatkaa onkin.

   ootkos ajatellut asiaa siltä kantilta että,Heikki ja Kristiina halusivat pitää yllätyksenä uuden vauvan.. Annikki:"Heikki, et oo puhunut mittään.." johon Heikki toteaa Annikille :"ei se puhumalla tule"


 • Jossakin alkupään jaksossa lääkärin pöydällä on Pharmaca Fennican vuoden 1991 painos, vaikka ollaan muka 80-luvulla.

  Toisella kertaa mennään autolla Hoikasta Ouluun pitkin kantatietä 60, joka 90-luvulla oli oikeasti Tampereen läntinen ohikulkutie. Nykyisinhän se pätkä on kolmostien osa, mutta joka tapauksessa aika kaukana Kainuusta.

 • Minä huomasin tässä päivänä muutamana puuttuvan tontun. :D Joulu Leppävaarassa-jaksossa jääkaapin ovessa on paperinen tonttu, joka näkyy selvästi siinä kohtauksessa kun Annikki leipoo, Antti tuskailee joulukalenterin kanssa ja Eeva tulee Afrikasta kotiin. Seuraavassa yökohtauksessa, jossa Eeva on keittiössä ja Erkki käy jääkaapilla, tonttua ei ole. Joulukalenteri näytti olevan seinällä edelleen, mutta tonttu puuttui. Näin about sadannella katselukerralla sitä ehtii jo kiinnittämään huomiota pienempiinkin asioihin. :D

 • Esim jakso jossa maanmittaaja on lohkomassa kalajärven tontteja. Vielä on hiukan lunta maassa ja puro jäässä mutta lopussa Erkki ja Jaana ovat urjan huipulla kahvilla ja lumesta ei tietoakaan ja koivut hiirenkorvalla :D

  • Avajaiset-jaksossa suksivuokraamossa näkyy kameramies tai joku sellainen


 • Tilanne, jossa Risto järjestää taidenäyttelyä ja puhuu ilmeisesti Raijan kanssa puhelimessa käytännön järjestelyistä. Hän ottaa Erkin työpöydältä paperin, johon kirjoittaa jotain. Myöhemmin käy selville, että se oli kadonnut sähkölasku, jota sitten ruvetaan karhuamaan, ja uhataan katkaista sähköt rinteestä, joka on aiheuttaa melkein konkurssin. Erkki vastaa puhelimeen kun sähkölaitokselta soitetaan ja Erkki sitten sanoo Riitalle, että sähköt uhataan katkaista. Riitta sanoo, että ei ne voi niin tehä, että laittaisivat ensin karhulaskun tulemaan, Erkki sanoo, että ne ovat kuulemma jo lähettäneet sen. MUTTA MISSÄ SE KARHULASKU SITTEN ON? Tuskin Risto sitä ois sentään vienyt.

  Ehkä kirjoittajat eivät ajatelleet, että sarjan suosio on näin suuri ja että ihmiset katsovat sarjaa kerta toisensa jälkeen. Itsekin olen katsonut varmaan 50 kertaa koko sarjan ja osaan ulkoa melkein kaikki kohtaukset.

 • Osassa 1 ollaan Hoikan terveyskeskuksessa. Seinällä on kyltti, jossa jotakin toimintaa ovat järjestäneet "Tampereen yliopisto ja Hämeenkyrön kunta".

  Osassa 6 (helmikuu 1988) Erkki puhuu puhelimessa ja seinällä on kalenteri, jossa helmikuun 4. päivä on maanantai. Vuonna 1988 maanantai sattui helmikuun ensimmäiselle päivälle.

  Osassa 8 (touko-kesäkuu 1988) Annikki puhuu puhelimessa ja seinäkalenterissa toukokuun 1. päivä on keskiviikko. Vuoden 1988 vappu oli sunnuntaina.

  Osassa 33 ajetaan kantatietä 65, joka on todellisuudessa lähellä Tamperetta.

  Osassa 34 Erkki on Urjan huipulla ja kuvan vasemmassa yläreunassa vilahtaa mikrofonin karvainen tuulisuoja. Puita ei ole lähimaillakaan, joten männynhavusta ei ole kyse.

 • Ompas kiva lukea noita, ihan kuin itsellenne ei olisi ikinä mitään virheitä tullut, mutta kivaa on, totta totisesti on.

  • Rakkaudella näitä bongataan, ei isommin moittien.
   Itsekin joitain videoita tehneenä tiedän että aina sattuu kaikenlaista mokaa. Melko nopeasti ja aika piellä budjetilla nämä on kuitenkin tehty.

   Ja kyllä näitä mokia sattuu Ameriikas suurbudjettielokuvissakin.


 • Olen katsonut Metsolat varmaan kymmenen kertaa. Nauhoitin aikanaan sen TV.. Nyt ostin kokosarjan DVD 33 tuntia ja 17 minuuttia..

  Katson tietokoneelle samalla kun kudon/neulon. Ostin myös Täällä Pohjan tähden alla ja Akselin ja Elinan, samaan tarkoitukseen.

  Ihmetyttää tämä virheiden kyttäys omaatteko lähipiirin joka ei anna virheitä anteeksi, vain koeteko olevanne parempi, kun löydätte virheitä?

  Itse elin lapsuuden ja nuoruuden juuri noiden vuosikymmenten välissä. Koti kylää hallitsi Kartano ruotsalaisella isännällä ja muutama iso talo.. me oltiin pientalollisia... Kommunisti viha oli äidin maidossa syötetty eikä Kartanon alustalainen ollut edes ihminen..
  Sisaria oli enemmän kuin Metsolassa, kaikki ne luonteen piirteet löytyy persoonallisena sekoituksena omista sisarruksista.
  Jaana oli lisäksi miehen nielijä, todella tarkasti paremmuutensa kahden siskon miehen viettelyllä, niin että näky ja kuulu.. Vei tuhkat pesästä kun silmä vältti.
  Vanhempamme olivat eri maata kuin Antti ja Annikki lapset olivat kodintyövoimaa ei maatilan rajojen yli ollut mitään lupaa poistua..
  Tytöt eivät perineet mitään, mutta työvelvollisuus ei loppunut koskaan.

 • Lääkkeet?

 • Tässä omat nopeat mitä tulee mieleen. Katsoin jaksot läpi pitkästä aikaa n 3kk sitten.

  -Stigin ja Lassen RUK-kurssijuhla on kuvattu vuonna 1991, ilmeni kun plakaateissa luki kurssi 196 Salpa

  -Erkin ja Helenan häiden jälkeen Erkki osti uuden Volvo 850. Kun he lähtivät ajamaan Volvolla hotellilta Kainuuseen, autossa näkyi autopuhelin. Sitten kun Erkki pysähtyi turvesuolle ja Riitta yritti soittaa autoon niin puhelin olikin hävinnyt. Erkki sanoi vain että ei ole kerennyt uuteen autoonsa puhelinta hankkimaan vielä.

  -Eeva ja Stig ajelivat loppupään jaksoissa Stigun Corollalla, auton tuulilasi oli huurussa. Aina kun kamera vaihtui niin huuru joko hävisi tai ilmeistyi uudestaan, välillä eri paikkoihin. Eli siis huomasi miten tuotakin kohtausta on leikelty.

  -Leena ei kasva yhtään kahden viimeisen jakson välillä vaikka aikaa kuluu 3,5v

 • Aika surullista että vietätte aikaanne fiktion parissa ja vaaditte sen olevat totta.

  Oletteko turhautuneita elämäänne?, hankkikaa siihen oikeaa sisältöä.

 • Jaksossa 4 "uusille teille", Vanhasen Riitan synnytyksessä Eeva Metsolalla on ensin muoviessu lääkärin takkinsa päällä, sitten ei ole ja sitten hän muka vasta alkaa pukemaan muoviessua ensimmäistä kertaa, vaikka essu on ollut kuvissa jo useasti sitä ennen. Jonkinlainen virhe leikkaus vaiheessa? :)

  Minullakin menossa vaikka kuinka mones katselu kerta. Jotkut kohtaukset saattaa välillä jo kyllästyttää, mutta haluan silti vain katsoa. Se on kai jokin pakenemiskeino omasta elämästä leppoisampaan tunnelmaan - mahti sarja! :)

 • Mites onko kukaan käynyt oikeessa hoikan kylässä vastaako filmillä öllutta ?

 • Antilla ainakin 2 eri 140-sarjan volvoa sarjassa.Erottaa parhaiten ku toisessa mustapohjaset kilvet ja toisessa valkopohjaset.

  Erkillä siinä yhdessä jaksossa 3 eri volvoa.Ensinä lähtee Leppävaarasta vanhempikorisella 740 volvolla jossa punainen sisustus.Sitten ajaa sillä "omalla" facelift 740 GLE:llä ja puhelimessa puhuessaan sisäkuvissa sillä on 850 volvo (pyöreämpi kojelauta kuin 740 volvossa) tiiän ku itte olen omistanu 740 ja 850 volvon :)ja tuo 850 volvo minkä erkki osti on väkisinkin 92-93 vuosimallin koska on varustelultaan karvalakki malli ja 10 venttiilisellä koneella vuonna -91 850 volvo oli markkinoilla ainoastaan porrasperäisenä ainoa varustelutaso oli GLT ja moottorina 2,5 bensa 20 venttiilisellä moottorilla ;) pieniä juttuja mutta automiehenä pistää heti silmään :) ei millään pahalla

 • siis karvalakki eli GL varustetaso ;)

 • eikös tämä pankinjohtaja Laila Heikkisen tytär Veera ollu sarjassa 15 vuotias ja ajo autolla ja kittas kaljaa siellä jaanan pubissa :D

 • Missä kohtaa ajoi autolla? Mun mielestä pyysi bensarahaa äidiltään mopoaan varten. Kaljaa saattoi juodakin, en muista tätä varmaksi. Kai se sitten oli ihan ok maistella tutussa seurassa, kun eihän pubia edes ollut vielä avattu niin ei luvatkaan varmaan siitä kärsineet. :D

 • Leppävaaran keittiössä on jo ensimmäisessä jaksossa mikroaaltouuni - jonka Antti muka myöhemmin tuo tuliaisena Tampereelta palatessaan Liisan ylioppilasjuhlista.

  • Ei ainakaan jakson alussa kun Antti tulee juomaan vettä näy mikroa!


  • tarkkana kirjoitti:

   Ei ainakaan jakson alussa kun Antti tulee juomaan vettä näy mikroa!

   Sori, pakko korjata omaa kirjoitusta. Näkyy jakson myöhemmässä vaiheessa! :(


  • Erkki kanitti sen ja joi rahat.


 • .

 • fjaota
  10.12.2014 8:58
  Missä kohtaa ajoi autolla? Mun mielestä pyysi bensarahaa äidiltään mopoaan varten. Kaljaa saattoi juodakin, en muista tätä varmaksi. Kai se sitten oli ihan ok maistella tutussa seurassa, kun eihän pubia edes ollut vielä avattu niin ei luvatkaan

  Olihan se täysi ikäinen autoon se pyyti bensarahaa ja äiti sanoi että muista 80 lätkä.

 • Itse maatalousihmisenä häiritsee hieman näyttelijöitten amatööriys mitä tulee traktori ja navettahommiin. Ei ne navetassa kyllä tainneet muuta kun etupäässä käytävää lakaista ja paskaa kolata sekä vähän harjailla lehmiä, mutta kyllähän ne lypsi muutaman kerran lehmiä, siinä jaksossa 5 Eeva tosin nousee lehmän alta keskiö kädessään ikään kuin olisi ottamassa konetta pois lehmältä, tosin lypsykoneen pörinää tai tykyttäjän naksutusta ei kuulu joten luultavasti ei ollut kuvattu oikeassa tilanteessa, parissa muussa kohtaa kyllä laittelivat lypsykoneita kiinni oikeasti, joskin varmaankaan eivät olleet ennen juuri tehneet, Annikki Metsolan näyttelijältä sujui kyllä aika hyvin siinä yhdessä jaksossa.
  Ja luulen että siinä Metsolan kuvauspaikan navetassa ei ollut lehmiä, jotain vasikoita ja mulleja saattoi olla koska niitähän oli pihamaalla ekoissa jaksoissa, lisäksi siinä missä hävittivät elukat niin autoonhan talutettiin vain se mulli, toinen mulli oli jo autossa.
  Nimittäin se missä ne navetan sisäkuvat on kuvattu tuntuu paljon suuremmalta kun pihan navetta. Muuten navetan takana ei ole ollenkaan sontakasoja luukkujen luona? Kiinnitin huomion. Ja Liisan ja Osmon navetta oli sama kun missä kuvattiin Leppävaaran navettakohdat, kiinnitin huomion siihenkin mutta pikkuasioitahan nämä on.

  Sarja muuten on tosi hyvä ja tunnelma leppoisa. Olen nähnyt ne televisiossa esitettyinä ja nyt dvd-boksilta katselen uudestaan, ei niihin koskaan juuri kyllästy, sarja on hyvin tapahtumarikas eikä mikään samaa paikallaanjunnaamista ja tekemällä tehtyä kuten nykyään.

 • Jakso 39: Seinällä oleva kartta on Hämeenkyrön seudulta. Tunnistaa hyvin järvistä. Esim. Kyrösjärvi.

 • Jossakin jaksossa talvipakkasella joku, en muista kuka, jätti ulko-oven auki.

 • Antti lähti jänismetsälle rinnakkaispiippuisen haulikon kanssa ja tuli sieltä pois päällekkäispiippuisen kanssa.
  Tämä jäi ainakin jahtimiehenä mieleen.

  • Ehkä se oli jäänyt kulkiessa oksanhaaraan ja vähän vääntynyt...?


 • Erkki ei sisälle tultuaan ottanut lakkia pois päästään.

 • Erkki Metsola vie pakkasessa joulutähteä Riitalle, ilman minkäänlaista käärettä.
  Vaikka autolla veikin, silti oli jonkinaikaa ulkoilmassa.
  Joulutähti on erittäin arka kylmälle. Joten taisi lahjakukka kuolla samantien.

  • Eevan ja Stigun häissä Erkki ottaa hääväestä valokuvan kirkon portailla, mutta valmiissa valokuvassa onkin itse mukana kuvassa ( keskellä).


  • aikakätevää kirjoitti:

   Eevan ja Stigun häissä Erkki ottaa hääväestä valokuvan kirkon portailla, mutta valmiissa valokuvassa onkin itse mukana kuvassa ( keskellä).

   Toinen kuva samasta tilanteesta johon Erkki ryntäsi mukaan.
   Se oli vanhaan aikaan, eli ei räpsitty vaan Agfalla tai Fujilka harkitut 24 kuvaa...
   Kuvan otti Esko Hukkasen roolihahmo, eli hevosmies naapuri ;)


 • Mä katon nyt vasta kahdeksatta kertaa tätä sarjaa läpi.
  Enkä oo huomannu mitään mokia.
  Pieniä leikkausvirheitä vain .

  On aika ennen kännyköitä ja aika kännyköiden jälkeen.
  Eeva kantoi rantasaunalle Troijan puuhevosen.
  Kännykät on suurin moka.

 • AINAKI EEVAN LADA OLLUT SUOMEN VALTIONLAITOSTEN AUTONA TUOLLOIN NIIN PUOLUSTUSVOIMILLA KUIN POLIISEILLA < SIVIILIPUKUISET

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  174
  3490
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1060