Ellen White profeettana sapattiläksynä

Ellen Whiten seuraajien eli adventistien läksy huomisen lauantain eli 7.2.09 ellensapatiksi käsittelee sitä, että Ellen White on uskottava profeetaksi. Läksyissä opetetaan myös, miten kaikki epäilykset siitä, ettei Ellen olisikaan oikea profeetta, voidaan tukahduttaa mielestä. Pääkonferenssi siis määrää ympäri maailmaa adventisteja pelkäämään väärää profeettaa – vertaa Raamatun juuri päinvastainen käsky: ”kun profeetta puhuu Herran nimessä, ja kun se, mitä hän on puhunut, ei tapahdu eikä käy toteen, niin sitä sanaa Herra ei ole puhunut; julkeuttaan se profeetta on niin puhunut; älä pelkää häntä" (Moos 18:22)

Adventistit eivät vahingossakaan suostu testaamaan Ellen Whiteä Raamatun ilmoittamalla testillä, vaan etsivät Raamatusta kaikenlaisia kertomuksia ja lauseita, mitkä saavat puoltamaan Elleniä profeettana ja sitten väittävät, että nuo ovat Raamatun testejä profeetalle.

Raamatun testi on tämä: ”Mutta profeetta, joka julkeaa puhua minun nimessäni jotakin, jota minä en ole käskenyt hänen puhua, tahi puhuu muiden jumalien nimessä, sellainen profeetta kuolkoon.' Ja jos sinä ajattelet sydämessäsi: 'Mistä me tiedämme, mikä sana ei ole Herran puhetta?' niin huomaa: kun profeetta puhuu Herran nimessä, ja kun se, mitä hän on puhunut, ei tapahdu eikä käy toteen, niin sitä sanaa Herra ei ole puhunut; julkeuttaan se profeetta on niin puhunut; älä pelkää häntä." (5 Moos 18:20-22)

Tässä kohtaa täytyy vielä sanoa, että adventistit usein vetoavat Ellen Whiten käyttäneen Jeesuksen nimeä tai Jumalan nimeä viestiensä antajana ja se muka todistaa, että Ellenin viestit tulivat Jumalalta. No sopii lukea uudelleen tuo yllä oleva Raamatun kohta. Siinähän juuri nimenomaan painotetaan, että juuri sellainen joka puhuu Jumalan, Jeesuksen, Herran nimessä ja se ei käy toteen, on väärä profeetta!

No tarkastellaanpa sitten, mitä Pääkonferenssi määräsi opeteltavaksi kuluneena viikkona ja mitä huomenna sitten adventtikirkoissa läksynä käydään läpi.

31.1.- 6.2.2009 Aihe profeettojen testaus http://www.ssnet.org/qrtrly/eng/09a/less06kjv.html Suomen adventistit ovat tietysti joutuneet ostamaan läksykirjasen suomeksi, mutta tuolta sen voi lukea englanniksi.

Alkuun käsketään lukea seuraavat Raamatun kohdat läksyä varten:

Jesaja:
8:20 "Pysykää laissa ja todistuksessa!" Elleivät he näin sano, ei heillä aamunkoittoa ole.
Kuulostaa neutraalilta ja jopa hyvältä adventismista tietämättömän kristityn korvaan, mutta kun tietää, mikä on adventismi, niin eipä kuulostakaan enää. Lailla adventistit tarkoittavat ellensapattia ja todistuksella Ellen Whiten todistuksia, joita on myös käännetty suomeksi, mutta joita löytyy netistä hakusanalla Testimonies (joitakin esimerkiksi täältä http://www.gilead.net/egw/ ). Täynnä uskonnollista puutaheinää ja epäraamatullisuuksia ja Ellenin demoneilta unissa ja näyissä saamia viestejä ihmisille eksytykseksi.

Jeremia:
18:6 "Enkö minä voi tehdä teille, te Israelin heimo, niinkuin tekee tuo savenvalaja, sanoo Herra. Katso, niinkuin savi on savenvalajan kädessä, niin te olette minun kädessäni, te Israelin heimo.
18:7 Yhden kerran minä uhkaan temmata pois, hajottaa ja hävittää kansan ja valtakunnan;
18:8 mutta jos se kansa kääntyy pois pahuudestaan, josta minä sitä uhkasin, niin minä kadun sitä pahaa, jota ajattelin tehdä sille.
18:9 Toisen kerran taas minä lupaan rakentaa ja istuttaa kansan ja valtakunnan;
18:10 mutta jos se tekee sitä, mikä on pahaa minun silmissäni, eikä kuule minun ääntäni, niin minä kadun sitä hyvää, jota olin luvannut tehdä sille.

Joona 3-4 eli nuo Niiniveetä koskevat profetiat

Tällä yritetään taas puolustaa Ellen Whiteä, kun hänen profetiansa menneistä, sen hetkisistä ja tulevista pitivät yhtä vähän paikkaansa kuin kädestäennustelijan eli 50/50 ja joku huomaa tämän, niin hän voi ajatella, että ne olivat ehdollisia. Miten profetia menneestä voi olla ehdollinen! Tai sen hetkisestä!

Esimerkiksi se, että Ellen ilmoitti näkyjensä perusteella kaikkien Herodesten olevan vain yksi Herodes. Miten tuo ilmoitus voi olla ehdollinen? Niinkö, että jos Israelilaiset olisivat tehneet parannusta, niin olisi ollut vain yksi Herodes? Heh. Eiköhän nyt ole vain myönnettävä, että jos Ellen olisi ollut profeetta tai edes saanut muuten näkynsä Jumalalta tai edes lukenut historiaa ja Raamattua, niin hän olisi osannut sanoa, että oli useampi Herodes Raamatun kertomuksissa eikä yksi.

Eivätkä Ellenin tulevat profetiatkaan mitään ehdollisia olleet. Ne vain eivät olleet Jumalalta ja siksi ne eivät käyneet toteen eivätkä käy sen enempää kuin kädestäennustelijoiden.

Matteuksen evankeliumi:
7:20 Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.

Tämä kohta se vasta naurettava onkin. Ellenin hedelmät olivat erittäin huonot. Hän ei pysynyt siinä roolissa, mikä hänelle kuului, eli perheen äidin rooli: kotona lapsiaan, kotiaan ja miestään hoitamassa. Päinvastoin Ellen White se jätti lapsensa muiden ihmisten hoitoon ja pysytteli poissa kuukausimäärin yhteen pötköön matkoilla. Ja mitä tekemässä: naispappina ja vääränä profeettana opettamassa ja komentamassa miehiä (ja naisia ja lapsia) demoninäkyihinsä ja -oppeihinsa. Täysin Raamatun vastaista joka kohdin. Eksytyksen hedelmä ei myöskään ole hyvä hedelmä.

Toisilta kirjailijoilta ja kirjoittajilta tekstien varastaminen ja sanominen, että sai ne Jumalalta näyssä, ei myöskään ole hyvää hedelmää. Jopa maallisissa piireissä plagiointi oli tuon ajan Yhdysvaltojen lakien mukaan ollut rangaistava rikos jo Elleniä syntymää edeltävältä vuosisadalta asti http://en.wikipedia.org/wiki/Copyright_Act_of_1790.

Entäs sitten se rahan himo, ahneus. Ellen kopioi, kirjoitti ja kirjoitutti sihteereillään kuin tekstitehdas ja raha virtasi kirjoistuksista papinpalkan lisäksi. Ja vielä hän pakotti naisia pukeutumaan muka Jumalan käskemään reformipukuun, jossa oli hameen alla pitkät housut. Ellen sitten myi näitä kaavoja hyvällä hinnalla ja taas raha kilisi kukkaroon. http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001692&posting=22000000022757370#22000000022757370

Galatalaiskirje:
2:11 Mutta kun Keefas tuli Antiokiaan, vastustin minä häntä vasten kasvoja, koska hän oli herättänyt suurta paheksumista.
2:12 Sillä ennenkuin Jaakobin luota oli tullut muutamia miehiä, oli hän syönyt yhdessä pakanain kanssa; mutta heidän tultuaan hän vetäytyi pois ja pysytteli erillään peläten ympärileikattuja,
2:13 ja hänen kanssaan lankesivat ulkokultaisuuteen muutkin juutalaiset, niin että heidän ulkokultaisuutensa tempasi mukaansa Barnabaankin.
2:14 Mutta kun minä näin, etteivät he vaeltaneet suoraan evankeliumin totuuden mukaan, sanoin minä Keefaalle kaikkien kuullen: "Jos sinä, joka olet juutalainen, noudatat pakanain tapoja etkä juutalaisten, miksi sinä pakotat pakanoita noudattamaan juutalaisten tapoja?"

Jaa´a mitähän tällä tekstillä on tämän aiheen kanssa ylipäätään tekemistä, kun Ellen nimenomaan käski toimia vastoin tuota ja pani raskaita taakkoja adventistien niskaan muka Jumalan näkyinä ruoka-, urheilu-, harrastus- ym. kieltoina. Eikä Ellenin evankeliumina saarnaama kolmen enkelin sanomakaan ole mitään suoraa evankeliumia, vaan demonieksytystä.


Sitten seuraa läksyssä teksti muistettavaksi:

1.Tessalonikalaiskirje:
5:20 profetoimista älkää halveksuko

Ja tietysti tämä on otettu tähän muistettavaksi ja pelotukseksi, ettei Ellen Whiten vääriä profetioita saa arvostella eikä pitää väärinä.
Ja ettei vain ajateltaisi, että olisi muita profeettoja ja Ellen Whiten profeettius unohtuisi, siihen on sitten jatkettu Adventtikirkon virallisen uskontunnustuksen, eli perusopinkohtien, kohta 18: "Yksi Pyhän Hengen lahjoista on profetoimisen lahja. Tämä lahja kuuluu jäännösseurakunnan tuntomerkkeihin, ja se ilmeni Ellen G. Whiten palvelutyössä. Hän oli Herran sanansaattaja, jonka kirjoitukset ovat jatkuvana ja arvovaltaisena totuuden lähteenä ja tarjoavat seurakunnalle lohdutusta, ohjausta, opetusta ja ojennusta."

Ja taas väännetty Raamattua puolustelemaan tätäkin valheopinkohtaa.

Jooel:
2:28 Näitten jälkeen minä olen vuodattava Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne unia uneksuvat, nuorukaisenne näkyjä näkevät.
2:29 Ja myös palvelijain ja palvelijattarien päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni.

Apostolien teot:
2:14 Niin Pietari astui esiin niiden yhdentoista kanssa, korotti äänensä ja puhui heille: "Miehet, juutalaiset ja kaikki Jerusalemissa asuvaiset, olkoon tämä teille tiettävä, ja ottakaa minun sanani korviinne.
2:15 Eivät nämä ole juovuksissa, niinkuin te luulette; sillä nyt on vasta kolmas hetki päivästä.
2:16 Vaan tämä on se, mikä on sanottu profeetta Jooelin kautta:
2:17 'Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat.
2:18 Ja myös palvelijaini ja palvelijattarieni päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni, ja he ennustavat.
2:19 Ja minä annan näkyä ihmeitä ylhäällä taivaalla ja merkkejä alhaalla maan päällä, verta ja tulta ja savupatsaita.
2:20 Aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja julkinen.
2:21 Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.'

Tuossa tarkoitetaan uskovia, ei ei-uskovaa Ellen Whitea. Eivätköhän kaikki uudestisyntyneet kristityt näe silloin tällöin unia, joissa on jokin hengellinen viesti ja jokainen saa Jumalalta ymmärrystä tulevasta, vaikkei edes olisi mitään profetian lahjaakaan. Mutta kun adventtikirkossa ei olla uskossa (ja jos sinne joku uskova eksyy, hänet kiireesti eksytetään uskosta adventismiin), niin pitää vääntää tuo Raamatun paikka merkitsemään ja tukemaan Ellen Whiteä.

Hebrealaiskirje:
1:1 Sittenkuin Jumala muinoin monesti ja monella tapaa oli puhunut isille profeettain kautta,
1:2 on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi, jonka kautta hän myös on maailman luonut
1:3 ja joka, ollen hänen kirkkautensa säteily ja hänen olemuksensa kuva ja kantaen kaikki voimansa sanalla, on, toimitettuaan puhdistuksen synneistä, istunut Majesteetin oikealle puolelle korkeuksissa,

Ja tuossapa Raamatun kohta, joka puhuu adventismia vastaan, vaikka he ellensilmälapuiltaan eivät sitä näe. ” toimitettuaan puhdistuksen synneistä” siis mennyt aikamuoto, ei ”tulee puhdistamaan”. Jeesus toimitti puhdistuksen ristillä synneistä tullessaan itse synniksi ja kiroukseksi! Syntejä ei siis viety Jeesuksen veren mukana taivaaseen, jossa Jeesus niitä sitten olisi 22.10.1844 alkaen toisessa huoneessa puhdistamassa, kuten adventismi Pyhäkköoppeineen ja Tutkivan Tuomion oppeineen opettaa. Ja Jeesus sitä paitsi istuu yhäkin Isän oikealla puolella valtaistuimella eikä ole mennyt mihinkään ellenistiseen toiseen huoneeseen, oven taakse, ja saatana istunut ei-adventistien rukouksia vastaanottamaan valtaistuimelle niin kuin Ellen White näkyjensä mukaan opetti. "Valtaistuimen edessä näin Adventtikansan, kirkon ja maailman. Näin kaksi seuruetta, yhden kumartuneena valtaistuimen edessä, syvästi kiinnostuneena, kun taas toinen seisoi kiinnostumatta, ja välinpitämättömänä... Sitten Jeesus nousi ylös valtaistuimelta ja suurin osa kumartuneista nousi hänen kanssaan. En nähnyt yhtäkään valon sädettä lähtevän Jeesuksesta välinpitämättömiin joukkoihin sen jälkeen, kun hän nousi ja he jäivät täydelliseen pimeyteen... Sitten käännyin katsomaan joukkoa, joka yhä oli kumartuneena valtaistuimen edessä ja he eivät tienneet, että Jeesus oli lähtenyt siltä. Saatana ilmestyi valtaistuimelle yrittäen jatkaa Jumalan työtä. Minä näin heidän katsovan ylös valtaistuimeen ja rukoilevan, ´Isä, anna meille Henkesi´, silloin Saatana puhalsi heidän päälleen epäpyhän vaikutuksen; siinä oli valoa ja paljon voimaa, mutta ei suloista rakkautta, iloa eikä rauhaa. Saatanan tavoite oli pitää heidät petettyinä ja houkutella takaisin ja pettää Jumalan lapset." White Ellen. (EARLY WRITINGS, osa Experience & Views)

Ilmestyskirja:
12:17 Ja lohikäärme vihastui vaimoon ja lähti käymään sotaa muita hänen jälkeläisiänsä vastaan, jotka pitävät Jumalan käskyt ja joilla on Jeesuksen todistus.
19:10 Ja minä lankesin hänen jalkojensa juureen, kumartaen rukoillakseni häntä. Mutta hän sanoi minulle: "Varo, ettet sitä tee; minä olen sinun ja sinun veljiesi kanssapalvelija, niiden, joilla on Jeesuksen todistus; kumarra ja rukoile Jumalaa. Sillä Jeesuksen todistus on profetian henki."

Näillä kohdilla Pääkonferenssi yrittää vahvistaa oppia Adventtikirkosta lopun ajan jäännöksenä, ainoina pelastuvina, joilla on pelastava sapattisinetti ja ainoa lopun ajan profeetta Ellen White. Muilla on sunnuntaipedonmerkki otsissa ja he ovat babylon noiden Ellenin näkyoppien mukaan. Ja tuo Jeesuksen todistuskin on väännetty tuosta Raamatun paikasta päinvastaiseksi eli Ellen Whiten demonitodistuksiksi.

Ja vielä tuossa muistikohdassa: ”Although Mrs. White never called herself a prophetess, the church has recognized her as such. In 1905 she wrote: “Others have called me a prophetess, but I have never assumed that title. I have not felt that it was my duty thus to designate myself.”—Ellen G. White, Selected Messages, book 1, p. 36. This week we’ll look a little closer at her prophetic gift.”

Vaikka rouva White ei koskaan kutsunut itseään profeetaksi, kirkko on tunnustanut hänet siksi. Vuonna 1905 hän kirjoitti: ”Muut ovat kutsuneet minua profeetaksi, mutta minä en ole sitä titteliä ottanut. En ole koskaan tuntenut, että minulla olisi velvollisuus nimittää itseni.” … Tällä viikolla me tutkimme tarkemmin hänen profeetallista lahjaansa.

Noh Ellen nosti itsensä vielä korkeammalle kuin profeetta, hän nimittäin sanoi olevansa enemmän kuin profeetta: "Why have I not claimed to be a prophet? Because in these days many who boldly claim that they are prophets are a reproach to the cause of Christ; and because my work includes much more than the word 'prophet' signifies" (Selected Messages, book 1, s. 32).

Miksi en ole väittänyt olevani profeetta? Koska näinä päivinä monet rohkeasti väittävät, että he ovat profeettoja, ovat häpeäksi Kristuksen asialle; ja koska minun työni käsittää paljon enemmän kuin sana ´profeetta` ilmaisee.

Ja tuohon on syynsäkin. Ellen White, kuten seuraajansakin katsovat, että Ellen White valmisti tietä Jeesuksen toiselle tulemiselle aivan kuin Johannes Kastaja - että Ellen oli kolmas Elia ja siihen tuo enemmän kuin profeetta viittaa:

”Vai mitä te lähditte? Profeettaako katsomaan? Totisesti, minä sanon teille: hän on ENEMMÄN KUIN PROFEETTA. Tämä on se, josta on kirjoitettu: 'Katso, minä lähetän enkelini sinun edelläsi, ja hän on valmistava tiesi sinun eteesi.' Totisesti minä sanon teille: ei ole vaimoista syntyneitten joukosta noussut suurempaa kuin Johannes Kastaja; mutta vähäisin taivasten valtakunnassa on suurempi kuin hän. Mutta Johannes Kastajan päivistä tähän asti hyökätään taivasten valtakuntaa vastaan, ja hyökkääjät tempaavat sen itselleen. Sillä kaikki profeetat ja laki ovat ennustaneet Johannekseen asti; ja jos tahdotte ottaa vastaan: hän on Elias, joka oli tuleva.” (Mat 11:9-14)

54

1313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väärää profeettaa/opettajaa

      me emme palvo emmekä kumarra emmekä usko, joten voit lopettaa jäkätyksesi alkuunsa.

      EGW on oikeassa, sinä perkeleestä. Näin uskon hamaan kuolemaan saakka.

      • tavallinen tallaaja

        Miksi sitten palvotte Whiteä? Eikö Raamattu kiellä ihmisten nostamisen korokkeelle epäjumalaksi. White on adventistien epäjumala.

        Oikeat profeetat on aina kivitetty tai heitetty kaivoon tai miekalla tapettu. Väärät profeetat nostetaan jalustalle.


      • tuu tänne kurja

        kusipää paska.


    • elikö Ellen White

      paratiisissa ? Jälleen yksi Jumalan lain kieltäjä nosti päänsä ja lausui painavan sanansa. Tietääkseni Ellen eli 1800 luvulla ja sapatti säädettiin muutama vuosi aikaisemmin, eli jo paratiisissa.

      Kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaiken, mitä niissä on, mutta seitsemännen päivän hän lepäsi. Sen vuoksi Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen.
      (2. Moos. 20:11)

      Jos et polje tomuun sapattia etkä aja omia etujasi minun pyhänä päivänäni, jos nimität sapattia ilon päiväksi ja Herran pyhää päivää kunnian päiväksi, jos kunnioitat sitä niin, ettet kulje omilla asioillasi, et käy kauppaa etkä aja omia etujasi, silloin saat iloita Herrasta. (Jes. 58:13–14)

      Jeesus sanoi: ”Sapatti on ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten. Niinpä Ihmisen Poika on myös sapatin herra.” (Mark. 2:27–28)

      Jeesus tuli Nasaretiin, missä hän oli kasvanut, ja meni sapattina tapansa mukaan synagogaan. (Luuk. 4:16)

      Käyhän katsomassa:
      http://www.evl.fi/katekismus/10kaskya/3.html

      • vastata, se on

        eksyttäjä ja kiihottaja, joka vihaa adventisteja ja totuutta kaikesta sydämestään.



      • demoni riehuu, olet sinä

      • säädettiin patatiisissa

      • päähän, koska se on
        säädettiin patatiisissa kirjoitti:

        ja sitä adventistitkin viettävät. Vaikka se tietysti sinua ottaakin koteloon.

        perkeleestä ja perkele vihaa sapattia.


      • Sinulla on niitä
        demoni riehuu, olet sinä kirjoitti:

        itse. Olet eksyttäjä ja kiihottaja ja me EMME sinua usko. Me EMME sinun valheitasi seuraa. Siitä voit olla aivan varma.

        demooni kohtaamisia, ei ellenillä. Mutta rienauksesi on pian ohitse, sillä Jumala ei anna itseään pilkata. Sinä huhkit ilman kirjautumista kuin heinämies. Juokset hiki hatussa loka sangosi kanssa ja käyt sen tyhjentämässä milloin kenenkin niskaan.

        Häpeäisit jo vanha eukko! Tulisit vihdoinkin synnin tuntoon ja heittäisit jo tuollaset lapselliset ilkeilyt satanisteille tai muille ymmärtämättömille.

        Sinä et tietääkseni ole järke vailla, vaan sydämesi pahuudesta tuot julki sitä pahuutta jota "herrasi" sinulla tuottaa.


      • "uskomattomalle ykköse...
        Sinulla on niitä kirjoitti:

        demooni kohtaamisia, ei ellenillä. Mutta rienauksesi on pian ohitse, sillä Jumala ei anna itseään pilkata. Sinä huhkit ilman kirjautumista kuin heinämies. Juokset hiki hatussa loka sangosi kanssa ja käyt sen tyhjentämässä milloin kenenkin niskaan.

        Häpeäisit jo vanha eukko! Tulisit vihdoinkin synnin tuntoon ja heittäisit jo tuollaset lapselliset ilkeilyt satanisteille tai muille ymmärtämättömille.

        Sinä et tietääkseni ole järke vailla, vaan sydämesi pahuudesta tuot julki sitä pahuutta jota "herrasi" sinulla tuottaa.

        tuli väärään paikkaan.


      • Herra ohjasi
        "uskomattomalle ykköse... kirjoitti:

        tuli väärään paikkaan.

        Kuin Bileamia kerran, kun tämän piti kirota
        Israel, mutta siunasikin tahtomattaan.


      • tavallinen tallaaja
        Sinulla on niitä kirjoitti:

        demooni kohtaamisia, ei ellenillä. Mutta rienauksesi on pian ohitse, sillä Jumala ei anna itseään pilkata. Sinä huhkit ilman kirjautumista kuin heinämies. Juokset hiki hatussa loka sangosi kanssa ja käyt sen tyhjentämässä milloin kenenkin niskaan.

        Häpeäisit jo vanha eukko! Tulisit vihdoinkin synnin tuntoon ja heittäisit jo tuollaset lapselliset ilkeilyt satanisteille tai muille ymmärtämättömille.

        Sinä et tietääkseni ole järke vailla, vaan sydämesi pahuudesta tuot julki sitä pahuutta jota "herrasi" sinulla tuottaa.

        Rikinkatkusi tosiaan paljastaa sinut. Tai paremminkin kirjoitustyylisi. Kuljet Uskova 1:n perässä erilaisilla nimimerkeillä kuin hyeena, mutta et pysty muuhun kuin ulvomaan ja sylkemään.

        Sieltä sanan katku, mistä oppi.


      • alex-kasi
        uskova_1 kirjoitti:

        Ellensapatti säädettiin 1800-luvulla Ellen Whiten demoninäkyjen mukaan. Käyhän katsomassa täältä:

        http://uskonasioita.blogspot.com/2008/11/adventistien-sapatti-ei-ole.html

        adventistit viettävät "Herran sapattia" - joten sinun pilkka nimittelysi lankeaa auttamattomasti Herran sapatin pilkakasi. Minä tiedän että olet ajatellut asiaa (mikä tekee pilkkaamisestasi vieläkin vakavamman) mutta kaunasi ja halusi parjata ei anna sinulle valinnan varaa vaan pakottaa sinut jatkamaan "tehtävääsi".

        Aikaisemmin nimittelit vain ihmisiä, kerrroit heistä valheita ja pilkkasit heidän uskoaan - MUTTA NYT PILKKAAT HERRAA - sillä pilkkaat "Herran sapattia" ... aikaisemmin suoritit "tehtävääsi" kun kävit Jumalan lasten kimppuun nyt käyt itse Herraa vastaan - koska pilkkaat Herran sapattia.

        Jeesus sanoi:
        Matt. 12:25
        Mutta hän tiesi heidän ajatuksensa ja sanoi heille: "Jokainen valtakunta, joka riitautuu itsensä kanssa, joutuu autioksi, eikä mikään kaupunki tai talo, joka riitautuu itsensä kanssa, pysy pystyssä.

        Et kai luule että saat ketään uskomaan että "Herra Jumala olisi riitaantunut itsensä kanssa ja alkanut pikkaamaan Herran sapattia - tai sen viettäjiä? "

        alex


    • annu42

      Olet kirjoittanut tällä palstalla: (sanahaku)

      478 kertaa Ellen Whitesta
      470 kertaa Jeesuksesta
      538 kertaa Jumalasta
      36 kertaa rakkaudesta
      26 kertaa laista

      Onneksi sentään Jumala voitti, mutta kun ihminen menee Jeesuksen edelle todella huomaa, että jotakin on vinossa. Onhan niin, että sydämen kyllyydestä suu puhuu. Rakastatko Elleniä melkein yhtä paljon kuin Jumalaa, mutta vähemmän kuin Jeesusta?

      • Lähtökohdiltaan on ihan asiaan kuuluvaa aihe keskustella Ellen Whitesta, onhan tämä adventismi palsta, vai mitä ajattelet?
        Onhan Ellen White hyvin keskeinen henkilö adventismissa ja adventtikirkon opetuksissa, jopa kirkon virallisilla sivuilla näkyy viitekohtia/lainausmerkkejä jostain Ellen Whiten kirjasesta.

        Eikä sitä tarvitse ottaa niin henkilökohtaisesti, jos oma "jumalikonisi" EGW saa osaakseen kritiikkiä. Minusta uskova_1 jälleen toi asiallista kritiikkiä perusteluineen.
        Kritiikki on aina paikallaan.


      • annu42
        Utulila kirjoitti:

        Lähtökohdiltaan on ihan asiaan kuuluvaa aihe keskustella Ellen Whitesta, onhan tämä adventismi palsta, vai mitä ajattelet?
        Onhan Ellen White hyvin keskeinen henkilö adventismissa ja adventtikirkon opetuksissa, jopa kirkon virallisilla sivuilla näkyy viitekohtia/lainausmerkkejä jostain Ellen Whiten kirjasesta.

        Eikä sitä tarvitse ottaa niin henkilökohtaisesti, jos oma "jumalikonisi" EGW saa osaakseen kritiikkiä. Minusta uskova_1 jälleen toi asiallista kritiikkiä perusteluineen.
        Kritiikki on aina paikallaan.

        ei se minua haitaaa.


      • Utulila kirjoitti:

        Lähtökohdiltaan on ihan asiaan kuuluvaa aihe keskustella Ellen Whitesta, onhan tämä adventismi palsta, vai mitä ajattelet?
        Onhan Ellen White hyvin keskeinen henkilö adventismissa ja adventtikirkon opetuksissa, jopa kirkon virallisilla sivuilla näkyy viitekohtia/lainausmerkkejä jostain Ellen Whiten kirjasesta.

        Eikä sitä tarvitse ottaa niin henkilökohtaisesti, jos oma "jumalikonisi" EGW saa osaakseen kritiikkiä. Minusta uskova_1 jälleen toi asiallista kritiikkiä perusteluineen.
        Kritiikki on aina paikallaan.

        Kyllä on tarpeen keskustella EGWstä lukijain
        tutkivien silmien edessä! Riitta tekee hyvää
        työtä, kun avartaa maailmaamme.

        "" Esimerkiksi se, että Ellen ilmoitti näkyjensä perusteella kaikkien Herodesten olevan vain yksi Herodes. Miten tuo ilmoitus voi olla ehdollinen? Niinkö, että jos Israelilaiset olisivat tehneet parannusta, niin olisi ollut vain yksi Herodes? Heh.
        Eiköhän nyt ole vain myönnettävä, että jos Ellen olisi ollut profeetta tai edes saanut muuten näkynsä Jumalalta tai edes lukenut historiaa ja Raamattua, niin hän olisi osannut sanoa, että oli useampi Herodes Raamatun kertomuksissa eikä yksi.""

        Herodeksista ...
        Vaikka EGW väittäisikin tuntevansa vain yhden
        Herodes-vainajan hengen, niin olihan niitä
        Herodeksia useampia.

        Suvun kantaisä oli Herodes Antipas.
        Poika oli Herodes Antipater, josta
        "antipatia" juontuu.
        Herodilaiset eivät olleet juutalaisia,
        mutta Herodes Suuri mielellään teeskenteli sellaista. H.S. on järjestyksessä neljäs
        Herodes Antipaan pojista.

        Jeesus joutui tekemisiin Herodes Antipaan kanssa.

        Herodes Agrippa I oli Herodes Suuren pojanpoika,
        Herodiaan veli.
        Herodes Filippus II oli myös pikku hallitsija.

        Joten kyllä EGWllä olisi opettelemista.


      • Mikäli sellainen henkilö joskus todella on ollut olemassa, niin analyysi on ehdottomasti tämä:

        "Siinä mitä olen kirjoittanut on yksi luotettava totuuden ketju, ilman yhtäkään harhaoppista lausetta." ― Ellen G. White, Letter 329A, 1905.

        Eli että OMIEN SANOJENSAKIN MUKAAN kovasti koetti paavin kanssa kisailla ainoan oikean sijaisen - Kristuksen sijaisen -
        tittelistä Maan päällä. Eikä ainoastaan maan päällä vaan myös taivaallisissa temppeleissä.

        Hämmästyttääkö meitä moinen suuruudenhulluus?
        Ei hämmästytä jos tiedämme että sairauden osuus asiassa lienee noin 50 % ja loput
        50 % valheen hengen aiheuttamaa. Syytön Ellen itse on, eiks vaan?


      • Back to The Bioble
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Kyllä on tarpeen keskustella EGWstä lukijain
        tutkivien silmien edessä! Riitta tekee hyvää
        työtä, kun avartaa maailmaamme.

        "" Esimerkiksi se, että Ellen ilmoitti näkyjensä perusteella kaikkien Herodesten olevan vain yksi Herodes. Miten tuo ilmoitus voi olla ehdollinen? Niinkö, että jos Israelilaiset olisivat tehneet parannusta, niin olisi ollut vain yksi Herodes? Heh.
        Eiköhän nyt ole vain myönnettävä, että jos Ellen olisi ollut profeetta tai edes saanut muuten näkynsä Jumalalta tai edes lukenut historiaa ja Raamattua, niin hän olisi osannut sanoa, että oli useampi Herodes Raamatun kertomuksissa eikä yksi.""

        Herodeksista ...
        Vaikka EGW väittäisikin tuntevansa vain yhden
        Herodes-vainajan hengen, niin olihan niitä
        Herodeksia useampia.

        Suvun kantaisä oli Herodes Antipas.
        Poika oli Herodes Antipater, josta
        "antipatia" juontuu.
        Herodilaiset eivät olleet juutalaisia,
        mutta Herodes Suuri mielellään teeskenteli sellaista. H.S. on järjestyksessä neljäs
        Herodes Antipaan pojista.

        Jeesus joutui tekemisiin Herodes Antipaan kanssa.

        Herodes Agrippa I oli Herodes Suuren pojanpoika,
        Herodiaan veli.
        Herodes Filippus II oli myös pikku hallitsija.

        Joten kyllä EGWllä olisi opettelemista.

        uskottavuutta, sillä se puhuu itseään vastaan.

        Rakastava oikeudenmukainen kaikkivaltias Luoja loi elämää piinattavaksi tulijärvessä ikuisesti.

        Adve´ntismissa on varmasti korjattavaa mutta se lepää totuudellisella pohjalla - sinun uskosi ei kestä läpivalaisua edes Raamatun ensimmäisen luvun alkulehdillä..


    • alex-kasi

      taistelee yhä Ellen vainajaa vastaan ja on tätä nykyä häviöllä 600 Ellenin pinnaa vastaan Riittan 3 (jotka Riitta on saanut ainoastaan kestävyytensä ansiosta (pinna ja vuosi).

      Ellen vainaja on kerännyt maxi-pinnat (200) joka vuosi ja nyt tuntuu jopa että Riittan ääni on heikentymässä vaikka hän onkin sitä sitkeimpää lajia.

      Ellenin kirjoituksia tutkivat niitä levittävät uskovat ovat varmaankin jossain sydämensä sopukoissa erittäin iloisia Riittan Ellen-kiinnostuksesta, sillä tuskin kukaan on tehnyt niin paljon mainosta Ellen G Whiten kirjoituksille kuin juuri Riitta.

      Oli muuten hyvä että tulit oikaisemaan - sillä täällä jo joku "epätietoinen anti-adventisti" on alkanut levittämään huhua että se ei ollutkaan Ellen joka kirjoitti mitä kirjoitti,,,

      Ajattele nyt kolmen vuoden "suuri taistelusi" ja nyt joku väittää kiven kovaa että Ellen ei edes kirjoittanut niitä kirjoituksia!!!

      MIKÄ FIASKO SE OLISIKAAN!

      Kolme vuotta olet yrittänyt taistella jo kauan sitten kuollutta naista vastaan ja häviämässä pahan kerran koko suuren taistelusi.. JA NYT !!! ??? .. joku sanoo että ei se ollut edes Ellen joka kirjoitti ne kirjoitukset :) ...

      Olet siis häviämässä suuren taistelusi kauan sitten kuollutta naista vastaan .. joka ei edes ole kirjoittanut niitä kirjoituksia :))) (jos nyt uskotaan mitä tällä palstalla anti-adeventistit kirjoittavat - mihin en henkilökohtaisesti kehoita ketään)..

      Mikä Don Quijote satu.. :)

      alex

      • Miksei saa keskustella ja tuoda kritiikkiä EGW:sta? Niinkuin huomasit jälleen. Uskova_1 toi kritiikkiä perusteluineen. Minusta EGW:sta tulee voida keskustella kaikinpuolin, eikä vain yhtä (kiiltokuva) kehumis puolta.


      • tavallinen tallaaja

        Kyllä varmaan Ellen on jotain kirjoittanut käsillään, mutta demonisen hengen kuiskiessa korvaan. Näin siksi, että Ellenin tekstit "sopisivat" muuhun okkultistiseen ilmestystietoon.

        Paholaiselle on oma visionsa, jota tämän profeetat levittävät, halpa jäljennös, rihkamaa..., mutta täydestä menee niihin, joita rihkaman muovinen krominkiilto kiinnostaa.


    • Pääkonferenssin ikuinen sapattikoululäksytys on vissiin se 11. käsky. Mutta kiitos Herralle, että
      Riitta rohkeni jälleen paljastaa meille tuota
      kiehtovaa väärydyen maailmaa ja vastustaen sitä.

      ### Ellen White profeettana sapattiläksynä
      Kirjoittanut: uskova_1 6.2.2009 klo 18.57

      Ellen Whiten seuraajien eli adventistien läksy huomisen lauantain eli 7.2.09 ellensapatiksi käsittelee sitä, että Ellen White on uskottava profeetaksi.
      Läksyissä opetetaan myös, miten kaikki epäilykset siitä, ettei Ellen olisikaan oikea profeetta, voidaan tukahduttaa mielestä.

      Pääkonferenssi siis määrää ympäri maailmaa adventisteja pelkäämään väärää profeettaa – vertaa Raamatun juuri päinvastainen käsky: ”kun profeetta puhuu Herran nimessä, ja kun se, mitä hän on puhunut, ei tapahdu eikä käy toteen, niin sitä sanaa Herra ei ole puhunut; julkeuttaan se profeetta on niin puhunut; älä pelkää häntä" (Moos 18:22) ###

      Kovin on jumalalliseksi kehittynyt adventismin luonne tuon mukaan.

      Alkuseurakunnassa kaikki erehtyivät monissa kohdin:

      Jaak. 3:2    
      Sillä monessa kohden me kaikki hairahdumme. Jos joku ei hairahdu puheessa, niin hän on täydellinen mies ja kykenee hillitsemään myös koko ruumiinsa.    

      Tänä päivänä on olemassa mukamas piskuinen lauma, joka ei hairaudu puheessa, ei opissa.
      Eikä siis missään muussakaan. Ei kai ne itsekään tuota jaksa uskoa. Taitaa olla tärkeintä heille se, että saavat olla eri mieltä kuin kristikansa. Muuta motiivia on vaikea ajatella olevan.

      • leikkaa...


    • Yhä jäsen

      Kun liityin adventtikirkkoon parikymmentä vuotta sitten, en huomannut kuinka tärkeänä Elleniä pidettiin. Toki kastetodistuksessa mainittiin profetian hengestä ja Ellenistä ja allekirjoituksellani tämän ikäänkuin hyväksyin, mutta se johtui siitä, että halusin yhteyttä muihin uskoviin enkä ollut kypsä ottamaan kantaa asioihin, jotka tuntuivat mitättömiltä. Tuohon aikaan tiedonsaantikaan ei ollut niin helppoa kuin nykyisin.

      Olen aina vastustanut henkilöpalvontaa ja niin sanottua ulkokultaisuutta uskonnossa. Joka itsensä korottaa, se alennetaan. Uskossa täytyy olla rehellinen itselleen ja sokea usko on pahasta. Minulle oli helppoa omaksua adventistinen opetus monilta osin. Olin siirtymässä kasvissyöjäksi muista kuin adventistisista vaikutteista. Seitsemännen päivän tiesin olevan lauantai jo lapsuudestani saakka. Nyt sapatista, lepopäivästä, tuli minulle ihana päivä, jolloin sain hyvällä omallatunnolla ottaa rennosti ja unohtaa työasiat. Adventistit aika usein osaavat todellakin irrottautua arjesta lepopäivänään. Monelle lapsiperheelle se voi olla siunaus (tai kirous - vanhemmista riippuen!).

      Merkillistä on, kuinka nopeasti kehittyi henkinen aita itseni ja muiden ihmisten välille. Tunsin olevani jollakin tavalla hiukan parempi kuin ne ihmiset, jotka joivat kahvia tai söivät liharuokaa - tupakoinnista puhumattakaan. Yritin taistella tätä vastaan itsessäni, mutta se oli hyödytön sota. En mahtanut mitään reaktioille, jotka tapahtuivat tunteissani. Samanlainen trauma syntyy monelle helluntailaiselle kielillä puhumisesta. Sivuseikat peittävät alleen evankeliumin, ilosanoman. Ja yhteyden tuntu katoaa. Sitä sitten etsitään ja herätellään tunteita manipuloimalla. Mutta se ei ole yhteyttä.

      Uskon, että moni adventtikirkon leivissä oleva pastori tietää ongelmista, jotka liittyvät Elleniin. Mutta minkäs mahdat? Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt. Vaikka Suomessa haluttaisiin muuttaa kirkon ja Ellenin suhdetta, se ei onnistuisi. Siitä ei päätetä Suomessa. Siis parempi pitää työ ja perhe leivässä. Kun tällaiselta pastorilta raamattutunnilla tivataan Ellenin oudommista lausumista, loppuu väittelyn synnyttäminen siihen, kun pastori toimiikin odottamattomalla tavalla ja sanoo: "Mutta Raamatussa sanotaan näin".

      Tutkivan tuomion oppia en ole koskaan ymmärtänyt. Sillä ei ole mitään käytännön arvoa missään tilanteessa tämän maan päällä. Koska en ole teologi, pastori tai muukaan palkollinen, minua ei ole erotettu tämän takia. Ainakaan vielä.

      Ellenistä minulle annettiin aikanaan aivan eri kuva kuin on se kuva, joka minulla nykyisin on. Hän oli vähän kouluja käynyt mutta tuottelias kirjailija, joka kirjoitti sen, mitä näyissään näki. Mielessäni näin naisparan läkähtyvän kirjoitustaakkansa alle. Suuri taistelu kirja (ei se lyhennelmä) oli todellinen lukunautinto - suurelta osin nykyäänkin, kannattaa lukea ihan vaikka huvikseen. Ihmettelin Ellenin laajoja tietoja ja nautin tekstin sujuvuudesta.

      Nykysin olen ymmärtänyt, että Ellen olikin taitava kopioimaan muiden ajatuksia. Tai ainakin hänen avustajansa olivat. Joku muu kuin Ellen kirjoitti suurimman osan Suurta taistelua - ilmankos se on niin paljon parempi kuin esim "Sanomia Nuorisolle" tai muut Ellenin omat tuotokset. Näyt olivat manipulointia parhaimmillaan. Ne olivat vetonaula, kuten Toronton nauruherätyskin oli aikanansa. Ellen eli juuri sopivaan aikaan ja hänen asemansa juuri syntyvässä liikkeessä (sittemmin muumioitu) oli sellainen, että mopo niin sanotusti karkasi käsistä. Kun asioita ei alettu ajoissa oikomaan, muutkaan eivät sitä uskaltaneet tehdä. Jos joku on sitä yrittänyt, hänet on erotettu nopeasti ja keksitty hyvä, mutta sivustaseuraajasta erittäinkin läpinäkyvä selitys. Huvittavaa sinänsä olisi, jos joku Ellen eksyisi Adventtikirkkoon nyt - väärään aikaan. Hänet leimattaisiin huijariksi alta aikayksikön ja jäseneksi häntä ei olisi edes huolittu.

      Jos Adventtikirkko pääsisi irti Ellenin kuristavasta otteesta, veikkaisin, että adventtikirkko ei kuihtuisi samalla tavalla kuin se nyt Suomessa kuihtuu. Mutta kun se ei käy, niin se ei käy, niin se ei kertakaikkiaan käy... laulaa Lapinlahden Linnut.

      Kun katselin tämän neljänneksen raamatuntutkiskeluaiheita, Ellenin aseman puolustelu tuntui pöyristyttävältä, suorastaan järkyttävältä. Varmaan jostakusta "rivijäsenestä" myös voi tuntua hämmentävältä, miten voimakkain ottein Ellenin asemaa yritetään pönkittää. Itse ajattelin ensitöikseni erota Adventtikirkosta. Sitten keksin, että helpommalla selviän, kun annan erottaa itseni ja teen "sosiaalisen itsemurhan" tutkiskelun vetäjänä. Sitten aloin miettiä kirkossa olevia ystäviäni. Joten kantani on vielä avoin. Se tosin on varmaa, että minun tutkiskelussani Ellen on se mitä on - siis tämän päivän Adventtikirkoon siirrettynä ei ehkä aivan profeetta (lievästi ilmaistuna).

      Nyt, jos koska olisi ollut mahdollisuus alkaa hiukan oikomaan väärään kasvanutta puuta, mutta se lienee jo myöhäistä - suuret herrat päättivät taas toisin.

      Jo vuosien ajan olen harmitellut sitä, että en voi johdattaa ketään Adventtikirkkoon, kun en itsekään usko kaikkeen siihen, mihin uusi jäsen velvoitetaan uskomaan. Uskovien yhteyttä tarvitaan, mutta jokainen kirkko ja jokainen liike ensin vapauttaa ihmiset evankeliumilla ja kahlitsee sen jälkeen pienellä aivopesulla tai lobotomialla (vitsi, huumoria sekaan, eikö?) uskollisiksi kannattajikseen, jotka eivät menetä tosiasioidenkaan edessä uskoaan maallisiin johtajiinsa. Kritiikki on vainoa ja kun sille ummistaa silmät, niin hyvin pyyhkii. Ja on hiukan apostolisempi olo.

      No - oli miten oli, Jumala toimii uskoakseni jokaisen kirkon kautta. Ja jäännösseurakunta ei ole adventtikirkko sen enempää kuin mikään muukaan kirkko, vaan kaikki uskovat ihmiset. Jotta jäännösseurakuntaan kuulutaan, vaikka Elleniä en profetian henkenä osaa pitääkään, enkä sapattia sinettinä.

      • Mitä tulee tutkivaan tuomioon, niin ei ne elämän kirjat itsestään aukene, vaan siinä tarvitaan aukaisijaa, ja tuomiovalta onkin annettu Jumalan pyhille.

        Kuinka se elämän kirja nyt tutkimatta aukeaisi, ja jos sinun nimesi löytyisi elämän kirjasta, niin on sinun syntisi sovitettu, sekä maan päällä, että taivaassa.
        Syntejä ei viedä sovitettavaksi taivaaseen, vaan sovitetut synnit poistetaan elämän kirjasta sovitettuina maan päällä, tätä on tutkiva tuomio.

        Syntikauriin ja Asaselin kohdalla tehdään suurimmat Raamatun vastaiset virheet, jossa Asaselista tehdään adventistien syntien sovittaja, vaikka asasel kantaa päällään rangaistuksen alaiset synnit, jotka Asasel, eli paholainen on saanut ihmiset tekemään ja kantaa niistä rangaistuksen.

        Sovitus ja rangaistus sanaa päinvastaisissa tarkoituksissa. Maanpäällisessä oikeudessa rikollinen pannaan sovittamaan rikoksensa vankilassa, vaikka kysymyksessä on rangaistus, mutta hengellisessä mielessä sovitusta ei katsota rangaistukseksi, jossa Asaselin saamasta rangaistuksesta uskotellaan, että paholainen on sovittanut adventistien synnit, vaikka kysymys on rangaistuksesta, eikä sovituksesta.

        Näillä kikkailuilla käännetään kaikki ylösalaisin, joissa laittomuuden uskovat selittävät Asaselin olevan Kristus, ja adventistit selittävät Asaselin olevan paholainen, joka joutuu vastaamaan rangaistuksen teettämistään synneistä, se ei siis ole sovitus vaan rangaistuksen taakka jota Asasel kantaa harteillaan.
        Syntikaritsa on Jeesus Kristus, jonka syntinen joutui teurastamaan saadakseen sovitetuksi syntinsä, tässä on se ero, Asaselin ja syntikauriin välillä.

        Katso Jumalan Karitsa, joka pois ottaa maailman synnin.
        Ellen G. White osoittaa asiat aivan oikein, eivätkä ne valheellisilla selityksillä sen paremmaksi tule.

        On samantekevää kenenkä kirjoituksista on kopioitu totuutta, ei siinä ole mitään häpeämistä, vaan siinä on, että näitä kopioituja kirjoituksiakin on yritetty väärentää, ja kääntää niitä vastakkaisiksi merkitykseltään.

        Sellaiset kirjoitukset, jotka ovat vääriä niin Raamatussa kuin Ellenin kirjoituksissakin on syytä oikaista, tästä en syytä edes uskova ykköstä, sillä naispappeus ei kuulu Raamatun totuuteen, enempää kuin auringonlasku sapattikaan, vaan illasta-iltaan on oikea alku sapatille Napa-alueilla.

        Lisäksi Jeesuksen tulon jouduttaminen ei kuulu muuhun kuin evankeliumin julistuksen jouduttamiseen, sillä Jumala on säätänyt ja määrännyt sen päivän, jona Hän on tuomitseva maailman vanhurskaudessansa.
        Jos näitä päiviä voidaan jouduttaa, niin sen tekee Jumala yksin, sillä ellei näitä päiviä lyhennettäisi, ei mikään liha pelastuisi.

        Hartauteen liittyvissä asioissa "Uskova Ykkönen" on nähnyt, ettei pyörällä ajo naisille ole niin synnillistä, kuin Ellen antaa ymmärtää ja tälläiset vanhentuneet käsitteet olisi syystäkin hyljättävä, mutta pyrkimykset syvempään hengelliseen elämään Kristuksessa ei ole syytä hyljätä lainomaisin käsittein.

        Näytä sinä minulle tekosi uskossa, niin minä näytän sinulle uskoni teoissa Kristukseen. Vanhurskautumis opista tässä on kysymys, sillä me olemme Kristuksen teko.


      • IDENEB
        ylifariseus_1 kirjoitti:

        Mitä tulee tutkivaan tuomioon, niin ei ne elämän kirjat itsestään aukene, vaan siinä tarvitaan aukaisijaa, ja tuomiovalta onkin annettu Jumalan pyhille.

        Kuinka se elämän kirja nyt tutkimatta aukeaisi, ja jos sinun nimesi löytyisi elämän kirjasta, niin on sinun syntisi sovitettu, sekä maan päällä, että taivaassa.
        Syntejä ei viedä sovitettavaksi taivaaseen, vaan sovitetut synnit poistetaan elämän kirjasta sovitettuina maan päällä, tätä on tutkiva tuomio.

        Syntikauriin ja Asaselin kohdalla tehdään suurimmat Raamatun vastaiset virheet, jossa Asaselista tehdään adventistien syntien sovittaja, vaikka asasel kantaa päällään rangaistuksen alaiset synnit, jotka Asasel, eli paholainen on saanut ihmiset tekemään ja kantaa niistä rangaistuksen.

        Sovitus ja rangaistus sanaa päinvastaisissa tarkoituksissa. Maanpäällisessä oikeudessa rikollinen pannaan sovittamaan rikoksensa vankilassa, vaikka kysymyksessä on rangaistus, mutta hengellisessä mielessä sovitusta ei katsota rangaistukseksi, jossa Asaselin saamasta rangaistuksesta uskotellaan, että paholainen on sovittanut adventistien synnit, vaikka kysymys on rangaistuksesta, eikä sovituksesta.

        Näillä kikkailuilla käännetään kaikki ylösalaisin, joissa laittomuuden uskovat selittävät Asaselin olevan Kristus, ja adventistit selittävät Asaselin olevan paholainen, joka joutuu vastaamaan rangaistuksen teettämistään synneistä, se ei siis ole sovitus vaan rangaistuksen taakka jota Asasel kantaa harteillaan.
        Syntikaritsa on Jeesus Kristus, jonka syntinen joutui teurastamaan saadakseen sovitetuksi syntinsä, tässä on se ero, Asaselin ja syntikauriin välillä.

        Katso Jumalan Karitsa, joka pois ottaa maailman synnin.
        Ellen G. White osoittaa asiat aivan oikein, eivätkä ne valheellisilla selityksillä sen paremmaksi tule.

        On samantekevää kenenkä kirjoituksista on kopioitu totuutta, ei siinä ole mitään häpeämistä, vaan siinä on, että näitä kopioituja kirjoituksiakin on yritetty väärentää, ja kääntää niitä vastakkaisiksi merkitykseltään.

        Sellaiset kirjoitukset, jotka ovat vääriä niin Raamatussa kuin Ellenin kirjoituksissakin on syytä oikaista, tästä en syytä edes uskova ykköstä, sillä naispappeus ei kuulu Raamatun totuuteen, enempää kuin auringonlasku sapattikaan, vaan illasta-iltaan on oikea alku sapatille Napa-alueilla.

        Lisäksi Jeesuksen tulon jouduttaminen ei kuulu muuhun kuin evankeliumin julistuksen jouduttamiseen, sillä Jumala on säätänyt ja määrännyt sen päivän, jona Hän on tuomitseva maailman vanhurskaudessansa.
        Jos näitä päiviä voidaan jouduttaa, niin sen tekee Jumala yksin, sillä ellei näitä päiviä lyhennettäisi, ei mikään liha pelastuisi.

        Hartauteen liittyvissä asioissa "Uskova Ykkönen" on nähnyt, ettei pyörällä ajo naisille ole niin synnillistä, kuin Ellen antaa ymmärtää ja tälläiset vanhentuneet käsitteet olisi syystäkin hyljättävä, mutta pyrkimykset syvempään hengelliseen elämään Kristuksessa ei ole syytä hyljätä lainomaisin käsittein.

        Näytä sinä minulle tekosi uskossa, niin minä näytän sinulle uskoni teoissa Kristukseen. Vanhurskautumis opista tässä on kysymys, sillä me olemme Kristuksen teko.

        " Sellaiset kirjoitukset, jotka ovat vääriä niin Raamatussa kuin ..." (ylifariseus_1)

        On selvää että töistä ja kirjoituksista saadaan
        palkka tavalla tai toisella.
        Aivan varmasti myös fariseukset ovat saava
        palkkansa Raamatun auktoriteetin herjaamisesta.
        Sillä Raamattu on Herran Sanaa -- on ainoa
        kirjoitusten kokoelma, jossa ei ole yhtä ainoaa
        harhaoppista sanaa.

        "Raamattu ei voi tyhjiin raueta", sanoo Jeesus yhä. Mutta Suuri Taistelu on jo rauennut tyhjiin.

        Ideneb


      • sulla oli, kiitti!

        Kiitos viestistäsi!

        En käy tällä sivulla. Sain tämän viestisi kaverin kautta ja ajattelin vastata sinulle lukematta muuta.

        Usko tai älä, "meitä" on jo tosi monta.

        Itselleni on juuri myös valjennut nämä asiat. Pyhä Henki paljasti valheen adventismissa.

        Eräs helluntailainen sanoi tässä muutama päivä sitten tulleensa petetyksi adventistien taholta.

        Kolppija oli tullut ovelle ja myynyt Suurta Taistelua historiallisena kirjana. Oli kysyttäessä vakuuttanut tämän vielä. Tämä henkilö oli sit lukenut kirjaa. Puoleen väliin ok, mut sit alkoi adventismin harha. Henkilö koki tulevansa petetyksi ja sanoo, et vieläkin tämä sama tunne tulee kun tapaa adventisteja. Ensin ovat ok ja oikein, mut sit valhe tulee suusta. Aina puoleen väliin ok, mut sit pokka pettää; tulee ruokasäännöt, sapatit, pyhäkköopit (missä ei uskota ristin täyteen sovitukseen) jne.


      • henkilö,
        sulla oli, kiitti! kirjoitti:

        Kiitos viestistäsi!

        En käy tällä sivulla. Sain tämän viestisi kaverin kautta ja ajattelin vastata sinulle lukematta muuta.

        Usko tai älä, "meitä" on jo tosi monta.

        Itselleni on juuri myös valjennut nämä asiat. Pyhä Henki paljasti valheen adventismissa.

        Eräs helluntailainen sanoi tässä muutama päivä sitten tulleensa petetyksi adventistien taholta.

        Kolppija oli tullut ovelle ja myynyt Suurta Taistelua historiallisena kirjana. Oli kysyttäessä vakuuttanut tämän vielä. Tämä henkilö oli sit lukenut kirjaa. Puoleen väliin ok, mut sit alkoi adventismin harha. Henkilö koki tulevansa petetyksi ja sanoo, et vieläkin tämä sama tunne tulee kun tapaa adventisteja. Ensin ovat ok ja oikein, mut sit valhe tulee suusta. Aina puoleen väliin ok, mut sit pokka pettää; tulee ruokasäännöt, sapatit, pyhäkköopit (missä ei uskota ristin täyteen sovitukseen) jne.

        joka ei usko raamattuun, että uskovat ovat sitä kierointa sakkia, johon ei voi luottaa.
        Hän oli tavannut helluntaisia ja yden adventistin, mutta adventisti kuulema oli rehellinen, tosin ei tykännyt, kun hän oli saanut lauantain vapaaksi ja he saivat tehdä sitten työt.


    • rautaa...

      hio, hoi, hio, hei...

      Reformipuvun tiimoilta uskova_1:n antaa kunnian EGW:lle.
      Empä tienytkään, että Ellen G. Whitenillä on näin suuri vaikutus pukeutumiseen, että se on ylettynyt Suomeen asti. Wautsi!!!

      ”””(Reformipuku naisille.) 20.03.1886 nr 12 Rauman Lehti. 112. Mystifax. Krönika. (H:fors. ... Naisten reformipuku.) 28.05.1886 nr 43 Hämeen Sanomat …”””

      • Perustuu vapaaehtoisiin tek...

        EI saa uskoa Moosekseen enää!!
        Kirjoittanut: IDENEB
        5.2.2009 klo 16.31

        Ap.t. 15:5 Silloin eräät uskoon tulleet fariseukset puuttuivat asiaan ja sanoivat, että kääntyneet pakanat oli ympärileikattava ja velvoitettava noudattamaan Mooseksen lakia.


        10 Miksi te siis nyt uhmaatte Jumalaa ja panette opetuslasten harteille ikeen, jota eivät meidän isämme emmekä me itse ole jaksaneet kantaa? [Luuk. 11:46; Gal. 3:10]
        11 Mehän uskomme, että meidät pelastaa yksin Herran Jeesuksen armo, samalla tavoin kuin heidät." [Matt. 11:29; Room. 3:24; Gal. 2:16; Ef. 2:8,9]
        12 Koko joukko vaikeni. Kaikki kuuntelivat..


    • faneja

      Monet nuoristamme ovat omaksuneet tämän EGW:n kaavan ja pitävät rohkeasti näitä pitkiä housuja hameen kanssa. Tämä on nuorien keskuudessa oikein villitys.
      Miten on Uskova_1:n pidätkö sinäkin EGW:n mukaan pitkiä kalasareita? Täytyy tunnustaa, että itse niitä käytän, mutta yleensä pitkien housujen alla näin talvi aikaan.

      Kerropa rohkeasti millainen EGW:n vaikutus sinulla on? Monetko pitkät kalsarit kaapistasi löytyy?

      • Tuskinpa kukaan nykynuorille sanoo, että Jumala käski näyssä teidän pitää housuja.

        Ja mikä ihmeen nykynuoriajattelu sinulla on? Minusta nykyään ei ole mitään nuorten ja keski-ikäisten ja vanhojen pukeutumisia erikseen, vaan kaikki pukeutuvat suht samoin.

        Eikä tuossa Ellen Whiten muka Jumalalta saamassa määräyksessä ollut kyse kalsareista. Kyse oli sen ajan uutuudesta, jossa oli pitkät housut näkyvissä hameen helman jatkeena. Muutenhan naiset silloin pukeutuivat maata viistäviin hameisiin.

        Tässä kuva http://bp0.blogger.com/_ZIKVZ0_WrPU/SE76nMIswXI/AAAAAAAAAFE/bmH93yHPhTU/s1600-h/bloomers1856.jpg

        Eli Ellen White ei tuota housuhameyhdistelmää saanut sen paremmin Jumalalta kuin ollut itse muodinluojanakaan.


    • Bushmanni

      Hyvä ja perusteltu kirjoitus taas. Kiitos siitä. Tallennan sen tekstitiedostona myöhempää tarvetta varten, jos se ei sinua haittaa.

      Kyllähän tämä tämän neljännesvuoden sapattiaihe kertoo karua kieltään adventtikirkon teologisesta vararikosta. Sillä väärennetyllä Raamatun sanalla, jota he saarnaavat he eivät saa pidettyä väkeä kirkon sisäpuolella, niin sitten pitää nostaa Ellen jalustalle Raamattua korkeammalle ja toivoa, että se toimii.

      Veikkaan, että esim suomessa saa enemmän tuhoa, mm. adventtikirkosta eroa aikaan kuin jossain muualla. Ja yleensäkin euroopassa tuhoa syntyy. Amerikassa voi osin toimia, sillä Ellen on oman maan "tyttöjä."

      Tämä sapattikoulu on myrkkyä etenkin niille uusille jäsenille, jotka eivät vielä aivan tiedä, mistä tässä kultissa on kysymys.

      Neljännesvuosi, sapatti sapatin perään he huomaavat, että eihän tällä uskonnolla ole mitään tekemistä Raamatun kanssa. Pelkkää Ellenin ylistystä..

      Ja sitten he ottavat ritolat. Joten hyvin tässä kuitenkin käy. Luojan kiitos.

      • ovat sinulle hekilökohtaiseti

        tarpeen.

        Mukava huomata, että et sinäkään naispastoreita hyväksy. Olet raamatun linjalla.
        Miten on pidätkö sinä EGW:n sapattia/auringonlaskusapattia, vai uskova_1 jokapäiväistä sapattia yhdistettynä paavin sapattiin, vai Paavin sapattia/sunnuntaita, vai raamatun Jeesuksen sapattia.?

        Hyvä, että et uskova_1:stä tuomitse Ellen G. Whitenin ylistykstä:
        478 kertaa Ellen Whitesta
        470 kertaa Jeesuksesta
        538 kertaa Jumalasta
        36 kertaa rakkaudesta
        26 kertaa laista

        Uskotko sinä profetoimisen armolahjaan?


      • Bushmanni
        ovat sinulle hekilökohtaiseti kirjoitti:

        tarpeen.

        Mukava huomata, että et sinäkään naispastoreita hyväksy. Olet raamatun linjalla.
        Miten on pidätkö sinä EGW:n sapattia/auringonlaskusapattia, vai uskova_1 jokapäiväistä sapattia yhdistettynä paavin sapattiin, vai Paavin sapattia/sunnuntaita, vai raamatun Jeesuksen sapattia.?

        Hyvä, että et uskova_1:stä tuomitse Ellen G. Whitenin ylistykstä:
        478 kertaa Ellen Whitesta
        470 kertaa Jeesuksesta
        538 kertaa Jumalasta
        36 kertaa rakkaudesta
        26 kertaa laista

        Uskotko sinä profetoimisen armolahjaan?

        >>Mukava huomata, että et sinäkään naispastoreita hyväksy. Olet raamatun linjalla. >>

        Mainitsinko viestissäni olevani naispastoreita vastaan? Väärä oletus. Jumala ei ole tyhmä. On Hänenkin etujen mukaista, että Hänen sanaansa levittävät kaikki. Ihonväriin, sukupuoleen tai mihinkään muuhunkaan katsomatta.

        >Miten on pidätkö sinä EGW:n sapattia/auringonlaskusapattia, vai uskova_1 jokapäiväistä sapattia yhdistettynä paavin sapattiin, vai Paavin sapattia/sunnuntaita, vai raamatun Jeesuksen sapattia.? >>

        Minä pidän Pyhän hengen sapattia joka alkaa joka päivä klo 00.00 ja päättyy klo 24.00.

        En edes ymmärrä, että mitä muita sapatteja voi olla olemassa? Paavin sapatti? Mitä horiset, levoton sielu?

        >>Uskotko sinä profetoimisen armolahjaan?>>

        Kyllä, ja uskon että ne henkilöt, jotka omaavat profetian lahjan esittelevät niitä profetioita kirjassa nimeltä Raamattu?

        Onko tuttu kirja? Raamattu?

        Onko Ellen Whiten tekstejä Raamatussa? Jos ei ole, niin hän sattuu olemaan väärä profeetta.

        Tosin luulen, että perusadventisti pääsee taivasten valtakuntaan. Häntä on huijattu väärän profeetan toimesta ja hänelle on asetettu tiukkoja sääntöjä jotta oikea tieto ei häntä saavuttaisi.

        Ei Jumala adventtikirkon jäsenistöä siitä rankaise. Voi nuhdella, mutta en usko Jumalan olevan niin säälimätön, että siitä kovin rankaisisi. Tosin meillä on sanonta, että tieto lisää tuskaa, mutta se ei parane tietämättömyydellä.

        Sen sijaan ne, jotka tätä valhetta levittävät ja saavat siitä vielä maksun, niin eivät taivasten valtakuntaa tavoita. Samoin on Ellenin laita.


      • kiitos vastauksesta
        Bushmanni kirjoitti:

        >>Mukava huomata, että et sinäkään naispastoreita hyväksy. Olet raamatun linjalla. >>

        Mainitsinko viestissäni olevani naispastoreita vastaan? Väärä oletus. Jumala ei ole tyhmä. On Hänenkin etujen mukaista, että Hänen sanaansa levittävät kaikki. Ihonväriin, sukupuoleen tai mihinkään muuhunkaan katsomatta.

        >Miten on pidätkö sinä EGW:n sapattia/auringonlaskusapattia, vai uskova_1 jokapäiväistä sapattia yhdistettynä paavin sapattiin, vai Paavin sapattia/sunnuntaita, vai raamatun Jeesuksen sapattia.? >>

        Minä pidän Pyhän hengen sapattia joka alkaa joka päivä klo 00.00 ja päättyy klo 24.00.

        En edes ymmärrä, että mitä muita sapatteja voi olla olemassa? Paavin sapatti? Mitä horiset, levoton sielu?

        >>Uskotko sinä profetoimisen armolahjaan?>>

        Kyllä, ja uskon että ne henkilöt, jotka omaavat profetian lahjan esittelevät niitä profetioita kirjassa nimeltä Raamattu?

        Onko tuttu kirja? Raamattu?

        Onko Ellen Whiten tekstejä Raamatussa? Jos ei ole, niin hän sattuu olemaan väärä profeetta.

        Tosin luulen, että perusadventisti pääsee taivasten valtakuntaan. Häntä on huijattu väärän profeetan toimesta ja hänelle on asetettu tiukkoja sääntöjä jotta oikea tieto ei häntä saavuttaisi.

        Ei Jumala adventtikirkon jäsenistöä siitä rankaise. Voi nuhdella, mutta en usko Jumalan olevan niin säälimätön, että siitä kovin rankaisisi. Tosin meillä on sanonta, että tieto lisää tuskaa, mutta se ei parane tietämättömyydellä.

        Sen sijaan ne, jotka tätä valhetta levittävät ja saavat siitä vielä maksun, niin eivät taivasten valtakuntaa tavoita. Samoin on Ellenin laita.

        On raamattu tuttu, mutta tuota kohtaa en raamatusta löydä?

        Eikö sinulla ole maanantaita, tai tiistaita…? Onko sinulle kaikki päivät sapatin päiviä? Eli tarkoitatko, että sinulle ei ole olemassa pyhäpäivää/lepopäivää.
        Onko sinulle sapatti sama, kun arkipäivä?

        Mitä tarkoitat oikealla tiedolla?

        Tarkoitatko, että profetoiminen ja tieto on lakannut? Eli raamatun jälkeen ei voi kukaan profetoida, eikä tietää?
        Mistä sitten sinä tiedät, että EGW ei taivasten valtakuntaan pääse?

        1. Korinttolaiskirje 13
        8 Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa, ja kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa. 9 Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista.   
        1. Kor. 14:22    Kielet eivät siis ole merkiksi uskoville, vaan niille, jotka eivät usko; mutta profetoiminen ei ole merkiksi uskottomille, vaan uskoville.

        Uskova_1:n ei hyväksy naispastoreita ja ajattelin, kun niin häntä ylistit, että olet samaa mieltä asiasta.
        Hyvä kuitenkin kun toit asiasi selkeästi esille, että hyväksy naispastorit, vaikka heistä ei ole pienintäkään mainintaa raamatussa. Näin ei tämäkään asia jäänyt kenellekään epäselväksi, että olet uskova_1:stä vastaan.

        Esim. Naispastorikiista ev.lut. kirkossa piti viedä maalliseen tuomioistuimeen, koska ei sitä olisi voinut raamatulla puolustaa.
        Puolustus ja voitto oli ainoastaan maallisen oikeusjärjestelmän ansiosta, tasa-arvolain puitteissa naispastorin hyväksi, ei pienintäkään viitettä raamattuun ollut asiassa, kun asiaa käsiteltiin.


      • naispastoreita vastaan
        Bushmanni kirjoitti:

        >>Mukava huomata, että et sinäkään naispastoreita hyväksy. Olet raamatun linjalla. >>

        Mainitsinko viestissäni olevani naispastoreita vastaan? Väärä oletus. Jumala ei ole tyhmä. On Hänenkin etujen mukaista, että Hänen sanaansa levittävät kaikki. Ihonväriin, sukupuoleen tai mihinkään muuhunkaan katsomatta.

        >Miten on pidätkö sinä EGW:n sapattia/auringonlaskusapattia, vai uskova_1 jokapäiväistä sapattia yhdistettynä paavin sapattiin, vai Paavin sapattia/sunnuntaita, vai raamatun Jeesuksen sapattia.? >>

        Minä pidän Pyhän hengen sapattia joka alkaa joka päivä klo 00.00 ja päättyy klo 24.00.

        En edes ymmärrä, että mitä muita sapatteja voi olla olemassa? Paavin sapatti? Mitä horiset, levoton sielu?

        >>Uskotko sinä profetoimisen armolahjaan?>>

        Kyllä, ja uskon että ne henkilöt, jotka omaavat profetian lahjan esittelevät niitä profetioita kirjassa nimeltä Raamattu?

        Onko tuttu kirja? Raamattu?

        Onko Ellen Whiten tekstejä Raamatussa? Jos ei ole, niin hän sattuu olemaan väärä profeetta.

        Tosin luulen, että perusadventisti pääsee taivasten valtakuntaan. Häntä on huijattu väärän profeetan toimesta ja hänelle on asetettu tiukkoja sääntöjä jotta oikea tieto ei häntä saavuttaisi.

        Ei Jumala adventtikirkon jäsenistöä siitä rankaise. Voi nuhdella, mutta en usko Jumalan olevan niin säälimätön, että siitä kovin rankaisisi. Tosin meillä on sanonta, että tieto lisää tuskaa, mutta se ei parane tietämättömyydellä.

        Sen sijaan ne, jotka tätä valhetta levittävät ja saavat siitä vielä maksun, niin eivät taivasten valtakuntaa tavoita. Samoin on Ellenin laita.

        Sinä oletkin sitten väärä profeetta kehenkä ei ole uskominen. Raamattu ei nimenomaan naispastoreita tunne.
        Harhaoppia on myös, että sapatti on joka päivä, et ole luotettava Raamatun opettajaksi.


      • Bushmanni
        kiitos vastauksesta kirjoitti:

        On raamattu tuttu, mutta tuota kohtaa en raamatusta löydä?

        Eikö sinulla ole maanantaita, tai tiistaita…? Onko sinulle kaikki päivät sapatin päiviä? Eli tarkoitatko, että sinulle ei ole olemassa pyhäpäivää/lepopäivää.
        Onko sinulle sapatti sama, kun arkipäivä?

        Mitä tarkoitat oikealla tiedolla?

        Tarkoitatko, että profetoiminen ja tieto on lakannut? Eli raamatun jälkeen ei voi kukaan profetoida, eikä tietää?
        Mistä sitten sinä tiedät, että EGW ei taivasten valtakuntaan pääse?

        1. Korinttolaiskirje 13
        8 Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa, ja kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa. 9 Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista.   
        1. Kor. 14:22    Kielet eivät siis ole merkiksi uskoville, vaan niille, jotka eivät usko; mutta profetoiminen ei ole merkiksi uskottomille, vaan uskoville.

        Uskova_1:n ei hyväksy naispastoreita ja ajattelin, kun niin häntä ylistit, että olet samaa mieltä asiasta.
        Hyvä kuitenkin kun toit asiasi selkeästi esille, että hyväksy naispastorit, vaikka heistä ei ole pienintäkään mainintaa raamatussa. Näin ei tämäkään asia jäänyt kenellekään epäselväksi, että olet uskova_1:stä vastaan.

        Esim. Naispastorikiista ev.lut. kirkossa piti viedä maalliseen tuomioistuimeen, koska ei sitä olisi voinut raamatulla puolustaa.
        Puolustus ja voitto oli ainoastaan maallisen oikeusjärjestelmän ansiosta, tasa-arvolain puitteissa naispastorin hyväksi, ei pienintäkään viitettä raamattuun ollut asiassa, kun asiaa käsiteltiin.

        >>Eikö sinulla ole maanantaita, tai tiistaita…? Onko sinulle kaikki päivät sapatin päiviä? Eli tarkoitatko, että sinulle ei ole olemassa pyhäpäivää/lepopäivää.
        Onko sinulle sapatti sama, kun arkipäivä? >>

        Pidän lepopäivää silloin kun voin. Se lepopäivä voi olla lauantai, sunnuntai, maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai tai perjantai. Eipä se Herra ole minua vielä asiasta nuhdellut.

        Pyhä henki vaikuttaa minussa joka päivä klo 00.00 -> 24.00. Sitä tarkoitin sapatilla. Joillain se vaikutus on perjantai illasta lauantai iltaan ja muuna aikana ei vaikutusta näy.

        >Näin ei tämäkään asia jäänyt kenellekään epäselväksi, että olet uskova_1:stä vastaan.>

        Meillä voi olla mielipiteissämme eroa naispappeiden suhteen, mutta en vastusta uskova1:stä tässä asiassa. Hän kokee naispappeuden tavallaan ja minä omalla tavallani.

        Minä arvostan suuresti uskova_1:n kirjoituksia adventismista, sillä hän tuo upeasti ja perustellusti totuuden esiin.

        Tätäkään hänen avausviestiä ei ole kukaan pystynyt kumoamaan. Ainoastaan heittelemään kiviä.

        Kun perustelee asiansa hyvin, kuten uskova_1 tekee, niin aseet ovat adventisteilla hyvin vähissä.

        >Mitä tarkoitat oikealla tiedolla? >

        Väärä profeetta Ellen White on tehnyt useita lisäyksiä Raamattuun. Selkeä väärän profeetan merkki.

        Hän on tehnyt erehtyneitä profetioita. Selkeä väärän profeetan merkki.

        Hän on keskustellut kuolleen miehensä kanssa spiritistisissä istunnoissa. Selkeä väärän profeeetan merkki.


      • Bushmanni
        naispastoreita vastaan kirjoitti:

        Sinä oletkin sitten väärä profeetta kehenkä ei ole uskominen. Raamattu ei nimenomaan naispastoreita tunne.
        Harhaoppia on myös, että sapatti on joka päivä, et ole luotettava Raamatun opettajaksi.

        >Sinä oletkin sitten väärä profeetta kehenkä ei ole uskominen. >

        En ole väittänyt olevani profeetta, vai olenko?

        Jos en ole väittänyt, niin olisko sinulla asiaakin?

        Tarkensin edelliselle kirjoittajalle "sapattiani". Jos se vastaus ei tyydytä, niin kysy kaikin mokomin lisää.

        Pyhitän lepopäiväni silloin kun se lepopäivä sattuu olemaan. Yksi päivä viikossa on tarpeen. Viikonpäivällä ei ole väliä.

        Mistä muuten tiedät, että ensimmäinen päivä seitsemäs päivä on juuri lauantai. Se voi olla aivan yhtä hyvin tiistai.

        Viikonpäivät ovat ihmisten keksintöä. Jumala puhui päivistä numeroin: ensimmäisenä päivänä, toisena päivänä....

        Tiistai, keksiviikko yms on keksitty paljon kaiken luomisen yms jälkeen ja se on ihmisten keksintöä. Ei Jumalan. Se, että joku keksi joskus ensimmäiseksi päiväksi juuri lauantain oli ihminen, ei Jumala.

        Aivan hyvin se päivä olisi saattanut olla torstai, jos se päivä olisi sille ihmiselle tullut ensimmäisenä mieleen.


      • Bushmanni
        Bushmanni kirjoitti:

        >Sinä oletkin sitten väärä profeetta kehenkä ei ole uskominen. >

        En ole väittänyt olevani profeetta, vai olenko?

        Jos en ole väittänyt, niin olisko sinulla asiaakin?

        Tarkensin edelliselle kirjoittajalle "sapattiani". Jos se vastaus ei tyydytä, niin kysy kaikin mokomin lisää.

        Pyhitän lepopäiväni silloin kun se lepopäivä sattuu olemaan. Yksi päivä viikossa on tarpeen. Viikonpäivällä ei ole väliä.

        Mistä muuten tiedät, että ensimmäinen päivä seitsemäs päivä on juuri lauantai. Se voi olla aivan yhtä hyvin tiistai.

        Viikonpäivät ovat ihmisten keksintöä. Jumala puhui päivistä numeroin: ensimmäisenä päivänä, toisena päivänä....

        Tiistai, keksiviikko yms on keksitty paljon kaiken luomisen yms jälkeen ja se on ihmisten keksintöä. Ei Jumalan. Se, että joku keksi joskus ensimmäiseksi päiväksi juuri lauantain oli ihminen, ei Jumala.

        Aivan hyvin se päivä olisi saattanut olla torstai, jos se päivä olisi sille ihmiselle tullut ensimmäisenä mieleen.

        >>Mistä muuten tiedät, että ensimmäinen päivä seitsemäs päivä on juuri lauantai. Se voi olla aivan yhtä hyvin tiistai>>

        Mistä muuten tiedät, että seitsemäs päivä on juuri lauantai, piti sanomani.


      • on sapatisi?
        Bushmanni kirjoitti:

        >>Eikö sinulla ole maanantaita, tai tiistaita…? Onko sinulle kaikki päivät sapatin päiviä? Eli tarkoitatko, että sinulle ei ole olemassa pyhäpäivää/lepopäivää.
        Onko sinulle sapatti sama, kun arkipäivä? >>

        Pidän lepopäivää silloin kun voin. Se lepopäivä voi olla lauantai, sunnuntai, maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai tai perjantai. Eipä se Herra ole minua vielä asiasta nuhdellut.

        Pyhä henki vaikuttaa minussa joka päivä klo 00.00 -> 24.00. Sitä tarkoitin sapatilla. Joillain se vaikutus on perjantai illasta lauantai iltaan ja muuna aikana ei vaikutusta näy.

        >Näin ei tämäkään asia jäänyt kenellekään epäselväksi, että olet uskova_1:stä vastaan.>

        Meillä voi olla mielipiteissämme eroa naispappeiden suhteen, mutta en vastusta uskova1:stä tässä asiassa. Hän kokee naispappeuden tavallaan ja minä omalla tavallani.

        Minä arvostan suuresti uskova_1:n kirjoituksia adventismista, sillä hän tuo upeasti ja perustellusti totuuden esiin.

        Tätäkään hänen avausviestiä ei ole kukaan pystynyt kumoamaan. Ainoastaan heittelemään kiviä.

        Kun perustelee asiansa hyvin, kuten uskova_1 tekee, niin aseet ovat adventisteilla hyvin vähissä.

        >Mitä tarkoitat oikealla tiedolla? >

        Väärä profeetta Ellen White on tehnyt useita lisäyksiä Raamattuun. Selkeä väärän profeetan merkki.

        Hän on tehnyt erehtyneitä profetioita. Selkeä väärän profeetan merkki.

        Hän on keskustellut kuolleen miehensä kanssa spiritistisissä istunnoissa. Selkeä väärän profeeetan merkki.

        No, jopa jotakin!!

        Pyhä henki vaikuttaa minussa joka päivä klo 00.00 -> 24.00. Sitä tarkoitin sapatilla. Joillain se vaikutus on perjantai illasta lauantai iltaan ja muuna aikana ei vaikutusta näy.

        Kenellä Pyhä Henki on perjantai illasta lauantai iltaan. Tämä on täysin uutta minulle. Kerropa kenellä ihmisellä näin Pyhä Henki vaikuttaa? Oletko kenties tavannut ihmisen, joka on ollut Pyhän Hengen vaikutuksen aikana kyseisen ajan ja seurannut häntä yönkin yli?

        Lepopäivän otat oman mielesi mukaan, et raamatun, eli mikä milloinkin.
        Et siis hyväksy ev.lut. ja muitten kirkojen sunnuntai pyhyyttä, vai mitä?

        Uskova_1:n ei perusta naispappeutta mielipiteeseen sinun tavoin.
        Sinulla on mielipiteesi, mutta uskova_1:n perustelee sen raamatulla.

        Huomaan myös, että perustelet oman pyhäpäiväsi omien mieltymystesi perusteella.


      • Bushmanni
        on sapatisi? kirjoitti:

        No, jopa jotakin!!

        Pyhä henki vaikuttaa minussa joka päivä klo 00.00 -> 24.00. Sitä tarkoitin sapatilla. Joillain se vaikutus on perjantai illasta lauantai iltaan ja muuna aikana ei vaikutusta näy.

        Kenellä Pyhä Henki on perjantai illasta lauantai iltaan. Tämä on täysin uutta minulle. Kerropa kenellä ihmisellä näin Pyhä Henki vaikuttaa? Oletko kenties tavannut ihmisen, joka on ollut Pyhän Hengen vaikutuksen aikana kyseisen ajan ja seurannut häntä yönkin yli?

        Lepopäivän otat oman mielesi mukaan, et raamatun, eli mikä milloinkin.
        Et siis hyväksy ev.lut. ja muitten kirkojen sunnuntai pyhyyttä, vai mitä?

        Uskova_1:n ei perusta naispappeutta mielipiteeseen sinun tavoin.
        Sinulla on mielipiteesi, mutta uskova_1:n perustelee sen raamatulla.

        Huomaan myös, että perustelet oman pyhäpäiväsi omien mieltymystesi perusteella.

        >Lepopäivän otat oman mielesi mukaan, et raamatun, eli mikä milloinkin. >

        Näin on. Siellä sanotaan, ettö muista pyhittää lepopäiväsi. Ei siellä sanota että mikä päivä.


      • niin, että "lepopäiväs...
        Bushmanni kirjoitti:

        >Lepopäivän otat oman mielesi mukaan, et raamatun, eli mikä milloinkin. >

        Näin on. Siellä sanotaan, ettö muista pyhittää lepopäiväsi. Ei siellä sanota että mikä päivä.

        Kun luet raamattua huomaat, että siellä sanotaan "lepopäivä", ei "lepopäiväsi". Voisitko laittaa tarkan viitteen mistä kohtaa olet poiminut sanan, "lepopäiväsi". Hyvä kuitenkin on se, että tunnustat, että otat oman mielesi mukaan, et raamatun.

        Kenen se päivä on? Se on Herra sinun Jumalasi.
        Jeesus sanoo; että sapatti on ihmistä varten annettu.

        8 Muista pyhittää lepopäivä.
        9 Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi;
        10 mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on.
        11 Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi; sentähden Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen.


      • Bushmanni
        niin, että "lepopäiväs... kirjoitti:

        Kun luet raamattua huomaat, että siellä sanotaan "lepopäivä", ei "lepopäiväsi". Voisitko laittaa tarkan viitteen mistä kohtaa olet poiminut sanan, "lepopäiväsi". Hyvä kuitenkin on se, että tunnustat, että otat oman mielesi mukaan, et raamatun.

        Kenen se päivä on? Se on Herra sinun Jumalasi.
        Jeesus sanoo; että sapatti on ihmistä varten annettu.

        8 Muista pyhittää lepopäivä.
        9 Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi;
        10 mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on.
        11 Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi; sentähden Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen.

        >>9 Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi;
        10 mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on. >>

        Juuri näin minä teen. Jos teen työtä keskiviikon, torstain, perjantain, lauantain, sunnuntain ja maanantain, niin seitsemäntenä päivänä, eli tässä tapauksessa tiistaina, lepään.

        Etkö sinä tiedä, että nämä viikonpäivät ovat ihmisten keksintöä?

        Kiinalaisilla oli käytössään 10 päiväinen viikko, kunnes 300 luvulla siirtyivät seitsemän päiväiseen.

        Seitsenpäiväinen viikko on todennäköisesti lähtöisin Babyloniasta (toisen teorian mukaan Egyptistä), jossa kuukausi jaettiin neljään noin seitsemän päivän jaksoon ja päivät nimettiin "seitsemän planeetan" eli Auringon, Kuun, ja viiden paljaalla silmällä erottuvan planeetan mukaan. Planeetat ja myös viikonpäivät olivat saaneet nimensä alkujaan babylonialaisiten jumalien mukaan, mutta latinassa ne korvattiin vastaavilla roomalaisten jumalien nimillä, jotka vielä nykyäänkin ovat käytössä myös planeettojen niminä.

        Tämä koko kinastelu siitä onko lauantai vai sunnuntai vaiko kenties keskiviikko hyvä lepopäivä, on täysin turhaa.Jos Jumala olisi meidän halunnut lepäävän juuri lauantaina, niin Raamatussa lukisi, että lauantai on Herran.Mutta kun ei lue. Siellä lukee että seitsemäs päivä on.

        Suosittelen perehtymään kalenterin historiaan niin tulet huomaamaan, että Jumalalla oli seitsemän päiväinen viikko, mutta päivien nimet ovat täysin myöhempää perua ja ihmisten keksintöä.

        Seitsemäs päivä voisi olla nimeltään vaikka torstai, jos se joku ihminen olisi sen nimen silloin saanut päähänsä. Tai seitsemännen päivän nimi voisi olla vaikka mämmirove, jos se nimi olisi jollekin tullut ensimmäisenä viikonpäivien nimiä keksiessä mieleen.

        On täysin yhdentekevää miettiä jotain noin tyhjänpäiväistä, että minkä nimisenä viikonpäivänä saa levätä.

        No adventisteilta sekin onnistuu.


      • kummaa onkin,
        Bushmanni kirjoitti:

        >>9 Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi;
        10 mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on. >>

        Juuri näin minä teen. Jos teen työtä keskiviikon, torstain, perjantain, lauantain, sunnuntain ja maanantain, niin seitsemäntenä päivänä, eli tässä tapauksessa tiistaina, lepään.

        Etkö sinä tiedä, että nämä viikonpäivät ovat ihmisten keksintöä?

        Kiinalaisilla oli käytössään 10 päiväinen viikko, kunnes 300 luvulla siirtyivät seitsemän päiväiseen.

        Seitsenpäiväinen viikko on todennäköisesti lähtöisin Babyloniasta (toisen teorian mukaan Egyptistä), jossa kuukausi jaettiin neljään noin seitsemän päivän jaksoon ja päivät nimettiin "seitsemän planeetan" eli Auringon, Kuun, ja viiden paljaalla silmällä erottuvan planeetan mukaan. Planeetat ja myös viikonpäivät olivat saaneet nimensä alkujaan babylonialaisiten jumalien mukaan, mutta latinassa ne korvattiin vastaavilla roomalaisten jumalien nimillä, jotka vielä nykyäänkin ovat käytössä myös planeettojen niminä.

        Tämä koko kinastelu siitä onko lauantai vai sunnuntai vaiko kenties keskiviikko hyvä lepopäivä, on täysin turhaa.Jos Jumala olisi meidän halunnut lepäävän juuri lauantaina, niin Raamatussa lukisi, että lauantai on Herran.Mutta kun ei lue. Siellä lukee että seitsemäs päivä on.

        Suosittelen perehtymään kalenterin historiaan niin tulet huomaamaan, että Jumalalla oli seitsemän päiväinen viikko, mutta päivien nimet ovat täysin myöhempää perua ja ihmisten keksintöä.

        Seitsemäs päivä voisi olla nimeltään vaikka torstai, jos se joku ihminen olisi sen nimen silloin saanut päähänsä. Tai seitsemännen päivän nimi voisi olla vaikka mämmirove, jos se nimi olisi jollekin tullut ensimmäisenä viikonpäivien nimiä keksiessä mieleen.

        On täysin yhdentekevää miettiä jotain noin tyhjänpäiväistä, että minkä nimisenä viikonpäivänä saa levätä.

        No adventisteilta sekin onnistuu.

        kun sinulle ei ole mitään väliä ja kuitenkin kinaat. Pidä se tiistai lepopäivänäsi.
        Et voi tietää kuka on oikeassa ja kuka ei, kun et erota viikon päiviä toisistaan.
        Väännät vaan, että EGW on ollut väärässä, kun mielestäsi on oikeassa, kun ei ole väliä minkä päivän lepää.

        Voit ihan vapaasti kuulua siihen pieneen vähemmistöön, jolle kaikki päivät ovat seitsemänsiä päiviä.

        Totta kai tiedän, että viikon päivien nimet ovat ihmisten keksintöjä. Ei ole paratiisissa annettu muille päiville nimiä, kun sapatille, joka on sapatti. Olen Jeesuksen kanssa yhtä lailla metsässä sinun mielestäsi. Jeesus, joka piti sapatin pyhäpäivänä ja sanoi itse olevansa sen Herra. Meni sapatina synagookaan.

        Tiedän, että Brasialiassa ei ole vieläkään annettu viikon päiville nimiä, paitsi sapatille ja sunnuntaille. Viikon päivät aloitetaan Brasiliassa kalentereissa sunnuntaista, eli domingo=sunnuntai, segunda-feira=toinen päivä, terca-feira=kolmas päivä, quatra-feira=neljäs päivä, quita-feira=viides päivä, sexta-feira =kuudes päivä ja sabado= sapatti.

        Eli pidä sinä vaan tiistai viikon seitsemäntenä päivänä. Katso kuinka suuren kannattaja joukon saat ympärillesi.


    • tavallinen tallaaja

      Kiitos Uskova 1:stä, että jaksaa jakaa totuuden sanaa adventisteille, jotka ovat sulkeneet silmänsä, etteivät näkisi, ja tukkineet korvansa, etteivät kuulisi.

      Aina joku heistä kuitenkin voi avata Raamatun itsenäisesti ja ryhtyä lukemaa ilman adventismin silmälappuja nähdäkseen ja kuullakseen.

    • Taas on into päällä sekä adventisteillä että piiloadventisteilla, jotka eivät halua mistään hinnasta adventtikirkkoon liittyä, uskotella kristityille, että Ellen White ei muka väittänyt olevansa profeetta.

      Lukekaapas Adventtikirkon Pääkonferenssin sapattiläksy tämän vuoden helmikuulta yltä, jos vaikka suut menisi taas hetkeksi tukkoon.

      • Ei ole vielä Eurooppa miehittänyt Amerikkaa vaan Amerikan joukotpa ovat läsnä täällä
        Euroopassa. Sunnuntailaki kuulemma tulee lopultakin "lähiaikoina". Mutta sepäs jos
        tulee niin vie loputkin kaupan merkit - "lupa ostaa ja myydä" - pois sunnuntain päältä.

        Kyllä on niin pieleen mennyttä Ennustajaeukon ja pääkonferenssin ennsutukset, ettei
        kukaan kohta kehtaa uskotella, että saatana on lupautunut kalastamaan merestä
        uskovaisten synnit ja kanniskelee niitä erämaassa tuhatkunta vuotta, tosin kärsimättä,
        sillä ruumista sillä ei ole eikä tule.

        Paree on adventistienkin heittää Herramme ja Jumalamme päälle syntivelkansa.

        Jesaja 53:10
        Mutta Herra näki hyväksi runnella häntä, lyödä hänet sairaudella.
        Jos sinä panet hänen sielunsa vikauhriksi, saa hän nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja Herran tahto toteutuu hänen kauttansa.
        11 Sielunsa vaivan tähden hän saa nähdä sen ja tulee ravituksi.
        Tuntemuksensa kautta hän, minun vanhurskas palvelijani, vanhurskauttaa monet, sälyttäen päällensä heidän pahat tekonsa.

        Lyhyt ja ytimekäs ja aivan riittävä uskontunnustus, kun se vilpittömästi huudahdetaan, vaikka vähän epäuskoisenakin kunhan vilpittömästi uskoen:

        Joh. 20:28
        Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: "Minun Herrani ja minun Jumalani!"

        Mark. 9:24
        Ja heti lapsen isä huusi ja sanoi: "Minä uskon; auta minun epäuskoani".


    • lukemista sapatiksi

      Tässä lukemista, johon kannattaa perehtyä.

    • Täällä mainostetaan, että Adventtikirkossa on muka kristillistä opetusta. Sitähän se ei suinkaan ole, vaan eksytystä.

      • "Täällä mainostetaan, että Adventtikirkossa on muka kristillistä opetusta.
        Sitähän se ei suinkaan ole, vaan eksytystä."

        MITÄS OPPIA TOIVONLINNASTA LEVIÄÄKÄÄN MAAKUNTAAN ...

        Lähdetäänpä alkukielestä ja kohta ollaan oppimassa Toivonlinnassa ja Toivonlinnasta ...
        http://www.endtime.net/kinfof.htm
        Noita sivuja, noitasivuja, mainostetaan saatavan traktaatteina Turun seudulla Piikkiön Toivonlinnasta:
        "Jos haluat tavalla tai toisella auttaa tämän tai muiden lehtisten jakamisessa, ota yhteyttä:
        HELINÄ JOKINEN, KUOPPAJÄRVENTIE 124, 21500 PIIKKIÖ"

        Kivenheiton päässä tunnetusta adventistisesta opinahjosta siis. Eihän koulusta käsin sentään ...
        Tekstin lomassa useaan otteeseen kehotetaan lukemaan Ellen Whiten Suuresta Taistelusta lisää.
        Millaistahan nuorisostamme tulisi jos he todella sotkeentuisivat adventtikulttiin? Vihan lietsontaan
        kristittyjä kohtaan!


      • SUKULAISILLENNE
        AnttiVKantola kirjoitti:

        "Täällä mainostetaan, että Adventtikirkossa on muka kristillistä opetusta.
        Sitähän se ei suinkaan ole, vaan eksytystä."

        MITÄS OPPIA TOIVONLINNASTA LEVIÄÄKÄÄN MAAKUNTAAN ...

        Lähdetäänpä alkukielestä ja kohta ollaan oppimassa Toivonlinnassa ja Toivonlinnasta ...
        http://www.endtime.net/kinfof.htm
        Noita sivuja, noitasivuja, mainostetaan saatavan traktaatteina Turun seudulla Piikkiön Toivonlinnasta:
        "Jos haluat tavalla tai toisella auttaa tämän tai muiden lehtisten jakamisessa, ota yhteyttä:
        HELINÄ JOKINEN, KUOPPAJÄRVENTIE 124, 21500 PIIKKIÖ"

        Kivenheiton päässä tunnetusta adventistisesta opinahjosta siis. Eihän koulusta käsin sentään ...
        Tekstin lomassa useaan otteeseen kehotetaan lukemaan Ellen Whiten Suuresta Taistelusta lisää.
        Millaistahan nuorisostamme tulisi jos he todella sotkeentuisivat adventtikulttiin? Vihan lietsontaan
        kristittyjä kohtaan!

        Sitä varten kai se osoite on laitettu, kai evankelioimisjohtaja?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      325
      3479
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      214
      2889
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      144
      2534
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      18
      2059
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2055
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1816
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1682
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1608
    9. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1306
    10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      255
      1269
    Aihe