Uskonnon opetus ja opettajat kunniaan

uskis

Mehän kaikki (mykkiä lukuunottamatta) puhumme instrumentilla, jota nimitämme "ääneksemme". Jos meitä ihmisiä ei olisi varustettu äänellä, me kommunikoisimme toistemme kanssa ehkä vaikkapa viulujen tai tuubien tai rumpujen välityksellä. Kaikki edellä luetellut soittimet, ääni mukaanluettuna, on tarkoitettu makanismeiksi, joiden avulla synnytetään musiikkia.

Jos me pystyisimme jollain keinolla vahvistamaan äänet, joita madot saavat aikaan kaivautuessaan eteenpäin mullassa, niiden mumisevat äänet kuulostaisivat samalta kuin niiden ihmisten äänet, jotka kaivautuvat eteenpäin elämän raadannassa (turha,merkityksetön visiitti,elämä/ateistin maailmankatsomus). Näiden ihmisten äänissä kaikuu heidän litisevä laahustuksensa ikävän rämeikössä.

Uskova ihminen, koulun uskonnon opettaja ja varsinkin saarnaaja taas tietää, että äänemme paljastaa sen, keitä me olemme; se paljastaa myös, että me olemme todellakin enemmän kuin sanat, joita valitsemme. Tämän totuuden voi tietenkin vahvistaa yksinkertaisesti sanomalla "olen maailman onnellisin ihminen". Mutta niitä sanoja ei pidäkään sanoa pelkästään kuin lukemalla, vaan ikään kuin rakkain unelmasi olisi juuri tullut todeksi ja myös kuuntelemalla. Jos taas luet nuo sanat tietokoneen tapaan - sävyttömästi, hitaasti, pitäen tauon jokaisen sanan välissä, saaden jokaisen sanan kuulostamaan samalta kuin edellinen, niin sanat eivät vakuuta.

Uskova ihminen tietää myös sen, että karisma on sydämen alueen voimaa, ja että karismaa kehittyy silloin, kun puhujan tunteet välittyvät toiselle kaikkein puhtaimmassa muodossa. Karisma ei tarkoita naamioituja ja/tai teeskenneltyjä tunteita (vrt.euroviisuvoittaja Lordi), vaan karisma on ikään kuin tunnetta raakatilassa, mikä tarkoittaa voimamme,tunteidemme ja intohimomme välittymistä sellaisenaan Toiselle.

Kristityn, elävässä uskossa olevan saarnaajan kuulijoiden joukossa jotkut voivat toki olla toisia vastaanottavaisempia puhujan voimalle. Toiset taas liikuttuvat suuresti. Toiset pysyvät suljettuina puhujan voimalle ja jäävät suurelta osin paitsi kokemuksesta. Mutta kuitenkin saarnaajan voima ja energia vaikuttavat silti kaikkiin. Moni, varsinkin ei-jumalaton/ erittäin paatunut vapaa-ajattelija saattaa olla paljonkin eri mieltä puhujan kanssa, heistä saarnaaja tai uskonnon opettaja saattaa olla jopa luotaantyöntävä, mutta he kuitenkin aivan varmasti ainakin tuntevat sen, kuinka hän työntää heitä luotaan. Näin ikävästi todellakin voi käydä, jos kuulijalla ei ole tunteita tai hän on ne jo niin pahasti puuduttanut, ettei hänellä ole enää mitään vastaanotettavaa eikä varsinkaan mitään annettavaa, ja tästä syystähän hän ei ikävä kyllä itse voi koskaan kehittää omaa karismaansa, ja siksi meidän onkin kestettävä tällaisen henkilön aikaansaamia elottomia ääniä niin kuin meidän on kestettävä rutinoidun ja tylsän televisiopuhujan/uutistenlukijan synnyttämiä ääniä.

Eikä siinä kaikki, vaan kun ateisti/evoluutioteorian kannattaja pitkästyttää Toisia, on mitä todennäköisintä se, että hän pitkästyttää myös itseään.
Se taas on varmaankin maanpäällinen helvetti, sillä ei voi olla olemassa suurempaa tuskastumista kestettäväksi kuin olla ikuisesti loukussa uuvuttavan tylsän ihmisen kanssa, henkilön, jota joutuu nimittämään omaksi itsekseen.

1

354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -..--..

      Tavallaan olet oikeassa. Saarnamiehet yms. vetoavat vain tunteisiin. Tuossa touhussa hyvä esiintyminen ja karisma on eduksi. Järjellä ajattelevat ihmiset tosin tajuavat hyivn pian jättää moisen myyntimiehen omaan arvoonsa.

      Sinä ilmeisesti ostaisit: "Auton joka kuluttaa HYVIN HYVIN vähän, sillä näin on kirjoitettu."

      Minä ostaisin auton joka kuluttaa alle 6 litraa satasella, koska näin on kokeilla todistettu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1867
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1538
    8. 73
      1446
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      100
      1355
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe