Uskonnon opetus ja opettajat kunniaan

uskis

Mehän kaikki (mykkiä lukuunottamatta) puhumme instrumentilla, jota nimitämme "ääneksemme". Jos meitä ihmisiä ei olisi varustettu äänellä, me kommunikoisimme toistemme kanssa ehkä vaikkapa viulujen tai tuubien tai rumpujen välityksellä. Kaikki edellä luetellut soittimet, ääni mukaanluettuna, on tarkoitettu makanismeiksi, joiden avulla synnytetään musiikkia.

Jos me pystyisimme jollain keinolla vahvistamaan äänet, joita madot saavat aikaan kaivautuessaan eteenpäin mullassa, niiden mumisevat äänet kuulostaisivat samalta kuin niiden ihmisten äänet, jotka kaivautuvat eteenpäin elämän raadannassa (turha,merkityksetön visiitti,elämä/ateistin maailmankatsomus). Näiden ihmisten äänissä kaikuu heidän litisevä laahustuksensa ikävän rämeikössä.

Uskova ihminen, koulun uskonnon opettaja ja varsinkin saarnaaja taas tietää, että äänemme paljastaa sen, keitä me olemme; se paljastaa myös, että me olemme todellakin enemmän kuin sanat, joita valitsemme. Tämän totuuden voi tietenkin vahvistaa yksinkertaisesti sanomalla "olen maailman onnellisin ihminen". Mutta niitä sanoja ei pidäkään sanoa pelkästään kuin lukemalla, vaan ikään kuin rakkain unelmasi olisi juuri tullut todeksi ja myös kuuntelemalla. Jos taas luet nuo sanat tietokoneen tapaan - sävyttömästi, hitaasti, pitäen tauon jokaisen sanan välissä, saaden jokaisen sanan kuulostamaan samalta kuin edellinen, niin sanat eivät vakuuta.

Uskova ihminen tietää myös sen, että karisma on sydämen alueen voimaa, ja että karismaa kehittyy silloin, kun puhujan tunteet välittyvät toiselle kaikkein puhtaimmassa muodossa. Karisma ei tarkoita naamioituja ja/tai teeskenneltyjä tunteita (vrt.euroviisuvoittaja Lordi), vaan karisma on ikään kuin tunnetta raakatilassa, mikä tarkoittaa voimamme,tunteidemme ja intohimomme välittymistä sellaisenaan Toiselle.

Kristityn, elävässä uskossa olevan saarnaajan kuulijoiden joukossa jotkut voivat toki olla toisia vastaanottavaisempia puhujan voimalle. Toiset taas liikuttuvat suuresti. Toiset pysyvät suljettuina puhujan voimalle ja jäävät suurelta osin paitsi kokemuksesta. Mutta kuitenkin saarnaajan voima ja energia vaikuttavat silti kaikkiin. Moni, varsinkin ei-jumalaton/ erittäin paatunut vapaa-ajattelija saattaa olla paljonkin eri mieltä puhujan kanssa, heistä saarnaaja tai uskonnon opettaja saattaa olla jopa luotaantyöntävä, mutta he kuitenkin aivan varmasti ainakin tuntevat sen, kuinka hän työntää heitä luotaan. Näin ikävästi todellakin voi käydä, jos kuulijalla ei ole tunteita tai hän on ne jo niin pahasti puuduttanut, ettei hänellä ole enää mitään vastaanotettavaa eikä varsinkaan mitään annettavaa, ja tästä syystähän hän ei ikävä kyllä itse voi koskaan kehittää omaa karismaansa, ja siksi meidän onkin kestettävä tällaisen henkilön aikaansaamia elottomia ääniä niin kuin meidän on kestettävä rutinoidun ja tylsän televisiopuhujan/uutistenlukijan synnyttämiä ääniä.

Eikä siinä kaikki, vaan kun ateisti/evoluutioteorian kannattaja pitkästyttää Toisia, on mitä todennäköisintä se, että hän pitkästyttää myös itseään.
Se taas on varmaankin maanpäällinen helvetti, sillä ei voi olla olemassa suurempaa tuskastumista kestettäväksi kuin olla ikuisesti loukussa uuvuttavan tylsän ihmisen kanssa, henkilön, jota joutuu nimittämään omaksi itsekseen.

1

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -..--..

      Tavallaan olet oikeassa. Saarnamiehet yms. vetoavat vain tunteisiin. Tuossa touhussa hyvä esiintyminen ja karisma on eduksi. Järjellä ajattelevat ihmiset tosin tajuavat hyivn pian jättää moisen myyntimiehen omaan arvoonsa.

      Sinä ilmeisesti ostaisit: "Auton joka kuluttaa HYVIN HYVIN vähän, sillä näin on kirjoitettu."

      Minä ostaisin auton joka kuluttaa alle 6 litraa satasella, koska näin on kokeilla todistettu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe