Pääkonferenssin läksy 14.2.2009

Tänä vuosineljänneksenähän adventistit opettelevat sitoutumaan yhä tiukemmin Ellen Whiteen profeettana Pääkonferenssin määräämissä sapattiläksyissä joka päivälle. Läksyt käsitellään sitten lauantaisin eli ellensapattisin adventtikirkoissa ympäri maailman.

Huomisen lauantain 14.2.2009 läksyn aihe on ”The Work of the Prophets” eli profeettojen työ.

Viikon aiheesta sanotaan, että ” This week we’ll look at some of her work and how it paralleled the biblical prophets” Tällä viikolla katsomme joitain hänen (Ellen Whiten) töitään ja kuinka ne ovat rinnastettavissa raamatullisiin profeettoihin.

Alussa kerrotaan Raamatun profeettojen vaikeuksista ja kerrotaan, kuinka Ellen White kärsi sairauksista, saatanan hyökkäyksistä, alkuaikana köyhyydestä, kaksi hänen lastaan kuoli, mies kuoli 60-vuotiaana ja epäystävällisestä ympäristöstä.

Sitten kerrotaan, että adventistit aluksi vastustivat kirkko-organisaatiota.

Kovasti kehutaan noita rutiinikehuja, kuinka Ellen Whitellä on kohtia kirjoituksissaan viittaamaan evankeliumiin ja Jeesukseen ja kuinka hän korotti Jeesusta.

Noh, sehän tiedetään, miten Ellen White kirjoituksissaan kertoo Jumalan enkelin kautta hänelle antamissa näyissä sovituksen jatkuvan taivaassa, jossa Jeesus puhdistaa pyhäkköä sinne verensä mukana menneistä ihmisten synneistä ja kuinka lopussa Jeesus panee ihmisten synnit saatanan päälle kärsittäviksi. Ja kuinka Jeesus onkin ylienkeli Miikael.

Ja kyllähän Ellenin kirjoissa on myös ihan raamatullisia kohtia, riippuen siitä keneltä hän tekstin varasti. Adventismihan on kristillisperäinen harhaoppi eli osa oikeaa, jotta se vaikuttaisi vaarattomalta ja loput sitten sitä väärää. Mutta jos joku tulee uskoon noiden tekstinkohtien pohjalta, niin sitten on koko Ellenin epäraamatullinen oppirakennelma heti luovuttamassa hänet uskosta.

Heille käy niin kuin Raamattu lupaa, jolleivät kiireesti lähde pois adventismin vaikutuksesta kristillisen opetuksen piiriin:

”Sillä jos he meidän Herramme ja Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen tuntemisen kautta ovat päässeetkin maailman saastutuksia pakoon, mutta niihin taas kietoutuvat ja tulevat voitetuiksi, niin on viimeinen tullut heille ensimmäistä pahemmaksi. Parempi olisi heille ollut, etteivät olisi tulleet tuntemaan vanhurskauden tietä, kuin että sen tunnettuaan kääntyvät pois heille annetusta pyhästä käskystä. Heille on tapahtunut, mitä tosi sananlasku sanoo: "Koira palaa oksennukselleen", ja: "Pesty sika rypee rapakossa." (2 Piet 2:20-22)

Ja mitäs Raamattu sanookaan etsikkoaikaan tai uskoon tulleen eksyttämisestä: ”Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen” (Matt 18:6)

Sitten kerrotaan apostoleista ja kuinka he johtivat alkukirkkoa ja mitä vaikeuksia kirkolla oli alkuaikoina. Ja taas verrataan siihen Adventtikirkkoa niin kuin kyse olisi samasta asiasta Mutta eihän samasta asiasta ole kyse. Alkukirkkoa johtivat uskovat miehet ja Adventtikirkkoa ei-uskova harhaoppinen nainen Ellen White ja ei-uskovat harhaoppiset miehet.

Alkukirkko taisteli eksytyksiä vastaan ja Adventtikirkko taas kristillisyyttä vastaan. Alkukirkko pysyi totuudessa ja Adventtikirkko valheessa. Alkukirkossa ihmisille opetettiin kristinoppia ja Adventtikirkossa adventismia.

Adventtikirkosta kerrotaan, että ensimmäisinä 20 vuotena ei ollut mitään kirkko-organisaatiota eikä palkallista papistoa ja saarnaajat tekivät palkkatyötä muualla. Kirkkorakennukset ja Review and Herald-lehden tilat olivat yksityisten omistuksessa, josta syntyi ongelmia.

1854 Ellen White sitten ilmoitti Herran näyttäneen näyn, jossa hän kävi kirkkojärjestyksestä keskustelua enkelin kanssa. 1860 sitten kirkolle otettiin nimi ja 1861 perustettiin Michiganin konferenssi ja 1863 Pääkonferenssi.

Sitten kehutaan, kuinka Ellen paljasti ihmisten syntejä näkyjensä mukaan, mitä muka kukaan ei tiennyt. Noh pieleenhän ne menivät. Osa tuli ihmisten juoruista, ja juorut eivät sitten pitäneetkään paikkaansa ja niin Ellen White oli nuhdellut Jumalan profeettana joitain synneistä, joita nämä eivät olleet tehneet. Ja taas toisaalla hän kehui joitain adventisteja ja samalla nämä pettivät aviopuolisoitaan tekemällä huorin toisten adventistien kanssa. Ja useinhan nuo nuhtelut olivat sitä, että ihmiset eivät uskoneet hänen näkyjään tai totelleet häntä. Eli ei mitään Jumalan näkyjä eikä nuhteluita nuo ”todistukset”. Sitten läksyssä onkin sitten pitkä lainaus Ellen Whiten omakehusta tuosta aiheesta.

Ellen White tuskaili toisen näkynsä jälkeen joulukuussa 1844 ”For several days, she prayed that this burden might be taken from her, but the words of the angel sounded continually in her ears, “ ‘Make known to others what I have revealed to you.’” Monta päivää hän rukoili, että tämä taakka otettaisiin häneltä, muta enkelin sanat kuuluivat jatkuvasti hänen korvissaan, ´Tee tunnetuksi toisille, mitä minä olen sinulle paljastanut´.

No jos Ellen ei pystynyt arvioimaan huonon Raamatun tuntemuksensa takia, niin silloin olisi pitänyt kertoa ne uskoville, jotka olisivat pystyneet sanomaan, etteivät nuo näyt olleet Jumalalta. Mutta nyt hän kertoi ne ei-uskoville ja siitä lähti kultti kehittymään.

Yksi noista kuulijoista oli James White, joka alkoi kiertää paikkakuntia hänen kanssaan. 1846 he menivät naimisiin.

Näyissä enkeli käski Elleniä kirjoittamaan kirjeinä ihmisille ”todistuksia”, joita hän näyissä sai. ”In these letters which I write, in the testimonies I bear, I am presenting to you that which the Lord has presented to me.” Näissä kirjeissä, joita minä kirjoitan, todistuksissa joita kannan, minä esitän teille sitä, mitä Herra on esittänyt minulle.

Ja sitten Pääkonferenssi muistuttaa, että Ellen White jätti jälkeensä kuollessaan satoja tuhansia sivuja julkaistua ja julkaisematonta materiaalia. Siinä sitä sitten on lukemista häneen eksyneille – siinä jää Raamattu n. 300 sivullaan toiseksi.

Sitten mainitaan joitain Raamatun profetioita ja miten Elleninkin profetiat toteutuivat. Esimerkkinä on Ellenin näky Amerikan sisällissodasta. Mutta eipä mainita, että Ellen ennusti enkelinäkynsä perusteella Englannin julistavan sodan Amerikalle eikä Amerikka kestä hyökkäystä vaan kaatuu. Tuolla koko näky: http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001692&posting=22000000023738780#22000000023738780 Mutta eipä vaan tuokaan käynyt toteen.


Ja koska adventistit ovat Ellenin näkyjen mukaan Israelin 12 heimoa ja jäännöskirkko, joilla on pelastava sapattisinetti ja muut ovat babylon, niin Ellen sitten ennusti, että protestantit ojentavat kätensä Rooman vallalle. Noh onhan se ekumenia käynnissä, kun maallistuneet protestantit ovat tehneet sopimuksia katolisten kanssa. Mutta niinpä vaan on Adventtikirkkokin ollut mukana ekumeniassa, joskin hitaammalla tempolla. Antoihan Adventtikirkon Pääkonferenssin pääsihteeri B. B. Beach paaville Adventtikirkon kultaisen mitalinkin ja kutsui häntä ”Pyhäksi Isäksi”.
http://www.calltorepent.com/beach-1977

Parempi on hypätä kaikista Jumalasta vieraantuneista kirkoista pois, olkoot sitten katolinen kirkko, alun pitäenkin harhaoppinen adventtikirkko, tai jokin harhaoppiseksi myöhemmin muodostunut kirkko tai seurakunta.

Tuolla koko läksy englanniksi:
http://www.ssnet.org/qrtrly/eng/09a/less07.html

83

1400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puuttumaan

      ###Parempi on hypätä kaikista Jumalasta vieraantuneista kirkoista pois, olkoot sitten katolinen kirkko, alun pitäenkin harhaoppinen adventtikirkko, tai jokin harhaoppiseksi myöhemmin muodostunut kirkko tai seurakunta.###

      Tuohon voisit vielä tasapuolisuuden nimissä lisätä kaikki herätysliikeisiin kuuluvat kaunaiset ja vääräoppiset eri-seurat ja lahkot, joista jo raamattukin varoittaa. Kaikkein kaunaisin lahko lienee tämä viidesläisyys, eli pietistit.

      • Suomen siion on monipuolinen

        Kansankirkonkin monet herätsyliikkeet ... mitä ne
        on muuta kuin suuri siunaus suomen siionille.
        Eivät ne riitele nykyisin, vaan yhteistyössä ovat.


      • Benedi-IDENEB
        Suomen siion on monipuolinen kirjoitti:

        Kansankirkonkin monet herätsyliikkeet ... mitä ne
        on muuta kuin suuri siunaus suomen siionille.
        Eivät ne riitele nykyisin, vaan yhteistyössä ovat.

        jotka tekevät sovussa tiivistä yhteistyötä?
        Eikö siellä tehdä syntiä?

        " Syntiset Siionissa peljästyvät,
        vavistus valtaa jumalattomat:
        " Kuka meistä voi asua kuluttavassa tulessa,
        kuka asua iankaikkisessa hehkussa"Jesaja 33: 14

        Siion näyttää olevan täynnä jumalattomia

        " Kun puhutte , puhukaa Jumalan antamin sanoin" Raamattu
        Teinpähän sitä mikä on oikein Herran edessä!
        siionilaisten edessä tämä ei tienkään ole oikein, eivätkä he sano amen ,kirjoitukselleni!


    • IDENEB

      Thank you, Riitta! Niille jotka ei jaksa ... tässä mun omavaltainen lyhenteeni.
      Adventtikirkko ja Pääkonferenssi näyttäs toivottavan hyvää ystävänpäivää seuraavassa kuvatun kaltaisesti ..

      Riitan informaatioviestin otsikko:
      Huomisen lauantain 14.2.2009 läksyn aihe on ”The Work of the Prophets” eli profeettojen työ.

      (Noh, sehän tiedetään, miten Ellen White kirjoituksissaan kertoo Jumalan enkelin kautta hänelle antamissa näyissä sovituksen jatkuvan taivaassa, jossa Jeesus puhdistaa pyhäkköä sinne verensä mukana menneistä ihmisten synneistä ja kuinka lopussa Jeesus panee ihmisten synnit saatanan päälle kärsittäviksi. Ja kuinka Jeesus onkin ylienkeli Miikael.)
      - Riitan asiallinen reunahuomautus-

      "Sitten kehutaan, kuinka Ellen paljasti ihmisten syntejä näkyjensä mukaan, mitä muka kukaan ei tiennyt. Noh pieleenhän ne menivät. Osa tuli ihmisten juoruista, ja juorut eivät sitten pitäneetkään paikkaansa ja niin Ellen White oli nuhdellut Jumalan profeettana joitain synneistä, joita nämä eivät olleet tehneet. Ja taas toisaalla hän kehui joitain adventisteja ja samalla nämä pettivät aviopuolisoitaan tekemällä huorin toisten adventistien kanssa. Ja useinhan nuo nuhtelut olivat sitä, että ihmiset eivät uskoneet hänen näkyjään tai totelleet häntä. Eli ei mitään Jumalan näkyjä eikä nuhteluita nuo ”todistukset”. Sitten läksyssä onkin sitten pitkä lainaus Ellen Whiten omakehusta tuosta aiheesta." (Riitta)

      "Ja sitten Pääkonferenssi muistuttaa, että Ellen White jätti jälkeensä kuollessaan satoja tuhansia sivuja julkaistua ja julkaisematonta materiaalia. Siinä sitä sitten on lukemista häneen eksyneille – siinä jää Raamattu n. 300 sivullaan toiseksi."

      "Sitten mainitaan joitain Raamatun profetioita ja miten Elleninkin profetiat toteutuivat. Esimerkkinä on Ellenin näky Amerikan sisällissodasta. Mutta eipä mainita, että Ellen ennusti enkelinäkynsä perusteella Englannin julistavan sodan Amerikalle eikä Amerikka kestä hyökkäystä vaan kaatuu. Tuolla koko näky: http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000 000000003&conference=4500000000001692&posting=220000000 23738780#22000000023738780 Mutta eipä vaan tuokaan käynyt toteen."

      "Ja koska adventistit ovat Ellenin näkyjen mukaan Israelin 12 heimoa ja jäännöskirkko, joilla on pelastava sapattisinetti ja muut ovat babylon, niin Ellen sitten ennusti, että protestantit ojentavat kätensä Rooman vallalle. Noh onhan se ekumenia käynnissä, kun maallistuneet protestantit ovat tehneet sopimuksia katolisten kanssa. Mutta niinpä vaan on Adventtikirkkokin ollut mukana ekumeniassa, joskin hitaammalla tempolla. Antoihan Adventtikirkon Pääkonferenssin pääsihteeri B. B. Beach paaville Adventtikirkon kultaisen mitalinkin ja kutsui häntä ”Pyhäksi Isäksi”.
      http://www.calltorepent.com/beach-1977"
      AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

      Juu - kyllä Adventtikirkko on mukana suomalaisessakin "babyloniassa".
      Mie henk.koht. en välitä ottaa kantaa siihen asiaan, mutta niin se vaan on.

      http://www.svkn.fi/?sid=11
      http://www.ekumenia.fi/sen_esittaytyy/jasenkunta_-_medlemskapskretsen/

      Ideneb

    • Kauhea Viha Jeesusta kohtaan, Jopa Jeesuksen omasta sapatista sinä teet Ellen sapatin. Miksi sinä haluat aina koroittaa Saatanaa ja alentaa Jeesusta. Ethän sinä pääse mihinkään tavallisella Jumalan pilkalla.

      Adventistit ovat ainoita Kristittyjä jotka antavat vielä tähän maailman aikaan Kunnian Taivaan Jumalalle. Sinä annat vastaavasti Kunniasi Pilkalle Ja Vaticaanin päämiehelle.

      Mitäs ne pilkkaajat perivätkään? Kaipa sinäkin tulevasta perinnöstäsi olet tietoinen, Jos haluat käännyttää Pietismiin, niin sinun tulisi antaa meille hieman opetusta Pietismistä.

      Tähän mennessä olet antanut vain haja tietoa Pietismistä. # olet kertonut, että siellä Pietismin taivaassa ihmiset syövät itseään ja välillä oksentavat. Liha kasvaa jatkuvasti entiselleen. Tätä touhua jatkuu kuulema jatkuvasti kautta ikiaikojen# Eipä tämän perusteella taida monellekaan tulla kaipausta Pietistiseen taivaaseen. Eikö sillä Pietismissä ole todellakaan mitään viettelevämpää? Brimmin Veljesten sadutkaan eivät vetäneet mitään vertoja tuolle sinun antamallesi Pietistiselle taivaskuvaukselle. Hyvää Ystävän päivää sinulle.

      • Tuloopi

        Luin jsotain todistuksesi, että ihka omalla
        tahdonvoimalla tulit terveeksi ja pysyt terveenä
        Mäkin tahtosin sellasen pinnistämisvoiman,
        ettei tarttis nöyrtyä uskovaiseksi.


      • toiminta

        Miksi adventistit jakavat esitteitä omista käännytyskursseistaan ilman Suomen Adventtikirkon nimeä joka toimii "seminaarien" järjestäjänä?


    • sisältää

      halveksuntaa, pilkkaa, oma hyväisyyttä, ikuista piinaa, rikinkatkuisen saatanan, Jumalan antamaa lepopäivää uskova_1 kutsuu ellensapatiksi, Jeesukseen turvaavia uskova_1 ei vain pilkkaa vaan kutsuu heitä eri nimilla .. mikä on se henki joka teettää kaiken tämän - mikä on se henki joka on orjuuttanut uskova-1:den ja on juokksuttanut häntä omilla asioillaan jo monet vuodet..

      Hedelmistään puu tunnetaan. Ketkä ovat ne jotka taputtavat käsiään ihastuksissaan uskova_1:den takana hänen tehdessään kaikkea tätä.

      Kysyn vaan.

    • "Those who have helped souls to feel at liberty to specify what is of God in the Testimonies and what are the uninspired words of Sister White, will find that they were helping the devil in his work of deception." (Ellen White, Testimonies, vol. 5 sivu 682)

      Nuo, jotka ovat auttaneet sieluja tuntemaan luvalliseksi eritellä, mikä todistuksissa on Jumalasta ja mikä on inspiroimatonta sisar Whiteä, tulevat huomaamaan, että he auttoivat paholaista hänen pettämistyössään.

      • hänen eksytystyössään

        Kiero nainen tuo Ellen...ja se katsotaan maailmassa naiseudessa lahjaksi miestäkin vastaan?

        Ellen käytti kaikkia läheisiään hyväksi..eniten james-miestään ja kaksi lastaan kuolivat todennäköisesti äitinsä laiminlyöntien seurauksena...?


    • Evankeliumin julistaminen:

      Siinä missä Vanhan testamentin ihmiset katsoivat uskossa eteenpäin Messiaaseen, Uusi testamentti katsoo taaksepäin Jeesuksessa Kristuksessa loppuun suoritettuun pelastukseen. Molemmissa testamenteissa huomio keskittyy siihen, mitä Jumala on tehnyt korjatakseen ihmisen syntiinlankeemuksen seuraukset.
      Se on myös Ellen Whiten kirjoitusten keskipiste. Niissä on yli kahdeksantuhatta viittausta Jeesuksen Kristuksen uhriin ristillä. Ristiinnaulittu Kristus ja Kristuksen risti olivat hänen sanomansa ydin. Hän kehoitti adventisteja korottamaan Jeesusta Kristusta maailman edessä. "Kaikista tunnustavista kristityistä seitsemännen päivän adventistien pitäisi olla ensimmäisinä korottamassa Kristusta maailman edessä". (GW 156). "Patriarkkojen ilmentämänä, vertauskuvallisen uhripalveluksen ja lain kuvaamana sekä profeettain ilmoittamana Kristus on Vanhan testamentin rikkaus. Elämässään, kuolemassaan ja ylösnousemuksessaan sekä Pyhän Hengen ilmaisemana Kristus on Uuden testamentin aarre". (KV 88)
      "Kristuksen uhri syntien sovitukseksi on se suuri totuus, jonka ympärille kaikki muut totuudet ryhmittyvät. Sen tulee olla kaikkien saarnojemme perustus". (GW 315).

      • hörökorvat kuunnelkaa

        Uusi testamentti kumoaa aina vanhan testamentin. Sitä te raukat ja ymmärtämättömät ette osaa käsittää ollenkaan. Joten, se joka on vanhaa on olemassa vain sen vuoksi että sitä voisi verrata uuteen. Eikä tuota uutta tesmenttia ole tarkoitettu
        sormeiltavaksi ja muuteltavaksi vaan luettavaksi, tutkittavaksi, ja sitten omaksuttavaksi ilman omia selitysteoksia siitä.


      • Raamattu sanoo

        ettei Johannes Kastajan jälkeen tullut enää uusia profeettoja; KRISTUS on profeetta, Kuningas, Jumalan Poika, jne....?


    • ja totta joka sana

      SDA eli Maailmanlaajuinen Seveth Day Adventist Church on yksi Babylonian sekoitukseen kuuluvista pienistä sarvista, joista tulee ISOJA EKSYTTÄJIÄ!

      MUTTA meidän onneksi Suomen Evankelisluterilainen kirkko ja muut KRISTILLISET yhteisöt ja ihmiset ovat hereillä olleet huomaamaan tämän "enkelikirkon antikristilliset piirteet"...

      Sanon nyt ja tulen aina sanomaan, että tämän "ADVENTISTIT" -lahkon ei tulisi edes olla tässä "Kristillisten"-otsikon alla?!!!!????!!!??

      Mutta jotta eksytys tulisi ilmeiseksi ja kristitytkin jotka eivät sitä vielä tiedä, tulisivat sen tietämään, NIIN se puoltaa paikkaansa?

      EHKä tässä on sittenkin Korkeimman tarkoitus tässä mielessä sijoittettuna!?

      Joppe

      • Sinussa lienee

        profetian henkeä...?


      • hirvas

        kuten muutkin paavin oppeja opettavat tulevat kokemaan nopean loppunsa, samaa koskee kaikkia muitakin harhaoppeja opettavia. Siitä pitää Jumala huolen. Hänen kansansa pitää jättää suuri Babylon ja paeta pois siitä.


      • suununtaista: Näet sunnuntai seurakunnat ovat syntyneet 250 v. viimeisten Apostolien teloituksen jälkeen ja rehellisesti ilmaistuina sunnuntai seurakunnat ovat Raamatulle tuntemattomia kultti yhteisöjä, Jotka toimivat Kristinuskon ulkopuolisina kultteina. Jeesus ei Tällaista kulttia tuntenut Eikä Paavalikaan tiennyt yhtään mitään sunnuntai kulteista.

        Näiden kulttien näkemys on Seka pakanuutta.
        Hyvää ystävän päivää Kulttilaisille. Kultit yleensä rakennetaan aivan omalle perustalle. Siksi Tämän mahti kultin pystyy eroittamaan sunnuntaista.


      • sapatin...
        Una-Fortuna2 kirjoitti:

        suununtaista: Näet sunnuntai seurakunnat ovat syntyneet 250 v. viimeisten Apostolien teloituksen jälkeen ja rehellisesti ilmaistuina sunnuntai seurakunnat ovat Raamatulle tuntemattomia kultti yhteisöjä, Jotka toimivat Kristinuskon ulkopuolisina kultteina. Jeesus ei Tällaista kulttia tuntenut Eikä Paavalikaan tiennyt yhtään mitään sunnuntai kulteista.

        Näiden kulttien näkemys on Seka pakanuutta.
        Hyvää ystävän päivää Kulttilaisille. Kultit yleensä rakennetaan aivan omalle perustalle. Siksi Tämän mahti kultin pystyy eroittamaan sunnuntaista.

        Mutta en adventistien sapattia.


      • sapatin... kirjoitti:

        Mutta en adventistien sapattia.

        on juutalaisella ja adventistien sapatilla, kerrohan en ole ennen kuulukkaan tuota?


      • hirvas
        Una-Fortuna2 kirjoitti:

        suununtaista: Näet sunnuntai seurakunnat ovat syntyneet 250 v. viimeisten Apostolien teloituksen jälkeen ja rehellisesti ilmaistuina sunnuntai seurakunnat ovat Raamatulle tuntemattomia kultti yhteisöjä, Jotka toimivat Kristinuskon ulkopuolisina kultteina. Jeesus ei Tällaista kulttia tuntenut Eikä Paavalikaan tiennyt yhtään mitään sunnuntai kulteista.

        Näiden kulttien näkemys on Seka pakanuutta.
        Hyvää ystävän päivää Kulttilaisille. Kultit yleensä rakennetaan aivan omalle perustalle. Siksi Tämän mahti kultin pystyy eroittamaan sunnuntaista.

        tunnustaa myös adventtikirkko ekumeenisesti, eli porttokirkko sekin.


      • hirvas
        anne-elina kirjoitti:

        on juutalaisella ja adventistien sapatilla, kerrohan en ole ennen kuulukkaan tuota?

        sapatin israelilaisille, merkkinä Hänen ja heidän välisesta liitosta. Heidän täytyy viettää sapattia sukupolvesta sukupolveen.

        Jos uskot Jumalaa, niin näin se asia on. Tässä on Hänen itsensä antama ilmoitus siitä:

        2. Moos. 31:13
        "Puhu israelilaisille ja sano: Pitäkää minun sapattini, sillä se on merkkinä meidän välillämme, minun ja teidän, sukupolvesta sukupolveen, tietääksenne, että minä olen Herra, joka pyhitän teidät.

        Adventistit ovat sekoittaneet puurot ja vellit, ja koska he elävät vielä 1975 vuotta sitten kumotussa laissa. He luulevat tekevänsä oikein pitäessään kiinni vanhasta juutalaisten perinnäissäännöstä, vaikkei se pakanoita ole ikinä koskenutkaan.
        Kannattaa siis varoa adventistien oppeja.


      • hirvas kirjoitti:

        sapatin israelilaisille, merkkinä Hänen ja heidän välisesta liitosta. Heidän täytyy viettää sapattia sukupolvesta sukupolveen.

        Jos uskot Jumalaa, niin näin se asia on. Tässä on Hänen itsensä antama ilmoitus siitä:

        2. Moos. 31:13
        "Puhu israelilaisille ja sano: Pitäkää minun sapattini, sillä se on merkkinä meidän välillämme, minun ja teidän, sukupolvesta sukupolveen, tietääksenne, että minä olen Herra, joka pyhitän teidät.

        Adventistit ovat sekoittaneet puurot ja vellit, ja koska he elävät vielä 1975 vuotta sitten kumotussa laissa. He luulevat tekevänsä oikein pitäessään kiinni vanhasta juutalaisten perinnäissäännöstä, vaikkei se pakanoita ole ikinä koskenutkaan.
        Kannattaa siis varoa adventistien oppeja.

        että Uusi testamentti puhuu selvästi kahdesta eri laista: siveyslaista eli kymmenen käskyn laista, joka on voimassa myös kristittyjä velvoittavana elämän ja vaelluksen ohjeena, sekä seremonialaista eli esikuvallista säädöksistä, jotka ristillä kumottiin ja poistettiin niin etteivät ne enää sido kristittyjä.

        Raamatun sopusointu vaatii näiden kahden eri lain tunnustamista, joihin kristitty suhtautuu eri tavoin.
        Edellinen,siveyslaki, on vahvistettu uskon kautta noudatettavaksi, ja siitä apostoli sanoo: Teemmekö siis lain mitättömäksi uskon kautta? Pois se! Vaan me vahvistamme lain, Room.3:31.
        Jälkimäinen taas, seremonialaki, sai täyttymyksensä Kristuksessa kun Hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä.Ef.2:15.
        Kukaan ei vilpittömästi Raamattuun uskovana voi väittää, että Uusi testamentti puhuu vain yhdestä laista.
        Yhdestä ja samasta laista ei Paavali voisi puhua noin eri lailla.
        Hyvää ystävän päivää sinulle Hirvas.


      • alex-kasi
        Una-Fortuna2 kirjoitti:

        suununtaista: Näet sunnuntai seurakunnat ovat syntyneet 250 v. viimeisten Apostolien teloituksen jälkeen ja rehellisesti ilmaistuina sunnuntai seurakunnat ovat Raamatulle tuntemattomia kultti yhteisöjä, Jotka toimivat Kristinuskon ulkopuolisina kultteina. Jeesus ei Tällaista kulttia tuntenut Eikä Paavalikaan tiennyt yhtään mitään sunnuntai kulteista.

        Näiden kulttien näkemys on Seka pakanuutta.
        Hyvää ystävän päivää Kulttilaisille. Kultit yleensä rakennetaan aivan omalle perustalle. Siksi Tämän mahti kultin pystyy eroittamaan sunnuntaista.

        olit aika suuri suustasi ja puhuit liikaa :)

        Jos haet täydellistä kirkkoa tai täydellistä seurakuntaa - voin vain sanoa ettet löydä. Ei sen enempää A-kirkko kuin mikään muukaan kirkko ole virheetön.

        Kuitenkin on niin että virheiden SISÄLTÖ on sekin aika tärkeä - jos syyttää rakkaudellista perheen Isää kiduttavaksi hirviöksi on se minun mielestäni aika vakava asia - ei siksi että se muuttaisi perheen Isän toiseksi vaan siksi että se koko uskon TÄYTYY perustua sellaiseen perheen Isään - lapsiaan KIDUTTAVAAN isään. !!!!!

        Mikä ero onkaan perheillä jos toisessa on lapsiaan UHKAAVA ja KIDUTTAVA isä ja toisessa lapsiaan RAKASTAVA Isä.

        Minkälaisia tulee niiden perheiden lapsista?

        Toiset kasvavat ikuisen piinan ja tulijärven uhan alla ja toiset rakkaudellissa totuudenmukaisessa ohjauksessa.

        Kaiken aikaa UHAN ALLA KASVAVAN perheen lapset hairahtuvat kaikenlaisiin kummallisuuksiin joita he uskovat isänsä palvomiseksi - ryömivät lattioilla, huutavat kiihkon yllyttämänä, kaatuilevat, keksivät että puhuvat "kielillä" vaikka vain mongertavat mitä sattuu ja toinen on tulkkaavinaan!!! toisen mongerrusta.
        He uskottelevat toisilleen että he puhuvat vainajien kanssa - otetaan yhteyttä kuolleisiin sukulaisiin ja kerrotan satuja toisilleen todistukseksi että "minä totta vie ole ikuisen piinan välttänyt". Nähdään unia (seurauksena tästä kaaoksesta) ja uskotaan että ne ovat ennusmerkkejä ja niin edelleen loputtomiin ---- Voiko sairaampaa uskoa olla?? Kysyn vaan.

        Toinen perhe jossa Isä on lapsiaan aina rakastava - siellä ei uhkailla ketään ikuisella piinalla vaan opetellaan sitä mikä on Jumalan totuutta - huolimatta että he ovat langenneita - Isä opettaa heille totuutta jossa on iabnkaikkinen elämä. Opettaa esimerkiksi - että kaikella on seurauksensa ja jos ihminen ei ota kiinni siitä tilaísuudesta puhdistukseen mikä hänelle on annettu - hän saa kärsiä tekojensa seuraukset.

        Tässä perheessä ei ryömitä kokouksissa lattioilla, ei tehdä valheellisia ihmeparannuksia, ei olla hurmoksissa vaan ollaan Jumalan rauhassa - ero on valtava - MUTTA se ei terkoita että missään seurakunnassa olisi täydellisyyden saaneita ihmisiä.

        Ikuisen piinan oppi on maailman suurin ihmisten SOKEUTTAJA ja siihen uskova_1:kin uskoo.

        Sääli tyttöä - ja nyt hän on käynyt adventistien kimppuun - ja minä uskon että SUURIN SYY ON JUURI ETTÄ ADVENTISTIT EIVÄT JAA HÄNEN IKUISEN PIINAN USKOAAN. Minä uskon että se on tuon Riitta tytön anti-adventismin perimmäinen syy.

        Olisi aika vaikea käsittää, että hän vainoaisi sata vuotta kuollutta naista vuosikausia - ei kyllä takana on jotain muuta - ja jos katsoo mikä on SUURIN ERO - Riittan ja adventistien välillä - niin voi helposti huomata että se ei ole mikään Ellen vaan juuri IKUISEN PIINAN OPPI.

        Mutta koska se on aihe mistä ei RIITTA PALJON PYSTY MITÄÄN SANOMAAN NIIN KEKSII SITTEN MUUTA ..

        Yllä olevaa todistaa sekin että Riitta nimittelee JOKAISTA joka ei ikuisen piinan harhaan usko adventistiksi. Miksi?? No vastaus on selvä - koska he eivät usko piinaavaan jumalaan - siis Riittan Jumalaan.

        alex


      • Bushmanni
        anne-elina kirjoitti:

        että Uusi testamentti puhuu selvästi kahdesta eri laista: siveyslaista eli kymmenen käskyn laista, joka on voimassa myös kristittyjä velvoittavana elämän ja vaelluksen ohjeena, sekä seremonialaista eli esikuvallista säädöksistä, jotka ristillä kumottiin ja poistettiin niin etteivät ne enää sido kristittyjä.

        Raamatun sopusointu vaatii näiden kahden eri lain tunnustamista, joihin kristitty suhtautuu eri tavoin.
        Edellinen,siveyslaki, on vahvistettu uskon kautta noudatettavaksi, ja siitä apostoli sanoo: Teemmekö siis lain mitättömäksi uskon kautta? Pois se! Vaan me vahvistamme lain, Room.3:31.
        Jälkimäinen taas, seremonialaki, sai täyttymyksensä Kristuksessa kun Hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä.Ef.2:15.
        Kukaan ei vilpittömästi Raamattuun uskovana voi väittää, että Uusi testamentti puhuu vain yhdestä laista.
        Yhdestä ja samasta laista ei Paavali voisi puhua noin eri lailla.
        Hyvää ystävän päivää sinulle Hirvas.

        >>Uusi testamentti puhuu selvästi kahdesta eri laista: siveyslaista eli kymmenen käskyn laista>>

        Tämä on niin hirveää sontaa, että eipä tule sanoja mieleen sitä kuvaamaan, kuin tuo sonta.

        Tuo on täydellista adventistien omaa sekavaa lakimössöä, joka ei perustu Raamattuun pätkääkään.

        Ei ole olemassa mitään eri lakeja. On yksi ainoa lakikokoelma, jonka Mooses sai Siinailla. Siihen lakiin sisältyy kaikki ja sen yksi osa on tuo kymmenen käskyä.

        "Mooseksen laki" ,"Herran laki" , "laki" ja "vanhan liiton laki" tarkoittavat yhtä ja samaa jakamatonta lakikokoelmaa, jonka yhtenä osana on dekalogi (Kymmenen käskyä).

        Dekalogi kuuluu siihen liiton kirjaan, jonka Herran teki Israelin kansan kanssa Siinailla (2 Moos.19-24 luvut). Ks. varsinkin 2 Moos. 24:7-8 "Sitten hän otti liiton kirjan ja luki sen kansan kuullen, ja kansa sanoi: "Me teemme kuuliaisesti kaiken, mitä Herra on käskenyt." Mooses otti veren, vihmoi sillä kansaa ja sanoi: "Tämä on sen liiton veri, jonka Herra nyt tekee teidän kanssanne näillä ehdoilla." Ja jae 12: "Herra sanoi Moosekselle: "Nouse tälle vuorelle minun luokseni ja odota täällä. Minä annan sinulle kivitaulut, joihin olen kirjoittanut lain ja käskyt, että voisit opettaa ne kansalle."

        Laki on kokonaisuus ja yhtäläisesti se säädettiin "ikuiseksi" Israelin kansalle. Jos tätä selitysopillista perustosiasiaa ei ymmärretä, päädytään väärinkäsityksiin jo lain tulkinnan lähtökohdissa. Ks. myös esim. 2 Aik.31:3 "Kuningas antoi omaisuudestaan Herran laissa määrätyn osuuden erilaisiin polttouhreihin: aamu- ja iltauhreihin, sapattiuhreihin ja uudenkuun päivien ja vuotuisten juhlien uhreihin".

        Tuo sinun plörinäsi on kammottavaa adventistipropagandaa, joka ei perustu Raamattuun, eikä mihinkään muuhunkaan.

        Korjaan: se perustuu Ellenin mielikuvitukseen.


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        hirvas kirjoitti:

        sapatin israelilaisille, merkkinä Hänen ja heidän välisesta liitosta. Heidän täytyy viettää sapattia sukupolvesta sukupolveen.

        Jos uskot Jumalaa, niin näin se asia on. Tässä on Hänen itsensä antama ilmoitus siitä:

        2. Moos. 31:13
        "Puhu israelilaisille ja sano: Pitäkää minun sapattini, sillä se on merkkinä meidän välillämme, minun ja teidän, sukupolvesta sukupolveen, tietääksenne, että minä olen Herra, joka pyhitän teidät.

        Adventistit ovat sekoittaneet puurot ja vellit, ja koska he elävät vielä 1975 vuotta sitten kumotussa laissa. He luulevat tekevänsä oikein pitäessään kiinni vanhasta juutalaisten perinnäissäännöstä, vaikkei se pakanoita ole ikinä koskenutkaan.
        Kannattaa siis varoa adventistien oppeja.

        ...missäs ne hirvaksen tyyliset uskovat sitten olivat ja elivät tuohon aikaan, joiden kanssa ei Hän käynyt laki liittoon?

        Jos oli muitakin lampaita, joita Hänen piti johdattaa, niin miksi Hän käytti aikansa israelin kansan johtamiseen, ...päivällä pilven-ja yöllä tulen patsaassa!!

        Eikös näitä " hirvalaisia, vuorilla ja tasankoilla eläviä uskovaisia olisi pitänyt myös johdattaa?

        Vai ehtiköhän se Jumala niin harvakseltaan, tuonne muuanne, että nää ehti oppimaan epäjumalten palveluksen ja lastensa niille syöttämisen, ...kun ei ollut " hyvää opettajaa" 
        peli paikoilla!?
        Pahoja opettajia tietenkin oli riittämiin!

        hirvaslaisten täytty viettää sunnuntaita sukupolvesta sukupolveen, kuten onkin tapahtunut,...onkohan tääkin Jumalan suunnitelmaa, sillä eihän olisi ketään heitettäväksi helvettiin, jos kaikki olisivat lakiliitossa!

        Tehän sanotte " Israel on Jumalan kansa",...koska se pitää lain!
        Ja Jumala hylkää adventistit juuri saman syyn takia, jonka vuoksi israel pelastetaan Jumalan kansana, eli Jumalan lain noudattamisen vuoksi!

        Kokoontukaa kaikki ja kaatakaa rahaa kukkarosta palkkioksi hirvakselle, joka opettaa Jumalaa ja lakia vastaan, siksi että " lisääntykää ja täyttäkää helvetti" toteutuisi.

        Onhan niitäkin oltava, jotka keräävät sieluja helvettiin, kun on niitä jotka pyydystävät
        sieluja sieltä pois!

        Saatanalla on omat työmiehensä, ja niin on Jumalallakin


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        sapatin... kirjoitti:

        Mutta en adventistien sapattia.

        asetti sapatin , luomisen muistomerkiksi, eikä juutalaisten muistomerkiksi!

        Huomasiko hän erehdyksensä vasta 1. sapatin jälkeen, ja sanoi: " Eihän täällä ole muita kuin eevoja ja aatameja, ...minä tahdon tänne juutalaisia,....ja tapahtui niin???


      • siinä..
        anne-elina kirjoitti:

        on juutalaisella ja adventistien sapatilla, kerrohan en ole ennen kuulukkaan tuota?

        Että adv.ovat putsanneet sapatista pois kaikki sille kuuluvat säädökset,ja ottaneet siitä vain sen päivän. Sen takia se on adventistien sapatti.


      • Bushmanni
        Benedi-IDENEB= siunattu kirjoitti:

        ...missäs ne hirvaksen tyyliset uskovat sitten olivat ja elivät tuohon aikaan, joiden kanssa ei Hän käynyt laki liittoon?

        Jos oli muitakin lampaita, joita Hänen piti johdattaa, niin miksi Hän käytti aikansa israelin kansan johtamiseen, ...päivällä pilven-ja yöllä tulen patsaassa!!

        Eikös näitä " hirvalaisia, vuorilla ja tasankoilla eläviä uskovaisia olisi pitänyt myös johdattaa?

        Vai ehtiköhän se Jumala niin harvakseltaan, tuonne muuanne, että nää ehti oppimaan epäjumalten palveluksen ja lastensa niille syöttämisen, ...kun ei ollut " hyvää opettajaa" 
        peli paikoilla!?
        Pahoja opettajia tietenkin oli riittämiin!

        hirvaslaisten täytty viettää sunnuntaita sukupolvesta sukupolveen, kuten onkin tapahtunut,...onkohan tääkin Jumalan suunnitelmaa, sillä eihän olisi ketään heitettäväksi helvettiin, jos kaikki olisivat lakiliitossa!

        Tehän sanotte " Israel on Jumalan kansa",...koska se pitää lain!
        Ja Jumala hylkää adventistit juuri saman syyn takia, jonka vuoksi israel pelastetaan Jumalan kansana, eli Jumalan lain noudattamisen vuoksi!

        Kokoontukaa kaikki ja kaatakaa rahaa kukkarosta palkkioksi hirvakselle, joka opettaa Jumalaa ja lakia vastaan, siksi että " lisääntykää ja täyttäkää helvetti" toteutuisi.

        Onhan niitäkin oltava, jotka keräävät sieluja helvettiin, kun on niitä jotka pyydystävät
        sieluja sieltä pois!

        Saatanalla on omat työmiehensä, ja niin on Jumalallakin

        >> Tehän sanotte " Israel on Jumalan kansa",...koska se pitää lain!
        Ja Jumala hylkää adventistit juuri saman syyn takia, jonka vuoksi israel pelastetaan Jumalan kansana, eli Jumalan lain noudattamisen vuoksi! >>

        Minä en oikein pysy sinun loogisuuden perässä, joten selitäpä hiukan, mitä tuo ylläoleva "aivopieru" pitää sisällään.

        Sinä kirjoitat siinä, että Jumala hylkää adventistit Jumalan lain noudattamisen vuoksi. Vai oletko sitä mieltä, että joku on tuota mieltä, vai mitä ihmettä sinä hourit.

        Ja luuletko sinä oikeasti, että adventistit ovat se Jumalan valittu kansa, josta Raamattu puhuu?

        Pari tuntia peruskoulun uskonnonopetusta voisi tehdä sinullekin ihmeitä. Tai luulen että yksi tunti riittäisi, niin saisit jo edes jonkinlaiset perusteet teologiseen ajatteluun.


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        Bushmanni kirjoitti:

        >>Uusi testamentti puhuu selvästi kahdesta eri laista: siveyslaista eli kymmenen käskyn laista>>

        Tämä on niin hirveää sontaa, että eipä tule sanoja mieleen sitä kuvaamaan, kuin tuo sonta.

        Tuo on täydellista adventistien omaa sekavaa lakimössöä, joka ei perustu Raamattuun pätkääkään.

        Ei ole olemassa mitään eri lakeja. On yksi ainoa lakikokoelma, jonka Mooses sai Siinailla. Siihen lakiin sisältyy kaikki ja sen yksi osa on tuo kymmenen käskyä.

        "Mooseksen laki" ,"Herran laki" , "laki" ja "vanhan liiton laki" tarkoittavat yhtä ja samaa jakamatonta lakikokoelmaa, jonka yhtenä osana on dekalogi (Kymmenen käskyä).

        Dekalogi kuuluu siihen liiton kirjaan, jonka Herran teki Israelin kansan kanssa Siinailla (2 Moos.19-24 luvut). Ks. varsinkin 2 Moos. 24:7-8 "Sitten hän otti liiton kirjan ja luki sen kansan kuullen, ja kansa sanoi: "Me teemme kuuliaisesti kaiken, mitä Herra on käskenyt." Mooses otti veren, vihmoi sillä kansaa ja sanoi: "Tämä on sen liiton veri, jonka Herra nyt tekee teidän kanssanne näillä ehdoilla." Ja jae 12: "Herra sanoi Moosekselle: "Nouse tälle vuorelle minun luokseni ja odota täällä. Minä annan sinulle kivitaulut, joihin olen kirjoittanut lain ja käskyt, että voisit opettaa ne kansalle."

        Laki on kokonaisuus ja yhtäläisesti se säädettiin "ikuiseksi" Israelin kansalle. Jos tätä selitysopillista perustosiasiaa ei ymmärretä, päädytään väärinkäsityksiin jo lain tulkinnan lähtökohdissa. Ks. myös esim. 2 Aik.31:3 "Kuningas antoi omaisuudestaan Herran laissa määrätyn osuuden erilaisiin polttouhreihin: aamu- ja iltauhreihin, sapattiuhreihin ja uudenkuun päivien ja vuotuisten juhlien uhreihin".

        Tuo sinun plörinäsi on kammottavaa adventistipropagandaa, joka ei perustu Raamattuun, eikä mihinkään muuhunkaan.

        Korjaan: se perustuu Ellenin mielikuvitukseen.

        Kymmenen käskyä:

        - Jumalan puhuma 5 Moos. 4: 12, 13
        - Kutsuttiin " Kuninkaalliseksi laiksi" Jaak 2: 8
        - Jumalan itsensä kirjoittama 2 Moos. 24: 12
        - Jumala kirjoitti kivitauluun 5 Moos 10:1-4
        - Jumalan omalla sormella kirjoittama 2 Moos. 31:18
        - Säilytyspaikka arkissa 5 Moos. 10: 5
        - Kutsuttiin Testamentiksi 2 Moos. 40: 20
        2 M00s 31: 18
        - Pysyy iankaiken Ps 111:7, 8
        - Kutsuttiin Jumalan laiksi Ps:1: 2 119: 1
        - Osoittaa mikä on syntiä 1 Joh. 3: 4
        - Kristus ei poistanut Matt 5: 17
        - Kristus vahvisti tämän lain Jes. 42: 21
        - On pyhä, oikea, ja hyvä Room 7: 12
        - Usko vahvistaa tämän lain Room 3: 31
        - tämä laki on hengellinen Room 7: 14

        Laki järjestyksenpidosta ja seremonioista:

        - Mooseksen puhuma 3 Moos.1: 1, 2
        - Kutsuttiin sisällöltään järjestyslaiksi Ef 2: 15
        - Mooseksen kirjoittama 5 Moos 31: 9
        - Kirjoitettiin kirjaan 5 Moos 31: 24 kts. 2 aikak. 35:12
        - Oli kirjoitettu käsin järjestyksenpidosta Kol 2: 14
        - Tätä lakia säilytettiin arkin ulkopuolella , sen
        sivulla 5 Moos. 31: 26
        - Kutsuttiin lain kirjaksi 5 Moos. 31: 26
        - Kutsuttiin Mooseksen laiksi Malakia 4: 4
        - Tämä laki loppui ristillä Kol 2: 14
        - Ei valmistettukaan täydelliseksi Heb 7: 19
        - Kohtasi loppunsa ristillä Kol 2: 14-17
        - Tämä laki oli pakko antaa synnin seurauksien tähden 3 Moos. 3- 7 luvut
        - Kristus poisti sen Ef 2: 15
        - Kristus naulasi ristiin Kol 2: 14

        Kun Jeesus otettiin alas ristiltä kuolleena, ja haudattiin, tämä laki jäi ristiinnaulituksi!
        Kol 2: 14
        - Tämä laki esitti tulevaisten varjoa Heb 10: 1
        - Jos tätä lakia noudattaa nyt, usko Kristuksen täytettyyn Golgatan sovitustyöhön lakkaa, pelastus kun ei enää hoidu
        uhrilampailla , syömisillä, ja näkyleivillä, eikä ympärileikkauksilla Gal 5: 2-5

        - Käsitti kongreettisia asioita, - ruuat, juomat, pesot Heb 9: 10

        Kuten sanoin, minä päätän siitä mikä laki mikin on, Jumalan sanan perusteella!


      • Bushmanni
        Benedi-IDENEB= siunattu kirjoitti:

        Kymmenen käskyä:

        - Jumalan puhuma 5 Moos. 4: 12, 13
        - Kutsuttiin " Kuninkaalliseksi laiksi" Jaak 2: 8
        - Jumalan itsensä kirjoittama 2 Moos. 24: 12
        - Jumala kirjoitti kivitauluun 5 Moos 10:1-4
        - Jumalan omalla sormella kirjoittama 2 Moos. 31:18
        - Säilytyspaikka arkissa 5 Moos. 10: 5
        - Kutsuttiin Testamentiksi 2 Moos. 40: 20
        2 M00s 31: 18
        - Pysyy iankaiken Ps 111:7, 8
        - Kutsuttiin Jumalan laiksi Ps:1: 2 119: 1
        - Osoittaa mikä on syntiä 1 Joh. 3: 4
        - Kristus ei poistanut Matt 5: 17
        - Kristus vahvisti tämän lain Jes. 42: 21
        - On pyhä, oikea, ja hyvä Room 7: 12
        - Usko vahvistaa tämän lain Room 3: 31
        - tämä laki on hengellinen Room 7: 14

        Laki järjestyksenpidosta ja seremonioista:

        - Mooseksen puhuma 3 Moos.1: 1, 2
        - Kutsuttiin sisällöltään järjestyslaiksi Ef 2: 15
        - Mooseksen kirjoittama 5 Moos 31: 9
        - Kirjoitettiin kirjaan 5 Moos 31: 24 kts. 2 aikak. 35:12
        - Oli kirjoitettu käsin järjestyksenpidosta Kol 2: 14
        - Tätä lakia säilytettiin arkin ulkopuolella , sen
        sivulla 5 Moos. 31: 26
        - Kutsuttiin lain kirjaksi 5 Moos. 31: 26
        - Kutsuttiin Mooseksen laiksi Malakia 4: 4
        - Tämä laki loppui ristillä Kol 2: 14
        - Ei valmistettukaan täydelliseksi Heb 7: 19
        - Kohtasi loppunsa ristillä Kol 2: 14-17
        - Tämä laki oli pakko antaa synnin seurauksien tähden 3 Moos. 3- 7 luvut
        - Kristus poisti sen Ef 2: 15
        - Kristus naulasi ristiin Kol 2: 14

        Kun Jeesus otettiin alas ristiltä kuolleena, ja haudattiin, tämä laki jäi ristiinnaulituksi!
        Kol 2: 14
        - Tämä laki esitti tulevaisten varjoa Heb 10: 1
        - Jos tätä lakia noudattaa nyt, usko Kristuksen täytettyyn Golgatan sovitustyöhön lakkaa, pelastus kun ei enää hoidu
        uhrilampailla , syömisillä, ja näkyleivillä, eikä ympärileikkauksilla Gal 5: 2-5

        - Käsitti kongreettisia asioita, - ruuat, juomat, pesot Heb 9: 10

        Kuten sanoin, minä päätän siitä mikä laki mikin on, Jumalan sanan perusteella!

        Sieltä copy/pastettiin taas miljoona yksittäistä raamatun jaetta tukemaan jotain löperöä teologiaa, joka ei ole Raamattua nähnytkään.

        Teologisesti meillä on olemassa yksi lakikokonaisuus, joka annettiin Moosekselle Siinailla. Se lukee Raamatussa erittäin selkeästi. Sinun copy/pasteaukset eivät tilannetta muuta miksikään.

        Adventisteilla voi olla löperö, Raamattuun perustumaton, valheellinen tulkinta aiheesta, muuta nuo sinun irtojakeesi eivät todista mitään muuta kuin sen, että Raamattu ei ole sinun vahvimpia alueitasi.


      • Bushmanni
        Benedi-IDENEB= siunattu kirjoitti:

        Kymmenen käskyä:

        - Jumalan puhuma 5 Moos. 4: 12, 13
        - Kutsuttiin " Kuninkaalliseksi laiksi" Jaak 2: 8
        - Jumalan itsensä kirjoittama 2 Moos. 24: 12
        - Jumala kirjoitti kivitauluun 5 Moos 10:1-4
        - Jumalan omalla sormella kirjoittama 2 Moos. 31:18
        - Säilytyspaikka arkissa 5 Moos. 10: 5
        - Kutsuttiin Testamentiksi 2 Moos. 40: 20
        2 M00s 31: 18
        - Pysyy iankaiken Ps 111:7, 8
        - Kutsuttiin Jumalan laiksi Ps:1: 2 119: 1
        - Osoittaa mikä on syntiä 1 Joh. 3: 4
        - Kristus ei poistanut Matt 5: 17
        - Kristus vahvisti tämän lain Jes. 42: 21
        - On pyhä, oikea, ja hyvä Room 7: 12
        - Usko vahvistaa tämän lain Room 3: 31
        - tämä laki on hengellinen Room 7: 14

        Laki järjestyksenpidosta ja seremonioista:

        - Mooseksen puhuma 3 Moos.1: 1, 2
        - Kutsuttiin sisällöltään järjestyslaiksi Ef 2: 15
        - Mooseksen kirjoittama 5 Moos 31: 9
        - Kirjoitettiin kirjaan 5 Moos 31: 24 kts. 2 aikak. 35:12
        - Oli kirjoitettu käsin järjestyksenpidosta Kol 2: 14
        - Tätä lakia säilytettiin arkin ulkopuolella , sen
        sivulla 5 Moos. 31: 26
        - Kutsuttiin lain kirjaksi 5 Moos. 31: 26
        - Kutsuttiin Mooseksen laiksi Malakia 4: 4
        - Tämä laki loppui ristillä Kol 2: 14
        - Ei valmistettukaan täydelliseksi Heb 7: 19
        - Kohtasi loppunsa ristillä Kol 2: 14-17
        - Tämä laki oli pakko antaa synnin seurauksien tähden 3 Moos. 3- 7 luvut
        - Kristus poisti sen Ef 2: 15
        - Kristus naulasi ristiin Kol 2: 14

        Kun Jeesus otettiin alas ristiltä kuolleena, ja haudattiin, tämä laki jäi ristiinnaulituksi!
        Kol 2: 14
        - Tämä laki esitti tulevaisten varjoa Heb 10: 1
        - Jos tätä lakia noudattaa nyt, usko Kristuksen täytettyyn Golgatan sovitustyöhön lakkaa, pelastus kun ei enää hoidu
        uhrilampailla , syömisillä, ja näkyleivillä, eikä ympärileikkauksilla Gal 5: 2-5

        - Käsitti kongreettisia asioita, - ruuat, juomat, pesot Heb 9: 10

        Kuten sanoin, minä päätän siitä mikä laki mikin on, Jumalan sanan perusteella!

        >>- Kutsuttiin sisällöltään järjestyslaiksi Ef 2: 15 >>

        Noin kirjoitit. No minäpä avasin Raamatun ja katsoin, mitä lukee kohdassa Ef 2:15.

        Siinä lukee näin:

        Hän on kumonnut lain käskyineen ja säädöksineen, jotta hän omassa itsessään loisi nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, ja näin hän on tehnyt rauhan.

        Miten sinä kehtaat valehdella. Ei tuossa puhuta mitään järjestyslaista tai eri sisällöistä.

        Siinä sanotaan näin: Hän on kumonnut lain käskyineen ja säädöksineen, jotta hän omassa itsessään loisi nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, ja näin hän on tehnyt rauhan.

        http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1992/Ef.2.html

        Eli aina kun adventisti lainaa jotain Raamatusta, niin on parempi käydä tarkistamassa itse, mitä hän tälä kertaa valehtelee siellä lukevan.


      • Bushmanni
        Benedi-IDENEB= siunattu kirjoitti:

        Kymmenen käskyä:

        - Jumalan puhuma 5 Moos. 4: 12, 13
        - Kutsuttiin " Kuninkaalliseksi laiksi" Jaak 2: 8
        - Jumalan itsensä kirjoittama 2 Moos. 24: 12
        - Jumala kirjoitti kivitauluun 5 Moos 10:1-4
        - Jumalan omalla sormella kirjoittama 2 Moos. 31:18
        - Säilytyspaikka arkissa 5 Moos. 10: 5
        - Kutsuttiin Testamentiksi 2 Moos. 40: 20
        2 M00s 31: 18
        - Pysyy iankaiken Ps 111:7, 8
        - Kutsuttiin Jumalan laiksi Ps:1: 2 119: 1
        - Osoittaa mikä on syntiä 1 Joh. 3: 4
        - Kristus ei poistanut Matt 5: 17
        - Kristus vahvisti tämän lain Jes. 42: 21
        - On pyhä, oikea, ja hyvä Room 7: 12
        - Usko vahvistaa tämän lain Room 3: 31
        - tämä laki on hengellinen Room 7: 14

        Laki järjestyksenpidosta ja seremonioista:

        - Mooseksen puhuma 3 Moos.1: 1, 2
        - Kutsuttiin sisällöltään järjestyslaiksi Ef 2: 15
        - Mooseksen kirjoittama 5 Moos 31: 9
        - Kirjoitettiin kirjaan 5 Moos 31: 24 kts. 2 aikak. 35:12
        - Oli kirjoitettu käsin järjestyksenpidosta Kol 2: 14
        - Tätä lakia säilytettiin arkin ulkopuolella , sen
        sivulla 5 Moos. 31: 26
        - Kutsuttiin lain kirjaksi 5 Moos. 31: 26
        - Kutsuttiin Mooseksen laiksi Malakia 4: 4
        - Tämä laki loppui ristillä Kol 2: 14
        - Ei valmistettukaan täydelliseksi Heb 7: 19
        - Kohtasi loppunsa ristillä Kol 2: 14-17
        - Tämä laki oli pakko antaa synnin seurauksien tähden 3 Moos. 3- 7 luvut
        - Kristus poisti sen Ef 2: 15
        - Kristus naulasi ristiin Kol 2: 14

        Kun Jeesus otettiin alas ristiltä kuolleena, ja haudattiin, tämä laki jäi ristiinnaulituksi!
        Kol 2: 14
        - Tämä laki esitti tulevaisten varjoa Heb 10: 1
        - Jos tätä lakia noudattaa nyt, usko Kristuksen täytettyyn Golgatan sovitustyöhön lakkaa, pelastus kun ei enää hoidu
        uhrilampailla , syömisillä, ja näkyleivillä, eikä ympärileikkauksilla Gal 5: 2-5

        - Käsitti kongreettisia asioita, - ruuat, juomat, pesot Heb 9: 10

        Kuten sanoin, minä päätän siitä mikä laki mikin on, Jumalan sanan perusteella!

        >>- Oli kirjoitettu käsin järjestyksenpidosta Kol 2: 14 >>

        Sinun mielestäsi Kol 2 : 14 siis kertoo, että laki on kirjoitettu käsin järjestyksenpidosta.

        No avataanpa Raamattu ja katsotaan mitä lukee Kol 2: 14. Siellä lukee näin:

        14 hän kumosi meitä rasittavan velkakirjan kaikkine määräyksineen ja teki sen mitättömäksi naulitsemalla sen ristiin.

        http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1992/Kol.2.html

        Voi käsittämätöntä, miten ihminen kehtaa valehdella ja vääristellä Raamattua. Oletko sinä ihan sokea ja täysin aivopesty valheisiin.

        Ihmisparka.


      • Bushmanni
        Benedi-IDENEB= siunattu kirjoitti:

        Kymmenen käskyä:

        - Jumalan puhuma 5 Moos. 4: 12, 13
        - Kutsuttiin " Kuninkaalliseksi laiksi" Jaak 2: 8
        - Jumalan itsensä kirjoittama 2 Moos. 24: 12
        - Jumala kirjoitti kivitauluun 5 Moos 10:1-4
        - Jumalan omalla sormella kirjoittama 2 Moos. 31:18
        - Säilytyspaikka arkissa 5 Moos. 10: 5
        - Kutsuttiin Testamentiksi 2 Moos. 40: 20
        2 M00s 31: 18
        - Pysyy iankaiken Ps 111:7, 8
        - Kutsuttiin Jumalan laiksi Ps:1: 2 119: 1
        - Osoittaa mikä on syntiä 1 Joh. 3: 4
        - Kristus ei poistanut Matt 5: 17
        - Kristus vahvisti tämän lain Jes. 42: 21
        - On pyhä, oikea, ja hyvä Room 7: 12
        - Usko vahvistaa tämän lain Room 3: 31
        - tämä laki on hengellinen Room 7: 14

        Laki järjestyksenpidosta ja seremonioista:

        - Mooseksen puhuma 3 Moos.1: 1, 2
        - Kutsuttiin sisällöltään järjestyslaiksi Ef 2: 15
        - Mooseksen kirjoittama 5 Moos 31: 9
        - Kirjoitettiin kirjaan 5 Moos 31: 24 kts. 2 aikak. 35:12
        - Oli kirjoitettu käsin järjestyksenpidosta Kol 2: 14
        - Tätä lakia säilytettiin arkin ulkopuolella , sen
        sivulla 5 Moos. 31: 26
        - Kutsuttiin lain kirjaksi 5 Moos. 31: 26
        - Kutsuttiin Mooseksen laiksi Malakia 4: 4
        - Tämä laki loppui ristillä Kol 2: 14
        - Ei valmistettukaan täydelliseksi Heb 7: 19
        - Kohtasi loppunsa ristillä Kol 2: 14-17
        - Tämä laki oli pakko antaa synnin seurauksien tähden 3 Moos. 3- 7 luvut
        - Kristus poisti sen Ef 2: 15
        - Kristus naulasi ristiin Kol 2: 14

        Kun Jeesus otettiin alas ristiltä kuolleena, ja haudattiin, tämä laki jäi ristiinnaulituksi!
        Kol 2: 14
        - Tämä laki esitti tulevaisten varjoa Heb 10: 1
        - Jos tätä lakia noudattaa nyt, usko Kristuksen täytettyyn Golgatan sovitustyöhön lakkaa, pelastus kun ei enää hoidu
        uhrilampailla , syömisillä, ja näkyleivillä, eikä ympärileikkauksilla Gal 5: 2-5

        - Käsitti kongreettisia asioita, - ruuat, juomat, pesot Heb 9: 10

        Kuten sanoin, minä päätän siitä mikä laki mikin on, Jumalan sanan perusteella!

        >> - Kutsuttiin Mooseksen laiksi Malakia 4: 4 >>

        Jos olet joskus avannut Raamatun niin malakian kirjassa on vain kolme lukua. Siellä ei ole neljää lukua.

        http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1992/Mal.html

        Olet sinä aika epeli. No lukijalle alkaa muodostua selkeä kuva adventtikultista ja siitä, mihin heidän opetuksensa perustuvat. Ne perustuvat jakeisiin, joita EI EDES RAAMATUSSA OLE. Kuten Malakia 4: 4.


      • J.K;
        Bushmanni kirjoitti:

        >>- Kutsuttiin sisällöltään järjestyslaiksi Ef 2: 15 >>

        Noin kirjoitit. No minäpä avasin Raamatun ja katsoin, mitä lukee kohdassa Ef 2:15.

        Siinä lukee näin:

        Hän on kumonnut lain käskyineen ja säädöksineen, jotta hän omassa itsessään loisi nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, ja näin hän on tehnyt rauhan.

        Miten sinä kehtaat valehdella. Ei tuossa puhuta mitään järjestyslaista tai eri sisällöistä.

        Siinä sanotaan näin: Hän on kumonnut lain käskyineen ja säädöksineen, jotta hän omassa itsessään loisi nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, ja näin hän on tehnyt rauhan.

        http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1992/Ef.2.html

        Eli aina kun adventisti lainaa jotain Raamatusta, niin on parempi käydä tarkistamassa itse, mitä hän tälä kertaa valehtelee siellä lukevan.

        Miten sinä näet kristiuskossa helvetin opin. Mikä on oikea tulkinta asiaan? Ikuinen piina, vai häviäminen?


      • Bushmanni
        Benedi-IDENEB= siunattu kirjoitti:

        Kymmenen käskyä:

        - Jumalan puhuma 5 Moos. 4: 12, 13
        - Kutsuttiin " Kuninkaalliseksi laiksi" Jaak 2: 8
        - Jumalan itsensä kirjoittama 2 Moos. 24: 12
        - Jumala kirjoitti kivitauluun 5 Moos 10:1-4
        - Jumalan omalla sormella kirjoittama 2 Moos. 31:18
        - Säilytyspaikka arkissa 5 Moos. 10: 5
        - Kutsuttiin Testamentiksi 2 Moos. 40: 20
        2 M00s 31: 18
        - Pysyy iankaiken Ps 111:7, 8
        - Kutsuttiin Jumalan laiksi Ps:1: 2 119: 1
        - Osoittaa mikä on syntiä 1 Joh. 3: 4
        - Kristus ei poistanut Matt 5: 17
        - Kristus vahvisti tämän lain Jes. 42: 21
        - On pyhä, oikea, ja hyvä Room 7: 12
        - Usko vahvistaa tämän lain Room 3: 31
        - tämä laki on hengellinen Room 7: 14

        Laki järjestyksenpidosta ja seremonioista:

        - Mooseksen puhuma 3 Moos.1: 1, 2
        - Kutsuttiin sisällöltään järjestyslaiksi Ef 2: 15
        - Mooseksen kirjoittama 5 Moos 31: 9
        - Kirjoitettiin kirjaan 5 Moos 31: 24 kts. 2 aikak. 35:12
        - Oli kirjoitettu käsin järjestyksenpidosta Kol 2: 14
        - Tätä lakia säilytettiin arkin ulkopuolella , sen
        sivulla 5 Moos. 31: 26
        - Kutsuttiin lain kirjaksi 5 Moos. 31: 26
        - Kutsuttiin Mooseksen laiksi Malakia 4: 4
        - Tämä laki loppui ristillä Kol 2: 14
        - Ei valmistettukaan täydelliseksi Heb 7: 19
        - Kohtasi loppunsa ristillä Kol 2: 14-17
        - Tämä laki oli pakko antaa synnin seurauksien tähden 3 Moos. 3- 7 luvut
        - Kristus poisti sen Ef 2: 15
        - Kristus naulasi ristiin Kol 2: 14

        Kun Jeesus otettiin alas ristiltä kuolleena, ja haudattiin, tämä laki jäi ristiinnaulituksi!
        Kol 2: 14
        - Tämä laki esitti tulevaisten varjoa Heb 10: 1
        - Jos tätä lakia noudattaa nyt, usko Kristuksen täytettyyn Golgatan sovitustyöhön lakkaa, pelastus kun ei enää hoidu
        uhrilampailla , syömisillä, ja näkyleivillä, eikä ympärileikkauksilla Gal 5: 2-5

        - Käsitti kongreettisia asioita, - ruuat, juomat, pesot Heb 9: 10

        Kuten sanoin, minä päätän siitä mikä laki mikin on, Jumalan sanan perusteella!

        >>- Ei valmistettukaan täydelliseksi Heb 7: 19 >>

        Jaahas. Siellä lukee näin:

        19 eihän laki tehnyt mitään täydelliseksi. Sen tilalle me olemme saaneet parempaa: toivon, joka antaa meille uskalluksen lähestyä Jumalaa.

        Sinä väität, että siellä lukee, että lakia ei valmistettukaan täydelliseksi.

        Mutta siellä lukeekin, että laki itsessään ei tehnyt mitään täydelliseksi.

        Alkaako adventtikultin opetukset valjeta jo jokaiselle, vai vieläkö jatkan????

        Pitäkää hyväänne. Te jotka siinä kultissa olette mukana....on taatusti teille oikea paikka.

        http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1992/Hepr.7.html


      • Benedi-IDENEB
        Bushmanni kirjoitti:

        >> Tehän sanotte " Israel on Jumalan kansa",...koska se pitää lain!
        Ja Jumala hylkää adventistit juuri saman syyn takia, jonka vuoksi israel pelastetaan Jumalan kansana, eli Jumalan lain noudattamisen vuoksi! >>

        Minä en oikein pysy sinun loogisuuden perässä, joten selitäpä hiukan, mitä tuo ylläoleva "aivopieru" pitää sisällään.

        Sinä kirjoitat siinä, että Jumala hylkää adventistit Jumalan lain noudattamisen vuoksi. Vai oletko sitä mieltä, että joku on tuota mieltä, vai mitä ihmettä sinä hourit.

        Ja luuletko sinä oikeasti, että adventistit ovat se Jumalan valittu kansa, josta Raamattu puhuu?

        Pari tuntia peruskoulun uskonnonopetusta voisi tehdä sinullekin ihmeitä. Tai luulen että yksi tunti riittäisi, niin saisit jo edes jonkinlaiset perusteet teologiseen ajatteluun.

        Jumalahan teki lakiliiton israelin kanssa ja israel teki liiton Jumalan kanssa, ...siksi etteivät he olisi Kainin kaltaisia, joka oli pahasta ja tappoi veljensä.

        Hän tappoi veljensä sen takia, että hänen tekonsa olivat pahat, mutta hänen veljensä teot vanhurskaat (oikeamieliset)

        " Sentähden ettei mikään liha hänen edessään, vanhurskaaksi lain teoista; sillä lain kautta tulee synnin tunto" Room 3: 20
        Kun Kain joutui murhasta kiinni, hän sanoi: " Syyllisyyteni on suurempi, kuin että sen kantaa voisin" 1 Moos. 4: 13

        Tämän takia ja siksi että lain noudattaminen piti rauhan israelilaisten leirissä.

        Minähän vain kyselin ihmeissäni, että tottakait israel teki liiton Jumalan kansan, vapaaehtoisesti,...tosin harkinnan jälkeen, ja sitoutui noudattamaan Jumalan lakia!

        Osoita minulle joutuin vaihtoehto Jumalan kansaksi??
        Missä vaihtoehtoinen Jumalan kansa oli?? Sano se suoraan!

        Jumala ei antanut lakiaan israelilaisille, he ottivat sen harkinta-ajan jälkeen itse!!

        " Niin koko kansa vastasi yhtenä miehenä ja sanoi: " Kaiken, mitä Herra on puhunut, me teemme" , ja Mooses vei kansan vastauksen Herralle" 2 Moos. 19: 8

        Niin kuka on se toinen jumalan kansa, joilta Mooses olisi vienyt vastauksen, Jumalan lain pitämisestä Herralle?

        Sitä kysyin, mutta huomasin, että tekeydyit " tietämättömäksi"

        " Kun he kuulevat (pakanakansat, myös suomalaiset)
        kaikki nämä käskyt, sanovat he:
        `Totisesti, viisas ja ymmärtäväinen kansa on tämä suuri kansa`5 Moos. 4: 6

        Aiotko kääntää tämän sanan: " Totisesti tyhmä ja ymmärtämätön on tämä adventtikansa, kansojen silmissä, koska se pitää Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon"???

        Aiotko avata suuren suusi , ja puhua näin?

        " Katso sillä sarvella (vallalla) oli silmät kuin ihmisen silmät, ja suu joka herjaten puhui Dan. 7: 8
        Aiotko olla tämän valtakunnan lapsi , ja herjata taivaan Jumalaa, siihen saakka kunnes " oikeus istui tuomiolle ja kirjat avattiin" jae 10

        Sinun on hyvä tietää että niitten herjaavien sanojen takia, joita sarvi puhui, minun sitä katsellessani peto tapettiin, ja sen ruumis hävitettiin ja heitettiin tuleen palamaan" jae 11

        Tuo sarvi on katolinen kirkko, joka teki ihmeensä (sunnuntain muutoksen) väärä profeetan nähden ( on protestanttinen kirkko), ...he lähtivät vainoamaan vaimon jälkeläisiä, niitä, jotka pitivät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon" Ilm.kirja

        Mietihän vähän, kenen asiaa ajat, sillä " saatana käy kuin kiljuva jalopeura etsien kenet hän saisi niellä"


      • Bushmanni
        Benedi-IDENEB kirjoitti:

        Jumalahan teki lakiliiton israelin kanssa ja israel teki liiton Jumalan kanssa, ...siksi etteivät he olisi Kainin kaltaisia, joka oli pahasta ja tappoi veljensä.

        Hän tappoi veljensä sen takia, että hänen tekonsa olivat pahat, mutta hänen veljensä teot vanhurskaat (oikeamieliset)

        " Sentähden ettei mikään liha hänen edessään, vanhurskaaksi lain teoista; sillä lain kautta tulee synnin tunto" Room 3: 20
        Kun Kain joutui murhasta kiinni, hän sanoi: " Syyllisyyteni on suurempi, kuin että sen kantaa voisin" 1 Moos. 4: 13

        Tämän takia ja siksi että lain noudattaminen piti rauhan israelilaisten leirissä.

        Minähän vain kyselin ihmeissäni, että tottakait israel teki liiton Jumalan kansan, vapaaehtoisesti,...tosin harkinnan jälkeen, ja sitoutui noudattamaan Jumalan lakia!

        Osoita minulle joutuin vaihtoehto Jumalan kansaksi??
        Missä vaihtoehtoinen Jumalan kansa oli?? Sano se suoraan!

        Jumala ei antanut lakiaan israelilaisille, he ottivat sen harkinta-ajan jälkeen itse!!

        " Niin koko kansa vastasi yhtenä miehenä ja sanoi: " Kaiken, mitä Herra on puhunut, me teemme" , ja Mooses vei kansan vastauksen Herralle" 2 Moos. 19: 8

        Niin kuka on se toinen jumalan kansa, joilta Mooses olisi vienyt vastauksen, Jumalan lain pitämisestä Herralle?

        Sitä kysyin, mutta huomasin, että tekeydyit " tietämättömäksi"

        " Kun he kuulevat (pakanakansat, myös suomalaiset)
        kaikki nämä käskyt, sanovat he:
        `Totisesti, viisas ja ymmärtäväinen kansa on tämä suuri kansa`5 Moos. 4: 6

        Aiotko kääntää tämän sanan: " Totisesti tyhmä ja ymmärtämätön on tämä adventtikansa, kansojen silmissä, koska se pitää Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon"???

        Aiotko avata suuren suusi , ja puhua näin?

        " Katso sillä sarvella (vallalla) oli silmät kuin ihmisen silmät, ja suu joka herjaten puhui Dan. 7: 8
        Aiotko olla tämän valtakunnan lapsi , ja herjata taivaan Jumalaa, siihen saakka kunnes " oikeus istui tuomiolle ja kirjat avattiin" jae 10

        Sinun on hyvä tietää että niitten herjaavien sanojen takia, joita sarvi puhui, minun sitä katsellessani peto tapettiin, ja sen ruumis hävitettiin ja heitettiin tuleen palamaan" jae 11

        Tuo sarvi on katolinen kirkko, joka teki ihmeensä (sunnuntain muutoksen) väärä profeetan nähden ( on protestanttinen kirkko), ...he lähtivät vainoamaan vaimon jälkeläisiä, niitä, jotka pitivät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon" Ilm.kirja

        Mietihän vähän, kenen asiaa ajat, sillä " saatana käy kuin kiljuva jalopeura etsien kenet hän saisi niellä"

        Joo. Turhaan pälpätät. Kyllä tuo äskeinen copy/pasteamisesi laista puhuu omaa kieltään siitä, kumpi meistä on eksyttäjä.

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001692&posting=22000000041715915

        Tuosta vain klikkalilemaan minun vastauksiani, niin alkaa teille totuus paljastua tästä benedi-ibanabasta.


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        Bushmanni kirjoitti:

        Sieltä copy/pastettiin taas miljoona yksittäistä raamatun jaetta tukemaan jotain löperöä teologiaa, joka ei ole Raamattua nähnytkään.

        Teologisesti meillä on olemassa yksi lakikokonaisuus, joka annettiin Moosekselle Siinailla. Se lukee Raamatussa erittäin selkeästi. Sinun copy/pasteaukset eivät tilannetta muuta miksikään.

        Adventisteilla voi olla löperö, Raamattuun perustumaton, valheellinen tulkinta aiheesta, muuta nuo sinun irtojakeesi eivät todista mitään muuta kuin sen, että Raamattu ei ole sinun vahvimpia alueitasi.

        " Mistä sinä tulet? " saatana vastasi Herralle ja sanoi: " Maata kiertelemästä ja siellä kuljeksimasta" Job 1: 6

        Adventisti veljet ja sisaret: " Olkaa raittii, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenet hän saisi niellä" 1 Piet 5: 8

        " Ja lohikäärme vihastui vaimoon ( on puhdas seurakunta) ja lähti käymään sotaa muita hänen jälkeläisiänsä vastaan, jotka pitävät (noudattavat) Jumalan käskyt ja joilla on Jeesuksen todistus" Ilm. 12: 17

        Vastustakaa saatanaa lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää" 1 Piet 5: 8


      • Bushmanni kirjoitti:

        >>Uusi testamentti puhuu selvästi kahdesta eri laista: siveyslaista eli kymmenen käskyn laista>>

        Tämä on niin hirveää sontaa, että eipä tule sanoja mieleen sitä kuvaamaan, kuin tuo sonta.

        Tuo on täydellista adventistien omaa sekavaa lakimössöä, joka ei perustu Raamattuun pätkääkään.

        Ei ole olemassa mitään eri lakeja. On yksi ainoa lakikokoelma, jonka Mooses sai Siinailla. Siihen lakiin sisältyy kaikki ja sen yksi osa on tuo kymmenen käskyä.

        "Mooseksen laki" ,"Herran laki" , "laki" ja "vanhan liiton laki" tarkoittavat yhtä ja samaa jakamatonta lakikokoelmaa, jonka yhtenä osana on dekalogi (Kymmenen käskyä).

        Dekalogi kuuluu siihen liiton kirjaan, jonka Herran teki Israelin kansan kanssa Siinailla (2 Moos.19-24 luvut). Ks. varsinkin 2 Moos. 24:7-8 "Sitten hän otti liiton kirjan ja luki sen kansan kuullen, ja kansa sanoi: "Me teemme kuuliaisesti kaiken, mitä Herra on käskenyt." Mooses otti veren, vihmoi sillä kansaa ja sanoi: "Tämä on sen liiton veri, jonka Herra nyt tekee teidän kanssanne näillä ehdoilla." Ja jae 12: "Herra sanoi Moosekselle: "Nouse tälle vuorelle minun luokseni ja odota täällä. Minä annan sinulle kivitaulut, joihin olen kirjoittanut lain ja käskyt, että voisit opettaa ne kansalle."

        Laki on kokonaisuus ja yhtäläisesti se säädettiin "ikuiseksi" Israelin kansalle. Jos tätä selitysopillista perustosiasiaa ei ymmärretä, päädytään väärinkäsityksiin jo lain tulkinnan lähtökohdissa. Ks. myös esim. 2 Aik.31:3 "Kuningas antoi omaisuudestaan Herran laissa määrätyn osuuden erilaisiin polttouhreihin: aamu- ja iltauhreihin, sapattiuhreihin ja uudenkuun päivien ja vuotuisten juhlien uhreihin".

        Tuo sinun plörinäsi on kammottavaa adventistipropagandaa, joka ei perustu Raamattuun, eikä mihinkään muuhunkaan.

        Korjaan: se perustuu Ellenin mielikuvitukseen.

        Siveyslaki ja seremonialaki eroavat toisistaan luonteeltaan, sisällöltään, tarkoitukseltaan, sovellukseltaan ja kestävyydeltään.

        Siveyslaki opettaa meitä palvelemaan Jumalaa yli kaiken, sekä myös pyhittämään sapatin, kunnioittamaan vanhempia, olemaan ystävällisiä, puhtaita , rehellisiä, totuudellisia ja tyytyväisiä.

        Seremonialaki taas puhuu lampaiden, vuohien, kauriiden ja härkien uhraamisesta, ruoka ja juomauhreista, vika ja syntiuhreista jne.

        Siveyslain neljästä ensimmäisestä käskystä on yhteenvetona korkein periaate: Rakasta Jumalaa koko sydämmestäsi.
        Kuudesta viimeisestä saadaan seuraava, alati pysyvä periaate: Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.
        Kaikki kymmenen käskyä sisältävät siis tähän periaatteeseen:
        Rakasta Jumalaa ja lähimmäistäsi.Matt. 22:36-40.

        Seremonia laista taas voidaan sanoa, että se puhuu leeviläisen pappeuden juhlamenoista.

        Seremonialaki puhuu kolmesta vuotuisesta juhlasta- pääsiäisestä, helluntaista ja lehtimajan juhlasta, ja lisäksi uudenkuun päivästä, seitsemästä vuotuisesta sapatista eli pyhäpäivästä, jotka olivat ensimmäisen kuukauden 15, 21 päivä, helluntaipäivä ja seitsemännen kuukauden 1,10,15, ja 22. päivä Kts, 3 Moos.23:

        Siveyslaki puhuu ainoastaan hengellisistä ja siveellisistä velvoituksista jotka koskevat kaikkia ihmisiä kaikkina aikoina.

        Seremonilain säädökset koskivat vain Israelin kansaa, ulottuen Kristukseen asti. Semonialain merkki oli ympärileikkaus.

        Raamattu sanoo selvästi, että Kristus uhrikuolemallaan lopetti seremonialain merkityksen ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meidän vastustajamme; sen Hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin. Kol.2:14. Tässä yhteydessä sanotaan lisäksi: Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta , älköönkä minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta.

        Tässä mainitun sapatin kuulee toisinaan rinnastettavan siveyslaissa esiintyvään sapattiin, mutta ajattelevainen ihminen huomaa kyllä, ettei tässä yhteydessä puhuta mitään kymmenistä käskyistä eikä seitsemännen päivän sapatista.
        Kysymys on pelkästään Juudan kansalle annetuista juhla säädöksistä, jotka olivat vain tulevaisten varjo. Noina juhlapäivinä ja sapatteina uhrattiin uhreja, jotka esikuvasivat Kristusta.


      • Bushmanni
        anne-elina kirjoitti:

        Siveyslaki ja seremonialaki eroavat toisistaan luonteeltaan, sisällöltään, tarkoitukseltaan, sovellukseltaan ja kestävyydeltään.

        Siveyslaki opettaa meitä palvelemaan Jumalaa yli kaiken, sekä myös pyhittämään sapatin, kunnioittamaan vanhempia, olemaan ystävällisiä, puhtaita , rehellisiä, totuudellisia ja tyytyväisiä.

        Seremonialaki taas puhuu lampaiden, vuohien, kauriiden ja härkien uhraamisesta, ruoka ja juomauhreista, vika ja syntiuhreista jne.

        Siveyslain neljästä ensimmäisestä käskystä on yhteenvetona korkein periaate: Rakasta Jumalaa koko sydämmestäsi.
        Kuudesta viimeisestä saadaan seuraava, alati pysyvä periaate: Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.
        Kaikki kymmenen käskyä sisältävät siis tähän periaatteeseen:
        Rakasta Jumalaa ja lähimmäistäsi.Matt. 22:36-40.

        Seremonia laista taas voidaan sanoa, että se puhuu leeviläisen pappeuden juhlamenoista.

        Seremonialaki puhuu kolmesta vuotuisesta juhlasta- pääsiäisestä, helluntaista ja lehtimajan juhlasta, ja lisäksi uudenkuun päivästä, seitsemästä vuotuisesta sapatista eli pyhäpäivästä, jotka olivat ensimmäisen kuukauden 15, 21 päivä, helluntaipäivä ja seitsemännen kuukauden 1,10,15, ja 22. päivä Kts, 3 Moos.23:

        Siveyslaki puhuu ainoastaan hengellisistä ja siveellisistä velvoituksista jotka koskevat kaikkia ihmisiä kaikkina aikoina.

        Seremonilain säädökset koskivat vain Israelin kansaa, ulottuen Kristukseen asti. Semonialain merkki oli ympärileikkaus.

        Raamattu sanoo selvästi, että Kristus uhrikuolemallaan lopetti seremonialain merkityksen ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meidän vastustajamme; sen Hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin. Kol.2:14. Tässä yhteydessä sanotaan lisäksi: Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta , älköönkä minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta.

        Tässä mainitun sapatin kuulee toisinaan rinnastettavan siveyslaissa esiintyvään sapattiin, mutta ajattelevainen ihminen huomaa kyllä, ettei tässä yhteydessä puhuta mitään kymmenistä käskyistä eikä seitsemännen päivän sapatista.
        Kysymys on pelkästään Juudan kansalle annetuista juhla säädöksistä, jotka olivat vain tulevaisten varjo. Noina juhlapäivinä ja sapatteina uhrattiin uhreja, jotka esikuvasivat Kristusta.

        No olipas melkoinen selitys taas. Täytyy myöntää, että kyllähän te näitä valheitanne osaatte melkoisin sanankääntein selittää. Kuten Benedi-Idened tuossa juuri näytti.

        >>Tässä mainitun sapatin kuulee toisinaan rinnastettavan siveyslaissa esiintyvään sapattiin, mutta ajattelevainen ihminen huomaa kyllä, ettei tässä yhteydessä puhuta mitään kymmenistä käskyistä eikä seitsemännen päivän sapatista. >>

        Uskotko sinä ihan oikeasti tuohon soopaan mitä kirjoitit. On olemassa eri lakeja. Jos sanotaan sapatti, niin sepä ei tarkoitakaan sapattia, vaan jotain ihan muuta sapattia.....

        Ajattelevainen ihminen kyllä tajuaa, että jos sanotaan sapatti, niin tarkoitetaan sapattia.

        Aivopesty ihminen sen sijaan keksii käsittämättömiä selvityksiä siitä, että sapatti ei tarkoitakaan sapattia, vaikka se lukee niin selvästi, että lapsikin sen tajuaa.

        Tajuatko sinä yhtään, miten typeriltä sinun selityksesi kuulostavat.

        Meillä on yksi lakikokoelma. Moosekselle annettu.

        Se pitää sisällään kaikki.

        Ei ole olemassa sapattia ja "sapattia" ja jotain muuta sapattia. Jos lukee sapatti, niin sitä se tarkoittaa.

        Valheellinen teologia ei tilannetta muuta miksikään.


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        Bushmanni kirjoitti:

        >>- Kutsuttiin sisällöltään järjestyslaiksi Ef 2: 15 >>

        Noin kirjoitit. No minäpä avasin Raamatun ja katsoin, mitä lukee kohdassa Ef 2:15.

        Siinä lukee näin:

        Hän on kumonnut lain käskyineen ja säädöksineen, jotta hän omassa itsessään loisi nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, ja näin hän on tehnyt rauhan.

        Miten sinä kehtaat valehdella. Ei tuossa puhuta mitään järjestyslaista tai eri sisällöistä.

        Siinä sanotaan näin: Hän on kumonnut lain käskyineen ja säädöksineen, jotta hän omassa itsessään loisi nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, ja näin hän on tehnyt rauhan.

        http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1992/Ef.2.html

        Eli aina kun adventisti lainaa jotain Raamatusta, niin on parempi käydä tarkistamassa itse, mitä hän tälä kertaa valehtelee siellä lukevan.

        ...Hän Jeesus teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä,...aivan niin... se että kyse on säädöksistä ja järjestyslaista löytyy Kol 2: 14,
        ja järjestyslain, jonka Jeesus naulitsi ristiin löytyy 3 Moos 3- 7 luvuissa.....ei Jumalan laissa ole säädöksiä, ei ympärileikkauksia, ei kuukautisvuodoista ja sen aikana rakasteluista määräyksiä, eikä siitä jos kirves irtoaa varresta metsätöissä, ja joku saa sen ohtaansa ja kuolee,...niin mitä on tehtävä!

        Tai ei ole siitäkään, jos joku pojankoltiainen panee kompastuksen sokean eteen, kenenkä selkänahasta se revitään....lue raamattua ,kyllä ne kaikki järjestyssäännöt löytyvät Mooseksen kirjoittamasta laista, ...jota kuljetettiin ARKIN SIVULLA

        " Mitä te enää opettajaa vaivaatte" Raamattu


      • tämä ero...
        anne-elina kirjoitti:

        on juutalaisella ja adventistien sapatilla, kerrohan en ole ennen kuulukkaan tuota?

        Että adv.ovat putsanneet sapatista pois kaikki sille kuuluvat säädökset,ja ottaneet siitä vain sen päivän. Sen takia se on adventistien sapatti.    


      • Bushmanni
        Benedi-IDENEB= siunattu kirjoitti:

        ...Hän Jeesus teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä,...aivan niin... se että kyse on säädöksistä ja järjestyslaista löytyy Kol 2: 14,
        ja järjestyslain, jonka Jeesus naulitsi ristiin löytyy 3 Moos 3- 7 luvuissa.....ei Jumalan laissa ole säädöksiä, ei ympärileikkauksia, ei kuukautisvuodoista ja sen aikana rakasteluista määräyksiä, eikä siitä jos kirves irtoaa varresta metsätöissä, ja joku saa sen ohtaansa ja kuolee,...niin mitä on tehtävä!

        Tai ei ole siitäkään, jos joku pojankoltiainen panee kompastuksen sokean eteen, kenenkä selkänahasta se revitään....lue raamattua ,kyllä ne kaikki järjestyssäännöt löytyvät Mooseksen kirjoittamasta laista, ...jota kuljetettiin ARKIN SIVULLA

        " Mitä te enää opettajaa vaivaatte" Raamattu

        Kyllä se belsebuub olet sinä.

        Sinun viestisi puhuvat kyllä kylmää kieltä harhoistasi.

        Lähes jokaisessa Raamatun jakeessa puhuttiin ihan muuta, kuin annoit ymmärtää. Se voi mennä läpi sellaisten kanssa, jotka eivät vaivaudu tarkistamaan mitä höpötät.

        Minä tarkistin ja valehtelit lähes joka kohdassa.

        Turha pyllistää, jos paskat on jo housussa, sanoo vanha kansa.


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        Bushmanni kirjoitti:

        Joo. Turhaan pälpätät. Kyllä tuo äskeinen copy/pasteamisesi laista puhuu omaa kieltään siitä, kumpi meistä on eksyttäjä.

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001692&posting=22000000041715915

        Tuosta vain klikkalilemaan minun vastauksiani, niin alkaa teille totuus paljastua tästä benedi-ibanabasta.

        ...tuntea jumalan valtakunnan salaisuudet mutta noitten ei ole annettu" Jeesus

        " Sillä kaikki mikä ennen on kirjoitettu, on kirjoitettu meille opiksi, että meillä kärsivällisyyden ja Raamatun lohdutuksen kautta olisi toivo" Room 15: 4

        "Autuaat ne jotka pitävät Jumalan käskyt, he saavat oikeuden kulkea portin läpi , ja syödä elämän puusta" Ilm. 22: 14

        Meidän jumalamme antaa lain pitäjille oikeuden elämänpuuhun, ja elämän puusta syöjät elävät sen perusteella ikuisesti...eivät luonnostaa, sillä vain Jumalalla on iankaikkisuus!

        Lain rikkojat ovat ulkopuolella, senhän osoittaa jo Ilm 22: 15

        Eivät rikolliset rouskuttele uudesti luoduilla hampaillaan elämän puun hedelmiä, taivaassa, eikä uudessa maassa maanpäällä!

        Myöskään elämän virrasta ei voi juoda, jos kieli ei vie vettä nieluun,...jumalattomien kieli kun on palanut poroksi helvetissä, ja me hypimme niiden kielten päällä, ...ja mykän kieli riemuun ratkeaa

        Malakia 4: 1, 3


      • Bushmanni
        Bushmanni kirjoitti:

        >> - Kutsuttiin Mooseksen laiksi Malakia 4: 4 >>

        Jos olet joskus avannut Raamatun niin malakian kirjassa on vain kolme lukua. Siellä ei ole neljää lukua.

        http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1992/Mal.html

        Olet sinä aika epeli. No lukijalle alkaa muodostua selkeä kuva adventtikultista ja siitä, mihin heidän opetuksensa perustuvat. Ne perustuvat jakeisiin, joita EI EDES RAAMATUSSA OLE. Kuten Malakia 4: 4.

        No avasinpa vanhan version vuodelta 1933, niin sieltä löytyi mal 4: 4. Joten tämän kohdan vedän takaisin, muuta vain osittain.

        Siellä nimittäin lukee näin:

        4. Muistakaa minun palvelijani Mooseksen laki, jonka minä Hoorebilla hänelle säädin koko Israelia varten käskyiksi ja oikeuksiksi.

        http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/Mal.4.html

        SÄÄDIN KOKO ISRAELIA VARTEN.


      • kelpaa
        Bushmanni kirjoitti:

        No avasinpa vanhan version vuodelta 1933, niin sieltä löytyi mal 4: 4. Joten tämän kohdan vedän takaisin, muuta vain osittain.

        Siellä nimittäin lukee näin:

        4. Muistakaa minun palvelijani Mooseksen laki, jonka minä Hoorebilla hänelle säädin koko Israelia varten käskyiksi ja oikeuksiksi.

        http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/Mal.4.html

        SÄÄDIN KOKO ISRAELIA VARTEN.

        Jumalan kymmenen käskyä sapatti mukaan lukien ohjenuoraksi ja kasvattajaksi Kristukseen.

        Haluan olla mieluummin lain alla, kuin istua vankilassa tiilenpäitä laskemassa.

        Eräs kirjoituksiasi seurannut.


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        Bushmanni kirjoitti:

        >>- Oli kirjoitettu käsin järjestyksenpidosta Kol 2: 14 >>

        Sinun mielestäsi Kol 2 : 14 siis kertoo, että laki on kirjoitettu käsin järjestyksenpidosta.

        No avataanpa Raamattu ja katsotaan mitä lukee Kol 2: 14. Siellä lukee näin:

        14 hän kumosi meitä rasittavan velkakirjan kaikkine määräyksineen ja teki sen mitättömäksi naulitsemalla sen ristiin.

        http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1992/Kol.2.html

        Voi käsittämätöntä, miten ihminen kehtaa valehdella ja vääristellä Raamattua. Oletko sinä ihan sokea ja täysin aivopesty valheisiin.

        Ihmisparka.

        belsebuubille, että meitä ei enää sido Mooseksen lain kirjan määräykset, koska Jeesus naulitsi ne ristiin!

        Mutta Jumalan omin käsin kirjoittama laki, on kirjoitettu meidän mieleen ja sydämeen,...ei sitä Mooses sinne kirjoittanut, vaan Pyhä Henki ,joka ottaa Jeesuksen omasta, Testamentista, ja antaa meille!

        Siksihän mulla ei ole sakset, eikä puukko erikoisen teräviä, kun ei synny täälläpäin puhetta ympärileikkauksesta!

        Puhu sinä siellä mitä puhut, mutta jos noudatat Mooseksen seremonialakeja, lyöt Jeesusken sovitusuhrityötä korvalle!

        Ja kun Jeesus takaisin tullessaan lyö sinua, niin eipä riitä molempien korvien soiminen!


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        kelpaa kirjoitti:

        Jumalan kymmenen käskyä sapatti mukaan lukien ohjenuoraksi ja kasvattajaksi Kristukseen.

        Haluan olla mieluummin lain alla, kuin istua vankilassa tiilenpäitä laskemassa.

        Eräs kirjoituksiasi seurannut.

        Jumalan valtakunnasta, ...puuttuu enää vain Jeesuksen 2. tulemus!!


      • Lajissaan
        alex-kasi kirjoitti:

        olit aika suuri suustasi ja puhuit liikaa :)

        Jos haet täydellistä kirkkoa tai täydellistä seurakuntaa - voin vain sanoa ettet löydä. Ei sen enempää A-kirkko kuin mikään muukaan kirkko ole virheetön.

        Kuitenkin on niin että virheiden SISÄLTÖ on sekin aika tärkeä - jos syyttää rakkaudellista perheen Isää kiduttavaksi hirviöksi on se minun mielestäni aika vakava asia - ei siksi että se muuttaisi perheen Isän toiseksi vaan siksi että se koko uskon TÄYTYY perustua sellaiseen perheen Isään - lapsiaan KIDUTTAVAAN isään. !!!!!

        Mikä ero onkaan perheillä jos toisessa on lapsiaan UHKAAVA ja KIDUTTAVA isä ja toisessa lapsiaan RAKASTAVA Isä.

        Minkälaisia tulee niiden perheiden lapsista?

        Toiset kasvavat ikuisen piinan ja tulijärven uhan alla ja toiset rakkaudellissa totuudenmukaisessa ohjauksessa.

        Kaiken aikaa UHAN ALLA KASVAVAN perheen lapset hairahtuvat kaikenlaisiin kummallisuuksiin joita he uskovat isänsä palvomiseksi - ryömivät lattioilla, huutavat kiihkon yllyttämänä, kaatuilevat, keksivät että puhuvat "kielillä" vaikka vain mongertavat mitä sattuu ja toinen on tulkkaavinaan!!! toisen mongerrusta.
        He uskottelevat toisilleen että he puhuvat vainajien kanssa - otetaan yhteyttä kuolleisiin sukulaisiin ja kerrotan satuja toisilleen todistukseksi että "minä totta vie ole ikuisen piinan välttänyt". Nähdään unia (seurauksena tästä kaaoksesta) ja uskotaan että ne ovat ennusmerkkejä ja niin edelleen loputtomiin ---- Voiko sairaampaa uskoa olla?? Kysyn vaan.

        Toinen perhe jossa Isä on lapsiaan aina rakastava - siellä ei uhkailla ketään ikuisella piinalla vaan opetellaan sitä mikä on Jumalan totuutta - huolimatta että he ovat langenneita - Isä opettaa heille totuutta jossa on iabnkaikkinen elämä. Opettaa esimerkiksi - että kaikella on seurauksensa ja jos ihminen ei ota kiinni siitä tilaísuudesta puhdistukseen mikä hänelle on annettu - hän saa kärsiä tekojensa seuraukset.

        Tässä perheessä ei ryömitä kokouksissa lattioilla, ei tehdä valheellisia ihmeparannuksia, ei olla hurmoksissa vaan ollaan Jumalan rauhassa - ero on valtava - MUTTA se ei terkoita että missään seurakunnassa olisi täydellisyyden saaneita ihmisiä.

        Ikuisen piinan oppi on maailman suurin ihmisten SOKEUTTAJA ja siihen uskova_1:kin uskoo.

        Sääli tyttöä - ja nyt hän on käynyt adventistien kimppuun - ja minä uskon että SUURIN SYY ON JUURI ETTÄ ADVENTISTIT EIVÄT JAA HÄNEN IKUISEN PIINAN USKOAAN. Minä uskon että se on tuon Riitta tytön anti-adventismin perimmäinen syy.

        Olisi aika vaikea käsittää, että hän vainoaisi sata vuotta kuollutta naista vuosikausia - ei kyllä takana on jotain muuta - ja jos katsoo mikä on SUURIN ERO - Riittan ja adventistien välillä - niin voi helposti huomata että se ei ole mikään Ellen vaan juuri IKUISEN PIINAN OPPI.

        Mutta koska se on aihe mistä ei RIITTA PALJON PYSTY MITÄÄN SANOMAAN NIIN KEKSII SITTEN MUUTA ..

        Yllä olevaa todistaa sekin että Riitta nimittelee JOKAISTA joka ei ikuisen piinan harhaan usko adventistiksi. Miksi?? No vastaus on selvä - koska he eivät usko piinaavaan jumalaan - siis Riittan Jumalaan.

        alex

        Elikkä täydellisesti kristinuskosta poispoikennut.
        Kun siinä vaaditaan johtajilta täydellistä
        uskolliosuutta Pääkonferenssille, joka korostaa,
        ettei egw:n opetuksissa ole yhtäkään harhaista sanaa.
        Ja Raamattu muka sitävastoin on kovinkin inhimmillinen opus. Muka lisätty jälkeenpäin ne
        kohdat, jotka ei sovi yksiin ellensismin kanssa.

        Ja Ellenhän sanoi, että Jumala näytti hänelle,
        mitkä kohdat hänen täytyy raamatusta korjata.
        Joten ei ole kyse siitä, että jokaisella kirkolla
        on puutteensa, vaan kokonaan toinen oppi tuo
        egw-kultti on. Tietynlainen pakanauskonto muiden
        joukossa.


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        Bushmanni kirjoitti:

        >> - Kutsuttiin Mooseksen laiksi Malakia 4: 4 >>

        Jos olet joskus avannut Raamatun niin malakian kirjassa on vain kolme lukua. Siellä ei ole neljää lukua.

        http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1992/Mal.html

        Olet sinä aika epeli. No lukijalle alkaa muodostua selkeä kuva adventtikultista ja siitä, mihin heidän opetuksensa perustuvat. Ne perustuvat jakeisiin, joita EI EDES RAAMATUSSA OLE. Kuten Malakia 4: 4.

        Nyt tämä pikku belsebuubbi jo väittää ettei Malakian kirjassa ole 4 ttä lukua!!!

        Tästä bushmannista, joka tapaa ja kiinni ottaa, siitä ei tarvitse maksaa EU- direktiivin mukaan mitään korvausta,...tehkää mitä tahdotte, pakastakaa, tai täyttäkää kaapin päälle, kunhan ette Jumalan lakia ja suomenkaan lakia riko!!


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        Bushmanni kirjoitti:

        >>- Ei valmistettukaan täydelliseksi Heb 7: 19 >>

        Jaahas. Siellä lukee näin:

        19 eihän laki tehnyt mitään täydelliseksi. Sen tilalle me olemme saaneet parempaa: toivon, joka antaa meille uskalluksen lähestyä Jumalaa.

        Sinä väität, että siellä lukee, että lakia ei valmistettukaan täydelliseksi.

        Mutta siellä lukeekin, että laki itsessään ei tehnyt mitään täydelliseksi.

        Alkaako adventtikultin opetukset valjeta jo jokaiselle, vai vieläkö jatkan????

        Pitäkää hyväänne. Te jotka siinä kultissa olette mukana....on taatusti teille oikea paikka.

        http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1992/Hepr.7.html

        Minä ja ystäväni tietävät että Herran laki on täydellinen!! Ps 19: 7, ja minä tiedän että se pysyy iankaiken Ps 111:7. 8....mutta synti ja syntiset eivät pysy iankaiken, sillä

        " Tämä maa on talletettu tulelle, kadotuksen päivää varten"

        Ja heidät polttaa se päivä joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot
        niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa" Malakian 4: luku 1 jae...jota ei sitten ole olemassakaan " bushmanni"


      • on se suurin harha
        Lajissaan kirjoitti:

        Elikkä täydellisesti kristinuskosta poispoikennut.
        Kun siinä vaaditaan johtajilta täydellistä
        uskolliosuutta Pääkonferenssille, joka korostaa,
        ettei egw:n opetuksissa ole yhtäkään harhaista sanaa.
        Ja Raamattu muka sitävastoin on kovinkin inhimmillinen opus. Muka lisätty jälkeenpäin ne
        kohdat, jotka ei sovi yksiin ellensismin kanssa.

        Ja Ellenhän sanoi, että Jumala näytti hänelle,
        mitkä kohdat hänen täytyy raamatusta korjata.
        Joten ei ole kyse siitä, että jokaisella kirkolla
        on puutteensa, vaan kokonaan toinen oppi tuo
        egw-kultti on. Tietynlainen pakanauskonto muiden
        joukossa.

        ja se ei ole pesiytynyt A-kirkkoon niin silloin niin ei taida olla A-kirkko pahin.

        Pahin on se joka on kauimpana Jumalasta, ja voiko kauemmaksi loitontua kuin että väittää Jumalaa PIINAAJAKSI? mikä olisi enemmän väärin?


      • Bushmanni
        Benedi-IDENEB= siunattu kirjoitti:

        Nyt tämä pikku belsebuubbi jo väittää ettei Malakian kirjassa ole 4 ttä lukua!!!

        Tästä bushmannista, joka tapaa ja kiinni ottaa, siitä ei tarvitse maksaa EU- direktiivin mukaan mitään korvausta,...tehkää mitä tahdotte, pakastakaa, tai täyttäkää kaapin päälle, kunhan ette Jumalan lakia ja suomenkaan lakia riko!!

        >>Nyt tämä pikku belsebuubbi jo väittää ettei Malakian kirjassa ole 4 ttä lukua!!! >>

        Korjasin jo itse kömmähdykseni. Mutta siellä luki paljon muuta, kuin mitä sinä sanoit.

        Ja muutenkin koko Malakia on Herran sanaa israelilaisille. Sehän paljastuu lähes joka jakeesta ja joka sanasta.


      • Bushmanni
        Benedi-IDENEB= siunattu kirjoitti:

        Minä ja ystäväni tietävät että Herran laki on täydellinen!! Ps 19: 7, ja minä tiedän että se pysyy iankaiken Ps 111:7. 8....mutta synti ja syntiset eivät pysy iankaiken, sillä

        " Tämä maa on talletettu tulelle, kadotuksen päivää varten"

        Ja heidät polttaa se päivä joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot
        niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa" Malakian 4: luku 1 jae...jota ei sitten ole olemassakaan " bushmanni"

        Tämä sinun yhden jakeen teologia on siitä ongelmallinen, että vaikkapa psalmeissa lukee myös seuraava kohta:

        Psalmi 147: 19-20

        19 Hän on ilmoittanut sanansa Jaakobille,
        käskynsä ja säädöksensä Israelille.
        20 Muille kansoille hän ei niitä ilmoittanut, hänen säädöksiään eivät toiset tunne. Halleluja!

        http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1992/Ps.147.html

        Että sellaista. Kyllä yksittäisiä jakeita löytyy joka lähtöön.

        Se sinun valheistasi. Minä sentään tunnustan virheeni, jos sellaisen teen, joten turhaan yrität sitä käyttää minua vastaan.

        Jos katsot viestien aikoja, niin minä korjasin malakiaan kömmähdyksen ennen sinun viestejäsi, joten..... saat sinä leukojasi louskuttaa.

        Tyhjät tynnyrit yleensä eniten kolisee.


      • Bushmanni
        Benedi-IDENEB= siunattu kirjoitti:

        belsebuubille, että meitä ei enää sido Mooseksen lain kirjan määräykset, koska Jeesus naulitsi ne ristiin!

        Mutta Jumalan omin käsin kirjoittama laki, on kirjoitettu meidän mieleen ja sydämeen,...ei sitä Mooses sinne kirjoittanut, vaan Pyhä Henki ,joka ottaa Jeesuksen omasta, Testamentista, ja antaa meille!

        Siksihän mulla ei ole sakset, eikä puukko erikoisen teräviä, kun ei synny täälläpäin puhetta ympärileikkauksesta!

        Puhu sinä siellä mitä puhut, mutta jos noudatat Mooseksen seremonialakeja, lyöt Jeesusken sovitusuhrityötä korvalle!

        Ja kun Jeesus takaisin tullessaan lyö sinua, niin eipä riitä molempien korvien soiminen!

        En minä sinun kanssasi jaksa kinata. Tässäkin valehtelet, niin että tuntuu.

        Tässä ei puhuta mistään seremonialaeista tai muuta vastaavaa. Siinä sanotaan suoraan näin:

        KAIKKINE MÄÄRÄYKSINEEN JA TEKI SEN MITÄTTÖMÄKSI.

        KAIKKINE MÄÄRÄYKSINEEN.

        Siinä ei jaotella mitään lakeja mihinkään suuntaan, koska laki on annettu yhtenä pakettina Siinailla Moosekselle.

        Kol 2: 14. Siellä lukee näin:

        14 hän kumosi meitä rasittavan velkakirjan kaikkine määräyksineen ja teki sen mitättömäksi naulitsemalla sen ristiin.

        http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1992/Kol.2.html


      • Bushmanni kirjoitti:

        No avasinpa vanhan version vuodelta 1933, niin sieltä löytyi mal 4: 4. Joten tämän kohdan vedän takaisin, muuta vain osittain.

        Siellä nimittäin lukee näin:

        4. Muistakaa minun palvelijani Mooseksen laki, jonka minä Hoorebilla hänelle säädin koko Israelia varten käskyiksi ja oikeuksiksi.

        http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/Mal.4.html

        SÄÄDIN KOKO ISRAELIA VARTEN.

        Jakeiden uusjaosta se vain johtuu, ettei neljättä
        lukua ole. Pois ei ole mitään asiaa jätetty.

        Malakia 4 (3:22) Pitäkää mielessänne palvelijani Mooseksen laki, jonka annoin hänelle Horebilla: käskyt ja säädökset, jotka annoin koko Israelille.

        Vanhassa 4:4 ja uudessa 3:22
        Joka tapauksessa Herra on uskollinen palvelijaansa
        Israelia kohtaan ja kristillistä seurakuntaansa
        kohtaan ...

        Malakia 3:17 -- Sinä päivänä, jonka minä määrään,
        he jälleen ovat minun oma kansani, sanoo Herra
        Sebaot. -- Ja minä olen hyvä heitä kohtaan, niin
        kuin isä on hyvä pojalleen, joka tottelee häntä.
        [2. Moos. 19:5 ] (V.1992 käännös)

        Lukuisia ennsutuksia tuosta "Herran päivästä".
        Tunnetuin ehkä Sak 14. luku.

        Minä rakastan erityisesti tätä kohtaa:

        11
        Mutta vastedes minä en kohtele tästä kansasta
        jäljelle jääneitä niin kuin ennen kohtelin tätä
        kansaa, sanoo Herra Sebaot.
        12
        Minä kylvän rauhaa ja menestystä.
        Viiniköynnös antaa hedelmänsä, maa tuottaa
        satonsa, ja taivas antaa sateensa.
        Kaiken tämän minä lahjoitan kansastani
        jäljelle jääneille.
        13
        Niin kuin te, Juudan ja Israelin heimot, olette
        olleet kansojen keskuudessa merkkinä minun kirouksestani, niin te tulette olemaan merkkinä
        minun siunauksestani, kun minä olen pelastanut
        teidät.
        Älkää pelätkö! Rohkaiskaa mielenne!


      • Joukoko
        J.K; kirjoitti:

        Miten sinä näet kristiuskossa helvetin opin. Mikä on oikea tulkinta asiaan? Ikuinen piina, vai häviäminen?

        Se siellä kyselee ;)


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        Bushmanni kirjoitti:

        En minä sinun kanssasi jaksa kinata. Tässäkin valehtelet, niin että tuntuu.

        Tässä ei puhuta mistään seremonialaeista tai muuta vastaavaa. Siinä sanotaan suoraan näin:

        KAIKKINE MÄÄRÄYKSINEEN JA TEKI SEN MITÄTTÖMÄKSI.

        KAIKKINE MÄÄRÄYKSINEEN.

        Siinä ei jaotella mitään lakeja mihinkään suuntaan, koska laki on annettu yhtenä pakettina Siinailla Moosekselle.

        Kol 2: 14. Siellä lukee näin:

        14 hän kumosi meitä rasittavan velkakirjan kaikkine määräyksineen ja teki sen mitättömäksi naulitsemalla sen ristiin.

        http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1992/Kol.2.html

        se kirjoittamani jaottelu!

        On Jumalan laki, jonka säilytyspaikka on arkin sisällä ( kuvaa Nooan arkkia, jonka sisältö pysyy)

        Ja Mooseksen laki, eli lain kirja, paksu teos, jota kuljetettiin Arkin sivulla( Kaikki se mikä on arkin sivulla , sen vesi huuhtelee pois)
        " Minä olen elämän vesi" Jeesus

        Gal. 5: 2-5 , kertoo tästä Mooseksen lain sisällöstä mm. seuraavaa; " Katso, minä Paavali , sanonm teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi....se joka ympärileikkauttaa itsensä. että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain" Minkä lain? , No seremonia lain tietysti!

        " Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta" Gal 5: 2-5

        " Sillä koska laissa on vain tulevan hyvän varjo, ei itse asian olemusta, ei se koskaan voi samoilla jokavuotisilla uhreilla, joita he alinomaa kantavat esiin, tehdä niiden tuojia täydellisiksi" Heb 10: 1

        Jumalan laki ei toitota mitään jokavuotisia uhreja, vaan se toitottaa ettet saa " antaa väärää todistusta"...ja valehdella, kuten sinulla on tapana tehdä!
        Tai sitten olet vain tietämätön!

        " Sillä mahdotonta on, että härkäin ja kauristen veri voi ottaa pois syntejä" jae 4

        Nyt lopetat tämän selittämisen, ja luet kymmeneen kertaan antamani asiat, märehdit, ..pelkät halkinaiset sorkat eivät riitä tämän asian avaamiseen sinulle!

        Märehtiminen on sinulle se lääke!


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        Bushmanni kirjoitti:

        Tämä sinun yhden jakeen teologia on siitä ongelmallinen, että vaikkapa psalmeissa lukee myös seuraava kohta:

        Psalmi 147: 19-20

        19 Hän on ilmoittanut sanansa Jaakobille,
        käskynsä ja säädöksensä Israelille.
        20 Muille kansoille hän ei niitä ilmoittanut, hänen säädöksiään eivät toiset tunne. Halleluja!

        http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1992/Ps.147.html

        Että sellaista. Kyllä yksittäisiä jakeita löytyy joka lähtöön.

        Se sinun valheistasi. Minä sentään tunnustan virheeni, jos sellaisen teen, joten turhaan yrität sitä käyttää minua vastaan.

        Jos katsot viestien aikoja, niin minä korjasin malakiaan kömmähdyksen ennen sinun viestejäsi, joten..... saat sinä leukojasi louskuttaa.

        Tyhjät tynnyrit yleensä eniten kolisee.

        sillä eihän Jumala ole ilmoittanut tänäänkään muille kansoille kuin adventtikansalle että sapatti on 7.s päivä, ja tietenkin israelilaisille!

        Adventtikansanhan se on mentävä ja tehtävä kaikki kansat " Minun opetuslapsikseni, opettamalla heitä pitämään kaikki mitä minä olen käskenyt heidän pitää"

        Kuules, pojuseni, kyllä se evankeliumin tehtävä on meille annettu, Jumalan kansalle, ja he sitten vievät ne maailman ääriin pakanoille!

        Joten se siitä psalmistasi, ei se muuta sitä tosiasiaa , että on Ikuinen Jumalan laki ja Lain kirja, joka on vain tulevaisten varjo!


      • adventismiksi
        Benedi-IDENEB= siunattu kirjoitti:

        Minä ja ystäväni tietävät että Herran laki on täydellinen!! Ps 19: 7, ja minä tiedän että se pysyy iankaiken Ps 111:7. 8....mutta synti ja syntiset eivät pysy iankaiken, sillä

        " Tämä maa on talletettu tulelle, kadotuksen päivää varten"

        Ja heidät polttaa se päivä joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot
        niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa" Malakian 4: luku 1 jae...jota ei sitten ole olemassakaan " bushmanni"

        Sunnuntailaki on ainoastaan ja yksinomaan adventistien korvien välissä.
        Sillä ko. lakia ei ole raamatullisissa seremonialaissakaan eikä yhdessäkään maailman valtion lainsäädännössä.


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        Bushmanni kirjoitti:

        Kyllä se belsebuub olet sinä.

        Sinun viestisi puhuvat kyllä kylmää kieltä harhoistasi.

        Lähes jokaisessa Raamatun jakeessa puhuttiin ihan muuta, kuin annoit ymmärtää. Se voi mennä läpi sellaisten kanssa, jotka eivät vaivaudu tarkistamaan mitä höpötät.

        Minä tarkistin ja valehtelit lähes joka kohdassa.

        Turha pyllistää, jos paskat on jo housussa, sanoo vanha kansa.

        Niinkuin ei E:G:W kään etteikö virjeitä tule, silloin kun koko Raamattu pitää ulkoa muistaa!

        Vaikka olen 8 vuotiaasta sitä opiskellut, niin kait sitä yli 50 v, voi jonkun kohdan kiireessä väärin kirjoittaa, mutta opettajapa katsookin koko asian ydintä ja kokonaisuutta, kun numeron minulle antaa!

        " Te tutkitte kirjoituksia, ja luulette, että niissä on iankaikkinen elämä. ja juuri ne kirjoittavat Minusta" Jeesus

        " vaan jotka, niinkuin ruuat ja juomat ja erilaiset pesotkin, ovat ainoastaan lihan sääntöjä, jotka ovat voimassa uuden järjestyksen aikaan asti"...en nyt ole varma oliko hebrealaisissa vai filemonissa...mutta tääkin jo kertoo ettei Mooseksen lakia tehty täydelliseksi Heb 7: 19 ...niinkuin on laita Jumalan lain Ps. 19: 7
        Uudessa järjestyksessä Jumalan laki on kirjoitettu meidän sydämeen ja mieleen...ja siellä se varoittaa, joskaan ei onttopäistä miestä!

        Ei tämä laki , joka sydämessä on varoita ympärileikkauksten puutteesta, pesoista, seremonia ruuista ja juomista,...eikä härkien ja kauriitten ostamisista uhritoimitusta varten!

        Mutta se varoittaa , huoraamisesta, siitä ettet iske kynsiäsi toisen vaimoon, et ole pitkäkyntinen, etkä pidä niillä kotkan kynsillä kiinni epäjumalankuvista jne.!! Tajusiko hiän?


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        adventismiksi kirjoitti:

        Sunnuntailaki on ainoastaan ja yksinomaan adventistien korvien välissä.
        Sillä ko. lakia ei ole raamatullisissa seremonialaissakaan eikä yhdessäkään maailman valtion lainsäädännössä.

        Niin, ajattele koko Raamatussa ei ole sanaakaan sunnuntai pyhästä!!
        Totta, totta, amen, amen!

        Ja senpävuoksi se onkin käsittämätöntä, että se , sunnuntai on joittenkin korvien välissä, että viitsivät valmistautua pyhän viettoon!!

        Se , on jo jotenkin hupaisaa!


      • siunatut adventistit ry
        Bushmanni kirjoitti:

        No olipas melkoinen selitys taas. Täytyy myöntää, että kyllähän te näitä valheitanne osaatte melkoisin sanankääntein selittää. Kuten Benedi-Idened tuossa juuri näytti.

        >>Tässä mainitun sapatin kuulee toisinaan rinnastettavan siveyslaissa esiintyvään sapattiin, mutta ajattelevainen ihminen huomaa kyllä, ettei tässä yhteydessä puhuta mitään kymmenistä käskyistä eikä seitsemännen päivän sapatista. >>

        Uskotko sinä ihan oikeasti tuohon soopaan mitä kirjoitit. On olemassa eri lakeja. Jos sanotaan sapatti, niin sepä ei tarkoitakaan sapattia, vaan jotain ihan muuta sapattia.....

        Ajattelevainen ihminen kyllä tajuaa, että jos sanotaan sapatti, niin tarkoitetaan sapattia.

        Aivopesty ihminen sen sijaan keksii käsittämättömiä selvityksiä siitä, että sapatti ei tarkoitakaan sapattia, vaikka se lukee niin selvästi, että lapsikin sen tajuaa.

        Tajuatko sinä yhtään, miten typeriltä sinun selityksesi kuulostavat.

        Meillä on yksi lakikokoelma. Moosekselle annettu.

        Se pitää sisällään kaikki.

        Ei ole olemassa sapattia ja "sapattia" ja jotain muuta sapattia. Jos lukee sapatti, niin sitä se tarkoittaa.

        Valheellinen teologia ei tilannetta muuta miksikään.

        Adventisteilla on into kristittyjä kohtaan kadotukseen vievien pedonmerkkien jakaminen ja tätä oppiaan he eivät harrasta muslimeita kohtaan ollenkaan.

        http://www.youtube.com/watch?v=7Q2r1UfjKBM&feature=dir


      • sapatin... kirjoitti:

        Mutta en adventistien sapattia.

        Löydy tukea edes Raamatusta. Sunnuntai muistuttaa meitä Keisari kultista. Sunnuntai on tarkoitettu meitä muistaan ettemme kuulu lainkaan Kristinuskoon. Voivathan Kristityt naiset nytkin itkeä Tammusta. Salassahan ne Juutalais näisetkin itkivät Tammusta. Tämä ketjun aloittajakin itkee Tammusta, Koska Jeesus ei ole mahtunut sunnuntai leiriin. Jeesuksellahan on ihan oma leirinsä!


      • se osoittaa synnin
        Bushmanni kirjoitti:

        >> Tehän sanotte " Israel on Jumalan kansa",...koska se pitää lain!
        Ja Jumala hylkää adventistit juuri saman syyn takia, jonka vuoksi israel pelastetaan Jumalan kansana, eli Jumalan lain noudattamisen vuoksi! >>

        Minä en oikein pysy sinun loogisuuden perässä, joten selitäpä hiukan, mitä tuo ylläoleva "aivopieru" pitää sisällään.

        Sinä kirjoitat siinä, että Jumala hylkää adventistit Jumalan lain noudattamisen vuoksi. Vai oletko sitä mieltä, että joku on tuota mieltä, vai mitä ihmettä sinä hourit.

        Ja luuletko sinä oikeasti, että adventistit ovat se Jumalan valittu kansa, josta Raamattu puhuu?

        Pari tuntia peruskoulun uskonnonopetusta voisi tehdä sinullekin ihmeitä. Tai luulen että yksi tunti riittäisi, niin saisit jo edes jonkinlaiset perusteet teologiseen ajatteluun.

        Ja meidän KRISTUKSEN SOVITUKSEN tarpeemme, jotta pääsemme ISÄN luokse: Hän siis on välimies meidän ja Jumalan välillä; ylipappi; ei jumala....

        Mitä tulee lain pitämiseen, taitaa teologinen totuus olla se, että ainoastaan JEESUS piti lain; täytti sen ja kumosi...

        Tosin juutalaiset pappikollegansa väittivät, ettei edes JEESUS täyttänyt lain vaatimuksia...siihen seremonialakiin oli tullut niin paljon ihmisen omia säädöksiä, ettei Jeesus nähnyt aiheelliseksi vaatia niitä mm. Sapattiin liittyviä noudattaa...?

        Joten Adventistit ja Ellenistit hypätkää vaikka avantoon ja tulkaa järkiinne sieltä noustuanne!

        Kamelinkarvainen Johannes


      • antikristillinen oppi
        Lajissaan kirjoitti:

        Elikkä täydellisesti kristinuskosta poispoikennut.
        Kun siinä vaaditaan johtajilta täydellistä
        uskolliosuutta Pääkonferenssille, joka korostaa,
        ettei egw:n opetuksissa ole yhtäkään harhaista sanaa.
        Ja Raamattu muka sitävastoin on kovinkin inhimmillinen opus. Muka lisätty jälkeenpäin ne
        kohdat, jotka ei sovi yksiin ellensismin kanssa.

        Ja Ellenhän sanoi, että Jumala näytti hänelle,
        mitkä kohdat hänen täytyy raamatusta korjata.
        Joten ei ole kyse siitä, että jokaisella kirkolla
        on puutteensa, vaan kokonaan toinen oppi tuo
        egw-kultti on. Tietynlainen pakanauskonto muiden
        joukossa.

        Adventistit Ellenismin tuella väittävät itsensä otetun ja 144.000 juutalaisten tilalle taivaaseen...tämä on harhaopeista ehkä suurin koko liikkeessä?

        Sen jälkeen tulee toinen emävale, ettei Jeesus sovittanutkaan ristillä kaikkea ja noussut taivaaseen Isän oikealle puolelle, vaikka RAAMATTU niin toteaa,...vaan Ellenin Saatanan enkeliltä saamissaan näyissä kertoo niin, että Jeesus meni vasta pyhimpään tekemään sovitustyön alkuseremonioita jne...

        Ellen kuoli harhoineen 1914...sen jälkeen pian alkoi 1.maailmansota ja Hologaust osoitti Jumalan tuomioiden toteutuvan, ...ei siinä mitään "Tutkivaa tuomiota enää käyty", tuomio Jumalan kansalle laitettiin käytäntöön ja samoin tulee käymään muille aikojen lopussa...?


      • Bushmanni
        Benedi-IDENEB= siunattu kirjoitti:

        se kirjoittamani jaottelu!

        On Jumalan laki, jonka säilytyspaikka on arkin sisällä ( kuvaa Nooan arkkia, jonka sisältö pysyy)

        Ja Mooseksen laki, eli lain kirja, paksu teos, jota kuljetettiin Arkin sivulla( Kaikki se mikä on arkin sivulla , sen vesi huuhtelee pois)
        " Minä olen elämän vesi" Jeesus

        Gal. 5: 2-5 , kertoo tästä Mooseksen lain sisällöstä mm. seuraavaa; " Katso, minä Paavali , sanonm teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi....se joka ympärileikkauttaa itsensä. että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain" Minkä lain? , No seremonia lain tietysti!

        " Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta" Gal 5: 2-5

        " Sillä koska laissa on vain tulevan hyvän varjo, ei itse asian olemusta, ei se koskaan voi samoilla jokavuotisilla uhreilla, joita he alinomaa kantavat esiin, tehdä niiden tuojia täydellisiksi" Heb 10: 1

        Jumalan laki ei toitota mitään jokavuotisia uhreja, vaan se toitottaa ettet saa " antaa väärää todistusta"...ja valehdella, kuten sinulla on tapana tehdä!
        Tai sitten olet vain tietämätön!

        " Sillä mahdotonta on, että härkäin ja kauristen veri voi ottaa pois syntejä" jae 4

        Nyt lopetat tämän selittämisen, ja luet kymmeneen kertaan antamani asiat, märehdit, ..pelkät halkinaiset sorkat eivät riitä tämän asian avaamiseen sinulle!

        Märehtiminen on sinulle se lääke!

        >>Luehan onttopäinen mies uudelleen se kirjoittamani jaottelu! >>

        Juuri näin. SINUN KIRJOITTAMASI jaottelu. Kyseessä on todellakin SINUN mielikuvituksen tuote, joka ei ole RAAMATUN JAOTTELU.

        Tuliko tämäkin asia nyt lukijoille selväksi. Asia on juuri niin kuin nimimerkki kertoo: HÄNEN KEKSIMÄNSÄ JAOTTELU!

        Sitten seuraava kohta:

        >>Gal. 5: 2-5 , kertoo tästä Mooseksen lain sisällöstä mm. seuraavaa; " Katso, minä Paavali , sanonm teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi....se joka ympärileikkauttaa itsensä. että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain" Minkä lain? , No seremonia lain tietysti! >>

        No huomautettakoon lukijalle, että Raamatun kohta päättyy ....täyttämään kaiken lain. Se, mitä on sen jälkeen.."Minkä lain? , no seremonialain!" Ei kuulu enää Raamattuun, vaan on nimimerkin omaa keksintöä.

        Mutta me lukijat huomaamme, mitä Paavali sanoo: KAIKEN LAIN. KAIKEN LAIN. Hän ei erottele lakia millään tavalla, vaan sanoo asiat niin kuin ne ovat: KAIKEN LAIN.

        Tämä koko ääliömäisyys johtuu siitä, että eräällä amerikkalaisella tädillä ei ollut mitään käsitystä siitä, mitä Raamatussa lukee. Hän keksi omia juttujaan minkä ehti. Mm tämä lakijaottelu on hänen omaa teologiaansa joka ei perustu Raamattuun.

        Nimimerkki jonka kanssa vänkään, joutuu koko ajan keksimään sanoja Raamattuun ja olettelemaan asioita, joita esim Paavali ei ole sanonut, jotta hän saisi pysymään huteran korttitalonsa pystyssä.

        Koko adventistien keksimä lakijaottelu erilaisiin lakeihin on täysin selitysopillisesti kestämätön ja monet yksityiskohdat ovat vain huonoa kopiota esim juutalaisuudesta.

        Adventistit väitävät, että Jumala "loi" luomisessa tämän pyhän lepopäiväkäskyn. Ja se on siitä lähtien ollut.

        Tämäkin on huono kopio juutalaisuudesta. Juutalaiset uskovat, että Jumala loi KOKO LAIN ensimmäisenä, ennen kuin loi yhtään mitään muuta. LAKI oli ensin ja sitten vasta luotiin loput. Ja Jumala miettii luomaansa laki joka päivä kolme ensimmäistä tuntia.

        Laki on juutalaisille niin pyhä, että siksi mm. Paavali joutui valitsemaan huolella sanansa roomalaiskirjeessä, ettei olisi loukannut juutalaisia, joille puhui.

        Siksi hän sanoo useasti kuinka pyhä laki, kuinka hyvä laki on jne... Hän jopa uskalsi väittää, että laki on jäljestä lisätty, mikä oli hurja väite juutalaisille, koska (kuten juuri sanoin) he uskoivat, että Jumala loi lain ennen mitään.

        Paavalin piti valita sanansa taiten, jotta saisi osoitettua kuinka lain avulla ei todellakaan pääse Jumalan luo ja samaan aikaan muistaa kuinka pyhä laki juutalaisille on.

        Ja kyseessä on koko laki. Kaikki se mitä MOoses sani Siinailla johon sisältyy mm. kymmenen käskyä.

        Siksi Raamatun UT:ssa lukee hyvin johdonmukaisesti KAIKKI MÄÄRÄYKSET tai KOKO LAIN yms. Aina ja joka kerta.

        Nämä seremonialain, siveyslain puhtauslain yms lisäykset ja väännökset ovat vain ja ainoastaan adventistien oman mielikuvituksen tulosta.


      • Bushmanni
        Benedi-IDENEB= siunattu kirjoitti:

        Niinkuin ei E:G:W kään etteikö virjeitä tule, silloin kun koko Raamattu pitää ulkoa muistaa!

        Vaikka olen 8 vuotiaasta sitä opiskellut, niin kait sitä yli 50 v, voi jonkun kohdan kiireessä väärin kirjoittaa, mutta opettajapa katsookin koko asian ydintä ja kokonaisuutta, kun numeron minulle antaa!

        " Te tutkitte kirjoituksia, ja luulette, että niissä on iankaikkinen elämä. ja juuri ne kirjoittavat Minusta" Jeesus

        " vaan jotka, niinkuin ruuat ja juomat ja erilaiset pesotkin, ovat ainoastaan lihan sääntöjä, jotka ovat voimassa uuden järjestyksen aikaan asti"...en nyt ole varma oliko hebrealaisissa vai filemonissa...mutta tääkin jo kertoo ettei Mooseksen lakia tehty täydelliseksi Heb 7: 19 ...niinkuin on laita Jumalan lain Ps. 19: 7
        Uudessa järjestyksessä Jumalan laki on kirjoitettu meidän sydämeen ja mieleen...ja siellä se varoittaa, joskaan ei onttopäistä miestä!

        Ei tämä laki , joka sydämessä on varoita ympärileikkauksten puutteesta, pesoista, seremonia ruuista ja juomista,...eikä härkien ja kauriitten ostamisista uhritoimitusta varten!

        Mutta se varoittaa , huoraamisesta, siitä ettet iske kynsiäsi toisen vaimoon, et ole pitkäkyntinen, etkä pidä niillä kotkan kynsillä kiinni epäjumalankuvista jne.!! Tajusiko hiän?

        Vai että ulkomuistista...hah. Sinä keksit itse suurimman osan jutuista, kuten juuri olen näyttänyt.

        Miksi sinä muuten latelet Raamattua ulkomuistista?

        No siksi, kun sinulla ei edes ole Raamattua. Sinä vain copy/pasteat tänne Ellenin kirjoista huteria teorioita ja toivot, että kukaan ei niitä vaivaudu tarkistamaan.

        No minä vaivauduin ja huomasin, että sinun raamatunjakeesi eivät pitäneet yhtään sisällään sitä, mitä sinä väitit niiden meille kertovan.

        Sanot, että kiireessä muutaman kohdan kirjoitit väärin. No totuus on, että melkein kaikki, kuten osoitin.

        Ja sitten sinun piti keksiä Raamatun jakeisiin sanoja, joita siellä ei ole.

        Hah. Mutta lukijamme eivät ole tyhmiä. Adventisteihin sinun valheesi uppoavat kuin kuuma veitsi voihin, mutta ne, jotka ovat vasta harkitsemassa adventismia, huomaavat kuinka se perustuu vain ja ainoastaan valheisiin, vääristelyyn ja sanojen lisäämiseen Raamattuun.

        Se 50 vuotta, jonka olet opiskellut Ellenin kirjoja, olisit totta totisesti voinut käyttää paljon parempaankin.


      • Nerre
        Bushmanni kirjoitti:

        Vai että ulkomuistista...hah. Sinä keksit itse suurimman osan jutuista, kuten juuri olen näyttänyt.

        Miksi sinä muuten latelet Raamattua ulkomuistista?

        No siksi, kun sinulla ei edes ole Raamattua. Sinä vain copy/pasteat tänne Ellenin kirjoista huteria teorioita ja toivot, että kukaan ei niitä vaivaudu tarkistamaan.

        No minä vaivauduin ja huomasin, että sinun raamatunjakeesi eivät pitäneet yhtään sisällään sitä, mitä sinä väitit niiden meille kertovan.

        Sanot, että kiireessä muutaman kohdan kirjoitit väärin. No totuus on, että melkein kaikki, kuten osoitin.

        Ja sitten sinun piti keksiä Raamatun jakeisiin sanoja, joita siellä ei ole.

        Hah. Mutta lukijamme eivät ole tyhmiä. Adventisteihin sinun valheesi uppoavat kuin kuuma veitsi voihin, mutta ne, jotka ovat vasta harkitsemassa adventismia, huomaavat kuinka se perustuu vain ja ainoastaan valheisiin, vääristelyyn ja sanojen lisäämiseen Raamattuun.

        Se 50 vuotta, jonka olet opiskellut Ellenin kirjoja, olisit totta totisesti voinut käyttää paljon parempaankin.

        On todella mielenkiintoista lukea ajatuksiasi.
        Vaikuttaa siltä, että sinulla on paljon annettavaa tälle palstalle. Itse et ehkä näe asiaa tarpeellisena, mutta hyvin teet jos saat ihmisiä näkemään asioita eri kanteilta.
        Ainakin minä luen mielellään kirjoituksiasi. Ja huomaa oppivansa jotain. Kiitos sinulle!
        Rukoilen puolestasi:)


      • voi käydä
        Bushmanni kirjoitti:

        Vai että ulkomuistista...hah. Sinä keksit itse suurimman osan jutuista, kuten juuri olen näyttänyt.

        Miksi sinä muuten latelet Raamattua ulkomuistista?

        No siksi, kun sinulla ei edes ole Raamattua. Sinä vain copy/pasteat tänne Ellenin kirjoista huteria teorioita ja toivot, että kukaan ei niitä vaivaudu tarkistamaan.

        No minä vaivauduin ja huomasin, että sinun raamatunjakeesi eivät pitäneet yhtään sisällään sitä, mitä sinä väitit niiden meille kertovan.

        Sanot, että kiireessä muutaman kohdan kirjoitit väärin. No totuus on, että melkein kaikki, kuten osoitin.

        Ja sitten sinun piti keksiä Raamatun jakeisiin sanoja, joita siellä ei ole.

        Hah. Mutta lukijamme eivät ole tyhmiä. Adventisteihin sinun valheesi uppoavat kuin kuuma veitsi voihin, mutta ne, jotka ovat vasta harkitsemassa adventismia, huomaavat kuinka se perustuu vain ja ainoastaan valheisiin, vääristelyyn ja sanojen lisäämiseen Raamattuun.

        Se 50 vuotta, jonka olet opiskellut Ellenin kirjoja, olisit totta totisesti voinut käyttää paljon parempaankin.

        monet istuu laittomuuksiensa takia vankiloissa vuosikymmeniä.

        Jos Ellenin kirjoja tutkineena ja niistä oppia saaneena vankilalta välttyy niin se on vapautta se.


      • Bushmanni
        voi käydä kirjoitti:

        monet istuu laittomuuksiensa takia vankiloissa vuosikymmeniä.

        Jos Ellenin kirjoja tutkineena ja niistä oppia saaneena vankilalta välttyy niin se on vapautta se.

        >> Jos Ellenin kirjoja tutkineena ja niistä oppia saaneena vankilalta välttyy niin se on vapautta se. >>

        Meissä ihmisissä on moraalin tunto. Se puuttuu suurimmalta osalta eläimiä. Me tiedämme mikä on oikein ja mikä on väärin. Ei sitä tarvitse meille kertoa. Me saamme sen rakkaudellisella kasvatuksella, jos ei muuten mene jakeluun.

        No sitten on niitä tomppeleita, jotka eivät yksinkertaisesti kykene erottelemaan oikeaa ja väärää, vaan heidän täytyy esim Ellenin kirjoja lukemalla oppia oikean ja väärän ero.

        Minun mielipiteeni on se, että ne ihmiset, jotka eivät älyä olla tappamatta toista ihmistä ilman Jumalan käskyä "älä tapa", pitäisi pistää vankilaan ihan vain varmuuden vuoksi.

        Jos olet menossa naimisiin, niin kysy tulevalta puolisolta, että miksi hän ei tulisi pettämään sinua.

        Jos hän vastaa, että siksi koska Raamatussa lukee "älä tee huorin" tai " älä tee aviorikosta", niin älä mene sellaisen kanssa naimisiin.

        Jos hän vastaa, että en petä sinua siksi, koska se on väärin ja koska rakastan sinua, enkä haluaisi sinun pettävän itseäni, niin silloin olet menossa luotettavan ja sinua rakastavan ihmisen kanssa naimisiin.

        Hän rakastaa sinua enemmän, kuin jotain lakia.


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        Bushmanni kirjoitti:

        Vai että ulkomuistista...hah. Sinä keksit itse suurimman osan jutuista, kuten juuri olen näyttänyt.

        Miksi sinä muuten latelet Raamattua ulkomuistista?

        No siksi, kun sinulla ei edes ole Raamattua. Sinä vain copy/pasteat tänne Ellenin kirjoista huteria teorioita ja toivot, että kukaan ei niitä vaivaudu tarkistamaan.

        No minä vaivauduin ja huomasin, että sinun raamatunjakeesi eivät pitäneet yhtään sisällään sitä, mitä sinä väitit niiden meille kertovan.

        Sanot, että kiireessä muutaman kohdan kirjoitit väärin. No totuus on, että melkein kaikki, kuten osoitin.

        Ja sitten sinun piti keksiä Raamatun jakeisiin sanoja, joita siellä ei ole.

        Hah. Mutta lukijamme eivät ole tyhmiä. Adventisteihin sinun valheesi uppoavat kuin kuuma veitsi voihin, mutta ne, jotka ovat vasta harkitsemassa adventismia, huomaavat kuinka se perustuu vain ja ainoastaan valheisiin, vääristelyyn ja sanojen lisäämiseen Raamattuun.

        Se 50 vuotta, jonka olet opiskellut Ellenin kirjoja, olisit totta totisesti voinut käyttää paljon parempaankin.

        Missä kohden minä kirjoitin jotain väärää, että se muutti sen aiheen mitä käsittelimme?

        Sinä hävisit sen 10-0, ja siksi takeruit johonkin pikku seikkaan, joka ei muuttanut mitään siitä mitä sinulle onttopäiselle miehelle opetin!

        Jumalan laki on Jumalan kirjoittama kiveen,

        Ja Mooseksen laki kirjoitettu Kirjaan , ja Mooseksen kirjoittamana!

        Mooseksen laki on naulittu ristille, ja se ei meitä velvoita, Jumalan laki velvoittaa , ja sillä siisti!

        Oot olevinasi jotain, kun kovalla tohinalla,
        yrität purkaa koko kaupungin, jos yksi kävelee keltaista tai punaista valoa päin!

        Yrität vetää huomiota pois siitä, mistä keskustelimme, että ikäänkuin se että havaitsit pienen virheen, niin koko asia on kaatumassa sinun hyväksesi!

        Etkö ole juuri samanlainen, yrität tehdä minusta samanlaisen kuin adventisti ystäväsi E,G,W stä...hän ei saa mukamnas erehtyä!

        Minä olen onntopäiselle aasille kertonut miten on asia, ja jos et siitä oppinut.
        Voidaan ottaa jokin toinen aihe, ja jos olet siinäkin Raamatun vastainen, ...minä määrään siinäkin asiassa miten se asia on!

        Anna aihe, niin katsotaan toinen kerta!


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        Nerre kirjoitti:

        On todella mielenkiintoista lukea ajatuksiasi.
        Vaikuttaa siltä, että sinulla on paljon annettavaa tälle palstalle. Itse et ehkä näe asiaa tarpeellisena, mutta hyvin teet jos saat ihmisiä näkemään asioita eri kanteilta.
        Ainakin minä luen mielellään kirjoituksiasi. Ja huomaa oppivansa jotain. Kiitos sinulle!
        Rukoilen puolestasi:)

        , joka kääntää korvansa pois kuulemasta lakia , sen rukouskin on kauhistus!!
        Bushmanni etsi itse sen kohdan Raamatusta ,ja kirjoitti sen tänne!

        Koska Jumalan sana pysyy, ja bushmanni ei pysy, koska hän kääntää korvansa pois kuulemasta lakia, ...hänen rukouksensa on kauhistus,...ja jos sinä opit sellaiselta joka opettaa noin, ..on myös sinun rukouksesi kauhistus!
        " Tapahtukoon sinun tahtoso myös maan päällä ,kuin taivaassa...

        Jumalan tahto on: " Jos tahdot päästä elämään sisälle pidä käskyt" Jeesus
        En pysty! Sinä sanot.

        " Ilman Minua te ette voi mitään tehdä" Jeesus...Käänny siis Jeesuksen puoleen...älä minun puoleeni, äläkä Busmannien puoleen!


      • Bushmanni
        Benedi-IDENEB= siunattu kirjoitti:

        Missä kohden minä kirjoitin jotain väärää, että se muutti sen aiheen mitä käsittelimme?

        Sinä hävisit sen 10-0, ja siksi takeruit johonkin pikku seikkaan, joka ei muuttanut mitään siitä mitä sinulle onttopäiselle miehelle opetin!

        Jumalan laki on Jumalan kirjoittama kiveen,

        Ja Mooseksen laki kirjoitettu Kirjaan , ja Mooseksen kirjoittamana!

        Mooseksen laki on naulittu ristille, ja se ei meitä velvoita, Jumalan laki velvoittaa , ja sillä siisti!

        Oot olevinasi jotain, kun kovalla tohinalla,
        yrität purkaa koko kaupungin, jos yksi kävelee keltaista tai punaista valoa päin!

        Yrität vetää huomiota pois siitä, mistä keskustelimme, että ikäänkuin se että havaitsit pienen virheen, niin koko asia on kaatumassa sinun hyväksesi!

        Etkö ole juuri samanlainen, yrität tehdä minusta samanlaisen kuin adventisti ystäväsi E,G,W stä...hän ei saa mukamnas erehtyä!

        Minä olen onntopäiselle aasille kertonut miten on asia, ja jos et siitä oppinut.
        Voidaan ottaa jokin toinen aihe, ja jos olet siinäkin Raamatun vastainen, ...minä määrään siinäkin asiassa miten se asia on!

        Anna aihe, niin katsotaan toinen kerta!

        >> Missä kohden minä kirjoitin jotain väärää, että se muutti sen aiheen mitä käsittelimme? >>

        Se kyllä selviää kirjoituksistamme niille, joita asia kiinnostaa. Sinun kirjoituksesi kyllä puhuvat puolestaan aika selkeästi.

        Sinä hävisit sen 10-0, ja siksi takeruit johonkin pikku seikkaan, joka ei muuttanut mitään siitä mitä sinulle onttopäiselle miehelle opetin! >>

        Voit minun puolestani olla tuossa uskossa. Lukija päättää omastaan. Hävisin tai voitin - ei merkitystä. Asiallisen tiedon levityksellä on merkitystä.

        >> Jumalan laki on Jumalan kirjoittama kiveen,
        Ja Mooseksen laki kirjoitettu Kirjaan , ja Mooseksen kirjoittamana! >>

        Höpö höpö. On yksi laki, jonka Mooses sai. Asia ei sinun jänkkäämisellä muutu mihinkään suuntaan.

        >>Yrität vetää huomiota pois siitä, mistä keskustelimme, että ikäänkuin se että havaitsit pienen virheen, niin koko asia on kaatumassa sinun hyväksesi! >>

        Jaa kumpikohan tätä yrittää tehdä? No lukija päättää.

        >>Minä olen onntopäiselle aasille kertonut miten on asia, ja jos et siitä oppinut. >>

        No solvata sinä osaat, mutta sitäkään et osaa tehdä tyylikkäästi.

        >>Anna aihe, niin katsotaan toinen kerta! >>

        Paska ei pöyhimällä parane.


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        se osoittaa synnin kirjoitti:

        Ja meidän KRISTUKSEN SOVITUKSEN tarpeemme, jotta pääsemme ISÄN luokse: Hän siis on välimies meidän ja Jumalan välillä; ylipappi; ei jumala....

        Mitä tulee lain pitämiseen, taitaa teologinen totuus olla se, että ainoastaan JEESUS piti lain; täytti sen ja kumosi...

        Tosin juutalaiset pappikollegansa väittivät, ettei edes JEESUS täyttänyt lain vaatimuksia...siihen seremonialakiin oli tullut niin paljon ihmisen omia säädöksiä, ettei Jeesus nähnyt aiheelliseksi vaatia niitä mm. Sapattiin liittyviä noudattaa...?

        Joten Adventistit ja Ellenistit hypätkää vaikka avantoon ja tulkaa järkiinne sieltä noustuanne!

        Kamelinkarvainen Johannes

        Jeesus piti lain, ja kumosi sen!

        Kerrohan kuinka monta lasillista kumosit viinaa kurkkuusi, ennenkuin sait aikaiseksi moisen väittämän?

        " Älkää luulko että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään." Matt 5: 17...eli noudattamaan!
        " Samoin tekin ulkoa kyllä näytätte ihmisten silmissä hurskailta ( lain täyttäjiltä), mutta
        sisältä te olette täynnä ulkokultaisuutta ja laittomuutta" Matt 23: 28

        " Ja pyyhki pois sen kirjoituksen SÄÄDÖKSINEEN,
        joka oli meitä vastaan ja meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin" Kol 2: 14- 17

        Ei Jumalan laissa ,puhuta sanaakaan " syömisistä ja juomisista, älköönkä minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta " jae 16

        Nämä säädökset löytyvät seremonialaista, joka
        löytyy Mooseksen kynän jäljiltä!!

        Huomautan: " Olkaa raittiit ja valvokaa"...humalassa sitä kirjoittelee joku kaikenlaista!


      • Benedi-IDENEB= siunattu
        Bushmanni kirjoitti:

        >>Luehan onttopäinen mies uudelleen se kirjoittamani jaottelu! >>

        Juuri näin. SINUN KIRJOITTAMASI jaottelu. Kyseessä on todellakin SINUN mielikuvituksen tuote, joka ei ole RAAMATUN JAOTTELU.

        Tuliko tämäkin asia nyt lukijoille selväksi. Asia on juuri niin kuin nimimerkki kertoo: HÄNEN KEKSIMÄNSÄ JAOTTELU!

        Sitten seuraava kohta:

        >>Gal. 5: 2-5 , kertoo tästä Mooseksen lain sisällöstä mm. seuraavaa; " Katso, minä Paavali , sanonm teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi....se joka ympärileikkauttaa itsensä. että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain" Minkä lain? , No seremonia lain tietysti! >>

        No huomautettakoon lukijalle, että Raamatun kohta päättyy ....täyttämään kaiken lain. Se, mitä on sen jälkeen.."Minkä lain? , no seremonialain!" Ei kuulu enää Raamattuun, vaan on nimimerkin omaa keksintöä.

        Mutta me lukijat huomaamme, mitä Paavali sanoo: KAIKEN LAIN. KAIKEN LAIN. Hän ei erottele lakia millään tavalla, vaan sanoo asiat niin kuin ne ovat: KAIKEN LAIN.

        Tämä koko ääliömäisyys johtuu siitä, että eräällä amerikkalaisella tädillä ei ollut mitään käsitystä siitä, mitä Raamatussa lukee. Hän keksi omia juttujaan minkä ehti. Mm tämä lakijaottelu on hänen omaa teologiaansa joka ei perustu Raamattuun.

        Nimimerkki jonka kanssa vänkään, joutuu koko ajan keksimään sanoja Raamattuun ja olettelemaan asioita, joita esim Paavali ei ole sanonut, jotta hän saisi pysymään huteran korttitalonsa pystyssä.

        Koko adventistien keksimä lakijaottelu erilaisiin lakeihin on täysin selitysopillisesti kestämätön ja monet yksityiskohdat ovat vain huonoa kopiota esim juutalaisuudesta.

        Adventistit väitävät, että Jumala "loi" luomisessa tämän pyhän lepopäiväkäskyn. Ja se on siitä lähtien ollut.

        Tämäkin on huono kopio juutalaisuudesta. Juutalaiset uskovat, että Jumala loi KOKO LAIN ensimmäisenä, ennen kuin loi yhtään mitään muuta. LAKI oli ensin ja sitten vasta luotiin loput. Ja Jumala miettii luomaansa laki joka päivä kolme ensimmäistä tuntia.

        Laki on juutalaisille niin pyhä, että siksi mm. Paavali joutui valitsemaan huolella sanansa roomalaiskirjeessä, ettei olisi loukannut juutalaisia, joille puhui.

        Siksi hän sanoo useasti kuinka pyhä laki, kuinka hyvä laki on jne... Hän jopa uskalsi väittää, että laki on jäljestä lisätty, mikä oli hurja väite juutalaisille, koska (kuten juuri sanoin) he uskoivat, että Jumala loi lain ennen mitään.

        Paavalin piti valita sanansa taiten, jotta saisi osoitettua kuinka lain avulla ei todellakaan pääse Jumalan luo ja samaan aikaan muistaa kuinka pyhä laki juutalaisille on.

        Ja kyseessä on koko laki. Kaikki se mitä MOoses sani Siinailla johon sisältyy mm. kymmenen käskyä.

        Siksi Raamatun UT:ssa lukee hyvin johdonmukaisesti KAIKKI MÄÄRÄYKSET tai KOKO LAIN yms. Aina ja joka kerta.

        Nämä seremonialain, siveyslain puhtauslain yms lisäykset ja väännökset ovat vain ja ainoastaan adventistien oman mielikuvituksen tulosta.

        " Kun Hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä, luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan" ef 3: 15

        Tässä , Jeesuksessa luotiin sekä pakanat että israelin kansa yhdeksi uudeksi ihmiseksi.

        Se sopii myös Mooseksen ja Jumalan lakiin , on vain yksi uusi ihminen, jonka sydämeen ja mieleen on kirjoitettu Jumalan laki, " uusi liitto"...
        Mooseksen lain säädökset on tehty tehottomaksi

        Kolmas Mooseksen kirja -3-7 luvut kertovat näistä säädöksistä

        Luku 1 -käsittelee polttouhrilakia, siitä on omat säädöksensä
        Luvussa 2 Ruokauhtilaki...siinähän kerrotaan, kuinka ruokauhri tulee paistaa leivinlevyllä, ja kuinka se piti tehdä lestyistä jauhoista öljyn kanssa..jne.
        Luku 3 Yhteysuhrilain säädöksiä
        Luku 4 Syntiuhrilaki, ...siitä on tarkat säädökset, ja joka niitä tarkasti noudatti , niin eiväthän ne olleet tehottomia!!

        Mitäs järkeä niitä olisi ollut toimittaa!
        Luvussa 6 ...on lisämääräyksiä ruoka-ja syntiuhria koskeviin lakeihin

        Luvussa 7 kielletään syömästä verta ja uhriteuraan rasvaa--

        Luku 12 Säädöksiä lapsensynnyttäjän puhdistamisesta
        Luku 14 Säädöksiä pitalisten puhdistamisesta jne.
        Luku 18 Siveellisyys säädöksiä
        ...ettäs kehtaat vielä väittää näitä samaksi poistetuksi laiksi Jumalan lain kanssa!

        Mutta ei se sitä tarkoita että kun Mooseksen ,monet ko. säädökset poistettiin, niin että sinä saat niitä kaikkia nyt rikkoa!

        Ei , et saa! Et saa paljastaa miniäsi häpyä, se on poikasi vaimon häpy!

        Et saa asettaa kompastusta sokean eteen!
        " Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan jne... Rakkaus Jumalan ja lähimmäiseen on voimassa,,, ja joka sen täyttää on Jumalan lain täyttänyt!

        Jos et pysty, huuda jumalaa avuksi! Hän auttaa!


      • Bushmanni
        Benedi-IDENEB= siunattu kirjoitti:

        " Kun Hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä, luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan" ef 3: 15

        Tässä , Jeesuksessa luotiin sekä pakanat että israelin kansa yhdeksi uudeksi ihmiseksi.

        Se sopii myös Mooseksen ja Jumalan lakiin , on vain yksi uusi ihminen, jonka sydämeen ja mieleen on kirjoitettu Jumalan laki, " uusi liitto"...
        Mooseksen lain säädökset on tehty tehottomaksi

        Kolmas Mooseksen kirja -3-7 luvut kertovat näistä säädöksistä

        Luku 1 -käsittelee polttouhrilakia, siitä on omat säädöksensä
        Luvussa 2 Ruokauhtilaki...siinähän kerrotaan, kuinka ruokauhri tulee paistaa leivinlevyllä, ja kuinka se piti tehdä lestyistä jauhoista öljyn kanssa..jne.
        Luku 3 Yhteysuhrilain säädöksiä
        Luku 4 Syntiuhrilaki, ...siitä on tarkat säädökset, ja joka niitä tarkasti noudatti , niin eiväthän ne olleet tehottomia!!

        Mitäs järkeä niitä olisi ollut toimittaa!
        Luvussa 6 ...on lisämääräyksiä ruoka-ja syntiuhria koskeviin lakeihin

        Luvussa 7 kielletään syömästä verta ja uhriteuraan rasvaa--

        Luku 12 Säädöksiä lapsensynnyttäjän puhdistamisesta
        Luku 14 Säädöksiä pitalisten puhdistamisesta jne.
        Luku 18 Siveellisyys säädöksiä
        ...ettäs kehtaat vielä väittää näitä samaksi poistetuksi laiksi Jumalan lain kanssa!

        Mutta ei se sitä tarkoita että kun Mooseksen ,monet ko. säädökset poistettiin, niin että sinä saat niitä kaikkia nyt rikkoa!

        Ei , et saa! Et saa paljastaa miniäsi häpyä, se on poikasi vaimon häpy!

        Et saa asettaa kompastusta sokean eteen!
        " Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan jne... Rakkaus Jumalan ja lähimmäiseen on voimassa,,, ja joka sen täyttää on Jumalan lain täyttänyt!

        Jos et pysty, huuda jumalaa avuksi! Hän auttaa!

        Nämä sinun höpinäsi ovat selitysopillisesti täysin kestämättömiä. Haluaisin sinulta edes yhden selitysopillisesti kestävän väitteen perustellusti argumentoituna, enkä tuota täysin sekavaa mössöä, jota suollat koko ajan.

        Termi "laki" (Kr. nomos) esiintyy yli 400 kertaa kirjoituksissa. Väite, jonkan mukaan "laki"ja "Herran laki" viittaisi VT:ssa aina kymmeneen käskyyn ei pidä paikkaansa.

        Termiä on käytetty viittaamaan koko Mooseksen lakiin (Toora), juhlapäiviin, uhrimenoihin, puhtaussääntöihin yms. Kymmenen käskyn laki (dekalogi) on vain eräs ja loppujen lopuksi pieni osa koko vanhan liiton hyvin laajaa lakia.

        Mooseksen laissa ei tehdä erotusta "ikuisesti voimassaolevan kaikille kansoille kuuluvan moraalilain" ja väliaikaisen vain israelilaisille tarkoitetun "seremoniallisen lain" välillä.

        Tämä on fakta.

        Adventistit pitävät "kirjaan kirjoitettua lakia" seremoniallisena ja väliaikaisena ja "kivitauluihin kaiverrettuja käskyjä" ikuisina ja universaaleina, koko ihmiskuntaa velvoittavina.

        Mutta tällaiselle jaottelulle EI LÖYDY selitysopillisia perusteita VT:ssa. Koko laki on yksi kokonaisuus, liitto Jahven ja israelilaisten välillä, ja koko tätä lakia sanotaan Pentateukissa "ikuiseksi" (2 Moos.27:21;´30:21,31 jne.) ja sukupolvesta sukupolveen voimassa olevaksi.

        2 Aik.31:3 osoittaa, että Herran laki sisältää myös seremonialliset säädökset kuten pyhäpäivät ja uhrikultin, vaikka adventistit väittävät, että "Herran laki" on ikuinen moraalilaki ja Mooseksen laki on väliaikainen "seremonialaki". Katso samoin esim. 4 Moos.31:21, jonka mukaan termi "Herran laki" ei VT:ssa rajoitu pelkästään kymmeneen käskyyn, joten lakia ei voi todellakaan jaotella moraalilakiin ja seremonialakiin.

        Kiintoisa maininta on myös Ps.147:19-20, jonka mukaan Jahve on antanut käskynsä ja säädöksensa vain juutalaisille, muille kansoille niitä ei ole ilmoitettu eivätkä ne tunne Jahven lakeja. Näin ollen on selvää, että muut kansat eivät tiedä mitään sapatistakaan, eikä niiden tarvitsekaan, koska sapattia ei annettu muiden kansojen noudatettavaksi. Eri kansoilla on muutenkin ollut erilaisia juhlakalentereita ja eripituisia viikkoja .

        Kymmenen käskyn laki säädettiin Jumalan valitulle kansalle, israelilaisille, jotka Jumala oli pelastanut Egyptin orjuudesta. 5 Moos. 5:3 korostaa myös, että laki säädettiin Mooseksen päivinä eläville israelilaisille ja kuinka Jahve ei tehnyt tätä liittoa Egyptistä vapauttamiensa israelilaisten esi-isien kanssa.

        Eli ei myöskään Aadamim,Nooan tai patriarkkojen kanssa (tämä on päinvastoin kuin adventismin teologiassa väitetään). Kymmenen käskyn laissa 2 Moos.20 puhuteltava "sinä" on siis israelilainen, Israelin kansa - ei ihmiskunta universaalisti.

        Merkittävä teksti on myös 3 Moos.23. luku israelilaisille säädetyistä juhla-ajoista. Siinä käsketään ilman mitään erotusta "seremoniallisiin väliaikaisiin juhliin" ja "ikuiseen sapattipäivään" Israelin kansaa pitämään ensin sapattia. Sen jälkeen määrätään muista "Herralle omistetuista pyhistä juhlista". Vanhan Testamentin kirjoituksissa israelilaisia muistutetaan muutenkin, että sapatti on Herran heille antama ja ilmoittama erityinen liiton merkki, jota heidän on siksi noudatettava (Hes. 20:10-12; Neh. 9:13-14.).

        Siinä sinulle argumenttia kestävin perustein.


    • IDENEB

      Joku sanoi, että onhan sitä yksi jos toinen suunta
      ollut hieman väärässä joskus 1800-luvulla varsinkin.
      Juu - on toki, mutta adventismi, jehovalaisuus ja
      mormonismi ovat ainoat, jotka YHÄ pitävät kiinni
      1800-luvun erehdyksistään!!

      • paljastaa

        erehdyksiä.
        Tartu siis kirjaan "Suuri Taistelu".


      • Molemmat suuret taistelut!
        paljastaa kirjoitti:

        erehdyksiä.
        Tartu siis kirjaan "Suuri Taistelu".

        2.Tess. 2.

        10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
        11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,

        12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.
        13 Mutta me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, te Herran rakastetut, sentähden että Jumala alusta alkaen valitsi teidät pelastukseen Hengen pyhityksessä ja uskossa totuuteen.

        Taisteluiden taistelu ...

        Ef. 6:12
        Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.
        Fil. 1:30
        teidän, joilla on sama taistelu, mitä näitte ja nyt kuulette minun taistelevan.

        Pelastusarmeija


      • kirja "Suuri Taistelu...
        Molemmat suuret taistelut! kirjoitti:

        2.Tess. 2.

        10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
        11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,

        12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.
        13 Mutta me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, te Herran rakastetut, sentähden että Jumala alusta alkaen valitsi teidät pelastukseen Hengen pyhityksessä ja uskossa totuuteen.

        Taisteluiden taistelu ...

        Ef. 6:12
        Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.
        Fil. 1:30
        teidän, joilla on sama taistelu, mitä näitte ja nyt kuulette minun taistelevan.

        Pelastusarmeija

        kertoo!!! Hyvän ja pahan taistelu.

        Tartu siis kirjaan "Suuri Taistelu".

        2.Tess. 2.
        3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
        4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.
        5 Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille?
        6 Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.
        7 Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää,
        8 niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,


      • jämähtäminen
        Molemmat suuret taistelut! kirjoitti:

        2.Tess. 2.

        10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
        11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,

        12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.
        13 Mutta me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, te Herran rakastetut, sentähden että Jumala alusta alkaen valitsi teidät pelastukseen Hengen pyhityksessä ja uskossa totuuteen.

        Taisteluiden taistelu ...

        Ef. 6:12
        Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.
        Fil. 1:30
        teidän, joilla on sama taistelu, mitä näitte ja nyt kuulette minun taistelevan.

        Pelastusarmeija

        "Jos sieltä edes saisi vastinetta
        Kirjoittanut: mutta kun ei 15.2.2009 klo 06.11
           Jumalan palveleminen ILMAN Adventtikirkkoa on terveempää ja rauhallisempaa...ei iki päivänä enää liittyisi uudestaan siihen kauhistuttavaan kusetukseen, kun kerran olen päässyt irti vaivoin...se sitoo valheillaan yllättävän tiukasti...

        Demoonien valtaan joutuminen Elleninsä kautta ei ole leikin asia...siihen tarvitaan paljon rukousta, hyviä ihmisiä ja Jumalan voimaa, että sieltä pääse pois ja sen valheista eroon ja terveeksi!!!"


    • EKSYTYKSESTÄ EROON

      Se on hengenvaarallinen liike täällä maan päällä ja kerran Tuonelassa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      325
      3489
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      214
      2899
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      144
      2544
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      18
      2059
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2055
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1816
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1682
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1618
    9. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1306
    10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      263
      1290
    Aihe