Kauanko kestää galenoksen kirjan lukeminen?

tuleva lääkäri

Moips. Olen vasta lukion tokalla ja lääkikseen suunnittelen meneväni. Mistä lähtien kannattaa alkaa opiskella Galenosta. Siinähän taisi olla yli 600 sivua. Mietin vain, että missä vaiheessa ehtii, kun nuo kirjoitukset silloin abivuonna on tulossa, ja sen jälkeen tuo pääsykoe... Milloin te muut aloititte Galenoksen opiskelemisen? Kauanko kestää että oppii Galenoksen asiat. Tietenkin se on yksilöllistä, mutta haluaisin tehdä ensi vuoden opintosuunnitelmaani. Kiitti etukäteen kaikille vastaajille.

12

2707

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hammaslääkikseen pyrkivä

      aloitin lukemaan lukulomalla. aikaisemmin olen kirjaa vain selaillut mutta nyt yo-kirjoitusten lukusuunnitelmaan olen lisännyt myös Galneoksen, eli mulla olis 70 päivää aikaa lukea Galenos 3 päivää kertausta ennen pääsykoetta. se tekis n. 10 sivua/päivä. pystyy hyvin keskittymään tuolle 10 sivulle ja jopa ymmärtämään jotain. ilman suunnitelmaa tuskin kerkiää lukemaan kaikki asiat niin että sisäistää ne! tosin, jotkut ovat nopeampia oppimaan kuin muut. minä taas opin vain pänttäämällä, joudun tekemään paljon töitä :)

      • hammaslääkikseen pyrkivä

        pidän viikonloput vapaina, luen vain 5 pvää/vko. ellei nyt sitten tule jotain super vaikeaa asiaa vastaan että pakko uhrata myös vknloppuja.


      • Kultahammas
        hammaslääkikseen pyrkivä kirjoitti:

        pidän viikonloput vapaina, luen vain 5 pvää/vko. ellei nyt sitten tule jotain super vaikeaa asiaa vastaan että pakko uhrata myös vknloppuja.

        Suunnitelman tekeminen on poikaa! Sillä varmistat, että pysyt tahdissa. Muista lisäksi kartuttuaa/ pitää yllä tarvittavaa laskurutiinia laskemalla miltei jokaisena lukupäivänä kemmaa tai fyssaa (monipuolisesti kaikilta osa-alueilta).

        Kokeessa saattaa taas tänä vuonna olla laaja aineisto-osio. Sitä varten kannattaa valmentautua opettelemalla lukemaan sinusta oudolta ja vaikeilta tuntuvia artikkeleita ja "seulomaan tietoa". Kannattaa lueskella vaikkapa vanhoja lääkärilehtiä tai jotain tieteellisiä julkaisuja.

        Kannattaa lisäksi käydä yliopistoilta ostamassa vanhoja pääsykokeita vastauksineen (ainakin Turussa ja Tampereella myyvät yo:n kirjakaupassa 5€/koe). Kun olet opiskellut, on syytä näet testata osaamistasi ja petrata sitten heikkouksia. Otat kokeessa sallitut rensselit ja paperia, sitten laitat kellon käyntiin ja teet koetta 5 tuntia. Näin saat tuntumaa aitoon "koetilanteeseen". Opit arvioimaan ajankäyttöäsi, sekä jättämään liian vaikeat tehtävät lopuksi, jos aikaa jää. Kun olet kokeen tehnyt, niin vertaat vastauksiasi vastausanalyysiin ja "pisteytät" kokeesi (mieluiten ankarasti). Kevään mittaan kun toistat eri kokeella saman tempun muutaman kerran, niin sinulla on jo "koekokemusta" eikä varsinainen tilanne enää jännitäkkään niin paljoa. Jotkut hankkivat koekokemuksensa pyrkimällä useina eri vuosina peräkkäin...

        Tsemppiä luku-urakkaan.


    • Hakija.

      Kun lukee perinpohjaisesti niin aikaa menee viisi minuuttia sivuun eli yhteensä 3000 minuuttia tai 50 tuntia. Kirjan lukee siis kevyesti viikossa eli pääsykokeisiin voi aloittaa lukemaan joskus toukokuun puolessa välissä.

      • tuleva lääkäri

        vai toukokuun puolivälistä ehtii muka lukea 600 sivua???. No jaa ehkä sinun kohdallasi. Sehän onkin yksilöllistä. Mut mä en ainakaa oo niin nopea-

        Kuitenkin kiitti paljon kaikille vastaajille, autoitte paljon :).


    • SWLABR

      Se lukeminen on kyllä aika yksilöllistä. Mutta tuo 5 min/sivu lukeminen on kyllä aika optimistista. Riippuu tietenkin miten paljon tietää asiasta etukäteen. Helvetin paljon tota ulkoo osaamista tossa Galenoksessa

      • tuleva lääkäri

        Olin äsken katsomassa yhtä keskustelua lääketieteest ja näin sun kommentin (painoin huvikseni sun nimimerkkii). Nyt tsekkasin tätä keskustelua ja törmäsin taas suhun. :)


    • lääkäriksi

      hei olen 7-luokalla ja haluaisin lääkäriksi mitä aineita lääkäri oikeasti tarvitsee eniten?

      • pruut

        fysiikka, kemia ja biologia.


    • pitääkövaiei

      Minulle oli sanottu, että nyt Galenosta ei tarvitse välttämättä ollenkaan lukea, vaan ainoastaan lukion aikana opiskellut asia riittävät, pitääkö tämä paikkansa, jos pitää niin kannattaako kuitenkin lukea se Galenos?

      • *yawn*

        Viestiketju on vuodelta 2009, Galenosta ei kannata eikä tarvitse enää lukea.


    • jamesoni

      Jos et Galenos-päiväkotia ole käynyt, ei lääkiksen ovet tuu aukeemaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2087
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1600
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1226
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      488
      1145
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1135
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      932
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      876
    Aihe