Kauanko kestää galenoksen kirjan lukeminen?

tuleva lääkäri

Moips. Olen vasta lukion tokalla ja lääkikseen suunnittelen meneväni. Mistä lähtien kannattaa alkaa opiskella Galenosta. Siinähän taisi olla yli 600 sivua. Mietin vain, että missä vaiheessa ehtii, kun nuo kirjoitukset silloin abivuonna on tulossa, ja sen jälkeen tuo pääsykoe... Milloin te muut aloititte Galenoksen opiskelemisen? Kauanko kestää että oppii Galenoksen asiat. Tietenkin se on yksilöllistä, mutta haluaisin tehdä ensi vuoden opintosuunnitelmaani. Kiitti etukäteen kaikille vastaajille.

12

2727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hammaslääkikseen pyrkivä

      aloitin lukemaan lukulomalla. aikaisemmin olen kirjaa vain selaillut mutta nyt yo-kirjoitusten lukusuunnitelmaan olen lisännyt myös Galneoksen, eli mulla olis 70 päivää aikaa lukea Galenos 3 päivää kertausta ennen pääsykoetta. se tekis n. 10 sivua/päivä. pystyy hyvin keskittymään tuolle 10 sivulle ja jopa ymmärtämään jotain. ilman suunnitelmaa tuskin kerkiää lukemaan kaikki asiat niin että sisäistää ne! tosin, jotkut ovat nopeampia oppimaan kuin muut. minä taas opin vain pänttäämällä, joudun tekemään paljon töitä :)

      • hammaslääkikseen pyrkivä

        pidän viikonloput vapaina, luen vain 5 pvää/vko. ellei nyt sitten tule jotain super vaikeaa asiaa vastaan että pakko uhrata myös vknloppuja.


      • Kultahammas
        hammaslääkikseen pyrkivä kirjoitti:

        pidän viikonloput vapaina, luen vain 5 pvää/vko. ellei nyt sitten tule jotain super vaikeaa asiaa vastaan että pakko uhrata myös vknloppuja.

        Suunnitelman tekeminen on poikaa! Sillä varmistat, että pysyt tahdissa. Muista lisäksi kartuttuaa/ pitää yllä tarvittavaa laskurutiinia laskemalla miltei jokaisena lukupäivänä kemmaa tai fyssaa (monipuolisesti kaikilta osa-alueilta).

        Kokeessa saattaa taas tänä vuonna olla laaja aineisto-osio. Sitä varten kannattaa valmentautua opettelemalla lukemaan sinusta oudolta ja vaikeilta tuntuvia artikkeleita ja "seulomaan tietoa". Kannattaa lueskella vaikkapa vanhoja lääkärilehtiä tai jotain tieteellisiä julkaisuja.

        Kannattaa lisäksi käydä yliopistoilta ostamassa vanhoja pääsykokeita vastauksineen (ainakin Turussa ja Tampereella myyvät yo:n kirjakaupassa 5€/koe). Kun olet opiskellut, on syytä näet testata osaamistasi ja petrata sitten heikkouksia. Otat kokeessa sallitut rensselit ja paperia, sitten laitat kellon käyntiin ja teet koetta 5 tuntia. Näin saat tuntumaa aitoon "koetilanteeseen". Opit arvioimaan ajankäyttöäsi, sekä jättämään liian vaikeat tehtävät lopuksi, jos aikaa jää. Kun olet kokeen tehnyt, niin vertaat vastauksiasi vastausanalyysiin ja "pisteytät" kokeesi (mieluiten ankarasti). Kevään mittaan kun toistat eri kokeella saman tempun muutaman kerran, niin sinulla on jo "koekokemusta" eikä varsinainen tilanne enää jännitäkkään niin paljoa. Jotkut hankkivat koekokemuksensa pyrkimällä useina eri vuosina peräkkäin...

        Tsemppiä luku-urakkaan.


    • Hakija.

      Kun lukee perinpohjaisesti niin aikaa menee viisi minuuttia sivuun eli yhteensä 3000 minuuttia tai 50 tuntia. Kirjan lukee siis kevyesti viikossa eli pääsykokeisiin voi aloittaa lukemaan joskus toukokuun puolessa välissä.

      • tuleva lääkäri

        vai toukokuun puolivälistä ehtii muka lukea 600 sivua???. No jaa ehkä sinun kohdallasi. Sehän onkin yksilöllistä. Mut mä en ainakaa oo niin nopea-

        Kuitenkin kiitti paljon kaikille vastaajille, autoitte paljon :).


    • SWLABR

      Se lukeminen on kyllä aika yksilöllistä. Mutta tuo 5 min/sivu lukeminen on kyllä aika optimistista. Riippuu tietenkin miten paljon tietää asiasta etukäteen. Helvetin paljon tota ulkoo osaamista tossa Galenoksessa

      • tuleva lääkäri

        Olin äsken katsomassa yhtä keskustelua lääketieteest ja näin sun kommentin (painoin huvikseni sun nimimerkkii). Nyt tsekkasin tätä keskustelua ja törmäsin taas suhun. :)


    • lääkäriksi

      hei olen 7-luokalla ja haluaisin lääkäriksi mitä aineita lääkäri oikeasti tarvitsee eniten?

      • pruut

        fysiikka, kemia ja biologia.


    • pitääkövaiei

      Minulle oli sanottu, että nyt Galenosta ei tarvitse välttämättä ollenkaan lukea, vaan ainoastaan lukion aikana opiskellut asia riittävät, pitääkö tämä paikkansa, jos pitää niin kannattaako kuitenkin lukea se Galenos?

      • *yawn*

        Viestiketju on vuodelta 2009, Galenosta ei kannata eikä tarvitse enää lukea.


    • jamesoni

      Jos et Galenos-päiväkotia ole käynyt, ei lääkiksen ovet tuu aukeemaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe