Ostin muutaman paketin lakumeja ja halvaa, en voinut olla syömättä niitä liikaa. Lakumit vaan ovat niin hyvän makuisia, että niitä täytyy syödä koko 400g boksi yhdellä kertaa. Halvaa menee jostain syystä vähemmän, mutta sekin on erittäin maukasta.
Kreikkalaiset herkut
13
3982
Vastaukset
- Mutta oikeasti
Se kirjoitetaan "Loukoumi", tai joskus myös "Lukumi", riippuen valmistusmaastakin.
Usein ovat vain suomalaiseen makuun liian imeliä.- Norjanheinäperhonen
Varmaankin kirjoitetaan niin, mutta ymmärsitte silti asian. Niitä sai halvalla, joten ostin paljon ja niihin tuli heti himo.
- Halusin vain oikaista
Norjanheinäperhonen kirjoitti:
Varmaankin kirjoitetaan niin, mutta ymmärsitte silti asian. Niitä sai halvalla, joten ostin paljon ja niihin tuli heti himo.
Kiva että tykkäät, sillä ei niissä mitään epäterveellistä ole, ei muutakuin nautiskele naama tomusokerista valkoisena. Maista myös pähkinätäytteisiä. Loukoumia on monia eri makuisia.
- Jogurttinaama
...mutta ovat niin tosi tosi makeita, että minulle tekee vaikeuksia syödä niitä. Lidlistä ostin tuon pakkauksen perjantaina.
- keikös...
Ne ole turkkilaisia... ?
- Panhandle
Lukumi on yhtä hyvin turkkilaista kuin kreikkalaistakin, monissa maissa sitä myydäänkin nimellä "Turkish Delight". Niille, jotka eivät tätä herkkua tunne, voin kertoa, että se muistuttaa eniten marmeladia, joka on leikattu kuutioiksi ja pyöritelty tomusokerissa.
Kreikan ja Turkin ruokakulttuuri ovat hyvin lähellä toisiaan, mutta ihan oman turvallisuuden vuoksi neuvoisin olemaan tilaamatta turkkilaista kahvia Kreikassa tai päinvastoin - siitä huolimatta, että kyseessä on täsmälleen samanlainen juoma.
Kreikkalaisesta kahvista tuli mieleen Frappé eli kylmä kahvi, jonka saa joko maidolla tai ilman, makeutettuna tai makeuttamattomana. Kuumana päivänä se on todella virkistävä juoma. Monissa paikoissa sitä ei ole edes listalla, mutta joka paikasta sitä saa, kun tilaa. Kreikkalainen ja turkkilainen keittiö ovat niin lähellä toisiaan, että on vaikea sanoa kummasta maasta mikäkin ruoka on alunperin lähtöisin.
Selvimmät erot lienevät siinä, että turkkilainen keittiö on ottanut vaikutteita ottomaanien imperiumin ajalla enemmän idästä - Arabiasta - kun taas kreikkalainen keittiö lännestä - lähinnä Italiasta. Muuten keittiöiden lähtöasetelmat ovat melko samat, kuten ruoatkin.
Koska Kreikka ja Turkki ovat maailman sivu nahistelleet keskenään, on turha kysyä kumpi oli ensin - muna vai kana - koska vastaus on täysin riippuvainen siitä kummalta kysytään. Samat ruoat löytyvät kummastakin - tosin turkkilainen ruokamaailma on moninkertainen kreikkalaiseen verrattuna, sekä monipuolisuudessaan että mauissaan.
Lokumit kulkevat yleensä nimellä "Turkish Delight" ja tässä mielessä lokumin alkuperä lienee sieltä haettava. Toisaalta lokum on aika tyypillinen islamilaisen maailman nanna ja siinä mielessä uskon tuon turkkilaisuuden olevan melko tosiasia.
Mutta kuten sanottu: keittiöt ovat siinä määrin toisiaan lähellä, että jonkin ruoan alkuperää on vaikea todistaa. Turkkilainen keittiö luetaan yleensä ns. suuriin keittiöihin jotavastoin kreikan keittiötä enemmän välimerellisenä ei katsota niin omaleimaiseksi kuin turkkilaista.Panhandle kirjoitti:
Lukumi on yhtä hyvin turkkilaista kuin kreikkalaistakin, monissa maissa sitä myydäänkin nimellä "Turkish Delight". Niille, jotka eivät tätä herkkua tunne, voin kertoa, että se muistuttaa eniten marmeladia, joka on leikattu kuutioiksi ja pyöritelty tomusokerissa.
Kreikan ja Turkin ruokakulttuuri ovat hyvin lähellä toisiaan, mutta ihan oman turvallisuuden vuoksi neuvoisin olemaan tilaamatta turkkilaista kahvia Kreikassa tai päinvastoin - siitä huolimatta, että kyseessä on täsmälleen samanlainen juoma.
Kreikkalaisesta kahvista tuli mieleen Frappé eli kylmä kahvi, jonka saa joko maidolla tai ilman, makeutettuna tai makeuttamattomana. Kuumana päivänä se on todella virkistävä juoma. Monissa paikoissa sitä ei ole edes listalla, mutta joka paikasta sitä saa, kun tilaa.Luin joskus tuon frappén historiaa - kun ajattelin, että se olisi turkkilaista lainaa - mutta mitä vielä! Frappé on Nestlén 50-luvulla kehittelemä murukahville kehittämä kylmä kahvijuoma, jolla ei ole kreikkalaisen kulttuurin kanssa kai mitään tekemistä.
Kreikka liityy siihen vain sattuman kautta ja on eräänlainen laiskuuden tuottama keksintö: kun ei löytynyt kuumaa vettä tehtiin kahvi - siis Nescafé - kylmään veteen ja vatkattiin vaahdoksi. Frappésta tuli monikansallisten kahviketjujen ja turismin kautta tunnettu juoma monine variaatioineen.
Kreikkalainen kahvi - jota turisti ei kai edes juo - sitävastoin on samankaltaista kuin turkkilainenkin: harvojen herkkua.- Kahvittelia
crudo kirjoitti:
Luin joskus tuon frappén historiaa - kun ajattelin, että se olisi turkkilaista lainaa - mutta mitä vielä! Frappé on Nestlén 50-luvulla kehittelemä murukahville kehittämä kylmä kahvijuoma, jolla ei ole kreikkalaisen kulttuurin kanssa kai mitään tekemistä.
Kreikka liityy siihen vain sattuman kautta ja on eräänlainen laiskuuden tuottama keksintö: kun ei löytynyt kuumaa vettä tehtiin kahvi - siis Nescafé - kylmään veteen ja vatkattiin vaahdoksi. Frappésta tuli monikansallisten kahviketjujen ja turismin kautta tunnettu juoma monine variaatioineen.
Kreikkalainen kahvi - jota turisti ei kai edes juo - sitävastoin on samankaltaista kuin turkkilainenkin: harvojen herkkua.Kreikkalainen kahvi on erittäin hyvää, varsinkin tummapaahtoinen. Hyvin täyteläistä, jossain espresson ja suodatinkahvin välimaastossa, mutta selvästi lähempänä espressoa.
- Vanha kokki
Panhandle kirjoitti:
Lukumi on yhtä hyvin turkkilaista kuin kreikkalaistakin, monissa maissa sitä myydäänkin nimellä "Turkish Delight". Niille, jotka eivät tätä herkkua tunne, voin kertoa, että se muistuttaa eniten marmeladia, joka on leikattu kuutioiksi ja pyöritelty tomusokerissa.
Kreikan ja Turkin ruokakulttuuri ovat hyvin lähellä toisiaan, mutta ihan oman turvallisuuden vuoksi neuvoisin olemaan tilaamatta turkkilaista kahvia Kreikassa tai päinvastoin - siitä huolimatta, että kyseessä on täsmälleen samanlainen juoma.
Kreikkalaisesta kahvista tuli mieleen Frappé eli kylmä kahvi, jonka saa joko maidolla tai ilman, makeutettuna tai makeuttamattomana. Kuumana päivänä se on todella virkistävä juoma. Monissa paikoissa sitä ei ole edes listalla, mutta joka paikasta sitä saa, kun tilaa.Ei se turistin turvallisuus ole uhattuna jos erehtyy tilaamaan kreikassa turkkilaista kahvia, tai päinvastoin. Molemmista maista käy turisteja toisissaan erittäin paljon. Siinäkin ravintolassa jossa aikoinani työskentelin kävi bussilasteittain kreikkalaisia, eikä heitä kohdeltu vähääkään vihamielisesti. Konfliktien mahdollisuus on ymmärtääkseni ehkä kyproksella, siellä on kansallisuusero tarkempi kuin mantereella.
Muuten kreikassa lomaillessa ei kannata tilata munakasta ainakaan suomeksi, se saattaa herättää hienoista hilpeyttä tarjoiliassa. Tilaus kannattaa tehdä, pyytämällä omelettia! - Panhandle
crudo kirjoitti:
Luin joskus tuon frappén historiaa - kun ajattelin, että se olisi turkkilaista lainaa - mutta mitä vielä! Frappé on Nestlén 50-luvulla kehittelemä murukahville kehittämä kylmä kahvijuoma, jolla ei ole kreikkalaisen kulttuurin kanssa kai mitään tekemistä.
Kreikka liityy siihen vain sattuman kautta ja on eräänlainen laiskuuden tuottama keksintö: kun ei löytynyt kuumaa vettä tehtiin kahvi - siis Nescafé - kylmään veteen ja vatkattiin vaahdoksi. Frappésta tuli monikansallisten kahviketjujen ja turismin kautta tunnettu juoma monine variaatioineen.
Kreikkalainen kahvi - jota turisti ei kai edes juo - sitävastoin on samankaltaista kuin turkkilainenkin: harvojen herkkua.On varmaan totta, että Kreikka liittyy frappé-kahviin vain sattuman kautta, mutta minulle frappé on nimenomaan kreikkalainen ilmiö, koska Kreikassa törmäsin tähän juomaan ensimmäistä kertaa. Nythän ei jääkahvi ole missään enää mitenkään ihmeellinen asia, mutta 80-luvulla ensimmäisellä Kreikan-matkallani ihmettelin, mitä paikalliset joivat kaiken aikaa korkeista laseista. Oppaalta sitten kuulin, mistä oli kyse.
Silloin se oli niin halpa juoma, ettei sitä ollut edes listoilla, mutta 15 vuotta myöhemmin Ateenassa sillä osattiin jo rahastaa. Olin pyörtyä, kun Plakassa frappésta pyydetiin 800 drakmaa (= 24 markkaa), mutta myöhemmin huomasin, että se oli Ateenassa ihan tavanomainen hinta. Mikähän mahtaisi olla hinta nyt, 10 vuotta myöhemmin?
- Hejkki
Kovin ikävää ettei saa stragalia.
- Lidleissä
monenlaisia kreikkalaisia herkkuja.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata401410Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?
Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.981355Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin
Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l2891245- 1091105
- 191051
- 651028
- 711012
Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva161009Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f176878Vihdoinkin lavatansseja tv:ssä - Juhannuksena tanssitaan, bändeinä Yölintu ja Komiat!
Jes, vihdoinkin lavatansseja taas televisiossa! Keskikesän juhlaa vietetään tänä juhannuksena Tuuloksen Kapakanmäellä ju17833