Kuinka "helposti" C-luokitus?

KutsunnatSyksyllä2009

Ensimmäiseksi haluan mainita että tavoitteena ei ole saada vapautusta palveluksesta, tai muuta sellaista, omalla kohdalla kyse on pelosta saada vapautus.

Eli noin fyysisesti olen reippaanlaisesti ylipainoinen, 180cm pitkä ja ~115kg elopainoa, lisäksi verenpaineessa saattaa olla pientä häikkää, johtunee kyllä lääkärikammosta, josta olen aina kärsinyt, eli aina on korkeat lukemat olleet koululääkärin mitattaessa, mutta kotona mitattaessa lukemat ovat olleet normaalitason yläosassa. Korkean verenpaineen syytä on tutkittu lääketieteellisesti tuossa 2-2½ vuotta sitten, tehtiin ultraääntä ja sen sellaista, silloin ei mitään varsinaista lääketieteellistä sairautta löydetty.

Näkö on sellainen että lasit tarvitsisin ja tulen varmasti hankkimaankin. näköarvot on olleet luokkaa 0.5/0.6 eli kaukonäkö on heikko, lähinäössä ei ole ollut vikaa. Kuulo on ollut aina hyvä. Karsastusta oli havaittavissa tossa noin vuosi sitte.

Ja sitten henkisesti olen valmis käymään asepalveluksen loppuun asti, tahtoa ja tarmoa löytyy ja tietenkin pidän jokaisen velvollisuutena käydä armeija läpi. Mielenterveyshäiriöitä tai mitään vastaavaa ei ole.

Eli siinä se onkin että tuosta heikohkosta näöstä ilmeisesti automaattisesti siittyn b-luokitukseen, mites muut vaivat, kannattaako pelätä pahinta? Pidän itseäni kuitenkin pääosin terveenä, harvoin olen kipeänä jne.

5

1880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuts.viimelokakuussa

      Taidat olla A-mies, ylipaino voi b:hen tiputtaa, mutta laihduttamalla tulee ihhan varmaan A, varmasti intissä pakostakin laihdut! Itsella lasit -3 diop. ja VIEÄ HUONO KUULOKIN! Silti A!!!

    • ehdottomasti!

      Mielenterveyshäiriöitähän ei tietenkään normaalisti ole, jos ei niitä itse tunnista. Moni kärsii niistä tietämättään tai kieltää niiden olemassaolon kokonaan.

      Ei sinun pidä pelätä sitä, jos saat C-luokituksen. Se voisi olla kannaltasi helpompi vaihtoehto, nimittäin korkea verenpaine on vakava asia ja voi rasituksessa aiheuttaa esim. äkillisen kuoleman. Jos et siis ole rehkinyt ja liikuntaa harrastanut, niin mielestäni sun on syytä laittaa oma terveytesi armeijan edelle.

      Aina on tapauksia armeijasta, jossa on joku äkillisesti kuollut sydänkohtaukseen tms.

      • KutsunnatSyksyllä2009

        Nojoo tosta verenpaineesta vielä että tässä just aamulla mittasin verenpaineen ja 120/68 ja pulssi oli 65. Koen sen olevan jopa ihannetulos. muutenkin tossa äsken muutaman kerran mittasin ja yläpaine pysyi 130 alapuolella ja alapaine alle 80. Pulssi pomppii 60-80 välillä.

        Kiitoksia mielipiteistä kuitenkin.


    • almasty

      Vapautuksesta kertomasi mukaan olet ihan terve.Huono näkösi ei estä sinua suorittamasta asepalvelua,minulla oli saapumiserässäni alikersantti joka ei ilman laseja nähnyt käytännössä mitään.Laihduttamaankin kerkiät vielä hyvin koska et ole ollut edes kutsunnoissakaan,voi palvelukseen astumiseesi olla vieä kaksikin vuotta aikaa.Joten etköhän sinä sinne joukkoon kelpaa ja nuo pikkupuutteet joihin kykenet itse vaikuttamaan kerkiät siis hyvin hoitamaan kuntoon.

    • sssssssssssssssssssssefe

      B-luokkaan ei sinua laiteta tuollaisen näön takia, hanki silmälasit niin eiköhän se siitä. Itsellä on myös -0.5 näkö, mutta pärjäsin ilman lasejakin.

      Vaadi ihmeessä ne C-n paperit jos vähänkin epäilet että saisit ne. Itsellä myös C-paperit, olin intissä tasan kuukauden. Sairastelin alokaskauden ensimmäisestä kuukaudesta ainakin 3 viikkoa, ramppasin aina lääkärillä ja EHDOTETTIIN lopulta C-n papereita. Hyväksyin, kiitin ja menin kotiin. Tuon vapautuksen jälkeen olin kipeänä vielä seuraavat 1,5kk. Poskiontelohuuhtelut ym. jouduttiin tekemään, koska nuha ja yskä ei loppunut.

      Mielenterveysongelmia ei ole minullakaan, mutta kyllä se välillä aika raskasta oli henkisesti kun peruskoulupohjalla olevat aliksessut kusettivat minkä kerkesivät. Aika naurettavaa touhua on luvassa kuule, varaudu siihen! Se isänmaallisuuden maku katoaa monelta jo ensimmäisinä viikkoina, kun todellisuus pelle/vankileiristä iskee.

      Itse olin alussa myös sillä asenteella, että olen ainakin sen vuoden. "Menen aliupseerikouluun tai jopa rukkiin, jos vain pääsen." Ensimmäisellä viikolla olin täynnä energiaa ja intoa, mutta sen jälkeen 3 viikkoa olin flunssassa, kuumetta aina pari kertaa viikossa, vaikka oli VMTL-vapautusta ym, niin ei se silti auttanut täydelliseen parantumiseen.. Aina pienenkin juoksulenkin tai rasituksen jälkeen olin taas rapakunnossa. Kuntoni on kuitenkin ihan ookoo, 175cm 70kg, mutta valitettavasti en ole tottunut siihen, että juoksen flunssaisena pakkasessa joka aamu yms, näistä ei sairaus parane.


      Onko siihen jotain erityistä syytä että haluat välttämättä sen 6kk intissä kärsiä? Tuollaisella painolla se tulee nimittän sitä olemaan. Muistan paljon näitä ylipainoisia tyyppejä omassa patterissani. Suurin osa sai E-n paperit polvivaivojen takia jo minua aikaisemmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8751
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2623
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2361
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe