Pohjola pettää aina ?

pettynyt vakuutuksenottaja

Mielestäni huonompaa yhtiötä vakuutusyhtiöistä saa hakea kuin Pohjola; ensinnäkin kysymyksessä pörssiyhtiö, jonka intresseissä on tehdä kovaa tulosta osakkeenomistajilleen. Omat tapaukseni sijoittuvat vuoteen 2003 auton vapaaehtoisesta törmäysvahingoista. Ajoneuvossani oli keskeytysvakuutus ja ajoneuvo oli poissa liikenteestä noin 30 vuorokautta, vakuutusyhtiön vahinkotarkastaja Seinäjoelta laittoi ruksin, että ajoneuvo liikennekelpoinen, vaikka autosta oikea takavalo täysin murskana, oikea takakulma kasassa ja tavaraluukku repsotti auki. Tarkastaja myönsi itsekin nauhoittamassani puhelinkeskustelussa, ettei siihen takavalo tai takaluukku ilman ulosvetämistä kyllä paikoilleen mahdu siis jos olis ajateltu tilapäiskorjausta. Olisittepa kuulleet tarkastajan reaktiot kun soitin samaisessa puhelinkeskustelussa nauhoittamaani nauhaa hänelle; suomeksi sanottuna meinasi tulla hulluksi. JOKAISEN POHJOLA-YHTIÖIDEN ASIAKKAAN TULISI OMAN OIKEUSTURVANSA VUOKSI AINA nauhoittaa jokainen käymänsä puhelinkeskustelu. En todellakaan tiedä missään yrityksessä huonomuistisempaa porukkaa kuin Pohjolan väki on. Kuitenkaan Pohjola-yhtiö ei suostunut edes neuvottelemaan siitä on ajoneuvo liikennekelpoinen vai liikennekelvoton. Aion hakea muutosta vakuustuslautakunnalta, jos olisin valinnut yhtiön paremmin tämä sählääminen olis nyt tarpeetonta. Mielenkiintoinen yksityiskohta täydellisestä kusetuksesta oli vielä kun pyysin vahinkotarkastajalta juristini välityksellä ajoneuvostani otettuja valokuvia, ne lähettiin minulle kolmen siis vasta kolmen kuukauden kuluttua pyynnöstäni, ja kaiken lisäksi digataalisesti otetut kuvat oli käsitelty niin tummiksi, ettei autosta erottunut muuta kuin toisen puolen palava takavalo valokuvassa.
Olen tosi tyytyväinen kun sain tälle kaverille heittää pari kertaa luurin korvaan, hän kun sanoi ettei kukaan ole kahteenkymmeneen vuoteen heittänyt luuria korvaan taisimpa jossain vaiheessa kehaista jopa saata.... kus..p..

Toinen tapaukseni oli Tampereella, jolloin törmäysvahingossa Pohjolan vahinkotarkastaja laski korjauskustannukset tarvikeosilla, vaikka nimenomaan vakuutusehdoissa sanotaan vastaavilla osilla eli uudet maahantuojan osat käyvät tai samanikäisestä puretusta autosta otetut osat sopivat myös. Mutta missään tapauksessa KASKO-vakuutuksesta ei saisi laskea korvausta tarvikeosilla ottamatta lainkaan kantaa, ovatko tarvikkeet yhtä hyviä, huonompia tai parempia.
Kun konepelti oli kulmastaan taittunut, tarkastaja yritti ensin paikkamaalausta kyseiseen kohtaan eli kustannukset noin 20 euroa, sanoin että nyt sitten haetaan tavarantarkastajan lausunto, sitten tarkastaja yllätten nostikin tarjouksen 350 euroon...vaihtelee liikaa todella liikaa..

Eli kokonaisuutena Pohjola-yhtiöiden touhu vaikuttaa omasta mielestäni jotakuinkin kusetukselta; parempia yhtiöitä ovat ehdottomasti keskinäiset vakuutuksenottajien omistamat lukuunottamatta Pohjantähteä.

39

12308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • entinen asiakas

      Aiheena perheen vakuutukset, jossa perheen kaikkivakuutukset keskitetty Pohjolaan (omakotitalo, 2 autoa, henkivakuutukset, matkavakuutukset jne.)

      No useaan vuoteen ei mitään ongelmia, mutta sitten yllättäen matkalla tuli ongelmia ja matkavakuutukselle hommia, mutta kuinka kävikään.

      Pohjolan konttorissa ilmoitettiin, että matkavakuutuksemme ei ole voimassa. Ihmetys oli suuri koska olimme tehneet Pohjolan kanssa sopimuksen kaikesta mahdollisesta.

      Asiaa selvitettiin ja löytyihän Pohjolan järjestelmästä allekirjoitettu sopimuksemme skannattuna. Sopimuksessa oli allekirjoituksemme ja selkeästi myös matkavakuutus kuului sopimukseen. Selvä homma siis ? Ei Pohjolassa.

      Asia on vain niin, että allekirjoitetulla sopimuksella on vessapaperin kanssa sama arvo.

      Meille ilmoitettiin, että koska olemme maksaneet laskut olemme maksamalla hyväksyneet matkavakuutuksen puuttumisen.

      MInun oikeustajuuni ei oikein mahdu, että allekirjoitetulla sopimuksella ei ole mitään arvoa.

      Ei ole varmaan yllätys ettemme jatkaneet Pohjolan asiakkaana. Pohjola siis ilmoitti toimillaan, että parinsadan euron matkalla aiheutetun korvaustarpeen vuoksi, he halusivat meidän siirtävän n. 4000€ vuosittaiset vakuutusmaksut muualla.

    • Janita

      Pohjolan työntekijöissä on todellisia säheltäjiä. Eivät saa mitään aikaiseksi, eivät löydä asiakkaan tietoja, eivät ota vastuuta mistään, eivät välitä toisten hädästä.
      Lieneekö syy se, että Pohjolassa on töissä, sellaisia, joilla ei ole mitään koulutusta, perus-tai keskikoulun jälkeen. Ilmeisesti asenne ratkaisee siinä firmassa? On ikävä, että vastuuttomasti käsitellään asiakkaalle tärkeitä asioita.

      • Joakim

        Onhan se hyvä, että on joku paikka, mihin koulunsa kesken jättäneet voivat mennä töihin.


      • Riitta
        Joakim kirjoitti:

        Onhan se hyvä, että on joku paikka, mihin koulunsa kesken jättäneet voivat mennä töihin.

        Onhan niitä muitakin vakuutusyhtiöitä


    • hyvät osingot

      mutta yritys maksaa todella hyvin osinkoa....mistäs ne rahat tulee?? (ettei vaan kusetettujen asiakkaiden maksamista vakuutusmaksuista) ...miettikääpä sitä

    • tuhnu

      Pohjola on hoitanut minun ja perheeni asiat paremmin kuin hyvin. Kaikki, mitä minulle on vakuutuksieni piirissä tapahtunut, on korvattu ilman minkäänlaista kommervenkkiä. Pienimmätkin jutut ovat olleet kuin sulaa vettä vaan...

      Paras esimerkki tästä oli juuri männä kesän kolhut, joita Pohjola kustansi hyvää hyvyyttään ilman minkäänlaista velvoitetta..! Asuimme etelässä. Pidimme päivin ja öin läpivetoa kämpässämme - siis ikkunat auki. Toinen kerros. Viimeisenä yönä varkaat tuli partsilta sisään ja vei kannettavan ja rahat. Kannettavassa oli arvotavaravakuutus. Kyseisen vakuutuksen ehdoissa lukee, että laite on säilytettävä lukitussa tilassa siten, että sinne pääseminen edellyttää paikkojen rikkomista. Mutta kuten sanoin. Meillä olivat avoimet ovet, tosin toinen kerros. Kerroimme kaiken kuten kuuluukin vakuutuskorvaushakemuksessa ja uusi kannettava saapui kuljetettuna kotiin. Että repikää siitä!!!

      pohjolasta en luopuisi - ainakaan näillä kokemuksilla.

      • TOISINJATTELIJA

        meidän omakotitaloomme tuli vesivuoto lämpöhuoneeseen, Pohjolan vahinkotarkastaja korvasi tai siis teki kustannusarvion lämpöhuoneesta vaikka kaksikerroslattialla (siis lattiavlu tyroksit toinen valu js koolaukset lähtevät eka valun pinnasta)varustetetussa talossa olisi tullut uusia koko huoneisto, koska kosteus siirtyy märästä kuivempaan ja lattiakoolauksessa koko asunnon leveydelle. aivan varmasti vahinkotarkastaja tiesi tämän mutta huijasi asiakasta, että pysyy mukana skabaassa, jossa vuoden lopussa parhaiten ansioitunut tarkastaja lähtee viikoksi etelään perheineen opintomatkalle


      • Tuhnuri

        Oletko Pohjolassa töissä itse vai onko siellä joku sukulaisesi? Kerran matkalla ollessa eräs täti leveili, ettei hän tarvitse mitään poliisipareita, kun on sisar Pohjolassa töissä, kaikki kuulemma korvataan kyselemättä.


    • muutkaan

      hyviä.

      En ota vakuutuksia, koska ne (yhtiöt) koittavat systemaattisesti kusettaa.

      Todellisen vahingon sattuessa pitää olla vähintään ammattimainen riitelijä. Tavanomaisinta lienee se, että virkailijat työtävät A4:sta toisensa eteen. Eivät olet tavoitettavissa, pitkittävät asiaa ja siirtävät asioita.


      Perin eräästä sammon konserniin kuuluvasta yrityksestä laillista saatavaa kahden vuoden ajan kirjeitse sekä puhelimitse. Firma myönsi saatavan oikeaksi, mutta pitkitti asiaa systemaattisesti.

      Silloin kun vakuutuksen ottaa tulee laskea ennalta oman työn arvo suhteessa saatavaan korvaukseen. Tähän kun vielä lisätään vakuutusmaksut, ei vakuutuksia kannata juuri ottaa.

      • Joo

        Voi voi tuota järjen köyhyyttä. Olkaa ilman kotivakuutuksia ja matkavakuutuksia, mutta aika kova työ siinäkin on jos se oma koti sattuu vaikka tulipalossa palavan. Silloin ei tarvitse kyllä taistella vakuutusyhtiötä vastaan, mutta eipä ole kotiakaan enää. Kaikki mennyttä!


      • Korvataan joo-o
        Joo kirjoitti:

        Voi voi tuota järjen köyhyyttä. Olkaa ilman kotivakuutuksia ja matkavakuutuksia, mutta aika kova työ siinäkin on jos se oma koti sattuu vaikka tulipalossa palavan. Silloin ei tarvitse kyllä taistella vakuutusyhtiötä vastaan, mutta eipä ole kotiakaan enää. Kaikki mennyttä!

        Tuttavalta paloi talo siten, että palokunnan sammutustöiden tuloksena jäi raunioina jäljelle hiiltynyttä puuseinää maastakatsottuna paikoitellen metrin korkeuteen, ja paikoitellen puolen metrin, ja kaiken sen väliltä. Seinä oli täysin sököä ja käyttökelvotonta hiiltynyttä puuta, joka piti purkaa uuden rakentamisen tieltä pois.

        Vakuutusyhtiöpä katsoi, että talosta oli jäänyt jäljelle noiden seinien takia vielä kaksikymmentä prosenttia, ja vähensivät tuon korvattavasta summasta.
        KOSKA TALOA OLI VIELÄ JÄLJELLÄ!?!?!?!?

        Tarkistakaa nuo ehdot, koska kyllä ne kusettaa joka käänteessä.


    • Onnellisesti naimisissa

      Meillä on Pohjolan vakuutus, on matkat, oikeusturva, vastuu, koti...

      Olimme häämatkalla eräällä välimeren saarella viime toukokuussa. Lähdimme pienelle risteilylle, jossa minulle(mies) sattui pieni haaveri. Hyppäsin siitä laivan päältä(n 7metriä kork.) mereen. Jalat edellä. Olkapääni muljahti ikävästi ja sattui sattui sattui. No, seuraavana päivänä kun palattiin Suomeen, menin Diacorille. Valitin vaivaa ja kipua. Pääsin seuraavana päivänä ultraan.

      Kuvauttivat olkapään, muuten ehjä mutta pieni lihasrevähdys. Lepoa.

      Laskua olisi tullut vajaa 300€, mutta matkavakuutus korvasi kaiken. Vilautin vain Eurooppalaisen matkavakuutuskorttia, eikä tarvinnut omia rahoja laittaa mihinkään. Jos olisin julkisen sektorin puolelle hakeutunut, olisin vieläkin Jorvin jonoissa.

    • silei

      Kannattaa lähteä Pohjolasta ja äkkiä mutta olkaa tarkkana... Siirryin Pohjolasta Ifiin loppuvuodesta, koska sain hyvän tarjouksen ja 20% lisäbonuksia (alle 27-vuotiaan "huippukuskietu"). Mutta... Pohjolasta ilmoitettiin väärät bonukset Ifiin ja tuli kova selvittely niistä. Tämän lisäksi Pohjola lähetti 4:ssa erässä epämääräisiä lisälaskuja, joissa päivämäärät ja perusteet hyvin omituisia. Maksoin ne pois, koska luulin pääseväni vähemmällä. No sitten tuli viivästysmaksu jostain puolen vuoden takaa, maksoin senkin. Sitten tuli jouluaattona kirjattu selvitys maksuerittelyineen, jossa luki loppusummana *aiheeton*, mutta erittelyjen mukaan maksettavaa reilut 60 euroa. Oletin että ne olisi jo sentään maksettu koska siinä luki tuo *aiheeton*, mutta nyt huhtikuussa pamahti intrum justitialta ja lindorffilta perintäkirjeet kuluineen. Toinen liikennevakuutuksesta ja toinen osakaskosta eikä mitenkään Pohjola voinut laittaa edes samalle firmalle perittäväksi, vaan piti järjestää lisäkuluja minulle. Maksoin ensin tulleen taas kiltisti pois. Toinen kun tuli luukusta niin soitin jo Pohjolaan. Väittivät että ovat lähettäneet 4 huomautusta. Kumma kun ei ole näkynyt. Valitin siitäkin että laskussa luki *aiheeton* mutta heidän mukaansa nipussa oli ollut toinenkin lasku, jota en kumma kyllä saanut. Puhelu päättyi "asiakaspalvelijan" inttämiseen että "en tiedä mihin on joutunut... on lähetetty... mut kun koneella näkyy näin...". Nyt on siis maksettu varmaan tuplana liikennevakuuksen verran, mutta ainakin "asiakaspalvelija" lupasi että nyt ei ole enää mitään saatavia :D ...siksi en suosittele... kilpailuttakaa ainakin...

    • kova

      Pohjola yhtiöstä varotellaan joka kanavassa ja foorumilla.

      Mutta aina löytyy uusia huijattavia ja sellaisia jotka ei vielä ole joutunu anomaan korvauksia!!

      Eli varokaa pohjola yhtiötä!

      Haluavat rahasi mutta ei palvella tai korvata vahinkojasi!

      • kirppu07

        Itselläni on vakuutuslautakunnassa pohjolan vakuutus asiat,tulipalo vahinko jossa kiinteistö vakuutettu täydestä arvosta jonka hinnan siis pohjola määräsi siinä vaiheessa kun rakennus oli palanut maan tasalle.Hinta oli puolet siitä jonka kiinteistövälittäjä arvio puoli vuotta aikaisemmin.Remontit eivät kuulemma nosta arvoa vaan ovat normaalia kunnossa pitoa.Kaikki kaatopaikka laskut jätettiin korvaamatta yht.7000e.Perusteluina asialle oli rakennuksen ikä 56v eli älkää ottako pohjolasta täysarvovakuutusta yli 50v vanhoille rakennuksille.


    • Nuoriso

      Mistään yhtiöstä ei kannata ottaa täysarvovakuutusta yli 50 v vanhoille rakennuksille. Mikään yhtiö ei saa tehdä sellaista vaan pitää tehdä euromääräinen päivänarvovakuutus. Myyntimiehen pitää käydä paikan päällä tarkastamassa ja arvioimassa sellaiset kohteet ennen vakuuttamista. Turha odottaa uutta tilalle mistään yhtiöstä, etenkään Pölhölästä ...

      • 24

        Valitettavasti taas "asiantuntija" puhuu ;-) ei taida olla nimimerkillä (nuoriso) tietoa vakuuttamisesta.. päiväarvovakuutus toimii ainoastaan silloin, kun kohde tuhoutuu kivijalkaa myöten.. eräs L.llä alkava yhtiö harrastelee vielä päiväarvovakuutuksilla..


    • 017

      Itse ajauduin pohjolan kanssa tekemisiin tahtomattani jouduttuani syyttömänä osapuolena auto-onnettomuuteen lähes vuosi sitten. Vastapuolen lakisääteinen liikennevakuutus on pohjolassa. Loukkasin kolarissa olkapääni ja niskani ja jouduin viel tähänkin päivään kestäneelle sairauslomalle.
      Kyseinen yhtiö on tähän asti maksanut tutkimuksia,fysioterapiaa ja ansionmenetyksiä.
      Kirurgit ovat lähetelleet tähystysmaksusitoumuspyyntöjä pohjolalle ja nyt sain tiedon etteivät he enää ole korvausvelvollisia ansionmenetyksien tai minkään muunkaan suhteen. Ovat saaneet puoli vuotta vitkuteltua tähystys asiaa ja lopulta vetävät maton jalkojen alta. Tässä ajassa minut olisi tähystetty jo kunnallisella puolella.

      Sairauspäivärahaa maksetaan kelan mukaan 300:lta päivältä, mutta siinä onkin semmoinen porsaanreikä, että se lähtölaskenta on alkanut jo silloin kun pohjola minulle ansionmenetyksiä aloitteli maksamaan.
      Kelan mukaan, minun 22vuotiaan täytyy hakea työkyvyttömyyseläkettä tullakseni rahallisesti toimeen. Uskomatonta.

      Poliisille soitin äsken ja tiedustelin, voiko kolarin aiheuttajan saattaa vastuuseen. Syyllinen on kuulemman saanut jo sakot liikenteenvaarantamisesta, eikä häntä yksilönä voi lähteä syyttämään, koska lakisääteinen vakuutus seisoo hänen takanaan kuin kallio.

      Olo on epätodellinen. Huoli tulevaisuudesta on suunnaton. Olen menettänyt hyvät mahdollisuudet edetä työssäni. Tuleva tähystys/leikkaus prosessi on vähintään vuoden mittainen. Jostain pitäisi löytää voimia lähteä taistelemaan vakuutusyhtiön kanssa. Lakimiehen palkkaaminen kuitenkaan ei ole ilmaista, eikä minulla ole semmosia rahoja mitä lakimiehet palkkiokseen pyytäävät.

      Olisi lohdittavaa kuulla samanlaisia tapauksia,mielipiteitä,neuvoja...
      Kaikki apu otetaan vastaan.

      Tuhannet kiitokset!

    • kirppu07

      No tulihan se lautakunnan päätös puolentoista vuoden odottelun jälkeen ja niinhän siinä luki että pohjolan olisi kuulunut rakentaa uusi tilalle ja raivata jätteet,päätös on myös lähetetty pohjolaan kolmeen viikkoon ei sieltä ole otettu mitään yhteyttä,eli vielä tässä vaiheessa venytetään niin pitkään kun voidaan,no viivästyskorko juoksee....

    • Kusetettu asiakas

      Tällä viikolla lähti kaikki vakuutukset Pohjolasta, ihme firma. Tulkitsevat lakia ja vakuutusehtoja ihan omalla tavallaan ja yrittävät kusettaa vakuutuksenottajia. Keksivät kaikenlaisia selityksia miksi ei korvata, ja kun antaa vedenpitävän selvityksen, niin keksivät uuden tilalle ja syyttävät tavallaan vakuutuspetoksesta. Korvauksen saat vaan taistelemalla viikkotolkulla, mulla ei ole tällaiseen aikaa, joten vaihdoin vakuutukset sieltä pois.

    • Pohjolaantyytyväinen

      Pakko ottaa omalta osaltani kantaa tämän ketjun viesteihin koskien Pohjola vakuutusyhtiötä. Itselläni on Pohjola yhtiöistä pelkästään hyviä kokemuksia. Loukkaannuin liikenneonnettomuudessa 2006 ja Pohjola on korvannut asianmukaisesti ja erittäin ystävällisellä asiakaspalvelulla saatettuna sekä uudelleen koulutukseni että muut haittaan liittyvät yleiset lakisääteiset korvaukset. Olen omalta osaltani erittäin tyytyväinen yhtiön toimintaan sekä erityisesti yhtiön työntekijöiden asiakaspalveluun.

    • pohjola=petos

      Vastaava kokemus, juuri väännän asiasta, he eivät suostu maksamaan työtapaturmasta aiheutuneita kuluja. Asiakaspalvelu oli LUOKATONTA! Asiakaspalvelija NAUROI minulle puhelimessa kun vaadin saada selvitystä asiaan!! Tapiolassa ja omat vakuutukset aina ja pysyy!!

    • m1954

      Totta joka sana tässä ketjussa. Itse olen pitkän työuran tehnyt eläkeläinen, ja ikäni olen vakuutukset maksellut ja koskaan ennen en ole mitään vaatinut MUTTA kun nyt sattui vesivahinko EI POHJOLA korvaa muka mitään. Yhden kerran joku nuori juippi oli käynyt kuvia napsimassa ja väärät tiedot oli kirjattu ylös. Pari viikkoa tästä tarkastuksesta niin jo tehtiin päätös että ei korvata. Kaikista ihmeellisintä on se, että edes vuodon syytä ei osattu sanoa (tarkastaja itse sanoi, että ei tiedä mistä johtuu) niin sitten tehdään päätös että ei korvata. illä perusteella??TODELLAKAAN ei kannata Pohjolaa ottaa. MIETTIKÄÄ JOKU MUU YHTIÖ OMAN TERVEYTENNEKIN VUOKSI!

    • Petollinen Pohjola

      Heips. Ikävää kerrottavaa täälläkin, vaikka loppujen lopuksi Pohjolasta maksettiinkin korvaukset. Ostimme joitakin vuosia sitten hometalon, josta eroon pääsemiseksi jouduimme loppujen lopuksi turvautumaan kiinteistöasioihin erikoistuneeseen lakimieheen. OIkeusturvan kattaminen mahdollista sovintotilannetta varten oli selvitettynä ENNEN lakimiehen palkkaamista ja kuntotutkimusten teettämistä, samoin kaikki muu mahdollinen. Pohjolasta oli puhelimitse luvattu korvata mm. yksi vikojen selvittelyyn liittyvä kuntotutkimus ja lakimiehen kulut tiettyyn enimmäismäärään asti. Siinä vaiheessa kun laskut oli maksettu ja vakuutusmaksuja lähdettiin hakemaan yhtiöstä, meille ilmoitettiin lakimiehemme välityksellä, ettei tutkimusrahoja tultaisi korvaamaan (myyjän kanssa tehdyn sopimuksen mukaan tutkimuskulut maksettiin puoliksi, useampi tuhat euroa meidän osalta) ja lakimiehen palkkiostakin vain tietty prosenttiosuus. Lähetin Pohjolaan tiukkasävyisen kirjeen, jossa vetosin puhelimitse tarkistettuihin tietoihin ja vakuutusehtoihin, joiden mukaan yhtiöllä oli selkeästi velvollisuus korvata kaikki kustannukset omavastuulla vähennettynä. Lisäksi laitoin nimeni perään tittelini, joka sattuu olemaan lakimies. Eipä mennyt kauaa kuin Pohjolasta saapui päätös, jonka mukaan vakuutusyhtiöstä päätettiinkin maksaa kiltisti sovitut korvaukset. Ainakin tällä kertaa näytti siis olevan niin, että lähtökohtaisesti yhtiöstä yritetään välttää korvausvastuu, ellei asiakas itse ymmärrä vaatia sopimusehtojen noudattamista. Tuli jotenkin petetty olo, vaikka korvaukset loppujen lopuksi maksettiinkin.

    • kuullut olen

      Itselläni ei ole vakuutuksia Pohjolassa, enkä aio harkitakaan sitä kuulemieni korvaavuusriitojen vuoksi. Pohjolassa tosiaan tuntuu olevan ammattitaidottomia ihmisiä töissä etenkin korvauspuolella. Kyllä kannattaisi Pohjolan petrata tässä asiakaspalvelussa, sillä sana leviää yllättävänkin nopesta ja laajalle...

    • ei-paha-

      Jaa mulla on vakuutukset tällähetkellä kaikki Pohjolassa. Ja täytyy koputtaa puuta että kaikki on sujunut hienosti. Sekä auto että matkavakuutushommissa olen saanut korvaukset kuten pitikin, itseasiassa hieman enemmän kun osasin odottaa. Toi keskittäminen antaa myös hieman vipuvoimaa. Täytyy kyllä sanoa että korvauspalvelu on melko hidas ja erilaisia kirjelmiä tulee paljon.
      Pohjolalla taitaa olla myös enempi asiakkaita kun jollain pienemmillä, siksi riitatapauksiakin on lukumäärällisesti paljon, mutta en uskoisi että % määräisesti enempää kuin muillakaan yhtiöillä.
      Maineen puolesta en vaihtais ainakaan Fenniaan tai IFiin, ehkä Pohjantähteen tai Lähviakuutukseen?

    • Erkki_toi

      Sinuna vaihtaisin vaikka siihen Pohjantähteen... OP -Pohjola on yksi Suomen huonoimmista vakuutusyhtiöistä ja kaikista eniten itseä aikoinaan ärsytti se, että korvausasioissa Pohjolasta ei saa kasvotusten tapahtuvaa palvelua, vaan kaikki korvausasiat on hoidettava puhelimella. Kauhea lasku tulee vielä siitä maksettavaksi plus se, että ei saa mitään korvausta vaikka kuinka tappelisi heidän kanssaan. Ja lisäksi et saa edes puhelimen päähän niitä, jotka korvausasioista päättää, vaan ainoastaan osaamattomia konttorityyppejä, jotka vastaa joka kysymykseen että "niin minä en näistä päätä, minä vain käsittelen tätä sinun juttua"... HUH HUH!

    • Vakuutuspetos?

      Pohjola syyttää vakuutuspetoksesta, kun alat vaatimaan korvauksia. Vetoavat puhelinkeskusteluun, jossa on annettu toisella kerralla eri tietoa. Loppujen lopuksi asia on korjattu ja siitä huolimatta syyttäminen jatkuu. Vahinkoilmoitusta ei ole edes allekirjoitettu vaan vetoavat puhelinkeskusteluihin. Onko sinulla kokemuksia Pohjolan syytöksistä?

      • Kokemukseni pohjolas

        oisko ollut 23.8.2011 kun silloinen autoni chrysler 300c meni lunastuskuntoon. Tein ilmoituksen puhelimitse, sen jälkeen vakuutustarkastaja otti yhteyttä. Riitaannuimme heti alkujaan korvaus-summasta, tarjosi noin 18 000 autosta jonka silloinen arvo oli noin 27 000 euroa. Summasta riideltiin kunnes tarkastaja tarjosi 21 500e, ja sanoi "jos et hyväksy vien asian oikeuteen ja siinä voi mennä vuosia kun asiaa käsitellään". Hyväksyin kun en jaksanut riidellä muutamasta tonnista, se oli virhe. Sain vakuutuspäätöksen täytettäväksi ja lähetin takaisin ohjeiden mukaan, meni noin 1kk ja poliisi soitti asiasta että minusta on tehty rikosilmoitus, epäilyt seuraavat: TÖRKEÄ PETOS, TÖRKEÄ VAKUUTUSPETOS, TÖRKEÄ LIIKENTEEN VAARANTAMINEN, TÖRKEÄ HUOLIMATTOMUUS ja joitain pieniä muitakin epäilyjä oli. Kutsu tuli kuulusteluihin. Vaimoni työnantaja neuvoi ottamaan heti lakimiehen asiaan ja niin tein! menimme kuulusteluihin ja poliisi tympääntyi suuresti kun minulla oli lakimies mukana (ilmoitettu etukäteen). Muutenkin poliisi oli minulle töykeä puhelimessa, kiroilua, huutoa, uhkauksia.. Kuulustelu oli tammikuussa 2012.
        Poliisi näki asiassa jotain "potentiaalia" kun vei asian syyttäjälle, ja syyttäjä lähti syyttämään. Koko tämän ajan maksoin autostani superkaskoa ja vakuutuksia, enkä edes tiennyt missä auto oli (pohjolan huostassa jossakin). Vakuutustarkastajelle ilmoitin etten mielelläni maksa vakuutuksia turhaan, hän ehdottikin että poistan auton rekisteristä.. Menin Konttorille poistamaan autoa rekisteristä, onneksi oli isän tuttava konttorin päällikkönä ja kysyi miksi..Kerroin asian johon hän vastasi;"jos poistat itse auton rekisteristä, katsotaan että auto oli sinulla/sinun tähän päivään asti, etkä saa vakuutusmaksuja takasin". Puhelu pohjolalle ja kerroin asiasta. Naurua tuli vastaan kun kerroin, tarkastaja vastasi, "tottakai olisit saanut vakuutusmaksu rahat takaisin! ". Aivan.. luulee että jaksaisin uskoa sen sanaan, mikä ei tähänkään asti ole pitänyt.. ! Vakuutustarkastaja ehdotti että tehdään tilapäinen vakuutuspäätös, elikkä he maksavat nyt autosta puolet, saavat auton pois rekisteristä, ja loput puolet sitten kun asia on käsitelty loppuun. Kelpasi minulle, eipähän tarvitse maksaa vakuutusmaksuja turhaan. Kului puolisen vuotta enkä kuullut asiasta, soitin tarkastajalle ja kysyin että milloin saan loput rahat autosta, johon hän tokaisi "mitkä rahat" , vastasin ystävällisesti että maksoitte puolet ja odotan loppuja. Hän sanoi että asia oli jo päätetty ja korvaus maksettu, oli sitä mieltä että meidän tilapäinen päätös olikin lopullinen! Aikaa kului tovi.. Seuraavaksi menimme oikeuteen, syytteitä oli pudonnut pois, mutta jäljellä oli TÖRKEÄ PETOS ja TÖRKEÄ LIIKENNETURVALLISUUDEN VAARANTAMINEN. Oikeudessa syyttäjä kuitenkin luopui syytteistään kun ei ollut minkäänlaista todistetta tueksi, jäljelle jäi liikenneturvallisuuden vaarantaminen, jonka myönsimme. Sain siis tietenkin pienen sakon mutta väliäkö tuolla. Ilmoitin oikeuden jälkeen Pohjolaan ja ilmoitin asiasta, he sanoivat ettei ole saaneet tietoa käräjiltä vielä, kaksi viikkoa odottelin ja aloin soitella vakuutusyhtiö pohjolalle, eivät vastanneet puheluihini.. odotettavissa olikin.. kolmen viikon päästä oikeudesta vakuutustarkastaja vastasi puhelimeensa (ilmeisesti vahingossa) kun oli liikenteessä, mutta ei tiennyt asiasta mitään!?! noin kuukausi kului oikeudesta kun sanin sähköpostiini tiedon; "olemme saanet käräjäoikeudesta päätöksen ja käsitelleet sen. Emme näe tarvetta muuttaa päätöstä koska katsomme että olette toimineet TÖRKEÄLLÄ HUOLIMATTOMUUDELLA".
        Nyt lakimieheni ilmoittaa pohjolan lautakuntaan hakeakseen muutosta, jos muutosta ei tule menemme uudelleen käräjille.. asiasta on kulunut jo yli kaksi (2) vuotta!! Jään odottelemaan mitä kuuluu asiasta..
        Minun kokemukseni Vakuutusyhtiö Pohjolasta..
        24.9.2013


      • Anonyymi

        Täyttä huijausta mulla tuhoutui 24.11.2020 talon yläkerta odotin 4 kuukautta ei mitään korvauksia sitten tulee kaksi Vakuutustarkastajaa pohjolasta pitämään palaveria ja syyttämään että itse olet sytyttänyt palon tutkinta koirat ovat merkinneet kaksi paikkaa jossa on tinnerin jäämiä ollut voi vittu sanon minä ja tarkastajat sanoo että kerro nyt mistä sytyttit niin pääset vähemmällä vittu mitä kusipäitä kysyn milloin tämä homma loppuu että otan asianajajan nii ne sanoo että ei olla vielä tutkittu tarpeeksi ei voi päätöstä tehdä että silleen kusetetaan taas 👍


    • h0e5l9p

      Puhelunauhoitteet voi olla kiistämätön todiste, jos kertomuksissa tai tiedoissa on ristiriitaa. Vahinkoilmoituksen allekirjoitus ei merkitse tässä muuta kuin sitä, että et ole antanut kirjallista allekirjoitettua vahinkoilmoitusta. Olet ilmoittanut puhelimitse vahingosta.
      Itse kysymykseen vastaan kieltävästi kun en ole koskaan vakuutuspetosta kokeillut.

      • mest4

        Puhelut saatetaan nauhoittaa asiakaspalvelun parantamiseksi. Ei siis kelpaa todisteena ilman molempien osapuolien lupaa.


    • Lähitapiola pettää

      Lähitapiola on tämän ainaisen pettämisen osalta vieläkin huonompi vaihtoehto. Ainakin Lähitapiolan kotivakuutukset kannattaa kiertää hyvin kaukaa. He eivät ole lähellä tavallista ihmistä ja vakuutuksenottajaa.

      • töks

        minä ainakin kierrän pohjolan niin kaukaa kuin vain mahdollista aina ikuisuuteen asti


      • did IF
        töks kirjoitti:

        minä ainakin kierrän pohjolan niin kaukaa kuin vain mahdollista aina ikuisuuteen asti

        Pohjola saa kyllä surkeata arvostelua näissä kannaotoissa. No, ei suvua ilman tulta, näinhän sanonta kuuluu. Monet tuttavat on jo vaihtanut toiseen yhtiöön. Sillähän sitä pääsee eroon hankalasta yhtiöstä, itse tein näin ja ei tartte taislella ja turhautua, samalla myös terveys pysyy kunnossa. Ei tarte stressata eikö muutenkaan olla huolissaan korvauksista.


    • Viimenen tikki

      Huomenna vaihtuu OP ja Pohjola, saatanan nilkit ilkevät vielä haukkua vahingonkärsinyttä.
      Samalla loppuu kaikki yhteistyö niitten firmojen kanssa, joilla vakuutukset Pohjolassa, näin välttyy vastaisuudessakin joutumasta Pohjolalaisten riepotukseen.

      • hyväätulee

        Vahingon sattuessa, niin sitä vartenhan vakuutukset otetaan. Oma kokemukseni on että ei kaikki yhtiöt pidä asiakkaitaan roistona. Mottona kuitenkin on, että jos on vahinko on sattunut ja vakuutusyhtiöllä on ns ongelmia koravauksen kannalta, niin vaihdan välittömästi yhtiötä kun korvaukset/päätös on tullut. En hyväksy pienintäkään epäily vakuutusyhtiön puolelta jos alkavat poiketa normaalista käytännöstä.Tarkoitan sitä, että jos pitää kaiken aikaa täydentää korvaushakemusta eikä mikään ns riitä. Tätä periaatetta olen noudattanut ja hyväksi havainnut. En ole minkään suuren yhtiön asiakas eli en ole Pohjolassa, Lähi-tapiolassa, Fenniassa,


    • Kiinteistövakuutus

      Eli astianpesukone tyhjensi vedet viemäriin, joka oli tukossa...muovinen kierreliitos altaan alla aukesi paineen vuoksi ja vesi tulvi lattialle.
      Tässä Pohjolan päätös:
      Asunnossa tapahtunut vuotovahinko on käsitelty kiinteistövakuutuksenne nro xx-xxx-xxx-x perusteella.
      Vakuutusehdot Pohjolan kiinteistövakuutukset KI01 / 1.1.2014
      x.x Vuoto
      Vakuutuksesta korvataan vahinko, jonka on aiheuttanut nesteen, höyryn tai kaasun vuoto.
      Edellytyksenä on, että aine on virrannut äkillisesti, ennalta arvaamattomasti rakennukseen kiinteästi asennetusta:
      - rakennusta palvelevasta vesijohdosta tai jätevesiviemäri-, lämpö-, jäähdytys-, höyry-, kaasu- tai öljyputkistosta, öljysäiliöstä, sisäpuolisesta sadevesiviemäristä, pore- tai uima-altaan putkistosta tai näihin kiinteästi liitetystä koneesta, laitteesta tai aineen säilytysastiasta.

      Vakuutuksesta ei korvata mm. vahinkoa, jonka on aiheuttanut ammeen tai altaan poistoputken, -venttiilin tai tiivisteen vuoto.

      Korvausratkaisu Kyseessä ei ole kiinteistövakuutuksesta korvattava vahinko edellä esitetyn rajoitusehtokohdan perusteella (altaan poistoputken vuoto).

      Kunnioittavasti

      POHJOLA VAKUUTUS OY
      Yritys- ja suurasiakkaiden omaisuuskorvauspalvelu
      Samalla selvisi, ettei mikään muukan vakuutus korvaa altaiden muovisten hajulukkojen tai niiden liitoksista aiheutuvia vuotoja?

      • Anonyymi

        Tuo meni täysin oikein.

        Kiinteistövakuutus korvaa ainoastaan kiinteistöön kiinteästi kuuluvien osien äkillisiä vahinkoja. Sen ei kuulukaan korvata asukkaan laitteiden, lavuaarien ja vesilukkojen hajoamisia. Nämä vahingot korvaa kotivakuutus. Ainakin, jos on hankkinut kunnollisen, ns. laajan kotivakuutuksen. Meillä pesukone rykäisi pesuvedet lattialle, kun vesilukko repesi. Vakuutusyhtiö korvasi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe