Ellensapattiläksy ellensapattiläksyn päälle

Pääkonferenssin maailmanlaajuisesti määräämä ellensapattiläksy on huomiseksi ”Interpreting the Prophetic Writings” eli Profeetallisten kirjoitusten tulkinta. Yhä vaan väärää profeettaa Ellen Whiteä käsitellään ja puolustellaan Raamatulla.
   
Jaakobin kirjeen 2:14 jae on otettu pohjustamaan ellensapattia ja muita ellenlakeja. Kristitty lukee tuonkin jakeen niin, että kun on uudestisyntynyt pitää seurata Jeesusta ja toimia Jumalan edeltävalmistamia tekoja tehden, johdatuksessa siis. Mutta adventismi vääristää tuon niin, että se luovuttaa uskoon tulleet pois uskosta, eli kun on tullut uskoon, pitää sortua syntiin ja tekemään väärän profeetan demoninäkyjensä perusteella ilmoittamia tekoja. Eikä tuon Jaakobin kirjeen luvussa mainitut almut sun muut hyvät teot pelasta väärän profeetan tekoja tekevää.

Sitten on noita uskootulokehotuskohtia Raamatusta, mutta ei varoiteta, että jos tulet uskoon, niin usko Jumalaa ja karta harhaoppisia eli Ellen Whitea ja adventtikirkkoa.

”Sillä jos he meidän Herramme ja Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen tuntemisen kautta ovat päässeetkin maailman saastutuksia pakoon, mutta niihin taas kietoutuvat ja tulevat voitetuiksi, niin on viimeinen tullut heille ensimmäistä pahemmaksi. Parempi olisi heille ollut, etteivät olisi tulleet tuntemaan vanhurskauden tietä, kuin että sen tunnettuaan kääntyvät pois heille annetusta pyhästä käskystä. Heille on tapahtunut, mitä tosi sananlasku sanoo: "Koira palaa oksennukselleen", ja: "Pesty sika rypee rapakossa." (2 Piet 2:20-22)

Ja paha on rangaistus Raamatun mukaan sille, joka eksyttää etsikkoaikaan tulleen tai uskovan vaikkapa adventismiin: ”Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen” (Matt 18:6)

Ja Luukas 24:27 on otettu tähän läksyyn, mutta siinähän Jeesus selitti profeettojen kirjoituksista, mitä Hänestä oli etukäteen sanottu. Mitenkäs tämä sovelletaan Ellen Whiteen, kun Ellen vääristeli Raamatun profeettoja ja otti Raamattuun kuulumatonta uutta ilmoitusta demonienkeliltään.

”As Seventh-day Adventists we believe that Ellen White manifested the gift of prophecy. The next question, however, is: How do we interpret her writings?”
Seitsemännen päivän adventisteina uskomme, että Ellen White ilmensi profetian lahjaa. Seuraava kysymys on kuitenkin: Miten me tulkitsemme hänen kirjoituksiaan?

Niin siinäpä se, niitä tutkitaan ja tutkitaan eikä anneta Pyhän Hengen häiritä ja paljastaa, että Ellen White oli väärä profeetta ja hänet pitää kivittää pois elämästään (5 Moos 13:1-10). Ei se auta ketään, että Ellenin kirjoituksia yritetään selittää parhain päin, tai peitellä ja piilotella hänen jumalattomuuttaan. Ei edes se, että yrittää jättää huomiotta Ellenin jo vääriksi ymmärtämänsä kirjoitukset ja pitää oikeiksi ymmärtämänsä. Noin tekemällä pysyy eksytettynä ja eksyttää. Pysyy kuralätäkössä pyörimässä.

Ellen White on kuin mädäntynyt haaska, josta adventistit yrittävät saada ravintoa, kuka enemmän ja kuka vähemmän. Mutta mitä enemmän sitä haaskaa saa syötyä, sitä sairaammaksi tulee. Pitäisi tulla uskoon ja syödä ja juoda elävää Jeesusta ja puhdistaa itsensä haaskasta.

Sitten verrataan, että Raamattu olisi Yhdysvaltain korkein oikeus ja Ellen White alempi oikeus. Mutta käytännössähän Ellen Whitellä arvostellaan Raamattua, jota Adventtikirkko ei edes pidä virheettömänä.

Raamatussa on ilmoitusprofeettoja ja profeettoja. Sitten on erikseen ne, joilla on profetoimisen lahja, mutta ei virkaa. Ja tietysti ovat lisäksi vielä väärät profeetat.

Profeetan viran omaavia, profetoimisen lahjan omaavia ja vääriä profeettoja on yhä ja tulee olemaan, mutta ilmoitusprofeettoja ei voinut tulla enää Johanneksen jälkeen. Kaanon sulkeutui eikä uutta ilmoitusta Raamattuun voi enää tulla. Ei voi tulla kolmatta evankeliumia millään nimellä, ei edes Suuri Taistelu nimellä.

Ellen White yritti olla ilmoitusprofeetta ja sanoi olevansa jopa enemmän kuin profeetta. Hänen toimintansa oli ilmoitusprofeetalle ominaista, eli hän toi sellaista tietoa, joka ei pysynyt Raamatun raameissa.

Vanhan testamentin ilmoitusprofeetathan kirjoittivat sekä Raamatun historiaa että profetoivat tulevia ( opettivat, selittivät sanaa ym.). Uuden testamentin ilmoitusprofeetat valitsi Jeesus itse ja opetti heitä itse, ensin ruumiissaan, sitten ylösnousemisruumiissaan, myös Paavalin hän tempasi taivaaseen opetettavakseen.

Varoitus adventisteille: "Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, hänellä ei ole Jumalaa; joka siinä opissa pysyy, hänellä on sekä Isä että Poika." (2 Joh 1:9)

Kristuksen oppi on siis Uuden Testamentin kaanonissa, siitä ei saa mennä edemmäksi! Mutta Ellen White ei pysynyt Kristuksen opissa, vaan meni edemmäksi. Hän lisäsi päivämäärän 22.10.1844, hän lisäsi taivaaseen tapahtumia: tutkivan tuomion, saatanan taivaan valtaistuimelle, taivaaseen maallisen pyhäkön kopion, taivaaseen oven ja sen sulkemisen ym..

Hän muutti: Pyhän Hengen sinetin sapatin sinetiksi, Herran päivän pedon merkiksi, Jeesuksen ylienkeli Miikaeliksi, useat Herodekset yhdeksi, Israelin kansalle annetut lupaukset adventisteille ym. Hän poisti: ihmisen ikuisen sielun, täydellisen ja lopullisen sovituksen ristillä ym.

Tavallisenakin profeettana hän olisi ollut väärä, koska profetoi väärin historiasta, sen hetkisistä ja tulevista tapahtumista.

Jos Ellen White olisi oikea ilmoitusprofeetta, niin silloin olisi nyt voimassa kolmas liitto, ja niinhän se adventistien mielissä onkin, koska kolmasliittolaiset vievät babyloniaan eli uuden liiton kristityille kolmanen enkelin sanomaa, joka muka pelastaa.

Sitten läksyssä seuraa sepityksiä homiletiikasta ja eksegetiikasta ja kaikki tuo työ vain puolustelemaan ja vahvistamaan Ellen Whiten asemaa ja syventämään eksymystä.

Pääkonferenssi kysyy “How does an understanding of her time and place help us better interpret
the writings of Ellen G. White?” Kuinka parempi ymmärrys hänen (Ellenin) ajastaan ja paikastaan auttaa meitä tulkitsemaan paremmin Ellen G. Whiten kirjoituksia?

Niin, Ellen Ellen Ellen Ellen, siinä se adventismin sydän.

Sitten otetaan Jesajan kohta 65:17-20 ja käsketään keskustelemaan opettajan johdolla siitä, mitä tuo tarkoittaa tulevaisuudessa. No sillähän tuetaan vain Ellenin vääriä profetioita, että tuhatvuotista Jeesuksen hallituskautta ei tule maan päälle, vaan kaikki nuo 1000-vuotista valtakuntaa kuvaavat Raamatun paikat on siirretty tukemaan Ellen Whiten samanlaista maan päällistä ikuisuutta kuin jehovalaisillakin, eli materiaalista maailmaa - ei hengellistä Uutta Jerusalemia niin kuin kristinopin mukaan.

Ja jatkuu: “the writings of Ellen G. White need to be studied carefully in order to understand accurately their meaning” Ellen G. Whiten kirjoitukset pitää tutkia tarkkaan ymmärtääkseen oikein niiden tarkoituksen.

Niin niissähän sanotaan kaikki mahdollinen Raamatun vastaisesti lopun ajan tapahtumista. Mitä tarkemmin niitä tutkii, sitä kauemmas Raamatusta erkaantuu.

Eli Ellenuskon vahvistamiseksi vaan kaikki tämä sapattiläksyjen ja sapattikokoontumisten vaiva.

Sitten sapattikoulun opettajan käsketään verrata Elleniä toisen maailmansodan aikaisiin koodinavaajiin. Ikään kuin Raamattu olisi jokin salakoodi, jonka vain väärä profeetta voi avata. Raamattu avautuu uudestisyntyneelle kristitylle Pyhän Hengen avaamana vähitellen. Väärä profeetta vain eksyttää Raamatun opetuksellaan sekä ei-uskovat että uskovat.

Sitten yritetään ottaa jo yleisesti tiedossa olevia Ellen Whiten Jumalan ilmoituksena muka tulleita ja vääriksi havaittuja opetuksia ja rokottaa adventisteja sitä vastaan, että heillä heräisi epäilys ja epäusko Ellen Whiteen.

Kas näin! On otettu kohta, jossa Ellen White puhuu pyöräilystä turhana rahanmenona. Näin annetaan lievä annos väärää profeettaa vasta-ainerokotukseksi sitä vastaan, että eksytetty tulee näkemään jossain puhetta Ellen Whiten polkupyöränäyistä. Esimerkiksi tätä:

"Parties for frivolous, worldly pleasure, gatherings for eating, drinking, and singing, are inspired by a spirit that is from beneath. They are an oblation to Satan. The exhibitions in the bicycle craze are an offense to God. His wrath is kindled against those who do such things." (Testimonies, vol. 8, sivu 66 http://www.gilead.net/egw/books/testimonies/Testimonies_for_the_Church_Volume_Eight/index.htm )


Kokoontumiset joutaviin, maallisiin iloihin, kokoontumiset syömään, juomaan, ja laulamaan ovat alhaalta tulevan hengen innoittamia. Ne ovat saatanalle alistumista (? sanaa oblation en kyllä ole kuullut missään, oblate olisi tekninen termi litistää navoilta). Näyttelyt polkupyörävillityksessä ovat hyökkäys Jumalaa vastaan. Hänen vihansa on syttynyt niitä vastaan, jotka tekevät tuollaisia asioita.

Ellenin demonienkeli halusi viedä kaiken vaivattomuuden ja ilon seuraajiensa elämästä Ellenin ilmoitusten kautta. Raamatussa on taas aivan toinen sanoma uskoville esim.:

”Iloitkaa Herrassa ja riemuitkaa, te vanhurskaat, ja veisatkaa ilovirsiä, kaikki te oikeamieliset.”, ”Iloitkaa Herrassa, te vanhurskaat; kiittäkää hänen pyhää nimeänsä.”, ”Kohottakaa riemuhuuto Herralle, kaikki maa, iloitkaa ja riemuitkaa ja veisatkaa kiitosta.”, ”Tämä on se päivä, jonka Herra on tehnyt; riemuitkaamme ja iloitkaamme siitä.” (Ps 32:11, 97:12, 98:4, 118:24)

Siten seuraa huvittava kohta, kun Pääkonferenssi ihmettelee Jesajan 65:20 jaetta. Tuossa jakeessahan kerrotaan, kuinka tuhatvuotisen valtakunnan aikana on vielä mahdollista langeta syntiin, mutta koska saatana on sidottu demoneineen syvyyteen, niin ihmisen lankeaminen syntiin tapahtuu vasta satavuotiaana. Ihmisliha ei ole muuttunut, mutta tilanne on eri kuin nyt, saatanan ollessa poissa pelistä ja Jeesuksen hallitessa täällä.

Mutta Adventtikirkon mielikuvitus lähtee hurjaan lentoon selittääkseen tuota Raamatun kohtaa. Jesaja kuulemma tarkoittikin sen kuvaamaan uutta luomista, joka olisi tullut Israelille Babylonian vankeuden jälkeen, jos he olisivat täyttäneet pyhän tehtävän olemalla valona maailmalle. Ja kun eivät olleet eikä uusi maa ja uusi taivas toteutunut, niin koko Jesajan profetian voikin pyyhkiä pois mielestään; se oli vain ehdollinen profetian sen ajan Israelille. Sitten kuulemma tuosta profetiasta voi ottaa osia tuhatvuotiseen aikakauteen, jossa ei edes enää synny ihmisiä, vaan saatana on maan päällä ja adventistit taivaassa ihmisiä tuomitsemassa. Ja tuohon otetaan tueksi Matteuksen ”Sillä ylösnousemuksessa ei naida eikä mennä miehelle; vaan he ovat niinkuin enkelit taivaassa.”

Pitäisiköhän nyt itkeä vai nauraa. Tuota adventistit sitten kutsuvat Raamatun tutkisteluksi ja ovat olevinaan raamatullisia. Joka kohta Raamatussa väännetään epäraamatulliseksi. Ja tuota Raamatun epäraamatullistamista sitten harjoitetaan loppuelämä kaikissa sapattikokoontumisissa.

Sitten Pääkonferenssi yrittää varmistella Ellen Whiteen uskomista, että jos joku yksittäinen Ellenin sanoma tuntuu väärältä, niin sitten pitää katsoa sitä laajemmassa mittasuhteessa. Mutta kun Ellen Whiten opetukset ja sitä myötä Adventtikirkon oppiperusta opinkohtineen on epäraamatullista. Itseasiassa onkin niin, että mitä laajemmin Adventtikirkon oppeja katsoo, sitä harhaoppisempina ne tulevat näkyviin.

Ja Ellen Whiten kirjoituksia luetutetaan taas oikein urakalla kymmeniä sivuja loputtomien lainausten lisäksi.

Lähde: http://www.absg.adventist.org/2009/1Q/TE/PDFs/ETQ109_11.pdf

27

597

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väliä

      Onko uskova 1:n jumala ainut oikea jumala? Veikkaan, että kenelläkään ei ole samanlaista jumalaa. Mielikuvituksen tuotteet ovat aina toisistaan poikkeavia ja jokaisella ihmisellä on oma kuvitteellinen jumalansa.

      • Jumalansa lumoissa: Hänen mukaansa Lusifrkin on aito Kristitty. Emme tiedä lähemmin Uskovan pyhitys tapoja Ja miksi meidän näistä tavoista tulisi mitään tietää? Kristityt Palvelevat Jeesusta Ja Usko 1 Palvelee Lusiferia. Siksi olkoon hän omassa uskossaan onnellinen:


      • alex-kasi

        mutta että sinä et voi uskoa että Jumala on todellisuutta ei tee Jumalasta muuta kuin Hän On - jos ymmärrät mitä tarkoitan.

        Olen joskus silloin tällöin saanut jonkun ihmisen ajattelemaan asiaa hieman tarkemmin kun olen olen kertonut että Jumala on yhtä iankaikkinen, kuin itse avaruus - ja sillä tarkoitan sitä tyhjää tilaa missä kaikki olevainen on. Galaksit, elämät, kuolemat, tähdet, hyvyys, pahuus, viisaus, typeryys, kiihkoilijat ja hyväntekijät jaa - kaikki mitä yleensä on olemassa.

        Se "tyhjä tila" on rajaton - ilman alkua ja ilman loppua - siksi voimme ymmärtää että se on myös aina ollut olemassa - sitä ei voisi edes teoriassa siirtää minnekään koska se jo on joka paikassa.

        Siinä avaruudessa on elämää korkeampaa ja alempaa elämää - esimerkiksi maan madot ja me ihmiset ja ties kuinka monet muut elämänmuodet.

        Ihminen on maan elävistä viisain (tai hänen ainakin pitäisi olla :) - ja ainakin joitakin onkin.. Ihminen katsoo voivansa "kehittyä" tulla paremmaksi - viisaammaksi ja niin edelleen - ja tutkii esimerkiksi miten elämä voisi pysyä kauemmin elossa ja miten organismit toimii ja niin edelleen - valitettavasti tekee myös atomipommeja - mutta pointtini on että ei kukaan epäile että ihminen voisi tulla paremmaksi.. olla viisaampi, omata korkeamman moraalin j.n.e.

        Jumala on sellainen elämä - joka on parempi elämä - Jumala on jopa TÄYDELLINEN elämä -

        Raamattu sanoo jopa että ainoastaan Jumalalla on kuolemattomuus. Asia on niin että vain täydellinen on täydellistä ja kaikki muu on epätäydellistä - Raamattu sanookin Jumala on YKSI.

        On vain yksi täydellisyys ja vain siinä on kuolemattomuus. Tätä nämä "kuolemattomaksi itseään luulevat eivät oikein käsitä koska heille ei Jumala ole oikeastaan kuin jonkilainen väline jolla he luulevat saavansa iankaikkisen elämän). Monet joppa luulevat että tämä TÄYDELLINEN Jumala piinaisi itse luomaansa elämää jossain tulisessa järvessä IKUISESTI .. !! HE EIVÄT TIEDÄ JUMALASTA MITÄÄN - HE EIVÄT TUNNE HÄNEN TÄYDELLISIÄ OMINAISUUKSIAN ALKUUNKAAN. Sillä he kulkevat ja puhuvat vääryyttä kaikkeuden Jumalasta.

        Tämän luettuasi sinäkin tiedät Jumalasta paljon, jos et voi uskoa että täydellinen Jumala on olemassa niin tutki asiaa - jos haluat olla varma että Häntä ei ole. Minä olen varma että sellainen Jumala on olemassa - mutta asia on niin että ei toisen uskoon uskominen ole mikään usko - ei se ole mikään usko vaikka uskoisit minua. Usko on sitä tietoa ja ymmärrystä mikä on omaa. Jos ihminen uskoo että Jumalaa ei ole - se on hänen uskonsa. Uskoa ei voi teeskennellä, tai esimerkiksi oppia ulkoa jostain kirjasta usko perustuu ymmärrykseen ja Jumalan rakkauteen..

        alex



      • vielä....
        alex-kasi kirjoitti:

        mutta että sinä et voi uskoa että Jumala on todellisuutta ei tee Jumalasta muuta kuin Hän On - jos ymmärrät mitä tarkoitan.

        Olen joskus silloin tällöin saanut jonkun ihmisen ajattelemaan asiaa hieman tarkemmin kun olen olen kertonut että Jumala on yhtä iankaikkinen, kuin itse avaruus - ja sillä tarkoitan sitä tyhjää tilaa missä kaikki olevainen on. Galaksit, elämät, kuolemat, tähdet, hyvyys, pahuus, viisaus, typeryys, kiihkoilijat ja hyväntekijät jaa - kaikki mitä yleensä on olemassa.

        Se "tyhjä tila" on rajaton - ilman alkua ja ilman loppua - siksi voimme ymmärtää että se on myös aina ollut olemassa - sitä ei voisi edes teoriassa siirtää minnekään koska se jo on joka paikassa.

        Siinä avaruudessa on elämää korkeampaa ja alempaa elämää - esimerkiksi maan madot ja me ihmiset ja ties kuinka monet muut elämänmuodet.

        Ihminen on maan elävistä viisain (tai hänen ainakin pitäisi olla :) - ja ainakin joitakin onkin.. Ihminen katsoo voivansa "kehittyä" tulla paremmaksi - viisaammaksi ja niin edelleen - ja tutkii esimerkiksi miten elämä voisi pysyä kauemmin elossa ja miten organismit toimii ja niin edelleen - valitettavasti tekee myös atomipommeja - mutta pointtini on että ei kukaan epäile että ihminen voisi tulla paremmaksi.. olla viisaampi, omata korkeamman moraalin j.n.e.

        Jumala on sellainen elämä - joka on parempi elämä - Jumala on jopa TÄYDELLINEN elämä -

        Raamattu sanoo jopa että ainoastaan Jumalalla on kuolemattomuus. Asia on niin että vain täydellinen on täydellistä ja kaikki muu on epätäydellistä - Raamattu sanookin Jumala on YKSI.

        On vain yksi täydellisyys ja vain siinä on kuolemattomuus. Tätä nämä "kuolemattomaksi itseään luulevat eivät oikein käsitä koska heille ei Jumala ole oikeastaan kuin jonkilainen väline jolla he luulevat saavansa iankaikkisen elämän). Monet joppa luulevat että tämä TÄYDELLINEN Jumala piinaisi itse luomaansa elämää jossain tulisessa järvessä IKUISESTI .. !! HE EIVÄT TIEDÄ JUMALASTA MITÄÄN - HE EIVÄT TUNNE HÄNEN TÄYDELLISIÄ OMINAISUUKSIAN ALKUUNKAAN. Sillä he kulkevat ja puhuvat vääryyttä kaikkeuden Jumalasta.

        Tämän luettuasi sinäkin tiedät Jumalasta paljon, jos et voi uskoa että täydellinen Jumala on olemassa niin tutki asiaa - jos haluat olla varma että Häntä ei ole. Minä olen varma että sellainen Jumala on olemassa - mutta asia on niin että ei toisen uskoon uskominen ole mikään usko - ei se ole mikään usko vaikka uskoisit minua. Usko on sitä tietoa ja ymmärrystä mikä on omaa. Jos ihminen uskoo että Jumalaa ei ole - se on hänen uskonsa. Uskoa ei voi teeskennellä, tai esimerkiksi oppia ulkoa jostain kirjasta usko perustuu ymmärrykseen ja Jumalan rakkauteen..

        alex

        Kuka loi sinun täydellisen jumalasi?


      • pelastus?
        uskova_1 kirjoitti:

        Kyllä Hän on ainoa oikea Jumala, Raamatun Jumala. Kaikki muut jumalat ovat epäjumalia; joko ihmisten mielikuvituksen tai käden tuotetta.

        Luepa tämä läpi, jos sinäkin tulisit etsikkoaikaan ja pelastuisit:

        http://uskonasioita.blogspot.com/2008/11/miten-voit-pelastua.html

        En vaan tajua, että mistä ja minne minun pitäisi pelastua? Mitä helvettiä sulle kuuluu, mitä muut elämässään tekevät?


      • uskova_1 kirjoitti:

        Kyllä Hän on ainoa oikea Jumala, Raamatun Jumala. Kaikki muut jumalat ovat epäjumalia; joko ihmisten mielikuvituksen tai käden tuotetta.

        Luepa tämä läpi, jos sinäkin tulisit etsikkoaikaan ja pelastuisit:

        http://uskonasioita.blogspot.com/2008/11/miten-voit-pelastua.html

        Onko sinut ihhan oikeasti vihitty Lusiferin Papittareksi? Oletko onnellinen Herrasi Lusiferin seurassa? Toisten parjaaminen ei ole Evankeliumia ollenkaan. Huomasin kirjoituksestasi sinulla olevan vakavan sairauden oireita. Koeta käydä Lääkärissä ottamassa hyvät Rohdokset.

        Paljonhan sinä teet tuollä Enkeliruhtinaan elovainiolla. Onko sinun kauneutesi ylpistättänyt sinut kuten kävi Tyyron Ruhtinaalle. Tietenkin sinä haluaisit lisää Lusiferille kuuluvia palvelioita. Kyllä minä uskon sinun olevan aivan todellinen Ylipapitar Joka luota Herraasi täydellisesti. Jää Herrasi haltuunn. Kirjoitat, että Lusifer on oikea Jumala ja kaikki toiset ovat epäjumalia hänen rinnallaan. Tämä on todella totta mielestäsi.


      • Apt.2:38
        uskova_1 kirjoitti:

        Kyllä Hän on ainoa oikea Jumala, Raamatun Jumala. Kaikki muut jumalat ovat epäjumalia; joko ihmisten mielikuvituksen tai käden tuotetta.

        Luepa tämä läpi, jos sinäkin tulisit etsikkoaikaan ja pelastuisit:

        http://uskonasioita.blogspot.com/2008/11/miten-voit-pelastua.html

        Riitta kirjoittaa: "Jos sinut on kastettu lapsena, se riittää"?????

        ---Se ei riitä!!! "Vauvavalelua", sitä ei voi rinnastaa uskovan upotuskasteeseen!


      • näin on helppo lytätä...
        Una-Fortuna2 kirjoitti:

        Jumalansa lumoissa: Hänen mukaansa Lusifrkin on aito Kristitty. Emme tiedä lähemmin Uskovan pyhitys tapoja Ja miksi meidän näistä tavoista tulisi mitään tietää? Kristityt Palvelevat Jeesusta Ja Usko 1 Palvelee Lusiferia. Siksi olkoon hän omassa uskossaan onnellinen:

        ja vaientaa kritiikki.


    • neuvotteli saatanan kanssa

      joista Israelin Jumala varoitti jo aabrahamia.
      Emme kuitenkaan saa vihata saatanaa, Jeesuskaan ei sita tehnyt.

      Jumala jutteli saatanannm kanssa kuin parhaat kaverukset!

      • Raamatun mukaan

        Mutta ei siitä nyt ihan parasta kaveria kannata ottaa?


      • luoduista olennoista
        Raamatun mukaan kirjoitti:

        Mutta ei siitä nyt ihan parasta kaveria kannata ottaa?

        Kunnes lankesi ensimmäisenä kaikista luoduista olennoista. Saatana oli käärme, joka petti Eevan.


    • ja silti syvenee

      Väärä Profeetta-ajatus ja tulkinta siitä, että ajassan muilta plagioiva Ellen sihteereineen olisi jotakin erinomaista ..tuntuu hassulta, kun KOSKAAN EI MYÖNNETÄ TOSIASIOITA--eli sitä että 1844 pettymyksen jälkeen nuori kuolemanpelossa elävä ja morfiinilla hoideetu tyttö meni Rva hainesin eli Meedion luokse hakemaan apua, jonka jälkeen tyttö alkoi nähdä näkyjä ja kerätä rahaa ihmisiltä "demoninäkyjensä" perusteella.

      Naivi tyttö vielä paljasti kaikki tekonsa "1-9 Todistuksia srk.lle" sarjassaan jossa demoniset näyt tuomioineen tulee esitetyksi.

      Suomeksi on käännetty vain 1-3 kirjaa ja niissä on osia muista. Eli "valikoivaa" julistusta...?

      KAIKKI jotka haluavat saada selville Adventtikirkon ja Ellenin petokset---saavat tosiasioista todistukset----mutta jotka haluavat eksyä ja mennä vipuun, kuunnelkoot "läksyntutkisteluja ja pappeja" niin on suuri mahdollisuus orjikseen tulla ja eksytetyiksi!?

      Oma vastuu on kaikilla!!!

      • adventismia Suomessa

        ja voin vakuuttaa, että aineistoa "Väärästä kristillisyydestä" riittää?

        Lukekaa vaikkapa ystäväni sivut netistä. Nimellä "Kyösti Keltanen"-googleen ja sitä rataa..

        Totuus paljastuu Suomen Adventtikirkosta..


      • miten antikristus
        adventismia Suomessa kirjoitti:

        ja voin vakuuttaa, että aineistoa "Väärästä kristillisyydestä" riittää?

        Lukekaa vaikkapa ystäväni sivut netistä. Nimellä "Kyösti Keltanen"-googleen ja sitä rataa..

        Totuus paljastuu Suomen Adventtikirkosta..

        on toiminut 60-vuoden aikana. Koko kalenteri on käännetty päälaelleen.
        Vuonna 1973- kalenteri väärennettiin ja tehtiin sunnuntaista viikon seitsemäspäivä. Toisin sanoen Majesteettirikos.

        Sitten vuonna 1986 alettiin naisia vihkimään papeiksi, ja niin on alttarit saastutettu vieraalla verellä.

        Ja nyt on menossa homoja lesboliittojen hyväksyminen, vähitellen, vähitellen.

        Jeesus ei tule ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja näinhän luopumus Jumalan sanasta on parhaillaan meneillään.


      • OLEN NÄHNYT
        miten antikristus kirjoitti:

        on toiminut 60-vuoden aikana. Koko kalenteri on käännetty päälaelleen.
        Vuonna 1973- kalenteri väärennettiin ja tehtiin sunnuntaista viikon seitsemäspäivä. Toisin sanoen Majesteettirikos.

        Sitten vuonna 1986 alettiin naisia vihkimään papeiksi, ja niin on alttarit saastutettu vieraalla verellä.

        Ja nyt on menossa homoja lesboliittojen hyväksyminen, vähitellen, vähitellen.

        Jeesus ei tule ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja näinhän luopumus Jumalan sanasta on parhaillaan meneillään.

        TÄYS KAAOS, TÄYS KAAOS MUALIMASSA!!! EKSYTTVÄT HENGET LIIKKEELLÄ!


      • pilkkaaminen
        miten antikristus kirjoitti:

        on toiminut 60-vuoden aikana. Koko kalenteri on käännetty päälaelleen.
        Vuonna 1973- kalenteri väärennettiin ja tehtiin sunnuntaista viikon seitsemäspäivä. Toisin sanoen Majesteettirikos.

        Sitten vuonna 1986 alettiin naisia vihkimään papeiksi, ja niin on alttarit saastutettu vieraalla verellä.

        Ja nyt on menossa homoja lesboliittojen hyväksyminen, vähitellen, vähitellen.

        Jeesus ei tule ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja näinhän luopumus Jumalan sanasta on parhaillaan meneillään.

        kysymyksessä kun naiset menevät alttarin taakkse pappeilemaan ja jakamaan ehtoollista.


    • sinun kaulaasi

      koska demonisoit Jumalan lapsia.

    • kun Jumalan pyhä

      sapatti on alkamassa. Se kertoo kyllä kaiken siitä, mikä riivaajahenki sinua riepottaa. Naisparka olet.

    • lukee, sitä varmemmin

      tietää, että olet Jumalan vihollinen.

    • ole Jumala, vaan

      lusifer. Tekstiesi sisältö on aina sama. Sinä kiihotat ihmisiä jumalattomuuteen yhtä kirkkokuntaa vastaan vaikka itse olet se harhaoppinen väärä "profeetta". Keräät päällesi vain kovempaa tuomiota koko ajan.

    • tee!!!

      Ota Jeesus sydämeesi ja käänny pois pahoilta teiltäsi. Pidä Herran käskyt kunniassa ja seuraa Häntä sapatin Herraa, joka on Jeesus Kristus, Lunastaja, Vapahtaja.
      Tänään on vielä armon päivä. Katso armahtajaan! Hän on sovittanut sinunkin rikkomukset verellään. Älä enää tallo sapatia jalkoihisi, vaan pidä se pyhänä ja rakasta Herraa kaikesta sydämestäsi ja mielestäsi ja lähimmäistä niin kuin itseäsi.

      1. Tessalonikalaiskirje 4
      7 Sillä ei Jumala ole kutsunut meitä saastaisuuteen, vaan pyhitykseen. 8 Sentähden, joka nämä hylkää, ei hylkää ihmistä, vaan Jumalan, joka myös antaa Pyhän Henkensä teihin.

      Luuk. 23:56 
      Ja palattuaan kotiinsa he valmistivat hyvänhajuisia yrttejä ja voiteita; mutta sapatin he viettivät hiljaisuudessa lain käskyn mukaan.


      2. Moos. 20: 10 mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on.

      Matt. 18:7 
      Voi maailmaa viettelysten tähden! Viettelysten täytyy kyllä tulla; mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta viettelys tulee!

      Mark. 2:27 
      Ja hän sanoi heille: "Sapatti on asetettu ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten.

    • Totean

      Raamatun sapattia ellensapatiksi.Ja pilkkaa sitä koska hänellä on kutsumus pilkata.

    • Luin kahta eri aikoina painettua Raamattua ja aukaisin uudemman vuonna 1909 painetun Matteuksen 4:4 jakeen. Mutta Jeesus vastasi, "ON KIRJOITETTU": Ei ihminen elä ainoastaan leivästä jne...

      Sitten luin vuonna 1933 käyttöön otettua Raamatun painosta, ja siellä lukeekin: "KIRJOITETTU ON", eli päinvastoin sanottuna sama asia.

      Näin on myöskin Riitan kirjoitusten kohdalla, eli sama asia, mutta käännettynä toisinpäin.

      Ei Riittakaan väärentele, vaan kääntää tekstit toisella tapaa ymmärrettäväksi. Eli paholaisesta tulee Jeesus ja Jeesuksesta paholainen hänen tulkintansa mukaan adventistien opetuksesta.

      Eihän tämä niin tavatonta ole, sillä opillisesti on hyödyllistä tutkia asioita peilikuvina ja jos Riitta on sen valmiiksi tehnyt, niin säästämme oman vaivan tutkia asiaa käänteisesti.

      Jos adventistit tutkisivat Ellen G. Whiten kirjoituksia yhtä huolellisesti kuin Riitta sen tekee, olisivat he ylifariseuksen kaltaisia, joka ei syyttele Riittaa, vaan uskoo Riitan löytävän totuuden oikeaan aikaan.

      Voiko naispappeuteen langennut kirkko syytellä Riittaa, kun ylifariseuskaan ei hyväksy naispappeutta.

      Kirjassa "Suuri Taistelu" Vanhan ja Uudenliiton pyhäkkö totuuden tulkinnasta on kiitettävä Riittaa, että tutkistelu pyhäkköjen vertailusta keskenään on saanut monet tutkimaan asiaa sen syvemmässä merkityksessä.

      Uskoakseni uusi tulkinta Danielin kirjan ennustuksesta, joka liittyy 2300 iltaan ja aamuun ja sen päätelukuun 1844 historiallisessa tulkinta suunnassa on oikea tutkivan tuomion aloittamisesta taivaassa.
      Ellen G. White itse oikaisi virheensä, joka on teologisesti luotettavampi kuin aikaisempi olettamus Jeesuksen tulemisesta maanpäälle v.1844.

      Varmaa ainoastaan on, että Jeesus Kristus Ylimmäisenä Pappinamme on jatkuvasti taivaallisessa pyhäkössä rukoilemassa puolestamme, kunnes elämän kirjat avataan, sillä ei niiden sisältö tutkimatta selvene. Niitäkin kysymyksiä on hyvä pohtia ja niihin on Riittakin katseensa kohdistanut.

      Hyvää kevään jatkoa niin Riitalle kuin muillekin Raamatun tutkijoille.

    • itse on..

      Ellen Fani,se lukee eniten niitä kirjoja,tosin vain rivien välistä,ja muokkaa niitä mieleisekseen harhaopiksi,ja näin yrittää musta-maalata ja vääristellä ne ,mutta tämähän onkin,tämän eksyttäjän itserakkaan usKOVAN lempi puuhaa.Mutta ymmärtäähän sen kun tuntee tapauksen on nimittäin
      niin itserakas tyyppi ettei pahemmaksi paljon voi tullakkaan.Sääli, ihan kivan näköinen mimmi päälle päin.terkkuja vaan toivoo KOVA kakkonen.

    • Huhuu...

      Kuulin huhuja jotka kertovat uskova_1:n lähisukulaisen olevan erittäin menestynyt adventisti ulkomailla.

      Liekö tässä yhden naisen sodassa kysymys vain suunnattomasta kateudesta?

    • ### Sitten Pääkonferenssi yrittää varmistella Ellen Whiteen uskomista, että jos joku yksittäinen Ellenin sanoma tuntuu väärältä, niin sitten pitää katsoa sitä laajemmassa mittasuhteessa.
      Mutta kun Ellen Whiten opetukset ja sitä myötä Adventtikirkon oppiperusta opinkohtineen on epäraamatullista.
      Itseasiassa onkin niin, että mitä laajemmin Adventtikirkon oppeja katsoo, sitä harhaoppisempina ne tulevat näkyviin.

      Ja Ellen Whiten kirjoituksia luetutetaan taas oikein urakalla kymmeniä sivuja loputtomien lainausten lisäksi.

      Lähde: http://www.absg.adventist.org/2009/1Q/TE/PDFs/ETQ109_11 .pdf ###

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      310
      7041
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2154
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1591
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      26
      1403
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1113
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      989
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      833
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      47
      818
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe