Muistatteko Antti Rautiaisen?

Kutsunnoista kieltäytynyt

Muistatteko anarkisti Antti Rautiaisen? Miehen, joka kieltäytyi kieltäytyi kutsunnoista useita kertoja. Ensimmäisen kerran Rautiainen jäi kutsunnoista pois marraskuussa 1997 ja lopulta yhteensä 20 kertaa, viimeisen kerran heinäkuussa 2005.

"Sakkoja en maksa, koska aseistakieltäytymisoikeuden ei pitäisi olla kaupan", totesi Rautiainen eräässä nettitekstissään ja päätyi ensimmäisen vankilaan vuonna 2001. Tekstiensä mukaan hän on joskus "joutunut jättämään väliin käräjäoikeuden istuntoja" ja lisäsakkojahan niistä rapsahtaa. Mikäköhän on ollut syynä käräjäistunnoista luistamiseen?

Vuoden 2005 loppupuolella Antti Rautiainen vietiin mustan maijan kyydissä kutsuntoihin. Rautiainen asettui maahan makaamaan ja huuteli kutsuntoihin saapuville asevelvollisuusvastaisia lauseita. Poliisit siirsivät hänet takaisin poliisiautoon. Poliisiautoon saapui lääkäri, mutta Rautiainen kieltäytyi "anarkistisen vakaumuksensa" nojalla vastaamasta kaikkiin kysymyksiin jotka eivät koskeneet vakaumusta. Rautiainen ilmoitti samalla kieltäytyvänsä kaikista palveluskelpoisuusluokista.

Lääkäri teki kuitenkin työnsä ja antoi Rautiaiselle palvelusluokan C (F91). F91 tarkoittaa käytöshäiriötä.

Rautiainen sai mitä halusi. Hän ei joudu suorittamaan asevelvollisuutta missään muodossa. Hän kuitenkin valittaa päätöksen olevan "puhtaasti poliittinen, ja sotilasviranomaisten etukäteen tilaama".

Rautiaisen tekstejä voi lukea näistä linkeistä:
http://www.anarkismi.net/amr/anttir.shtml
http://www.anarkismi.net/amr/anttir.shtml#131105julistus

Siinä on kyllä oikea tulevaisuuden toivo. Sanoisin tekstiensä perusteella, että F91 -luokitus meni ihan oikeaan osoitteeseen oikein perustein.

Mitäköhän Rautiainen nykyisin puuhaa? Onko hän "anarkistisen vakaumuksensa" nojalla kieltäytynyt työnteosta ja opiskelusta? Asenne äijällä tuntuu olevan sellainen, että kaikesta kieltäydytään joten toivottavasti on myös "anarkistisen vakaumuksensa" nojalla kieltäytynyt kaikista yhteiskunnan rahallisista tuistakin.

26

1190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mahtavaa!!

      Ihailen ja kunnioitan Antti Rautiaisen toimintaa aivan mielettömästi!! :D ON upeaa ja mahtavaa, että näin hienoja ihmisiä tästä paskavaltiosta vielä löytyy!!

    • mistään milloinkaan

      "
      Siinä on kyllä oikea tulevaisuuden toivo. Sanoisin tekstiensä perusteella, että F91 -luokitus meni ihan oikeaan osoitteeseen oikein perustein.

      Mitäköhän Rautiainen nykyisin puuhaa? Onko hän "anarkistisen vakaumuksensa" nojalla kieltäytynyt työnteosta ja opiskelusta? Asenne äijällä tuntuu olevan sellainen, että kaikesta kieltäydytään joten toivottavasti on myös "anarkistisen vakaumuksensa" nojalla kieltäytynyt kaikista yhteiskunnan rahallisista tuistakin. "



      Saatanan pelle, anarkismi ei ole mitään yhteiskunnasta automaattisesti kieltäytymistä.

      Anarkismi ajaa yleensä todellista demokratiaa, kansan omia pikku päätäntäelimiä päättämään kaikista vähänkään ei-kuolemantärkeistä asioista.

      Lisäksi anarkismi ajaa aika pitkälti alkuperäisen kapitalismin mukaista yhteiskuntaa, tosin ilman kaiken maailman hulluja, jotka yrittävät toisia sotaan käskeä jne.


      Laitappa googleen vaikka anarchism ja infoshop niin pääset pelle alkuun.

    • voi sanoa

      lampaaksi, niin kuin varusmiehiä, joita viedään lammaslaumana mihin vaan ja miten vaan.

      Kunnioitan tyyppiä ja nostan hattua!

      • Mohwak

        "Kunnioitan tyyppiä ja nostan hattua!"

        Tiedä sitten onko se kunnioituksen arvoista, että asettuu maahan makaamaan ja huutelee iskulauseita. Silminnäkijöille taisi esityksestä tulla mieleen mielenterveyspotilas.


      • vanha mies

        niin minäki kunnioitan tuota MIESTÄ, ei oo lammas

        lisää tällasii vaa, miks tottelette, yäk


    • eihän se

      tukieurojen ruinaaminen ole mitenkään yhteydessä tähän erinomaisen yksilön huutoon yhteiskunnan mädännäisyyttä vastaan!

      Katsos kun MITÄÄN ei tartte tehdä jos ei haluu. Kaikkeen on pehmeä lasku ja se alkaa kun veteen synnytetään.

      Kaikkeen pitää nykyään olla subjektiivinen oikeus ja mitään ei saa vaatia. On vain oikeuksia, ei velvollisuuksia.

      Nimim: Kohta pääsee taas kertaamaan!!

    • SK...
      • todellisuus

        Ei ole kyllä mikään luuseri.


    • pjpjoppojjpo

      Suomi on kyllä harvinaisen fasistinen ja paska pikkuinen peräreikä. Täällä ihminen määritellään käytöshäiriöiseksi mikäli hän ei suostu sukupuolensa perusteella pakkotyöhön. Sitten vielä joku idiootti ihannoi moista toimintaa. Jos jokin taho yrittää vallata Suomen ja tuhota lopullisesti koko fasistisen paskaläven, niin tulen kyllä olemaan sen tahon puolella.

    • Vaivieläkertaamaan

      Suomen vanhentuneet instituutiot natisevat jo liitoksistaan.

      Kun rahahanat menevät lopullisesti kiinni ja piikki Brysselin ravintolaan suljetaan; siinä vaiheessa teljetään varuskuntien portitkin.

      Kierrän aina veroja, kun mahdollista. En tue Suomea.

    • Vitun_Vässykät

      Päästään seonnut vässykkä ei osaa toimia yhteiskunnassa ja heti on "anarkisti" Oikeasti kaveri on vain vähän yksinkertainen ja kahjo, mutta vajaaälyisyys naamioidaan "aatteeksi." Säälittävää.

    • ererwerwer

      Ei, hän on vain ihminen joka ei halua mennä massan mukana. Sinunlaisesi pellet taas, Vitun_Vässykät, pitäisi lähettää Afghanistaniin sotimaan, päästäisiin eroon sinun kaltaisista junteista.

    • rjrj56j5j

      Puolustusvoimien sivuilla on hauska mainos laskuvarjojääkärikoulutukseen hakeville. Onko "oikea aines" loppumassa, vai? Hahhah, pellet.
      Manoksessa lukee näin: " Lennä. Sukella. Hyppää."

      Oikea muoto voisi olla: "Kieri. Leiki kuollutta. Nouda."

      Koirat.

      • Heh!

        Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista.... (rjrj56j5j)


    • nkuiluil

      Ai pitääkö olla kateellinen jostakin orjan asemasta, muuten ei saisi kirjoittaa mitään armeijavastaista? Lapsellista olettaa niin.
      Typerät patriootit pitäisi viedä eläinlääkärille nukutettavaksi.

    • Vitun_Vässykät

      Heh, sivarit ovat taas "pasifistisia."

      Huomaa selvästi, ettei rauhanaatteella ja sivariudella ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Ihraperseinen sivarivätys ei vain kestä eroa tietokoneestaan. Intissä joutuu liikkumaan, joskus jopa juosten. Se on sivarivätykselle kauhistus.

      Sivarit ovat vain säälittäviä laardiperseitä.

    • ertrtbbt

      Kuka oikeasti jaksaa artikuloida trollille nimeltä "Vitun vässykät"- troglodyytille?

      Kaverihan on selkeästi joku lomautettu pedofiilikapiainen. Ryyppää jo se vähäinenkin rusinasi sieltä korviesi välistä, jottei sinun sosiaalikustannuksiasi meidän työläisten
      tarvitsisi maksaa.

      Intti on kuoleva instituutio. Rasvoittunut, ukkoutunut ja vanhoillinen. Kuvaus sopii myös sinun kohdallesi vai mitä, rotta?

      • -Observer-

        "Intti on kuoleva instituutio."

        Uskallan olla eri mieltä asiasta. Jo se että sotilaan ammatti on maailman toiseksi vanhin ammatti ennustaa siitä ettei intitöntä ja sotilaatonta maailmaa ole näkyvissä kuin ruusunpunaisimmissa päiväunissa. Erilaisia ammatteja on tullut ja mennyt, niistä osa oli vielä tavattoman arvostettuja aikanaan mutta niin vain aika ajoi ohi.

        Olen ehdottoman varma että sotilaita ja *****a on tuhannen vuoden kuluttua tulevaisuudessamme. Varmasti eri muodossa kun nyt mutta intti ja sotilaat ovat yksi varmimmin säilyviä asioita.


      • Ukko Ylijumala
        -Observer- kirjoitti:

        "Intti on kuoleva instituutio."

        Uskallan olla eri mieltä asiasta. Jo se että sotilaan ammatti on maailman toiseksi vanhin ammatti ennustaa siitä ettei intitöntä ja sotilaatonta maailmaa ole näkyvissä kuin ruusunpunaisimmissa päiväunissa. Erilaisia ammatteja on tullut ja mennyt, niistä osa oli vielä tavattoman arvostettuja aikanaan mutta niin vain aika ajoi ohi.

        Olen ehdottoman varma että sotilaita ja *****a on tuhannen vuoden kuluttua tulevaisuudessamme. Varmasti eri muodossa kun nyt mutta intti ja sotilaat ovat yksi varmimmin säilyviä asioita.

        "sotilaan ammatti on maailman toiseksi vanhin ammatti"

        Sotilas ja huora, no siinäpä arvoisensa parivaljakko. Ei sillä että tuo edes pitäisi paikkaansa. Saatika että se olisi mikään vakavasti otettava argumentti.

        Käsittämätöntä umpimielisyyttä edustaa myös tuo, miten militarismin loppua ennakoivat mielipiteet leimataan "ruusunpunaisiksi". Todella typeriä ja naurettavia stereotypioita taidat sinäkin elätellä, luuletko että me kaikki asiasta puhuvat olemme jotain niityllä kirmaavia hippejä? Tai edes sivareita...

        Itse näen tulevaisuudessa niin ankaria aikoja, että militaristiseen pelleilyyn ei ole yksinkertaisesti enää varaa. Naurettava ja lapsellinen riidanhaasto ja uhkakuvien kehittely pitää vain jättää pois, jotta lajin selviytyminen olisi yleensä mahdollista.


    • lapinjärviHereIcome

      intti on jo kuollut, asevelvollisuus lakkaa sillä hetkellä kun riittävän moni kieltäytyy. T. reservin kieltäytyjä

    • ---

      Toi...on...mahtavaa. Yksi kaveri pisti systeemin polvilleen. Sanat ei riitä.

      • Siis kuka ?

        >>Toi...on...mahtavaa. Yksi kaveri pisti systeemin polvilleen.


      • ---
        Siis kuka ? kirjoitti:

        >>Toi...on...mahtavaa. Yksi kaveri pisti systeemin polvilleen.

        Jos Rautiainen on/oli henkisesti sairas niin sitten oli varmaan Gandhikin. :)


      • Tappajat ne sairaita
        --- kirjoitti:

        Jos Rautiainen on/oli henkisesti sairas niin sitten oli varmaan Gandhikin. :)

        Hitler oli henkisesti sairas, samoin kaikki häntä ihannoivat militaristiälykääpiöt. Koko armeijatouhu on mielisairasta ja täysin tyhjänpäiväistä hevonpaskaa. Sodissa kuolleet eivät kiinnosta ketään, sodissa vammautuneet eivät kiinnosta ketään. Mitäs läksitte.

        Käskystä toisiaan tappavat ne vasta sairaita ovatkin, poliitikkojen pikku sätkynuket.


      • Siis kuka ?
        --- kirjoitti:

        Jos Rautiainen on/oli henkisesti sairas niin sitten oli varmaan Gandhikin. :)

        Kiistämätön fakta on että sivari Rautiainen on/oli mentaalisesti pahasti poissa raiteiltaan. Tästä hyvä esimerkki on kertomus siitä kun hän yritti häiritä kutsuntatilaisuutta; ihan kuin yhden häirikön mielenosoituksella olisi tuon taivaallista vaikutusta. Eli hänellä ei ollut eväitä hahmottaa kokonaisuutta edes yhden kortytelivälin matkalla. Kun poliisit sitten lopettivat hänen järjettömän mesoamisensa niin mitä tekee täystampio; alkaa raudoissa maassa maatessaan huutamaan solvauksia ympäriinsä.

        Huomaan ettet tunne sitten hiukaakaan ihailemaasi Rautiaista.

        Yleensäkin sibvareista:

        http://hikipedia.info/wiki/Sivari

        "Sivari (lat. mattis mattis) on päätään nostava lajike Suomessa (noin 8,532 % väestöstä). Täysikäiset miespuoliset hahmot, kuten esimerkiksi Timo Rautiainen, ovat tyypillinen esimerkki sivarista – miehestä, joka ei kertomansa mukaan kykene kestämään tai ei halua suorittaa armeijan psykologisesti aivoja raastavia siivous- ja sängynpetaamisoperaatioita. Fyysisissä ominaisuuksissa sivari on usein ristiriidassa yleisen käsityksen kanssa: suurin osa sivareista onkin alipainoisia hippejä ja vain erittäin pieni vähemmistö on läskiperseitä, kuten yleisesti luullaan. "


    • 17+12

      Antti Rautiainen toimii nykyään venäjällä jossa hän lietsoo länsirahoitteista värivallankumousta demokraattisella enemmistöllä valittua putinin hallintoa vastaan. Rutjakkeen amerikkalaismielisiä kolumneja voi lukea osoitteesta http://fifi.voima.fi/blogit/tekija/antti-rautiainen. Valitettavasti rautiainen ja muut anarkistit (eli äärikapitalistit) eivät tule onnistumaan, sillä putinilla on vahva kannatus venäjällä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe