Veikkauksen pelimonopoli uutisen kommentointia

Maijaland

Tervehdys kaikille.

Lueskellesani tämän päivän uutisia en voi taaskaan muuta kuin ihmetellä ja huokailla syvään...

Otetaanpa pari lainausta Ilkka Juvan kommenteista tämän päivän uutisesta veikkauksen pelimonopolista :

Edellä kerrottiin veikkauksen mainostamis budjetista ja tässä Juvan kommentti "- 13 miljoonaa euroa on iso raha, mutta se on kuitenkin vain 0,8 prosenttia liikevaihdostamme. Täytyy muistaa, että Veikkaus tuottaa päivittäin miljoona euroa päivässä yhteiskunnalle."

Oma analyysini tästä:

-- Ok..mihin mainostamisella pyritään, no tottakai loppupelissä siihen, että tuotetta käytetään ja ostetaan.

-- Jos veikkaus tuottaa päivittäin miljoona euroa yhteiskunnalla, niin kenen taskuun ne menevät, sillä ainoa mikä näkyy on köyhyyden lisääntyminen ja olosuhteiden huononeminen.

Lisää Juvan kommentteja:

Juvan mukaan Suomessa ei myöskään ole sen enempää peliongelmaisia kuin muuallakaan. Riskipelaajien määrä liikkuu 1,5-2 prosentin tienoilla koko väestöstä.

"- Tälle joukolle se on tietysti vakava asia, mutta määrällisesti se ei ole muita maita enempää."

-- Millä perusteella Juva siis haluaa pitää monopolin veikkauksen käsissä, jos kansa ei loppupelissä hyödy juuri mitään veikkauksen tuotoista ja heidän palautusprosenttinsa ovat niin umpisurkeita, että sanonta "Suomalainen voittaa aina", voitaisiin hyvinkin muuttaa muotoon "Veikkaus voittaa aina"

-- Jos peliongelmaisia on loppupelissä näin vähän ja suurin osa niistä on riippuvaisia veikkauksen ja rayn peleistä, joissa voittaminen on tehty suhteellisen vaikeaksi, niin minkä pirun takia kansalta pitäisi evätä mahdollisuus voittaa isompia summia parempia palautusprosentteja tarjoavien Pelintarjoajien toimesta. Riskipelaajahan tavoittelee voittoa, mutta jos siihen nyt ei ole juurikaan mahdollisuutta veikkauksen/rayn pelien pareissa, niin todellakin riskipelaajasta tulee vieläkin enemmän riskipelaaja, kun hän yrittää epätoivoisesti tavoitella voittoa.

Ja viimeinen Juvan kommentti:

Juva ei täysin innostu Ruotsin mallista, jossa myös ulkomaiset peliyhtiöt on otettu saman valvonnan ja myös haittojen ehkäisyn piiriin.

"- Ruotsissa on suoraan sanoen lepsuiltu siinä, että nykyisenkin lain puitteissa sinne on päässyt muitakin kuin luvan saaneita yhtiöitä. Myös tuotot vähenevät kilpailun myötä. Ulkomaiset peliyhtiöthän vievät omat voittonsa, ne eivät jätä mitään pelien kotimaahan. "

--Siis jos pelaaja oikeasti voittaa jotain, niin eiköhän muka todellakaan käytä voittamiaan rahoja kotimaassaan..vai onko tässä nyt loppupelissä kysymys siitä, että pelaajan pitää vain kiltisti tyytyä aina häviämään rahansa Suomalaiselle pelintarjoajalle?

--Mielestäni Ruotsi on monesti ollut askeleen edellä Suomea monissa asioissa ja niin on tässäkin..en näe mitään syytä tälle isoveli valvoo kuinka kansalainen saa käyttää rahansa politiikalle.

Uutisen lähde: http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/03/839577

2

764

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • N1k

      Aivan samaa mieltä, mutta haluan korostaa yhden kommentin:

      "Juva ei täysin innostu Ruotsin mallista, jossa myös ulkomaiset peliyhtiöt on otettu saman valvonnan ja myös haittojen ehkäisyn piiriin."

      Eli toisin sanoin, Veikkauksen kanta on, että on väärin tarjota työkaluja peliriippuvuuden hallintaan tai jopa ehkäisyyn jos apua tarjoaa joku muu tahto kuin Veikkaus tai veikkauksen/rayn alaisuudessa toimiva yhtiö. Veikkaus ei siis halua, että sitä itseään sekä muita suomessa toimivia rahapelitarjoajia valvoisi sama taho. Mistäköhän mahtaisi johtua? oliskohan siitä, että veikkauksen toiminta "ehkäisyn" parissa on niin läpinäkyvää paskaa, että sitä ei haluta suurennuslasin alle?

    • Edellä kerrottiin veikkauksen mainostamis budjetista ja tässä Juvan kommentti "- 13 miljoonaa euroa on iso raha, mutta se on kuitenkin vain 0,8 prosenttia liikevaihdostamme. Täytyy muistaa, että Veikkaus tuottaa päivittäin miljoona euroa päivässä yhteiskunnalle."

      Monopolin tehtävä ei ole kerätä rahaa yheiskunnalle vaan suojella pelirippuvuutta niinhän tuossa uutsessakin luki EU:n päätöksellä.

      Se, että jonkun muun pelifirman vedonlyönti joka siis tarjoaa parempia kertoimia kuin veikkaus aiheutaa enemmän rippuvuutta ei pidä paikaansa. Tosin panokset voivat olla suurempia, mutta paremalla palutusprosentilla silti tappiot voivat olla pienempiä kuin veikkauksen huonoissa pelissä pienellä panoksella.

      Edellä kerrottiin veikkauksen mainostamis budjetista ja tässä Juvan kommentti "- 13 miljoonaa euroa on iso raha,

      Joo ja ulkolaiset firmat ei saa mainostaa ollenkaan vaikka heidän pelistä voi voittaa tai pelata ammatikseen ja veikkauksen pelissä lähinnä häviää aina. Sallitaan siis mainostaa häviämään rahaa,mutta voittaminen kielletään.

      Juvan mukaan Suomessa ei myöskään ole sen enempää peliongelmaisia kuin muuallakaan. Riskipelaajien määrä liikkuu 1,5-2 prosentin tienoilla koko väestöstä.

      Eikö silloin tulisi sallia vapaa kilpailu vedonlyönnin osalta. eihän briteissäkään ole monopolia eikä väkilukuun nähden pajoakaan peliongelmaisia.

      Se, että veikkauksen vedonlyönti aiheuttaa vähemmän rippuuvuutta kuin jonkin muun firman on täysin järjetön väite.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      142
      1865
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1457
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1267
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1262
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1155
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      198
      1040
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      97
      973
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      44
      924
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      201
      916
    10. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      838
    Aihe