Adventistien ellensapattiläksy

   
   
Tämän viikon läksyt, jotka huomenna 21.3.2009 sitten käydään läpi ellensapattikokoontumisissa Adventtikirkoissa käsittelevät aihetta ” The Blessings of the Prophetic Gift” eli Profeetallisen lahjan siunaukset. Kyseessä ei tietenkään ole mistään muusta kuin Ellen Whiten profeettana ylentämisestä ylistämällä hänen näkyopeistaan kyhättyjä bisnesoppeja, vääriä evankeliumeja ja harhaoppiteologioita yms. kirouksia siunauksina.
   
Heti läksyn alkuun on otettu Aamoksen 3:7 ”Sillä ei Herra, Herra, tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoillensa profeetoille.”

Tällä tietysti on tarkoitus pönkittää Ellen Whiten asemaa. Sitä että Ellenille Jumala olisi ilmoittanut salaisuutensa ja että hän olisi ollut profeetta. Mutta eihän Ellen ollut edes uskossa ja kaikenlisäksi se oli saatana, joka ilmaisi hänelle omia valheitaan, jotta eksyttäisi jos mahdollista valitutkin. Mutta varmasti Ellen Whiten aikana oli oikeita uskovia profetian lahjan omaavia, joiden kautta Jumala varoitti tuosta väärästä profeetasta Ellenistä sekä adventistien epäraamatullisista harhaopeista. Ja olihan niitä tuohonkin aikaan adventismin harhaoppisuuden nähneitä ja siitä varoittaneita. Myös adventisteja tuli tuolloinkin uskoon ja he nuhtelivat Elleniä ja hänen seuraajiaan eksymyksestä ja toisten eksyttämisestä, ja tulivat joko potkituksi pois tai erosivat itse.

Sitten kerrotaan kuinka Raamatun ajan profeettojen kautta Jumala teki työtään ja kuinka heitä ymmärrettiin väärin ja viestinsä olivat epäsuosittuja. Ja kuinka heillä oli vain yksi tavoite: siunata ja hyödyttää Jumalan kirkkoa. Noh Ellen White ei kirkkoaan siunannut vaan toi eksytyksen kirouksen heille, joten ihan turha yrittää hänen epäsuosiotaan vakuutella merkiksi hänen jumalallisuudestaan.

“This week we are going to look at some of the blessings that come to God’s people through the prophetic gift. The Seventh-day Adventist Church, certainly as we know it today, would probably not exist had it not been for the guidance God gave this movement through the Spirit of Prophecy.”

Tällä viikolla katsomme joitakin niistä siunauksista, jotka tulevat profetian lahjan kautta Jumalan kansalle. Seitsemännen Päivän Adventtikirkkoa ei luultavasti, ainakaan sellaisena kuin me sen tunnemme tänään, olisi olemassa ilman Jumalan tälle liikkeelle antamaa ohjausta Profetian Hengen kautta.

Sitten opetetaan Adventtikirkon missiosta:

Then in 1874 she had an impressive dream of giving the third angel’s message to the world. In the dream she was told: “You are entertaining too limited ideas of the work for this time. . . . The message will go in power to all parts of the world, to Oregon, to Europe, to Australia, to the islands of the sea, to all nations, tongues, and peoples. . . . Your faith is limited, it is very small. Your conception of the work needs to be greatly enlarged.”—Pages 208, 209.

Sitten vuonna 1874 hän sai vaikuttavan unen kolmannen enkelin viestin viemisestä koko maailmalle. Näyssä hänelle kerrottiin: "Olet edustanut liian rajoitettuja ideoita työstä tälle ajalle. . . . Sanoma menee voimallisesti kaikkiin maailman osiin, Oregoniin, Eurooppaan, Australiaan ja merten saarille, kaikille kansoille, kielille ja ihmisille. . . . Sinun uskosi on rajallinen, se on hyvin pieni. Sinun käsityksesi työstä pitää suuresti laajentua.

Saatana siinä matki Jumalan puhetyyliä ja niinpä tuosta näystä lähti sitten koko maailman eksyttäminen adventismievankeliumilla eli kolmen enkelin sanomalla ja terveysevankeliumilla, jota ei Raamatusta löydy.

Ensin lähtivät eksyttäjät Sveitsiin ja Skandinaviaan ja siitä sitten yli 200 maahan.

Opettajan oppaassa sanotaan, että tämän läksyn jälkeen oppilaat, siis nuo aikuiset adventistijäsenet, tietävät, miten profetian lahja on rikastuttanut Adventtikirkkoa samalla tavoin kuin entisinä aikoina.

Sitten käsketään”Feel: Gratitude and pride for how God has led our church.”
Tunne: kiitollisuutta ja ylpeyttä siitä, miten Jumala on johtanut meidän kirkkoamme.

Eli valehtele itsellesi ja sitten hehkuttele ja tunteile, että valhe juurtuisi ytimiisi asti.

Seuraava käsky ”Do: Become more involved in the progress and development of our
church.”
Tee: Tule aktiivisemmin mukaan kirkkomme eteenpäin viemiseen ja kehitykseen.

“Then at the beginning of 1872 Ellen White received a vision on the proper principles of education. On the basis of this vision she wrote 30 pages on those principles.”

Sitten vuoden 1872 alussa Ellen White sai näyn asianmukaisista periaatteista koulutukseen. Tämän näyn pohjalta hän kirjoitti 30 sivua noista periaatteista.

Among other things she wrote: “We need a school where those who are just entering the ministry may be taught at least the common branches of education, and where they may also learn more perfectly the truths of God's word for this time.”—Fundamentals of Christian Education, pp. 45, 46.

Muun muassa hän kirjoitti: "Me tarvitsemme koulun, jossa niille, jotka ovat juuri astumassa papinvirkaan, voidaan opettaa ainakin yleisiä koulutushaaroja ja jossa he voivat oppia täydellisemmin tämän hetkisistä Jumalan sanan totuuksista."

Niin että adventtitotuuksia piti alkaa opettamaan todenteolla.

Sitten Pääkonferenssi avasi koulun 1872, jossa oli 12 oppilasta. Ja nykyään on yli 6000 adventistikoulua, opistoa ja yliopistoa ja yli miljoona oppilasta niissä.

Sitten opettajan oppaassa käsketään sapattikoulun vetäjiä motivoimaan jäseniä kertomuksella Pitcairnin saaresta. Suitsutetaan sitä, kuinka siellä juotiin viinaa ja tapeltiin ja kuinka sitten adventismi astui kuvaan mukaan ja profetian hengen (jolla yleensä tarkoitetaan Ellen Whiteä) vaikutuksesta saaren ilmapiiri muuttui siunaukselliseksi.

Noh muuttuipa tosiaan! Pientä olivat tappelut ja viinanjuonti siihen verrattuna, mitä he adventisteina tekivät. No ennen kaikki oli tietysti julkista, mutta oppivat tekopyhyyden tietysti, valehtelun ja peittelyn. Ja niin saarella oli tapana näihin vuosiin asti tuolta 1800-luvun lopulta kun tulivat adventisteiksi, että miehet tuolla 100% adventistisella saarella raiskasivat lapsia ja nuoria – insestiä ja pedofiliaa. Vasta muutama vuosi sitten yksi uhri uskalsi kertoa tästä ja 7 elossa olevaa adventistimiestä joutui vankeuteen 6 saarelta pois muuttanutta miestä, mutta tuota pedofiilistä lastenraiskausta oli ollut kaiket ajat sukupolvesta toiseen.

Poliisitutkinnat alkoivat vuonna 2000 ja sen jälkeen Adventtikirkon omilla sivuilla Pitcairnissa on 45 asukasta, joista 22 adventistia. Adventtikirkon tilastosivuilta näkee, että siellä on ollut koko saaren väki, eli 50 asukasta, kaikki Adventtikirkon jäseniä, mutta vuonna 2001 puolet erosi/erotettiin ja kolme kuoli.

http://www.adventiststatistics.org/view_Summary.asp?FieldInstID=1032271

http://www.theodora.com/wfbcurrent/pitcairn_islands/pitcairn_islands_people.html

Tuota Pitcairnia ovat adventistit ympäri maailmaa ihastelleet ja kertoneet, millainen paratiisi se onkaan, kun adventistit saavat asua keskenään kenenkään häiritsemästä. Ah sentään, kun adventtitotuuden mukaisesti pyhittyneet luonteet kokoontuvat. Mutta eipä tiukalla sapatinpitämisellä ja muita ellenlakeja pilkun tarkasti noudattamalla pyhitytty. Ei tietenkään.

Adventtikirkon ja sen päälehden Adventist Review´n sivuilla on nyt Pitcairn-jutut vähissä, mutta löytyypä Atodayn nettisivuilta tästä kertomusta ja siinä sanotaan, että lähes jokainen mies on ollut pedofiili-/insesti-raiskaaja ja melkein jokainen tyttö saarella, jopa 3-vuotiaasta lähtien, on sukupolvesta toiseen ollut uhri. Saarellahan on ollut vain 9 perhettä ja neljä sukunimeä ja kaikki keskenään sukua. Raiskattavat on viety yleensä metsään raiskattaviksi. http://www.atoday.com/pitcairn-paradise-lost

Viralliset Adventtikirkon sivut siis vaikenevat Pitcairnin insestistä ja kuten nyt nähdään Pääkonferenssi jatkaa paratiisisaarisatujaan läksyinä jäsenilleen, vaikka Pitcairnista on tullut insestin ja pedofilian symboli. Googleltakin sen voi nähdä Pitcairn pedophil-haulla 2 070 osumaa ja Pitcairn incest-haulla 88 800 osumaa.

Sitten Pääkonferenssi käskee sapattikouluopettajan kysyä jäseniltä, että miten he voisivat toimia, kuten Pitcairnilla toimittiin, eli vaikuttaa positiivisesti ympärillä oleviin!!! Apua!

Sitten Pääkonferenssi opettaa terveysevankeliumista:

Most Seventh-day Adventist pioneers were anything but health reformers. At the 1848 Sabbath Conferences, they most likely sat together eating pork chops for lunch. In a vision in 1848, Ellen G. White was shown that tobacco, tea, and coffee are harmful, but it took several years to convince the membership.

Useimmat Seitsemännen Päivän Adventtikirkon uranuurtajista olivat kaikkea muuta kuin terveysuudistajia. Vuoden 1848 sapatti konferenssissa he todennäköisesti istuivat yhdessä syöden porsaankyljyksiä lounaalla. Näyssä 1848, Ellen G. Whitelle näytettiin, että tupakka, tee ja kahvi ovat haitallisia, mutta kesti useita vuosia vakuuttaa jäsenistö.

Sitten jäsenille kerrotaan, mitä pitää sanoa niille, jotka sanovat Ellenin kopioineen terveysviestinsä aikansa terveysuudistajilta. Kuulemma nyt sitten Ellenin käskyt eivät voi olla muulta kuin Jumalalta, kun suurempi osa Ellenin sanomisista kuin muiden on todistettu oikeiksi. Mikäs todiste tuo on! Profeetan kaikkien sanomien pitäisi olla totta. Mitenkä nyt Jumalalta tulleet ohjeet olisivat vääriä ja sitten pitäisi tunnistaa ne Jumalalta tulleiksi, kun niissä on enemmän oikeata kuin joissain maallisten lehtien tai kirjojen kirjoituksissa (ja pitääkö tuokaan paikkaansa).

No mitä Jumala muka sitten Ellen Whiten kautta antoi terveysevankeliumiksi, kuten Ellen sitä kutsui:

“The gospel of health has able advocates, but their work has been made very hard because so many ministers, presidents of conferences, and others in positions of influence have failed to give the question of health reform its proper attention. They have not recognized it in its relation to the work of the message as the right arm of the body…When the third angel's message is received in its fullness, health reform will be given its place in the councils of the conference, in the work of the church, in the home, at the table, and in all the household arrangements. Then the right arm will serve and protect the body.” (Ellen White, Testimonies for the Church, vol 8, sivu 327 http://www.gilead.net/egw/books/testimonies/Testimonies_for_the_Church_Volume_Six/index.htm )

Terveysevankeliumilla on kykeneviä kannattajia, mutta heidän työnsä on tehty hyvin vaikeaksi, koska niin monet papit, konferenssien johtajat ja muut vaikuttavissa asemissa olevat, eivät ole pystyneet antamaan asianmukaista huomiota terveysuudistustyölle. He eivät ole tunnustaneet sen suhdetta työhön ruumiin oikeana käsivartena…Kun kolmannen enkelin sanoma on vastaanotettu täyteydessään, terveysuudistukselle annetaan sille kuuluva sija konferenssien neuvostoissa, kirkon työssä, kotona, pöydässä ja kaikissa kotitalouden järjestelyistä. Silloin oikea käsi palvelee ja suojelee ruumista.

Mitäs Jumala sanookaan näistä Ellenin ja Adventtikirkon toisista evankeliumeista (Kolmen enkelin sanoma ja terveysevankeliumi):

”Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu. Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.” (Gal 1:8-9)

Katsotaanpas joitain kohtia, mitä tuo Ellen Whiten evankeliumi sitten ihmisille tuo:

Kielletty:
tupakka, mausteet, liha, tee, kahvi, etikka, meikki, pienet myssyt, peruukit, korut, rokotteet, kaikki alkoholi, itsetyydytys, lääkkeet, munat, juusto, elokuvat, hedelmien ja kasviksien syöminen samalla aterialla, ei välipaloja, maito rikkailta ja tulevaisuudessa kaikilta, kofeiini, juotavat ruoan kanssa, huumeet, opium, teen kahvin viinin tupakan ooppiumin tai alkoholipitoisten juomien käsittely, kuumat juomat paitsi paitsi lääkkeeksi, munaa sokeria ja maitoa sisältävät jälkiruoat, täyteläiset leivonnaiset ja jälkiruoat, maustetut ruoat ja leivonnaiset, etikkasäilykkeet, voi pöydässä jne.

Käsketty:
viljaa, kasviksia, hedelmiä, pukeutuminen naisilla hame pohkeeseen asti housut alla maahan asti, lasten tehtävä paljon työtä, raikasta ilmaa, auringon paistetta, lepoa, voimistelua, vettä, järkevää pukeutumista, puhtautta, viljakahvia eli korviketta, pelkistetty piiras joka ei houkuttele ottamaan toista palaa, kaikenlainen kieltäymys…

Ellen puhuu nimenomaan “observe the laws of health in their cooking” eli että on noudatettava terveyslakeja ruoanvalmistuksessa. Terveyslait = Ellen Whiten näkylait, omat mieltymykset ja maallisilta kirjoittajilta plagioimansa ohjeet.

“Tea and coffee drinking is a sin, an injurious indulgence, which, like other evils, injures the soul. These darling idols create an excitement, a morbid action of the nervous system; and after the immediate influence of the stimulants is gone, it lets down below par just to that degree that its stimulating properties elevated above par.” (Ellen White, Counsels on Diet and Foods, sivu 425, v. 1896 http://egwdatabase.whiteestate.org/nxt/gateway.dll?f=templates$fn=default.htm$vid=default )

Teen ja kahvin juominen on synti, vahingollista nautintoa, joka kuten muutkin pahat, vahingoittaa sielua. Nämä kultaiset epäjumalat luovat jännitystä, sairaalloista hermoston toimintaa, ja sen jälkeen kun piristeiden välitön vaikutus häipyy, putoaa nimellisarvon alle juuri saman verran kuin piristävät aineet nostivat nimellisarvon yli.

“Tea and coffee drinkers carry the marks upon their faces. The skin becomes sallow, and assumes a lifeless appearance. The glow of health is not seen upon the countenance. (Ellen White, Counsels on Diet and Foods, sivu 421)

Teen ja kahvin juojilla on merkit kasvoillaan. Iho tulee kelmeäksi ja tekee elottoman näköiseksi. Terveyden hehkua ei nähdä kasvoilla.

”Tea and coffee are stimulating. Their effects are similar to those of tobacco; but they affect in a lesser degree. Those who use these slow poisons, like the tobacco user, think they cannot live without them, because they feel so very bad when they do not have these idols. . . .Those who indulge a perverted appetite, do it to the injury of health and intellect. They cannot appreciate the value of spiritual things. Their sensibilities are blunted, and sin does not appear very sinful, and truth is not regarded of greater value than earthly treasure. (Ellen White, Counsels on Diet and Foods, sivu 425) Tea and coffee are fostering the appetite for stronger stimulants (Ellen White, Counsels on Diet and Foods, sivu 426)

Tee ja kahvi ovat stimuloivia. Niiden vaikutukset ovat samanlaisia kuin tupakan, mutta ne vaikuttavat vähemmässä määrin. Ne, jotka käyttävät näitä hitaita myrkkyjä, kuten tupakan käyttäjä, ajattelevat, etteivät voi elää ilman niitä, koska he ovat huonovointisia, kun heillä ei ole näitä epäjumalia. . . . Ne, jotka lankeavat perverssiin ruokahaluunsa, tekevät sen vahingoittaakseen terveyttään ja älyään. He eivät voi arvostaa hengellisten asioiden arvoa. Heidän tunteensa ovat tylsistyneet eikä synti näytä vaikuttavan enää kovin synnilliseltä eikä totuutta pidetä suuremmassa arvossa kuin maallista aarretta… Tee ja kahvi edistävät himoa vahvempiin piristeisiin.

“After the flood the people ate largely of animal food. God saw that the ways of man were corrupt, and that he was disposed to exalt himself proudly against his Creator and to follow the inclinations of his own heart. And He permitted that long-lived race to eat animal food to shorten their sinful lives. Soon after the flood the race began to rapidly decrease in size, and in length of years. (Ellen White, Counsels on Diet and Foods, sivu 373)

Vedenpaisumuksen jälkeen ihmiset söivät pääasiassa eläinruokaa. Jumala näki, että ihmisen tavat olivat korruptoituneita ja että hän oli valmis ylentämään itsensä ylpeänä Luojaansa vastaan ja seuraamaan oman sydämensä taipumuksia. Hän salli pitkäikäisen rodun syödä eläin ruokaa lyhentääkseen syntisiä elämiään. Pian tulvan jälkeen alkoi rotu nopeasti pienentyä koossa ja vuosien pituudessa.

Että semmoistakin uutta ilmoitusta Raamattuun ilmoitusprofeetta Ellen Whiteltä! Tuommoista ei Raamatusta löydy - ai niin, mutta Raamattuhan on virheitä täynnä adventistien mukaan. Juu ja Ellen kirjoittaa myös, että syy koko vedenpaisumukseen oli se, että ihmiset söivät Jumalan kieltämää lihaa:
“The inhabitants of the Old World were intemperate in eating and drinking. They would have flesh meats, although God had given them no permission to eat animal food.” (Ellen White, Counsels on Diet and Foods, sivu 373)
Vanhan maailman asukkaat olivat hillittömiä syömisessä ja juomisessa. Ne söivät lihaa, vaikka Jumala ei ollut antanut heille lupaa syödä eläinruokaa.

Raamatussa luetellaan kyllä syitä, miksi Jumala hävitti ihmiset vedenpaisumuksella, mutta mitään syömisasioita ei niihin liity.

” Mutta kun Herra näki, että ihmisten pahuus oli suuri maan päällä ja että kaikki heidän sydämensä aivoitukset ja ajatukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat, niin Herra katui tehneensä ihmiset maan päälle, ja hän tuli murheelliseksi sydämessänsä.”, ”Mutta maa turmeltui Jumalan edessä, ja maa tuli täyteen väkivaltaa. Niin Jumala näki, että maa oli turmeltunut; sillä kaikki liha oli turmellut vaelluksensa maan päällä. Silloin Jumala sanoi Nooalle: "Minä olen päättänyt tehdä lopun kaikesta lihasta, sillä maa on heidän tähtensä täynnä väkivaltaa; katso, minä hävitän heidät ynnä maan.” (1 Moos 6:5-6, 11-13)

Jumala perin pikkutarkasti selittää tuon, että ei todellakaan ole kyse lihan syömisestä eikä kahvin juomisesta ”Mutta Jeesus sanoi: "Vieläkö tekin olette ymmärtämättömiä? Ettekö käsitä, että kaikki, mikä käy suusta sisään, menee vatsaan ja ulostuu? Mutta mikä käy suusta ulos, se tulee sydämestä, ja se saastuttaa ihmisen. Sillä sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset.” (Mat 15:16-19)

Ellen White ei siis uskomattomana ja maallisine kirjallisuusvarkauksineen ja demoninäkyineen ymmärtänyt mitään ihmisen todellisen pahuuden ja maallisten makuasioiden merkityksistä. Hän syyti tuhansia sivuja vääriä todistuksia, eli innokkaasti esitteli sydämestään lähtevää pahuutta ja peri siitä vielä maksun.
Ellenin/adventistien terveysevankeliumin sisältö on: Ellenin ruokailu- ja elämäntavat pelastavat ja niistä poikkeaminen on syntiä ja johtaa tuhoon. Ellen on siis esikuva eikä Jeesus.

Tämmöisiin huuhaisiin Ellen Whiten jutut perustuivat: Ellen vei poikansa maksulliselle frenologille, jossa antureilla mitattiin pääkallon muhkuroita. Eri persoonallisuuden piirteet asuivat eri puolilla päätä ja mitä isompi kumpare milläkin puolella päätä, sen korostuneempi siinä asustava persoonallisuuden piirre oli. Ellen kirjoitti siitä, että Willie-pojan pää oli Jacksonin mielestä paras, mitä hänelle oli tuotu mitattavaksi. Jackson oli kuvaillut Willie luonnetta ja erikoispiirteitä ja Ellen kehui tuota tutkimusta ja sanoi, että se on tarpeen myös Edson-pojalle.

Hindu syö kasvisruokaa eikä se vie häntä lähemmäs taivasta millimetrin vertaa eikä tee otolliseksi Jumalalle.
Adventisti syö kasvisruokaa eikä se lähennä häntä lähemmäs taivasta millimetrin vertaa eikä tee otolliseksi Jumalalle.

Päinvastoin mieli puuhailee aktiivisesti maallisissa asioissa ja omassa ruumiissa ja ajatus Jumalasta jää sivuun. Tai sitten otetaan vielä mielikuvituksessa Jumala mukaan pyörimään oman nielemisen ja mahalaukun ympärille.

Terveyshysteria ei ole mitään uskonelämää ”vaan pukekaa päällenne Herra Jeesus Kristus, älkääkä niin pitäkö lihastanne huolta, että himot heräävät.” (Room 13:14)
Ja Pääkonferenssi jatkaa läksyinä:

“The publishing work in our church did not originate from human wisdom. In 1848, Ellen G. White had a vision in the home of Otis Nichols in Dorchester, Massachusetts. When she came out of it, she said to James, “ ‘I have a message for you. You must begin to print a little paper and send it out to the people.’ ”—Life Sketches of Ellen G. White, p. 125.

Julkaisutyö ei kirkossamme ole peräisin ihmisten viisaudesta. Vuonna 1848, Ellen G. White sai näyn Otis Nicholsin kodissa Dorchesterissa, Massachusettsissa. Kun hän tuli ulos näystä, hän sanoi Jamesille "Minulla on viesti sinulle. Sinun täytyy alkaa painaa pientä lehteä ja lähettää sitä ihmisille.

Nyt Adventtikirkolla on viisikymmentä kirjakustantamoa.

Tuokin käsky tuli Ellenin demoninäyissä ja sitä Pääkonferenssi puolustelee Raamatun kirjoittajilla ja vertaa, että niin kuin Raamattu on levinnyt, niin leviää adventismikirjatkin.

Sitten kehutaan, kuinka Ellen White on muka suojellut teologisilta virheiltä seuraajiaan. Ellenhän seuraajilleen ne vääristymät opetti ja vielä valehteli, että Raamatun vastaiset näyt ja opit tulivat muka Jumalalta.

Sitten oikein vitsien vitsi:
”Ellen White also had a strong role in keeping the church of her day from falling deep into legalism”

Ellen Whitellä oli myös vahva rooli pitää kirkko omina päivinään lankeamasta syvälle lakihenkisyyteen.

Ellenhän oli yksi ihmislakiensa alle orjuuttaja: ellesapatti, ellenruokalait, ellentapalait.. ja sitten Pääkonferenssi mainostaa häntä noin valheellisesti. Pystyykö joku adventistikaan edes uskomaan noin paksua Pääkonferenssin soopaa?

Sitten pitää vastata kysymykseen:
“3. What do I believe God may be calling me to do to extend the
blessing He has given me to others?”

Mitä uskon Jumalan kutsuvan minua tekemään minulle ja muille antamansa siunauksen levittämiseksi?

Tässähän manipuloidaan vastaamaan niin kuin nuo tässä läksyssä luetellut kohdat olisivat siunauksia. Mutta jos kysytään, mitä JUMALA haluaisi, niin ei Hän noiden harhaevankeliumien levittämistä halua, vaan sitä, että kukin adventisti myöntää olleensa poissa Jumalasta ja eksyneenä harhaoppiin ja haluaa nyt tulla uskoon ja puhdistaa itsensä tuosta kaikesta.

Jumala on jokaiselle ihmiselle antanut omantunnon. Jokainen adventisti tietää tekevänsä adventismillaan väärin. On demonista kaunistelua selittää, että he muka tarkoittaisivat hyvää tai olisivat viattomia hölmöjä tai tyhmiä. Tuo demoninen kaunisteleminen alkoi jo paratiisissa, kun Eeva sanoi, että hän ymmärsi että puusta on hyvä. Eeva tiesi varsin hyvin tekevänsä väärin ja adventistit tietävät varsin hyvin tekevänsä väärin.

Sitten pyydetään antamaan rukouksia ja rahaa Adventtikirkon sanomaa levittäville ryhmille ja antamaan rahaa köyhille adventistinuorille adventtikirkon omiin eksytyskouluihin menemiseksi.

Sitten taas on läksynä kymmeniä sivua Ellen Whiten kirjoja.

Ja lopuksi sama muistutusvirsi, että vaikka ei ymmärrä Ellen Whiten joitain kirjoituksia, niin ei saa keskittyä niihin probleemiin, vaan katsoa isompaa kuvaa. Noh isompi kuvahan on se, että adventismi, joka Ellen Whiten kautta demoneilta näyissä tuli on harhaoppi ja siitä on päästävä irti sekä kokonaisuutena että osina.

Lähde: http://www.absg.adventist.org/2009/1Q/TE/PDFs/ETQ109_12.pdf

83

1648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • annu42

      Tervetuloa sapattiaamuna (yleensä klo 10.00) Adventtikirkkoon!
      Kiitos mainostamisesta, U1!

      • Mistä voit

        Tietää, että EGWn enkeliopas , raamatunkantelu ja tajuttomuuskohtaukset, mitkä ovat samoja, kuin spiritismissä olisi Jumalan hengestä.

        Oletko muuten Annu täyttynyt Pyhällä Hengellä?

        Rukoile Henkien erottamisen armoahjaa!

        Siunaten! Eräs entinen adventisti


      • tietävä..
        Mistä voit kirjoitti:

        Tietää, että EGWn enkeliopas , raamatunkantelu ja tajuttomuuskohtaukset, mitkä ovat samoja, kuin spiritismissä olisi Jumalan hengestä.

        Oletko muuten Annu täyttynyt Pyhällä Hengellä?

        Rukoile Henkien erottamisen armoahjaa!

        Siunaten! Eräs entinen adventisti

        täyttynyt Pyhällä Hengellä ja on Henkien eroittamisen lahja ja sillä tiedänkin, että W.White puhui ja varoitti Jumalan kansaa vihollisen kavalista eksytyksistä, mitkä tulevat yhä vahvemmiksi viimeisinä päivinä ja jopa valitutkin ovat vaarassa eksyä niihin, ne jäljittelee niin paljon oikeaa uskoa, vaan ovat peräisin itse saatanasta.


      • annu42
        Mistä voit kirjoitti:

        Tietää, että EGWn enkeliopas , raamatunkantelu ja tajuttomuuskohtaukset, mitkä ovat samoja, kuin spiritismissä olisi Jumalan hengestä.

        Oletko muuten Annu täyttynyt Pyhällä Hengellä?

        Rukoile Henkien erottamisen armoahjaa!

        Siunaten! Eräs entinen adventisti

        Jumalan sana sanoo (4. Moos. 12:6) "Jos keskuudessane on profeetta, niin minä ilmestyn hänelle näyssä, puhun hänen kanssaan unessa"

        Raamatun mukaan profeetan tyypillisiä fyysisiä tuntomerkkejä olivat
        1. voiman menetys
        2. yliluonnollisen voiman saaminen
        3. hengityksen lakkaaminen
        4. tietämättömyys ympäristöstä

        (esim. Dan. 7:1,2; 10:7, 16-18; Apt. 9:3-7; 16:9; 27:23; 2. Kor. 12:1-4; Daniel ja Paavali)

        Nämä kaikki asiat toteutuivat Ellenin ollessa näkytilassa. Hänen aikanaan eli ihmisiä, jotka kymmeniä kertoja olivat toteamassa tuon tapahtuman, joten uskon, mitä historia ja todistajat kertovat. Esim. pastori J. N. Loughborough kertoo: "Ensimmäisen kerran tapasin rouva E.G.Whiten lokakuussa 1852. Silloin hänellä oli näky, joka kesti yli tunnin. Sen jälkeen olen saanut nähdä hänet näkytilassa noin 50 kertaa..." eikä hän ole ainoa silminnäkijä. Kaikki tapahtui miellyttävästi, ei kuten nykyään esim. Benny Hinnin riehuessa estraadilla. Kasvojen väri ei muuttunut, eikä hän hengittänyt, ja kuitenkin valtimo sykki säänöllisesti. Tämä on ihme, tiedät sen itse, jos ajattelet. Kuka voi järjestää asian, ellei tämä ole Jumalasta lähtöisin.
        Mielestäni paholainen saa meidät kyllä hengittämättömiksi, mutta me olemme silloin kuolleita, eikä hänellä ole valtaa antaa uutta elämää. Tämä on yksi uskoni perusta.


        Uskon myös sen tähden, että hänen sanomansa ovat Raamatun mukaisia. Hän käsitteli asioita näkytilassaan v. 1845 Raamattu (paino 8,4 kg) kädessä, lukien sieltä tekstejä, katse suunnattuna poispäin Raamatusta, kuitenkin osoittaen sormella niitä. Olimme Andrewsissa, ja mieheni oli ainoa, joka sai kirjan nostetuksi yhteen käteensä, mutta käsi putosi muutaman sekunnin päästä alas. Vain Jumalan voimasta tuon ihmeen voi tehdä. Yleensä Ellen tunsi näkyjen jälkeen itsensä voimakkaammaksi ja terveemmäksi.

        Ellen painoi tuolloin vain 36 kg ja oli hyvin hento tyttö. Myös kirjoittaessaan hän sai yliluonnollista apua. Hän sanoo, ettei "näyn loputtua heti muista kaikkea, mitä oli näytetty, eikä asia ole selvänä edessäni, ennenkuin alan kirjoittaa; silloin voin tehdä sen helposti. --- Vaikka olen yhtä riippuvainen Herran Hengestä kirjoittaessani kuin saadessani näkyni, kuitenkin sanat, jotka käytän ovat omiani, paitsi ne, jotka enkeli lausuu ja jotka panen lainausmerkkeihin." Hän oli Jumalan kirjuri ei hänen kynänsä. (kuten esim. automaattikirjoittaja Rauni-Leena Luukkanen, joka kirjoittaa hengen vaikutuksesta sen, mitä henki määrää)

        Olen lukenut kaikki hänen suomennetut kirjansa, joten siinäkin on todistetaa ihan tarpeeksi. Hänen kirjoistaan saan kirkkaan kuvan siitä, että minä tarvitsen Vapahtajaa aivan yhtä paljon kuin Ellenkin aikoinaan.

        Olen saanut Pyhän Hengen lahjan uskoon tulessani, joten tiedän myös jotakin henkien erottamisen armolahjasta. Tunnen hengen ihan konkreettisesti tavatessani ihmisiä. Joskus jopa näen toisen silmistä pahuuden henkivaltojen läsnäolon ihan selvästi, vaikka ihminen muuten olisi miten ystävällinen hyvänsä.

        Ellen White kertoi muutamia yleisluontoisia ennustuksia, jotka ovat hyvin toteutuneet. Esim. spiritismi
        1. se leviäisi
        2. se ottaisi uskonnollisen kuoren
        3. sen vastustamista pidettäisiin sopimattomana
        4. se tekisi ihmeitä
        5. se uskottelisi, että Kristuksen ihmeteot suoritettiin spiritismin voimalla.
        Jos Ellenillä olisi ollut suhteita spiritismiin, miksi hän olisi varoittanut siitä tällä tavalla?

        Kai olet huomannut, että tämä on toteutunut ennustus. Kun tämä ennustus annettiin, spiritismi oli vasta alullaan, ja monet pitivät sitä naurettavana petoksena. Miten on nyt ennustajat? Eikö heitä ole pilvin pimein lehtien palstoilla, ja jopa kuninkaalliset pyytävät apua heiltä onnea tavoitellessaan. (esim. Diana ja Rodi) Kohta, ellei jo nyt, olemme ajassa, jolloin kaikki hyvä julistetaan pahaksi ja kaikki paha hyväksi.

        Myös hänen näkynsä kirjallisuuden leviämisestä on pitänyt paikkansa, ne kulkevat valovirtojen tavoin ympäri maailman tavoittaen miljoonia ihmisiä. Tämä kirjotetun sanan eteneminen tämän maapallon joka kolkkaan on ihme, koska se alkoi rahattoman perheen isän, James Whiten, ensimmäisistä 8-sivuisesta traktaatista.

        Terveysnäyn, joka hänelle annettiin 6.6.1863, toteutuminen on saavuttamassa päämääränsä vasta meidän päivinämme, sillä hänen antamansa neuvot seurakunnalle ovat antaneet lisäaikaa ihmisille, jotka ovat hänen neuvojaan noudattaneet. Näky kesti silloinkin 45 minuuttia, joten aikaa oli todeta sen aitous. Siinä avautui hänen eteensä monia asioita, jotka nykyinen lääketiede on todistanut oikeiksi.
        1. myrkylliset lääkkeet - seuraus elinikäinen haitta
        2. kiihottavat aineet, alkoholi, tupakka kahvi, tee, joista yhä kiistellään puolesta ja vastaan, niitä ei tule käyttää
        3. lihansyönti - ikäviä seurauksia, jotka eläintautien vuoksi tulevat yhä vaarallisemmiksi
        4. Jumalan alkuperäinen kasvisravinto oikea ja terveellisin vaihtoehto, omakohtainen kokemus
        5. ylensyöminen ja liian usein syöminen haitallista
        6. puhtaus - luonnollista yhä tässä sivistysajassakin (täit, ym. loiset vieläkin viihtyvät keskuudessamme.)
        7. Liikunta, raitis ilma, veden käyttö, lepo, luottamus Jumalaan yhä voimassa olevia ohjeita terveyden ylläpitoon
        8. Ellen korosti terveydenhoitoa, jota vasta viimeaikoina on alettu painottaa, kun kansakunta alkaa tulla jo nuorena raihnaiseksi
        9. syöpätaudin alku ja leviäminen - lihasta, joka sisältää tuberkuloosibasilleja ja "syövän ituja"
        10. vaikka hän puhuukin näin,ehkä alkeellisesit, tiedämme, että bakteerit ja virukset jylläävät ympöristössämme voimallisesti.
        11. mainitsen vielä pähkinät, mantelit yms. valkuisen lähteet - ovat olleet pannassa ainakin minun elinaikani, mutta vasta viimeiset tutkimukset ovat osoittaneet ne parhaaksi valkuaisen lähteeksi ihmiselle kohtuullisesti nautittuna, ja niin vain kuuluvat niihin Jumalan mainitsemiin siemeniin... terveydeksi 8-10 pähkinää päivässä.

        Jos omistat entisenä adventistina Onni Määttäsen kirjan "Herran sanansaattaja", kehotan lukemaan. Hän on joutunut tutkielmansa tekemään yliopiston valvonnan alla, joten en usko sinne satuja päässeen. Lisäksi hän kävi usein USA:ssa, ja tutki vieraillessaan Ellen Whiten elämää perin juurin. Hänen vertaistaan Ellen White-asiantuntijaa en ole tavannut sen jälkeen.

        Rukoilin yhden ainoan kerran ennen uskoontuloani Jumalan varjelusta ja johdatusta, ja tähän se on minut johtanut, joten vankalle pohjalle olen päässyt Jumalan armosta, kuten sanottu Kristus-kalliolle.

        Olet tehnyt oman ratkaisusi, minä omani, jossa aion pysyä elämäni loppuun. Herra minua siinä auttakoon ja ohjatkoon.


      • Hei !!!
        annu42 kirjoitti:

        Jumalan sana sanoo (4. Moos. 12:6) "Jos keskuudessane on profeetta, niin minä ilmestyn hänelle näyssä, puhun hänen kanssaan unessa"

        Raamatun mukaan profeetan tyypillisiä fyysisiä tuntomerkkejä olivat
        1. voiman menetys
        2. yliluonnollisen voiman saaminen
        3. hengityksen lakkaaminen
        4. tietämättömyys ympäristöstä

        (esim. Dan. 7:1,2; 10:7, 16-18; Apt. 9:3-7; 16:9; 27:23; 2. Kor. 12:1-4; Daniel ja Paavali)

        Nämä kaikki asiat toteutuivat Ellenin ollessa näkytilassa. Hänen aikanaan eli ihmisiä, jotka kymmeniä kertoja olivat toteamassa tuon tapahtuman, joten uskon, mitä historia ja todistajat kertovat. Esim. pastori J. N. Loughborough kertoo: "Ensimmäisen kerran tapasin rouva E.G.Whiten lokakuussa 1852. Silloin hänellä oli näky, joka kesti yli tunnin. Sen jälkeen olen saanut nähdä hänet näkytilassa noin 50 kertaa..." eikä hän ole ainoa silminnäkijä. Kaikki tapahtui miellyttävästi, ei kuten nykyään esim. Benny Hinnin riehuessa estraadilla. Kasvojen väri ei muuttunut, eikä hän hengittänyt, ja kuitenkin valtimo sykki säänöllisesti. Tämä on ihme, tiedät sen itse, jos ajattelet. Kuka voi järjestää asian, ellei tämä ole Jumalasta lähtöisin.
        Mielestäni paholainen saa meidät kyllä hengittämättömiksi, mutta me olemme silloin kuolleita, eikä hänellä ole valtaa antaa uutta elämää. Tämä on yksi uskoni perusta.


        Uskon myös sen tähden, että hänen sanomansa ovat Raamatun mukaisia. Hän käsitteli asioita näkytilassaan v. 1845 Raamattu (paino 8,4 kg) kädessä, lukien sieltä tekstejä, katse suunnattuna poispäin Raamatusta, kuitenkin osoittaen sormella niitä. Olimme Andrewsissa, ja mieheni oli ainoa, joka sai kirjan nostetuksi yhteen käteensä, mutta käsi putosi muutaman sekunnin päästä alas. Vain Jumalan voimasta tuon ihmeen voi tehdä. Yleensä Ellen tunsi näkyjen jälkeen itsensä voimakkaammaksi ja terveemmäksi.

        Ellen painoi tuolloin vain 36 kg ja oli hyvin hento tyttö. Myös kirjoittaessaan hän sai yliluonnollista apua. Hän sanoo, ettei "näyn loputtua heti muista kaikkea, mitä oli näytetty, eikä asia ole selvänä edessäni, ennenkuin alan kirjoittaa; silloin voin tehdä sen helposti. --- Vaikka olen yhtä riippuvainen Herran Hengestä kirjoittaessani kuin saadessani näkyni, kuitenkin sanat, jotka käytän ovat omiani, paitsi ne, jotka enkeli lausuu ja jotka panen lainausmerkkeihin." Hän oli Jumalan kirjuri ei hänen kynänsä. (kuten esim. automaattikirjoittaja Rauni-Leena Luukkanen, joka kirjoittaa hengen vaikutuksesta sen, mitä henki määrää)

        Olen lukenut kaikki hänen suomennetut kirjansa, joten siinäkin on todistetaa ihan tarpeeksi. Hänen kirjoistaan saan kirkkaan kuvan siitä, että minä tarvitsen Vapahtajaa aivan yhtä paljon kuin Ellenkin aikoinaan.

        Olen saanut Pyhän Hengen lahjan uskoon tulessani, joten tiedän myös jotakin henkien erottamisen armolahjasta. Tunnen hengen ihan konkreettisesti tavatessani ihmisiä. Joskus jopa näen toisen silmistä pahuuden henkivaltojen läsnäolon ihan selvästi, vaikka ihminen muuten olisi miten ystävällinen hyvänsä.

        Ellen White kertoi muutamia yleisluontoisia ennustuksia, jotka ovat hyvin toteutuneet. Esim. spiritismi
        1. se leviäisi
        2. se ottaisi uskonnollisen kuoren
        3. sen vastustamista pidettäisiin sopimattomana
        4. se tekisi ihmeitä
        5. se uskottelisi, että Kristuksen ihmeteot suoritettiin spiritismin voimalla.
        Jos Ellenillä olisi ollut suhteita spiritismiin, miksi hän olisi varoittanut siitä tällä tavalla?

        Kai olet huomannut, että tämä on toteutunut ennustus. Kun tämä ennustus annettiin, spiritismi oli vasta alullaan, ja monet pitivät sitä naurettavana petoksena. Miten on nyt ennustajat? Eikö heitä ole pilvin pimein lehtien palstoilla, ja jopa kuninkaalliset pyytävät apua heiltä onnea tavoitellessaan. (esim. Diana ja Rodi) Kohta, ellei jo nyt, olemme ajassa, jolloin kaikki hyvä julistetaan pahaksi ja kaikki paha hyväksi.

        Myös hänen näkynsä kirjallisuuden leviämisestä on pitänyt paikkansa, ne kulkevat valovirtojen tavoin ympäri maailman tavoittaen miljoonia ihmisiä. Tämä kirjotetun sanan eteneminen tämän maapallon joka kolkkaan on ihme, koska se alkoi rahattoman perheen isän, James Whiten, ensimmäisistä 8-sivuisesta traktaatista.

        Terveysnäyn, joka hänelle annettiin 6.6.1863, toteutuminen on saavuttamassa päämääränsä vasta meidän päivinämme, sillä hänen antamansa neuvot seurakunnalle ovat antaneet lisäaikaa ihmisille, jotka ovat hänen neuvojaan noudattaneet. Näky kesti silloinkin 45 minuuttia, joten aikaa oli todeta sen aitous. Siinä avautui hänen eteensä monia asioita, jotka nykyinen lääketiede on todistanut oikeiksi.
        1. myrkylliset lääkkeet - seuraus elinikäinen haitta
        2. kiihottavat aineet, alkoholi, tupakka kahvi, tee, joista yhä kiistellään puolesta ja vastaan, niitä ei tule käyttää
        3. lihansyönti - ikäviä seurauksia, jotka eläintautien vuoksi tulevat yhä vaarallisemmiksi
        4. Jumalan alkuperäinen kasvisravinto oikea ja terveellisin vaihtoehto, omakohtainen kokemus
        5. ylensyöminen ja liian usein syöminen haitallista
        6. puhtaus - luonnollista yhä tässä sivistysajassakin (täit, ym. loiset vieläkin viihtyvät keskuudessamme.)
        7. Liikunta, raitis ilma, veden käyttö, lepo, luottamus Jumalaan yhä voimassa olevia ohjeita terveyden ylläpitoon
        8. Ellen korosti terveydenhoitoa, jota vasta viimeaikoina on alettu painottaa, kun kansakunta alkaa tulla jo nuorena raihnaiseksi
        9. syöpätaudin alku ja leviäminen - lihasta, joka sisältää tuberkuloosibasilleja ja "syövän ituja"
        10. vaikka hän puhuukin näin,ehkä alkeellisesit, tiedämme, että bakteerit ja virukset jylläävät ympöristössämme voimallisesti.
        11. mainitsen vielä pähkinät, mantelit yms. valkuisen lähteet - ovat olleet pannassa ainakin minun elinaikani, mutta vasta viimeiset tutkimukset ovat osoittaneet ne parhaaksi valkuaisen lähteeksi ihmiselle kohtuullisesti nautittuna, ja niin vain kuuluvat niihin Jumalan mainitsemiin siemeniin... terveydeksi 8-10 pähkinää päivässä.

        Jos omistat entisenä adventistina Onni Määttäsen kirjan "Herran sanansaattaja", kehotan lukemaan. Hän on joutunut tutkielmansa tekemään yliopiston valvonnan alla, joten en usko sinne satuja päässeen. Lisäksi hän kävi usein USA:ssa, ja tutki vieraillessaan Ellen Whiten elämää perin juurin. Hänen vertaistaan Ellen White-asiantuntijaa en ole tavannut sen jälkeen.

        Rukoilin yhden ainoan kerran ennen uskoontuloani Jumalan varjelusta ja johdatusta, ja tähän se on minut johtanut, joten vankalle pohjalle olen päässyt Jumalan armosta, kuten sanottu Kristus-kalliolle.

        Olet tehnyt oman ratkaisusi, minä omani, jossa aion pysyä elämäni loppuun. Herra minua siinä auttakoon ja ohjatkoon.

        Kiitos vilpittömästä todistuksestasi!

        Mutta?

        Miten selität sen itsellesi, että tuohon aikaan kun Ellen sai "näkyjään" Adventtikirkkoa ei pidetty edes kristillisenä seurakuntana. Ja jos tutkii, mitä Whitet opettivat tuohon aikaan, on se täysin ristiriidassa raamatun kanssa. Olen kuullut monen Adventistipastorin suulta, että vasta 1888 Minneapoliksen jälkeen voi Whiten tekstejä pitää edes jossain linjassa raamatun kanssa.

        Puhuit kristus kalliosta..

        Näin on, vain Kristus on kallio. Tämä kallio on raamatussa puhunut kaiken, noussut taivaaseen, lähettänyt Pyhän Hengen. Tämä Pyhä Henki muistuttaa meitä Jeesuksen sanoista ja Kirkastaa Kristusta.

        Voitko annu uskoa vain Jeesuksen sanoja?

        JOs et, olet ottanut lihan käsivarreksesi ja luopunut elävästä Jumalasta ; Jeesuksesta.

        EGWn enkeliopas, mikä hänellä oli ja tajuttomuuskohtaúkset ovat täysin samallaisia spiritismissä.

        Miten selität, että juuri tuohon alkuaikaan Whitet julistivat tämän enkelioppaan pakottamana suljetun oven saatanallista teoriaa.

        Monet Kristityt tuohon aikaan pitivät Whiteä riivattuna ( Gings, EGW , elämä ja teokset)

        Niin pidän minäkin.

        Pidä Annu varasi, ettet anna EGWlle sisintäsi . Olen nähnyt tapauksen, kun Whiten ottaminen "oppaakseen" toi mielisairauden ihmiseen. Ja henkilö rupesi kuulemaan äääniä.

        Auvo Helminen, edesmennyt pastorimme pyytäessään Mormonikirkon jäseniä Tämpereella adv kirkkoon mormonien kirkon palettua. Vastasi kritiikkiin EgWn lausunnolla...
        Ja piti Mormoneja "uskonveljinä" Ajattele vähän Annu!! Auvo piti Paholaisen palvelioita veljinään..!

        Mutta se ei ole mikään ihme, sillä henkivalta, mikä on mormonien Jehovien, adventistien liikkeen takana on sama; saatana

        Aivan yhtä hyvin Auvo olisi voinut ottaa saatanan palvojat kirkkoon.

        Enkeiopetus, mitä White sai on pahasta hengestä, se ei mene yksiin Ramatun profeettojen kanssa.

        Jos ihmisellä on tällainen enkeliopas, on se aina merkki paholaisesta. Enkeliopetuksella syntyneitä uskontoja on muitakin , kuten muslimit, ja mormonit se kä liuta NEW AGE ryhmityksiä adv kirkon lisäksi.

        Miten muuten selität sen ,että Jumala profeetoilla pääaihe oli Jeesus ja hänen uhrinsa. Whitellä sensijaan "pää profetiat" ovat paholaisen teoista kertovia, kuten "nykyaikaisen spiritismin nousu" Ja mikä ennustus tuo muka on? Spiritismiä on ollut maailmassa koko ajan eri kulttuureissa. Nykyaikana se on tietenkin nykyaikaista..

        T : Entinen adventisti


      • entisen advarin
        Hei !!! kirjoitti:

        Kiitos vilpittömästä todistuksestasi!

        Mutta?

        Miten selität sen itsellesi, että tuohon aikaan kun Ellen sai "näkyjään" Adventtikirkkoa ei pidetty edes kristillisenä seurakuntana. Ja jos tutkii, mitä Whitet opettivat tuohon aikaan, on se täysin ristiriidassa raamatun kanssa. Olen kuullut monen Adventistipastorin suulta, että vasta 1888 Minneapoliksen jälkeen voi Whiten tekstejä pitää edes jossain linjassa raamatun kanssa.

        Puhuit kristus kalliosta..

        Näin on, vain Kristus on kallio. Tämä kallio on raamatussa puhunut kaiken, noussut taivaaseen, lähettänyt Pyhän Hengen. Tämä Pyhä Henki muistuttaa meitä Jeesuksen sanoista ja Kirkastaa Kristusta.

        Voitko annu uskoa vain Jeesuksen sanoja?

        JOs et, olet ottanut lihan käsivarreksesi ja luopunut elävästä Jumalasta ; Jeesuksesta.

        EGWn enkeliopas, mikä hänellä oli ja tajuttomuuskohtaúkset ovat täysin samallaisia spiritismissä.

        Miten selität, että juuri tuohon alkuaikaan Whitet julistivat tämän enkelioppaan pakottamana suljetun oven saatanallista teoriaa.

        Monet Kristityt tuohon aikaan pitivät Whiteä riivattuna ( Gings, EGW , elämä ja teokset)

        Niin pidän minäkin.

        Pidä Annu varasi, ettet anna EGWlle sisintäsi . Olen nähnyt tapauksen, kun Whiten ottaminen "oppaakseen" toi mielisairauden ihmiseen. Ja henkilö rupesi kuulemaan äääniä.

        Auvo Helminen, edesmennyt pastorimme pyytäessään Mormonikirkon jäseniä Tämpereella adv kirkkoon mormonien kirkon palettua. Vastasi kritiikkiin EgWn lausunnolla...
        Ja piti Mormoneja "uskonveljinä" Ajattele vähän Annu!! Auvo piti Paholaisen palvelioita veljinään..!

        Mutta se ei ole mikään ihme, sillä henkivalta, mikä on mormonien Jehovien, adventistien liikkeen takana on sama; saatana

        Aivan yhtä hyvin Auvo olisi voinut ottaa saatanan palvojat kirkkoon.

        Enkeiopetus, mitä White sai on pahasta hengestä, se ei mene yksiin Ramatun profeettojen kanssa.

        Jos ihmisellä on tällainen enkeliopas, on se aina merkki paholaisesta. Enkeliopetuksella syntyneitä uskontoja on muitakin , kuten muslimit, ja mormonit se kä liuta NEW AGE ryhmityksiä adv kirkon lisäksi.

        Miten muuten selität sen ,että Jumala profeetoilla pääaihe oli Jeesus ja hänen uhrinsa. Whitellä sensijaan "pää profetiat" ovat paholaisen teoista kertovia, kuten "nykyaikaisen spiritismin nousu" Ja mikä ennustus tuo muka on? Spiritismiä on ollut maailmassa koko ajan eri kulttuureissa. Nykyaikana se on tietenkin nykyaikaista..

        T : Entinen adventisti

        propagandaa, jossa ei ollut päätä eikä häntää. Tuo oli tyypillistä Jumalan lasten demonisointia, tyypillistä babylonin porttokirkkojen urputusta. Jumala ei teidän kirkkojanne enää hyväksy.


      • pettämä
        Hei !!! kirjoitti:

        Kiitos vilpittömästä todistuksestasi!

        Mutta?

        Miten selität sen itsellesi, että tuohon aikaan kun Ellen sai "näkyjään" Adventtikirkkoa ei pidetty edes kristillisenä seurakuntana. Ja jos tutkii, mitä Whitet opettivat tuohon aikaan, on se täysin ristiriidassa raamatun kanssa. Olen kuullut monen Adventistipastorin suulta, että vasta 1888 Minneapoliksen jälkeen voi Whiten tekstejä pitää edes jossain linjassa raamatun kanssa.

        Puhuit kristus kalliosta..

        Näin on, vain Kristus on kallio. Tämä kallio on raamatussa puhunut kaiken, noussut taivaaseen, lähettänyt Pyhän Hengen. Tämä Pyhä Henki muistuttaa meitä Jeesuksen sanoista ja Kirkastaa Kristusta.

        Voitko annu uskoa vain Jeesuksen sanoja?

        JOs et, olet ottanut lihan käsivarreksesi ja luopunut elävästä Jumalasta ; Jeesuksesta.

        EGWn enkeliopas, mikä hänellä oli ja tajuttomuuskohtaúkset ovat täysin samallaisia spiritismissä.

        Miten selität, että juuri tuohon alkuaikaan Whitet julistivat tämän enkelioppaan pakottamana suljetun oven saatanallista teoriaa.

        Monet Kristityt tuohon aikaan pitivät Whiteä riivattuna ( Gings, EGW , elämä ja teokset)

        Niin pidän minäkin.

        Pidä Annu varasi, ettet anna EGWlle sisintäsi . Olen nähnyt tapauksen, kun Whiten ottaminen "oppaakseen" toi mielisairauden ihmiseen. Ja henkilö rupesi kuulemaan äääniä.

        Auvo Helminen, edesmennyt pastorimme pyytäessään Mormonikirkon jäseniä Tämpereella adv kirkkoon mormonien kirkon palettua. Vastasi kritiikkiin EgWn lausunnolla...
        Ja piti Mormoneja "uskonveljinä" Ajattele vähän Annu!! Auvo piti Paholaisen palvelioita veljinään..!

        Mutta se ei ole mikään ihme, sillä henkivalta, mikä on mormonien Jehovien, adventistien liikkeen takana on sama; saatana

        Aivan yhtä hyvin Auvo olisi voinut ottaa saatanan palvojat kirkkoon.

        Enkeiopetus, mitä White sai on pahasta hengestä, se ei mene yksiin Ramatun profeettojen kanssa.

        Jos ihmisellä on tällainen enkeliopas, on se aina merkki paholaisesta. Enkeliopetuksella syntyneitä uskontoja on muitakin , kuten muslimit, ja mormonit se kä liuta NEW AGE ryhmityksiä adv kirkon lisäksi.

        Miten muuten selität sen ,että Jumala profeetoilla pääaihe oli Jeesus ja hänen uhrinsa. Whitellä sensijaan "pää profetiat" ovat paholaisen teoista kertovia, kuten "nykyaikaisen spiritismin nousu" Ja mikä ennustus tuo muka on? Spiritismiä on ollut maailmassa koko ajan eri kulttuureissa. Nykyaikana se on tietenkin nykyaikaista..

        T : Entinen adventisti

        Raamatussa profeetta Daniel ja Johannes Ilmestyskirjassa keskusteli enkelioppaan kanssa. Olivatko HE paholaisen riivaamia eksyttäjiä, häh?????


      • enemmistö sanoi
        Hei !!! kirjoitti:

        Kiitos vilpittömästä todistuksestasi!

        Mutta?

        Miten selität sen itsellesi, että tuohon aikaan kun Ellen sai "näkyjään" Adventtikirkkoa ei pidetty edes kristillisenä seurakuntana. Ja jos tutkii, mitä Whitet opettivat tuohon aikaan, on se täysin ristiriidassa raamatun kanssa. Olen kuullut monen Adventistipastorin suulta, että vasta 1888 Minneapoliksen jälkeen voi Whiten tekstejä pitää edes jossain linjassa raamatun kanssa.

        Puhuit kristus kalliosta..

        Näin on, vain Kristus on kallio. Tämä kallio on raamatussa puhunut kaiken, noussut taivaaseen, lähettänyt Pyhän Hengen. Tämä Pyhä Henki muistuttaa meitä Jeesuksen sanoista ja Kirkastaa Kristusta.

        Voitko annu uskoa vain Jeesuksen sanoja?

        JOs et, olet ottanut lihan käsivarreksesi ja luopunut elävästä Jumalasta ; Jeesuksesta.

        EGWn enkeliopas, mikä hänellä oli ja tajuttomuuskohtaúkset ovat täysin samallaisia spiritismissä.

        Miten selität, että juuri tuohon alkuaikaan Whitet julistivat tämän enkelioppaan pakottamana suljetun oven saatanallista teoriaa.

        Monet Kristityt tuohon aikaan pitivät Whiteä riivattuna ( Gings, EGW , elämä ja teokset)

        Niin pidän minäkin.

        Pidä Annu varasi, ettet anna EGWlle sisintäsi . Olen nähnyt tapauksen, kun Whiten ottaminen "oppaakseen" toi mielisairauden ihmiseen. Ja henkilö rupesi kuulemaan äääniä.

        Auvo Helminen, edesmennyt pastorimme pyytäessään Mormonikirkon jäseniä Tämpereella adv kirkkoon mormonien kirkon palettua. Vastasi kritiikkiin EgWn lausunnolla...
        Ja piti Mormoneja "uskonveljinä" Ajattele vähän Annu!! Auvo piti Paholaisen palvelioita veljinään..!

        Mutta se ei ole mikään ihme, sillä henkivalta, mikä on mormonien Jehovien, adventistien liikkeen takana on sama; saatana

        Aivan yhtä hyvin Auvo olisi voinut ottaa saatanan palvojat kirkkoon.

        Enkeiopetus, mitä White sai on pahasta hengestä, se ei mene yksiin Ramatun profeettojen kanssa.

        Jos ihmisellä on tällainen enkeliopas, on se aina merkki paholaisesta. Enkeliopetuksella syntyneitä uskontoja on muitakin , kuten muslimit, ja mormonit se kä liuta NEW AGE ryhmityksiä adv kirkon lisäksi.

        Miten muuten selität sen ,että Jumala profeetoilla pääaihe oli Jeesus ja hänen uhrinsa. Whitellä sensijaan "pää profetiat" ovat paholaisen teoista kertovia, kuten "nykyaikaisen spiritismin nousu" Ja mikä ennustus tuo muka on? Spiritismiä on ollut maailmassa koko ajan eri kulttuureissa. Nykyaikana se on tietenkin nykyaikaista..

        T : Entinen adventisti

        Jeesusta saatanaksi. Sinun mukaasi enemmnistö on oikeassa. Sinä siis uskot, että Jeesus onkin ... just joo. Tuossa se nähdään mihin ex-advarit = luopiot haluat ihmiset viedä. Pois Jumalasta.


      • pidätkö
        Hei !!! kirjoitti:

        Kiitos vilpittömästä todistuksestasi!

        Mutta?

        Miten selität sen itsellesi, että tuohon aikaan kun Ellen sai "näkyjään" Adventtikirkkoa ei pidetty edes kristillisenä seurakuntana. Ja jos tutkii, mitä Whitet opettivat tuohon aikaan, on se täysin ristiriidassa raamatun kanssa. Olen kuullut monen Adventistipastorin suulta, että vasta 1888 Minneapoliksen jälkeen voi Whiten tekstejä pitää edes jossain linjassa raamatun kanssa.

        Puhuit kristus kalliosta..

        Näin on, vain Kristus on kallio. Tämä kallio on raamatussa puhunut kaiken, noussut taivaaseen, lähettänyt Pyhän Hengen. Tämä Pyhä Henki muistuttaa meitä Jeesuksen sanoista ja Kirkastaa Kristusta.

        Voitko annu uskoa vain Jeesuksen sanoja?

        JOs et, olet ottanut lihan käsivarreksesi ja luopunut elävästä Jumalasta ; Jeesuksesta.

        EGWn enkeliopas, mikä hänellä oli ja tajuttomuuskohtaúkset ovat täysin samallaisia spiritismissä.

        Miten selität, että juuri tuohon alkuaikaan Whitet julistivat tämän enkelioppaan pakottamana suljetun oven saatanallista teoriaa.

        Monet Kristityt tuohon aikaan pitivät Whiteä riivattuna ( Gings, EGW , elämä ja teokset)

        Niin pidän minäkin.

        Pidä Annu varasi, ettet anna EGWlle sisintäsi . Olen nähnyt tapauksen, kun Whiten ottaminen "oppaakseen" toi mielisairauden ihmiseen. Ja henkilö rupesi kuulemaan äääniä.

        Auvo Helminen, edesmennyt pastorimme pyytäessään Mormonikirkon jäseniä Tämpereella adv kirkkoon mormonien kirkon palettua. Vastasi kritiikkiin EgWn lausunnolla...
        Ja piti Mormoneja "uskonveljinä" Ajattele vähän Annu!! Auvo piti Paholaisen palvelioita veljinään..!

        Mutta se ei ole mikään ihme, sillä henkivalta, mikä on mormonien Jehovien, adventistien liikkeen takana on sama; saatana

        Aivan yhtä hyvin Auvo olisi voinut ottaa saatanan palvojat kirkkoon.

        Enkeiopetus, mitä White sai on pahasta hengestä, se ei mene yksiin Ramatun profeettojen kanssa.

        Jos ihmisellä on tällainen enkeliopas, on se aina merkki paholaisesta. Enkeliopetuksella syntyneitä uskontoja on muitakin , kuten muslimit, ja mormonit se kä liuta NEW AGE ryhmityksiä adv kirkon lisäksi.

        Miten muuten selität sen ,että Jumala profeetoilla pääaihe oli Jeesus ja hänen uhrinsa. Whitellä sensijaan "pää profetiat" ovat paholaisen teoista kertovia, kuten "nykyaikaisen spiritismin nousu" Ja mikä ennustus tuo muka on? Spiritismiä on ollut maailmassa koko ajan eri kulttuureissa. Nykyaikana se on tietenkin nykyaikaista..

        T : Entinen adventisti

        sapatin pyhänä entisenä adventistina, vai oletko hyljännyt sapatinkin?


      • erosin adventtikirkosta...
        tietävä.. kirjoitti:

        täyttynyt Pyhällä Hengellä ja on Henkien eroittamisen lahja ja sillä tiedänkin, että W.White puhui ja varoitti Jumalan kansaa vihollisen kavalista eksytyksistä, mitkä tulevat yhä vahvemmiksi viimeisinä päivinä ja jopa valitutkin ovat vaarassa eksyä niihin, ne jäljittelee niin paljon oikeaa uskoa, vaan ovat peräisin itse saatanasta.

        "puhui ja varoitti Jumalan kansaa vihollisen kavalista eksytyksistä, mitkä tulevat yhä vahvemmiksi viimeisinä päivinä ja jopa valitutkin ovat vaarassa eksyä niihin, ne jäljittelee niin paljon oikeaa uskoa, vaan ovat peräisin itse saatanasta".

        Näin sanovat mm. Jehovan todistajat ja Mormoonit...


      • on sairaus.....
        annu42 kirjoitti:

        Jumalan sana sanoo (4. Moos. 12:6) "Jos keskuudessane on profeetta, niin minä ilmestyn hänelle näyssä, puhun hänen kanssaan unessa"

        Raamatun mukaan profeetan tyypillisiä fyysisiä tuntomerkkejä olivat
        1. voiman menetys
        2. yliluonnollisen voiman saaminen
        3. hengityksen lakkaaminen
        4. tietämättömyys ympäristöstä

        (esim. Dan. 7:1,2; 10:7, 16-18; Apt. 9:3-7; 16:9; 27:23; 2. Kor. 12:1-4; Daniel ja Paavali)

        Nämä kaikki asiat toteutuivat Ellenin ollessa näkytilassa. Hänen aikanaan eli ihmisiä, jotka kymmeniä kertoja olivat toteamassa tuon tapahtuman, joten uskon, mitä historia ja todistajat kertovat. Esim. pastori J. N. Loughborough kertoo: "Ensimmäisen kerran tapasin rouva E.G.Whiten lokakuussa 1852. Silloin hänellä oli näky, joka kesti yli tunnin. Sen jälkeen olen saanut nähdä hänet näkytilassa noin 50 kertaa..." eikä hän ole ainoa silminnäkijä. Kaikki tapahtui miellyttävästi, ei kuten nykyään esim. Benny Hinnin riehuessa estraadilla. Kasvojen väri ei muuttunut, eikä hän hengittänyt, ja kuitenkin valtimo sykki säänöllisesti. Tämä on ihme, tiedät sen itse, jos ajattelet. Kuka voi järjestää asian, ellei tämä ole Jumalasta lähtöisin.
        Mielestäni paholainen saa meidät kyllä hengittämättömiksi, mutta me olemme silloin kuolleita, eikä hänellä ole valtaa antaa uutta elämää. Tämä on yksi uskoni perusta.


        Uskon myös sen tähden, että hänen sanomansa ovat Raamatun mukaisia. Hän käsitteli asioita näkytilassaan v. 1845 Raamattu (paino 8,4 kg) kädessä, lukien sieltä tekstejä, katse suunnattuna poispäin Raamatusta, kuitenkin osoittaen sormella niitä. Olimme Andrewsissa, ja mieheni oli ainoa, joka sai kirjan nostetuksi yhteen käteensä, mutta käsi putosi muutaman sekunnin päästä alas. Vain Jumalan voimasta tuon ihmeen voi tehdä. Yleensä Ellen tunsi näkyjen jälkeen itsensä voimakkaammaksi ja terveemmäksi.

        Ellen painoi tuolloin vain 36 kg ja oli hyvin hento tyttö. Myös kirjoittaessaan hän sai yliluonnollista apua. Hän sanoo, ettei "näyn loputtua heti muista kaikkea, mitä oli näytetty, eikä asia ole selvänä edessäni, ennenkuin alan kirjoittaa; silloin voin tehdä sen helposti. --- Vaikka olen yhtä riippuvainen Herran Hengestä kirjoittaessani kuin saadessani näkyni, kuitenkin sanat, jotka käytän ovat omiani, paitsi ne, jotka enkeli lausuu ja jotka panen lainausmerkkeihin." Hän oli Jumalan kirjuri ei hänen kynänsä. (kuten esim. automaattikirjoittaja Rauni-Leena Luukkanen, joka kirjoittaa hengen vaikutuksesta sen, mitä henki määrää)

        Olen lukenut kaikki hänen suomennetut kirjansa, joten siinäkin on todistetaa ihan tarpeeksi. Hänen kirjoistaan saan kirkkaan kuvan siitä, että minä tarvitsen Vapahtajaa aivan yhtä paljon kuin Ellenkin aikoinaan.

        Olen saanut Pyhän Hengen lahjan uskoon tulessani, joten tiedän myös jotakin henkien erottamisen armolahjasta. Tunnen hengen ihan konkreettisesti tavatessani ihmisiä. Joskus jopa näen toisen silmistä pahuuden henkivaltojen läsnäolon ihan selvästi, vaikka ihminen muuten olisi miten ystävällinen hyvänsä.

        Ellen White kertoi muutamia yleisluontoisia ennustuksia, jotka ovat hyvin toteutuneet. Esim. spiritismi
        1. se leviäisi
        2. se ottaisi uskonnollisen kuoren
        3. sen vastustamista pidettäisiin sopimattomana
        4. se tekisi ihmeitä
        5. se uskottelisi, että Kristuksen ihmeteot suoritettiin spiritismin voimalla.
        Jos Ellenillä olisi ollut suhteita spiritismiin, miksi hän olisi varoittanut siitä tällä tavalla?

        Kai olet huomannut, että tämä on toteutunut ennustus. Kun tämä ennustus annettiin, spiritismi oli vasta alullaan, ja monet pitivät sitä naurettavana petoksena. Miten on nyt ennustajat? Eikö heitä ole pilvin pimein lehtien palstoilla, ja jopa kuninkaalliset pyytävät apua heiltä onnea tavoitellessaan. (esim. Diana ja Rodi) Kohta, ellei jo nyt, olemme ajassa, jolloin kaikki hyvä julistetaan pahaksi ja kaikki paha hyväksi.

        Myös hänen näkynsä kirjallisuuden leviämisestä on pitänyt paikkansa, ne kulkevat valovirtojen tavoin ympäri maailman tavoittaen miljoonia ihmisiä. Tämä kirjotetun sanan eteneminen tämän maapallon joka kolkkaan on ihme, koska se alkoi rahattoman perheen isän, James Whiten, ensimmäisistä 8-sivuisesta traktaatista.

        Terveysnäyn, joka hänelle annettiin 6.6.1863, toteutuminen on saavuttamassa päämääränsä vasta meidän päivinämme, sillä hänen antamansa neuvot seurakunnalle ovat antaneet lisäaikaa ihmisille, jotka ovat hänen neuvojaan noudattaneet. Näky kesti silloinkin 45 minuuttia, joten aikaa oli todeta sen aitous. Siinä avautui hänen eteensä monia asioita, jotka nykyinen lääketiede on todistanut oikeiksi.
        1. myrkylliset lääkkeet - seuraus elinikäinen haitta
        2. kiihottavat aineet, alkoholi, tupakka kahvi, tee, joista yhä kiistellään puolesta ja vastaan, niitä ei tule käyttää
        3. lihansyönti - ikäviä seurauksia, jotka eläintautien vuoksi tulevat yhä vaarallisemmiksi
        4. Jumalan alkuperäinen kasvisravinto oikea ja terveellisin vaihtoehto, omakohtainen kokemus
        5. ylensyöminen ja liian usein syöminen haitallista
        6. puhtaus - luonnollista yhä tässä sivistysajassakin (täit, ym. loiset vieläkin viihtyvät keskuudessamme.)
        7. Liikunta, raitis ilma, veden käyttö, lepo, luottamus Jumalaan yhä voimassa olevia ohjeita terveyden ylläpitoon
        8. Ellen korosti terveydenhoitoa, jota vasta viimeaikoina on alettu painottaa, kun kansakunta alkaa tulla jo nuorena raihnaiseksi
        9. syöpätaudin alku ja leviäminen - lihasta, joka sisältää tuberkuloosibasilleja ja "syövän ituja"
        10. vaikka hän puhuukin näin,ehkä alkeellisesit, tiedämme, että bakteerit ja virukset jylläävät ympöristössämme voimallisesti.
        11. mainitsen vielä pähkinät, mantelit yms. valkuisen lähteet - ovat olleet pannassa ainakin minun elinaikani, mutta vasta viimeiset tutkimukset ovat osoittaneet ne parhaaksi valkuaisen lähteeksi ihmiselle kohtuullisesti nautittuna, ja niin vain kuuluvat niihin Jumalan mainitsemiin siemeniin... terveydeksi 8-10 pähkinää päivässä.

        Jos omistat entisenä adventistina Onni Määttäsen kirjan "Herran sanansaattaja", kehotan lukemaan. Hän on joutunut tutkielmansa tekemään yliopiston valvonnan alla, joten en usko sinne satuja päässeen. Lisäksi hän kävi usein USA:ssa, ja tutki vieraillessaan Ellen Whiten elämää perin juurin. Hänen vertaistaan Ellen White-asiantuntijaa en ole tavannut sen jälkeen.

        Rukoilin yhden ainoan kerran ennen uskoontuloani Jumalan varjelusta ja johdatusta, ja tähän se on minut johtanut, joten vankalle pohjalle olen päässyt Jumalan armosta, kuten sanottu Kristus-kalliolle.

        Olet tehnyt oman ratkaisusi, minä omani, jossa aion pysyä elämäni loppuun. Herra minua siinä auttakoon ja ohjatkoon.

        ...joka todettiin Ellen G Whitella:

        "Katalepsia (kr. κατάληψη) on lihasten jännitysjäykkyystila, jossa ihminen äkkiä jäykistyy siihen asentoon jossa sillä hetkellä oli. Tällöin hänen raajojaan on mahdollista asetella erilaisiin asentoihin, joissa ne myös pysyvät. Katalepsia on oireena joissakin aivo- ja mielisairauksissa kuten skitsofreniassa. Tila voidaan saada aikaan myös keinotekoisesti hypnoosissa suggeroinnin avulla".

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Katalepsia


      • koskaan pidetty
        Hei !!! kirjoitti:

        Kiitos vilpittömästä todistuksestasi!

        Mutta?

        Miten selität sen itsellesi, että tuohon aikaan kun Ellen sai "näkyjään" Adventtikirkkoa ei pidetty edes kristillisenä seurakuntana. Ja jos tutkii, mitä Whitet opettivat tuohon aikaan, on se täysin ristiriidassa raamatun kanssa. Olen kuullut monen Adventistipastorin suulta, että vasta 1888 Minneapoliksen jälkeen voi Whiten tekstejä pitää edes jossain linjassa raamatun kanssa.

        Puhuit kristus kalliosta..

        Näin on, vain Kristus on kallio. Tämä kallio on raamatussa puhunut kaiken, noussut taivaaseen, lähettänyt Pyhän Hengen. Tämä Pyhä Henki muistuttaa meitä Jeesuksen sanoista ja Kirkastaa Kristusta.

        Voitko annu uskoa vain Jeesuksen sanoja?

        JOs et, olet ottanut lihan käsivarreksesi ja luopunut elävästä Jumalasta ; Jeesuksesta.

        EGWn enkeliopas, mikä hänellä oli ja tajuttomuuskohtaúkset ovat täysin samallaisia spiritismissä.

        Miten selität, että juuri tuohon alkuaikaan Whitet julistivat tämän enkelioppaan pakottamana suljetun oven saatanallista teoriaa.

        Monet Kristityt tuohon aikaan pitivät Whiteä riivattuna ( Gings, EGW , elämä ja teokset)

        Niin pidän minäkin.

        Pidä Annu varasi, ettet anna EGWlle sisintäsi . Olen nähnyt tapauksen, kun Whiten ottaminen "oppaakseen" toi mielisairauden ihmiseen. Ja henkilö rupesi kuulemaan äääniä.

        Auvo Helminen, edesmennyt pastorimme pyytäessään Mormonikirkon jäseniä Tämpereella adv kirkkoon mormonien kirkon palettua. Vastasi kritiikkiin EgWn lausunnolla...
        Ja piti Mormoneja "uskonveljinä" Ajattele vähän Annu!! Auvo piti Paholaisen palvelioita veljinään..!

        Mutta se ei ole mikään ihme, sillä henkivalta, mikä on mormonien Jehovien, adventistien liikkeen takana on sama; saatana

        Aivan yhtä hyvin Auvo olisi voinut ottaa saatanan palvojat kirkkoon.

        Enkeiopetus, mitä White sai on pahasta hengestä, se ei mene yksiin Ramatun profeettojen kanssa.

        Jos ihmisellä on tällainen enkeliopas, on se aina merkki paholaisesta. Enkeliopetuksella syntyneitä uskontoja on muitakin , kuten muslimit, ja mormonit se kä liuta NEW AGE ryhmityksiä adv kirkon lisäksi.

        Miten muuten selität sen ,että Jumala profeetoilla pääaihe oli Jeesus ja hänen uhrinsa. Whitellä sensijaan "pää profetiat" ovat paholaisen teoista kertovia, kuten "nykyaikaisen spiritismin nousu" Ja mikä ennustus tuo muka on? Spiritismiä on ollut maailmassa koko ajan eri kulttuureissa. Nykyaikana se on tietenkin nykyaikaista..

        T : Entinen adventisti

        kristillisenä.Mikä saa sinut panettelemaan adventisteja?Jos uskot että se tekisi sinusta jotenkin hyvän,olet pahasti eksynyt.


      • Ellen G White ei
        pidätkö kirjoitti:

        sapatin pyhänä entisenä adventistina, vai oletko hyljännyt sapatinkin?

        Näin koen...


      • kadotukselta!!
        koskaan pidetty kirjoitti:

        kristillisenä.Mikä saa sinut panettelemaan adventisteja?Jos uskot että se tekisi sinusta jotenkin hyvän,olet pahasti eksynyt.

        Rukoilen, että löytäisit Jeesuksen ja sen aidon rakkauden evankeliumin, minkä raamattu välittää


      • tietävä..
        erosin adventtikirkosta... kirjoitti:

        "puhui ja varoitti Jumalan kansaa vihollisen kavalista eksytyksistä, mitkä tulevat yhä vahvemmiksi viimeisinä päivinä ja jopa valitutkin ovat vaarassa eksyä niihin, ne jäljittelee niin paljon oikeaa uskoa, vaan ovat peräisin itse saatanasta".

        Näin sanovat mm. Jehovan todistajat ja Mormoonit...

        juuri liityin adventtikirkkoon kun Pyhä Henki puhutteli minua että missä oli käynyt aikaisemmin ettei siellä julisteta täyttä Jumalan sanaa, etsin todellista kirkkoa missä julistetaan viimeisen ajan evankeliumia ja rukoilin Jumalaa älä anna minun joutua harhaan.
        Jumala johti minut adventtikirkkoon josta tiesin hyvin vähän aikaisemmin, en saanut mitään sanomaa suoraan vaan Raamattua lukemalla, Jumala aukaisi silmäni näkemään missä julistetaan viimeistä armon sanomaa, ennen Jeeuksen takaisin tuloa.
        Älä anna vihollisen pettää itseäsi, rukoile ja huuda Jumalan puoleen että hän näyttäisi sinulle oikean tien, varmasti Jumala kuulee jos jätät asian Jumalan hoidettavaksi, niinkuin minäkin jätin.


      • entiseltä adventistilta
        Ellen G White ei kirjoitti:

        Näin koen...

        Pitääkö hän entisenä adventistina Jumalan siunaaman sapatin pyhänä (lauantain)? Haluan suoran vastauksen pitääkö vai ei.


      • Veli Herrassa

        YKSIN KOTONA PAREMPI TUTKIA! Kuin mennä kuuntelemaan tulkintoja. Raamattua ITSENÄISESTI
        selaillen vertailun vuoksi!
        Voinet havaita ohessa tämänkin, että Raamattu on
        selkokielisempi loppujen lopuksi.

        Sapattina 21. maaliskuuta 2009 Uudestisyntymisen tarpeellisuus "Keskustelussa Nikodeemuksen kanssa Jeesus ilmaisi pelastussuunnitelman ja tehtävänsä maailmassa. Hän ei missään myöhemmässä puheessan selittänyt niin täydellisesti, askel askeleelta, sitä työtä, jonka välttämättä täytyy tapahtua niiden sydämessä, jotka tahtovat periä taivaan valtakunna. Näin Hän aivan toimintansa alussa ilmaisi totuuden eräälle Sanhedrinin jäsenelle, jonka mieli oli hyvin vastaanottavainen ja joka oli määrätty kansan opettajaksi. Mutta Israelin johtajat eivät ottaneet valoa halukkaasti vastaan. Nikodeemus kätki totuuden sydämeensä, ja kolmen vuoden aikana siitä näkyi vain vähän hedelmää." -Aikakausien Toivo s. 155, 156.

        Yöllinen vierailu 1. Kuka tuli tapaamaan Jeesusta eräänä yönä? Mitä hän oli etsimässä? Joh. 3:1, 2. "Nikodeemuksella oli arvokas luottamustehtävä Juudan kansan keskuudessa. Hän oli korkeasti oppinut ja omasi tavallista suuremmat kyvyt, ja hän oli kansallisen neuvoston kunnioitettu jäsen. Jeesuksen opetukset olivat häneen kuten muihinkin tehneet syvän vaikutuksen. Vaikka hän oli rikas, oppinut ja arvossapidetty, oli nöyrä Nasarealainen ihmeellisellä tavalla vetänyt häntä puoleensa. Vapahtajan suusta lähteneet opetukset olivat suuresti vaikuttaneet häneen, ja hän tahtoi kuulla enemmän näitä ihmeellisiä totuuksia." "Hän halusi hartaasti keskustella Jeesuksen kanssa, mutta karttoi etsimästä Häntä julkisesti. Olisi liian nöyryyttävää juutalaiselle hallitusmiehelle tunnustaa tuntevansa myötätuntoa niin vähän tunnettua opettajaa kohtaan. Hän päätti salaa käydä Jeesuksen luona puolustellen tätä sillä, että jos hän menisi julkisesti, toiset voisivat seurata hänen esimerkkiään. Saatuaan erikoisten tiedustelujen avulla selville Vapahtajan syrjäisen oleskelupaikan Öljymäellä, hän odotti, kunnes kaupunki oli vaipunut uneen, ja sitten lähti Hänen luokseen." -

        --------------------------------------------------------------------------------
        Page 47
        Aikakausien Toivo s. 147, 149. Mestarin viesti hallitusmiehelle 2. Minkä hengellisen vaatimuksen Jeesus esitti Nikodeemukselle, ja siten kaikille, jotka tahtovat olla Jumalan valtakunnan perillisiä? Joh. 3:3. "Hän ei tunnustanut Jeesusta Messiaaksi, vaan vain Jumalan lähettämäksi opettajaksi..." "Nikodeemus oli tullut Jeesuksen luo aikoen ryhtyä keskustelemaan Hänen kanssa, mutta Jeesus esitti hänelle totuuden perusperiaatteet. Hän sanoi Nikodeemukselle, ettei tämä tarvinnut teoreettista tietoa vaan hengellistä uudestisyntymistä. Sinun ei tarvitse tyydyttää uteliaisuuttasi, vaan saada uusi sydän. Sinun on saatava uutta elämää ylhäältä, ennenkuin voit pitää arvossa taivaallisia asioita. Keskustelu minun kanssani minun vallastani tai tehtävistäni ei koidu miksikään hyödyksi pelastuksellesi, ennenkuin tämä tapahtuu ja kaikki tulee uudeksi." -Aikakausien Toivo s. 150. 3.

        Ymmärsikö Nikodeemus Jeesuksen sanoman? Miksi, tai miksi ei? Joh. 3:4. "Jeesuksen käyttämä sanonta: uusi syntyminen ei ollut Nikodeemukselle kokonaan tuntematon. Pakanuudesta Israelin uskoon kääntyneitä verrattiin usein vastasyntyneisiin lapsiin. Siksi hänen täytyi käsittää, ettei Kristuksen sanoja ollut otettava kirjaimellisesti. Mutta sen nojalla, että hän syntyjään oli israelilainen, hän luuli varmasti saavansa paikan Jumalan valtakunnassa. Hän ei tuntenut tarvitsevansa mitään muutosta. Siksi Vapahtajan sanat häntä hämmästyttivät. Häntä loukkasi niiden suoranainen soveltaminen häneen. Hän ihmetteli, että Kristus puhui hänelle, kuten Hän puhui, välittämättä hänen asemastaan Israelin hallitusmiehenä." -Aikakausien Toivo s. 171.


        Uusi syntymä Hengen kautta 4. Mitä uuden syntymän kokemus saa aikaan uskovassa? Joh. 3:5-8.
        Page 48
        "Mutta Vapahtaja ei vastannut väitteeseen väitteellä. Kohottaen kätensä vakavasti, tyynen arvokkaasti, Hän teroitti yhä vakuuttavammin samaa totuutta: 'Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.' Nikodeemus tiesi Jeesuksen tässä viittaavan vesikasteeseen ja sydämen uudistukseen Jumalan Hengen kautta. Hän tiesi olevansa Hänen edessään, josta Johannes Kastaja oli ennustanut." "Sydämen lähteen täytyy puhdistua, ennen kuin sen virrat voivat tulla puhtaiksi. Joka koettaa päästä taivaaseen omiin teoin pitämällä lain, yrittää mahdotonta. Pelastusta ei ole kenelläkään sellaisella, jolla on vain lakiuskonto, jumalisuuden muoto.

        Kristityn elämä ei ole vanhan muovailemista tai parantelemista, vaan ihmisluonnon uudesti luomista. Oman minän ja synnin on kuoltava ja uuden elämän alettava. Tämä muutos voidaan saada aikaan vain Jumalan Hengen tehokkaalla työllä." -Aikakausien Toivo s. 151. 5.

        Mitä Jeesuksen vastaus Nikodeemukselle kertoo kaikkein arvokkaimmasta kokemuksesta - uudestisyntymästä? Joh. 3:9-11. "Mutta kun Jeesus selitti, että Hänen tehtävänsä täällä maailmassa oli perustaa hengellinen valtakunta eikä ajallista, hänen kuulijansa joutui ymmälle. Huomatessaan tämän Jeesus lisäsi: 'Jos ette usko, kun minä puhun teille maallisista, kuinka te uskoisitte, jos minä puhun teille taivaallisista?'

        Jos Nikodeemus ei voinut käsittää Kristuksen opetusta, joka kuvasi armontyötä sydämessä, kuinka hän saattaisi ymmärtää Hänen taivaallisen valtakuntansa luonnetta? Ellei hän käsittäisi Kristuksen työn laatua maan päällä, ei hän voisi ymmärtää Hänen työtään taivaassa." -Aikakausien Toivo s. 153.

        Pelastus uskon kautta Jeesukseen 6. Mitä meidän tarvitsee tehdä saavuttaaksemme ikuisen elämän? Kuinka tämä kysymys vaikuttaa meihin jokaiseen henkilökohtaisesti? Joh. 3:14, 15. "Meidän on Nikodeemuksen tavoin oltava halukkaita pääsemään
        Page 49
        iankaikkiseen elämään samalla tavalla kuin suurin syntinen. Pelastus on vain Kristuksessa, 'eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman'. Apt. 4:12.

        Uskon kautta otamme Jumalan armon vastaan, mutta usko ei ole Vapahtaja. Se ei ansaitse mitään. Se on käsi, jolla tartumme Kristukseen ja omaksumme Hänen ansionsa pelastuksena synneistä. Emmekä voi edes katua ilman Jumalan Hengen apua. Raamattu sanoo Kristuksesta: 'Hänet on Jumala oikealla kädellänsä korottanut Päämieheksi ja Vapahtajaksi, antamaan Israelille parannusta ja syntien anteeksiantamusta.' Apt. 5:31. Katumus tulee Kristukselta yhtä varmasti kuin anteeksiantokin." "Sielua ei voida valaista riidan ja väittelyn avulla. Meidän täytyy katsoa ja elää." -Aikakausien Toivo s. 154, 155. 7.

        Mikä suuri muutos tapahtuu ajattelussa, näkökulmassa ja vaikuttimissa, kun hyväksymme Jeesuksen Vapahtajanamme? Mitä tapahtuu sen jälkeen? Joh. 3:16, 17. "Kuinka me sitten pelastumme? 'Kuten Mooses ylensi käärmeen erämaassa', samoin Ihmisen Poika on ylennetty, ja jokainen, jota käärme on pettänyt ja purrut, voi katsoa ja elää. 'Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin'. Joh. 1:29. Ristiltä loistava valo ilmaisee Jumalan rakkauden. Hänen rakkautensa vetää meitä puoleensa.

        Ellemme vastusta, meidät johdatetaan ristin juurelle katumaan syntejä, joiden tähden Vapahtaja ristiinnaulittiin. Silloin Jumalan Henki synnyttää uskon kautta uuden elämän sielussa. Ajatukset ja halut tulevat Kristuksen tahdolle kuuliaisiksi. Sydän ja mieli luodaan uusiksi Hänen kuvansa mukaan, joka vaikuttaa meissä, niin että jätämme kaiken Hänelle. Silloin Jumalan laki kirjoitetaan mieleen ja sydämeen, ja me voimme Kristuksen tavoin sanoa: 'Sinun tahtosi, minun Jumalani, minä teen mielelläni.' Ps. 40:9" - Aikakausien Toivo s. 155.

        Mietiskeltäväksi "Ihmismielen on mahdotonta käsittää lunastustyötä. Sen salaisuus ylittää ihmisymmärryksen, mutta kuitenkin se, joka siirtyy kuolemasta elämään, käsittää sen jumalalliseksi todellisuudeksi. Lunastuksen
        Page 50
        alkamisen voimme tuntea täällä henkilökohtaisen kokemuksen kautta. Sen seuraukset ulottuvcat iankaikkisuuteen." -Aikakausien Toivo s. 152.

        Ole hyvä ja lue pääkonferenssin nuoriso-osaston raportt

        Lähde: http://www.spaup.org/
        (klikkaa "käännetään automaattisesti" ja esiin
        pitäsii kylläkin tulla aivan suomalainen sivu).

        Sapattiläksyt tammi-maalis
        http://74.125.79.132/translate_c?hl=fi&sl=en&u=http://www.spaup.org/Sapattikoulul%E4ksyt%201%20nelj%E4nnes%202009.pdf&prev=/search?q=www.spaup.org&hl=fi&lr=lang_en%7Clang_sv%7Clang_de%7Clang_fi%7Clang_et&safe=off&sa=G&newwindow=1&usg=ALkJrhhetFHOwqg0YuaZvdiLg_NkWQ-hDg

        Veraillaan Herran Sanaa ja 7.pv.adv:ien sanaa

        Herrassa


      • ANALYYTIKKO*
        Veli Herrassa kirjoitti:

        YKSIN KOTONA PAREMPI TUTKIA! Kuin mennä kuuntelemaan tulkintoja. Raamattua ITSENÄISESTI
        selaillen vertailun vuoksi!
        Voinet havaita ohessa tämänkin, että Raamattu on
        selkokielisempi loppujen lopuksi.

        Sapattina 21. maaliskuuta 2009 Uudestisyntymisen tarpeellisuus "Keskustelussa Nikodeemuksen kanssa Jeesus ilmaisi pelastussuunnitelman ja tehtävänsä maailmassa. Hän ei missään myöhemmässä puheessan selittänyt niin täydellisesti, askel askeleelta, sitä työtä, jonka välttämättä täytyy tapahtua niiden sydämessä, jotka tahtovat periä taivaan valtakunna. Näin Hän aivan toimintansa alussa ilmaisi totuuden eräälle Sanhedrinin jäsenelle, jonka mieli oli hyvin vastaanottavainen ja joka oli määrätty kansan opettajaksi. Mutta Israelin johtajat eivät ottaneet valoa halukkaasti vastaan. Nikodeemus kätki totuuden sydämeensä, ja kolmen vuoden aikana siitä näkyi vain vähän hedelmää." -Aikakausien Toivo s. 155, 156.

        Yöllinen vierailu 1. Kuka tuli tapaamaan Jeesusta eräänä yönä? Mitä hän oli etsimässä? Joh. 3:1, 2. "Nikodeemuksella oli arvokas luottamustehtävä Juudan kansan keskuudessa. Hän oli korkeasti oppinut ja omasi tavallista suuremmat kyvyt, ja hän oli kansallisen neuvoston kunnioitettu jäsen. Jeesuksen opetukset olivat häneen kuten muihinkin tehneet syvän vaikutuksen. Vaikka hän oli rikas, oppinut ja arvossapidetty, oli nöyrä Nasarealainen ihmeellisellä tavalla vetänyt häntä puoleensa. Vapahtajan suusta lähteneet opetukset olivat suuresti vaikuttaneet häneen, ja hän tahtoi kuulla enemmän näitä ihmeellisiä totuuksia." "Hän halusi hartaasti keskustella Jeesuksen kanssa, mutta karttoi etsimästä Häntä julkisesti. Olisi liian nöyryyttävää juutalaiselle hallitusmiehelle tunnustaa tuntevansa myötätuntoa niin vähän tunnettua opettajaa kohtaan. Hän päätti salaa käydä Jeesuksen luona puolustellen tätä sillä, että jos hän menisi julkisesti, toiset voisivat seurata hänen esimerkkiään. Saatuaan erikoisten tiedustelujen avulla selville Vapahtajan syrjäisen oleskelupaikan Öljymäellä, hän odotti, kunnes kaupunki oli vaipunut uneen, ja sitten lähti Hänen luokseen." -

        --------------------------------------------------------------------------------
        Page 47
        Aikakausien Toivo s. 147, 149. Mestarin viesti hallitusmiehelle 2. Minkä hengellisen vaatimuksen Jeesus esitti Nikodeemukselle, ja siten kaikille, jotka tahtovat olla Jumalan valtakunnan perillisiä? Joh. 3:3. "Hän ei tunnustanut Jeesusta Messiaaksi, vaan vain Jumalan lähettämäksi opettajaksi..." "Nikodeemus oli tullut Jeesuksen luo aikoen ryhtyä keskustelemaan Hänen kanssa, mutta Jeesus esitti hänelle totuuden perusperiaatteet. Hän sanoi Nikodeemukselle, ettei tämä tarvinnut teoreettista tietoa vaan hengellistä uudestisyntymistä. Sinun ei tarvitse tyydyttää uteliaisuuttasi, vaan saada uusi sydän. Sinun on saatava uutta elämää ylhäältä, ennenkuin voit pitää arvossa taivaallisia asioita. Keskustelu minun kanssani minun vallastani tai tehtävistäni ei koidu miksikään hyödyksi pelastuksellesi, ennenkuin tämä tapahtuu ja kaikki tulee uudeksi." -Aikakausien Toivo s. 150. 3.

        Ymmärsikö Nikodeemus Jeesuksen sanoman? Miksi, tai miksi ei? Joh. 3:4. "Jeesuksen käyttämä sanonta: uusi syntyminen ei ollut Nikodeemukselle kokonaan tuntematon. Pakanuudesta Israelin uskoon kääntyneitä verrattiin usein vastasyntyneisiin lapsiin. Siksi hänen täytyi käsittää, ettei Kristuksen sanoja ollut otettava kirjaimellisesti. Mutta sen nojalla, että hän syntyjään oli israelilainen, hän luuli varmasti saavansa paikan Jumalan valtakunnassa. Hän ei tuntenut tarvitsevansa mitään muutosta. Siksi Vapahtajan sanat häntä hämmästyttivät. Häntä loukkasi niiden suoranainen soveltaminen häneen. Hän ihmetteli, että Kristus puhui hänelle, kuten Hän puhui, välittämättä hänen asemastaan Israelin hallitusmiehenä." -Aikakausien Toivo s. 171.


        Uusi syntymä Hengen kautta 4. Mitä uuden syntymän kokemus saa aikaan uskovassa? Joh. 3:5-8.
        Page 48
        "Mutta Vapahtaja ei vastannut väitteeseen väitteellä. Kohottaen kätensä vakavasti, tyynen arvokkaasti, Hän teroitti yhä vakuuttavammin samaa totuutta: 'Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.' Nikodeemus tiesi Jeesuksen tässä viittaavan vesikasteeseen ja sydämen uudistukseen Jumalan Hengen kautta. Hän tiesi olevansa Hänen edessään, josta Johannes Kastaja oli ennustanut." "Sydämen lähteen täytyy puhdistua, ennen kuin sen virrat voivat tulla puhtaiksi. Joka koettaa päästä taivaaseen omiin teoin pitämällä lain, yrittää mahdotonta. Pelastusta ei ole kenelläkään sellaisella, jolla on vain lakiuskonto, jumalisuuden muoto.

        Kristityn elämä ei ole vanhan muovailemista tai parantelemista, vaan ihmisluonnon uudesti luomista. Oman minän ja synnin on kuoltava ja uuden elämän alettava. Tämä muutos voidaan saada aikaan vain Jumalan Hengen tehokkaalla työllä." -Aikakausien Toivo s. 151. 5.

        Mitä Jeesuksen vastaus Nikodeemukselle kertoo kaikkein arvokkaimmasta kokemuksesta - uudestisyntymästä? Joh. 3:9-11. "Mutta kun Jeesus selitti, että Hänen tehtävänsä täällä maailmassa oli perustaa hengellinen valtakunta eikä ajallista, hänen kuulijansa joutui ymmälle. Huomatessaan tämän Jeesus lisäsi: 'Jos ette usko, kun minä puhun teille maallisista, kuinka te uskoisitte, jos minä puhun teille taivaallisista?'

        Jos Nikodeemus ei voinut käsittää Kristuksen opetusta, joka kuvasi armontyötä sydämessä, kuinka hän saattaisi ymmärtää Hänen taivaallisen valtakuntansa luonnetta? Ellei hän käsittäisi Kristuksen työn laatua maan päällä, ei hän voisi ymmärtää Hänen työtään taivaassa." -Aikakausien Toivo s. 153.

        Pelastus uskon kautta Jeesukseen 6. Mitä meidän tarvitsee tehdä saavuttaaksemme ikuisen elämän? Kuinka tämä kysymys vaikuttaa meihin jokaiseen henkilökohtaisesti? Joh. 3:14, 15. "Meidän on Nikodeemuksen tavoin oltava halukkaita pääsemään
        Page 49
        iankaikkiseen elämään samalla tavalla kuin suurin syntinen. Pelastus on vain Kristuksessa, 'eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman'. Apt. 4:12.

        Uskon kautta otamme Jumalan armon vastaan, mutta usko ei ole Vapahtaja. Se ei ansaitse mitään. Se on käsi, jolla tartumme Kristukseen ja omaksumme Hänen ansionsa pelastuksena synneistä. Emmekä voi edes katua ilman Jumalan Hengen apua. Raamattu sanoo Kristuksesta: 'Hänet on Jumala oikealla kädellänsä korottanut Päämieheksi ja Vapahtajaksi, antamaan Israelille parannusta ja syntien anteeksiantamusta.' Apt. 5:31. Katumus tulee Kristukselta yhtä varmasti kuin anteeksiantokin." "Sielua ei voida valaista riidan ja väittelyn avulla. Meidän täytyy katsoa ja elää." -Aikakausien Toivo s. 154, 155. 7.

        Mikä suuri muutos tapahtuu ajattelussa, näkökulmassa ja vaikuttimissa, kun hyväksymme Jeesuksen Vapahtajanamme? Mitä tapahtuu sen jälkeen? Joh. 3:16, 17. "Kuinka me sitten pelastumme? 'Kuten Mooses ylensi käärmeen erämaassa', samoin Ihmisen Poika on ylennetty, ja jokainen, jota käärme on pettänyt ja purrut, voi katsoa ja elää. 'Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin'. Joh. 1:29. Ristiltä loistava valo ilmaisee Jumalan rakkauden. Hänen rakkautensa vetää meitä puoleensa.

        Ellemme vastusta, meidät johdatetaan ristin juurelle katumaan syntejä, joiden tähden Vapahtaja ristiinnaulittiin. Silloin Jumalan Henki synnyttää uskon kautta uuden elämän sielussa. Ajatukset ja halut tulevat Kristuksen tahdolle kuuliaisiksi. Sydän ja mieli luodaan uusiksi Hänen kuvansa mukaan, joka vaikuttaa meissä, niin että jätämme kaiken Hänelle. Silloin Jumalan laki kirjoitetaan mieleen ja sydämeen, ja me voimme Kristuksen tavoin sanoa: 'Sinun tahtosi, minun Jumalani, minä teen mielelläni.' Ps. 40:9" - Aikakausien Toivo s. 155.

        Mietiskeltäväksi "Ihmismielen on mahdotonta käsittää lunastustyötä. Sen salaisuus ylittää ihmisymmärryksen, mutta kuitenkin se, joka siirtyy kuolemasta elämään, käsittää sen jumalalliseksi todellisuudeksi. Lunastuksen
        Page 50
        alkamisen voimme tuntea täällä henkilökohtaisen kokemuksen kautta. Sen seuraukset ulottuvcat iankaikkisuuteen." -Aikakausien Toivo s. 152.

        Ole hyvä ja lue pääkonferenssin nuoriso-osaston raportt

        Lähde: http://www.spaup.org/
        (klikkaa "käännetään automaattisesti" ja esiin
        pitäsii kylläkin tulla aivan suomalainen sivu).

        Sapattiläksyt tammi-maalis
        http://74.125.79.132/translate_c?hl=fi&sl=en&u=http://www.spaup.org/Sapattikoulul%E4ksyt%201%20nelj%E4nnes%202009.pdf&prev=/search?q=www.spaup.org&hl=fi&lr=lang_en%7Clang_sv%7Clang_de%7Clang_fi%7Clang_et&safe=off&sa=G&newwindow=1&usg=ALkJrhhetFHOwqg0YuaZvdiLg_NkWQ-hDg

        Veraillaan Herran Sanaa ja 7.pv.adv:ien sanaa

        Herrassa

        Työssäkäyvälle perheelliselle on mahdotonta edes
        viikossa tutkia sapattiläksy tosissaan. Ynnä pitkänpitkä esipuhe. Joten sen
        joutuu joko hylkäämään tai sitten sen kummemmin
        tutkailematta hyväksyä se lähes tuntemattomana
        ystävänä.
        Ilmeinen tarkoitus onkin juuri siinä.


      • vilpittömälle

        Ne pelastuvat jotka uskovat sapatin olevan sinetin ja sunnuntain peräti pedonmerkin.


      • sitä omaa ne jehovatkin....

      • ei antanut vastausta

      • Jeesuksen kansaa
        kadotukselta!! kirjoitti:

        Rukoilen, että löytäisit Jeesuksen ja sen aidon rakkauden evankeliumin, minkä raamattu välittää

        mutta sinä taidat olla ulkona pimeässä... voi voi.


      • tuo on taas typerää
        on sairaus..... kirjoitti:

        ...joka todettiin Ellen G Whitella:

        "Katalepsia (kr. κατάληψη) on lihasten jännitysjäykkyystila, jossa ihminen äkkiä jäykistyy siihen asentoon jossa sillä hetkellä oli. Tällöin hänen raajojaan on mahdollista asetella erilaisiin asentoihin, joissa ne myös pysyvät. Katalepsia on oireena joissakin aivo- ja mielisairauksissa kuten skitsofreniassa. Tila voidaan saada aikaan myös keinotekoisesti hypnoosissa suggeroinnin avulla".

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Katalepsia

        valhetta.


      • niin menit eksytykseen
        erosin adventtikirkosta... kirjoitti:

        "puhui ja varoitti Jumalan kansaa vihollisen kavalista eksytyksistä, mitkä tulevat yhä vahvemmiksi viimeisinä päivinä ja jopa valitutkin ovat vaarassa eksyä niihin, ne jäljittelee niin paljon oikeaa uskoa, vaan ovat peräisin itse saatanasta".

        Näin sanovat mm. Jehovan todistajat ja Mormoonit...

        ja uskoit saatanaa... voi voi... tule takaisin valoon!


      • väite, koska
        ANALYYTIKKO* kirjoitti:

        Työssäkäyvälle perheelliselle on mahdotonta edes
        viikossa tutkia sapattiläksy tosissaan. Ynnä pitkänpitkä esipuhe. Joten sen
        joutuu joko hylkäämään tai sitten sen kummemmin
        tutkailematta hyväksyä se lähes tuntemattomana
        ystävänä.
        Ilmeinen tarkoitus onkin juuri siinä.

        JUMALA tulee ensin ja työ kaukana perässä. Jos laitat työn Jumalan ja hänen sanansa edelle, palvot epäjumaliasi eli omaa vatsaasi.


      • oletkin valehteleva
        vilpittömälle kirjoitti:

        Ne pelastuvat jotka uskovat sapatin olevan sinetin ja sunnuntain peräti pedonmerkin.

        nettipeelo.


      • annu42
        Hei !!! kirjoitti:

        Kiitos vilpittömästä todistuksestasi!

        Mutta?

        Miten selität sen itsellesi, että tuohon aikaan kun Ellen sai "näkyjään" Adventtikirkkoa ei pidetty edes kristillisenä seurakuntana. Ja jos tutkii, mitä Whitet opettivat tuohon aikaan, on se täysin ristiriidassa raamatun kanssa. Olen kuullut monen Adventistipastorin suulta, että vasta 1888 Minneapoliksen jälkeen voi Whiten tekstejä pitää edes jossain linjassa raamatun kanssa.

        Puhuit kristus kalliosta..

        Näin on, vain Kristus on kallio. Tämä kallio on raamatussa puhunut kaiken, noussut taivaaseen, lähettänyt Pyhän Hengen. Tämä Pyhä Henki muistuttaa meitä Jeesuksen sanoista ja Kirkastaa Kristusta.

        Voitko annu uskoa vain Jeesuksen sanoja?

        JOs et, olet ottanut lihan käsivarreksesi ja luopunut elävästä Jumalasta ; Jeesuksesta.

        EGWn enkeliopas, mikä hänellä oli ja tajuttomuuskohtaúkset ovat täysin samallaisia spiritismissä.

        Miten selität, että juuri tuohon alkuaikaan Whitet julistivat tämän enkelioppaan pakottamana suljetun oven saatanallista teoriaa.

        Monet Kristityt tuohon aikaan pitivät Whiteä riivattuna ( Gings, EGW , elämä ja teokset)

        Niin pidän minäkin.

        Pidä Annu varasi, ettet anna EGWlle sisintäsi . Olen nähnyt tapauksen, kun Whiten ottaminen "oppaakseen" toi mielisairauden ihmiseen. Ja henkilö rupesi kuulemaan äääniä.

        Auvo Helminen, edesmennyt pastorimme pyytäessään Mormonikirkon jäseniä Tämpereella adv kirkkoon mormonien kirkon palettua. Vastasi kritiikkiin EgWn lausunnolla...
        Ja piti Mormoneja "uskonveljinä" Ajattele vähän Annu!! Auvo piti Paholaisen palvelioita veljinään..!

        Mutta se ei ole mikään ihme, sillä henkivalta, mikä on mormonien Jehovien, adventistien liikkeen takana on sama; saatana

        Aivan yhtä hyvin Auvo olisi voinut ottaa saatanan palvojat kirkkoon.

        Enkeiopetus, mitä White sai on pahasta hengestä, se ei mene yksiin Ramatun profeettojen kanssa.

        Jos ihmisellä on tällainen enkeliopas, on se aina merkki paholaisesta. Enkeliopetuksella syntyneitä uskontoja on muitakin , kuten muslimit, ja mormonit se kä liuta NEW AGE ryhmityksiä adv kirkon lisäksi.

        Miten muuten selität sen ,että Jumala profeetoilla pääaihe oli Jeesus ja hänen uhrinsa. Whitellä sensijaan "pää profetiat" ovat paholaisen teoista kertovia, kuten "nykyaikaisen spiritismin nousu" Ja mikä ennustus tuo muka on? Spiritismiä on ollut maailmassa koko ajan eri kulttuureissa. Nykyaikana se on tietenkin nykyaikaista..

        T : Entinen adventisti

        että alussa seurakunta etsi tietään ja totuutta hyvin pienellä joukolla. Seurakunta ei edes ollut seurakunta ennenkuin 1863 rekisteröitymisensä jälkeen.

        Itsekin tiedän, etten ole tiennyt kaikkea sitä, mitä nyt tiedän, kun olin 15-vuotias ja uskoin Jumalaan Luojana ja Vapahtajana. Vasta nelikymppisenä todella sisäistin asiat ja koen nyt olevani sillä tiellä, jonka päässä on iankaikkinen elämä.

        Jos joku asia on ristiriidassa Raamatun kanssa, se ei ole oikein, mutta adventtiseurakunnan historia todistaa, että eteenpäin on päästy uskon tiellä. Daniellsin kirja "Kristus meidän vanhurskautemme" kertoo hyvin siitä ajasta, josta puhuit. Miksi minun pitäsi välittää niistä ajoista, jolloin suunta ei ole ollut vielä vakiintunut?

        Olavi Rouhekin sanoo kirjassa "Adventtiliike, toiminta ja tavoitteet", että tämä on "adventtiliike", joten voin odottaa vieläkin täydempää Jumalan sanan selitystä. Jumala johtaa kuitenkin kansaansa täällä maailmassa, kun kansa vain ottaa ohjauksen vastaan. Olen myös sitä mieltä, että poistumalla tästä seurakunnasta pettäisin Vapahtajani, joka minut ihan selvästi tähän johti.

        White oli ihminen, kuten mekin, joten ei hän Jumala ollut, joka sanoo, että näin ja näin... Hän monesti ymmärsi väärin, mutta palasi oikeaan suuntaan, kun huomasi kulkeneensa muualle. On nöyryyttä palata takaisin väärältä tieltä. Kaikkein tärkeintä on katsoa Kristukseen, ei ihmiseen. Ellen on antanut hyviä neuvoja, mutta Jumalan sana on auktoriteetti, jolla nekin tulkitaan.

        Ajattele sinä, mitä ajattelet Ellenin näyistä. Sinä katsot ihmiseen, minä Jumalan tekoihin. Jumala voi käyttää heikkoa naistakin asiansa ajamiseen, jos se on tarpeellista. 1844 jälkeen se oli tarpeellista, koska kaksi miestä oli kieltäytynyt tehtävästä. Näin "heikoista heikoin" sai tehtävän, joka ei ollut koko 70 vuoden aikana helppo. Kunnioitan häntä yhtenä seurakunnan jäsenenä, joka antoi kaikkensa sen asian eteen, joka oli hänelle tärkeä.

        Ellen White ei voi saada sydäntäni, koska hän on
        kuollut ja nukkuu vanhurskaan unta odottaen Jeesuksen paluuta. Mitä minä kuolleesta saisin irti? Hän ei tiedä mitään, ei ole tietoa ajatusta tuonelassa (kuolemassa), uskotko edes sen? Kuitenkin hän itsekin sanoo, että hänen kirjoituksensa puhuvat ajan loppuun asti. Minä voin niitä lukea, jos tarvitsen. Useimminh luenkin pätkän sieltä täältä, kun täällä jotakin väitetään, jos se sinua lohduttaa. Juuri vastatessani sinulle tarvitsin, muulloin luen Raamattuani.

        Muuten, et voi tuomita mormoneja sen enempää kuin mitään muutakaan kirkkokuntaa kokonaisuudessaan. Jumala tietää kansansa. Me emme tiedä ketään. Itse toivomme olevamme perillä, se on ainoa tietoni. Jumala on Hän, joka antaa tuomion Pojalle. Poika taas tuomitsee jokaisen vanhurskaasti.Voit taivaassa iloisesti yllättyä, kun siellä onkin ihan muutama vilpitön mormonikin.

        Lähimmäisen rakkaus on tärkeä asia ja velvollisuus toimia on yhtä tärkeä. Ehkä Auvolla oli syynsä, joita en tiedä. Asia kuitenkin meni sen mukaan, kuin Jumala johti. Parempi, että me pysymme lestissämme ja palvelemme lahjoillamme sitä lähipiiriä, jonka keskelle Jumala on meidät asettanut, mitä nyt täällä harvakseen kirjoittelemme tuntemattomille.


      • tuo käytöksessi on
        Jeesuksen kansaa kirjoitti:

        mutta sinä taidat olla ulkona pimeässä... voi voi.

        alentavaa. Maallisessa kielessä sitä sanotaan vittuiluksi!


      • Annu!!
        annu42 kirjoitti:

        että alussa seurakunta etsi tietään ja totuutta hyvin pienellä joukolla. Seurakunta ei edes ollut seurakunta ennenkuin 1863 rekisteröitymisensä jälkeen.

        Itsekin tiedän, etten ole tiennyt kaikkea sitä, mitä nyt tiedän, kun olin 15-vuotias ja uskoin Jumalaan Luojana ja Vapahtajana. Vasta nelikymppisenä todella sisäistin asiat ja koen nyt olevani sillä tiellä, jonka päässä on iankaikkinen elämä.

        Jos joku asia on ristiriidassa Raamatun kanssa, se ei ole oikein, mutta adventtiseurakunnan historia todistaa, että eteenpäin on päästy uskon tiellä. Daniellsin kirja "Kristus meidän vanhurskautemme" kertoo hyvin siitä ajasta, josta puhuit. Miksi minun pitäsi välittää niistä ajoista, jolloin suunta ei ole ollut vielä vakiintunut?

        Olavi Rouhekin sanoo kirjassa "Adventtiliike, toiminta ja tavoitteet", että tämä on "adventtiliike", joten voin odottaa vieläkin täydempää Jumalan sanan selitystä. Jumala johtaa kuitenkin kansaansa täällä maailmassa, kun kansa vain ottaa ohjauksen vastaan. Olen myös sitä mieltä, että poistumalla tästä seurakunnasta pettäisin Vapahtajani, joka minut ihan selvästi tähän johti.

        White oli ihminen, kuten mekin, joten ei hän Jumala ollut, joka sanoo, että näin ja näin... Hän monesti ymmärsi väärin, mutta palasi oikeaan suuntaan, kun huomasi kulkeneensa muualle. On nöyryyttä palata takaisin väärältä tieltä. Kaikkein tärkeintä on katsoa Kristukseen, ei ihmiseen. Ellen on antanut hyviä neuvoja, mutta Jumalan sana on auktoriteetti, jolla nekin tulkitaan.

        Ajattele sinä, mitä ajattelet Ellenin näyistä. Sinä katsot ihmiseen, minä Jumalan tekoihin. Jumala voi käyttää heikkoa naistakin asiansa ajamiseen, jos se on tarpeellista. 1844 jälkeen se oli tarpeellista, koska kaksi miestä oli kieltäytynyt tehtävästä. Näin "heikoista heikoin" sai tehtävän, joka ei ollut koko 70 vuoden aikana helppo. Kunnioitan häntä yhtenä seurakunnan jäsenenä, joka antoi kaikkensa sen asian eteen, joka oli hänelle tärkeä.

        Ellen White ei voi saada sydäntäni, koska hän on
        kuollut ja nukkuu vanhurskaan unta odottaen Jeesuksen paluuta. Mitä minä kuolleesta saisin irti? Hän ei tiedä mitään, ei ole tietoa ajatusta tuonelassa (kuolemassa), uskotko edes sen? Kuitenkin hän itsekin sanoo, että hänen kirjoituksensa puhuvat ajan loppuun asti. Minä voin niitä lukea, jos tarvitsen. Useimminh luenkin pätkän sieltä täältä, kun täällä jotakin väitetään, jos se sinua lohduttaa. Juuri vastatessani sinulle tarvitsin, muulloin luen Raamattuani.

        Muuten, et voi tuomita mormoneja sen enempää kuin mitään muutakaan kirkkokuntaa kokonaisuudessaan. Jumala tietää kansansa. Me emme tiedä ketään. Itse toivomme olevamme perillä, se on ainoa tietoni. Jumala on Hän, joka antaa tuomion Pojalle. Poika taas tuomitsee jokaisen vanhurskaasti.Voit taivaassa iloisesti yllättyä, kun siellä onkin ihan muutama vilpitön mormonikin.

        Lähimmäisen rakkaus on tärkeä asia ja velvollisuus toimia on yhtä tärkeä. Ehkä Auvolla oli syynsä, joita en tiedä. Asia kuitenkin meni sen mukaan, kuin Jumala johti. Parempi, että me pysymme lestissämme ja palvelemme lahjoillamme sitä lähipiiriä, jonka keskelle Jumala on meidät asettanut, mitä nyt täällä harvakseen kirjoittelemme tuntemattomille.

        Hei Annu!

        Kirjoitit:

        "Jos joku asia on ristiriidassa Raamatun kanssa, se ei ole oikein, mutta adventtiseurakunnan historia todistaa, että eteenpäin on päästy uskon tiellä. Daniellsin kirja "Kristus meidän vanhurskautemme" kertoo hyvin siitä ajasta, josta puhuit. Miksi minun pitäsi välittää niistä ajoista, jolloin suunta ei ole ollut vielä vakiintunut? "

        Mutta Annu!! Juuri tuohon aikaan Ellen sai niitä Tajuttomuuskohtauksia ja enkeli neuvoi häntä. Eikä ennen vuotta 1888 adventtikirkkoa voinut pitää ollenkaan kristillisenä seurakuntana juuri siihen aikaan kun Ellenillä näyt olivat eniten päällä.


        SE tapa , millä EGWn sanontoja otetaan ja on otettu esille valon viesteissä , Adventtiairueessa,nykyajassa, raamatunläksyvihkosissa on perin omituinen. EGWn , varsinkin varhaisemman tutannon lausahdukset tekevät Herramme armon riettaudeksi lisätessään omia tekoja pelastukseen!!

        Tutki Annu rukoillen ja avoimesti raamattua paaston kannsa. Huomaat kyllä pian, kuka Whiten alusuntojen takan on!

        Siunausta sinulle!

        T: Entinen adventisti


      • Kukkien kera
        ei antanut vastausta kirjoitti:

        kysymykseen pidätkö pyhänäsi sapatinpäivän jonka Jumala pyhitti ja siunasi.

        Hän olikin pelkkä provoilija, koska vastausta ei kuulunut.

        Vastaan sinulle, että en suhtaudu enää sapattiin , kuten ennen adventistien kanssa sapattimerkkeineen, että ihminen olisi sapattia varten : )

        Mutta oletko sinä pääsyt jo käskykohdan : Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi, rikkomisesta?

        Kas opinkkohdissanne on väittämä , että EGWn 2000 näkyä olisivat Jumalsta.

        Käskyissä on siis muitakin kohtia, kuin tuo vaaleanpunainen sapatti


      • Moraaliton propaganda
        annu42 kirjoitti:

        Jumalan sana sanoo (4. Moos. 12:6) "Jos keskuudessane on profeetta, niin minä ilmestyn hänelle näyssä, puhun hänen kanssaan unessa"

        Raamatun mukaan profeetan tyypillisiä fyysisiä tuntomerkkejä olivat
        1. voiman menetys
        2. yliluonnollisen voiman saaminen
        3. hengityksen lakkaaminen
        4. tietämättömyys ympäristöstä

        (esim. Dan. 7:1,2; 10:7, 16-18; Apt. 9:3-7; 16:9; 27:23; 2. Kor. 12:1-4; Daniel ja Paavali)

        Nämä kaikki asiat toteutuivat Ellenin ollessa näkytilassa. Hänen aikanaan eli ihmisiä, jotka kymmeniä kertoja olivat toteamassa tuon tapahtuman, joten uskon, mitä historia ja todistajat kertovat. Esim. pastori J. N. Loughborough kertoo: "Ensimmäisen kerran tapasin rouva E.G.Whiten lokakuussa 1852. Silloin hänellä oli näky, joka kesti yli tunnin. Sen jälkeen olen saanut nähdä hänet näkytilassa noin 50 kertaa..." eikä hän ole ainoa silminnäkijä. Kaikki tapahtui miellyttävästi, ei kuten nykyään esim. Benny Hinnin riehuessa estraadilla. Kasvojen väri ei muuttunut, eikä hän hengittänyt, ja kuitenkin valtimo sykki säänöllisesti. Tämä on ihme, tiedät sen itse, jos ajattelet. Kuka voi järjestää asian, ellei tämä ole Jumalasta lähtöisin.
        Mielestäni paholainen saa meidät kyllä hengittämättömiksi, mutta me olemme silloin kuolleita, eikä hänellä ole valtaa antaa uutta elämää. Tämä on yksi uskoni perusta.


        Uskon myös sen tähden, että hänen sanomansa ovat Raamatun mukaisia. Hän käsitteli asioita näkytilassaan v. 1845 Raamattu (paino 8,4 kg) kädessä, lukien sieltä tekstejä, katse suunnattuna poispäin Raamatusta, kuitenkin osoittaen sormella niitä. Olimme Andrewsissa, ja mieheni oli ainoa, joka sai kirjan nostetuksi yhteen käteensä, mutta käsi putosi muutaman sekunnin päästä alas. Vain Jumalan voimasta tuon ihmeen voi tehdä. Yleensä Ellen tunsi näkyjen jälkeen itsensä voimakkaammaksi ja terveemmäksi.

        Ellen painoi tuolloin vain 36 kg ja oli hyvin hento tyttö. Myös kirjoittaessaan hän sai yliluonnollista apua. Hän sanoo, ettei "näyn loputtua heti muista kaikkea, mitä oli näytetty, eikä asia ole selvänä edessäni, ennenkuin alan kirjoittaa; silloin voin tehdä sen helposti. --- Vaikka olen yhtä riippuvainen Herran Hengestä kirjoittaessani kuin saadessani näkyni, kuitenkin sanat, jotka käytän ovat omiani, paitsi ne, jotka enkeli lausuu ja jotka panen lainausmerkkeihin." Hän oli Jumalan kirjuri ei hänen kynänsä. (kuten esim. automaattikirjoittaja Rauni-Leena Luukkanen, joka kirjoittaa hengen vaikutuksesta sen, mitä henki määrää)

        Olen lukenut kaikki hänen suomennetut kirjansa, joten siinäkin on todistetaa ihan tarpeeksi. Hänen kirjoistaan saan kirkkaan kuvan siitä, että minä tarvitsen Vapahtajaa aivan yhtä paljon kuin Ellenkin aikoinaan.

        Olen saanut Pyhän Hengen lahjan uskoon tulessani, joten tiedän myös jotakin henkien erottamisen armolahjasta. Tunnen hengen ihan konkreettisesti tavatessani ihmisiä. Joskus jopa näen toisen silmistä pahuuden henkivaltojen läsnäolon ihan selvästi, vaikka ihminen muuten olisi miten ystävällinen hyvänsä.

        Ellen White kertoi muutamia yleisluontoisia ennustuksia, jotka ovat hyvin toteutuneet. Esim. spiritismi
        1. se leviäisi
        2. se ottaisi uskonnollisen kuoren
        3. sen vastustamista pidettäisiin sopimattomana
        4. se tekisi ihmeitä
        5. se uskottelisi, että Kristuksen ihmeteot suoritettiin spiritismin voimalla.
        Jos Ellenillä olisi ollut suhteita spiritismiin, miksi hän olisi varoittanut siitä tällä tavalla?

        Kai olet huomannut, että tämä on toteutunut ennustus. Kun tämä ennustus annettiin, spiritismi oli vasta alullaan, ja monet pitivät sitä naurettavana petoksena. Miten on nyt ennustajat? Eikö heitä ole pilvin pimein lehtien palstoilla, ja jopa kuninkaalliset pyytävät apua heiltä onnea tavoitellessaan. (esim. Diana ja Rodi) Kohta, ellei jo nyt, olemme ajassa, jolloin kaikki hyvä julistetaan pahaksi ja kaikki paha hyväksi.

        Myös hänen näkynsä kirjallisuuden leviämisestä on pitänyt paikkansa, ne kulkevat valovirtojen tavoin ympäri maailman tavoittaen miljoonia ihmisiä. Tämä kirjotetun sanan eteneminen tämän maapallon joka kolkkaan on ihme, koska se alkoi rahattoman perheen isän, James Whiten, ensimmäisistä 8-sivuisesta traktaatista.

        Terveysnäyn, joka hänelle annettiin 6.6.1863, toteutuminen on saavuttamassa päämääränsä vasta meidän päivinämme, sillä hänen antamansa neuvot seurakunnalle ovat antaneet lisäaikaa ihmisille, jotka ovat hänen neuvojaan noudattaneet. Näky kesti silloinkin 45 minuuttia, joten aikaa oli todeta sen aitous. Siinä avautui hänen eteensä monia asioita, jotka nykyinen lääketiede on todistanut oikeiksi.
        1. myrkylliset lääkkeet - seuraus elinikäinen haitta
        2. kiihottavat aineet, alkoholi, tupakka kahvi, tee, joista yhä kiistellään puolesta ja vastaan, niitä ei tule käyttää
        3. lihansyönti - ikäviä seurauksia, jotka eläintautien vuoksi tulevat yhä vaarallisemmiksi
        4. Jumalan alkuperäinen kasvisravinto oikea ja terveellisin vaihtoehto, omakohtainen kokemus
        5. ylensyöminen ja liian usein syöminen haitallista
        6. puhtaus - luonnollista yhä tässä sivistysajassakin (täit, ym. loiset vieläkin viihtyvät keskuudessamme.)
        7. Liikunta, raitis ilma, veden käyttö, lepo, luottamus Jumalaan yhä voimassa olevia ohjeita terveyden ylläpitoon
        8. Ellen korosti terveydenhoitoa, jota vasta viimeaikoina on alettu painottaa, kun kansakunta alkaa tulla jo nuorena raihnaiseksi
        9. syöpätaudin alku ja leviäminen - lihasta, joka sisältää tuberkuloosibasilleja ja "syövän ituja"
        10. vaikka hän puhuukin näin,ehkä alkeellisesit, tiedämme, että bakteerit ja virukset jylläävät ympöristössämme voimallisesti.
        11. mainitsen vielä pähkinät, mantelit yms. valkuisen lähteet - ovat olleet pannassa ainakin minun elinaikani, mutta vasta viimeiset tutkimukset ovat osoittaneet ne parhaaksi valkuaisen lähteeksi ihmiselle kohtuullisesti nautittuna, ja niin vain kuuluvat niihin Jumalan mainitsemiin siemeniin... terveydeksi 8-10 pähkinää päivässä.

        Jos omistat entisenä adventistina Onni Määttäsen kirjan "Herran sanansaattaja", kehotan lukemaan. Hän on joutunut tutkielmansa tekemään yliopiston valvonnan alla, joten en usko sinne satuja päässeen. Lisäksi hän kävi usein USA:ssa, ja tutki vieraillessaan Ellen Whiten elämää perin juurin. Hänen vertaistaan Ellen White-asiantuntijaa en ole tavannut sen jälkeen.

        Rukoilin yhden ainoan kerran ennen uskoontuloani Jumalan varjelusta ja johdatusta, ja tähän se on minut johtanut, joten vankalle pohjalle olen päässyt Jumalan armosta, kuten sanottu Kristus-kalliolle.

        Olet tehnyt oman ratkaisusi, minä omani, jossa aion pysyä elämäni loppuun. Herra minua siinä auttakoon ja ohjatkoon.

        Uskonnollisen kultin myymistä terveyshuuhaan varjolla.


      • tiedän, että perkele
        Annu!! kirjoitti:

        Hei Annu!

        Kirjoitit:

        "Jos joku asia on ristiriidassa Raamatun kanssa, se ei ole oikein, mutta adventtiseurakunnan historia todistaa, että eteenpäin on päästy uskon tiellä. Daniellsin kirja "Kristus meidän vanhurskautemme" kertoo hyvin siitä ajasta, josta puhuit. Miksi minun pitäsi välittää niistä ajoista, jolloin suunta ei ole ollut vielä vakiintunut? "

        Mutta Annu!! Juuri tuohon aikaan Ellen sai niitä Tajuttomuuskohtauksia ja enkeli neuvoi häntä. Eikä ennen vuotta 1888 adventtikirkkoa voinut pitää ollenkaan kristillisenä seurakuntana juuri siihen aikaan kun Ellenillä näyt olivat eniten päällä.


        SE tapa , millä EGWn sanontoja otetaan ja on otettu esille valon viesteissä , Adventtiairueessa,nykyajassa, raamatunläksyvihkosissa on perin omituinen. EGWn , varsinkin varhaisemman tutannon lausahdukset tekevät Herramme armon riettaudeksi lisätessään omia tekoja pelastukseen!!

        Tutki Annu rukoillen ja avoimesti raamattua paaston kannsa. Huomaat kyllä pian, kuka Whiten alusuntojen takan on!

        Siunausta sinulle!

        T: Entinen adventisti

        on sinun inttämisesi takana. Urputuksesi ei kiinnosta, eikä EGW-vihasi.


      • annu42
        tuo käytöksessi on kirjoitti:

        alentavaa. Maallisessa kielessä sitä sanotaan vittuiluksi!

        Jos toinen vastaa ilman nimiimerkkiä, miksi minua siitä syytät?


      • annu42
        Annu!! kirjoitti:

        Hei Annu!

        Kirjoitit:

        "Jos joku asia on ristiriidassa Raamatun kanssa, se ei ole oikein, mutta adventtiseurakunnan historia todistaa, että eteenpäin on päästy uskon tiellä. Daniellsin kirja "Kristus meidän vanhurskautemme" kertoo hyvin siitä ajasta, josta puhuit. Miksi minun pitäsi välittää niistä ajoista, jolloin suunta ei ole ollut vielä vakiintunut? "

        Mutta Annu!! Juuri tuohon aikaan Ellen sai niitä Tajuttomuuskohtauksia ja enkeli neuvoi häntä. Eikä ennen vuotta 1888 adventtikirkkoa voinut pitää ollenkaan kristillisenä seurakuntana juuri siihen aikaan kun Ellenillä näyt olivat eniten päällä.


        SE tapa , millä EGWn sanontoja otetaan ja on otettu esille valon viesteissä , Adventtiairueessa,nykyajassa, raamatunläksyvihkosissa on perin omituinen. EGWn , varsinkin varhaisemman tutannon lausahdukset tekevät Herramme armon riettaudeksi lisätessään omia tekoja pelastukseen!!

        Tutki Annu rukoillen ja avoimesti raamattua paaston kannsa. Huomaat kyllä pian, kuka Whiten alusuntojen takan on!

        Siunausta sinulle!

        T: Entinen adventisti

        ja kuitenkin koen olevani rajallinen ymmärryksessäni, joten tarvitsen aina Jumalan apua sanaa avatessani.

        Miksi minä tuijottelisin Elleniin Jumalan asemesta? Hän oli aikanansa seurakunnan apuna, mutta nyt on haudassaan ja odottaa ylösnousemuksen aamua. Se, mitä hän seurakunnallemme oli, on ollut Jumalan tahto, mutta emme voi nostaa häntä korokkeelle Jumalan tilalle. Kuitenkin hänen avullaan ja hänen elämänsä aikana tämä seurakunta kehittyi 50 hengen ryhmästä yli 100 000 henkilön seurakunnaksi. Vuonna 1960 adventisteja oli 1.200 000 ja nyt lähes 20. 000 000, joten ihme on tapahtunut.

        Voit aikaisemmista kirjoituksistani etsiä, mitä olen kirjoittanut hänen kohtauksistaan ja pastori Onni Määttänen teki tutkielman Åbo Akademille hänen elämästään, joten sen luettuasi tiedät jo enemmän. Se on nimeltään Herran sanansaattaja. Uskalla ottaa selvää, ennenkuin murjot arvostelullasi ketään.

        Väitteet hänen spiritistisistä lausunnoistaan menevät pahoin ristiin hänen omien lausuntojensa kanssa. Hän nimittäin sanoi spiritismistä näin:
        1. Spiritismi leviäisi
        2. Se ottaisi uskonnollisen kuoren
        3. Sen vastustamista pidettäisiin sopimattomana
        4. Se tekisi ihmeitä
        5. Se uskottelisi, että Kristuksen ihmeteot suoritettiin spiritismin voimalla

        Kun hän lausui nämä ajatukset, spritismi oli aivan alussaan, ja monet pitivät sitä naurettavana petoksena ja turhana taikauskona, joka pian unohdettaisiin. Se ei silloin myöskään esiintynyt uskonnollisena ilmiönä. Nykyään näemme, miten tämä ennustus on toteutunut.

        Vuonna 1948 he itse kirjoittivat: "Spiritismi on tuleva yleisuskonto. Se on kristillisyyden elinveri, itse asiassa se on kristillisyydelle tuntuva lisä." emt s. 66
        Olet nähnyt tämän tapahtuvan, joten voit siitä vetää johtopäätökset:
        Miksi Ellen olisi omaa toimintaansa vastaan noussut heti alussa, jos hän olikin spiritisti?
        Miksi hän niin innokkaasti korotti Kristusta, jos hän taistelikin toisella puolella?


    • KUVA!

      "Tämä on minun rakas poikani; Kuulkaa Häntä" Nämä sanat kuuluivat taivaasta kirkastusvuorella.

      Jos suostuu kuulemaan Jeesuksen sanoja ja Pyhän Hengen ääntä,huomaa kyllä sen , että Adventismissa puhuu sama käärme, kuin se joka Eevalle edenissä puhui: " Onko Jumala todella sanonut"

      Raamatusta jokainen voi lukea Jeesuksen sanoja, niissä on Henki ja elämä!

      EGWn ja Adventtikirkon kautta käärme työntyy "kristillisille markkinoille" matkien Jumalan ääntä ja väittäen , että vielä Jeesuksen jälkeenkin tulee uutta Jumalallista ilmoitusta.

      Tutkivan tuomion oppi kolmen enkelin sanomineen on täyttä illuusiota. Se alkoi 1844 pettymyksen jälkeen. Ensin suljetun oven teorialla, jatkuen aina tähän päivään asti vääntäen Raamatun selvää sanaa.

      EGWn kirjassa lunastuksen historia kerrotaan tähän tyyliin: " Jeesus viipyi hetken kaikkeinpyhimmän uloimmassa osastossaa. sinä aikana uskovien tekemät synnit laitettiin saatanan päälle, jonka tuli kärsiä nistä rangaistus..."


      Aivan oikein ovat teologit todenneet, että TT oppi väittää saatanan kantavan Adventtikirkon oppien mukaan syntimme!

      yli 40 v adventtikirkon piirissä eläneenä , voi todeta, että Adventikirkon oppi ja EGW on eksytystä. Kuitenkin kirkon sisällä voi olla uskovia ihmisiä. Ja "arki" kirkossa hylkii opinkohtia, riippuen tosin paikallisesta pastorista.. Tosin juuri nyt on taas menossa EGW manipulointi.

      Jeesus on ainut tie totuus ja elämä!

      • tietävä..

        oppinut tietämään adventtikirkossa, sinä varmaan menitkin sinne ottamaan vain päivälevot, olit silmät ummessa ja korvat tukittuina siellä niin ei ihme että et ymmärtänytkään mitään.
        Minä en ole ollut niinkään kauan adventtikirkon jäsen ja voin todistaa että adventtikirkossa julistetaan täyttä ja puhdasta Jumalan sanaa Raamatusta, eikä mitään vesitettyä likaista vettä, olen tullut toisesta kirkosta sinne niin tiedän mitä siellä muualla julistetaan.
        Ehkä se on niille liiankin vahvaa jotka kaipaavat vain niiden likaisten vesien äärelle, sillä he tukehtuvat puhtaaseen Jumalan sanaan.


      • uutta valoa

        maanpäällisen vaelluksensa jälkeen, kuten sinä väität, niin sitten kaikki Paavalin kirjeet ovat eksytystä, koska ne on kirjoitettu Jeesuksen taivaaseenastumisen jälkeen.. ÄLY HOI!!!!!


    • ### Sitten vuonna 1874 hän sai vaikuttavan unen kolmannen enkelin viestin viemisestä koko maailmalle. Näyssä hänelle kerrottiin:
      "Olet edustanut liian rajoitettuja ideoita työstä tälle ajalle. . . . Sanoma menee voimallisesti kaikkiin maailman osiin, Oregoniin, Eurooppaan, Australiaan ja merten saarille, kaikille kansoille, kielille ja ihmisille. . . . Sinun uskosi on rajallinen, se on hyvin pieni. Sinun käsityksesi työstä pitää suuresti laajentua.

      Saatana siinä matki Jumalan puhetyyliä ja niinpä tuosta näystä lähti sitten koko maailman eksyttäminen adventismievankeliumilla eli kolmen enkelin sanomalla ja terveysevankeliumilla, jota ei Raamatusta löydy. ###

      Niin, siitähän se alkoi - niinkuin paratiisissa -
      saatte tietää suurempia salaisuuksia.
      Kaikki adventtiteologit tietävät, että edustavat
      humpuukia, mutta asemansa vuoksi eivät ole
      tietävinään vaan valheselityksissä mennään yhä
      pidemmälle. Tilkun jäleen toinen tilkku peitoksi.

      Rehdit suositut riviadventistit eivät ole
      suostuneet nostettavaksi pastorin tehtäviin.

      Mutta mitä mieltä olet 7. pv. adventisteista?
      Vaikuttavat olevan VILPITTÖMÄSTI eksyksissä.


      http://www.spaup.org/

      http://paimensauva.wordpress.com/

      Siunausta!

      • tietävä,,

        Sanoo että Adventistit uskoo käärmeen sanoja, ittehän te poloiset uskotte, kun käärme sanoi Evalle ette suinkaan kuole vaan tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan, niin te selitätte vain niitä käärmeen sanoja että kun ihminen kuolee, niin ei se kuolekkaan, koska käärme on niin sanonut, käärme se on lumonnut teidät niin täydellisesti, että ette edes sitä huomaa vaan syyttelette adventisteja jotka koittavat saada teitä uskomaan mitä Jumala sanoo.


    • demonisoimassa täällä?

      etkö todella kykene mihinkään muuhun kuin Jumalan pilkkaan?

      • rukoilen sielusi puolesta

        Luovu lainteoista ja omavanhuskaudesta ja tunnusta syntisyytesi Jumalalle ja rukoile Jeesusta vapahtajaksesi.


      • ja anna itsesi ensin
        rukoilen sielusi puolesta kirjoitti:

        Luovu lainteoista ja omavanhuskaudesta ja tunnusta syntisyytesi Jumalalle ja rukoile Jeesusta vapahtajaksesi.

        Jeesukselle ennen kuin mesoat kuten tuo toinen mesoaja...


    • Jumalan antaman

      sapatin pyhäksesi, joka on illasta-iltaan?

      Itsekään en hyväksy sapatin pitoa auringonlaskun mukaan ajoitettuna täällä Suomessa. Israelissa on eri asia siellähän aurinko laskee aina illalla.

      • Olen uskossa ja siksi olen päässyt siihen Uuden Liiton Sapatin lepoon, josta Vanhan Liiton sapatti oli varjo.

        Vanhan Liiton Sapatti oli lauantaipäivä. Uuden Liiton sapatti on uskovan lepo Kristuksessa päivin ja öin loppuelämä joka päivä.

        Ellensapatti sitten on oma kummajaisensa, joka ei kuulu kristilliseen elämään.


    • ohjeita:

      voimisteletko, syötkö viljakasveja, käytätkö puhdasta vettä, entä lepäätkö, miten on hedelmät?
      Niin, miten se oli EGW kielsi käyttämstä niitä myssyjä, jossa oli ne nauhat. Totteletko tässäkin suhteessä EGW?
      Hyvä Riitta-tyttö, että tottelet ei ne ole vastoin raamatun sanomaa!!!

      • Ei mikään noista luettelemistasi kuulu mihinkään muuhun kuin maalliseen elämään.

        Ai et tiedä mitä väärä profeettasi kirjoitti näyistään:

        "The small bonnets, exposing the face and head, show a lack of modesty. The hoops are a shame. The inhabitants of earth are growing more and more corrupt, and the line of distinction between them and the Israel of God must be more plain, or the curse which falls upon worldlings will fall on God's professed people." (Ellen White, Testimonies for the Church, vol 1 s. 189 http://www.gilead.net/egw/books/testimonies/Testimonies_for_the_Church_Volume_One/index.htm )

        Pienet myssyt, jotka paljastavat kasvot ja pään, osoittavat säädyllisyyden puutetta. Vanteet ovat häpeä. Maan asukkaat tulevat yhtä enemmän ja enemmän korruptoituneiksi ja eron heidän ja Jumalan Israelin välillä täytyy olla selvä tai kirous, joka lankeaa maailmallisten päälle lankeaa Jumalan tunnustavien päälle.

        Ja jos luet sitä tekstiä siitä ympärilä niin huomaat, että saatana Ellenin mielestä toi nuo myssyt ja enkeli selitti Ellenille näyssä niiden ja muiden muotivaatteiden synnillisyyttä.


    • IDENEB

      Sapattiläksyt löytyy toisestakin lähteestä,
      kunhan jaksaa nähdä vaivan klikata auki pdf-
      tiedostoja 7.pv.adv. www-sivulta.

      Jokuset tahtoo ehkä ite lukee sapattiläksyt
      suoraan suomalaisesta lähteestä. Onnistuuhan sellainen
      7. pv.adv. sivulta, ilmaiseksikin. "Lukemista"-
      linkin takaa löytyypi pdf-tiedostoja ja tovin
      etsinnän jälkeen voipi havaita v. 2009 alkuneljänneksen
      sapattikäskyt. Eka pdf-linkissä siinä tammi-maalis,
      sitten huhti-kesäkuun sapatit.

      http://www.spaup.org/

      Jännää ... tässä paimenkirje joka ei suinkaan
      herättele Jeesukselle vaan Ellen Whitelle.
      Juu - vuodesta 33 jKr vuoteen 1844 pyrittiin
      herättämään ihmiset Jeesukselle, mutta vuodesta
      1844 ainakin adventistit näyttävät herättelevän
      ennenmuuta EGWn perintöä vaalimaan. Jännää.

      http://paimensauva.wordpress.com/

      • linkeistä

        kiitos, kiitos, kiitos!!!


      • IDENEB
        linkeistä kirjoitti:

        kiitos, kiitos, kiitos!!!

        Ja muista että aamukavista tulee nautinnollinen olo ja juuri siksi sekin on iso synti.
        Kiitos kiittämästä, oikein paljon kiitoksia.


    • Paholaisen saari

      "Seitsemän Pitcairnilla asuvaa ja kuusi sieltä poismuuttanutta miestä olivat syytettyinä 96:sta seksuaalirikoksesta nuoria tyttöjä kohtaan. Oikeudenkäynti pidettiin Uudessa-Seelannissa Britannian lakien mukaisesti vuonna 2004. Kuusi miehistä tuomittiin, mukaan lukien saaren päämies Steve Christian".

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Pitcairn

      • Pitcairnin asukkaat

        ole adventisteja eivätkä kaikki, jotka ovat, ole uskollisia Jeesukselle.


      • Pitcairnin asukkaat kirjoitti:

        ole adventisteja eivätkä kaikki, jotka ovat, ole uskollisia Jeesukselle.

        Insestikäytännön aikana kaikki saaren asukkaat olivat adventisteja, niin uhrit kuin pedofiilitkin.

        Vasta noiden tuomioiden jälkeen saarelle on muuttanut yksi ei-adventistinen pariskunta (viimeksi löytämäni tiedon mukaan).

        Ja tietenkään enää eivät kaikki ole adventisteja. Annoin aloituksessani linkin Pääkonfenssin tilastoihin, joista käy ilmi, että tuon insestoinnin julkitulon jälkeen osa erosi tai erotettiin Adventtikirkosta.


      • uskova_1 kirjoitti:

        Insestikäytännön aikana kaikki saaren asukkaat olivat adventisteja, niin uhrit kuin pedofiilitkin.

        Vasta noiden tuomioiden jälkeen saarelle on muuttanut yksi ei-adventistinen pariskunta (viimeksi löytämäni tiedon mukaan).

        Ja tietenkään enää eivät kaikki ole adventisteja. Annoin aloituksessani linkin Pääkonfenssin tilastoihin, joista käy ilmi, että tuon insestoinnin julkitulon jälkeen osa erosi tai erotettiin Adventtikirkosta.

        Siitähän adventismi tunnetaan että heillä on vapaus Ellenissä.
        Onhan se Pitcairn yhä SDA:n ylpeys. Yleensäkin ylenpalttinen lain
        korottaminen on merkki siitä, että tuon kilven takana tehdään
        vapaasti mitä lystää.


    • IDENEB

      Sitten opettajan oppaassa käsketään sapattikoulun vetäjiä motivoimaan jäseniä kertomuksella Pitcairnin saaresta.
      Suitsutetaan sitä, kuinka siellä juotiin viinaa ja tapeltiin ja kuinka sitten adventismi astui kuvaan mukaan ja profetian hengen (jolla yleensä tarkoitetaan Ellen Whiteä) vaikutuksesta saaren ilmapiiri muuttui siunaukselliseksi.

      Noh muuttuipa tosiaan! Pientä olivat tappelut ja viinanjuonti siihen verrattuna, mitä he adventisteina tekivät.
      No ennen kaikki oli tietysti julkista, mutta oppivat tekopyhyyden tietysti, valehtelun ja peittelyn.
      Ja niin saarella oli tapana näihin vuosiin asti tuolta 1800-luvun lopulta kun tulivat adventisteiksi, että miehet tuolla 100% adventistisella saarella raiskasivat lapsia ja nuoria – insestiä ja pedofiliaa.
      Vasta muutama vuosi sitten yksi uhri uskalsi kertoa tästä ja 7 elossa olevaa adventistimiestä joutui vankeuteen 6 saarelta pois muuttanutta miestä, mutta tuota pedofiilistä lastenraiskausta oli ollut kaiket ajat sukupolvesta toiseen.

      Poliisitutkinnat alkoivat vuonna 2000 ja sen jälkeen Adventtikirkon omilla sivuilla Pitcairnissa on 45 asukasta, joista 22 adventistia.
      Adventtikirkon tilastosivuilta näkee, että siellä on ollut koko saaren väki, eli 50 asukasta, kaikki Adventtikirkon jäseniä, mutta vuonna 2001 puolet erosi/erotettiin ja kolme kuoli.

      http://www.adventiststatistics.org/view_Summary.asp?FieldInstID=1032271

      http://www.theodora.com/wfbcurrent/pitcairn_islands/pitcairn_islands_peo...

      Tuota Pitcairnia ovat adventistit ympäri maailmaa ihastelleet ja kertoneet, millainen paratiisi se onkaan, kun adventistit saavat asua keskenään kenenkään häiritsemästä.
      Ah sentään, kun adventtitotuuden mukaisesti pyhittyneet luonteet kokoontuvat. Mutta eipä tiukalla sapatinpitämisellä ja muita ellenlakeja pilkun tarkasti noudattamalla pyhitytty. Ei tietenkään.

      Adventtikirkon ja sen päälehden Adventist Review´n sivuilla on nyt Pitcairn-jutut vähissä, mutta löytyypä Atodayn nettisivuilta tästä kertomusta ja siinä sanotaan, että
      -- lähes jokainen mies on ollut pedofiili-/insesti-raiskaaja ja melkein jokainen tyttö saarella, jopa 3-vuotiaasta lähtien, on sukupolvesta toiseen ollut uhri. -- Saarellahan on ollut vain 9 perhettä ja neljä sukunimeä ja kaikki keskenään sukua.
      Raiskattavat on viety yleensä metsään raiskattaviksi. http://www.atoday.com/pitcairn-paradise-lost

      Viralliset Adventtikirkon sivut siis vaikenevat Pitcairnin insestistä ja kuten nyt nähdään Pääkonferenssi jatkaa paratiisisaarisatujaan läksyinä jäsenilleen, vaikka Pitcairnista on tullut insestin ja pedofilian symboli.
      Googleltakin sen voi nähdä Pitcairn pedophil-haulla 2 070 osumaa ja Pitcairn incest-haulla 88 800 osumaa.

      Sitten Pääkonferenssi käskee sapattikouluopettajan kysyä jäseniltä, että miten he voisivat toimia, kuten Pitcairnilla toimittiin, eli vaikuttaa positiivisesti ympärillä oleviin!!! Apua!

      Kiitos, Riitta, tyrmistyttävän paljastuksen esille tuomisesta!
      Sirkka-Iita sun muut kauhistelevat sinun tekstejäsi, muttaa kyllä ne kauhistavista
      asioita julkituovatkin! Kummallista etteivät kauhistele eristäytyvää adventismia
      vaan sinua joka palvelet totuudella.
      On selvää että tuo Pitcam on vain jäävuoren huippu. Lakiahan he korostavat
      juuri siksi, ettei kukaan osaisi edes epäillä laittomuutta.

      • vuosisadat niin

        pahasti sekaisin, että naurattaa ihan.

        Kyllä te adventisteja verisesti vihaavat muka-kristityt olette täysiä pellejä.


      • hätäapupyyntö

    • Sinun todistusaineistoasi ja siihen liittyviä perustelujasi vastaan ei kukaan voi
      sanoa yhtään mitään. Kaikkien pitäsi olla kiitollisia sinulle ja Herralle.
      Uskon että monien silmät avautuvat todellisuudelle.

      • perkele on

        Riitan kirjoittelun taustavoima, joten se siitä.


      • perkele on kirjoitti:

        Riitan kirjoittelun taustavoima, joten se siitä.

        Ap. t. 8:23

        Sillä minä näen sinun olevan täynnä katkeruuden sappea ja kiinni vääryyden siteissä."


    • "Siinä mitä olen kirjoittanut on yksi luotettava totuuden ketju, ilman yhtäkään harhaoppista lausetta." ― Ellen G. White, Letter 329A, 1905

      Mutta Raamattuun ei adventisti noin vahvasti saata uskoa ...

      • puhut lööperiä

        Jumala sinua armahtakoon.

        Ellen sanoi että ei kukaan ihminen tiedä koko totuutta. Vielä.

        Antti oletko noissa luuloissasi, vai tahallaanko puhut pa*kaa ihmisestä?


      • Muun Ellen-"totuuden"!
        puhut lööperiä kirjoitti:

        Jumala sinua armahtakoon.

        Ellen sanoi että ei kukaan ihminen tiedä koko totuutta. Vielä.

        Antti oletko noissa luuloissasi, vai tahallaanko puhut pa*kaa ihmisestä?

        "Siinä mitä olen kirjoittanut on yksi luotettava totuuden ketju, ilman yhtäkään harhaoppista lausetta." ― Ellen G. White, Letter 329A, 1905


      • Vain Paljastaja*
        puhut lööperiä kirjoitti:

        Jumala sinua armahtakoon.

        Ellen sanoi että ei kukaan ihminen tiedä koko totuutta. Vielä.

        Antti oletko noissa luuloissasi, vai tahallaanko puhut pa*kaa ihmisestä?

        tapauksia[] Antin mukaan kaikki Lutherin kirkossa tehdyt lasten hyväksi käytöt ovat sallittuja Lutherilaisen hengen lain mukaan. Tätä Laestadiolaisten hyväksi käyttöäon tapahtunyt ihan tuhansien ihmisten tuntumissa. Täällä ovat Isät tehneet tyttärilleen perheitä veljet siskoilleen. Nykyään on alkanut tämä Antin Ja Riitan pyhyys joutunut hieman epäpuhtaaseen valoon.

        Nyt tätä samaa on löytynyt meidän naapureistamme kuten Ruotsista Norjasta Tanskasta Hollannista Englannista Saksasta Itävallasta Belgiasta Ranskasta Espanjasta Irlannissta Ja Italiasta. Katolisella kirkolla on eniten näitä Lasten hyväksi käyttöjä. Näet Katolilaiset ovat syyllistyneet maailman laajuiseen lasten hyväksi käyttöön. Englanti ja USA ovat ilmoittaneet pidättävänsä Paavin jo lentokentältä Lasten hyväksi käytön suojelemisesta.

        Tällaista onn päällisin puolin Antin Ja Riitan teeskentelevä pyhyys. Eihän tässä syytelistassa ollut, kuin 8 Adventistia, Kuitenkin näiden syyttäjien listassa tuskin kahdeksan miljoonaa on riittävä määrä. En luetellut kaikkia maita joissa, joissa Nämä Antin Ja riitan pyhyydet toimivat siveettömällä tavalla. Lutterkin tiesi tämän, koska hän laulusaan mainitsi, että he ovat taivaaseen menevinään, mutta hukkuvat matkalla yön pimeään.

        Lisäksi tuon Julki sen, etten minä ole kelvollinen elämään enää koskaan m,itä auringon alla tapahtuu. Siksi minä en tavoittele tähtiä taivaalta. Ehkä suru tulee mieleen, kun huomaa suuren pettymyksen kohtaavan noita mahtavia uskovia; jotka ovat todellisuudessa luopuneet oikeasta Jumalasta ja ovat Spiritismi-Jumaluuteen sekaantuneet. Spiritismin paljastaja on olipa kerran rikas mies ja Kazarus vertaus: näet tämän vertauksen totena uskojat ovat Spiritistejä[] Aamen


    • impi.umpilampi

      ja kettee opettaakses sinä poejanrakkula tuommosta kirjottoo tuherrat?

      Kirjota sinä vua evankeljumin ilosanommoo Kristuksesta Jeesuksesta ja jätä kaekki alotuksesi kaltaset kirjotukset sikseen, ku ee alotuksen kaltasilla kirjotuksilla ou kumminkaa koskaa Herran huonetta rakennettu.

      Kun kirjotat evankeljumin ilosanommoo Kristuksesta Jeesuksesta, niin Isä Jumala kunnijoettaa sinnuu siitä.

      Mietipä, mahtannooko Isä Jumala nyt kunnijottoo sinnuu alotuksestasi, jonka out kirjottanu lähimmäestesi kiusoomiseksi.

      • Uskovain kirjotuksilla

        "kirjotukset sikseen, ku ee alotuksen kaltasilla kirjotuksilla ou kumminkaa koskaa Herran huonetta rakennettu."

        Kirjoituksiin Jeesus itsekin vetosi, "kirjoitettu on ...".
        Kun joku pelastetaan, niin hänet pelastetaan jostakin.
        Kellekään ei kelpaisi totuus jos ei ensin todisteltaisi,
        että on valheessa josta täytyy päästä ulos ja tulla sisään totuuteen.

        Siunausta jokaikiselle uskovalle!


      • Missäs välissä minä pojaksi muutuin.


      • Uskovain kirjotuksilla kirjoitti:

        "kirjotukset sikseen, ku ee alotuksen kaltasilla kirjotuksilla ou kumminkaa koskaa Herran huonetta rakennettu."

        Kirjoituksiin Jeesus itsekin vetosi, "kirjoitettu on ...".
        Kun joku pelastetaan, niin hänet pelastetaan jostakin.
        Kellekään ei kelpaisi totuus jos ei ensin todisteltaisi,
        että on valheessa josta täytyy päästä ulos ja tulla sisään totuuteen.

        Siunausta jokaikiselle uskovalle!

        ### Kirjoituksillahan Herran huone rakennetaan
        Kirjoittanut: Uskovain kirjotuksilla / 25.8.09
        "kirjotukset sikseen, ku ee alotuksen kaltasilla kirjotuksilla ou kumminkaa koskaa Herran huonetta rakennettu." ###

        Olet vielä kaukana Jumalan valtakunnasta; ehkä lähellä Valtakunnansalia ennemminkin.
        Sillä Jumalan temppeliä tai huonetta ei rakenneta kirjoituksilla.
        Vaan Jumala antaa uskon sisimpään, ylhäältä sen antaa.

        Juud. 1:20
        Mutta te, rakkaani, rakentakaa itseänne pyhimmän uskonne perustukselle,
        rukoilkaa Pyhässä Hengessä.

        Tekoja, tekoja, rakentavia tekoja ...

        Jaak. 5:16
        Tunnustakaa siis toisillenne syntinne ja rukoilkaa toistenne puolesta, että te parantuisitte; vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras.

        Painomuste tahraa entisestäänkin, mutta on olemassa tahratonta rakentamista:

        Hepr. 7:26

        Senkaltainen ylimmäinen pappi meille sopikin: pyhä, viaton, tahraton, syntisistä erotettu ja taivaita korkeammaksi tullut,

        Jaak. 1:27
        Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdistuksessaan ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta.

        Pyhää seurakunnankokousta ei saa jättää. Sapattiläksynkö vuoksi?
        Ei, vaan yhteysaterian ja kaiken kaikkiaan rakentavan yhteyden takia.

        1. Piet. 2:5
        ja rakentukaa itsekin elävinä kivinä hengelliseksi huoneeksi, pyhäksi papistoksi, uhraamaan hengellisiä uhreja, jotka Jeesuksen Kristuksen kautta ovat Jumalalle mieluisia.

        Antti


    • Hoh hoijaa..

      Sinulla sitä riittää energiaa kirjoitella asioista josta et tunnu tietävän juuri mitään! Lähde vaikka lenkille ja unohda koko asia! Hyvää syksyn jatkoa sinulle.

      • Riitta kiistatta tietää EGW-opista enemmän kjuin helmisen dynastia yhteensä. Johtuu siitä että hän ottaa selvää.
        Jokaisen adventistin pitäisi olla Herralle kiitollinen siitä että Riitta jaksaa meille selvitellä adventismin mysteeriä.


    • En tosin tätä jaksanut lukea...

      Kiitos vaan kovasti! Mielityösi tuottaa varmaan joskus hedelmää, sillä aivan varmasti akanat erottyvat jyvistä jopa sinun kirjoituksissasi. Jatka samalla tavalla, kyllä Pyhä Henki ilmoittaa lukijoille, missä menit metsään ja mikä olikin totuutta.

    • benedi=siunattu

      , vai ovatko muut sen sinulle Ellenistä sanoneet, että Ellen sai tietonsa Jumalan valtakunnan salaisuuksien
      tuomisesta saatanalta?
      Vastaahan rehellisesti ilman oveluutta, niin teen sinulle lisää kysymyksiä!

      Tiedätkö että jos ja kun sinut saadaan edellä olesta kirjoitettua dokumenttia lukemalla valheesta kiinni, niin kerro minulle? " Onko saatana valhettelija ollut alusta asti"?

      Jos on, ja sinut voidaan näyttää syypääksi syntiin eli vääräntodistuksen ja valhetteluun, niin tiedätkö kuka
      silloin puhuu sinun kauttasi!?

      Se, joka puhuu se puhuu Jumalan antamin sanoin, sillä hän puhuu lähettäjänsä suulla!

      Mutta se joka omiaan puhuu se etsii omaa kunniaansa: Jumala on lähettänyt opetuslapsensa puhumaan ja korottamaan Jumalaa!

      Ei hän lähettänyt meitä puhumaan valhetta toinen toisillenne!

      Tosin sinulla on uskova 1 , adventtiseurakuntaan kuuluvana, oikeus tuomita ja arvostella seurakuntasi jäsenten tekemisiä, sillä onhan kirjoitettu: " Ettehän tekään tuomitse muita ,kuin omaan piiriin kuuluvia, ulkopuoliset tuomitsee Jumala"

      Mutta kehoittaisin sinua ruotimaan asioita adventtiseurakunnan johtokunnassa, joko kirjeitse, tai muissa ryhmissä keskenänne!

    • HxXxX

      Mikä on sitten oma oppisi!??!!
      Koko kirjoitus oli melkein täyttä saastaa.
      Ihmetyttää miten joku voi noin paljon mennä harhaan ja saada näyttämään pääosin hyvän asian niin pahalta!

    • uskova_1

      Tuolla joku oli tehnyt aloituksen Jumalan oikeudenmukaisista laeista, mutta adventistilait eivät ole Jumalan lakeja eivätkä oikeudenmukaisia. Ne ovat Ellen Whitesta peräisin.

      • huolissani..

        sanot että joku oli tehnyt aloituksen Jumalan oikeudenmukaisista laista, mutta miksi sinä väänsit sen että Jumalan laki onkin vain adventistien lakeja ja Ellen.Whitesta peräisin. Minä en ole moista väännöstä kylläkään nähnyt Raamatusta, kenenkähän raamattua sinä luet, ettei vaan ole Musta raamattu josta sinä noita tietojasi hankit, takastappa ensi kerralla kun avaat kirjan onko se oikea raamattu vai musta.


    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      325
      3489
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      214
      2899
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      144
      2544
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      18
      2059
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2055
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1816
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1682
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1618
    9. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1306
    10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      263
      1290
    Aihe